Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Lørdag:
13.30: Leeds United – Sheffield United
16.00: Stoke City – Reading

Rundens trippel:

 


 

Leeds United – Sheffield United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jack Clarke nærmer seg hos vertene, mens Kemar Roofe og Adam Forshaw er ute. Hos gjestene er Gary Madine suspendert.

Etter 3-0 seieren over Reading tirsdag kveld var Pontus Jansson raskt ute på sosiale medier. Der skrev han at helgens kamp kommer til å være den viktigste kampen noensinne for flere av Leeds United-spillerne, og at spillerne ønsker at supporterne skulle møte på stadion én time før avspark for å skape god stemning. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når hvittrøyene skal spille en kamp som kan sende dem et gigantisk skritt nærmere Premier League-spill. Leeds ligger nå på andreplass på tabellen med to poeng opp til tabelltopp og to poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Med seier på lørdag vil Leeds være sikret en luke på fem poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off, og en slik luke er ikke enkel å tette på denne tiden av sesongen. Man kan godt forstå om både spillere og supportere er ekstra spente foran lørdagens kamp, men formen den siste tiden tilsier at alt er som det skal være hos Leeds for øyeblikket. Fem av de seks siste kampene har endt med seier, mens åtte av de ti siste hjemmekampene har endt med seier. Nylig valset de over opprykksrival West Bromwich Albion, og den seieren gir nok Leeds-spillerne enorm selvtillit foran lørdagens storkamp. 

Leeds siste kamper:
Reading – Leeds 0-3 (Hernandez x2, Klich)
Bristol City – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – West Brom 4-0 (Bamford x2, Hernandez, Alioski)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Alioski)

Sheffield United-manager Chris Wilder hadde nok aldri vært like stolt av spillerne sine som det han var tirsdag kveld. Sheffield United tok en tidlig ledelse hjemme mot Brentford, men ti minutter før pause ble Gary Madine sendt i dusjen. Med ti mann på banen stod The Blades ovenfor en gigantisk utfordring med tanke på Brentfords spillestil, men på imponerende vis holdt de unna og sikret seg til slutt en 2-0 seier. Både forsvarsspillerne og målvakt Dean Henderson overgikk seg selv i kampen mot Brentford, og nå har Sheffield United seks kamper på rad uten baklengsmål. Det er en utrolig imponerende rekke på dette nivået, men det spørs om den ikke ryker på Elland Road på lørdag. Sheffield United har nå to poeng opp til Leeds United på tabellen. Det betyr at det viktigste for The Blades blir å unngå tap denne runden. Med tap på Elland Road vil det være fryktelig vanskelig å komme seg opp til direkte opprykksplass igjen. På bortebane har Sheffield United bare vunnet én av sine fem siste kamper. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Brentford 2-0 (Norwood, McGoldrick)
Sheff Utd – Rotherham 2-0 (Duffy, O`Connell)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
West Brom – Sheff Utd 0-1 (Dowell)
Sheff Utd – Reading 4-0 (Madine x2, Freeman, Fleck)

Vurdering: For en kamp dette blir! Leeds United kan ta et stort steg nærmere Premier League med seier her, mens det viktigste for Sheffield United blir å unngå tap. Det er ikke enkelt å si hvordan dette skal gå. Leeds vant det omvendte oppgjøret tidligere denne sesongen, men det skjedde først og fremst på grunn av en skikkelig tabbe bak hos Sheffield United. Jeg forventer en ny jevn kamp denne gangen også, men hjemmefordelen gjør at jeg velger å markere for en knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)

 


 

Stoke City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Benik Afobe er usikker hos vertene. Hos gjestene er viktige Nelson Oliveira ute med skade.

Stoke City så ut til å bare ha ett mål til onsdagens kamp mot Derby County på Pride Park, og det var å holde nullen. Det lyktes The Potters med, men fremover på banen hadde de lite å komme med. Det endte dermed uavgjort 0-0 for andre kamp på rad for Stoke, og nå er de oppe i seks kamper på rad uten tap. Hele fem av disse kampene har endt uavgjort. I forrige hjemmekamp ble Nottingham Forest slått 2-0, men før det hadde Stoke bare vunnet én av sine fem siste kamper. Totalt har Stoke 8-4-6 på eget gress. Nå er Stoke på en 17. plass med 46 poeng, og det aller meste tyder på at de kommer til å ende på en plass midt på tabellen. 

Stokes siste kamper:
Derby – Stoke 0-0
QPR – Stoke 0-0
Stoke – Forest 2-0 (Etebo, Afobe)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Vokes)
Ipswich – Stoke 1-1 (McClean)

Reading var høyt oppe etter to svært viktige seiere mot henholdsvis Ipswich Town og Wigan Athletic. Begge seierne kom etter seiersmål på overtid, og stemningen var derfor bra i klubben da opprykksjagende Leeds United kom på besøk tirsdag kveld. Mot Leeds fikk Reading det fryktelig tøft og lå under 0-3 allerede til pause. Flere mål ble det ikke i kampen, og det førte til at The Royals gikk av banen uten mål og poeng. Etter kampen ble det diskutert om Leeds skulle fått en spiller utvist da Luke Ayling tøyet reglene, men manager Jose Gomes ønsket ikke å fokusere på det. Flere av de andre lagene i bunnen vant sine kamper denne runden, noe som gjør at Reading nå er á poeng med Rotherham United som ligger på nedrykksplass. På bortebane har Reading bare to seiere på 18 kamper.

Readings siste kamper:
Reading – Leeds 0-3
Reading – Wigan 3-2 (Swift, Barrow, Meite)
Ipswich – Reading 1-2 (Oliveira, Barrow)
Reading – Rotherham 1-1 (Ejaria)
Sheff Utd – Reading 4-0

Vurdering: Stoke City taper ikke lenger, men spiller mye uavgjort. Hjemme tok de en sterk seier sist, og jeg tror de følger opp med en ny trepoenger når nedrykkstruede Reading kommer på besøk.

Tips: H (1.80 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Hos gjestene er det i skrivende stund usikkert om Daniel Ayala kommer til å være suspendert, ettersom Boro har anket det røde kortet fra sist kamp.

Aston Villa tok turen til et utsolgt City Ground for å møte et Nottingham Forest-lag som ikke hadde avgitt poeng på sine fire siste hjemmekamper. Det var derfor ingen enkel jobb Villa hadde foran seg, men likevel lyktes de på imponerende vis. John McGinn scoret to ganger og var derfor en svært viktig mann i kampen som til slutt endte med 3-1 seier for Aston Villa. Jack Grealish scoret ikke denne gangen, men spilte kampen for Birmingham-klubben. Da han var ute med skade vant Villa bare to av 14 kamper, men etter hans retur har de vunnet samtlige tre kamper de har spilt. Man kan derfor trygt snakke om Grealish-effekten. Hjemme på Villa Park har Villa 7-8-3 denne sesongen, men bare to av deres ni siste hjemmekamper har endt med seier. I forrige hjemmekamp valset Villa over Derby County, og det håper de å fortsette med når en ny opprykksrival kommer på besøk. 

Aston Villas siste kamper:
Forest – Aston Villa 1-3 (McGinn x2, Hause)
Birmingham – Aston Villa 0-1 (Grealish)
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)
Aston Villa – West Brom 0-2

Middlesbrough-fansen satt nok med en følelse av deja vu da Rødtrøyene tapte 1-2 hjemme mot Preston North End tidligere denne uken. Ashley Fletcher hadde sendt Boro i ledelsen mot Preston, men da Daniel Ayala ble utvist ble kampen snudd på hodet. Preston snudde 0-1 til 2-1 og sikret seg tre viktige poeng. For Boros del var nedturen enorm med tanke på at de også forrige helg tapte en hjemmekamp hvor de ledet 1-0. Boro-fansen er nok bekymret for det som kan komme til å skje utover våren med tanke på deres nåværende form. Bare ett poeng på de tre siste kampene har ført til at de nå bare har tre poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Utenfor play-off er det flere lag som ser ut til å ha prikket inn formen, deriblant lørdagens motstander Aston Villa. Villa ligger nå på åttendeplass med fire poeng opp til Boro. De vil derfor krype helt opp i ryggen på Boro dersom rødtrøyene taper igjen lørdag ettermiddag. 

Boros siste kamper:
Boro – Preston 1-2 (Fletcher)
Boro – Brentford 1-2 (Fletcher)
Wigan – Boro 0-0
Boro – QPR 2-0 (Howson, Fletcher)
Blackburn – Boro 0-1 (Assombalonga)

Vurdering: Aston Villa ser helt fantastiske ut nå som Jack Grealish har kommet tilbake. Med han på banen er det vanskelig å ikke markere for Aston Villa-seier, spesielt med tanke på hva Middlesbrough har vist den siste tiden.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Brentford – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Brentford havnet tidlig under borte mot Sheffield United sist, men øynet muligheten til å vinne da Gary Madine ble utvist hos hjemmelaget ti minutter før pause. Med én mann mer på banen skapte Brentford flere gode muligheter, men ballen ville ikke inn i mål. The Bees slapp inn et mål til på slutten av kampen og tapte dermed 0-2. Med sine 49 poeng skiller det nå syv poeng opp til play-off. Med ti kamper igjen å spille kan man ikke avskrive Brentford helt enda, men de er nødt til å bli bedre på bortebane for å kunne klatre opp blant de seks beste lagene. Hjemme på Griffin Park er The Bees derimot helt fantastiske. På de syv siste hjemmekampene har det blitt seks seiere og én uavgjort. Brentford river i stykker lagene som kommer på besøk og vinner gjennom fantastisk angrepsfotball. Totalt har de 11-3-4 på eget gress denne sesongen.  

Brentfords siste kamper:
Sheff Utd – Brentford 2-0
Boro – Brentford 1-2 (Selvmål, Benrahma)
Brentford – QPR 3-0 (Maupay, Benrahma, Canos)
Sheff Wed – Brentford 2-0
Brentford – Hull 5-1 (Benrahma x3, Mokotjo, Maupay)

Det var mange som satte kaffekoppen i halsen da de hørte nyheten om Darren Moores avgang hos West Bromwich Albion. Den populære manageren hadde gjort en brukbar jobb med West Brom denne sesongen, men ledelsen følte nok at klubben ikke så sterke nok ut med tanke på å klare opprykk denne sesongen. I deres første kamp uten Moore ble det en sterk 3-0 seier hjemme mot Swansea City, i en kamp som kommer til å bli husket i lang tid på grunn av Swansea-spiller Bersant Celinas utrolige straffemiss. Med ni poeng opp til direkte opprykksplass er det ingenting som tyder på at West Brom kommer til å kunne utfordre de tre lagene i toppen av tabellen, men play-off bør de kunne sikre seg. I skrivende stund har de nemlig ni poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. På bortebane har The Baggies vært strålende over lenger tid. Hele åtte av deres ti siste kamper på fremmed gress har endt med seier.

West Broms siste kamper:
West Brom – Swansea 3-0 (Rodriguez, Brunt, Holgate)
West Brom – Ipswich 1-1 (Johansen)
Leeds – West Brom 4-0
West Brom – Sheff Utd 0-1
QPR – West Brom 2-3 (Livermore, Montero, Murphy)

Vurdering: Brentford på hjemmebane har vært et fantastisk skue i det siste. Med sin herlige angrepsfotball har de banket flere lag. Her møter de et West Bromwich-lag som tok en viktig seier sist. På bortebane har de vært meget gode, men her tror jeg de kommer til kort. Jeg markerer for hjemmeseier på Griffin Park.

Tips: H (2.05 @ Fansbet)


 

Hull City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hull City startet friskt i åpningsminuttene borte mot serieleder Norwich City, men kort tid senere falt de sammen som et korthus. Før kvarteret var spilt lå tigrene under 0-2, og da så det ut til å kunne bli en bekmørk aften for Nigel Adkins & Co. På imponerende vis holdt de seg likevel inne i kampen og scoret senere to ganger i det som til slutt endte med 2-3 tap. Nå skal Hull tilbake på hjemmebane, og der har de klart seg meget bra over lengre tid nå. På de åtte siste hjemmekampene har tigrene vunnet syv ganger og spilt uavgjort én gang. Man må helt tilbake til november for å finne forrige gang Hull tapte på eget gress. Med seks poeng opp til play-off er ikke drømmen om opprykk knust enda for Hull, selv om det ser vanskelig ut. For å klare det må de i så fall gjøre noe med den svake borteformen.

Hulls siste kamper:
Norwich – Hull 3-2 (Martin, Pugh)
Forest – Hull 3-0
Hull – Birmingham 2-0 (Bowen x2)
Hull – Millwall 2-1 (Bowen, Pugh)
Brentford – Hull 5-1 (Campbell)

For første gang siden april 2016 vant Rotherham United en bortekamp i Championship da de besøkte Queens Park Rangers tidligere denne uken. Rotherham hadde spilt 43 bortekamper på rad på nest øverste nivå uten å vinne, men på Loftus Road skulle det endelig skje. Tapet føyer seg inn i en rekke av mange skuffende forestillinger fra QPR i 2019, og nå er det nok noen QPR-supportere som er litt redd for lagene som kommer på bak på tabellen. Med sine 44 poeng ser det egentlig greit ut for London-klubben, og luken til nedrykksplass er på åtte poeng. Problemet for QPR er at formen har vært elendig over lang tid, og nå står de med bare én seier på de ti siste kampene. Hele åtte av disse ti kampene har endt med tap. På bortebane har Steve McClaren & Co fem strake tap.

QPRs siste kamper:
QPR – Rotherham 1-2 (Osavi-Samuel)
QPR – Stoke 0-0
Brentford – QPR 3-0
QPR – Leeds 1-0 (Freeman)
Boro – QPR 2-0

Vurdering: Hull City er helt fantastiske på hjemmebane. Her møter de et Queens Park Rangers-lag som er i elendig form og som har fem strake tap på bortebane. Jeg markerer for hjemmeseier til god odds. 

Spill:  H (2.05 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Collins og Collin Quaner kan være tilbake hos vertene her. Hos gjestene er Lewis Grabban og Matty Cash usikre.

For femte gang på sine seks siste kamper spilte Ipswich Town uavgjort 1-1 da de møtte Bristol City tidligere denne uken. Blåtrøyene har bare tapt én av sine seks siste kamper, men samtidig er de nå oppe i ti kamper på rad uten seier. Ipswich har derfor vist at de er alt annet enn enkle å spille mot, men samtidig er de ikke gode nok til å vippe kampene til sitt favør. Grunnet seiere til flere av de andre bunnlagene har traktorguttene nå fått en luke på 13 poeng opp til trygg plass. Den luken er alt for stor til å kunne tette med tanke på hvor lite som gjenstår av årets sesong, og derfor blir det nesten helt sikkert League One-fotball på Ipswich Town til høsten. I tiden fremover skal man ikke se bort fra at flere av klubbens meget talentfulle unggutter får vise seg frem, slik som Idris El Mizouni gjorde tirsdag kveld. Hjemme på Portman Road har Ipswich bare to seiere på 18 kamper denne sesongen. 

Ipswichs siste kamper:
Bristol City – Ipswich 1-1 (Selvmål)
West Brom – Ipswich 1-1 (Nolan)
Ipswich – Reading 1-2 (Edwards)
Wigan – Ipswich 1-1 (Keane)
Ipswich – Stoke 1-1 (Keane)

Nottingham Forest hadde fire seiere på rad på hjemmebane før møtet med Aston Villa onsdag kveld, men der sa det stopp. Forest tapte hele 1-3 hjemme mot Birmingham-klubben, og misbrukte dermed muligheten til å vippe erkerival Derby County ned fra play-off plass.  Nå sitter Forest på en 10. plass med tre poeng opp til The Rams på sjetteplass. Skogvokterne har sett bedre ut etter at Martin O`Neill kom til klubben, men på bortebane har de en jobb å gjøre. Rødtrøyene har nemlig ikke vunnet en eneste av sine ni siste kamper på fremmed gress, og det blir vanskelig å kapre play-off utover våren dersom man ikke gjør noe med den borteformen.

Forests siste kamper:
Forest – Villa 1-3 (Colback)
Forest – Hull 3-0 (Karim, Lolley, Carvalho)
Stoke – Forest 2-0
Forest – Derby 1-0 (Benalouane)
Preston – Forest 0-0

Vurdering: Dette blir vel 1-1 igjen? Uavgjort fremstår i hvert fall som et sannsynlig utfall. Tabelljumboen Ipswich er ikke dårlige, men er samtidig ikke gode heller. Nottingham Forest har vært sterke i det siste, men sliter på bortebane. Dette kan vippe begge veier, men poengdeling blir mitt tips

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Preston North End – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Elleve kamper på rad uten tap. Seks strake seiere på bortebane. Livet er en lek for Preston North End for øyeblikket. Hvittrøyene fikk første halvdel av sesongen ødelagt av skader, men nå som de fleste spillerne er friske, har Preston plutselig forvandlet seg til en meget tøff utfordrer i kampen om play-off. Onsdag kveld havnet de under 0-1 borte mot Middlesbrough, men etter at Boro fikk en spiller utvist snudde Preston kampen og vant 2-1. Den utrolige formen har ført Preston opp på en 9. plass med sine 54 poeng. Bare to poeng skiller det opp til Derby County som innehar den siste play-off plassen. Hjemme på Deepdale har Preston seks kamper på rad uten tap, men hele fem av disse kampene har endt uavgjort. Nøkkelen for Preston blir å gjøre disse uavgjorte kampene om til seiere på eget gress frem til sesongslutt.  

Prestons siste kamper:
Boro – Preston 1-2 (Gallagher, Stockley)
Blackburn – Preston 0-1 (Johnson)
Preston – Bristol City 1-1 (Johnson)
Millwall – Preston 1-3 (Hughes, Clarke, Maguire)
Preston – Forest 0-0

Den siste tiden har vært fryktelig tung for Birmingham City. Én ting er at man står i fare for å få poengtrekk grunnet brudd på FFP, men fortsetter den dårlige formen i tiden fremover, vil det ikke ha noe særlig å si for Birminghams opprykkssjanser. Onsdag tapte Birmingham 0-2 hjemme mot nedrykkstruede Millwall, og nå har Garry Monk & Co tre strake tap. Bare én av de seks siste kampene har endt med seier, og nå har det blitt en luke på seks poeng opp til play-off. Legger man til skandalekampen hvor en tilskuer løp inn på banen og slo Jack Grealish forrige helg, kan man trygt si at det har vært bekmørkt for Birmingham de siste rundene. På bortebane har det derimot gått litt bedre for Birmingham, og nå står de med bare to tap på de ni siste kampene på fremmed gress. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Millwall 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-1
Hull – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Adams x2)

Vurdering: Preston er i strålende form, men sliter med å vinne på hjemmebane. Her møter de et Birmingham City-lag som har skuffet de siste rundene, men som klarer seg greit på fremmed gress. På grunn av den fantastiske formen er Preston favoritter her, men jeg tror ikke de vil få det enkelt mot et kompakt og direkte Birmingham-lag. Derfor tror jeg det blir en ny uavgjort fort hjemmelaget på Deepdale. 

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Mattock og Will Vaulks er suspendert hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Etter 43 bortekamper på rad i Championship uten seier skulle det endelig løsne for Rotherham United. Borte mot Queens Park Rangers så det ut til å bli en ny poengdeling, men på overtid dukket Semi Ajayi opp og sikret tre poeng. Det var for øvrig midtbaneankeret Ajayis femte scoring på de fire siste kampene. Seieren var Rotherhams første på fremmed gress i Championship siden våren 2016, og sikret at Rotherham ikke kommer til å gå gjennom en ny sesong uten borteseier slik som de gjorde forrige gang de spilte på dette nivået. Nå som Rotherham har vist at de kan vinne på bortebane, vil de sannsynligvis ha enda større tro på at de faktisk kan holde seg denne sesongen. Nå ligger de på nedrykksplass, men har like mange poeng som både Reading og Wigan Athletic over streken. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 6-8-4 denne sesongen, men bare én av de fem siste på eget gress har endt med seier.    

Rotherhams siste kamper:
QPR – Rotherham 1-2 (Ajayi x2)
Sheff Utd – Rotherham 2-0
Rotherham – Blackburn 3-2 (Ajayi x2, Williams)
Reading – Rotherham 1-1 (Ajayi)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Towell, Taylor)

Norwich City gjorde det unødvendig spennende da Hull City kom på besøk onsdag kveld. Gultrøyene hadde mer enn nok muligheter til å punktere kampen, men lot det likevel være spenning helt frem til dommeren blåste av. Norwich vant 3-2 over Hull City, og etter kampen var de fleste øynene rettet mot Emi Buendia. Ikke bare fordi han er i brennhet form og scoret to nye mål mot Hull, men også fordi han leverte sesongens råeste gjennomspill da han flikket gjennom Teemu Pukki med hælen i forkant av 3-1 scoringen. Før kampen fikk hjemmepublikummet høre at hovedtrener Daniel Farke har skrevet under på ny kontrakt med klubben. Hans nye avtale strekker seg frem til 2022. Nå troner Norwich øverst på tabellen med fire poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Med tanke på at Sheffield United møter Leeds United denne runden, kan Norwich potensielt ta et gigantisk skritt nærmere Premier League-fotball til helgen. På bortebane har The Canaries 9-7-2, noe som gjør de til ligaens beste bortelag.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Hull 3-2 (Buendia x2, Stiepermann)

Norwich – Swansea 1-0 (Buendia)
Millwall – Norwich 1-3 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)
Norwich – Bristol City 3-2 (McLean x2, Godfrey)
Bolton – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Stiepermann)

Vurdering: Rotherham United med viktig seier på bortebane sist. Hjemme på New York Stadium er de ikke enkle å slå, men samtidig finnes det knapt vanskeligere hjemmekamper for Rotherham enn nettopp denne kampen. Norwich er i strålende form og bør kunne dra seieren i land her. Det eneste som taler mot borteseier er Norwichs svakhet på defensive dødballer, ettersom Rotherhams spill handler mye om å utnytte alle dødballene. Jeg markerer likevel for borteseier.

Tips: B (1.64 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lucas Joao er ute hos vertene. Gjestene mangler Charlie Mulgrew og Darragh Lenihan, mens Jack Rodwell, Danny Graham og Amari`i Bell er usikre.

Ti kamper på rad uten tap. Det er status for Sheffield Wednesday foran helgens kamp mot Blackburn Rovers. Steve Bruce har vært ved roret i ni av disse kampene, og fortjener mye ros for måten han har løftet dette Owls-laget på. Fra det som så ut til å kunne bli bunnstrid, har uglene nå kommet seg helt opp til kampen om play-off. Etter 2-0 seieren mot Bolton Wanderers sist har Wednesday bare fire poeng opp til sjetteplassen som gir play-off. Selv om mye står på spill, virker det likevel som om uglene spiller med lave skuldre for tiden. De ser meget bra ut bakover på banen, samtidig som flere spillere tar ansvar fremover. Én av de spillerne er leiesoldat Rolando Aarons som har sett ekstra frisk ut i det siste. Hjemme på Hillsborough har uglene ni kamper på rad uten tap. De har ikke tapt på eget gress siden november i fjor. 

Sheff Weds siste kamper:
Bolton – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Aarons)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Iorfa)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (Reach x2, Fletcher)

Etter bare ett poeng på de syv siste kampene begynte enkelte Blackburn Rovers-supportere å bekymre seg for en mulig bunnstrid til våren. Tirsdagens 3-0 seier over lokalrival Wigan Athletic satte en effektiv stopper for både den fæle rekken med kamper på rad uten seier, men også for vonde tanker om nedrykk. Nå skiller det nemlig elleve poeng ned til nedrykksplass med ni runder igjen å spille. Rovers-supporterne vil nok likevel ikke føle seg helt trygge enda, ettersom de rykket ned med 51 poeng for to sesonger siden. Det er dog svært sjeldent at lag går ned med så mange poeng. Bakover på banen har Rovers store skadeproblemer, og i kampen mot Wigan spilte Rovers med to vinger på vingbackene, mens trebackslinjen bestod av en høyreback, en venstreback og en 20 år gammel midtstopper som fikk sin debut på førstelaget. Mye tyder på at de kommer til å starte likt på lørdag, og det skulle vel egentlig bare mangle etter at de holdt nullen sist. På bortebane har Lancashire-klubben bare vunnet én av sine ti siste kamper.  

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1

Vurdering: Sheffield Wednesday er i strålende form. De har ikke tapt noen av sine ti siste kamper, og spesielt på hjemmebane er de sterke. Bakover på banen er de solide, mens de hele tiden skaper noe fremover. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som tok en viktig seier sist, men som var i elendig form før den seieren. Gjestene har store skadeproblemer bakover på banen, og det er vanskelig å se for seg at de tar poeng her. Jeg markerer for hjemmeseier.

Spill: H (2.10 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Danny Fox og Anthony Pilkington er ute hos vertene. Hos gjestene er Yanic Wildschut ute.

Etter tapet mot bunnrival Reading forrige helg kunne Wigan Athletic-manager Paul Cook fortelle at han aldri har følt seg lenger nede som Wigan-sjef. Man kan undre seg over hva han da tenkte da han fikk se laget sitt gi bort tre scoringer borte mot lokalrival Blackburn Rovers bare noen dager senere. Wigan tapte kampen 0-3, og alle målene kom etter fæle personlige feil i bakre rekker. Samtidig som Wigan gikk på sitt tredje strake tap, måtte de konstantere at flere av de andre bunnlagene vant sine kamper. Det betyr at The Latics nå har like mange poeng som Rotherham United på nedrykksplass. På bortebane har ikke Wigan vunnet siden august, men på hjemmebane har de lenge vært sterke denne sesongen. Med bare to seiere på de åtte siste hjemmekampene er det tydelig at Cook & Co har en jobb å gjøre på eget gress også for øyeblikket. Med tanke på kampprogrammet til Wigan resten av sesongen, kan man trygt si at bare seier er godt nok på lørdag. 

Wigans siste kamper:
Blackburn – Wigan 3-0
Reading – Wigan 3-2 (Powell, Garner)
Derby – Wigan 2-1 (Massey)
Wigan – Boro 0-0
Wigan – Ipswich 1-1 (Garner)

Bolton Wanderers glimtet til med en kruttsterk 2-1 seier hjemme mot Millwall forrige helg. Både før og etter kampen var det full kaos utenfor banen på University of Bolton Stadium på grunn av februar-lønnen som ikke hadde blitt utbetalt. Etter mye klaging, rykter og rot kom endelig lønnen til spillerne tirsdag ettermiddag. Noen timer senere skulle de spille hjemmekamp mot Sheffield Wednesday, men der ble det tap. Det kan nesten virke som om spillerne presterer enda bedre når de ikke får lønn, men det skal sies at Sheffield Wednesday er i meget bra form for øyeblikket. Bolton har nå syv poeng opp til trygg plass. Det er fryktelig lite som tyder på at The Trotters skal klare å tette den luken før sesongslutt, men større mirakler har skjedd tidligere i denne ligaen. På bortebane har hvittrøyene tapt åtte av sine ni siste kamper.

Boltons siste kamper:
Bolton – Sheff Wed 0-2
Bolton – Millwall 2-1 (O`Neil, Olkowski)
Swansea – Bolton 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Beevers)
Bolton – Norwich 0-4

Vurdering: Wigan Athletic med syv kamper på rad uten seier, men her snur det. The Latics er vanligvis gode på hjemmebane, og her møter de et Bolton Wanderers-lag som er alt annet enn gode på bortebane. Bolton trenger en seier her for å holde liv i drømmen om å holde seg, men jeg tror ikke det skjer. Til tross for vertenes dårlige form har jeg ikke problemer med å gå for hjemmeseier her. 

Spill: H (1.74 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply