Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Tirsdag:
20.45: Bristol City – West Bromwich Albion

Rundens trippel:

 Kommer…

 


 

Bristol City – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter borteseiere mot Sheffield United og Middlesbrough var Bristol City-fansen forståelig nok høyt oppe. Play-off ser ut som et sannsynlig utfall for The Robins, så fremt de ikke går på en ny formdupp før sesongslutt. Det store problemet for Bristol City er deres svake resultater på hjemmebane. Lørdag ble det bare ett poeng hjemme mot ligaens svakeste bortelag, og i deres foregående hjemmekamp ble bare ett poeng mot tabelljumbo Ipswich Town. Bristol City er mer komfortable når de møter bedre lag som de kan straffe på kontringer. Nå ligger rødtrøyene på sjetteplass med to poeng ned til syvendeplass på tabellen. Hjemme har de 7-7-6 denne sesongen, men ingen av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Wigan 2-2 (Taylor, Palmer)
Boro – Bristol City 0-1 (Webster)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Weimann x3)
Bristol City – Ipswich 1-1 (Webster)
Bristol City – Leeds 0-1

Vikarierende manager Jimmy Shan ledet West Bromwich Albion til seier i samtlige av sine tre første kamper siden Darren Moore ble sparket. West Brom imponerte ikke noe særlig i noen av disse tre kampene, og på lørdag sa det stopp. The Baggies tapte 0-2 mot bunnlaget Millwall på The Den, og dermed misbrukte de en gyllen mulighet til å blande seg inn i kampen om direkte opprykk igjen. Nå har West Brom syv poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har de vunnet hele syv av sine ti siste kamper, og bare serieleder Norwich City er bedre på fremmed gress.

West Broms siste kamper:
Millwall – West Brom 2-0
West Brom – Birmingham 3-2 (Gayle, Rodriguez, Livermore)
Brentford – West Brom 0-1 (Edwards)
West Brom – Swansea 3-0 (Rodriguez, Brunt, Holgate)
West Brom – Ipswich 1-1 (Johansen)

Vurdering: To lag som fort kan ende opp med å møte hverandre i play-off. Bristol City vakler litt på hjemmebane, og da spesielt mot svakere lag. Her møter de et West Bromwich Albion-lag som tapte sist, og som ikke har sett helt bra ut de siste rundene (til tross for gode resultater). Det er ikke enkelt å finne en vinner her, og derfor ender jeg opp med uavgjort i dette oppgjøret.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For fjerde gang på sine fem siste hjemmekamper endte Blackburn Rovers opp med å tape 0-1 forrige runde. Stoke City scoret et tidlig mål, og holdt deretter unna. Rovers hadde mye ball i farlige posisjoner, men slet med å skape de store sjansene. Nå har Rovers ni tap på de elleve siste kampene, og fortsatt er ikke Lancashire-klubben trygge fra nedrykk. Foran midtukerunden har de blå og hvite åtte poeng ned til nedrykksplass. Den luken bør være god nok til å unngå nedrykk, men man vet aldri med tanke på den fryktelige formen til Tony Mowbray & Co. Hjemme på Ewood Park har Rovers 8-6-6, hvor fire av de fem siste kampene som nevnt har endt med tap. Bradley Dack var ute med skade i forrige kamp, mens Charlie Mulgrew pådro seg en skade i kampen mot Stoke. Derfor må kanskje Rovers klare seg uten begge de to viktige spillerne. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Stoke 0-1
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Bell)
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Conway, Bennett)
Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)
Blackburn – Preston 0-1

Derby County ledet tre ganger mot Brentford på Griffin Park, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Ett poeng på en slik vanskelig stadion kan Frank Lampard & Co være godt fornøyd med, men likevel føltes det nok som et lite tap med tanke på hvor mange ganger de ledet. Harry Wilson har det vært lite snakk om i flere uker, men mot Brentford var han tilbake på scoringslisten. Nå har Derby to poeng opp til play-off, og ingen av deres fem siste kamper har endt med tap. På bortebane har The Rams ikke vunnet noen av sine seks siste kamper i serien. 

Derbys siste kamper:
Brentford – Derby 3-3 (Wilson x2, Bogle)
Derby – Rotherham 6-1 (Waghorn x3, Johnson, Holmes, Mount)
Derby – Stoke 0-0
Derby – Sheff Wed 1-1 (Johnson)
Derby – Wigan 2-1 (Malone, Bennett)

Vurdering: Blackburn Rovers er i elendig form og det er ikke mye som ser ut til å fungere. Derby County jakter play-off og har sett bedre ut med Mason Mount tilbake. Selv om det endte uavgjort da lagene møttes tidligere denne sesongen, var det klasseforskjell mellom lagene. Derby overkjørte Rovers hele kampen. Jeg tror ikke de kommer til å gjøre det her, men jeg tror likevel at gjestene har det som skal til for å dra i land tre poeng her.

Tips: B (2.60 @ Fansbet)


 

Preston North End – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Preston North End vartet opp med tolv kamper på rad uten tap i serien nå på nyåret, men de to siste rundene har det stoppet opp. Først tapte de liljehvite mot Reading på Madejski Stadium, før det ble 0-1 tap hjemme på Deepdale mot Sheffield United på lørdag. Nå har Preston fått en luke på fem poeng opp til play-off, og det spørs om ikke drømmen om opprykk til Premier League er i ferd med å bli knust. Et av problemene for Preston er at de ikke får ting til å stemme på eget gress. Bare to av deres ni siste hjemmekamper har endt med seier, til tross for at formen har vært bra.  

Prestons siste kamper:
Preston – Sheff Utd 0-1
Reading – Preston 2-1 (Stockley)
Preston – Birmingham 1-0 (Maguire)
Boro – Preston 1-2 (Gallagher, Stockley)
Blackburn – Preston 0-1 (Johnson)

Kampen om andreplassen i Championship har utviklet seg til å bli et fantastisk skue. Sheffield United og Leeds United bytter på plassen for hver runde som går, og det er umulig å si hvordan det skal gå her i sesonginnspurten. Forrige runde tapte Leeds borte mot Birmingham City, mens Sheffield United vant borte mot Preston North End. Denne runden bytter de om på motstanderne, slik at Leeds møter Preston, mens Sheffield United møter Birmingham. Patrick Bamford var svært nære ved å sende Leeds i ledelsen like før Che Adams scoret det som viste seg å bli kampens eneste mål på St Andrews på lørdag. Hadde Bamford vært litt heldigere med avslutningen ville det blitt en helt annen kamp. Nå har Leeds falt ned på tredjeplass på tabellen, men opp til direkte opprykksplass skiller det bare ett poeng. På bortebane har Yorkshire-klubben 10-4-6 denne sesongen. Fire av disse seks tapene har kommet i løpet av klubbens åtte siste bortekamper. 

Leeds siste kamper:
Birmingham – Leeds 1-0
Leeds – Millwall 3-2 (Hernandez x2, Ayling)
Leeds – Sheff Utd 0-1
Reading – Leeds 0-3 (Hernandez x2, Klich)
Bristol City – Leeds 0-1 (Bamford)

Vurdering: Preston North End sliter litt med å avgjøre kamper på hjemmebane, men er aldri enkle å spille mot. Det fikk blant annet serieleder Norwich City erfare. Leeds United har slitt litt på bortebane i det siste, men de er helt klart kapable til å gi vertene store problemer her. Jeg tror dette kan bli en meget underholdene kamp, men jeg klarer ikke plukke en vinner. Her blir det uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Steve Bruce unngikk tap i sine ti første kamper som Sheffield Wednesday-manager, men mot gamleklubben Aston Villa ble det null poeng. Gary Hooper ga uglene en flott start, men senere snudde Aston Villa og vant 3-1. På stillingen 1-1 hadde Steven Fletcher muligheten til å sende Wednesday i ledelsen, men fra krittmerket klarte han ikke overliste Jed Steer. Nå har Sheffield-klubben seks poeng opp til play-off, og det er vanskelig å se for seg at Wednesday skal klare havne blant de seks beste lagene ved sesongslutt. Hjemme på Hillsborough har uglene 8-8-4 denne sesongen, og før tapet mot Villa hadde de ti hjemmekamper på rad uten tap.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Hooper)
Stoke – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Nuhiu, Fletcher, Iorfa, Matias)
Bolton – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Aarons)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Iorfa)

Den fæle borteformen ser ut til å ødelegge Nottingham Forest sjanser i opprykkskampen. Lørdag ble det tap mot nedrykkstruede Rotherham United, og nå har de elleve bortekamper på rad uten seier. Med slike dårlige resultater på bortebane er det vanskelig å holde følge med lagene i toppen av tabellen. Etter lørdagens tap har skogvokterne fem poeng opp til sjetteplass. Totalt har Forest bare tre seiere på de ni siste kampene, og spillemessig overbeviser de ikke for tiden. Bare én av de fire siste har endt med seier, og den seieren kom på ganske heldig vis hjemme mot Swansea City. Alt annet enn seier på tirsdag vil være svært ødeleggende for det lille håpet om opprykk som klubben fortsatt har.  

Forests siste kamper:
Rotherham – Forest 2-1 (Grabban)
Forest – Swansea 2-1 (Wague, Murphy)
Ipswich – Forest 1-1 (Selvmål)
Forest – Villa 1-3 (Colback)
Forest – Hull 3-0 (Karim, Lolley, Carvalho)

Vurdering: Sheffield Wednesday gikk på et sjeldent tap sist, mens Nottingham Forest fortsatte sin dårlige rekke med resultater på bortebane. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør på Hillsborough, men hjemmefordelen gjør at jeg velger å gå for hjemmeseier her.

Tips: H (2.20 @ Fansbet)


 

Swansea City – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det lukter svidd av det Swansea City viser for tiden. Lørdag valset de over Middlesbrough og vant til slutt 3-1. I den foregående runden ble Brentford slått 3-0. Daniel James skinner som en diamant, mens Bersant Celina imponerer mer og mer for hver runde som går. Spillet sitter akkurat som det skal, og lagene som kjemper om play-off skal være fryktelig glade for at Swansea faktisk har en heftig luke opp til topp seks på tabellen. Nå har Swansea ni poeng til play-off, og den luken bør være for stor til å tette. Neste sesong bør derimot bli meget spennende sett med Swansea-øyne, ettersom det ikke er mange lag som ser bedre ut enn svanene for øyeblikket. Hjemme på Liberty Stadium har svanene fire strake seiere og syv kamper på rad uten tap.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Boro 3-1 (Grimes, Roberts, Routledge)
Swansea – Brentford 3-0 (Dyer x2, James)
Forest – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Man City 2-3 (Celina, James)
West Brom – Swansea 3-0

Etter fire 0-0 kamper på rad ble det endelig seier for Stoke City. Blackburn Rovers ble slått 1-0 etter et tidlig mål av den fantastiske midtbanespilleren Peter Etebo. Stoke la seg bakpå utover i kampen og lot Rovers styre spillet. Likevel slet Lancashire-klubben med å skape sjanser mot et solid Stoke-forsvar. Manager Nathan Jones har virkelig fått orden på forsvarsspillet på Bet365 Stadium, og i likhet med Swansea City ser også Stoke ut som et lag som kan bli meget gode neste sesong. Nå har Stoke ni kamper på rad uten tap, hvor syv av kampene har endt uavgjort. På bortebane har The Potters spilt uavgjort hele tolv ganger denne sesongen. Det er mest i hele Championship. Stoke ligger to poeng bak Swansea på tabellen, og har derfor egentlig ikke noe å spille for lenger denne sesongen.

Stokes siste kamper:
Blackburn – Stoke 0-1 (Etebo)
Stoke – Sheff Wed 0-0
Stoke – Reading 0-0
Derby – Stoke 0-0
QPR – Stoke 0-0

Vurdering: To lag som virkelig er i rute med tanke på neste sesong. Swansea City har fått angrepsspillet til å fungere, mens Stoke City har fått den defensive biten på plass. Faren for uavgjort er alltid stor når Stoke er involvert, men jeg velger å gå for hjemmeseier her. Rett og slett fordi Swansea spiller så enormt bra fotball for tiden. Jeg tror de er laget som fører til at Stoke endelig slipper inn mål igjen. 

Spill:  H (2.15 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Middlesbrough
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Den siste uken på University of Bolton Stadium har vært et utrolig sirkus. Spillerne har streiket grunnet manglende lønn, klubben har stått i fare for å bli utslettet, mens en IT-feil førte til at at lørdagens kamp mot Ipswich Town lenge så ut til å bli utsatt. Natt til lørdag kom beskjeden om at kampen likevel kunne spilles, men i ettertid skulle nok Bolton ønsket at det ikke skjedde. The Trotters tapte nemlig 1-2 hjemme mot tabelljumboen, og har nå åtte poeng opp til trygg plass. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette ender med nedrykk for Bolton. Nå har hvittrøyene seks tap på de åtte siste kampene. De har 4-4-12 på hjemmebane, noe som gjør at de er ligaens svakeste hjemmelag.

Boltons siste kamper:
Bolton – Ipswich 1-2 (Selvmål)
QPR – Bolton 1-2 (Buckley, Connolly)
Wigan – Bolton 5-2 (Ameobi, O`Neil)
Bolton – Sheff Wed 0-2
Bolton – Millwall 2-1 (O`Neil, Olkowski)

Middlesbrough hadde lite å stille opp med borte mot Swansea City lørdag ettermiddag. Swansea vant 3-1 over rødtrøyene, og nå har Boro seks strake tap i serien. Den fryktelige formen har ført til at Boro har falt ned fra det som så ut til å være en trygg play-off plass, til å nå ha fire poeng opp til sjetteplassen på tabellen. Fansen er rasende over klubbens dårlige resultater, men kanskje mest av alt på den fryktelige fotballen de har fått servert. Jeg hadde trodd at Tony Pulis ville bli sparket etter Swansea-kampen, men eier Steve Gibson har vist seg fra sin tålmodige side. På bortebane har Boro én seier på de fem siste kampene. Dersom de ikke vinner på tirsdag, er det vanskelig å se for seg at det skal bli play-off for Tony Pulis & Co. 

Boros siste kamper:
Swansea – Boro 3-1 (Saville)
Boro – Bristol City 0-1
Boro – Norwich 0-1
Aston Villa – Boro 3-0
Boro – Preston 1-2 (Fletcher)

Vurdering: Bolton Wanderers er et eneste stort sirkus. Her møter de et Middlesbrough-lag som er i fryktelig form. Bolton har vist at de kan glimte til med sterke prestasjoner innimellom, men jeg tror ikke det skjer her. Jeg tror Boro stopper tapsrekken og vinner denne kampen, uten at de kan friskmeldes av den grunn. 

Spill: B (1.86 @ Fansbet)


 

About The Author

Leave a Reply