Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Lørdag:
16.00: Middlesbrough – Reading

18.30: Sheffield United Ipswich Town

20.30: Norwich City – Blackburn Rovers

Søndag:
13.00: Leeds United – Aston Villa

Rundens trippel:

 


 

Millwall – Stoke City
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten Ben Thompson og Tom Bradshaw. Gjestene mangler sannsynligvis Tom Edwards.

Millwall klarte ikke stanse seiersmaskinen Aston Villa, men senere mandag ettermiddag fikk de seg likevel en opptur da Rotherham United tapte sin kamp mot Birmingham City. Nå har Millwall en super mulighet til å sikre seg fornyet Championship-kontrakt på egenhånd. Nå har løvene tre poeng ned til nedrykksplass, samt én kamp mer spilt enn Rotherham under streken. Legger man til Millwalls klart bedre målforskjell, kan man strengt tatt si at løvene har fire poeng å gå på. Tre poeng i løpet av Millwalls tre siste kamper vil derfor være nok til å unngå nedrykk. Det bør derfor ikke være vanskelig for manager Neil Harris å fyre opp spillerne sine til denne kampen. Hjemme på The Den har Millwall bare vunnet én av sine åtte siste kamper. 

Millwalls siste kamper:
Aston Villa – Millwall 1-0
Millwall – Brentford 1-1 (Gregory)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Cooper)
Millwall – QPR 0-0
Millwall – West Brom 2-0 (Tunnicliffe, Selvmål)

Stoke City er ferdigspilt for sesongen, men holdt likevel serieleder Norwich City til 2-2 hjemme på Bet365 Stadium. The Potters har sett klart bedre ut utover våren, men har fortsatt en del ting å jobbe med i forkant av den kommende sesongen. Stoke står nå med bare én seier på de ni siste kampene, mens hele seks av disse ni kampene har end uavgjort. Uavgjort er også nøkkelordet når det gjelder Stokes borteform. Så langt denne sesongen har de spilt uavgjort i 12 av 22 bortekamper. Det er mest i hele Championship. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Norwich 2-2 (Edwards, Williams)
Boro – Stoke 1-0
Stoke – Rotherham 2-2 (Vokes, Clucas)
Swansea – Stoke 3-1 (McClean)
Blackburn – Stoke 0-1 (Etebo)

Vurdering: Her er det liten tvil om at Millwall bør være det laget som klemmer til hardest fra start. Likevel tror jeg de skal få en tøff jobb med å ta tre poeng. Stoke City er ikke enkle å spille mot, og bakover på banen er de gode. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør som ender uavgjort. Kanskje viser det ene poenget seg å være nok til å holde seg for vertene.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Daniel Ayala, Dael Fry og George Friend er alle ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten de viktige spissene Yakou Meite og Nelson Oliveira.

Middlesbrough så virkelig ikke bra ut borte mot Nottingham Forest forrige runde. Et Nottingham Forest-lag som har slitt litt i det siste. Boro tapte hele 0-3, og nå ser det mørkt ut med tanke på å klare playoff. Foran helgens runde er Boro á poeng med Derby County som innehar den siste playoff-plassen, mens Bristol City følger poenget bak. Problemet for Boro er at disse to lagene har begge én kamp mindre spilt enn Tony Pulis & Co. Selv med to seiere for Boro i de to siste rundene, er det likevel ikke sikker at de klarer playoff. Boro gikk fra seks strake tap til tre strake seiere før tapet mot Forest sist. Nå blir det interessant å se om de klarer slå tilbake med en seier på første forsøk etter null poeng på City Ground. På hjemmebane har Boro 9-6-7 denne sesongen, og begge det to siste på eget gress har endt med seier.

Boros siste kamper:
Forest – Boro 3-0
Boro – Stoke 1-0 (Assombalonga)
Boro – Hull 1-0 (Assombalonga)
Bolton – Boro 0-2 (Fletcher x2)
Swansea – Boro 3-1 (Saville)

Ett poeng hjemme mot West Bromwich Albion ser ut til å ha vært nok for Reading. Ettersom Rotherham United tapte mot Birmingham City forrige runde har Reading nå seks poeng ned til nedrykksplass. Legger man til Readings klarte bedre målforskjell enn Rotherham, kan man godt forstå hvorfor Reading-spillerne feiret som om plassen var sikret etter kampen mot West Brom. Under Jose Gomes har Reading blitt et vanskelig lag å slå. Bare to av deres ti siste kamper har endt med seier, men samtidig har de bare vunnet én av sine fem siste kamper. På bortebane har The Royals bare vunnet to av 22 kamper denne sesongen, mens hele elleve av bortekampene har endt uavgjort.

Readings siste kamper:
Reading – West Brom 0-0
Bristol City – Reading 1-1 (Meite)
Reading – Brentford 2-1 (Meite x2)
Norwich – Reading 2-2 (Meite, Rinomhota)
Hull – Reading 3-1 (Baker)

Vurdering: Sannsynligvis er bare seier godt nok for Middlesbrough i denne kampen. De møter et Reading-lag som er vanskelig å slå, men som nå sannsynligvis føler seg trygge fra nedrykksspøkelset. Tunge forfall hos begge lag. Jeg tror vertene bør klare dra seieren i land her.

Tips: H (1.62 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Harlee Dean er ute hos vertene. Gary Roberts, Callum McManaman og Michael Jacobs er alle ute hos gjestene.

Birmingham City gikk fra opprykkskamp til bunnstrid da de ble trukket ni poeng tidligere i vår. Selv om avstanden til bunnen har vært liten de siste ukene, har det egentlig aldri sett skikkelig farlig ut med tanke på nedrykk. Forrige runde var de likevel i ferd med å blande seg inn i en ekkel bunnstrid da de lå under 0-1 borte mot Rotherham United, men det snudde senere i kampen. Birmingham vant 3-1 og sikret seg fornyet Championship-kontrakt. Med tanke på at de slapp unna overgangsforbud til sommeren har Birmingham-fansen helt klart mye å se frem til. Hjemme på St Andrews har Birmingham bare vunnet én av sine syv siste kamper.

Birminghams siste kamper:
Rotherham – Birmingham 1-3 (Maghoma, Jota, Mrbati)
Birmingham – Derby 2-2 (Jutkiewicz, Morrison)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Morrison)
Birmingham – Leeds 1-0 (Adams)

Noen drar på hytta, noen er hjemme, mens noen reiser til utlandet i påsken. Wigan Athletic, derimot, de var på jobb. På ufattelig vis klarte de snu 0-1 til 2-1 med ti mann på banen borte mot opprykksjagende Leeds United, før de 2. påskedag sikret seg tre nye poeng hjemme mot lokalrival Preston North End. Seier mot Leeds var imponerende i seg selv, men enda mer utrolig med tanke på at Leeds hadde vunnet samtlige 20 kamper denne sesongen som de hadde tatt ledelsen i. På bortebane er Wigan fryktelige, og før kampen mot Leeds hadde ikke The Latics vunnet en kamp på fremmed gress siden august. Nå har Wigan åtte poeng ned til nedrykksplass med to runder igjen å spille. De er trygge og kan nå planlegge fremover mot en ny sesong i Championship. Det blir interessant å se om de fortsetter de gode taktene på lørdag, eller om de har tatt foten av gasspedalen. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Preston 2-0 (Clarke, Evans)
Leeds – Wigan 1-2 (Massey x2)
Wigan – Norwich 1-1 (James)
Hull – Wigan 2-1 (Powell)
Bristol City – Wigan 2-2 (Byrne, James)

Vurdering: To lag som sikret fornyet Championship-kontrakt forrige runde. Det er vanskelig å vite hva man kommer til å få servert her. Her velger jeg å stole på magefølelsen, og den taler til vertenes fordel.

Tips: H (2.05 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mark Beevers, David Wheater og Joe Williams er begge ute med skade hos vertene. Målvakt Daniel Bentley og nøkkelspiller Said Benrahma er begge ute hos gjestene.

Fire kamper på rad uten scoring. Fem strake tap. Nedrykket er spikret. I forrige kamp mot lokalrival Blackburn Rovers så laget allerede ut som et League One-lag. Fortsatt er det mye tull utenfor banen, men i skrivende stund tyder mye på at Laurence Bassini snart blir ny Bolton-eier. Han var på plass på Ewood Park forrige runde, men kan ikke ha likt det han så. Ny eier på plass gir Bolton-fansen håp om at klubben kan komme seg opp på føttene igjen, men Bassini trenger ikke snakke om Premier League med det første slik som han har gjort. Vertene har bare æren igjen å spille for, og på hjemmebane har de 4-4-14. Det er svakest i hele Championship denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Blackburn – Bolton 2-0
Bolton – Aston Villa 0-2
Derby – Bolton 4-0
Bolton – Boro 0-2
Bolton – Ipswich 1-2 (Selvmål)

Brentford er også ferdigspilt for sesongen, men kan fortsatt klatre en del plasser på tabellen. Mandag knuste de Leeds United-supporternes hjerter da de vant 2-0 hjemme på Griffin Park mot Yorkshire-klubben. Neal Maupay var som vanlig i bra slag, mens Sergi Canos viste seg frem i Said Benrahmas fravær. Det er mye som ser bra ut for Brentford med tanke på neste sesong, men som vanlig blir det et skummelt overgangsvindu for supporterne. En ting som hovedtrener Thomas Frank er nødt til å gjøre noe med, er Brentfords svake bortestatistikk. Så langt denne sesongen har de bare vunnet to kamper på fremmed gress. En gang mot Rotherham United og en gang mot Middlesbrough. Det er ikke bra nok dersom man ønsker å henge med i toppen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Leeds 2-0 (Maupay, Canos)
Millwall – Brentford 1-1 (Dasilva)
Reading – Brentford 2-1 (Maupay)
Brentford – Ipswich 2-0 (Maupay, Watkins)
Brentford – Derby 3-3 (Benrahma x2, Maupay)

Vurdering: Bolton har rykket ned og ser fryktelig svake ut for tiden. I forkant av lørdagens kamp har spillerne truet med å boikotte kampen dersom de ikke får utbetalt lønn. Det er derfor mulig at denne kampen ikke spilles. Hvis den spilles møter de et Brentford-lag som har lite å spille for, men som ser ut til å være fulle av selvtillit. Brentford har bare vunnet to bortekamper denne sesongen, men likevel føler jeg meg trygg på at de vinner her.

Tips: B (1.71 @ Fansbet)

 

Kampen mellom Bolton Wanderers og Brentford er avlyst. Dette fordi Bolton-spillerne streiker etter at de ikke har fått utbetalt lønn.

 

Bristol City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Korey Smith er ute hos vertene, mens Craig Bryson og Ashley Cole mangler hos gjestene.

Rundens kanskje mest interessante kamp finner sted på Ashton Gate. Bristol City kjemper om den siste playoff-plassen, men får tøff kamp av Middlesbrough og Derby County. Sistnevnte er motstander på lørdag, og da kan man trygt si at det ligger en del i potten til helgens godbit. Bristol City har nå ett poeng opp til play-off. Forrige runde tapte de borte mot Sheffield Wednesday, og nå står rødtrøyene med tre kamper på rad uten seier. Dette er absolutt ikke det riktige tidspunktet for en formsvikt. Det store problemet for Lee Johnson & Co denne sesongen har vært deres resultater på hjemmebane. Bare åtte av 22 hjemmekamper har endt med seier, og det er alt for lite dersom man skal henge med helt i toppen. Bare én av rødtrøyenes seks siste kamper på eget gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Sheff Wed – Bristol City 2-0
Bristol City – Reading 1-1 (Brownhill)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – West Brom 3-2 (Brownhill, Weimann, Hunt)
Bristol City – Wigan 2-2 (Taylor, Palmer)

Derby County så ut til å rote bort det som mange trodde var tre sikre poeng da Queens Park Rangers var på besøk forrige runde. QPR hadde et par gode muligheter på stillingen 0-0, men på overtid våknet The Rams. Harry Wilson scoret to mål helt på tampen og sendte Derby opp på playoff-plass. Derby har like mange poeng som Middlesbrough på plassen bak, samt én kamp mindre spilt enn Boro. Lørdagens motstander Bristol City følger poenget bak, men i likhet med Derby har også The Robins én hengekamp neste uke. Bristol City har slitt på hjemmebane, mens Derby har store problemer på bortebane. Frank Lampard & Co har faktisk ikke vunnet en eneste bortekamp i 2019. De har nå åtte kamper på rad på fremmed gress uten seier.

Derbys siste kamper:
Derby – QPR 2-0 (Wilson x2)
Birmingham – Derby 2-2 (Waghorn, Keogh)
Derby – Bolton 4-0 (Mount x3, Bryson)
Blackburn – Derby 2-0
Brentford – Derby 3-3 (Wilson x2, Bogle)

Vurdering: Et svakt hjemmelag mot et svakt bortelag. Dette er kampen ingen ønsker å tape, men samtidig trenger de å vinne kampen siden Middlesbrough også er med i kampen om sjetteplassen. Hvem våger å ta de største sjansene her? Det er ikke enkelt å si, og jeg klarer ikke plukke ut en vinner her. Her er det lurest å styre unna spill. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt uavgjort. 

Spill:  U (3.45 @ Fansbet)


 

Preston North End – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Ryan Ledson suspendert. Hos gjestene er Adam Reach ute med skade.

Preston North End gikk fra bunnstrid til opprykkskamp etter utrolig form tidligere i vår, men nå har de stoppet fullstendig opp. Hele fem av deres seks siste kamper har endt med tap, og derfor har ikke Preston lenger noen mulighet til å klare playoff. The Lilywhites står nå på en 12. plass med 60 poeng, og jeg vil tro at fokuset deres nå er rettet fremover mot neste sesong. Dersom Alex Neil og hans Preston sikter mot toppen av tabellen neste sesong, er de utvilsomt nødt til å gjøre noe med sine resultater på hjemmebane. Deepdale må være et fort, men det er det ikke nå. Bare ni ganger denne sesongen har Preston vunnet foran egne supportere. Noe av grunnen til det er at Preston spiller en fotball som kan være meget effektiv på fremmed gress, men som er vanskeligere å få til når bortelag legger seg dypt på Deepdale. 

Prestons siste kamper:
Wigan – Preston 2-0
Preston – Ipswich 4-0 (Robinson x2, Nmecha x2)
West Brom – Preston 4-1 (Ginnelly)
Preston – Leeds 0-2
Preston – Sheff Utd 0-1

Bare to ganger har Sheffield Wednesday tapt siden Steve Bruce overtok som manager. Én gang mot et Aston Villa-lag som nå har satt ny rekord i antall seiere på rad, samt én gang mot et opprykksjagende Leeds United på Elland Road. Det er det man kan kalle hederlige tap. Denne utrolige formen Sheffield Wednesday har vist utover våren bør gi supporterne en meget god følelse foran sommeren. Jeg kan nemlig fint seg for meg uglene fortsette på samme vis etter sommerferien. Med sine 63 poeng har Wednesday fortsatt en teoretisk mulighet til å klare playoff, men da må fryktelig mye klaffe. På bortebane har Wednesday bare vunnet én av sine syv siste kamper, mens hele fem av kampene har endt uavgjort.     

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Bristol City 2-0 (Bannan, Joao)
Norwich – Sheff Wed 2-2 (Fletcher, Forestieri)
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Forest 3-0 (Matias x2, Boyd)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Hooper)

Vurdering: Preston med fryktelig form i det siste. De har ikke mye å spille for, mens Sheffield Wednesday fortsatt har en mulighet til å klare playoff. Dette blir nok jevnt, og jeg klarer ikke plukke en vinner her. Dersom jeg måtte valgt ett av lagene ville det vært bortelaget, men jeg har størst tro på at dette ender med poengdeling. 

Spill: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Queens Park Rangers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har flere spiller som er usikre. Blant andre Joel Lynch, Toni Leistner, Jake Bidwell og Jordan Cousins. Hos gjestene er Yohan Benalouane og Jack Colbak suspenderte.

Queens Park Rangers vikarierende manager John Eustace håpte nok at han skulle klare lage litt rot for gamleklubben Derby County forrige runde, og han var nære ved å klare det. QPR holdt nullen i 90 minutter, men på overtid ble det to baklengsmål. Tidligere i kampen hadde QPR et par gode muligheter til å ta ledelsen selv, men det ville seg ikke. Grunnet Rotherham Uniteds tap samme ettermiddag sikret QPR seg likevel fornyet Championship-kontrakt. Med tanke på London-klubbens fryktelige form denne våren, er det nok mange supportere som er glade for at det bare gjenstår to runder av inneværende sesong. Hjemme på Loftus Road har vertene 9-3-10 denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Derby – QPR 2-0
QPR – Blackburn 1-2 (Smith)
QPR – Swansea 4-0 (Hemed x2, Furlong, Luongo)
Millwall – QPR 0-0
Norwich – QPR 4-0

Nottingham Forest hadde fire strake tap før møtet med Middlesbrough forrige runde. Stemningen var på bunn hos supporterne som ser ut til å være ganske lei av manager Martin O`Neill. Derfor var det meget overraskende for meg å se Forest tidvis kjøre over et opprykksjagende Boro-lag. Joao Carvalho så ut som den spilleren jeg trodde han skulle bli denne sesongen, og måten han sendte Aden Flint ut av stadion på har jeg sett gang på gang de siste ukene. Joe Lolley scoret to mål i 3-0 seieren og har nå tosifret antall scoringer og målgivende pasninger denne sesongen. Skogvokterne vil nok motta en del bud på sin nøkkelspiller i det kommende overgangsvinduet. Med sine 60 poeng ligger Forest på en 11. plass på tabellen, og på en måte har de ikke så mye å spille for i de to siste rundene. Dog er det såpass jevnt midt på tabellen at de fort kan falle ned på en 15. plass dersom de ikke plukker flere poeng. På bortebane har Forest 13 kamper på rad uten seier, og man må faktisk helt tilbake til november for å finne forrige gang rødtrøyene vant borte. 

Forests siste kamper:
Forest – Boro 3-0 (Lolley x2, Milosevic)
Sheff Utd – Forest 2-0
Forest – Blackburn 1-2 (Selvmål)
Sheff Wed – Forest 3-0
Rotherham – Forest 2-1 (Grabban)

Vurdering: To lag som ikke sett bra ut i det siste, og som egentlig ikke har noe å spille for lenger. Her kan alt skje. Jeg velger å markere for uavgjort, men vil helst advare alle mot å sette penger på dette oppgjøret. 

Spill: U (3.40 @ Fansbet)


 

Swansea City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Marc Pugh er ute hos gjestene. Det er ventet at gjestene vil gi et par unge spillere muligheten her.

Kan Swansea City gjøre det umulig? Utrolig form den siste tiden gjør at waliserne fortsatt henger med i kampen om playoff. Det føles ganske rart ut med tanke på at det nå har gått flere uker siden jeg skrev at Swanseas sesong var over. Nå har hvittrøyene vunnet fem av sine seks siste kamper. Det skiller fem poeng opp til playoff, men svanene har en hengekamp til gode. Den hengekampen er mot nettopp Derby County som nå okkuperer den viktige sjetteplassen på tabellen, og derfor lever fortsatt opprykkshåpet hos Swansea-spillerne. Etter syv strake bortetap ble det endelig seier for Swansea borte mot Ipswich Town forrige runde. Hjemme på Liberty Stadium har de vært suverene over lengre tid nå. De har ikke tapt noen av sine ni siste hjemmekamper, og samtlige seks siste på eget gress har endt med seier.

Swanseas siste kamper:
Ipswich – Swansea 0-1 (Routledge)
Swansea – Rotherham 4-3 (McBurnie x2, McKay, Byers)
QPR – Swansea 4-0
Swansea – Stoke 3-1 (McBurnie, James, Van der Hoorn)
Swansea – Boro 3-1 (Grimes, Roberts, Routledge)

Hull City hadde tolv hjemmekamper på rad uten tap før møtet med Sheffield United forrige runde. Derfor var det skuffende å se hvor svake de var mot det opprykksjagende Sheffield-laget. Hull tapte 0-3, og spesielt måten det første baklengsmålet kom på var skuffende. Hull har nå tre strake tap i serien og har ikke lenger mulighet til å klare playoff. På bortebane har de hatt store problemer utover våren. Foran helgens runde har tigrene syv tap på sine åtte siste kamper på fremmed gress.  

Hulls siste kamper:
Hull – Sheff Utd 0-3
West Brom – Hull 3-2 (Kane x2)
Boro – Hull 1-0
Hull – Wigan 2-1 (De Wijs, Campbell)
Hull – Reading 3-1 (Grosicki x2, Pugh)

Vurdering: Swansea City kjemper for å klare playoff og er i strålende form. På hjemmebane har de vært fantastiske over lengre tid nå. Her møter de et formsvakt Hull City-lag som har vært fryktelig svake på bortebane i vår. Dette er rundens klareste hjemmeseier! 

Tips: H (1.71 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jake Livermore er ute hos vertene. Jamie Proctor mangler hos gjestene.

Det ble 0-0 da West Bromwich Albion tok turen til Berkshire for å møte Reading forrige runde. Dwight Gayle måtte dermed gå målløs av banen på Madejski Stadium. Superspissen hadde scoret seks mål på de tre foregåendene kampene. Dersom West Brom skal lykkes i playoff er de avhengig av at Gayle leverer varene foran mål, og derfor er det bra for The Baggies at han nå ser ut til å være på gang igjen etter en litt roligere vår. Mye tyder på at West Brom kommer til å møte Aston Villa i playoff-semifinalen, og jeg kjenner at jeg gleder meg enormt allerede til det som sannsynligvis blir to utrolige kamper. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 11-7-4 denne sesongen, og samtlige fire siste hjemmekamper har endt med seier.

West Broms siste kamper:
Reading – West Brom 0-0
West Brom – Hull 3-2 (Gayle x2, Gibbs)
West Brom – Preston 4-1 (Gayle x3, Rodriguez)
Bristol City – West Brom 3-2 (Gayle, Rodriguez)
Millwall – West Brom 2-0

Viljen er der. Innsatsen er upåklagelig. Dessverre for Rotherham United er det kvaliteten bakover på banen som ikke er bra nok. Det slippes inn alt for mange mål, og da er det ikke lett å vinne fotballkamper. Forrige helg tok Rotherham ledelsen hjemme mot Birmingham City, men tapte senere 1-3. Det gjør at The Millers nå bare har tatt ett poeng på de fire siste kampene, og nå ser det bekmørkt ut med tanke på å holde seg. Rotherham har tre poeng opp til Millwall på trygg plass, og Millwall er strengt tatt det eneste laget de har mulighet til å hente inn. Dessverre for Rotherham har Millwall mye bedre målforskjell, samt én kamp mindre spilt. Det betyr at Rotherham må ha minst fire poeng på de to siste kampene, samtidig som de må håpe at Millwall tryner fullstendig i sine kamper. På bortebane har Rotherham bare vunnet én kamp denne sesongen, og det lover dårlig foran en bortekamp mot West Brom hvor bare seier sannsynligvis er bra nok.  

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Birmingham 1-3 (Crooks)
Swansea – Rotherham 4-3 (Crooks, Ihiekwe, Vaulks)
Stoke – Rotherham 2-2 (Smith, Crooks)
Rotherham – Villa 1-2 (Vaulks)
Rotherham – Forest 2-1 (Smith, Ihiekwe)

Vurdering: West Brom med fire strake seiere. De møter et hardtarbeidende Rotherham-lag, men likevel føler jeg meg trygg på hjemmeseier. West Brom bør kunne forsvare seg mot Rotherhams dødballer, og det er omtrent Rotherhams eneste gode offensive våpen for tiden. Bakover på banen sliter jeg med å se hvordan Rotherham-forsvaret skal stoppe Dwight Gayle og Jay Rodriguez. Nei, dette vinner vertene. 

Spill: H (1.64 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Ipswich Town
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Billy Sharp er ventet å være klar igjen for vertene til denne kampen. Gjestene melder ikke om noen nye skader.

Det er rart å tenke på at David McGoldrick bare ble hentet på prøvespill i fjor sommer etter at hans kontrakt med Ipswich Town gikk ut. Etter hvert ble McGoldrick hentet permanent, og jeg tror ikke Sheffield United hadde vært helt der oppe i toppen denne sesongen uten den dyktige spissen. McGoldrick tilfører laget så mye mer enn bare scoringer, men det var nettopp scoringene som imponerte mest da Hull City ble slått 3-0 forrige runde. Hull hadde tolv hjemmekamper på rad uten tap før møtet med Sheffield United, men ble til slutt et par nummer for små mot Sheffield-klubben. Senere på dagen tapte Leeds United borte mot Brentford, noe som gjør at Sheffield United vil så å si være klar for Premier League dersom de vinner lørdagens kamp mot Ipswich Town. Nå har Sheffield United tre poeng ned til Leeds på tredjeplass, samtidig som målforskjellen til The Blades er mye bedre. Samtlige billetter er solgt til lørdagens kamp, og man kan trygt si at stemningen på Bramall Lane kommer til å være fantastisk. På eget gress har Sheffield United 14-4-4 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag. 

Sheff Utds siste kamper:
Hull – Sheff Utd 0-3 (McGoldrick x2, Stevens)
Sheff Utd – Forest 2-0 (Stevens, Duffy)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Madine)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Stevens)
Preston – Sheff Utd 0-1 (McGoldrick)

Ipswich Town har rykket ned til League One og har nå fire poeng opp til Bolton Wanderers på nest sisteplass. Det meste tyder på at blåtrøyene derfor ender opp som tabelljumbo denne sesongen. Traktorguttene har ikke fått vist seg fra sin beste side i de to siste kampene, og nå skal de opp mot Sheffield United og Leeds United i de to siste rundene. Det er ikke utenkelig at Ipswich avslutter sesongen med seks kamper på rad uten seier. Mye må skje på Portman Road i sommer for at de skal være best mulig rustet foran det som nok blir en tøff sesong i League One, men jeg føler meg helt klart optimistisk på Ipswichs vegne. Jeg tror supporterne har mye å se frem til, men da må selvfølgelig laget levere varene også. Denne sesongen har Ipswich bare vunnet to bortekamper. Den ene mot Swansea City i høst, mens den andre borteseieren kom mot Bolton Wanderers for noen uker siden. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Swansea 0-1
Preston – Ipswich 4-0
Ipswich – Birmingham 1-1 (Edwards)
Brentford – Ipswich 2-0
Bolton – Ipswich 1-2 (Quaner x2)

Vurdering: Det er vel ikke mulig å gå for annet enn hjemmeseier her? Bordet er dekket for fest. Absolutt alt tyder på at vertene tar dette. Oddsen er dog alt annet enn fristende. 

Spill: H (1.17 @ Fansbet)


 

Norwich City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Tom Trybull. Hos gjestene har Harrison Reed returnert til Southampton etter å ha blitt skadet.

Ett poeng er nok til å sikre opprykk til Premier League for Norwich City lørdag kveld. Foran helgens runde har Norwich tre poeng ned til Sheffield United på andreplass, men viktigst av alt er luken ned til tredjeplass. Etter at Leeds United tapte mot Brentford har gultrøyene nå seks poeng ned til Leeds på tredjeplass. Grunnet Norwichs gode målforskjell sammenlignet med Leeds, kan man gjerne si at Norwich så å si allerede er klar for Premier League. Lørdag er det uansett klart for opprykksfest på Carrow Road. Rettighetshaver har gjort noe så sjeldent som å flytte kampen til 20.30 på en lørdagskveld, og stemningen kommer nok til å være fantastisk under flomlysene i Norfolk. The Canaries har nå tolv kamper på rad uten tap, hvor samtlige fire siste har endt uavgjort. Hjemme på eget gress har de ni kamper på rad uten tap.  

Norwichs siste kamper:
Stoke – Norwich 2-2 (Hernandez, Pukki)

Norwich – Sheff Wed 2-2 (Vrancic, Stiepermann)
Wigan – Norwich 1-1 (Pukki)
Norwich – Reading 2-2 (Zimmermann, Godfrey)
Norwich – QPR 4-0 (Buendia, Pukki x2, Stiepermann)

Blackburn Rovers håper at de klarer ta på seg rollen som festbrems når de tar turen til Carrow Road lørdag kveld. Det merkelige kamptidspunktet og dyre billettpriser gjør at mange Blackburn-supportere holder seg hjemme, men samtidig har klubben valgt å betale for transport til de supporterne som tar turen. Elendig form tidligere i vår førte til at Rovers ble hektet av i kampen om playoff, men nå har manager Tony Mowbray fått ting til å fungere igjen. Etter 2-0 seieren over Bolton Wanderers forrige runde har Lancashire-klubben nå fire seiere på rad. De er nå oppe på en 14. plass med 59 poeng, og håper at de nå klarer klatre enda lenger opp på tabellen i løpet av de to siste rundene. På bortebane har de tapt elleve av 22 kamper, men begge deres to siste på fremmed gress har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Bolton 2-0
QPR – Blackburn 1-2 (Dack, Graham)
Forest – Blackburn 1-2 (Rothwell, Graham)
Blackburn – Derby 2-0 (Rothwell, Dack)
Blackburn – Stoke 0-1

Vurdering: Norwich City har muligheten til å sikre opprykk foran egne supportere på Carrow Road. Jeg tror ikke de skuffer hjemmepublikummet, til tross for gjestenes gode form. Dette ender med hjemmeseier. 

Spill: H (1.40 @ Fansbet)


 

Leeds United – Aston Villa
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kemar Roofe og Ezgjan Alioski er ute hos vertene. Kortney Hause og Tammy Abraham er ikke med hos gjestene.

Det ble en blytung påske for Leeds United. Etter 1-0 seieren over Sheffield Wednesday lå de perfekt plassert i kampen om direkte opprykk, men to strake tap forrige helg har ødelagt alt. Langfredag ledet de 1-0 hjemme mot et Wigan Athletic-lag som hadde fått en mann utvist etter bare et kvarter spill. Med én mann mer på banen klarte de likevel tape 1-2 mot et lag som ikke hadde vunnet en bortekamp siden august. Enda mer spesielt var tapet med tanke på at Leeds hadde vunnet samtlige av de 20 foregående kampene som de hadde tatt ledelsen i. 2. påskedag ble det et nytt tap borte mot Brentford, og nå ser det ut til å bli playoff for Leeds. Etter lørdagens kamper skiller det nå seks poeng opp til Sheffield United på andreplass, og The Blades har mye bedre målforskjell enn Leeds. En umulig oppgave for å si det mildt, men man har nylig sett at selv de rareste ting kan skje i Championship når det drar seg til på tampen av sesongen. 

Leeds siste kamper:
Brentford – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 1-2 (Bamford)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Harrison)
Preston – Leeds 0-2 (Bamford x2)
Birmingham – Leeds 1-0

Ti seiere på rad har det nå blitt for Aston Villa. Tammy Abraham var ute med skade 2. påskedag, men det stoppet likevel ikke Birmingham-klubben. Hans erstatter Jonathan Kodjia scoret kampens eneste mål mot Millwall, og sørget dermed for at Villa satte ny klubbrekord i antall seiere på rad. At lag som kjemper i toppen av Premier League klarer vinne mange kamper på rad, er ikke alltid så imponerende. Det er nemlig så stor forskjell på nivået på lagene på øverste nivå. Å vinne ti kamper på rad i Championship er derimot meget imponerende. Jack Grealish herjer fortsatt fremover på banen, mens John McGinn gjør en uvurderlig på midtbanen. Villa har nå sikret seg playoff og ser nå ut som laget ingen av lagene ønsker å møte i playoffen.  Man skal ikke se bort fra at det faktisk blir disse to lagene som møtes på Wembley i slutten av mai, og det gjør søndagens kamp enda mer interessant. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Millwall 1-0 (Kodjia)
Bolton – Aston Villa 0-2 (Grealish, Abraham)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Abraham, Hourihane)
Rotherham – Aston Villa 1-2 (Kodjia, Grealish)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Abraham, Adomah, McGinn)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Leeds United med to strake tap, mens Aston Villa har vunnet ti kamper på rad. Hjemmefordel og det faktum at Leeds er det eneste laget som egentlig har noe å spille for her, gjør at jeg gir vertene et svakt tips. Mitt beste tips er å ikke sette penger på denne kampen. 

Spill: H (1.90 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply