Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Rundens trippel:

 

 


 

Birmingham City – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Med fem strake tap i serien var det ikke knyttet store forventninger til Birmingham City foran deres møte med opprykksjagende Leeds United forrige runde. På imponerende vis klarte likevel blåtrøyene dra i land tre poeng mot Yorkshire-klubben, og ble dermed det første laget i Championship til å vinne to kamper mot Leeds denne sesongen. På grunn av poengtrekket var seieren samtidig viktig for å holde avstand til nedrykksplass. Foran midtukerunden har Birmingham fem poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på St Andrews har de 7-8-5 denne sesongen.   

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Leeds 1-0 (Adams)
West Brom – Birmingham 3-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Preston – Birmingham 1-0
Birmingham – Millwall 0-2
Birmingham – Aston Villa 0-1

Sheffield United har tatt noen enormt viktige 1-0 seiere denne våren. Borte mot West Bromwich Albion og Leeds United vant The Blades 1-0, og forrige runde tok de en meget sterk 1-0 seier på fremmed gress mot Preston North End. Seieren førte Sheffield United opp på direkte opprykksplass igjen, men Leeds United følger bare poenget bak. Chris Wilder og hans Sheffield United har vunnet syv av sine ni siste kamper. Det er absolutt opprykksform, men kampen om andreplassen er tøff. På bortebane har Sheffield United 10-5-5 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine seks siste på fremmed gress.

Sheff Utds siste kamper:
Preston – Sheff Utd 0-1 (McGoldrick)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Sharp, Hogan)
Leeds – Sheff Utd 0-1 (Basham)
Sheff Utd – Brentford 2-0 (Norwood, McGoldrick)
Sheff Utd – Rotherham 2-0 (Duffy, O`Connell)

Vurdering: Birmingham City med kruttsterk seier hjemme mot Leeds United sist. Her øyner de en ny skalp. Sheffield United er i bra form og er vanskelige å spille mot. Jeg tror det blir en jevn kamp på St Andrews, men i dette tilfellet tror jeg gjestene vipper det til sitt favør. 

Spill: B (2.20 @ Fansbet)


 

Brentford – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det vil seg ikke helt for Brentford for tiden. Det er ikke mange ukene siden de så ut til en tøff outsider i kampen om play-off, men nå er sesongen på mange måter ferdigspilt. De lå under 0-1, 1-2 og 2-3 hjemme mot Derby County sist, men kom tilbake og sikret ett poeng. Ett poeng var likevel ikke nok til å gjøre noe med deres fæle rekke med kamper på rad uten seier. Foran onsdagens kamp har The Bees fem kamper på rad uten å vinne. Brentford har nå elleve poeng opp til play-off, og på hjemmebane har de 11-4-5 denne sesongen.  

Brentfords siste kamper:
Brentford – Derby 3-3 (Benrahma x2, Maupay)
Swansea – Brentford 3-0
Wigan – Brentford 0-0
Brentford – West Brom 0-1
Sheff Utd – Brentford 2-0

Ipswich Town var lenge usikre på om det i det hele tatt ville bli gjennomført kamp borte mot Bolton Wanderers forrige runde. Så sent som natten før kampen skulle spilles kom beskjeden om at alt var i orden. Usikkerheten ødela likevel ikke for et Ipswich-lag som tok en etterlengtet borteseier mot bunnrivalen. Collin Quaner scoret begge målene for Ipswich, og ga dermed endelig Ipswich-fansen noe å juble for. I skrivende stund er det 13 poeng opp til trygg plass, og det er derfor ingen tvil om at Ipswich kommer til å rykke ned. Med maks uflaks kan nedrykket faktisk være et faktum allerede onsdag kveld. På bortebane har Ipswich bare én seier på de 14 siste kampene, men den seieren kom som nevnt så sent som på lørdag.

Ipswichs siste kamper:
Bolton – Ipswich 1-2 (Quaner x2)
Ipswich – Hull 0-2
Ipswich – Forest 1-1 (Quaner)
Bristol City – Ipswich 1-1 (Selvmål)
West Brom – Ipswich 1-1 (Nolan)

Vurdering: Brentford med fem på rad uten seier, men hjemme på Griffin Park er de vanligvis meget gode. Brentford har egentlig ikke så mye å spille for, men det har strengt tatt ikke Ipswich Town heller. Dette kan fort bli en morsom og interessant kamp. Jeg føler meg ganske trygg på at vertene drar i land seieren her.

Tips: H (1.42 @ Fansbet)


 

Hull City – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg brukte spalteplass til å hylle Kamil Grosicki foran Hull Citys kamp mot Reading sist, og han fortjener det denne gangen også. Polakken klemte nemlig til med to nye scoringer mot det nedrykkstruede laget, og det er intet annet enn imponerende å se han i aksjon. Hull fortsatte dermed sin fine hjemmeform og har nå meget sterke 8-2-0 på sine ti siste hjemmekamper. Med fem poeng opp til play-off er det vanskelig å se for seg at Hull faktisk skal ta turen opp blant de seks beste lagene på tabellen, men det er fortsatt fullt mulig.  

Hulls siste kamper:
Hull – Reading 3-1 (Grosicki x2, Pugh)
Ipswich – Hull 0-2 (Grosicki x2)
Hull – QPR 2-2 (Bowen x2)
Norwich – Hull 3-2 (Martin, Pugh)
Forest – Hull 3-0

Wigan Athletic er ligaens svakeste bortelag, men klarte likevel få med seg ett poeng hjem fra en tøff bortekamp mot Bristol City på Ashton Gate for noen dager siden. Nathan Byrne scoret utligningsmålet på overtid, men ble senere på kvelden sjokkert da han fikk en meget stygg melding tilsendt på sosiale medier. Wigan gikk deretter ut og ga klar beskjed om hva de syntes om slike rasistiske meldinger, og senere var også EFL ute med samme tøffe beskjed. Wigan har nå fæle 1-4-15 på bortebane denne sesongen, hvor ingen av deres 18 siste kamper har endt med seier. Man må helt tilbake til august for å finne forrige Wigan-seier på bortebane. Nå har The Latics bare to poeng til nedrykksplass.

Wigans siste kamper:
Bristol City – Wigan 2-2 (Byrne, James)
Wigan – Brentford 0-0
Wigan – Bolton 5-2 (Massey, Jacobs, Powell, Garner, Clarke)
Blackburn – Wigan 3-0
Reading – Wigan 3-2 (Powell, Garner)

Vurdering: Hull City er strålende på hjemmebane, mens Wigan Athletic er fryktelige på bortebane. Av og til er det ikke vanskeligere enn det. Derfor har jeg ingen problemer med å gå for hjemmeseier her til meget bra odds. 

Spill: H (2.15 @ Fansbet)


 

Millwall – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Neil Harris var klar i sin tale etter Millwalls 2-0 seier mot West Bromwich Albion forrige runde. Han mente seieren var fullt fortjent, og at det ville vært en aldri så liten skandale dersom de ikke hadde tatt tre poeng. Selv om Millwall vant 2-0, kunne det fort blitt en annerledes avslutning på kampen på The Den. West Brom fikk nemlig straffespark på stillingen 1-0, men det klarte ikke Jay Rodriguez sette i mål. Millwall tok dermed tre svært viktige poeng, og har nå bare ett poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på The Den har Millwall svake 7-6-6 denne sesongen. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – West Brom 2-0 (Tunnicliffe, Selvmål)
Leeds – Millwall 3-2 (Thompson, Marshall)
Millwall – Brighton 2-2 (O`Brien, Pearce)
Birmingham – Millwall 1-2 (Thompson x2)
Bolton – Millwall 2-1 (Gregory)

Queens Park Rangers ble flere nummer for små borte mot serieleder Norwich City forrige runde. Norwich spilte ball i hatt med QPR-laget, og selv etter å ha fått en spiller utvist fant Norwich nettmaskene enda en gang. Gultrøyene ga seg ikke før de hadde satt fire baller i mål mot et meget formsvakt London-lag. Steve McClaren fikk sparken i forkant av Norwich-kampen, og inntil videre er det John Eustace som vikarierer som sjef. QPR har nå én seier, to uavgjorte og syv tap på sine ti siste kamper. Den fæle formen har ført klubben ned på en 18. plass med fem poeng ned til nedrykksplass. De har fortsatt en god luke med andre ord, men man kan godt forstå de QPR-supporterne som føler seg utrygge for tiden. 

QPRs siste kamper:
Norwich – QPR 4-0
QPR – Bolton 1-2 (Wells)
Hull – QPR 2-2 (Scowen, Hemed)
QPR – Rotherham 1-2 (Osavi-Samuel)
QPR – Stoke 0-0

Vurdering: Millwall med sterk seier sist, mens Queens Park Rangers var sørgelige mot serielederen. John Eustace er inne som vikar ved sidelinjen, og det er vanskelig å si hvordan det vil påvirke denne kampen. Dette her er vidåpent og kan vippe alle veier. Jeg velger å stole på magefølelsen, og den taler til vertenes fordel. 

Spill: H (2.00 @ Fansbet)


 

Norwich City – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det blir Premier League-spill på Norwich City neste sesong. Noe annet ville vært helt sjokkerende med tanke på tingens tilstand. Etter en sterk 4-0 seier hjemme mot Queens Park Rangers på lørdag har gultrøyene nå fått en luke på hele åtte poeng ned til tredjeplass på tabellen. Ned til andreplass skiller det syv poeng. Formen til Norwich er helt utrolig, og nå har de åtte seiere på rad. Maskinen fungerer optimalt, og det resulterer i at The Canaries bare maler i stykker motstanderne. Siden sist har Teemu Pukki blitt kåret til årets spiller i Championship, mens Maximilian Aarons ble kåret til årets unge spiller i Football League. Hjemme på Carrow Road har Norwich 14-2-4 denne sesongen.  

Norwichs siste kamper:
Norwich – QPR 4-0 (Buendia, Pukki x2, Stiepermann)

Boro – Norwich 0-1 (Hernandez)
Rotherham – Norwich 1-2 (McLean, Godfrey)
Norwich – Hull 3-2 (Buendia x2, Stiepermann)
Norwich – Swansea 1-0 (Buendia)

Reading fikk en drømmestart da Lewis Baker banket inn 1-0 på utsøkt vis borte mot Hull City forrige runde, men til slutt ble det et 1-3 tap for The Royals. Nå har Reading bare ett poeng ned til nedrykksplass, og kampprogrammet til Berkshire-klubben er ikke lystig lesning for Reading-fansen. Når hjemmekamp mot Brentford er det “enkleste” man har igjen, er det liten tvil om at sesongavslutningen kan bli nervepirrende for Reading og deres supportere. På fremmed gress har Reading svake 2-9-9 denne sesongen. 

Readings siste kamper:
Hull – Reading 3-1 (Baker)
Reading – Preston 2-1 (Barrow, Meite)
Stoke – Reading 0-0
Reading – Leeds 0-3
Reading – Wigan 3-2 (Swift, Barrow, Meite)

Vurdering: Det har nærmest vært klasseforskjell i enkelte av kampene til Norwich City i det siste. De ser nesten uslåelige ut for tiden. Reading er ikke svake, men sliter i bunnen. Jeg har store problemer med å se for meg noe annet utfall enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.36 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Når Michael Smith scorer mål, ender det aldri med tap for Rotherham United. Han har scoret i tolv kamper for rødtrøyene, og det har endt med ni seiere og tre uavgjorte kamper. Fyrtårnet på topp utgjør en enorm trussel i luftrommet, og det samme gjør de fleste andre spillerne bakover på banen hos The Millers. Mot Nottingham Forest hadde de en periode en forsvarsfirer med nærmere to meter i snitthøyde. Da er det ikke morsomt å få dødballer mot seg. Rotherham vant 2-1 hjemme mot Nottingham Forest og henger fortsatt med i kampen for å overleve. Nå er det bare ett poeng opp til trygg plass, og bare tre av de ti siste kampene har endt med tap. Hjemme på New York Stadium har de bare tapt én av sine fem siste kamper. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Forest 2-1 (Smith, Ihiekwe)
Derby – Rotherham 6-1 (Wood)
Rotherham – Norwich 1-2 (Ajayi)
QPR – Rotherham 1-2 (Ajayi x2)
Sheff Utd – Rotherham 2-0

Seks kamper har Aston Villa spilt siden Jack Grealish kom tilbake fra skade. Seks ganger har de vunnet siden Jack Grealish kom tilbake fra skade. Aston Villa har rett og slett blitt en seiersmaskin med sin juvel tilbake på banen. Denne enorme formen har ført Villa opp på play-off, og det er garantert ingen andre lag i toppen av tabellen som ønsker å møte Birmingham-klubben i en eventuell semifinale. Mot gamlesjefen Steve Bruce så det ut til å ebbe ut med poengdeling, men på overtid scoret både Tammy Abraham og Albert Adomah i det som til slutt ble en 3-1 seier på Hillsborough. De påførte dermed Sheffield Wednesday sitt første hjemmetap siden november. Nå skal de forsøke å slå et annet lag som pleier gjøre det bra på hjemmebane.

Aston Villas siste kamper:
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Abraham, Adomah, McGinn)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Abraham, Mings)
Aston Villa – Boro 3-0 (McGinn, El Ghazi, Adomah)
Forest – Aston Villa 1-3 (McGinn x2, Hause)
Birmingham – Aston Villa 0-1 (Grealish)

Vurdering: Rotherham United er vonde å møte. De satser mye på dødballer og er ikke enkle å møte i luftrommet. Det blir Aston Villas store utfordring her. Villa er mye bedre på alle andre måter, men kan fort få problemer på faste situasjoner. Selv om Villa skulle slippe inn et par mål her, synes jeg de virker kapable til å score flere mål på New York Stadium. Jeg har derfor ikke vansker med å markere for borteseier her. 

Spill: B (1.71 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply