Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Mandag:
16.00: Stoke City – Norwich City

18.15: Brentford – Leeds United

Rundens trippel:

Kommer….

 

 


 

Aston Villa – Millwall
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Tammy Abraham usikker, mens viktige Ben Thompson er usikker hos gjestene.

Ni seiere på rad! Jeg repeterer, ni seiere på rad! Det er nesten for drøyt til å være sant. Da Jack Grealish var skadet tidligere denne sesongen, maktet Aston Villa bare vinne to av 13 seriekamper. I comebacket til Grealish startet den fantastiske seiersrekken som de nå har, og det er ikke tilfeldig. Grealish har nemlig storspilt i vår, og det er lett å se hvor mye bedre laget fungerer med juvelen på banen. Villa har samtidig vist nylig at de kan fikse biffen uten Grealish på banen også, slik som mot Bristol City for to runder siden. Seieren over Bolton Wanderers forrige runde førte til at Villa tangerte en 109 år gammel rekord i antall seiere på rad i serien. Dersom Villa vinner hjemme mot Millwall mandag ettermiddag, vil det være første gang i klubbens historie at Villa vinner ti kamper på rad. Nå har Villa seks poeng ned til syvendeplassen som gir play-off, og derfor vil en seier på mandag nærmest sikre Villa en play-off plass. Hjemme på Villa Park har de ett tap på sine ni siste kamper, samtidig som deres fire siste hjemmekamper har endt med seier. 

Aston Villas siste kamper:
Bolton – Aston Villa 0-2 (Grealish, Abraham)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Abraham, Hourihane)
Rotherham – Aston Villa 1-2 (Kodjia, Grealish)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Abraham, Adomah, McGinn)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Abraham, Mings)

Millwall spilte i mer enn en omgang med én mann mer på banen hjemme mot Brentford fredag ettermiddag, men likevel klarte ikke Neil Harris og hans Millwall-lag sikre seg tre viktige poeng. De måtte nøye seg med ett poeng, til tross for at Lee Gregory sendte Millwall tidlig i ledelsen. Nå har Millwall fire kamper på rad uten tap, men tre av disse har endt uavgjort. Millwall er derfor fortsatt involvert i bunnstriden med sine 43 poeng. Ned til nedrykksplass skiller det tre poeng, men Millwall har én kamp mindre spilt enn Rotherham United som ligger under streken. På bortebane har Millwall tatt poeng mot Sheffield United nylig, mens de var nære ved å gjøre det samme mot Leeds United for et par runder siden. De kommer med andre ord ikke til å bli noe enkelt bytte for et formsterkt hjemmelag. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Brentford 1-1 (Gregory)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Cooper)
Millwall – QPR 0-0
Millwall – West Brom 2-0 (Tunnicliffe, Selvmål)
Leeds – Millwall 3-2 (Thompson, Marshall)

Vurdering: Aston Villa i suveren form. De har mye å spille for og ser fantastiske ut. Millwall har vist i det siste at de kan gi hvem som helst tøff kamp, samtidig som de kjemper hardt for å unngå nedrykk. Man skal derfor ikke undervurdere gjestene her, men det er ikke mulig å gå for annet enn hjemmeseier på Villa Park.

Tips: H (1.58 @ Fansbet)

 


 

Stoke City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene får sannsynligvis tilbake Jack Butland til denne kampen. Han ble far før forrige kamp, men skal være klar for kamp igjen nå. Hos gjestene er Emi Buendia tilbake fra suspensjon.

Jeg forventet en målfattig affære da Stoke City reiste til Riverside Stadium langfredag, men hadde egentlig stor tro på at The Potters skulle få med seg poeng. Jeg fikk rett i min spådom om få mål, men ikke vinneren av kampen. Et tidlig mål av Britt Assombalonga var nemlig nok til å sikre tre poeng for Middlesbrough. Dermed står Stoke med bare ett poeng på de tre siste kampene. De har rettet blikket mot neste sesong for lenge siden, og mot Boro fikk blant annet den 17 år gamle midtstopperen Nathan Collins prøve seg fra start. Hjemme på Bet365 Stadium har Stoke bare én seier på de syv siste kampene.

Stokes siste kamper:
Boro – Stoke 1-0
Stoke – Rotherham 2-2 (Vokes, Clucas)
Swansea – Stoke 3-1 (McClean)
Blackburn – Stoke 0-1 (Etebo)
Stoke – Sheff Wed 0-0

Norwich City har rotet det litt til for seg selv i det siste. Etter at de nedsablet Queens Park Rangers hjemme på Carrow Road, har de nå spilt uavgjort i tre kamper på rad. Alle kampene har vært av typen man forventer en serieleder skal vinne. Fredag kveld var de nære ved å tape hjemme mot Sheffield Wednesday, men flere minutter på overtid sikret Mario Vrancic ett poeng med et utrolig frispark. Fellesnevneren for samtlige tre siste kamper er at juvelen Emi Buendia har vært suspendert etter et rødt kort mot QPR. Han er tilbake til mandagens kamp mot Stoke, og kanskje kan hans tilstedeværelse være det som skal til for at Norwich vinner en kamp igjen. The Canaries kan faktisk rykke opp mandag ettermiddag, men de er de avhengig av hjelp. Dersom Norwich vinner sin kamp og Sheffield United eller Leeds United avgir poeng i sine kamper, vil gultrøyene være klare for Premier League. På bortebane har Norwich 11-8-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Sheff Wed 2-2 (Vrancic, Stiepermann)

Wigan – Norwich 1-1 (Pukki)
Norwich – Reading 2-2 (Zimmermann, Godfrey)
Norwich – QPR 4-0 (Buendia, Pukki x2, Stiepermann)
Boro – Norwich 0-1 (Hernandez)

Vurdering: Stoke City har ikke noe å spille for her. De møter et Norwich City-lag som kan sikre opprykk til Premier League på mandag dersom de vinner denne kampen, samt får litt hjelp andre steder. Slik situasjonen er akkurat nå, synes jeg ikke det finnes bedre alternativer enn borteseier på Bet365 Stadium denne mandagen.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ikke meldt om noen nye skader hos vertene. David Raya kan være tilbake i mål etter å ha blitt benket sist. Hos gjestene er Sammy Ameobi og Craig Noone usikre.

Tony Mowbray snakket høyt om å muligens gi flere av sine talentfulle unggutter spilletid etter at plassen var sikret. Derfor var det mange som forventet flere forandringer da Blackburn Rovers gjestet Loftus Road fredag ettermiddag, men slik ble det ikke. Mowbray valgte en sterk og rutinert tropp, og det førte også til at Lancashire-klubben vant fortjent 2-1. De har nå tre seiere på rad, og Mowbray har nå gitt beskjed om at han ønsker å avslutte sesongen på en sterk måte. Ettersom U23-laget spiller en viktig kamp allerede på tirsdag, kan man derfor forvente et ganske sterkt lag fra Rovers denne kampen også. Lancashire-klubben er nå oppe på 14. plass med 56 poeng, og opp til niendeplass skiller det bare fire poeng. Hjemme på Ewood Park var Rovers meget sterke i høst, men nå står de med fire tap på de seks siste på eget gress.

Blackburns siste kamper:
QPR – Blackburn 1-2 (Dack, Graham)
Forest – Blackburn 1-2 (Rothwell, Graham)
Blackburn – Derby 2-0 (Rothwell, Dack)
Blackburn – Stoke 0-1
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Bell)

Det har vært en fiaskosesong fra A til Å for Bolton Wanderers. Sjeldent har jeg opplevd en klubb med flere og større problemer både på og utenfor banen i en Championship-sesong, enn det man har fått servert fra The Trotters denne sesongen. Fredag tapte hvittrøyene 0-2 hjemme mot Aston Villa, noe som betyr at de nå har rykket ned til League One. Det er er et nedrykk man egentlig bare har ventet på, men som likevel gjør vondt for supporterne. Den gode nyheten er at klubben ser ut til å være kvitt Ken Anderson, men den dårlige nyheten er at Laurence Bassini er mannen som er i ferd med å kjøpe opp klubben. Nå har Bolton tre kamper igjen av sesongen uten noe å spille for. Legger man til at spillerne har gått gjennom deler av våren uten å vite når tid de kommer til å få utbetalt lønn, kan det bli interessant å se hvor motiverte Bolton-spillerne kommer til å være i disse kampene. På bortebane har Bolton tapt åtte av sine ti siste kamper. 

Boltons siste kamper:
Bolton – Aston Villa 0-2
Derby – Bolton 4-0
Bolton – Boro 0-2
Bolton – Ipswich 1-2 (Selvmål)
QPR – Bolton 1-2 (Buckley, Connolly)

Vurdering: Blackburn Rovers med tre sterke seiere på rad. De ønsker å avslutte sesongen på en positiv måte, og i de tre siste kampene har de spilt meget bra. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som rykket ned etter forrige kamp. Motivasjonen er nok ikke på topp hos gjestene, og de kan fort få en fryktelig mandag ettermiddag på Ewood Park. Dette bør ende med hjemmeseier.

Tips: H (1.45 @ Fansbet)


 

Derby County – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Duane Holmes er ute hos vertene, mens Jordan Cousins ser ut til å være ute en stund etter skaden han pådro seg i forrige kamp.

Hva er det med Derby County og bortebane egentlig? Det fungerer i hvert fall ikke for øyeblikket. Fredag ble det uavgjort borte mot Birmingham City i en kamp som kanskje vil huskes best for Martyn Waghorns deilige 1-1 scoring. Derby County-manager Frank Lampard var forståelig nok mest opptatt av et straffespark han mente Derby burde fått mot slutten, mens jeg måtte klø meg i hodet over Derbys fryktelige forsvarsspill på Birminghams to scoringer. Derby har nå åtte bortekamper på rad uten seier, og står dermed uten seier på fremmed gress i 2019. Til tross for denne fryktelige borteformen henger de likevel godt med i kampen om play-off. Foran mandagens runde har Derby tre poeng opp til Middlesbrough på sjetteplass. I tillegg har Derby én kamp mindre spilt enn Boro. Hjemme på Pride Park klarer Derby seg bra, og nå har de bare ett tap på sine ti siste hjemmekamper. I de to siste hjemmekampene har de scoret ti mål til sammen. 

Derbys siste kamper:
Birmingham – Derby 2-2 (Waghorn, Keogh)
Derby – Bolton 4-0 (Mount x3, Bryson)

Blackburn – Derby 2-0
Brentford – Derby 3-3 (Wilson x2, Bogle)
Derby – Rotherham 6-1 (Waghorn x3, Johnson, Holmes, Mount)

Queens Park Rangers imponerte og sjokkerte mange da de banket Swansea City hjemme på Loftus Road for to runder siden. Langfredag var det derimot tilbake til gamle synder da Blackburn Rovers var på besøk. QPR hadde store problemer mot et Rovers-lag som strengt tatt var ferdigspilt for sesongen. Det ble til slutt 1-2 tap for QPR i den kampen, men det kunne fort vært enda stygge sifre. Foran mandagens runde har QPR åtte poeng ned til nedrykksplass. Jeg kan ikke se for meg hvordan de skulle klart å rykke ned nå, men grunnet lagets dårlige form i vår er det nok noen QPR-supportere som fortsatt ikke har fått ned pulsen. På bortebane har London-klubben ni kamper på rad uten seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Blackburn 1-2 (Smith)
QPR – Swansea 4-0 (Hemed x2, Furlong, Luongo)
Millwall – QPR 0-0
Norwich – QPR 4-0
QPR – Bolton 1-2 (Wells)

Vurdering: Derby County trenger desperat en seier i jakten på play-off. De klarer seg meget bra på hjemmebane. Her møter de et QPR-lag som fortsatt ikke er helt sikre i bunnen, men som for det meste har vist fryktelig form og prestasjoner denne våren. På bortebane er de rett og slett meget svake. Jeg klarer ikke se noe annet utfall enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.66 @ Fansbet)


 

Hull City – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Markus Henriksen og Reece Burke er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Chris Basham og Billy Sharp, men får tilbake John Egan fra suspensjon.

Todd Kane vartet utrolig nok opp med to scoringer da Hull City gjestet opprykksjagende West Bromwich Albion fredag ettermiddag, men det var likevel ikke nok til å sikre poeng. Tapet på The Hawthorns gjør at Hull nå har syv poeng opp til play-off med tre runder igjen å spille, og dermed kan man trygt konstantere at det ikke kommer til å bli opprykk for tigrene i vår. Nå blir det spennende å se hva som kommer til å skje med Hull i løpet av sommeren, ettersom flere av deres klart beste spillere sannsynligvis kommer til å forlate klubben. Det som Hull kan ta med seg videre til neste sesong er deres fantastiske hjemmeform. De er ubeseiret på sine ti siste hjemmekamper, hvor hele åtte av disse ti kampene har endt med seier. 

Hulls siste kamper:
West Brom – Hull 3-2 (Kane x2)
Boro – Hull 1-0
Hull – Wigan 2-1 (De Wijs, Campbell)
Hull – Reading 3-1 (Grosicki x2, Pugh)
Ipswich – Hull 0-2 (Grosicki x2)

Sheffield United mangler flere viktige brikker da de fikk besøk av Nottingham Forest langfredag. Ledet an av spillere som David McGoldrick og Mark Duffy sikret de seg likevel tre sterke poeng i fredagens kamp. Senere på dagen gikk opprykksrival Leeds United på et overraskende tap, noe som førte til at The Blades plutselig var oppe på andreplass på tabellen. Mot Forest fikk Sheffield United litt hjelp fra dommeren da skogvokterne fikk en spiller utvist like etter pause. Med én mann mer på banen ble Yorkshire-klubben rett og slett for sterke for motstanderen. Nå står Chris Wilder & Co foran en enda tøffere utfordring mot et sterkt hjemmelag som Hull City. Leeds spiller senere på kvelden, noe som gir The Blades en gyllen mulighet til å sette ekstra press på sin opprykksrival. På bortebane har Sheffield-klubben ikke tapt noen av sine syv siste kamper, men hele fire av disse syv kampene har endt uavgjort.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Forest 2-0 (Stevens, Duffy)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Madine)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Stevens)
Preston – Sheff Utd 0-1 (McGoldrick)
Sheff Utd – Bristol City 2-3 (Sharp, Hogan)

Vurdering: Hull City har vært helt fenomenale på hjemmebane i vår. Derfor blir det ikke enkelt for Sheffield United å få med seg poeng fra denne kampen. Tigrene har fortsatt et ørlite håp om å klare play-off, men det virker usannsynlig at de klarer det. Kommer vertene til å være motiverte nok mot et opprykksjagende Sheffield United-lag? Jeg er usikker, men samtidig tror jeg gjestene vil få det tøft her. Jeg ender opp med poengdeling i dette oppgjøret. 

Spill:  U (3.60 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Collins ser ut til å bli klar hos vertene, mens Bersant Celina er usikker hos gjestene.

Nedrykket ble spikret etter 1-1 hjemme mot Birmingham City. Forrige runde hadde dermed Ipswich Town ingenting å spille for, og slik så det også ut. Blåtrøyene skuffet stort borte mot Preston North End, og det hele endte til slutt med et fælt 0-4 tap. Med tanke på at traktorguttene har igjen Swansea City, Sheffield United og Leeds United i sine tre siste kamper, kan det fort bli en forferdelig sesongavslutning for Ipswich-fansen. For manager Paul Lambert blir det viktig å finne frem til noen bedre prestasjoner enn det laget hans viste mot Preston. Hjemme på Portman Road har Ipswich syv kamper på rad uten seier. 

Ipswichs siste kamper:
Preston – Ipswich 4-0
Ipswich – Birmingham 1-1 (Edwards)
Brentford – Ipswich 2-0
Bolton – Ipswich 1-2 (Quaner x2)
Ipswich – Hull 0-2

Swansea City har vartet opp med deilig fotball denne våren. Gang på gang har jeg slitt med å forstå hvordan dette laget ikke er lenger oppe på tabellen enn det de faktisk er. De to siste kampene har derimot vist ganske tydelig at hvittrøyene fortsatt har mye å jobbe med. 0-4 tap mot Queens Park Rangers og tre baklengsmål mot Rotherham United er alt annet enn bra nok. Fintspillende Swansea ser blant annet ut til å ha enorme problemer på defensive dødballer, og nettopp disse problemene kunne fort ha ført til enda flere baklengsmål da Rotherham var på besøk forrige runde. Hjemme på Liberty Stadium er Swansea fantastiske for øyeblikket, men på bortebane har de tapt syv kamper på rad. I flere av disse syv tapene hadde de fortjent å vinne, men slik har det ikke gått. Kanskje kommer seieren her?    

Swanseas siste kamper:
Swansea – Rotherham 4-3 (McBurnie x2, McKay, Byers)
QPR – Swansea 4-0
Swansea – Stoke 3-1 (McBurnie, James, Van der Hoorn)
Swansea – Boro 3-1 (Grimes, Roberts, Routledge)
Swansea – Brentford 3-0 (Dyer x2, James)

Vurdering: Ipswich Town spilte som om de var på sommerferie allerede forrige runde. Swansea City har tapt syv bortekamper på rad, men har likevel vært et av vårens mest imponerende lag i Championship. Ingen av lagene har noe særlig å spille for, og derfor kan dette fort bli en åpen og merkelig kamp. Flere ganger har jeg sett Swansea gjøre det meget bra på bortebane, men likevel taper de gang på gang. Jeg kan ikke forstå annet enn at det snart må snu, og derfor prøver jeg borteseier på Portman Road. 

Spill: B (1.95 @ Fansbet)

 


 

Nottingham Forest – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Yohan Benalouane og Jack Colback er suspenderte hos vertene. George Friend, Daniel Ayala og Dael Fry er alle ute resten av sesongen hos gjestene.

Martin O`Neill mente at utvisningen mot Sheffield United ødela kampen for Nottingham Forest, men mange Forest-supportere har blitt lei av O`Neill sine mange unnskyldninger. Faktum er at skogvokterne ikke har blitt et bedre lag siden Aitor Karanka forlot klubben, og det må O`Neill ta på sin kappe. Med tre serierunder igjen har Forest 57 poeng, noe som gjør at avstanden til play-off er på hele ti poeng. Opprykkshåpet er dermed knust og Forest har nå ikke noe å spille for. Det er skuffende for et lag som mange – inkludert meg selv – forventet skulle være med helt i toppen denne sesongen. På bortebane har de utrolige 13 kamper på rad uten seier, mens de på hjemmebane klarer seg bedre. Der har de nemlig vunnet fem av sine syv siste kamper.

Forests siste kamper:
Sheff Utd – Forest 2-0
Forest – Blackburn 1-2 (Selvmål)
Sheff Wed – Forest 3-0
Rotherham – Forest 2-1 (Grabban)
Forest – Swansea 2-1 (Wague, Murphy)

Middlesbrough så ut til å forsvinne ut av alt som hadde med opprykkskamp å gjøre, men de siste ukene har de plutselig våknet igjen. Etter seks strake tap i serien, har de nå vartet opp med tre seiere på rad. De har ikke sluppet inn i noen av disse tre kampene, og disse seierne kan minne litt om det Boro-laget vi så tidligere i sesongen. Jeg vil ikke si at rødtrøyene har imponert noe særlig i disse tre kampene, men det er i hvert fall et skritt i riktig retning. Med tre runder igjen av denne sesongen har Boro 67 poeng, og ligger nå på den viktige sjetteplassen som gir play-off. Bristol City følger ett poeng bak, mens Derby County er tre poeng bak. Begge disse lagene har én kamp mindre spilt enn Boro. På bortebane har Tony Pulis & Co 2-1-3 på sine seks siste kamper.

Boros siste kamper:
Boro – Stoke 1-0 (Assombalonga)
Boro – Hull 1-0 (Assombalonga)

Bolton – Boro 0-2 (Fletcher x2)
Swansea – Boro 3-1 (Saville)
Boro – Bristol City 0-1

Vurdering: Nottingham Forest har ikke lenger mulighet til å klare play-off. Det blir derfor interessant å se hva slags Forest-lag vi vil få se denne mandagen. De møter et Middlesbrough som sårt trenger poeng for å sikre den viktige sjetteplassen som gir play-off. Gjestene har vunnet tre kamper på rad, men storspill har det ikke vært. Dette er ganske åpent, men grunnet Boros form og motivasjon synes jeg borteseier er det beste tipset her. 

Spill: B (2.30 @ Fansbet)


 

Reading – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Ahmed Hegazi er usikker hos gjestene.

Vi er nødt til å snakke om Yakou Meite. Den ivorianske spissen hadde knapt scoret på seniornivå foran denne sesongen, men har nå vist seg frem som en meget god Championship-spiss. Han står nå med fem mål på de fem siste kampene, og skal ha en stor del av æren for at Reading nå ser ut til å sikre seg fornyet Championship-kontrakt. Forrige runde scoret han et fint mål borte mot opprykksjagende Bristol City, slik at The Royals fikk med seg ett poeng hjem til Berkshire. Nå har Reading fem poeng ned til nedrykksplass, og det spørs om ikke den luken er stor nok til at Reading faktisk ikke trenger ta flere poeng denne sesongen. Med seier her vil det nok uansett ikke være noe tvil lenger om at Reading kommer til å spille Championship-fotball neste sesong også. Hjemme på Madejski Stadium har Reading bare tapt én av sine åtte siste kamper.   

Readings siste kamper:
Bristol City – Reading 1-1 (Meite)
Reading – Brentford 2-1 (Meite x2)
Norwich – Reading 2-2 (Meite, Rinomhota)
Hull – Reading 3-1 (Baker)
Reading – Preston 2-1 (Barrow, Meite)

Dwight Gayle er tilbake. Etter en litt rolig vårsesong har han nå blomstret for fullt igjen. Seks mål på de tre siste kampene er imponerende. Forrige runde snudde han kampen fra 1-2 til 3-2 hjemme mot Hull City, og det blir viktig for The Baggies at superspissen topper formen nå som play-off nærmer seg. West Brom har seks poeng opp til andreplass på tabellen, og den luken klarer de nok ikke tette. Mye tyder nå på at det kommer til å bli en helt vanvittig semifinale mot Aston Villa i play-off. West Brom har kommet seg på hjemmebane etter at Jimmy Shan overtok ansvaret på The Hawthorns, men på bortebane har det vært vanskeligere. Faktisk har tre av deres fire siste på fremmed gress endt med tap. 

West Broms siste kamper:
West Brom – Hull 3-2 (Gayle x2, Gibbs)
West Brom – Preston 4-1 (Gayle x3, Rodriguez)
Bristol City – West Brom 3-2 (Gayle, Rodriguez)
Millwall – West Brom 2-0
West Brom – Birmingham 3-2 (Gayle, Rodriguez, Livermore)

Vurdering: Med seier her vil Reading på mange måter være sikre fra nedrykk. De har vært gode på hjemmebane over lengre tid, mens gjestene har slitt litt på bortebane de siste ukene. Her bør det være god mulighet for hjemmeseier til bra odds. 

Tips: H (3.40 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene melder om noen nye skader, men Lukas Jutkiewicz er litt usikker hos gjestene.

Tenk å score tre mål på bortebane mot Swansea City uten å få med seg poeng. Slik gikk det for Rotherham United fredag ettermiddag. For å gjøre vondt verre fikk Rotherham-fansen se Wigan Athletic ta en overraskende seier på Elland Road mot Leeds United. Dermed ser det nå bekmørkt ut for The Millers nede i bunnen av tabellen. De okkuperer den siste nedrykksplassen som fortsatt ikke er avgjort, men nå er det tre poeng opp til Millwall, samt fem poeng opp til Wigan Athletic og Reading. Legger man til at Millwall har én kamp mindre spilt enn Rotherham, sier det seg selv at dette ser vanskelig ut. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 7-8-6 denne sesongen. 

Rotherhams siste kamper:
Swansea – Rotherham 4-3 (Crooks, Ihiekwe, Vaulks)
Stoke – Rotherham 2-2 (Smith, Crooks)
Rotherham – Villa 1-2 (Vaulks)
Rotherham – Forest 2-1 (Smith, Ihiekwe)
Derby – Rotherham 6-1 (Wood)

Birmingham City straffet Derby County på dødballer og sikret seg ett poeng hjemme på St Andrews langfredag. Nok en gang var det Michael Morrison og Lukas Jutkiewicz som scoret målene, og det er vanskelig å se for seg Birmingham rykke ned nå. Etter poengtrekket tidligere i vår har det sett litt skummelt ut, men foran mandagens kamper har blåtrøyene syv poeng ned til nedrykksplass. Med uavgjort i denne kampen vil ikke Rotherham kunne hente inn Birmingham på tabellen. På bortebane har Garry Monk & Co brukbare 6-7-8, men på de fire siste kampene på fremmed gress har det bare blitt ett poeng.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Derby 2-2 (Jutkiewicz, Morrison)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Morrison)
Birmingham – Leeds 1-0 (Adams)
West Brom – Birmingham 3-2 (Jutkiewicz, Gardner)

Vurdering: Dette blir en krig! Gjestene trenger bare ett poeng for å holde seg, mens vertene må vinne kamper som denne for å ha et lite håp om å holde seg. Jeg forventer derfor et offensivt hjemmelag, og det tror jeg vil passe bra for Birmingham. Jeg tror gjestene tar det ene poenget de trenger, og derfor markerer jeg for uavgjort.

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Hutchinson og Keiren Westwood er begge usikre hos vertene. Korey Smith ser ut til å være ute hos gjestene.

Sheffield Wednesday klarte ikke ødelegge for Yorkshire-rival Leeds United da de besøkte Elland Road for to runder siden, men fredag kveld var de festbrems på Carrow Road. Serieleder Norwich City fikk store problemer mot uglene, og var til slutt heldige da et sent Norwich-mål sørget for poengdeling. Fernando Forestieri stjal de fleste overskrifter etter fredagens kamp, ettersom han scoret et helt ufattelig flott mål fra langt hold. Det er deilig å se den frustrerende, men herlige fotballspilleren vise seg fra sin beste side igjen. Med syv poeng opp til play-off kan man vel konstantere at opprykksdrømmen er knust for vertene, selv om det i teorien fortsatt er mulig å klare play-off. Hjemme på Hillsborough har Wednesday bare tapt én av sine tolv siste kamper i serien. Det tapet kom mot Aston Villa for fire runder siden. 

Sheff Weds siste kamper:
Norwich – Sheff Wed 2-2 (Fletcher, Forestieri)
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Forest 3-0 (Matias x2, Boyd)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Hooper)
Stoke – Sheff Wed 0-0

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har nevnt Bristol Citys svake hjemmeform som grunn til at de kan få problemer med å klare play-off. Fredag skjedde det igjen for The Robins da nedrykkstruede Reading kom på besøk. Et lag som Bristol City bør slå for å klare play-off, men som de ikke makter å vinne mot. Nå har rødtrøyene bare én seier på de seks siste hjemmekampene, og med slik form er det ikke enkelt å klare play-off. Heldigvis for Bristol City går det mye bedre på bortebane hvor de har vunnet seks av sine ti siste kamper. Poengtapet på fredag gjør at Bristol City nå har falt ut av play-off, men opp til Middlesbrough på sjetteplass skiller det bare ett poeng. I tillegg har Lee Johnson & Co én kamp mindre spilt enn Boro. Ettersom Bristol City klarer seg best på bortebane for tiden, er det bra at tre av deres fire siste kamper alle er på fremmed gress.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Reading 1-1 (Brownhill)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – West Brom 3-2 (Brownhill, Weimann, Hunt)
Bristol City – Wigan 2-2 (Taylor, Palmer)
Boro – Bristol City 0-1 (Webster)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen. Bristol City er gode på bortebane, men Sheffield Wednesday har bare tapt én hjemmekamp siden november. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og derfor markerer jeg for uavgjort. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Cedrik Kipre er suspendert hos vertene, mens Danny Fox er usikker. Gjestene har fortsatt åtte mann på skadelisten, mens Ben Pearson er suspendert.

Med en spiller utvist etter et lite kvarter spill på Elland Road var det lite som tydet på at Wigan Athletic skulle få med seg poeng.  Enda verre ble det for Wigan da Leeds United satte inn 1-0 litt senere i omgangen. Ikke bare hadde Wigan Athletic gått 19 bortekamper på rad uten å vinne, men Leeds hadde heller ikke avgitt poeng i noen av de 20 kampene som de hadde scoret først i. Derfor var det et utrolig sjokk da Wigan snudde kampen og vant 2-1. Seieren ga Leeds en skikkelig nedtur i opprykkskampen, men for Wigans del var den ekstremt viktig i bunnstriden. Nå har The Latics fått en luke på fem poeng ned til nedrykksplass med tre serierunder igjen. Med seier i lokaloppgjøret mot Preston North End mandag ettermiddag, vil de sannsynligvis være trygge. Hjemme på DW Stadium har de ikke tapt noen av sine åtte siste kamper i serien. 

Wigans siste kamper:
Leeds – Wigan 1-2 (Massey x2)
Wigan – Norwich 1-1 (James)
Hull – Wigan 2-1 (Powell)
Bristol City – Wigan 2-2 (Byrne, James)
Wigan – Brentford 0-0

Fra 1-4 til 4-0 i neste kamp. Preston North Ends sesong er nok ferdig, selv om de faktisk har en liten mulighet til å fortsatt klare play-off. Nå skiller det syv poeng opp til sjetteplass med tre runder igjen å spille, men jeg klarer ikke se hvordan The Lilywhites skulle klart å tette den luken nå. Forrige runde tok de en overbevisende 4-0 seier over Ipswich Town, mens det som nevnt ble 1-4 borte mot West Bromwich Albion i den foregående kampen. Nyheten om at Alex Neil har skrevet under på en ny kontrakt med klubben må nok ha gitt både spillere og supportere et enormt løft den siste uken. Kanskje er det løftet det som skal til for at Preston skal avslutte denne sesongen med stil. På bortebane har The Lilywhites vunnet seks av sine åtte siste kamper, men begge de to siste bortekampene har endt med tap. 

Prestons siste kamper:
Preston – Ipswich 4-0 (Robinson x2, Nmecha x2)
West Brom – Preston 4-1 (Ginnelly)
Preston – Leeds 0-2
Preston – Sheff Utd 0-1
Reading – Preston 2-1 (Stockley)

Vurdering: Lokaloppgjør hvor vertene vil ta et gigantisk steg nærmere fornyet Championship-kontrakt med seier, mens gjestene må vinne for å fortsatt holde liv i et mikroskopisk håp om å klare play-off. Wigan har vært gode på hjemmebane hele sesongen, og vil nok være skyhøyt oppe etter fredagens seier på Elland Road. Jeg tror vertene vil dette mest, og derfor synes jeg hjemmeseier er det beste tipset her.  

Spill: H (2.25 @ Fansbet)


 

Brentford – Leeds United
Kampstart: 18.15
Skader og Suspensjoner: Said Benrahma og Daniel Bentley er skadet hos vertene, mens Henrik Dalsgaard er suspendert. I tillegg er Yoann Barbet usikker. Hos gjestene er Liam Cooper mest sannsynlig ikke med til mandagens kamp.

For en merkelig sesong dette har vært for Brentford. De startet på meget imponerende vis tilbake i august, og da så de ut som en av de største opprykksfavorittene. Etter at Dean Smith forlot klubben til fordel for Aston Villa, kollapset The Bees. Klubben gikk fra opprykkskamp til bunnstrid, men senere fant de tilbake til gamle takter igjen. Tidligere i vår imponerte de stort igjen og var nære ved å hekte seg på i kampen om play-off, men svak form de siste ukene har ført til at sesongen deres nå er over. Det blir en ny sesong midt på tabellen for The Bees, og nok en gang må supporterne grue seg til sommerens overgangsvindu. Det som har vært mest positivt med Brentford i vår har vært deres prestasjoner på hjemmebane. Flere lag har blitt fullstendig avkledd, og bare én av deres ti siste hjemmekamper har endt med tap. Forrige runde ble det 1-1 borte mot Millwall, men selv med ti mann i over en omgang klarte Brentford gi Millwall tøff motstand. 

Brentfords siste kamper:
Millwall – Brentford 1-1 (Dasilva)
Reading – Brentford 2-1 (Maupay)
Brentford – Ipswich 2-0 (Maupay, Watkins)
Brentford – Derby 3-3 (Benrahma x2, Maupay)
Swansea – Brentford 3-0

Leeds United hadde vunnet samtlige 20 kamper denne sesongen hvor de hadde scoret det første målet. Samtidig hadde Wigan Athletic ikke vunnet en bortekamp siden august. Da Wigan fikk rødt kort etter et lite kvarter spill og Patrick Bamford satte inn 1-0 få minutter senere, var det derfor ingen som var i tvil om hvem som kom til å vinne. Dog er det ikke alltid fotball fungerer slik, og i hvert fall ikke for Leeds United. På utrolig vis klarte The Latics snu kampen og vinne 2-1 foran et sjokkert hjemmepublikum. Tapet førte til at Sheffield United vippet Leeds ned til tredjeplass på tabellen, og foran mandagens runde er det bare målforskjell som skiller de to Yorkshire-rivalene. Alt ligger derfor til rette for en utrolig avslutning på sesongen. Av en eller annen grunn må Leeds nok en gang spille etter Sheffield United, og det kan virke både positivt og negativt. Dersom Sheffield United avgir poeng mot Hull City tidligere på dagen, vil nok Leeds-spillerne være ekstra giret foran kveldens kamp mot Brentford. Dersom Sheffield United vinner sin kamp, vil Leeds-spillerne dermed ha ekstra press hengende over seg. Foran mandagens runde har Leeds 11-4-6 på bortebane denne sesongen. Tre av de fire siste kampene på fremmed gress har endt med seier. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Wigan 1-2 (Bamford)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Harrison)
Preston – Leeds 0-2 (Bamford x2)
Birmingham – Leeds 1-0
Leeds – Millwall 3-2 (Hernandez x2, Ayling)

Vurdering: Vertene er ferdigspilt for sesongen og har snart fokuset rettet mot hva som skal skje på stranden i sommer. I tillegg mangler vertene sin viktigste spiller i Said Benrahma som er skadet. Leeds United kjemper om opprykk og er nok ivrige på å rette opp inntrykket etter fredagens sjokktap. Jeg tror gjestene kommer til å være best på mandag, samtidig som de garantert kommer til å ville mest på Griffin Park i dette oppgjøret. Av den grunn synes jeg borteseier er det beste tipset.

Spill: B (2.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply