Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Lørdag:
16.00: Sheffield United – Millwall
18.30: Leeds United – Sheffield Wednesday

Søndag:
13.00: Wigan Athletic – Norwich City

Rundens trippel:

Kommer..

 


 

Sheffield United – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sheffield United og Leeds United bytter på å besitte andreplassen på tabellen som vil gi direkte opprykk ved sesongslutt. Etter Sheffield Uniteds 1-0 seier over Preston North End forrige helg var det de som var på andreplass, men etter midtukerunden ble de passert av Leeds. Nå er vi inne i en utrolig spennende fase av sesongen. I løpet av de ni neste dagene skal det spilles tre runder, og da kan mye avgjøres. Sheffield United har nå ett poeng opp til Leeds, og formen har vært bra over lengre tid. Hjemme på Bramall Lane har de vunnet utrolige åtte av sine ni siste kamper. 

Sheff Utds siste kamper:
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Stevens)
Preston – Sheff Utd 0-1 (McGoldrick)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Sharp, Hogan)
Leeds – Sheff Utd 0-1 (Basham)
Sheff Utd – Brentford 2-0 (Norwood, McGoldrick)

Det ble bare ett poeng for Millwall mot London-rival Queens Park Rangers tidligere denne uken. Dermed ligger Millwall fortsatt dårlig plassert i nedre enden av tabellen med bare to poeng til nedrykksplass. To andre lag har like mange poeng som Millwall, men av lagene i bunnen virker Millwall som det kanskje sterkeste med tanke på form og gjenstående kamper. For to runder siden slo de West Bromwich Albion på imponerende vis, mens de for tre runder siden var svært nære ved å ta poeng fra Leeds United på Elland Road. Neil Harris & Co har nok skumle planer foran denne runden også. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – QPR 0-0
Millwall – West Brom 2-0 (Tunnicliffe, Selvmål)
Leeds – Millwall 3-2 (Thompson, Marshall)
Millwall – Brighton 2-2 (O`Brien, Pearce)
Birmingham – Millwall 1-2 (Thompson x2)

Vurdering: Sheffield United vinner her, men de får det ikke lett. Millwall er for øyeblikket sterkere enn hva tabellen tilsier, og kan gi hvem som helst tøff motstand med sin direkte og harde spillestil. Knepen hjemmeseier.

Tips: H (1.64 @ Fansbet)

 


 

Aston Villa – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble dramatisk da Aston Villa var på besøk hos nedrykkstruede Rotherham United tidligere denne uken. Tammy Abraham startet det hele med å bomme et tidlig straffespark, og senere i første omgang ble Tyrone Mings utvist etter å ha fått sitt andre gule kort. På det påfølgende straffesparket tok Rotherham ledelsen, men med ti mann på banen snudde Villa kampen. På stillingen 1-1 like etter pause, valgte Jack Grealish å ta ansvar. På utrolig vis startet han og avsluttet han et fantastisk angrep som til slutt endte med scoring. Villa vant 2-1, og nå har de syv seiere på rad. Samtlige syv seiere har kommet etter at Jack Grealish returnerte fra skade. Hjemme på Villa Park har de 9-8-3 denne sesongen, hvor samtlige tre siste har endt med seiere.

Aston Villas siste kamper:
Rotherham – Aston Villa 1-2 (Kodjia, Grealish)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Abraham, Adomah, McGinn)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Abraham, Mings)
Aston Villa – Boro 3-0 (McGinn, El Ghazi, Adomah)
Forest – Aston Villa 1-3 (McGinn x2, Hause)

Bristol City er i ferd med å sikre seg play-off plass. Tirsdag kveld ble West Bromwich Albion slått 3-2 hjemme på Ashton Gate, og de to lagene kan fort møte hverandre senere i vår. Nå er Bristol City oppe på en sjetteplass med 65 poeng, og ned til syvendeplassen som ikke gir play-off skiller det fire poeng. I tillegg har The Robins én kamp færre spilt enn Middlesbrough på plassen bak. Det store problemet for Bristol City er deres manglende evne til å kontrollere og kjøre kampene mot svak motstand på hjemmebane. På bortebane klarer de seg meget bra, og da kanskje spesielt mot gode lag som de kan kontre mot. Man skal bare et par runder tilbake i tid for å finne seiere borte mot lag som Sheffield United og Middlesbrough. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – West Brom 3-2 (Brownhill, Weimann, Hunt)
Bristol City – Wigan 2-2 (Taylor, Palmer)
Boro – Bristol City 0-1 (Webster)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Weimann x3)
Bristol City – Ipswich 1-1 (Webster)

Vurdering: Her ville jeg styrt fint unna spill. Aston Villa er i suveren form, men Bristol City kan ikke avskrives. Gjestene spiller en type fotball som har vist seg å være svært effektiv mot sterke lag som liker å holde på ballen. Magefølelsen sier hjemmeseier, men her anbefaler jeg å ikke sette spill.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Derby County – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter 6-1 seieren mot Rotherham United var det mange Derby County-supportere som var spente på det som skulle komme. Mason Mount var tilbake til den kampen, og med han på banen fremstod Derby som et mye bedre lag. I den påfølgende kampen mot Brentford ledet Derby tre ganger, men hver eneste gang rotet de bort ledelsen. Noen dager senere gikk turen til Lancashire for å møte Blackburn Rovers, og der var Derby fryktelig svake. De tapte til slutt fortjent 0-2 mot et formsvakt Rovers-lag, og nå spøker det for play-off håpet til The Rams. De har nå fått en luke på fem poeng opp til play-off. Hjemme på Pride Park har de 10-7-3, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Blackburn – Derby 2-0
Brentford – Derby 3-3 (Wilson x2, Bogle)
Derby – Rotherham 6-1 (Waghorn x3, Johnson, Holmes, Mount)
Derby – Stoke 0-0
Derby – Sheff Wed 1-1 (Johnson)

Det aller meste går galt for Bolton Wanderers. På banen er det ingenting som fungerer, og nå ser det ut til å bare være et tidsspørsmål før nedrykket er et faktum. Etter to strake hjemmetap mot Ipswich Town og Middlesbrough har The Trotters nå ni poeng opp til trygg plass. Det er ingenting som tyder på at de skal klare tette den luken. Utenfor banen er alt bare et eneste stort kaos. Oppkjøpet drar ut, og samtidig er det mye annet rot rundt utbetaling av lønn som gjør livet surt for både ansatte, spillere og supportere. Bekmørkt er det beste ordet man kan bruke for å beskrive situasjonen. På bortebane har Bolton tapt åtte av sine ti siste kamper.

Boltons siste kamper:
Bolton – Boro 0-2
Bolton – Ipswich 1-2 (Selvmål)
QPR – Bolton 1-2 (Buckley, Connolly)
Wigan – Bolton 5-2 (Ameobi, O`Neil)
Bolton – Sheff Wed 0-2

Vurdering: Derby County med en fryktelig kamp på bortebane tidligere i uken, men hjemme klarer de seg bedre. Her møter de et håpløst Bolton-lag som har store problemer både på og utenfor banen. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: H (1.40 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Alan Judge returnerte til Griffin Park med Ipswich Town onsdag kveld, men det ble ikke noe gledelig gjensyn for Ipswich-spilleren. Blåtrøyene var ikke gode nok i begge sekstenmeterne for anledningen, og måtte til slutt se Brentford vinne 2-0. Foran lørdagens kamp er situasjonen klar og tydelig. Med alt annet enn seier vil Ipswich være klar for League One-spill til høsten. Her er det med andre ord ingen grunn til å ikke ta sjanser utover i kampen for manager Paul Lambert. Nå har Ipswich én seier på de ti siste kampene, og hjemme på Portman Road har de seks kamper på rad uten seier. 

Ipswichs siste kamper:
Brentford – Ipswich
Bolton – Ipswich 1-2 (Quaner x2)
Ipswich – Hull 0-2
Ipswich – Forest 1-1 (Quaner)
Bristol City – Ipswich 1-1 (Selvmål)

Birmingham City mistet ni poeng tidligere i vår grunnet brudd på Financial Fair Play-reglementet. De ni poengene ser ikke ut til å gi blåtrøyene store problemer, og nå har de fått en luke på seks poeng ned til nedrykksplass. I løpet av den siste uken har Birmingham både slått opprykksjagende Leeds United, samt spilt uavgjort 1-1 mot et Sheffield United-lag som også jakter opprykk. Dette Birmingham-laget er såpass sterkt at de mest sannsynlig kommer til å ha en enda større luke til bunnen ved sesongslutt. På bortebane har de brukbare 6-6-8 denne sesongen, men samtlige tre siste på fremmed gress har endt med tap. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Morrison)
Birmingham – Leeds 1-0 (Adams)
West Brom – Birmingham 3-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Preston – Birmingham 1-0
Birmingham – Millwall 0-2

Vurdering: Alt eller ingenting for Ipswich Town her. Uten tre poeng vil nedrykket være et faktum. Jeg forventer derfor et Ipswich-lag som er villig til å ta litt sjanser fremover på banen på lørdag. Birmingham City er et solid lag som har et stort fokus på å utnytte overganger som dukker opp gjennom sin direkte spillestil. Jeg tror gjestene utnytter vertenes situasjon og klarer kontre inn tre poeng på Portman Road.

Tips: B (2.20 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter seks tap på rad må Tony Pulis ha vært en meget lettet mann da hans Middlesbrough-lag slo Bolton Wanderers 2-0 tirsdag kveld. Jeg trodde ærlig talt at Pulis ville få sparken etter 1-3 tapet mot Swansea City forrige helg, men eier Steve Gibson er en tålmodig sjel. Seieren mot Bolton holder liv i opprykkshåpet til Boro, men det er vanskelig å friskmelde rødtrøyene etter en seier mot ligaens kanskje aller svakeste lag for øyeblikket. Boro har nå fire poeng opp til play-off, men én kamp mer spilt en laget på sjetteplass. Skal Boro ha et håp om å få til en skikkelig sluttspurt, er de absolutt avhengig av at de klarer gjøre noe med hjemmeformen. Samtlige fire siste hjemmekamper har endt med tap, og nå er det bare fire lag i Championship som er svakere på eget gress denne sesongen.

Boros siste kamper:
Bolton – Boro 0-2 (Fletcher x2)
Swansea – Boro 3-1 (Saville)
Boro – Bristol City 0-1
Boro – Norwich 0-1
Aston Villa – Boro 3-0

Hull City havnet under hjemme mot det svake bortelaget Wigan Athletic, men slo deretter sterkt tilbake. To scoringer senere var seieren et faktum, og fortsatt har ikke tigrene gitt opp play-off. Foran helgens runde har de fem poeng opp til Bristol City på sjetteplass, men The Robins har en kamp færre spilt enn Hull. Det skal med andre ord litt til for at tigrene klarer blande seg inn blant de seks beste på tabellen ved sesongslutt, og det er strengt tatt bare seier som er godt nok i lørdagens kamp på Riverside Stadium. Problemet for Hull er at de ikke har overbevist på bortebane. De vant forrige bortekamp mot tabelljumbo Ipswich Town, mens de fem foregående bortekampene alle endte med tap.

Hulls siste kamper:
Hull – Wigan 2-1 (De Wijs, Campbell)
Hull – Reading 3-1 (Grosicki x2, Pugh)
Ipswich – Hull 0-2 (Grosicki x2)
Hull – QPR 2-2 (Bowen x2)
Norwich – Hull 3-2 (Martin, Pugh)

Vurdering: Her holder jeg meg fint unna spill. Middlesbrough med fryktelig form den siste tiden, men tok riktignok tre poeng forrige runde. Hjemmepublikummet er lei av Tony Pulis, og derfor vil det nok bli dårlig stemning på Riverside Stadium skulle Boro starte denne kampen dårlig. Hull City spiller på en måte uten press, og vil derfor komme til denne kampen med en mer avslappet holdning. Det finnes gode argumenter for både hjemme- og borteseier, men her synes jeg uavgjort er det beste alternativet.

Spill:  U (3.45 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bortemarerittet fortsetter for Nottingham Forest. Tirsdag kveld tapte de hele 0-3 borte mot Sheffield Wednesday, og nå har de tolv kamper på rad på fremmed gress uten seier. Denne fæle formen på bortebane ser ut til å være det som sender Forest ut av opprykkskampen. Foran helgens runde har skogvokterne fått en luke på hele åtte poeng opp til play-off. Legger man til at Bristol City på den siste play-off plassen har én kamp færre spilt enn Forest, sier det seg selv at det er en umulig oppgave for Forest. Det viktige nå på slutten av sesongen blir å få en god avslutning. La supporterne få oppleve at laget har noe spennende ved seg, slik at man kan starte neste sesong med litt optimisme. Hjemme på City Ground har Forest vunnet fem av sine seks siste kamper, og det er den typen form de bør ta med seg videre. 

Forests siste kamper:
Sheff Wed – Forest 3-0
Rotherham – Forest 2-1 (Grabban)
Forest – Swansea 2-1 (Wague, Murphy)
Ipswich – Forest 1-1 (Selvmål)
Forest – Villa 1-3 (Colback)

Etter ni tap på sine elleve siste kamper, var det enkelte Blackburn Rovers-supportere som var litt bekymret med tanke på nedrykk foran møtet med Derby County tirsdag kveld. Det er det ikke lenger nå, ettersom Rovers sikret seg tre poeng og har nå elleve poeng ned til feil side av streken. Mot Derby vartet Rovers opp med sesongbeste,  og det blir interessant å se om de kan fortsette slik ut sesongen. Joe Rothwell scoret sitt første Rovers-mål mot Derby, og han har virkelig imponert i de siste kampene. Sammen med Bradley Dack kan han skape store problemer for motstanderen, og kanskje vil han få tillit igjen på lørdag. På bortebane har Rovers bare tatt ett poeng på sine seks siste kamper. Kanskje løsner det nå som de kan spille uten press.  

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Derby 2-0 (Rothwell, Dack)
Blackburn – Stoke 0-1
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Bell)
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Conway, Bennett)
Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)

Vurdering: Nottingham Forest med fem seiere på de seks siste hjemmekampene. Blackburn Rovers i svak form over lang tid, samtidig som de har skuffet stort på bortebane. Hjemmeseier blir det fornuftige tipset her, men vær obs. på at Rovers leverte sesongbeste mot Derby County tidligere denne uken.

Spill: H (2.10 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Steve McClaren er ferdig i Queens Park Rangers, og vikarierende manager John Eustace har ikke fått noen drømmestart på sin nye midlertidige jobb. Først ble QPR avkledd av Norwich City forrige helg, før det ble uavgjort borte mot Millwall noen dager senere. Med seks poeng ned til nedrykksplass bør de kunne holde seg greit unna ut sesongen, men QPRs svake form over lengre tid gjør nok enkelte QPR-supportere usikre. Nå har London-klubben syv kamper på rad uten seier. Hjemme på Loftus Road har de bare vunnet én av sine åtte siste kamper. 

QPRs siste kamper:
Millwall – QPR 0-0
Norwich – QPR 4-0
QPR – Bolton 1-2 (Wells)
Hull – QPR 2-2 (Scowen, Hemed)
QPR – Rotherham 1-2 (Osavi-Samuel)

Det lukter svidd av Swansea City. Tirsdag kveld ble et for øyeblikket bunnsolid Stoke City slått 3-1 på Liberty Stadium, og nå har svanene tre seiere på rad. I samtlige av disse tre kampene har de scoret tre mål. De spiller intens og underholdene fotball, og både direkte lag som Middlesbrough og ballspillende lag som Brentford har hatt store problemer mot hvittrøyene. I kampen mot Stoke fikk to Stoke-spillere rødt kort. Begge hadde brukt ufine midler for å stanse Daniel James. James vartet for øvrig opp med en helt rå scoring i 3-1 seieren, og fremstår nå som det kanskje heteste salgsobjektet i Championship til sommeren. På bortebane har svanene tapt seks kamper på rad,og de ligger nå midt på tabellen med ni poeng til play-off. Det er ikke en umulig oppgave å tette den luken, men mye skal klaffe for at det skal kunne skje.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Stoke 3-1 (McBurnie, James, Van der Hoorn)
Swansea – Boro 3-1 (Grimes, Roberts, Routledge)
Swansea – Brentford 3-0 (Dyer x2, James)
Forest – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Man City 2-3 (Celina, James)

Vurdering: Queens Park Rangers i svak form over lengre tid. Her møter de et brennhett Swansea City-lag som gir alle store problemer for tiden. Swansea har tapt sine seks siste bortekamper, men i flere av disse kampene har de likevel spilt meget bra. Jeg har stor tro på at de stanser tapsrekken på bortebane på lørdag, og velger derfor å markere for borteseier.

Spill: B (2.40 @ Fansbet)


 

Reading – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble en helt ellevill fotballkamp på Carrow Road onsdag kveld. Serieleder Norwich City skulle bare ta en oppskriftsmessig seier hjemme mot nedrykkstruede Reading, men slik gikk det ikke. Reading tok ledelsen og la seg deretter bakpå. Norwich styrte alt og kom til en del avslutninger, men ballen ville ikke. Like før slutt løsnet det likevel for gultrøyene og to raske scoringer førte Reading fra 1-0 til 1-2. Det ville ikke vært vanskelig å forstå dersom Reading hadde kollapset like etterpå, men det gjorde de ikke. The Royals kjempet videre og sikret seg til slutt ett poeng da Andy Rinomhota fant nettmaskene seks minutter på overtid. Et utenkelig poeng før kampen, men et poeng som kan vise seg å være gull verdt ved sesongslutt. Nå har Reading to poeng ned til Rotherham United på nedrykksplass. Kampprogrammet til Reading er ikke særlig bra, men ett poeng borte mot serielederen vil gi spillerne et skikkelig løft foran en tøff innspurt. På hjemmebane har Reading bare tapt én av sine syv siste kamper.  

Readings siste kamper:
Norwich – Reading 2-2 (Meite, Rinomhota)
Hull – Reading 3-1 (Baker)
Reading – Preston 2-1 (Barrow, Meite)
Stoke – Reading 0-0
Reading – Leeds 0-3

Brentfords sesong er på mange måter ferdig. De spiller fortsatt om hvilken plassering de skal få, men verken opprykk eller nedrykk er et tema. Onsdag kveld sikret de seg likevel tre poeng da Ipswich Town ble slått 2-0 på Griffin Park. Før seieren mot Ipswich hadde Brentford fem kamper på rad uten seier. En av hovedoppgavene for Brentford-sjef Thomas Frank nå på tampen av sesongen, kommer til å være hva han skal gjøre med lagets svake bortestatistikk. Bare to ganger har The Bees vunnet på fremmed gress denne sesongen. Fire av de seks siste på bortebane har endt med tap, og fremover på banen har de bare scoret ett mål i snitt på fremmed gress denne sesongen. Det er uvant kost for et offensivt Brentford-lag.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Ipswich 2-0 (Maupay, Watkins)
Brentford – Derby 3-3 (Benrahma x2, Maupay)
Swansea – Brentford 3-0
Wigan – Brentford 0-0
Brentford – West Brom 0-1

Vurdering: Reading kjemper med kniven på strupen. De trenger alle poeng de kan få i kampen om å holde seg unna nedrykk. Her møter de et Brentford-lag som har slitt litt i det siste, og som er svake på bortebane. Hjemmefordel og motivasjon gjør at jeg velger å gi vertene tipset her.

Tips: H (3.05 @ Fansbet)


 

Stoke City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Seks kamper på rad uten baklengsmål. Bare to baklengsmål på de ni siste kampene. Stoke City-manager Nathan Jones har rettet fokuset mot lagets forsvarsspill, og han har virkelig fått sving på sakene. Tirsdag kveld ble det derimot en nedtur for The Potters da de røk 1-3 borte mot Swansea City. På stillingen 2-1 til Swansea fikk Stoke to spillere utvist, og da ble det fryktelig vanskelig. Sesongen er over for Stoke, og fokuset er rettet fremover mot neste sesong. En sesong som jeg akkurat nå tror kan bli meget bra for The Potters. Hjemme på Bet365 Stadium har Stoke fire kamper på rad uten tap, men hele tre av disse har endt uavgjort.  

Stokes siste kamper:
Stoke – Swansea 3-1 (McClean)
Blackburn – Stoke 0-1 (Etebo)
Stoke – Sheff Wed 0-0
Stoke – Reading 0-0
Derby – Stoke 0-0

Stoke City har ikke mye å spille for, men lørdagens motstander Rotherham United kjemper en desperat kamp for å overleve. Med Ipswich Town og Bolton Wanderers ute av kampen, er det nå bare én plass igjen det kjempes for å unngå i bunnen av tabellen. For øyeblikket er det Rotherham som innehar den plassen, og nå har de to poeng opp til trygg plass. Onsdag kveld ledet de 1-0 over Aston Villa, samtidig som Villa måtte spille med én spiller mindre i over en omgang. Likevel rotet Rotherham bord ledelsen og tapte til slutt 1-2. Skuffelsen var nok enorm blant spillerne etter onsdagens tap, men lørdag kommer en ny mulighet som de må være klar for. Problemet for Rotherham er deres fryktelige borteform. Bare én gang har de vunnet på fremmed gress denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Villa 1-2 (Vaulks)
Rotherham – Forest 2-1 (Smith, Ihiekwe)
Derby – Rotherham 6-1 (Wood)
Rotherham – Norwich 1-2 (Ajayi)
QPR – Rotherham 1-2 (Ajayi x2)

Vurdering: Stoke City har blitt et meget solid lag bakover på banen. Fremover på banen er det litt å jobbe med, men de har flere mulige matchvinnere som kan stå for målene. Rotherham United har mye å spille for, og trenger helst en seier her. Det tror jeg blir vanskelig for rødtrøyene, ettersom de har slitt enormt på bortebane over lang tid. Jeg liker ikke å spille på lag hvor motstanderen har mye mer å spille for, men likevel klarer jeg ikke holde meg unna hjemmeseier her. 

Spill: H (1.71 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

West Brom vant sine tre neste kamper etter at Darren Moore fikk sparken som West Bromwich Albion-manager. Prestasjonene i de kampene var likevel ikke helt imponerende, og derfor var det kanskje ikke så overraskende at de nå har tapt sine to siste kamper mot Millwall og Bristol City. Vikarierende manager Jimmy Shan har gjort en brukbar jobb som vikar, men han bør etter min mening ikke være mannen so leder dette West Brom-laget i play-off. Nå har West Brom en stor luke opp til direkte opprykksplass, samt en stor luke ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Tiden frem til play-off bør derfor brukes til å finne ut hvordan The Baggies ønsker å fremstå i de kommende semifinalene. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 9-7-4 denne sesongen.

West Broms siste kamper:
Bristol City – West Brom 3-2 (Gayle, Rodriguez)
Millwall – West Brom 2-0
West Brom – Birmingham 3-2 (Gayle, Rodriguez, Livermore)
Brentford – West Brom 0-1 (Edwards)
West Brom – Swansea 3-0 (Rodriguez, Brunt, Holgate)

Preston North End-manager Alex Neil har fått mye plass i rampelyset foran lørdagens kamp på The Hawthorns. Preston-sjefen skal nemlig være høyaktuell som ny manager for West Bromwich Albion, og det har han fått servert mange spørsmål om den siste uken. Neil har ikke ønsket å kommentere ryktene, men dersom det er et snev av sannhet i det som media skriver, vil lørdagens kamp bli meget spesiell for Preston-manageren. To strake tap har ført Preston ut av kampen om play-off, selv om de fortsatt har et ørlite håp om å havne blant de seks beste lagene på tabellen. De har nå en luke på åtte poeng opp til Bristol City på sjetteplass, samt én kamp mer spilt. Det er lite som tyder på at de skal klare tette den luken. På bortebane har de vært fantastiske utover våren. Hele seks av deres syv siste på fremmed gress har endt med seier. 

Prestons siste kamper:
Preston – Leeds 0-2
Preston – Sheff Utd 0-1
Reading – Preston 2-1 (Stockley)
Preston – Birmingham 1-0 (Maguire)
Boro – Preston 1-2 (Gallagher, Stockley)

Vurdering: West Brom venter bare på at play-offen skal begynne, mens Preston North End er i ferd med å få drømmen om play-off knust. Dette er i mine øyne et helt åpent oppgjør, men jeg tror Prestons spillestil vil passe bra mot hjemmelaget her. I en kamp som kan vippe begge veier velger jeg derfor å gå for bortelaget som har klart høyest odds.

Spill: B (3.95 @ Fansbet)


 

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Barry Douglas er ute hos vertene. Hos gjestene er Rolando Aarons, Barry Bannan og Dominic Iorfa usikre, mens Sam Hutchinson er på vei tilbake fra sykdom.

Patrick Bamford ble den store helten da Leeds United vant 2-0 borte mot Preston North End tirsdag kveld. Seieren førte Leeds opp på andreplass på tabellen, og der ble de værende grunnet Sheffield Uniteds poengtap mot Birmingham City. Leeds har dermed skjebnen i sine egne hender foran de fem siste serierundene, ettersom de nå har ett poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Syv seiere og tre tap har det blitt på de ti siste kampene til Leeds, og på hjemmebane har de 13-3-4 denne sesongen. Fire av de fem siste på eget gress har alle endt med seier. Med tre kamper på de ni neste dagene, er det liten tvil om at Leeds-fansen står ovenfor den kanskje mest spennende påsken på mangfoldige år.    

Leeds siste kamper:
Preston – Leeds 0-2 (Bamford x2)
Birmingham – Leeds 1-0
Leeds – Millwall 3-2 (Hernandez x2, Ayling)
Leeds – Sheff Utd 0-1
Reading – Leeds 0-3 (Hernandez x2, Klich)

Sheffield Wednesday vant 3-0 over Nottingham Forest tirsdag kveld, og har dermed fortsatt en liten mulighet til å klare play-off. Med fem serierunder igjen har uglene seks poeng opp til play-off, men Bristol City som okkuperer den ettertraktede sjetteplassen har én kamp færre spilt enn Wednesday. Play-off virker derfor usannsynlig for uglene, og derfor står supporterne ovenfor en aldri så liten tap/tap situasjon foran lørdagens derby. Enten så taper de og får drømmen om play-off knust, eller så vinner de og gir erkerival Sheffield United en hjelpende hånd i deres opprykkskamp. Siden Steve Bruce kom til klubben har Wednesday spilt 13 kamper, hvor bare én har endt med tap. På bortebane har uglene seks kamper på rad uten tap. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Forest 3-0 (Matias x2, Boyd)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Hooper)
Stoke – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Nuhiu, Fletcher, Iorfa, Matias)
Bolton – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Aarons)

Vurdering: Leeds United kjenner lukten av Premier League i det fjerne. De ser råsterke ut, selv om det har vært noen feilskjær i det siste. Sheffield Wednesday taper sjeldent og har vært gode i vår, men her tror jeg de får det tøft. Jeg synes hjemmeseier er det beste tipset på Elland Road denne helgen. 

Spill: H (1.55 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Norwich City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Wigan Athletic ledet 1-0 borte mot Hull City onsdag kveld. Deretter fikk de Nick Powell skadet, før Hull til slutt snudde 0-1 til 2-1 og sikret seg tre poeng. Marerittet på bortebane fortsetter dermed for The Latics, som ikke har vunnet på fremmed gress siden august. Hele 19 bortekamper har de lagt bak seg uten å vinne siden deres eneste borteseier for sesongen kom mot Stoke City. Den elendige formen på bortebane kan være det som tar Wigan ned til League One i vår, men samtidig kan deres sterke hjemmestatistikk være det som holder de oppe. Wigan er nemlig ubeseiret på sine syv siste kamper på eget gress. Før helgens runde har Wigan to poeng ned til nedrykksplass, og kommer nok derfor til å gi serieleder Norwich City knallhard kamp om poengene søndag ettermiddag.  

Wigans siste kamper:
Hull – Wigan 2-1 (Powell)
Bristol City – Wigan 2-2 (Byrne, James)
Wigan – Brentford 0-0
Wigan – Bolton 5-2 (Massey, Jacobs, Powell, Garner, Clarke)
Blackburn – Wigan 3-0

Det skulle bare være en liten transportetappe, men slik ble det ikke da Norwich City fikk besøk av Reading onsdag kveld. Norwich havnet først under mot The Royals, og slet deretter med å slå tilbake. Like før slutt løsnet det endelig foran mål, og da scoret The Canaries like så greit to kjappe. Norwich hadde snudd 0-1 til 2-1 i løpet av to korte minutter, og stemningen på Carrow Road var helt enorm. Dessverre for gultrøyene kom det en gigantisk kalddusj noen minutter senere. Hele seks minutter på overtid utlignet nemlig Reading og sørget dermed for at det ble poengdeling. Foran helgens runde har Norwich seks poeng ned til andreplass på tabellen, mens det skiller syv poeng ned til den fryktelige tredjeplassen. Formen til Norwich er helt utrolig med 8-1-0 på sine ni siste kamper. På bortebane har de vunnet sine fire siste kamper. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Reading 2-2 (Zimmermann, Godfrey)

Norwich – QPR 4-0 (Buendia, Pukki x2, Stiepermann)
Boro – Norwich 0-1 (Hernandez)
Rotherham – Norwich 1-2 (McLean, Godfrey)
Norwich – Hull 3-2 (Buendia x2, Stiepermann)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Wigan Athletic er sterke på hjemmebane, men fryktelige på bortebane. De kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk. Her møter de et høytflyvende Norwich City-lag som fikk seg en kalddusj tidligere denne uken. Gjestene er favoritter, men jeg tror Wigan tar poeng her. Jeg markerer for uavgjort.

Spill: U (3.80 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply