Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Fredag:
21.00: West Bromwich Albion – Birmingham City

Lørdag:
16.00: Derby County – Rotherham United
18.30: Middlesbrough – Norwich City

Rundens trippel:

 


FREDAG:

West Bromwich Albion – Birmingham City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Matt Phillips er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det har nå gått noen uker siden Darren Moore fikk beskjed om å forlate The Hawthorns. Siden den gang har James Shan vikariert som manager, og det har han gjort med suksess. Shan har ledet The Baggies i to kamper, og begge har endt med seier. Først ble Swansea City slått 3-0 hjemme på The Hawthorns, før Brentford ble slått 1-0 på Griffin Park. Det ser meget lyst ut med tanke på å klare play-off, men det spørs om ikke toget har gått med tanke på direkte opprykk. Hjemme på The Hawthorns har West Brom bare to seiere på de ti siste kampene. Før seieren mot Swansea sist hjemmekamp hadde de seks hjemmekamper på rad uten seier. Det må for øvrig nevnes at 3-0 seieren over Swansea lyver en del. Swansea kunne fint ha fått med seg flere poeng i den kampen, til tross for det stygge resultatet. 

West Broms siste kamper:
Brentford – West Brom 0-1 (Edwards)
West Brom – Swansea 3-0 (Rodriguez, Brunt, Holgate)
West Brom – Ipswich 1-1 (Johansen)
Leeds – West Brom 4-0
West Brom – Sheff Utd 0-1

Etter fire strake tap i serien trodde nok noen at det skulle bli herlig for Birmingham City med landslagspause. Slik skulle det derimot ikke gå. Blåtrøyene fikk nemlig endelig vite straffen etter brudd på Financial Fair Play-reglementet, og nå står de med ni poeng færre enn hva de hadde før landslagspausen. På en måte en streng straff, men på en annen måte en mye mildere straff enn hva man kanskje hadde forventet. Nå har Birmingham bare fem poeng ned til nedrykksplass, men Birminghams prestasjoner tidligere i sesongen har vist at de bør kunne holde seg greit unna bunnstriden i sesonginnspurten. På bortebane har de 6-6-7 denne sesongen, hvor de to siste kampene har endt med tap og ingen scoringer. 

Birminghams siste kamper:
Preston – Birmingham 1-0
Birmingham – Millwall 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-1
Hull – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)

Vurdering: To seiere på rad for West Brom, men jeg er usikker på hva man kan forvente av dem for øyeblikket. Her møter de et Birmingham City-lag som har byttet kamp om play-off med bunnstrid i løpet av landslagspausen. Birmingham har fire strake tap, men jeg tror de vil kunne gi West Brom meget tøff kamp her. Vertene er favoritter, men her tror jeg det blir uavgjort.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)

 


LØRDAG:

Derby County – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mason Mount kan være tilbake hos vertene, mens Joe Mattock og Will Vaulks er suspendert hos gjestene.

Grunnet landslagspause og motstanderlagets deltakelse i FA Cupen forrige runde, har Derby County nå fått to og en halv uke spillefri. Pausen har nok vært etterlengtet for manager Frank Lampard og hans Derby-lag. Hvittrøyene er nemlig virkelig i trøbbel etter å ha sett komfortable ut på play-off plass tidligere i sesongen. Bare  én seier på de syv siste kampene har ført til at The Rams nå har falt ned på en åttendeplass på tabellen, men opp til play-off skiller det bare ett poeng. Derby har samtidig én kamp mindre spilt enn Aston Villa på sjetteplass. Hjemme på Pride Park har Derby bare tapt én av sine ti siste kamper. 

Derbys siste kamper:
Derby – Stoke 0-0
Derby – Sheff Wed 1-1 (Johnson)
Derby – Wigan 2-1 (Malone, Bennett)
Aston Villa – Derby 4-0
Forest – Derby 1-0

Rotherham United leverte en respektabel forestilling hjemme mot serieleder Norwich City, men stod til slutt tomhendt igjen. I den foregående kampen skjedde det noe helt spesielt da Semi Ajayi sikret seiersmålet på overtid mot Queens Park Rangers. Rotherham hadde nemlig ikke vunnet en eneste av sine 43 siste kamper på fremmed gress i Championship, men fikk endelig stanset den fryktelige rekken. Semi Ajayi er best kjent for sine defensive egenskaper, men har nå vartet opp med utrolige seks scoringer på de fem siste kampene. Hvem hadde trodd?! Nå ligger Rotherham på nedrykksplass med ett poeng opp til trygg plass. På bortebane har de 1-7-11 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Norwich 1-2 (Ajayi)
QPR – Rotherham 1-2 (Ajayi x2)
Sheff Utd – Rotherham 2-0
Rotherham – Blackburn 3-2 (Ajayi x2, Williams)
Reading – Rotherham 1-1 (Ajayi)

Vurdering: Derby County i fæl form, mens Rotherham United ikke har sett så verst ut. Nå har The Milllers vist at de kan vinne på bortebane også, og det bør vekke Derby litt foran denne kampen. Jeg tror for gjestene kan gjøre livet surt for The Rams, men jeg klarer ikke komme unna hjemmeseier her.

Tips: H (1.66 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene har fått tilbake alle sin skadede forsvarsspillere siden sist.

Jack Grealish. Det er vel egentlig alt man trenger å skrive om Aston Villa. Selvsagt er det mange andre spillere som bidrar enormt for tiden, slik som John McGinn og Tyrone Mings. Likevel er det noe helt spesielt med Grealish. Bare ved å være på banen løfter han laget flere hakk, samtidig som de tingene han gjør med ballen er fantastisk å se på. Nå har Aston Villa vunnet samtlige fire kamper siden Grealish returnerte fra skade, mens de bare vant to av 14 seriekamper da Grealish var ute. Den flotte formen den siste tiden har ført Villa opp på play-off, og nå drømmer fansen om opprykk igjen. Hjemme på Villa Park har Birmingham-klubben 8-8-3 denne sesongen, hvor opprykksrivalene Middlesbrough og Derby County begge har blitt knust i løpet av Villas to siste hjemmekamper. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Boro 3-0 (McGinn, El Ghazi, Adomah)
Forest – Aston Villa 1-3 (McGinn x2, Hause)

Birmingham – Aston Villa 0-1 (Grealish)
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)

Den store skadekrisen i forsvarsrekken til Blackburn Rovers ga Lancashire-klubben store problemer mot Sheffield Wednesday i forrige runde. Rovers spilte egentlig en bra kamp på Hillsborough, og ga hele tiden uglene store problemer bakover på banen gjennom bra angrepsspill. Problemet for Rovers var at alle skadene i forsvaret førte til at de ble seende helt håpløse ut på defensive dødballer. Sheffield Wednesday fikk gjøre akkurat som de ville på alle dødballene, noe som til slutt resulterte i fire scoringer. Rovers scoret to ganger, men det hjalp lite. Nå har Tony Mowbray & Co bare én seier på de ni siste kampene. På bortebane har de 4-5-10, og ingen lag i Championship har flere baklengsmål på fremmed gress enn Rovers denne sesongen. 

Blackburns siste kamper:
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Conway, Bennett)
Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)

Vurdering: Aston Villa i suveren form, mens Blackburn Rovers sliter fælt. Gjestene får sannsynligvis tilbake flere viktige brikker bakover på banen, men gjennom hele sesongen har de vært fryktelig svake defensivt på bortebane. De lekker som en sil, og det passer dårlig når de skal ta turen til Villa Park. Dette her bør ende med hjemmeseier, og det kan fort bli en fryktelig mørk ettermiddag for gjestene.

Tips: H (1.62 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Cole Skuse og James Collins er tilbake hos vertene, mens Markus Henriksen er suspendert hos gjestene.

Hele seks ganger har Ipswich Town spilt uavgjort 1-1 på de syv siste kampene. Det er ganske spesielt. Paul Lambert har fått dette Ipswich-laget til å kunne gi hvem som helst tøff kamp, men problemet er at poengdelinger hjelper fryktelig lite slik som situasjonen er nå. Foran helgens runde har Ipswich hele 13 poeng opp til trygg plass, og det må et aldri så lite mirakel til for at traktorguttene skal klare holde seg oppe. Det som derimot må være gledelig for Ipswich-fansen er at flere spillere viser bra takter, noe som kan skape optimisme foran det som kan bli en trivelig sesong i League One. Hjemme på Portman Road har blåtrøyene 2-10-7 denne sesongen.  

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Forest 1-1 (Quaner)
Bristol City – Ipswich 1-1 (Selvmål)
West Brom – Ipswich 1-1 (Nolan)
Ipswich – Reading 1-2 (Edwards)
Wigan – Ipswich 1-1 (Keane)

Fantastisk form i vinter førte Hull City opp i kampen om play-off, men dårlig borteform utover våren har ødelagt en del for Hull-fansens drømmer. Forrige runde ledet de 2-0 hjemme mot Queens Park Rangers, men mot slutten av kampen rotet de bort ledelsen og spilte uavgjort 2-2. Nå har tigrene seks poeng opp til play-off, og den luken klarer jeg ikke se hvordan de skal tette. I så fall måtte de klart å gjøre noe med borteformen. Foran lørdagens kamp står Hull med 5-4-10 på bortebane, hvor samtlige fem siste kamper har endt med tap. Slik blir det ikke opprykk av. 

Hulls siste kamper:
Hull – QPR 2-2 (Bowen x2)
Norwich – Hull 3-2 (Martin, Pugh)
Forest – Hull 3-0
Hull – Birmingham 2-0 (Bowen x2)
Hull – Millwall 2-1 (Bowen, Pugh)

Vurdering: Ipswich Town har vært nære ved å vinne ved flere anledninger i det siste, men det vil seg ikke helt. Her møter de et Hull City-lag som er meget bra hjemme, men som sliter enormt borte for tiden. Denne kampen blir nok en åpen affære som kan vippe begge veier. Er dette Ipswichs tur å være på den heldige siden? Det vil tiden vise. I dette tilfellet synes jeg det er vanskelig å gå for noe annet enn uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Leeds United – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kiko Casilla er suspendert, mens Kemar Roofe fortsatt ikke er klar hos vertene. Murray Wallace og Tom Bradshaw er skadet hos gjestene, mens Shane Ferguson er suspendert.

Med seier mot Sheffield United kunne Leeds United hatt en luke på fem poeng ned til tredjeplass på tabellen. Dessverre for Leeds ville det seg ikke hjemme mot Yorkshire-rivalen. Til tross for mye bra spill og flere gode sjanser, var det bare gjestene fra Sheffield som fant nettmaskene. Mot slutten av kampen ble det en smule dramatisk da målvakt Kiko Casilla ble utvist og alle byttene var brukt opp. En skadet Pontus Jansson måtte ta på seg hanskene, men han fikk lite å gjøre. Nå er Leeds nede på tredjeplass med ett poeng opp til direkte opprykksplass. Både Sheffield United og Norwich City har tøffe kamper denne runden, og derfor kan en seier her bety svært mye for hvittrøyene. Hjemme på Elland Road har Leeds 12-3-4 denne sesongen. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Sheff Utd 0-1
Reading – Leeds 0-3 (Hernandez x2, Klich)
Bristol City – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – West Brom 4-0 (Bamford x2, Hernandez, Alioski)
QPR – Leeds 1-0

Millwall har gitt Leeds United noen tøffe kamper de siste sesongene, og spesielt seieren på Elland Road forrige sesong vil nok gi løvene troen på at de kan få til noe i år også. Spørsmålet er om Millwall har klart å riste av seg skuffelsen fra cuptapet mot Brighton & Hove Albion i landslagspausen. Millwall hadde en fot på Wembley da de ledet 2-0 mot slutten av kampen, men rotet bort ledelsen på fryktelig vis. Til slutt ble det tap etter straffesparkkonkurranse, og dermed er det bare serien Millwall trenger fokusere på resten av sesongen. Det trenger ikke være negativt for et Millwall-lag som kjemper hardt for å unngå nedrykk til League One. I skrivende stund ligger de på en 20. plass med bare ett poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har løvene 3-4-12 denne sesongen, hvor to av de tre seierne har kommet i løpet av deres fire siste bortekamper. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Brighton 2-2 (O`Brien, Pearce)
Birmingham – Millwall 1-2 (Thompson x2)
Bolton – Millwall 2-1 (Gregory)
Millwall – Norwich 1-3 (Williams)
Hull – Millwall 2-1 (Hutchinson)

Vurdering: Leeds med skuffende tap sist, mens Millwall fikk seg en skikkelig knyttneve i ansiktet da de røk ut av cupen for to uker siden. Her skal det være klasseforskjell mellom lagene. Millwall er fysiske og direkte, men jeg tror ikke de klarer stå imot Leeds gode offensive spill. Dette vinner Leeds. 

Spill:  H (1.52 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Byram, Michael Dawson og Michael Hefele er ute hos vertene. Gjestene mangler fortsatt Leroy Fer.

Martin O`Neill har fått en bra start på jobben som Nottingham Forest-sjef, men de siste kampene har det ikke fungert helt optimalt for rødtrøyene. Tap mot Stoke City og Aston Villa, samt poengdeling mot tabelljumbo Ipswich Town er ikke bare nok dersom man skal sikre seg play-off. Foran helgens runde ligger Forest på en 11. plass med tre poeng opp til play-off. Den luken er ikke stor, men det er fryktelig mange om beinet. Hjemme på City Ground hadde Forest fire strake seiere før de tapte mot Aston Villa i forrige hjemmekamp. Dersom de skal kjempe til seg en plass blant de seks beste på tabellen, er de nødt til å vinne kamper som denne.

Forests siste kamper:
Ipswich – Forest 1-1 (Selvmål)
Forest – Villa 1-3 (Colback)

Forest – Hull 3-0 (Karim, Lolley, Carvalho)
Stoke – Forest 2-0
Forest – Derby 1-0 (Benalouane)

Swansea City imponerte stort da de ledet 2-0 hjemme mot Manchester City i FA Cupens kvartfinale. Bersant Celina fikk slått tilbake etter den fryktelig uheldige straffemissen mot West Bromwich Albion, og en stund så det ut som om The Swans faktisk kunne danke ut det fantastiske Manchester City-laget. Dessverre for Swansea gikk det som det måtte gå, og til slutt endte det med 2-3 tap. Etter kampen var Swansea-supporterne forståelig nok frustrerte ettersom det ikke ble brukt videodømming i deres kamp, men bare i de kampene hvor Premier League-lagene hadde hjemmekamp. Med videodømming kunne situasjonen fort vært helt annerledes for Graham Potter & Co. Tilbake i Championship er det ikke noe spennende å nevne sett med Swansea-øyne. De har fire tap på de fem siste kampene, og har for øyeblikket så å si ingenting å spille for. På bortebane har de fem strake tap.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Man City 2-3 (Celina, James)
West Brom – Swansea 3-0
Norwich – Swansea 1-0
Swansea – Bolton 2-0 (Celina, McBurnie)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (McBurnie)

Vurdering: Nottingham Forest kjemper om play-off og har vist mye bra på hjemmebane i det siste. Her møter de et Swansea City-lag som har vært i dårlig form i serien, og som har fem strake tap på bortebane. Det er ikke enkelt å stole på dette Forest-laget, men samtidig fremstår hjemmeseier som det klart beste alternativet. 

Spill: H (2.35 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Jason Lowe er ute for sesongen hos gjestene. Hos gjestene er Jack Hobbs meget usikker.

Queens Park Rangers lå under 0-2 borte mot Hull City forrige runde, men på imponerende vis slo de tilbake og sikret seg ett poeng etter en sterk sluttspurt. Imponerende er derimot ikke et ord som blir brukt mye når man skal beskrive QPR for tiden. London-klubben har bare vunnet én av sine ti siste kamper. I deres forrige hjemmekamp klarte de tape mot et Rotherham United-lag som ikke hadde vunnet en bortekamp i Championship siden våren 2016. Den dårlige formen til QPR har ført dem ned på en 18. plass med 44 poeng. Ned til nedrykksplass skiller det åtte poeng, og den luken bør være mer enn god nok til å holde seg unna bunnstrid. Likevel er det nok QPR-supportere som er bekymret grunnet den dårlige formen. Hjemme på Loftus Road har QPR 8-3-8 denne sesongen, men bare én av de syv siste har endt med seier.  

QPRs siste kamper:
Hull – QPR 2-2 (Scowen, Hemed)
QPR – Rotherham 1-2 (Osavi-Samuel)
QPR – Stoke 0-0
Brentford – QPR 3-0
QPR – Leeds 1-0 (Freeman)

Bolton Wanderers tapte hele 2-5 borte mot lokal- og bunnrival Wigan Athletic forrige runde. En bekmørk start på det som skulle bli en utrolig landslagspause. Siden forrige runde har nemlig Bolton vært i retten grunnet den dårlige økonomien, og de var ikke langt unna å enten bli satt under administrasjon eller oppleve en enda verre skjebne. Heldigvis ser det nå ut til at klubben kan bli kjøpt opp, og det førte også til at retten valgte å utsette saken i påvente av et eventuelt oppkjøp. I serien ser det likevel bekmørkt ut for The Trotters som nå ligger på en 23. plass med 29 poeng. De har nå åtte poeng opp til trygg plass, og det er lite som tyder på at de kommer til å tette den luken. På bortebane har Bolton tapt ni av sine ti siste kamper.

Boltons siste kamper:
Wigan – Bolton 5-2 (Ameobi, O`Neil)
Bolton – Sheff Wed 0-2
Bolton – Millwall 2-1 (O`Neil, Olkowski)
Swansea – Bolton 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Beevers)

Vurdering: QPR har vist svak form over lengre tid, mens Bolton Wanderers ser ganske håpløse ut. Vertene presterte å tape mot et bortesvakt Rotherham United-lag i forrige hjemmekamp, men jeg tror ikke de roter det til igjen her. Hjemme mot Bolton bør det bli tre poeng for London-klubben. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Spill: H (1.66 @ Fansbet)


 

Reading – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Andy Rinomhota og Sam Baldock er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Selv om Reading har tatt steg under sin nye manager Jose Gomes, klarer de likevel ikke komme seg unna bunnstriden. Etter to utrolige seiere mot nedrykksrivalene Wigan Athletic og Ipswich Town, har de nå gått to kamper på rad uten å score. I forrige kamp ble det uavgjort mot Stoke City, mens de i forrige hjemmekamp tapte hele 0-3 mot Leeds United. Hjemme på Madejski Stadium hadde The Royals fem kamper på rad uten tap før møtet med Leeds. Foran helgens runde har Reading bare ett poeng ned til nedrykksplass. For å komme seg unna bunnen er de nødt til å vinne hjemmekamper som denne.     

Readings siste kamper:
Stoke – Reading 0-0
Reading – Leeds 0-3
Reading – Wigan 3-2 (Swift, Barrow, Meite)
Ipswich – Reading 1-2 (Oliveira, Barrow)
Reading – Rotherham 1-1 (Ejaria)

Kan Preston North End snike seg til en play-off plass helt på tampen av sesongen? For øyeblikket ser de i hvert fall ut som en meget tøff utfordrer i kampen om  de siste play-off plassene. Forrige runde sikret Sean Maguire tre poeng hjemme mot Birmingham City flere minutter på overtid. The Lilywhites har virkelig flyt for tiden, men det fortjener de strengt tatt etter at omtrent alt gikk mot hvittrøyene tidligere i sesongen. Nå har Preston tolv kamper på rad uten tap i serien. Bare målforskjell skiller Preston fra sjetteplassen som Aston Villa for øyeblikket okkuperer, mens de på bortebane har vunnet samtlige seks siste kamper.

Prestons siste kamper:
Preston – Birmingham 1-0 (Maguire)
Boro – Preston 1-2 (Gallagher, Stockley)
Blackburn – Preston 0-1 (Johnson)
Preston – Bristol City 1-1 (Johnson)
Millwall – Preston 1-3 (Hughes, Clarke, Maguire)

Vurdering: Med unntak av Leeds United-kampen har ikke Reading sett ut som en kasteball siden Jose Gomes kom til klubben. Likevel klarer de ikke komme seg unna bunnstriden. Her møter de formlaget Preston North End som har vunnet samtlige seks siste bortekamper. Dette blir nok et jevnt oppgjør, og jeg har størst tro på at det vipper til gjestenes fordel. Prestons aggressive og høye press vil nok kunne gi Reading-forsvaret store problemer. Derfor markerer jeg for en knepen borteseier.

Tips: B (2.30 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Gary Madine er fortsatt suspendert hos vertene, mens Callum O`Dowda er usikker hos gjestene.

Sheffield United sikret seg sesongens viktigste seier forrige runde, og supporterne har nå gått smilende rundt i hele landslagspausen. Med tap mot Leeds United ville Sheffield United hatt fem poeng opp til direkte opprykksplass, men takket være deres 1-0 seier på Elland Road sitter The Blades nå på direkte opprykksplass med ett poeng ned til tredjeplass. Nå er presset på Chris Wilder & Co som skal forsøke å holde Leeds United bak seg på tabellen, og det blir ingen enkel jobb. Sheffield-klubben har ikke tapt noen av sine ti siste kamper i serien, og på hjemmebane har de vært helt fantastiske den siste tiden. The Blades har nemlig vunnet samtlige åtte siste hjemmekamper i serien. 

Sheff Utds siste kamper:
Leeds – Sheff Utd 0-1 (Basham)
Sheff Utd – Brentford 2-0 (Norwood, McGoldrick)
Sheff Utd – Rotherham 2-0 (Duffy, O`Connell)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
West Brom – Sheff Utd 0-1 (Dowell)

Det er ikke mange ukene siden Bristol City vant syv kamper på rad i serien, men den gang advarte jeg mot det som kunne komme til å skje med The Robins. Det skjer nemlig alt for ofte at lag som blir ledet av Lee Johnson går fra utrolige seiersrekker, til lange rekker med kamper på rad uten å vinne. Nå har det skjedd igjen for Johnson, og etter 1-1 hjemme mot tabelljumbo Ipswich Town forrige runde har The Robins nå fem kamper på rad uten seier. Den dårlige formen gjør det vanskelig for Bristol-klubben å klare play-off, men samtidig ser det fortsatt greit ut så lenge formen snur snart. Bristol City har nå to poeng opp til play-off, samtidig som de har to kamper færre spilt enn Aston Villa på sjetteplass. På bortebane har Bristol City sterke 8-4-5 denne sesongen. Bare én av deres åtte siste bortekamper har endt med tap, og de er absolutt kapable til å gi opprykksjagende Sheffield United store problemer på lørdag.  

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Ipswich 1-1 (Webster)
Bristol City – Leeds 0-1
Preston – Bristol City 1-1 (Diedhiou)
Bristol City – Birmingham 1-2 (Diedhiou)
Norwich – Bristol City 3-2 (O`Dowda, Paterson)

Vurdering: Sheffield United med åtte seiere på rad hjemme på Bramall Lane. De møter her et Bristol City-lag som har fem på rad uten seier, men som samtidig er et av ligaens bedre lag. Dette blir ikke lett for vertene, men jeg klarer likevel ikke gå for annet enn hjemmeseier i dette oppgjøret.

Spill: H (1.68 @ Fansbet)


 

Stoke City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Clucas er suspendert, mens Tom Edwards er usikker hos vertene. Hos gjestene er sannsynligvis viktige Steven Fletcher ute med skade.

Stoke City har rettet fokuset over mot neste sesong. Det ser i hvert fall slik ut. På de syv siste kampene har de spilt uavgjort seks ganger, mens én av kampene har endt med seier. De har derfor ikke tapt siden tidlig i februar. Den siste tiden kan det se ut som om det er forsvarsspillet som har vært fokusområdet til manager Nathan Jones. Samtlige tre siste kamper i serien har endt uavgjort 0-0, og man kan ikke akkurat si at Stoke underholder publikum for tiden. På de syv siste kampene har de bare sluppet inn to mål, og jeg tror det er smart av The Potters å arbeide så mye med den defensive biten nå. Hjemme på Bet365 Stadium har de røde og hvite 8-5-6 denne sesongen, og bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Reading 0-0
Derby – Stoke 0-0
QPR – Stoke 0-0
Stoke – Forest 2-0 (Etebo, Afobe)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Vokes)

Sheffield Wednesday er i storform. Forrige runde imponerte de ikke spillemessig, men scoret likevel hele fire mål hjemme mot Blackburn Rovers. Seieren mot Lancashire-klubben gjør at uglene nå har elleve kamper på rad uten tap, og nå drømmer fansen om opprykk til Premier League. Siden manager Steve Bruce kom til klubben har de ikke tapt en fotballkamp, og nå er det bare to poeng opp til play-off. På bortebane har uglene 6-5-8 denne sesongen, men bare én av deres åtte siste kamper på fremmed gress har endt med tap.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Nuhiu, Fletcher, Iorfa, Matias)
Bolton – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Aarons)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Iorfa)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)

Vurdering: Stoke City med solide prestasjoner i det siste, selv om det ikke akkurat har vært underholdene. Her møter de et Sheffield Wednesday-lag som er i fin form, og som nå har rettet blikket mot play-off. Ingen av lagene har tapt noen av sine syv siste kamper, og jeg tror begge lagene unngår tap her også. Jeg markerer for uavgjort.

Spill: U (3.00 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Rico Henry, Daniel Bentley og Lewis Macleod sannsynligvis er ute hos gjestene.

Allerede før det fæle 0-3 tapet mot lokalrival Blackburn Rovers var Wigan Athletic-sjef Paul Cook fryktelig langt nede. Derfor var nok lettelsen enorm da en annen lokalrival i Bolton Wanderers ble knust hele 5-2 forrige runde. Wigan vartet opp med en sikkelig fest hjemme på DW Stadium, og den seieren var meget viktig i kampen for å beholde plassen i Championship. Etter seieren mot The Trotters ligger Wigan nå på en 19. plass med 39 poeng, og nå skiller det tre poeng ned til nedrykksplass. Wigan er derfor alt annet enn trygge i bunnen, men jeg tror denne seieren er det som skal til for at Wigan skal begynne å levere varene på banen igjen. Hjemme på DW Stadium var de sterke tidligere i sesongen og har nå totalt 9-6-4 på eget gress. The Latics har ikke tapt noen av sine seks siste hjemmekamper. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Bolton 5-2 (Massey, Jacobs, Powell, Garner, Clarke)
Blackburn – Wigan 3-0
Reading – Wigan 3-2 (Powell, Garner)
Derby – Wigan 2-1 (Massey)
Wigan – Boro 0-0

Det hører til sjeldenhetene at Brentford går av banen på eget gress uten å score mål. Likevel var det nettopp det som skjedde da The Bees fikk besøk av West Bromwich Albion forrige runde. Brentford hadde sine store sjanser som vanlig, men ballen ville ikke inn. Brentford står dermed med to strake tap, og nå har det blitt åtte poeng opp til play-off. Selv med én kamp færre spilt enn flere av lagene over på tabellen, er det nå lite som tyder på at Brentford skal klare komme seg med i kampen om play-off. Fokuset må nok rettes mot neste sesong, men nye overgangsvindu pleier som regel bare bety nye nedturer for Brentford-fansen. På bortebane har de slitt stort denne sesongen, og nå står de med 2-7-9 på fremmed gress i serien.  

Brentfords siste kamper:
Brentford – West Brom 0-1
Sheff Utd – Brentford 2-0
Boro – Brentford 1-2 (Selvmål, Benrahma)
Brentford – QPR 3-0 (Maupay, Benrahma, Canos)
Sheff Wed – Brentford 2-0

Vurdering: Wigan Athletic er et bra hjemmelag, og nå er de fulle av selvtillit etter seieren mot Bolton Wanderers sist. Brentford er aldri enkle å spille mot, men på bortebane er de et helt annet lag enn på Griffin Park. Dette er helt åpent, men ettersom det er Wigan som spiller på hjemmebane synes jeg hjemmeseier fremstår som det beste alternativet her. 

Spill: H (3.05 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Lewis Wing er usikker hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Tre strake tap har det nå blitt for Middlesbrough. Det er ikke lenge siden Boro så ut som et lag som kom til å sikre seg play-off komfortabelt, men nå står de i fare for å falle ut av de seks beste på tabellen. Den fæle formen har ført lagene bak helt opp i ryggen på Boro, og nå er det bare ett poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Dersom ikke Tony Pulis & Co gjør noe med den dårlige formen så fort som mulig, skal man ikke se bort fra at Boro fort ender opp med en luke opp til play-off. Spesielt 0-3 tapet mot Aston Villa i forrige runde må ha gjort vondt for både spillere og supportere, og det blir interessant å se hvordan rødtrøyene slår tilbake etter landslagspausen. Hjemme på Riverside Stadium har Boro skuffet de siste månedene, og bare to av de ni siste kampene på eget gress har endt med seier.

Boros siste kamper:
Aston Villa – Boro 3-0
Boro – Preston 1-2 (Fletcher)
Boro – Brentford 1-2 (Fletcher)
Wigan – Boro 0-0
Boro – QPR 2-0 (Howson, Fletcher)

Norwich City flyr skyhøyt for tiden. Like før landslagspausen tok de en viktig seier borte mot Rotherham United, og nå har The Canaries en luke på fire poeng ned til Sheffield United på andreplass. Ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk skiller det nå fem poeng. Formen til Norwich er fantastisk, og nå har de seks seiere på rad i serien. Åtte av de ni siste kampene har endt med seier, og stemningen rundt klubben er upåklagelig. For øyeblikket ser Daniel Farke & Co ut som den soleklart største opprykksfavoritten, men fortsatt er det mange tøffe kamper igjen av denne sesongen. På bortebane har Norwich bare tapt to ganger denne sesongen, og de er ligaens beste bortelag med 10-7-2 totalt på fremmed gress. Samtlige tre siste bortekamper har endt med seier for gultrøyene.

Norwichs siste kamper:
Rotherham – Norwich 1-2 (McLean, Godfrey)

Norwich – Hull 3-2 (Buendia x2, Stiepermann)
Norwich – Swansea 1-0 (Buendia)
Millwall – Norwich 1-3 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)
Norwich – Bristol City 3-2 (McLean x2, Godfrey)

Vurdering: Middlesbrough i svak form, samtidig som de har skuffet på hjemmebane over lengre tid. Norwich City flyr høyt og er i strålende form. De er ligaens beste bortelag, og jeg tror de har det som skal til for å sikre seg tre poeng på Riverside Stadium lørdag kveld. Derfor prøver jeg borteseier her. 

Spill: B (2.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply