Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Onsdag:
20.45: Norwich City – Hull City

Rundens trippel:

 

 


 

Norwich City – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Norwich City var langt unna sitt beste da de fikk besøk av Swansea City forrige runde. Til tross for en litt skuffende kamp, klarte de likevel dra i land seieren. Evnen til å vinne på dårlige dager er noe man er nødt til å ha dersom man skal rykke opp til Premier League, og nettopp det viste Norwich sist kamp. Foran midtukerunden troner Norwich øverst på tabellen med fire poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off. Seks av de syv siste kampene i serien har endt med seier. Hjemme på Carrow Road har Norwich 12-2-4 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har de tatt 13 poeng av 15 mulige.  

Norwichs siste kamper:
Norwich – Swansea 1-0 (Buendia)

Millwall – Norwich 1-3 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)
Norwich – Bristol City 3-2 (McLean x2, Godfrey)
Bolton – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Stiepermann)
Preston – Norwich 3-1 (Pukki)

Det ble en skikkelig bomtur for Hull City da de besøkte et utsolgt City Ground lørdag ettermiddag. Tigrene tapte hele 0-3 mot opprykksrivalen, og det ser ikke bra ut for Hull på bortebane for øyeblikket. Ingen av deres fem siste bortekamper har endt med seier, samtidig som samtlige fire siste på fremmed gress har endt med tap. Hjemme har de vært fantastiske den siste tiden, men det hjelper lite dersom de er håpløse på bortebane. I skrivende stund har Hull fem poeng opp til play-off, og har derfor fortsatt fryktelig mye å spille for. Med en brennhet Jarrod Bowen på laget vil nok Hull føle at de kan få til noe på onsdag, til tross for at det er serielederen de skal på besøk til.   

Hulls siste kamper:
Forest – Hull 3-0
Hull – Birmingham 2-0 (Bowen x2)
Hull – Millwall 2-1 (Bowen, Pugh)
Brentford – Hull 5-1 (Campbell)
Hull – Rotherham 2-2 (Bowen, Campbell)

Vurdering: Norwich City er fantastiske. De skuffet litt forrige kamp, men vant likevel. Her møter de et bra Hull City-lag som sliter veldig på bortebane. Det er vanskelig å ikke gå for hjemmeseier her. 

Spill: H (1.58 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble en helsvart søndag for Birmingham City-supporterne. Erkerivalen kom på besøk til St Andrews og tok med seg tre poeng hjem igjen den korte turen til Villa Park. Verst var likevel ikke tapet, men hendelsen hvor en supporter løp inn på banen og deretter slo ned Jack Grealish. Garry Monk var rasende etter kampen, mens klubben gikk ut med en offentlig unnskyldning til Grealish og Aston Villa. Nå gjelder det å løfte seg igjen på banen når Millwall kommer på besøk. Birmingham har nå fem poeng opp til play-off, og trenger å vinne kamper som denne dersom de skal ha et håp om å havne blant de seks beste på tabellen. Hjemme på St Andrews har blåtrøyene 6-8-4, og bare én av deres seks siste kamper på eget gress har endt med seier.  

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Aston Villa 0-1
Hull – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Adams x2)
Birmingham – Bolton 0-1

Millwall kom på mange måter til dekket bort da de besøkte Bolton Wanderers lørdag ettermiddag. Innad i Bolton var det full krise med spillere som ikke hadde fått utbetalt lønn, men dette maktet ikke Millwall utnytte til sin fordel. Bolton vant bunnoppgjøret 2-1, og nå er Millwall plantet dypt inn i bunnstriden. Foran onsdagens kamp skiller det ett poeng ned til nedrykksplass for løvene til Neil Harris. Nå står Millwall med fire strake tap i serien, og den fæle rekken bør de få gjort noe med så fort som mulig. På bortebane har Millwall svake 2-4-12 i serien denne sesongen.  

Millwalls siste kamper:
Bolton – Millwall 2-1 (Gregory)
Millwall – Norwich 1-3 (Williams)
Hull – Millwall 2-1 (Hutchinson)
Millwall – Preston 1-3 (Thompson)
Derby – Millwall 0-1 (J Wallace)

Vurdering: Det har lugget litt for Birmingham City i det siste, men de er fortsatt et meget sterkt lag. Her trenger de en seier for å holde liv drømmen om Premier League, mens Millwall er helt ute av form. Selv med litt vaklende form tror jeg Birmingham har det som skal til for å vinne mot gjestene fra London. Jeg markerer derfor for hjemmeseier. 

Spill: H (2.20 @ Fansbet)


 

Derby County – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For en uke siden var det bare så vidt Derby County maktet vinne mot ligaens svakeste bortelag da de slo Wigan Athletic 2-1. Lørdag ettermiddag ble det bare uavgjort 1-1 hjemme mot Sheffield Wednesday. Derby har nå bare én seier på de seks siste kampene, og spillemessig synes jeg de ikke ser spesielt bra ut for øyeblikket. Det virker som om det er noe galt med dette Derby-laget, og Frank Lampard har en viktig jobb foran seg når han skal forsøke å gjøre noe med den saken. I forkant av midtukerunden ligger Derby på play-off med sine 55 poeng, men det er fryktelig mange lag i bedre form som jager like bak. The Rams må derfor få ting til å klaffe så fort som mulig dersom det ikke skal bli en ny skuffende vårsesong for Derby-fansen. Hjemme på Pride Park har Derby bare tapt én av sine ni siste kamper. 

Derbys siste kamper:
Derby – Sheff Wed 1-1 (Johnson)
Derby – Wigan 2-1 (Malone, Bennett)
Aston Villa – Derby 4-0
Forest – Derby 1-0
Derby – Millwall 0-1

Stoke City fikk en fryktelig tøff oppgave da Sam Clucas ble utvist etter bare åtte minutter spill mot Queens Park Rangers sist. Med bare ti mann på banen holdt de likevel unna mot London-klubben og sikret seg til slutt ett poeng. Det må samtidig nevnes at QPR også fikk en spiller utvist helt på slutten av kampen. Poengdelingen på Loftus Road gjør at The Potters nå har fem kamper på rad uten tap. Riktignok har fire av disse fem kampene endt uavgjort. Stoke er i ferd med å se hakket bedre ut for hver kamp som går, og jeg tror fort de kan klemme til med en bra sesonginnspurt. Med ti poeng opp til play-off vil nok en sterk sesongavslutning ikke kunne føre til noe annet enn en bra følelse inn mot den nye sesongen. På bortebane har Stoke bare vunnet to av sine 18 kamper denne sesongen, men hele elleve av disse kampene har endt uavgjort.

Stokes siste kamper:
QPR – Stoke 0-0
Stoke – Forest 2-0 (Etebo, Afobe)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Vokes)
Ipswich – Stoke 1-1 (McClean)
Wigan – Stoke 0-0

Vurdering: Det ender som regel uavgjort når Stoke City spiller på bortebane. Det tror jeg kommer til å skje her også. Stoke har ikke tapt på sine fem siste, mens Derby County har slitt litt den siste tiden. Det skal nok noe spesielt til for at Stoke vinner her, men ett poeng bør de kunne få med seg hjem fra Pride Park.

Tips: U (3.10 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Da Ashley Fletcher sendte Middlesbrough i ledelsen mot Brentford forrige helg tydet det aller meste på at rødtrøyene kom til å sikre seg tre poeng. Brentford hadde nemlig bare vunnet én bortekamp tidligere denne sesongen. Derfor var det nok mange som ble overrasket da The Bees snudde 0-1 til 2-1 senere i kampen. Hjemmepublikummet var alt annet enn fornøyd da dommeren blåste av kampen, og nå frykter nok en del Boro-supportere at play-off plassen skal være i fare. Foran midtukerunden har Boro bare fire poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Formen har ikke vært den verste i det siste, men hjemme på Riverside Stadium har de bare vunnet to av sine åtte siste kamper. Det er ikke bra nok for et lag som ønsker å rykke opp til Premier League. 

Boros siste kamper:
Boro – Brentford 1-2 (Fletcher)
Wigan – Boro 0-0
Boro – QPR 2-0 (Howson, Fletcher)
Blackburn – Boro 0-1 (Assombalonga)
Sheff Utd – Boro 1-0

Fem borteseiere på rad. Det er status etter at Preston North End vant 1-0 borte mot lokalrival Blackburn Rovers på lørdag. Preston tok tidlig ledelsen ved Daniel Johnson, og det var også deres eneste skudd på mål i den kampen. Resten av kampen var fokuset rettet mot forsvarsspill, og der klarte de til slutt stå imot presset fra hjemmelaget. Preston har nå spilt ti kamper på rad uten å tape i serien. Denne fantastiske formen gjør at hvittrøyene nå har fire poeng opp til play-off. På bortebane startet de litt svakt i høst, men har nå 7-3-8 totalt. De har vunnet samtlige bortekamper de har spilt siden 1. januar i år. 

Prestons siste kamper:
Blackburn – Preston 0-1 (Johnson)
Preston – Bristol City 1-1 (Johnson)
Millwall – Preston 1-3 (Hughes, Clarke, Maguire)
Preston – Forest 0-0
Preston – Norwich 3-1 (Davies, Gallagher, Maguire)

Vurdering: Middlesbrough er ikke helt i rute. De ligger fortsatt på play-off, men er nødt til å løfte seg noen hakk dersom de skal være sikre på å ikke få en veldig nervepirrende avslutning på sesongen. Her møter de et formsterkt Preston North End-lag som virkelig har funnet rytmen på bortebane. Her tror jeg Boro skal få tøff kamp om poengene, og jeg blir ikke overrasket dersom Preston drar i land tre poeng. Dette er i mine øyne helt åpent, og derfor markerer jeg for borteseier til meget bra odds. 

Spill: B (3.85 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nottingham Forest-eier Evangelos Marinakis hadde tatt turen til et utsolgt City Ground for å se laget sitt spille mot Hull City forrige runde. Han må ha likt det han fikk se, ettersom Forest vant hele 3-0 mot et bra Hull City-lag. Skogvokterne har nå vunnet fire hjemmekamper på rad i serien. Totalt har de 10-4-4 på eget gress, noe som gjør de til ligaens femte beste hjemmelag. Formen har generelt blitt mye bedre etter at Martin O`Neill og hans kompanjong Roy Keane overtok roret hos rødtrøyene. Nå er Forest bare to poeng bak erkerivalen Derby County som okkuperer den siste play-off plassen. Nå blir det spennende å se om det kan bli en femte strake hjemmeseier for skogvokterne. 

Forests siste kamper:
Forest – Hull 3-0 (Karim, Lolley, Carvalho)
Stoke – Forest 2-0
Forest – Derby 1-0 (Benalouane)
Preston – Forest 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Selvmål, Yates)

Det ble en helt utrolig fotballkamp søndag ettermiddag da Aston Villa tok den korte turen til St Andrews for å møte erkerival Birmingham City. Tidlig i kampen ble Jack Grealish slått ned av en tilskuer som hadde funnet veien ut på banen. Senere slo Grealish tilbake på best mulig vis da han scoret det som viste seg å bli kampens eneste scoring. Etter kampen omtalte Grealish opplevelsen som den beste dagens i hans liv, og nok en gang har han fått vise hvor usedvanlig viktig han er for dette Villa-laget. Etter at Grealish kom tilbake fra skade har Forest tatt like mange seiere på de to kampene han har spilt, som det Villa gjorde de tre månedene han var ute. Var det noen som sa Grealish-effekten? Nå er Villa fire poeng bak play-off. På bortebane har de 5-7-6 denne sesongen, og før tre poeng mot Birmingham hadde de fem bortekamper på rad uten seier. 

Aston Villas siste kamper:
Birmingham – Aston Villa 0-1 (Grealish)
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)
Aston Villa – West Brom 0-2
Brentford – Aston Villa 1-0

Vurdering: Helt åpen kamp. Nottingham Forest med fire strake hjemmeseiere, men her får de tøff motstand fra et revitalisert Aston Villa-lag. Jeg blir ikke overrasket dersom dette ender med enten hjemme- eller borteseier, men synes uavgjort fremstår som det beste alternativet. 

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers fikk tre poeng servert på bordet da Stoke City fikk en spiller utvist etter bare åtte minutter spill forrige runde. Med én mann mer på banen og et engasjert hjemmepublikum i ryggen, skulle man tro at de da ville dra i land en etterlenget seier. Slik skulle det ikke gå. QPR maktet ikke finne nettmaskene mot The Potters, og like før slutt fikk de en spiller utvist selv. Kampen endte uavgjort, og det betyr at QPR nå har bare én seier på de ti siste seriekampene. Åtte av disse ti kampene har endt med tap for det formsvake London-laget. Foran midtukerunden har QPR ti poeng ned til nedrykksplass. Den luken bør være stor nok til å hindre QPR fra å få en nervepirrende avslutning på sesongen, men da må de i så fall gjøre noe med den fryktelige formen. Hjemme på Loftus Road har QPR 8-3-7 denne sesongen.

QPRs siste kamper:
QPR – Stoke 0-0
Brentford – QPR 3-0
QPR – Leeds 1-0 (Freeman)
Boro – QPR 2-0
QPR – West Brom 2-3 (Freeman, Hemed)

Rotherham United hadde ingenting å stille opp med fremover på banen da de møtte Sheffield United tidlig lørdag ettermiddag. The Millers slapp først inn et tidlig mål, før de senere fikk Will Vaulks utvist. Med én mann mindre på banen kom det enda et baklengsmål i oppgjøret som til slutt endte med 2-0 seier for Sheffield United. Før tapet mot The Blades hadde Rotherham seks kamper på rad uten tap i serien. Fem av de kampene endte uavgjort, og nå ligger The Millers på nedrykksplass med ett poeng opp til trygg grunn. Dersom Rotherham skal holde seg oppe denne sesongen, er de nødt til å gjøre noe med borteformen. De har fortsatt ikke vunnet på bortebane denne sesongen, og er nå oppe i utrolige 43 bortekamper på rad uten seier på nest øverste nivå i engelsk fotball. Kanskje kan de gjøre noe med den begredelige bortestatistikken på onsdag? 

Rotherhams siste kamper:
Sheff Utd – Rotherham 2-0
Rotherham – Blackburn 3-2 (Ajayi x2, Williams)
Reading – Rotherham 1-1 (Ajayi)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Towell, Taylor)
Hull – Rotherham 2-2 (Selvmål, Forde)

Vurdering: Queens Park Rangers med noen fæle resultater den siste tiden, men jeg synes de har sett bedre ut enn hva resultatene tilsier. Seieren over Leeds United for noen runder siden viser at de kan levere meget bra prestasjoner fortsatt. Her møter de et Rotherham United-lag som er fryktelige på bortebane. Jeg tror vertene sikrer seg tre poeng under flomlysene på Loftus Road. 

Spill: H (1.86 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Swansea City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det var mange som ble sjokkerte da West Bromwich Albion bestemte seg for å sparke manager Darren Moore lørdag kveld. Den karismatiske manageren har gjort en brukbar jobb med The Baggies denne sesongen og har holdt de oppe i toppen av tabellen frem til nå. Dessverre for Moore har pilen pekt feil vei over lengre tid nå. Spesielt hjemmeformen har vært meget skuffende, og etter en fryktelig kamp mot Ipswich Town forrige runde hadde eierne fått nok. Luken til de tre øverste lagene på tabellen ser nå ut til å ha blitt for stor til å tette for West Brom, og derfor tyder det meste på at det kommer til å bli play-off på The Baggies til våren. Hjemme på The Hawthorns har de seks kamper på rad uten seier. Ledelsen i klubben håper at sparkingen av Moore skal føre til at supporterne igjen vil kunne juble for tre poeng på eget gress igjen. 

West Broms siste kamper:
West Brom – Ipswich
Leeds – West Brom 4-0
West Brom – Sheff Utd 0-1
QPR – West Brom 2-3 (Livermore, Montero, Murphy)
Aston Villa – West Brom 0-2 (Robson-Kanu, Rodriguez)

Swansea City leverte en meget bra kamp borte mot serieleder Norwich City forrige runde, men tapte likevel 0-1. Nok en gang viste Swansea at de kan spille bra nok til å gi hvem som helst store problemer i Championship, men for øyeblikket mangler de litt for mye til å kunne være med helt i toppen. Håpet om play-off er ikke helt knust for Swans-fansen, men det skal noe helt spesielt til for at hvittrøyene skal klare nå opp til sjetteplass før sesongslutt. Fire av de seks siste kampene har endt med tap for Graham Potter & Co, og på bortebane har de fire tap på rad.  

Swanseas siste kamper:
Norwich – Swansea 1-0
Swansea – Bolton 2-0 (Celina, McBurnie)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (McBurnie)
Swansea – Brentford 4-1 (Celina, Byers, James, Selvmål)
Leeds – Swansea 2-1 (McBurnie)

Vurdering: Det er vanskelig å vite hva man kan forvente fra West Bromwich Albion onsdag kveld med tanke på at de har sparket manageren siden sist. Det er derfor ikke lett å vurdere dette oppgjøret. Jeg tar sjansen på at West Brom vil få en positiv reaksjon til denne kampen, og grunnet Swanseas svake resultater på bortebane i det siste velger jeg å markere for hjemmeseier.

Spill: H (1.90 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply