Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Fredag:
13.30: Sheffield United – Nottingham Forest

16.00: Birmingham City – Derby County

20.45: Norwich City – Sheffield Wednesday

Rundens trippel:


 

Bristol City – Reading
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Callum O`Dowda og Niki Maenpaa er ute hos vertene. Paul McShane, John O`Shea, Omar Richards og John Swift er ute hos gjestene.

Bristol City fikk en gyllen mulighet til å stanse Aston Villas seiersrekke da lagene møttes forrige runde. Villa måtte nemlig klare seg uten juvelen Jack Grealish, samt viktige Tyrone Mings. Selv med tunge forfall klarte likevel Aston Villa sikre seg sin åttende strake seier, og dermed klarte ikke Bristol City få seg en luke ned til syvendeplassen på tabellen. The Robins okkuperer den siste play-off plassen, men har bare ett poeng ned til det neste laget på tabellen. Dog må det legges til at rødtrøyene har én kamp mindre spilt en enkelte av rivalene. Før tapte mot Villa hadde Bristol City fem på rad uten tap. Skal Lee Johnson & Co klare play-off denne sesongen, er de nødt til å slå tilbake så fort som mulig. Hjemme på Ashton Gate har de 8-7-6, og bare én av de fem siste på hjemmebane har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – West Brom 3-2 (Brownhill, Weimann, Hunt)
Bristol City – Wigan 2-2 (Taylor, Palmer)
Boro – Bristol City 0-1 (Webster)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Weimann x3)

Reading har virkelig løftet seg de siste ukene. Siden Jose Gomes ble ansatt tidligere i sesongen har Berkshire-klubben vært vanskelige å slå, men i de siste kampene har de prestert enda bedre enn før. Forrige helg ble Brentford slått 2-1 hjemme på Madejski Stadium, og nå har Reading bare to tap på de ni siste kampene. Preston North End ble også slått for noen uker siden, mens Reading på utrolig vis klarte sikre seg poeng borte mot serieleder Norwich City. Nå har Reading fire poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Reading svake 2-10-9 denne sesongen. 

Readings siste kamper:
Reading – Brentford 2-1 (Meite x2)
Norwich – Reading 2-2 (Meite, Rinomhota)
Hull – Reading 3-1 (Baker)
Reading – Preston 2-1 (Barrow, Meite)
Stoke – Reading 0-0

Vurdering: Bristol City jakter play-off, mens Reading kjemper for å unngå nedrykk. Gjestene har vist at de er vanskelige å slå, og har samtidig gitt flere topplag tøff kamp den siste tiden. Vertene er favoritter, men jeg synes oddsen på hjemmeseier er for lav. Reading kan fint få med seg ett poeng her, og derfor prøver jeg en U i dette oppgjøret.

Tips: U (3.85 @ Fansbet)

 


 

Sheffield United – Nottingham Forest
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Billy Sharp og Chris Basham er ute hos vertene. I tillegg er John Egan suspendert. Hos gjestene er Michael Hefele og Hilal Soudani fortsatt ute.

Etter en utrolig 1-0 seier på Elland Road mot opprykksrival Leeds United, kunne man godt forstå at Sheffield United-supporterne virkelig hadde fått troen på opprykk. Dessverre for The Blades har det ikke gått helt veien siden den kampen. I løpet av de fire siste kampene har Sheffield United tapt hjemme mot Bristol City, mens det har blitt uavgjort mot Birmingham City og Millwall. Bare én seier på de fire siste kampene er ikke bra nok dersom man ønsker å sikre seg direkte opprykk. Nå har Chris Wilder & Co havnet tre poeng bak Leeds United på andreplass. Sheffield-klubben har derfor ikke råd til flere feilskjær, og da passer det dårlig at de må klare seg uten flere av sine viktigste spillere til fredagens kamp. Billy Sharp og Chris Basham går glipp av begge påskekampene på grunn av skade, mens midtstopper John Egan er suspendert. Hjemme på Bramall Lane har Sheffield United åtte av sine ti siste kamper. Dog har det bare blitt ett poeng på de to siste hjemmekampene.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Madine)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Stevens)
Preston – Sheff Utd 0-1 (McGoldrick)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Sharp, Hogan)
Leeds – Sheff Utd 0-1 (Basham)

Nottingham Forest sin sesong ser nå ut til å være over. Forrige helg tapte de 1-2 hjemme mot Blackburn Rovers, og man kan trygt si at prestasjonene til Forest i det oppgjøret ikke var imponerende. Tapet gjør at skogvokterne står uten poeng på de tre siste kampene, og da er det ikke enkelt å klare play-off. Nå ligger rødtrøyene på en 11. plass med åtte poeng opp til play-off. De dårlige prestasjonene har ført til at manager Martin O`Neill ikke er særlig populær blant store deler av fansen. Etter en god start på jobben, har det ikke vært noe tegn på fremgang den siste tiden. På bortebane har skogvokterne vært fæle over lengre tid. Foran helgens runde har Forest tolv bortekamper på rad uten seier. 

Forests siste kamper:
Forest – Blackburn 1-2 (Selvmål)
Sheff Wed – Forest 3-0
Rotherham – Forest 2-1 (Grabban)
Forest – Swansea 2-1 (Wague, Murphy)
Ipswich – Forest 1-1 (Selvmål)

Vurdering: Sheffield United med et par feilskjær på rad. Alt er ikke som det skal hos The Blades, men her bør det bli tre poeng. Nottingham Forest er på mange måter ferdigspilt for sesongen, selv om de fortsatt har et ørlite håp om å klare play-off. Det som overbeviser meg om at det blir hjemmeseier her, er først og fremst det faktum at Forest er fryktelige på fremmed gress.

Tips: H (1.58 @ Fansbet)


 

Millwall – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Bradshaw og Byron Webster er ute hos vertene. I tillegg er Shaun Hutchinson usikker. Hos gjestene er meget viktige Said Benrahma ute resten av sesongen. I tillegg mangler Yoann Barbet og Daniel Bentley.

Millwall har virkelig våknet til riktig tidspunkt. Mange fryktet nok at Millwall skulle kollapse etter den brutale måten de røk ut av FA Cupen på, men istedenfor har de løftet seg flere hakk. Først var det nære ved å slå Leeds United på Elland Road, før de i neste kamp vant hjemme mot West Bromwich Albion. I de to siste kampene har det blitt uavgjort mot Queens Park Rangers og Sheffield United. Forrige helg lå de under 0-1 fem minutter på overtid mot Sheffield United på Bramall Lane. Da dukket Jake Cooper opp og sikret poengdeling. Kort tid i forveien hadde Ben Marshall sendt et straffespark i treverket som gikk over mål. Fem poeng på de tre siste kampene gjør at Millwall nå har to poeng ned til nedrykk. De er med andre ord alt annet enn trygge. Hjemme på The Den har de 7-7-6 denne sesongen.

Millwalls siste kamper:
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Cooper)
Millwall – QPR 0-0
Millwall – West Brom 2-0 (Tunnicliffe, Selvmål)
Leeds – Millwall 3-2 (Thompson, Marshall)
Millwall – Brighton 2-2 (O`Brien, Pearce)

Brentfords sesong er over. De ligger nå på en 14. plass med 54 poeng, og alt de spiller om nå er en så respektabel tabellplassering som mulig. Forrige runde tapte de 1-2 borte mot Reading, og det er spesielt den svake borteformen som gjør at The Bees ikke er i nærheten av play-off. Etter å ha lagt bak seg 21 kamper på fremmed gress denne sesongen, har de likevel bare to borteseiere å vise til. Det er alt for dårlig for et lag som har ambisjoner om å rykke opp. Hele fem av deres syv siste på bortebane har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Reading – Brentford 2-1 (Maupay)
Brentford – Ipswich 2-0 (Maupay, Watkins)
Brentford – Derby 3-3 (Benrahma x2, Maupay)
Swansea – Brentford 3-0
Wigan – Brentford 0-0

Vurdering: Millwall kjemper som løver og er desperate i kampen for å unngå nedrykk. De har sett bra ut i det siste, mens Brentford har rettet blikket mot sommerferie. Gjestene har skuffet stort på bortebane denne sesongen. Selv om det på papiret er en helt åpen kamp, klarer jeg ikke gjøre annet enn å markere for hjemmeseier her. Millwall bør ville dette mest, og derfor tror jeg de klarer vippe kampen til sin fordel.

Tips: H (2.20 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Duane Holmes er ute hos gjestene.

Birmingham City har blitt en populær klubb i Norfolk de siste ukene. Først vant de over Norwich Citys opprykksrival Leeds United, før det ble uavgjort mot en annen opprykksrival i Sheffield United. For å toppe det hele sendte de Ipswich Town ned til League One forrige helg. Fem poeng på de tre siste kampene gjør at Birmingham har en noe behagelig luke ned til nedrykksplassene. Foran fredagens kamp skiller det seks poeng ned til feil side av streken. Det er mulig Birmingham vil holde seg selv med tap i de fire gjenstående kampene, men én seier vil i hvert fall feie det aller meste av tvil til side. Kanskje kommer den seieren på fredag? Birmingham har bare vunnet én av sine åtte siste kamper i serien, mens de på hjemmebane litt svake 7-9-5 denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Ipswich – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Morrison)
Birmingham – Leeds 1-0 (Adams)
West Brom – Birmingham 3-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Preston – Birmingham 1-0

Derby County har scoret ti mål på sine to siste hjemmekamper. Bunnlagene Rotherham United og Bolton Wanderers har begge blitt knust. På bortebane har de hatt større problemer. Mot Brentford for tre runder siden ledet Derby tre ganger, men Brentford utlignet hver eneste gang i kampen som endte 3-3. I forrige bortekamp mot Blackburn Rovers var Derby ikke i nærheten, og tapte til slutt 0-2. Nå har hvittrøyene syv bortekamper på rad uten seier, og det er noe Frank Lampard & Co må gjøre noe med dersom de skal ha et håp om å klare play-off. Foran fredagens kamp har Derby to poeng opp til sjetteplassen som gir play-off.

Derbys siste kamper:
Derby – Bolton 4-0 (Mount x3, Bryson)
Blackburn – Derby 2-0
Brentford – Derby 3-3 (Wilson x2, Bogle)
Derby – Rotherham 6-1 (Waghorn x3, Johnson, Holmes, Mount)
Derby – Stoke 0-0

Vurdering: Birmingham City med noen sterke kamper i det siste. Her har de muligheten til å på mange måter sikre seg fornyet Championship-kontrakt. Jeg tror vertene kommer til å være påskrudde til dette oppgjøret, men er mer usikker på om gjestene kommer til å være det. Derby har noen utfordringer på bortebane og kan fort slite mot et direktespillende lag som Birmingham. Dette er i mine øyne helt åpent. Jeg velger derfor å stole på magefølelsen som sier hjemmeseier.

Tips: H (2.60 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jack Hobbs og Luke Murphy. Ingen nye skader hos gjestene, samtidig som Jack Grealish skal være klar igjen.

Nå er det bare et tidsspørsmål før Bolton Wanderers er klar for League One. Etter å ha blitt overkjørt borte mot Derby County har de nå ti poeng opp til trygg plass med fire runder igjen å spille. Det betyr at nedrykket vil være spikret dersom de taper fredagens kamp. Det er ingenting som fungerer verken på eller utenfor banen for hvittrøyene, og det spørs om ikke dette er den tyngste tiden i klubbens historie noensinne. Usikkerheten rundt klubbens fremtid gjør det i hvert fall blytungt for alle Bolton-supporterne. Nå har hvittrøyene åtte tap på de ti siste kampene. Ingen har flere baklengsmål enn Bolton denne sesongen, og på hjemmebane har de sørgelige 4-4-13. De er ligaens svakeste hjemmelag med bare én seier på de ni siste hjemmekampene. 

Boltons siste kamper:
Derby – Bolton 4-0
Bolton – Boro 0-2
Bolton – Ipswich 1-2 (Selvmål)
QPR – Bolton 1-2 (Buckley, Connolly)
Wigan – Bolton 5-2 (Ameobi, O`Neil)

Bolton Wanderers rykker ned med tap fredag ettermiddag. Da passer det dårlig at Aston Villa kommer på besøk. Etter Villas 2-1 seier over Bristol City forrige runde har de nå åtte seiere på rad. Det har de ikke klart siden 1974/75 sesongen. Skulle det bli seier på fredag vil de tangere en 109 år gammel rekord som ble satt helt tilbake i 1910. Seieren mot Bristol City var av det spesielle slaget for Villa, ettersom de viktige brikkene Jack Grealish og Tyrone Mings begge var ute. At Villa klarte vinne mot et sterkt Bristol City-lag uten de to spillerne, viser at det virkelig er noe stort på gang med Dean Smith & Co på Villa Park. Nå har Villa fem poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Mye tyder på at Villa kommer til å møte West Bromwich Albion i play-off, og man kan jo bare tenke seg hvor fantastiske de oppgjørene kommer til å bli. På bortebane har Villa 8-7-6 denne sesongen, hvor de fire siste har endt med seier. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Abraham, Hourihane)
Rotherham – Aston Villa 1-2 (Kodjia, Grealish)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Abraham, Adomah, McGinn)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Abraham, Mings)
Aston Villa – Boro 3-0 (McGinn, El Ghazi, Adomah)

Vurdering: Bolton Wanderers rykker ned dersom de taper her. Det tror jeg de kommer til å gjøre. Vertene ser meget svake ut, og det ser ikke ut til å være noe håp igjen hos Bolton-spillerne. Her møter de et Aston Villa i suveren form. Dette bør ende med borteseier. 

Spill:  B (1.38 @ Fansbet)


 

Leeds United – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Cooper er usikker hos vertene. Hos gjestene er Anthony Pilkington og Danny Fox usikre.

Nå koker det på Elland Road! Leeds United-supporterne har vært høyt oppe hele sesongen, men uendelig mange nedturer i alt for mange sesonger gjør at det fortsatt er en del supportere som fortsatt ikke tørr tro på opprykk. Likevel må selv disse supporterne innse at det nå ser meget bra ut for Leeds med tanke på opprykk. Opprykksrival Sheffield United har avgitt poeng i sine to siste kamper, mens Leeds har vunnet mot både Preston North End og Sheffield Wednesday. Disse to seierne har ført til at Leeds nå har tre poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Med maks flyt kan Leeds faktisk sikre opprykk til Premier League allerede på mandag, men mye tyder på at denne opprykkskampen kommer til å holde det gående helt frem til siste serierunde. Vertene er ligaens beste hjemmelag med 14-3-4 denne sesongen. Fem av de seks siste kampene på eget gress har endt med seier. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Harrison)
Preston – Leeds 0-2 (Bamford x2)
Birmingham – Leeds 1-0
Leeds – Millwall 3-2 (Hernandez x2, Ayling)
Leeds – Sheff Utd 0-1

Leeds United er ligaens beste hjemmelag, mens Wigan Athletic er ligaens verste bortelag. Etter 21 bortekamper har de bare vunnet én gang. Den seieren kom mot Stoke City helt tilbake i august. Totalt har Wigan elendige 1-4-16 på bortebane denne sesongen, og det har nå gått 19 kamper siden forrige gang The Latics vant på fremmed gress. Denne elendige bortestatistikken gjør at Wigan fortsatt ligger dårlig plassert i bunnstriden, til tross for at de klarer seg bra på hjemmebane. Foran fredagens runde har Wigan bare to poeng ned til nedrykksplass. Dog har bare én av de fem siste kampene endt med tap, samtidig som de tok ett poeng hjemme mot serieleder Norwich City forrige runde. Wigan bør få med seg poeng fra Elland Road for å holde seg unna nedrykksplass, men det blir alt annet enn enkelt.   

Wigans siste kamper:
Wigan – Norwich 1-1 (James)
Hull – Wigan 2-1 (Powell)
Bristol City – Wigan 2-2 (Byrne, James)
Wigan – Brentford 0-0
Wigan – Bolton 5-2 (Massey, Jacobs, Powell, Garner, Clarke)

Vurdering: Leeds United har fått blod på tann. Nå kjenner de lukten av Premier League. Jeg tror Leeds bare vil prestere enda bedre enn tidligere i de siste rundene, og da bør et elendig bortelag som Wigan Athletic ikke by på store problemer for Yorkshire-klubben. Her blir det hjemmeseier. 

Spill: H (1.36 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter seks strake tap virket det som om Tony Pulis var en “dead man walking” på Riverside Stadium. Nå har han og hans Middlesbrough-lag slått tilbake gjennom å vinne sine to siste kamper. Først mot et fryktelig svakt Bolton Wanderers-lag, men forrige runde ble det en sterke seier hjemme mot Hull City. Britt Assombalonga scoret målet i den kampen, og nå har Boro fortsatt en god mulighet til å klare play-off. Foran fredagens kamp ligger Boro på en syvendeplass med ett poeng opp til play-off. Dog har laget på sjetteplass én kamp mindre spilt en Boro. Rødtrøyene har en jobb å gjøre hjemme på Riverside Stadium. Bare to av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier, og i skrivende stund er de ligaens sjette svakeste hjemmelag.

Boros siste kamper:
Boro – Hull 1-0 (Assombalonga)
Bolton – Boro 0-2 (Fletcher x2)
Swansea – Boro 3-1 (Saville)
Boro – Bristol City 0-1
Boro – Norwich 0-1

Stoke City så ut til å ha muret igjen bakover med knallhard sement for et par uker siden, men i de to siste rundene har det ikke gått veien for The Potters. Først slapp de inn tre mål mot Swansea City i en kamp hvor Stoke fikk to spillere utvist. Deretter ble det to baklengsmål hjemme mot nedrykkstruede Rotherham United forrige runde. I den kampen kunne det fort blitt enda flere baklengsmål, men Jack Butland gjorde en strålende jobb helt bakerst på banen. Stoke har ikke mulighet til å rykke opp, men trenger ett poeng for å være helt sikre fra nedrykk. De har med andre ord ikke så mye å spille for. Fokuset er rettet frem mot neste sesong, og det kan fort bli en spennende sesong for The Potters. På bortebane har Stoke 3-12-6 denne sesongen. På sine 21 bortekamper har de bare scoret 19 mål.

Stokes siste kamper:
Stoke – Rotherham 2-2 (Vokes, Clucas)
Swansea – Stoke 3-1 (McClean)
Blackburn – Stoke 0-1 (Etebo)
Stoke – Sheff Wed 0-0
Stoke – Reading 0-0

Vurdering: Et direktespillende Boro-lag som sjeldent imponerer fremover på banen, møter et Stoke City-lag som har brukt de siste månedene på å mure igjen bakover på banen. Dette ser ut som en typisk uavgjortkamp for meg. Jeg blir ikke overrasket dersom det ender uten scoringer. 

Spill: U (3.40 @ Fansbet)


 

Preston North End – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har en lang skadeliste, samtidig som viktige Ben Pearson er suspendert. Hos gjestene er James Collins mest sannsynlig ikke med.

Det ble en spesiell helg for Preston North End-fansen forrige uke. Først så det ut som om de skulle miste sin dyktige manager Alex Neil til West Bromwich Albion. Deretter tapte de 1-4 mot nettopp West Brom. Noen dager etterpå kom den litt overraskende nyheten om at Neil hadde skrevet under ny kontrakt med The Lilywhites. Det er en nyhet som sannsynligvis vil glede Preston-fansen i sesonginnspurten, selv om de strengt tatt ikke har noe å spille om lenger. Tapet mot West Brom var Prestons fjerde strake tap, og nå har avstanden til play-off blitt for stor. Preston-fansen kan likevel være godt fornøyd med denne sesongen, ettersom de har gjort svært mye bra til tross for fryktelig mange skader. Det som kanskje har irritert manager Alex Neil mest denne våren må nok være deres hjemmeform. Bare to av deres ti siste hjemmekamper har endt med seier. Slik blir det ikke play-off av. 

Prestons siste kamper:
West Brom – Preston 4-1 (Ginnelly)
Preston – Leeds 0-2
Preston – Sheff Utd 0-1
Reading – Preston 2-1 (Stockley)
Preston – Birmingham 1-0 (Maguire)

1-1 hjemme mot Birmingham City forrige helg var ikke bra nok for Ipswich Town. De rykket ned til League One, og for første gang siden 2002 skal traktorguttene spille på et annet nivå enn det nest øverste i engelsk fotball. Etter at nedrykket var et faktum valgte Ipswich-fansen å stå igjen på tribunen for å applaudere sine spillere. Det var et øyeblikk som fikk manager Paul Lambert til å oppleve en aldri så liten følelsesmessig berg og dalbane. Ipswich-eier Marcus Evans kom med en offisiell uttalelse etter nedrykket og der poengterte han at Ipswich ikke er en klubb i krise. Han var positiv med tanke på fremtiden, og det er jeg også. Jeg tror Ipswich vil kunne gjøre det bra i League One neste sesong, og ser ikke bort fra at blåtrøyene kommer fort tilbake, og at de da vil være bedre enn på lang tid. I serien har Ipswich nå bare én seier på de femten siste kampene, mens de på fremmed gress bare har tapt én av sine fem siste kamper. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Birmingham 1-1 (Edwards)
Brentford – Ipswich 2-0
Bolton – Ipswich 1-2 (Quaner x2)
Ipswich – Hull 0-2
Ipswich – Forest 1-1 (Quaner)

Vurdering: Vanskelig å si hva slags kamp dette blir. Ingen av lagene har noe særlig å spille for. Hvordan vil Ipswich respondere etter at nedrykket ble klart? Her er det flere spørsmål enn svar. Vertene har blitt gjort til store favoritter, men i mine øyne er dette mye mer åpent enn hva det ser ut til å være. Derfor synes jeg det er innafor å markere for uavgjort her. 

Tips: U (3.95 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene vil sannsynligvis gi flere unggutter muligheten i denne kampen, men det er usikkert om det blir fra starten av kampen.

Queens Park Rangers så ut til å rote seg inn i bunnstriden etter at de gikk syv kamper på rad uten å vinne. Den dårlige formen førte til at manager Steve McClaren ble sendt på dør, og vikarierende manager John Eustace startet med et fælt 0-4 tap mot serieleder Norwich City. I hans andre kamp i sjefsstolen ble det 0-0 mot Millwall, og derfor ble jeg mildt sagt sjokkert da London-klubben flesket til med en utrolig 4-0 seier hjemme mot Swansea City forrige runde. Swansea hadde sett fantastiske ut de siste ukene, men ble sendt hjem til Wales som slaktoffer. Nå skal QPR forsøke å vise at seieren mot Swansea ikke bare var et blaff. QPR ligger nå på en 17 .plass med 48 poeng, og på hjemmebane har de bare vunnet to av sine ni siste kamper. De to seierne har riktignok vært mot Leeds United og Swansea City.

QPRs siste kamper:
QPR – Swansea 4-0 (Hemed x2, Furlong, Luongo)
Millwall – QPR 0-0
Norwich – QPR 4-0
QPR – Bolton 1-2 (Wells)
Hull – QPR 2-2 (Scowen, Hemed)

Blackburn Rovers har hatt en brutal vårsesong. Etter en januar måned hvor de vant fire kamper og dermed meldte seg på i kampen om play-off, har det deretter bare gått feil vei. Bakover på banen har skadene florert, men nå er folk tilbake igjen i alle lagdeler. Det har ført til at Lancashire-klubben har vunnet mot både Derby County og Nottingham Forest i de to siste rundene. En av stjernene i disse to kampene har vært Joe Rothwell. Juvelen har imponert Rovers-fansen flere ganger denne sesongen, men har manglet litt på avslutningene og valgene fremover på banen. Det har ført til at han knapt har fått lov til å starte kamper, men nå har han startet tre kamper på rad. I begge de to siste kampene har han scoret vakre mål. Rothwell er derfor en mann QPR-spillerne må se opp for på fredag. I skrivende stund er Rovers det eneste laget i Championship som verken kan rykke opp eller rykke ned. På bortebane har de 5-5-11, hvor forrige bortekamp endte med seier mot Nottingham Forest.

Blackburns siste kamper:
Forest – Blackburn 1-2 (Rothwell, Graham)
Blackburn – Derby 2-0 (Rothwell, Dack)
Blackburn – Stoke 0-1
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Bell)
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Conway, Bennett)

Vurdering: To lag som strengt tatt ikke har så mye å spille for, selv om QPR kanskje ikke føler seg helt trygge enda. Begge lagene er fulle av selvtillit etter sterke seiere i forrige runde. Her klarer jeg ikke plukke en vinner. Derfor markerer jeg for uavgjort. 

Spill: U (3.55 @ Fansbet)


 

Swansea City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten en syk Bersant Celina. Hos gjestene er Darren Potter den eneste som mangler.

Swansea City har vært et friskt pust utover våren. Resultatene har ikke alltid vært de beste, men spillemessig er det liten tvil om at Graham Potter har noe spennende på gang i Wales. Svanene hadde tre komfortable og meget imponerende hjemmeseiere på rad før turen gikk til Loftus Road forrige runde. Mange – inkludert meg selv – trodde de ville fortsette den fine formen mot et formsvakt QPR-lag, men slik skulle det ikke gå. QPR ledet 2-0 etter bare fem minutter spill, og Swansea tapte til slutt hele 0-4. Potter var klar i sin tale etter kampen om at dette var en opplevelse som Swansea blir nødt til å lære av med tanke på neste sesong. Nå ligger Swansea på en 13. plass med 56 poeng. Fokuset er rettet mot neste sesong, ettersom avstanden til play-off er for stor. Hjemme på Liberty Stadium har Swansea åtte kamper på rad uten tap, hvor samtlige fem siste har endt med seier. 

Swanseas siste kamper:
QPR – Swansea 4-0
Swansea – Stoke 3-1 (McBurnie, James, Van der Hoorn)
Swansea – Boro 3-1 (Grimes, Roberts, Routledge)
Swansea – Brentford 3-0 (Dyer x2, James)
Forest – Swansea 2-1 (McBurnie)

Rotherham United imponerte borte mot Stoke City forrige runde. Bare en meget god Jack Butland i Stoke-buret hindret The Millers fra å få med seg mer enn ett poeng fra Bet365 Stadium. Det ene poenget var likevel meget imponerende, men samtidig ikke nok til å få Rotherham opp fra nedrykksplass. Nå ligger rødtrøyene på en 22. plass med to poeng opp til trygg grunn. De spiller bra i de fleste kampene, men har ikke alltid marginene på sin side. Litt skyldes uflaks, men mye skyldes udyktighet. Nå har det bare blitt én seier på de fem siste kampene, og på bortebane har Rotherham bare vunnet én av sine 21 kamper denne sesongen.  

Rotherhams siste kamper:
Stoke – Rotherham 2-2 (Smith, Crooks)
Rotherham – Villa 1-2 (Vaulks)
Rotherham – Forest 2-1 (Smith, Ihiekwe)
Derby – Rotherham 6-1 (Wood)
Rotherham – Norwich 1-2 (Ajayi)

Vurdering: Swansea City har vært strålende på hjemmebane de siste månedene. De gikk på et sjokktap i forrige kamp, men det var på bortebane. Her kommer et Rotherham United-lag i poengnød på besøk. Gjestene har klart mest å spille for her, men likevel tror jeg Swansea blir for sterke. 

Spill: H (1.64 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Stephen Kingsley er ute hos gjestene.

Tirsdag ble det bekreftet at Jimmy Shan leder West Bromwich Albion ut sesongen. En litt overraskende nyhet, ettersom jeg var sikker på at West Brom hadde en klar plan for hvem de ville ha inn da de kvittet seg med Darren Moore. Under Shans ledelse har West Brom vunnet fire kamper og tapt to. Prestasjonene har ikke vært særlig imponerende, selv om seieren over Preston var sterk. Dwight Gayle scoret tre mål mot Preston, og nå har The Baggies to spillere som begge har scoret 21 mål i serien denne sesongen. Likevel blir det ikke direkte opprykk for West Brom. Avstanden til direkte opprykk og play-off er såpass stor at West Brom-fansen strengt tatt bare må smøre seg med tålmodighet frem til play-off sparkes i gang. Der ser det ut som om de kan ende opp med å møte Aston Villa. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 10-7-4 denne sesongen, hvor samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Preston 4-1 (Gayle x3, Rodriguez)
Bristol City – West Brom 3-2 (Gayle, Rodriguez)
Millwall – West Brom 2-0
West Brom – Birmingham 3-2 (Gayle, Rodriguez, Livermore)
Brentford – West Brom 0-1 (Edwards)

Hull City burde ha tre poeng borte mot Middlesbrough forrige runde for å holde liv i drømmen om play-off. Slik gikk det ikke, og nå har Hull fått en luke på fem poeng opp til play-off. I tillegg har laget på den siste play-off plassen spilt én kamp mindre enn Hull. Det er derfor lite som tyder på at tigrene skal kunne blande seg inn i kampen om play-off før sesongslutt. Hull kan vært godt fornøyd med den imponerende sesongen de snart har lagt bak seg, men samtidig er nok supporterne redde for hva som kan skje når overgangsvinduet åpner til sommeren. Hull har vært strålende på hjemmebane i vår, men på bortebane har de tapt seks av sine syv siste kamper. 

Hulls siste kamper:
Boro – Hull 1-0
Hull – Wigan 2-1 (De Wijs, Campbell)
Hull – Reading 3-1 (Grosicki x2, Pugh)
Ipswich – Hull 0-2 (Grosicki x2)
Hull – QPR 2-2 (Bowen x2)

Vurdering: West Bromwich Albion har meget sterke resultater på hjemmebane siden Jimmy Shan tok over som vikarierende manager. Vertene overbeviser ikke for tiden, men møter her et Hull City-lag som sliter skikkelig på bortebane denne våren. Jeg synes det meste peker på hjemmeseier her. 

Spill: H (1.83 @ Fansbet)


 

Norwich City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten både Emi Buendia og Jordan Rhodes til denne kampen. Gjestene mangler sannsynligvis Adam Reach.

Norwich City var ikke helt på jobb da de spilte uavgjort 1-1 borte mot nedrykkstruede Wigan Athletic forrige runde. Likevel fikk de med seg ett poeng takket være en scoring av Teemu Pukki. Noen dager i forveien hadde det bare blitt ett poeng mot et annet bunnlag da Reading var på besøk på Carrow Road. Norwich har med andre ord tatt foten av gasspedalen, og dersom de ikke hever seg så fort som mulig, vil de kunne miste tabelltopp før sesongslutt. Foran fredagens kamp har Norwich fire poeng ned til Leeds United på andreplass, samt syv poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Jeg kan ikke se for meg hvordan Norwich skal rote bort dette opprykket, men kan derimot lettere se for meg at de kan bli passert av Leeds United på tabellen. Fellesnevneren for de to siste uavgjorte kampene er at juvelen Emi Buendia har vært suspendert. Han soner sin siste kamp på fredag. Hjemme på Carrow Road har Norwich seks seiere og to uavgjorte på sine åtte siste kamper. 

Norwichs siste kamper:
Wigan – Norwich 1-1 (Pukki)

Norwich – Reading 2-2 (Zimmermann, Godfrey)
Norwich – QPR 4-0 (Buendia, Pukki x2, Stiepermann)
Boro – Norwich 0-1 (Hernandez)
Rotherham – Norwich 1-2 (McLean, Godfrey)

Sheffield Wednesday imponerte stort utover våren etter at Steve Bruce tok over ansvaret. Uglene gikk ubeseiret gjennom elleve seriekamper siden Bruce ble ansatt, men den rekken røk hjemme mot Aston Villa for tre runder siden. I den påfølgende kampen slo de hardt tilbake med en 3-0 seier hjemme mot Nottingham Forest, men forrige runde ble det tap igjen. Leeds United ble for sterke på Elland Road, og bare en god Keiren Westwood sørget for at de ikke tapte med mer enn ett mål. Wednesday har nå 59 poeng. Det skiller seks poeng opp til play-off, mens Bristol City på sjetteplass har én kamp mindre spilt enn uglene. Det er derfor veldig lite som tyder på at uglene har sjans til å havne blant de seks beste lagene på tabellen. På bortebane har Wednesday 1-4-1 på sine seks siste kamper.

Sheff Weds siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Forest 3-0 (Matias x2, Boyd)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Hooper)
Stoke – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Nuhiu, Fletcher, Iorfa, Matias)

Vurdering: Norwich City må tilbake på seiersporet. Her møter de et velorganisert Sheffield Wednesday-lag som fortsatt har et ørlite håp om å klare play-off. Leeds ble for sterke for Wednesday, og det tror jeg Norwich også blir. Jeg går for hjemmeseier. 

Spill: H (1.51 @ Fansbet)

 

About The Author

Leave a Reply