Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

 

West Bromwich Albion – Birmingham City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det har nå gått noen uker siden Darren Moore fikk beskjed om å forlate The Hawthorns. Siden den gang har James Shan vikariert som manager, og det har han gjort med suksess. Shan har ledet The Baggies i to kamper, og begge har endt med seier. Først ble Swansea City slått 3-0 hjemme på The Hawthorns, før Brentford ble slått 1-0 på Griffin Park. Det ser meget lyst ut med tanke på å klare play-off, men det spørs om ikke toget har gått med tanke på direkte opprykk. Hjemme på The Hawthorns har West Brom bare to seiere på de ti siste kampene. Før seieren mot Swansea sist hjemmekamp hadde de seks hjemmekamper på rad uten seier. Det må for øvrig nevnes at 3-0 seieren over Swansea lyver en del. Swansea kunne fint ha fått med seg poeng i den kampen, til tross for det stygge resultatet. 

West Broms siste kamper:
Brentford – West Brom 0-1 (Edwards)
West Brom – Swansea 3-0 (Rodriguez, Brunt, Holgate)
West Brom – Ipswich 1-1 (Johansen)
Leeds – West Brom 4-0
West Brom – Sheff Utd 0-1

Etter fire strake tap i serien trodde nok noen at det skulle bli herlig for Birmingham City med landslagspause. Slik skulle det derimot ikke gå. Blåtrøyene fikk nemlig endelig vite straffen etter brudd på Financial Fair Play-reglementet, og nå står de med ni poeng færre enn hva de hadde før landslagspausen. På en måte en streng straff, men på en annen måte en mye mildere straff enn hva man kanskje hadde forventet. Nå har Birmingham bare fem poeng ned til nedrykksplass, men Birminghams prestasjoner tidligere i sesongen har vist at de bør kunne holde seg greit unna bunnstriden i sesonginnspurten. På bortebane har de 6-6-7 denne sesongen, hvor de to siste kampene har endt med tap og ingen scoringer. 

Birminghams siste kamper:
Preston – Birmingham 1-0
Birmingham – Millwall 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-1
Hull – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)

Vurdering: To seiere på rad for West Brom, men jeg er usikker på hva man kan forvente av dem for øyeblikket. Her møter de et Birmingham City-lag som har byttet kamp om play-off med bunnstrid i løpet av landslagspausen. Birmingham har fire strake tap, men jeg tror de vil kunne gi West Brom meget tøff kamp her. Vertene er favoritter, men her tror jeg det blir uavgjort.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply