Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Lørdag:
13.30: Norwich City – Queens Park Rangers
16.00: Birmingham City – Leeds United

Rundens trippel:

 


 

Norwich City – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Norwich City har blitt hyllet denne sesongen på grunn av deres fantastisk underholdene fotball. De har valset over mange lag, og det er en av grunnene til at de ligger helt øverst på tabellen. Den siste tiden er det derimot den mer kyniske og robuste spillestilen som har vært imponerende å se på, som for eksempel da de vant 1-0 mot Middlesbrough forrige helg. Norwich ser nå ut som et komplett lag som er mer enn gode nok for Premier League til høsten. Med syv poeng ned til tredjeplass på tabellen skal det nå litt til for at ikke gultrøyene rykker opp i vår. De har vunnet samtlige syv siste kamper i serien, og hjemme på Carrow Road har de nå meget sterke 5-1-0 på sine seks siste kamper. 

Norwichs siste kamper:
Boro – Norwich 0-1 (Hernandez)

Rotherham – Norwich 1-2 (McLean, Godfrey)
Norwich – Hull 3-2 (Buendia x2, Stiepermann)
Norwich – Swansea 1-0 (Buendia)
Millwall – Norwich 1-3 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)

Etter 1-2 tap hjemme mot Bolton Wanderers fikk ledelsen nok. Steve McClaren ble sparket, og nå er det duket for ny managerjakt på Loftus Road. På en måte vil det kanskje føles litt strengt for McClaren å miste jobben. Han har tross alt ikke gjort det noe dårligere enn hva som vel egentlig var forventet av QPR denne sesongen. Problemet for McClaren er at QPR har hatt en nedadgående kurve under hans ledelse, og manglende progresjon gir ikke QPR-ledelsen troen på at det vil bli bedre neste sesong. Av den grunn er det enkelt å forstå avgjørelsen. Nå har QPR bare én seier på de ti siste kampene, og ned til nedrykk skiller det åtte poeng. Den luken bør være stor nok til å gi QPR-fansens hvilepuls utover våren. På bortebane har QPR bare to poeng på de syv siste kampene. 

QPRs siste kamper:
QPR – Bolton 1-2 (Wells)
Hull – QPR 2-2 (Scowen, Hemed)
QPR – Rotherham 1-2 (Osavi-Samuel)
QPR – Stoke 0-0
Brentford – QPR 3-0

Vurdering: Hjemmeseier! Norwich City i strålende form. Her møter de et meget svakt QPR-lag. Eneste usikkerhetsmomentet er selvsagt det faktum at QPR sparket manageren denne uken. Likevel er det vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier.

Tips: H (1.44 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Birmingham City har byttet ut opprykkskamp med bunnstrid etter poengtrekk. Forrige runde ga de West Bromwich Albion tøff kamp på The Hawthorns, men hadde ikke marginene på riktig side. Blåtrøyene tapte derfor kampen 2-3, og har nå fem strake tap i serien. Grunnet de ni minuspoengene har Birmingham nå bare fire poeng ned til feil side av streken, og etter Leeds-kampen på lørdag venter Sheffield United noen dager senere. Hjemme på St Andrews har Birmingham svake 6-8-5, og på de fire siste kampene på eget gress har det bare blitt ett poeng.

Birminghams siste kamper:
West Brom – Birmingham 3-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Preston – Birmingham 1-0
Birmingham – Millwall 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-1
Hull – Birmingham 2-0

Det ble en minnerik lørdags ettermiddag for Leeds United-fansen forrige helg. Det så bekmørkt ut da de lå under hjemme mot Millwall, samtidig som opprykksrival Sheffield United ledet sin kamp. I løpet av kort tid mot slutten av kampen ble alt snudd på hodet da Leeds snudde 1-2 til 3-2, mens Sheffield United gikk fra å lede 2-1 til å tape 2-3. Leeds er derfor oppe på andreplass med to poeng ned til den fæle tredjeplassen, mens det skiller fem poeng opp til serieleder Norwich City. Pablo Hernandez ble av en eller annen grunn ikke med på Årets Lag som ble kåret av managerne selv, men han slo hardt tilbake med to scoringer og fantastisk spill mot Millwall. Nå har Leeds vunnet seks av sine åtte siste kamper. På bortebane har Leeds 10-4-5 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens tredje beste bortelag. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Millwall
Leeds – Sheff Utd 0-1
Reading – Leeds 0-3 (Hernandez x2, Klich)
Bristol City – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – West Brom 4-0 (Bamford x2, Hernandez, Alioski)

Vurdering: Birmingham City ble det første laget til å slå Leeds United i Championship denne sesongen. Nå øyner de en mulig dobbel over Yorkshire-klubben. Den dobbelen tror jeg dog ikke de klarer sikre seg. Leeds har fått blod på tann, og jeg tror de vil ta tre viktige poeng på St Andrews mot et Birmingham-lag som sliter litt på hjemmebane.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Blackburn Rovers ble seende ut som statister i starten av kampen mot Aston Villa forrige helg, men løftet seg betraktelig i andre omgang. Til slutt var de nære ved å få med seg ett poeng fra Villa Park. Rovers så betraktelig bedre ut med sine vante forsvarsspillere tilbake fra skade, mens en spiller som Joe Rothwell nok en gang løfter lagets offensive spill da han kom innpå. Rovers form er fryktelig for øyeblikket, og nå har Lancashire-klubben tapt åtte av sine ti siste kamper. Avstanden til nedrykk er dog på hele elleve poeng, og derfor blir det nok ikke noe nedrykk på Rovers selv om de ikke skulle få bedret formen. Hjemme på Ewood Park har de tapt tre av sine fire siste kamper. 

Blackburns siste kamper:
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Bell)
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Conway, Bennett)

Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)

Stoke City har nå spilt 0-0 i fire kamper på rad. Det er en prestasjon som er så spesiell at de nærmest burde fått en premie for det. Med så kjedelige resultater skulle man kanskje tro at Stoke-fansen hadde hatt grunn til å være negative, men slik er det ikke. De har nemlig fått se et Stoke-lag endelig vise at de har noe på gang under sin nye manager Nathan Jones. Det å få lagt et skikkelig bra defensivt grunnlag først, er noe jeg har troen på. På midtbanen ser Oghenekaro Etebo ut som en million for øyeblikket, og han kan bli en virkelig diamant neste sesong. The Potters har nå åtte kamper på rad uten tap. Hele syv(!) av disse har endt uavgjort. På bortebane har Stoke elleve kamper på rad uten seier, hvor samtlige fire siste har endt uavgjort.

Stokes siste kamper:
Stoke – Sheff Wed 0-0
Stoke – Reading 0-0
Derby – Stoke 0-0
QPR – Stoke 0-0
Stoke – Forest 2-0 (Etebo, Afobe)

Vurdering: Dette blir vel uavgjort igjen? Rovers bedre nå som de har fått tilbake viktige spillere, mens Stoke bare spiller uavgjort. Jeg tørr i hvert fall ikke gå for annet enn et kryss i midten. Samtidig har jeg liten tro på at det blir en femte strake kamp uten mål for Stoke. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.10 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For et utrolig sirkus Bolton Wanderers har blitt. Dessverre bare med negative fortegn. Denne uken var klubben nok en gang på plass i rettsalen for å kjempe en desperat kamp for å overleve. Stemningen var å ta å føle på da alle ventet på hva dommeren ville si, og heldigvis gikk dommeren med på å utsette saken til 8. mai i påvente av et oppkjøp av klubben. Dermed blir det i hvert fall noenlunde arbeidsro for Phil Parkinson & Co i det som blir en tøff sesonginnspurt. Arbeidsforholdene er dog ikke enkle, og nå i starten av måneden valgte spillerne å boikotte trening etter å at de nok en gang ikke fikk utbetalt lønn da de skulle. I skrivende stund (torsdag ettermiddag) har spillerne fortsatt ikke fått utbetalt lønn, og det er ikke den oppladningen du ønsker foran en så viktig kamp som det de skal spille på lørdag. The Trotters tok en meget sterk seier borte mot QPR sist og har nå fem poeng opp til trygg plass på tabellen. På hjemmebane har de 4-4-11 denne sesongen, noe som er svakest i hele Championship. Det var lenge usikkert om denne kampen kunne spilles med tilskuere til stede av sikkerhetsmessige årsaker, men torsdag fikk man bekreftet at kampen vil gå som planlagt. 

Boltons siste kamper:
QPR – Bolton 1-2 (Buckley, Connolly)
Wigan – Bolton 5-2 (Ameobi, O`Neil)
Bolton – Sheff Wed 0-2
Bolton – Millwall 2-1 (O`Neil, Olkowski)
Swansea – Bolton 2-0

Det er bare et tidsspørsmål før nedrykket er bekreftet for Ipswich Town. Etter 0-2 tapet mot Hull City forrige runde er de nå oppe i tolv kamper på rad uten seier. De har ikke vunnet en fotballkamp siden 12. januar, og nå har de 13 poeng opp til trygg plass på tabellen. Med maks utur kan blåtrøyene være klar for League One allerede neste uke. Selv om det ser håpløst ut for Ipswich, har de ikke vært noen kasteball de siste månedene. Hele seks av deres åtte siste kamper har endt uavgjort. På bortebane har de derimot ikke imponert noen denne sesongen, selv om de har tatt poeng borte mot opprykksjagende West Bromwich Albion og Bristol City nå nylig. Totalt har Ipswich bare vunnet én bortekamp denne sesongen, og de har nå 13 bortekamper på rad uten seier. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Hull 0-2
Ipswich – Forest 1-1 (Quaner)

Bristol City – Ipswich 1-1 (Selvmål)
West Brom – Ipswich 1-1 (Nolan)
Ipswich – Reading 1-2 (Edwards)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Bolton Wanderers med en fryktelig oppladning til denne kampen. De har dog vist at de plutselig kan glimte til med noen gode resultater. De kjemper fortsatt for å holde seg, mens Ipswich Town ser fortapte ut. Jeg tror på en jevn kamp som kan vippe begge veier. Her ender jeg opp med et kryss i midten.

Tips: U (3.05 @ Fansbet)


 

Brentford – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Brentford får mye skryt for å være vonde å spille mot. Ikke fordi de er fysiske, men fordi de spiller bra fotball og er aggressive. Mot Swansea City tidligere denne uken var bordet snudd. Swansea-spillerne nektet Brentford å spille ball, samtidig som Brentford slet enormt med Swanseas kjappe overganger. Til slutt tapte Brentford hele 0-3, og marerittet på bortebane fortsetter dermed for The Bees. De har bare vunnet to av 20 bortekamper denne sesongen. Hjemme er de derimot mye bedre. Hele seks av deres åtte siste hjemmekamper har endt med seier, mens bare én av disse kampene har endt med tap. De fleste av seierne på hjemmebane har vært av det meget imponerende slaget. Nå ser sesongen ut til å ende med en plass midt på tabellen for Brentford.

Brentfords siste kamper:
Swansea – Brentford 3-0
Wigan – Brentford 0-0
Brentford – West Brom 0-1
Sheff Utd – Brentford 2-0
Boro – Brentford 1-2 (Selvmål, Benrahma)

Mason Mount var endelig tilbake for Derby County forrige helg, og med han på banen så The Rams ut som et helt annet fotballag. Derby valset etter hvert over Roterham og vant hele 6-1. Rotherham på bortebane er ofte et sørgelig syn, og derfor er det vanskelig å si om man kan “friskmelde” Derby i opprykkskampen etter seieren sist. Kanskje får vi et tydeligere svar på hvor bra Derby er med Mount på banen når de besøker Griffin Park på lørdag. Foran helgens runde ligger Derby på en syvendeplass med ett poeng til play-off. På bortebane har hvittrøyene fem kamper på rad uten seier. 

Derbys siste kamper:
Derby – Rotherham 6-1 (Waghorn x3, Johnson, Holmes, Mount)
Derby – Stoke 0-0
Derby – Sheff Wed 1-1 (Johnson)
Derby – Wigan 2-1 (Malone, Bennett)
Aston Villa – Derby 4-0

Vurdering: Brentford er sterke på hjemmebane, mens Derby har slitt på fremmed gress i det siste. Dette blir nok en åpen kamp mellom to gode lag, og jeg er spent på hva spesielt Derby kan finne på. Dette er ikke en kamp jeg ville satt penger på, men dersom jeg måtte valgt et utfall så ville det blitt hjemmeseier.

Spill:  H (2.05 @ Fansbet)


 

Bristol City – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bristol City er på gang igjen! Etter fem kamper på rad uten seier har de nå klemt til med to utrolig sterke borteseiere. Først ble Sheffield United slått 3-2 på Bramall Lane, mens Middlesbrough ble slått 1-0 noen dager senere. Med seks poeng etter de to kampene er stemningen og selvtilliten innad i Bristol City-laget selvsagt på topp. The Robins er nå oppe på play-off, samtidig som de har én kamp færre spilt enn flere av lagene rundt seg på tabellen. Det ser med andre ord ganske bra ut for rødtrøyene for øyeblikket. Hjemme på Ashton Gate har de 7-6-6 denne sesongen, men på de tre siste hjemmekampene har det bare blitt ett poeng.

Bristol Citys siste kamper:
Boro – Bristol City 0-1 (Webster)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Weimann x3)
Bristol City – Ipswich 1-1 (Webster)
Bristol City – Leeds 0-1
Preston – Bristol City 1-1 (Diedhiou)

Selv med fire poeng på de to siste kampene er Wigan Athletic langt unna å være trygg med tanke på nedrykk. 5-2 seieren over Bolton Wanderers ga The Latics et skikkelig løft, men det skiller fortsatt bare fire poeng ned til feil side av streken. Jeg tror ikke Wigan kommer til å rote det til frem til sesongslutt, og det skyldes deres gode resultater på hjemmebane. Dog kan det bli skummelt dersom de ikke bedrer seg på bortebane snart. Wigan er nemlig ligaens svakeste bortelag denne sesongen. På deres 19 kamper på fremmed gress har det bare blitt én seier og hele 15 tap. Det blir ikke enkelt å gjøre noe med den svake borteformen mot et høytflyvende Bristol City-lagt til helgen. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Brentford 0-0
Wigan – Bolton 5-2 (Massey, Jacobs, Powell, Garner, Clarke)
Blackburn – Wigan 3-0
Reading – Wigan 3-2 (Powell, Garner)
Derby – Wigan 2-1 (Massey)

Vurdering: Bristol City overbeviser ikke på hjemmebane, men er høyt oppe etter to utrolige seiere den siste uken. Her får de besøk av et Wigan Athletic-lag som er fryktelige på bortebane. Her synes jeg hjemmeseier fremstår som det beste tipset.

Spill: H (1.95 @ Fansbet)


 

Hull City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kamil Grosicki ble den store helten da Hull City vant 2-0 borte mot Ipswich Town forrige runde. Det var meget passende at han endelig scoret målene for tigrene, ettersom han har havnet litt i skyggen av Jarrod Bowen grunnet Bowens mange scoringer. I mine øyne har Grosicki vært minst like viktig for Hull denne sesongen, og han er virkelig en fryd å se i aksjon. At Hull endelig vant på bortebane er gode nyheter for Hull-fansen, ettersom de hadde fem bortetap på rad før møtet med Ipswich. Hjemme på KCOM Stadium er de mye bedre. Der har de nemlig ikke tapt noen av deres ti siste kamper, og syv av de ni siste på eget gress har endt med seier. Nå er Hull på en 12. plass med seks poeng til play-off. Den luken kommer de neppe til å tette, men det er i hvert fall fortsatt mulig å få til noe.   

Hulls siste kamper:
Ipswich – Hull 0-2 (Grosicki)
Hull – QPR 2-2 (Bowen x2)
Norwich – Hull 3-2 (Martin, Pugh)
Forest – Hull 3-0
Hull – Birmingham 2-0 (Bowen x2)

Reading vartet opp med en meget viktig seier hjemme mot Preston North End sist. Med seier i den kampen tok The Royals et gigantisk steg nærmere fornyet Championship-kontrakt, og nå har de fått en luke på fire poeng ned til nedrykksplass. Bare to tap på de ti siste kampene vitner om et lag som er vanskelig å slå, og som for øyeblikket gjør en god jobb med å komme seg ut av bunnstriden. Nå blir det interessant å se om Reading kan gjøre noe med sin forholdsvis svake bortestatistikk. Bare to av Berkshire-klubbens 19 kamper på fremmed gress har endt med seier. Én av de to seierne kom for én måned siden da Ipswich Town ble slått på Portman Road.

Readings siste kamper:
Reading – Preston 2-1 (Barrow, Meite)
Stoke – Reading 0-0
Reading – Leeds 0-3
Reading – Wigan 3-2 (Swift, Barrow, Meite)
Ipswich – Reading 1-2 (Oliveira, Barrow)

Vurdering: Hull City er fantastiske på hjemmebane. Reading er ingen kasteball på bortebane, men sliter med å vinne på fremmed gress. Hull vil ikke få en enkel jobb mot et Reading-lag som sjeldent taper kamper for tiden, og som kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk. Likevel har jeg størst tro på at vertene tar tre poeng. 

Spill: H (1.83 @ Fansbet)


 

Millwall – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Millwall har ikke akkurat hatt Fru Fortuna på sin side de siste ukene. Først hadde de en fot og en arm i semifinalen på Wemley i FA Cupen, men på utrolig vis rotet de bort en 2-0 ledelse mot Brighton & Hove Albion. Det ble til slutt tap etter straffesparkkonkurranse, men nedturen stoppet ikke der. I neste kamp ledet de nemlig både 1-0 og 2-1 borte mot Leeds United, bare for å se Leeds snu kampen og vinne 3-2. Ting går ikke på skinner for Neil Harris & Co, og nå ser det litt skummelt ut med tanke på å overleve i Championship denne sesongen. Foran helgens runde har London-klubben bare ett poeng ned til nedrykksplass. Fem av de seks siste kampene har endt med tap, og de har ikke vunnet noen av sine fem siste hjemmekamper i serien.  

Millwalls siste kamper:
Leeds – Millwall 3-2 (Thompson, Marshall)
Millwall – Brighton 2-2 (O`Brien, Pearce)
Birmingham – Millwall 1-2 (Thompson x2)
Bolton – Millwall 2-1 (Gregory)
Millwall – Norwich 1-3 (Williams)

James Shan var det ikke mange som visste hvem var for noen uker siden. Om noen måneder kan han faktisk være Premier League-manager hvis alt går veien for West Bromwich Albion. I skrivende stund har ikke The Baggies funnet en ny manager, og derfor er Shan fortsatt vikarierende manager på The Hawthorns. Siden Darren Moore ble sparket fra klubben har Shan ledet West Brom i tre kamper. Samtlige har endt med seier, og da er det kanskje ikke så rart at klubben lar Shan få fortsette litt til i rollen som hovedtrener. At West Brom ikke har overbevist helt spillemessig i disse tre kampene er en helt annen sak. Nå har West Brom seks poeng opp til direkte opprykksplass, mens på de bortebane har vunnet åtte av sine ti siste kamper. 

West Broms siste kamper:
West Brom – Birmingham 3-2 (Gayle, Rodriguez, Livermore)
Brentford – West Brom 0-1 (Edwards)
West Brom – Swansea 3-0 (Rodriguez, Brunt, Holgate)
West Brom – Ipswich 1-1 (Johansen)
Leeds – West Brom 4-0

Vurdering: Vidåpen kamp. Millwalls form er ikke bra, men de har ikke vært heldige heller. De gir de fleste lag tøff kamp, og kommer nok til å gjøre det her også. West Brom har ikke vært helt på topp spillmessig siden Darren Moore forsvant, men har likevel vunnet samtlige tre kamper (og det er jo det som betyr noe nå). Denne kampen kan i mine øyne vippe begge veier, og på grunn av gjestenes gode form velger jeg å markere for borteseier.

Tips: B (2.60 @ Fansbet)


 

Preston North End – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Var det opprykksdrømmen som ble knust da Preston North End tapte 1-2 borte mot Reading forrige helg? Jeg ser ikke bort fra det. The Lilywhites ligger fortsatt bare tre poeng bak play-off, men jeg tror Preston kan få det tungt med å hente seg opp igjen etter tapet mot nedrykkstruede Reading. Før tapet på Madjeski Stadium forrige helg hadde Preston hele seks borteseiere på rad i serien. De hadde samtidig ikke tapt en seriekamp siden 1. januar, og var oppe i hele tolv kamper på rad uten tap. Nå blir det meget spennende å se hvordan Preston responderer etter tapet sist. Hjemme på Deepdale har det ikke blitt så mange seiere som manager Alex Neil hadde håpet på. Bare to av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier, mens hele fem av de syv siste på eget gress har endt uavgjort. 

Prestons siste kamper:
Reading – Preston 2-1 (Stockley)
Preston – Birmingham 1-0 (Maguire)
Boro – Preston 1-2 (Gallagher, Stockley)
Blackburn – Preston 0-1 (Johnson)
Preston – Bristol City 1-1 (Johnson)

Sheffield United så ut til å ta et langt steg nærmere Premier League da de ledet sin kamp mot Bristol City på lørdag, samtidig som Leeds United lå under mot Millwall. Derfor var skuffelsen enorm på Bramall Lane da The Blades rotet bort ledelsen og tapte 2-3, samtidig som Leeds snudde og vant sin kamp. Nå må Sheffield United reise seg igjen så fort som mulig, akkurat som det lørdagens motstander, Preston, er nødt til å gjøre. Sheffield United har nå to poeng opp til direkte opprykksplass, og skulle den luken øke til fem poeng denne helgen, vil det fort bli fryktelig tungt å klatre på tabellen. På bortebane har bare to av de seks siste endt med seier for Chris Wilder & Co.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Sharp, Hogan)
Leeds – Sheff Utd 0-1 (Basham)
Sheff Utd – Brentford 2-0 (Norwood, McGoldrick)
Sheff Utd – Rotherham 2-0 (Duffy, O`Connell)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0

Vurdering: To meget gode lag som møtes på Deepdale lørdag ettermiddag. Her er det ikke enkelt å finne en vinner, selv om Sheffield United må tåle å ha et lite favorittstempel. Preston taper sjeldent kamper, mens Sheffield United ikke har vunnet så mye på bortebane i det siste. Jeg synes mye peker på uavgjort her, og derfor synes jeg det er den beste markeringen i dette oppgjøret. 

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

1-6 tap borte mot Derby County er ikke lystig lesning for Rotherham United-fansen. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig på hjemmebane for The Millers når de skal prøve seg mot et annet lag fra East Midlands. Rotherham har vært fryktelige på bortebane hele sesongen, men deres gode hjemmestatistikk er det som fortsatt gjør at de har en god mulighet til å holde seg. Foran helgens runde ligger rødtrøyene fortsatt på nedrykksplass, men opp til trygg plass skiller det bare ett poeng. I første halvdel av sesongen var Rotherham meget bra på hjemmebane, men nå har de bare vunnet to av sine ti siste hjemmekamper. Skal de ha en mulighet til å overleve i vår, er de nødt til å gjøre det enda bedre på eget gress. 

Rotherhams siste kamper:
Derby – Rotherham 6-1 (Wood)
Rotherham – Norwich 1-2 (Ajayi)
QPR – Rotherham 1-2 (Ajayi x2)
Sheff Utd – Rotherham 2-0
Rotherham – Blackburn 3-2 (Ajayi x2, Williams)

Nottingham Forest hadde store problemer mot Swansea City forrige runde, men to sene scoringer på dødballer sørget for at skogvokterne tok tre viktige poeng. Med tap mot Swansea ville play-off sett meget sannsynlig ut, mens det nå bare er tre poeng opp til Aston Villa på sjetteplass. Forest har nå tre seiere på de åtte siste kampene. Det er ikke så verst, men heller ikke bra nok til å vippe tøffe konkurrenter ned fra play-off. Rødtrøyene må derfor heve seg litt i sesonginnspurten. På bortebane har de absolutt en jobb å gjøre, ettersom de nå har spilt ti bortekamper på rad uten å vinne. 

Forests siste kamper:
Forest – Swansea 2-1 (Wague, Murphy)
Ipswich – Forest 1-1 (Selvmål)
Forest – Villa 1-3 (Colback)
Forest – Hull 3-0 (Karim, Lolley, Carvalho)
Stoke – Forest 2-0

Vurdering: Rotherham United kjemper desperat for å unngå nedrykk. Her møter de et opprykksjagende Nottingham Forest-lag som sliter på bortebane. Det er ikke lett å plukke en vinner her. Jeg har større tro på at Rotherham vinner, enn gjestene, men størst er troen på poengdeling.

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det blir en spesiell dag for Steve Bruce på lørdag når Aston Villa kommer på besøk på Hillsborough. Bruce ledet Villa til play-off finale forrige sesong, men hadde ikke marginene på sin side mot Fulham på Wembley. Tidlig denne sesongen endte han opp med å måtte forlate Villa Park, og nå er han i Sheffield Wednesday. Der har han vært i elleve kamper nå, og ingen av disse kampene har endt med tap. I serien har uglene tolv kamper på rad uten tap, og Bruce vil nok være ekstra interessert i at denne rekken med kamper på rad uten tap ikke stopper mot Aston Villa. Uglene er fire poeng bak nettopp Aston Villa som okkuperer den siste play-off plassen, og derfor vil en seier her bety svært mye. Hjemme på Hillsborough har Wednesday ti hjemmekamper på rad uten tap, og de har ikke tapt på eget gress siden november. 

Sheff Weds siste kamper:
Stoke – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Nuhiu, Fletcher, Iorfa, Matias)
Bolton – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Aarons)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Iorfa)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0

Fem kamper. Fem seiere. Det er status for Aston Villa etter at Jack Grealish returnerte fra skade. Han har spilt fotball på et helt annet nivå enn resten av spillerne i Championship den siste tiden, samtidig som spillere som John McGinn og Tyrone Mings også leverer enorme prestasjoner. Villa ser nå ut som det laget ingen ønsker å møte i play-off, men første oppgave for Villa blir å faktisk sikre seg en plass blant de seks beste lagene. Villa ligger nå på den viktige sjetteplassen som gir play-off, men det følger mange lag like bak. Derby County på syvendeplass har blant annet én kamp færre spilt enn Villa. Det er derfor fortsatt en lang vei å gå for Birmingham-klubben, men det ser absolutt lovende ut. På bortebane har Villa brukbare 6-7-6 denne sesongen, og begge de to siste kampene på fremmed gress har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Abraham, Mings)
Aston Villa – Boro 3-0 (McGinn, El Ghazi, Adomah)
Forest – Aston Villa 1-3 (McGinn x2, Hause)
Birmingham – Aston Villa 0-1 (Grealish)
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)

Vurdering: Sheffield Wednesday har ikke tapt enda under manager Steve Bruce. Det tror jeg det blir en endring på denne runden. Aston Villa er nemlig i suveren form, spiller fantastisk fotball og har flere spillere som holder et skyhøyt nivå for øyeblikket. Her tror jeg det blir borteseier.

Spill: B (2.35 @ Fansbet)


 

Swansea City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Swansea City har nå fem tap på sine syv siste kamper. Man skulle tro at stemningen derfor var dårlig i klubben, men det blir ikke helt riktig. Svanene har nemlig sett fantastiske ut i flere av disse tapene, og seiler nå frem som det laget man bør holde øye på foran den kommende sesongen. Med bedre uttelling fremover på banen, samt litt mer solid forsvarsspill, ville Swansea vært mye høyere på tabellen. Dette er noe manager Graham Potter helt klart jobber med, og det føles som at Swansea blir bedre og bedre for hver runde som går. Dette til tross for dårlige resultater. Med ti poeng opp til play-off er nok det toget kjørt, men for hvittrøyenes del gjelder det å fortsette sine gode prestasjoner ut sesongen. På den måten vil det skape enda mer entusiasme gjennom sommeren. Hjemme på Liberty Stadium har de seks kamper på rad uten tap, hvor samtlige tre siste har endtmed seier.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Brentford 3-0 (Dyer x2, James)
Forest – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Man City 2-3 (Celina, James)
West Brom – Swansea 3-0
Norwich – Swansea 1-0

Varselslampene blinker og alarmen uler på Riverside Stadium. Det er krisestemning i klubben, og det er ikke så rart med tanke på formen og prestasjonene i det siste. Det er ikke lenge siden Boro så ut som et lag man gjerne ville unngå å møte i play-off, men nå ser de ikke lenger ut som et lag som kommer til å havne på play-off plass. I løpet av den siste uken har de tapt 0-1 hjemme mot både Norwich City og Bristol City. Mot Bristol City sang bortefansen “Your football is shit”, og det gikk ikke lenge før deler av hjemmefansen sang det samme til sitt eget lag. Boro har nå fem strake tap og ligger to poeng bak play-off. I løpet av disse fem kampene har de bare scoret to mål. På bortebane har rødtrøyene meget brukbare 8-7-4 denne sesongen, men bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Boros siste kamper:
Boro – Bristol City 0-1
Boro – Norwich 0-1
Aston Villa – Boro 3-0

Boro – Preston 1-2 (Fletcher)
Boro – Brentford 1-2 (Fletcher)

Vurdering: Swansea City spiller bra for tiden og er meget gode på hjemmebane. Resultatene har dog ikke vært de beste de siste rundene. Her får de besøk av et Boro-lag hvor absolutt ingenting stemmer. Jeg føler meg veldig trygg på at Swansea stikker av med seieren her, selv om Swansea ikke er veldig stødige på defensive dødballer. Det er den eneste grunnen jeg kommer på som taler for gjestene her.

Spill: H (2.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply