Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Leeds United – Aston Villa
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kemar Roofe og Ezgjan Alioski er ute hos vertene. Kortney Hause og Tammy Abraham er ikke med hos gjestene.

Det ble en blytung påske for Leeds United. Etter 1-0 seieren over Sheffield Wednesday lå de perfekt plassert i kampen om direkte opprykk, men to strake tap forrige helg har ødelagt alt. Langfredag ledet de 1-0 hjemme mot et Wigan Athletic-lag som hadde fått en mann utvist etter bare et kvarter spill. Med én mann mer på banen klarte de likevel tape 1-2 mot et lag som ikke hadde vunnet en bortekamp siden august. Enda mer spesielt var tapet med tanke på at Leeds hadde vunnet samtlige av de 20 foregående kampene som de hadde tatt ledelsen i. 2. påskedag ble det et nytt tap borte mot Brentford, og nå ser det ut til å bli playoff for Leeds. Etter lørdagens kamper skiller det nå seks poeng opp til Sheffield United på andreplass, og The Blades har mye bedre målforskjell enn Leeds. En umulig oppgave for å si det mildt, men man har nylig sett at selv de rareste ting kan skje i Championship når det drar seg til på tampen av sesongen. 

Leeds siste kamper:
Brentford – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 1-2 (Bamford)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Harrison)
Preston – Leeds 0-2 (Bamford x2)
Birmingham – Leeds 1-0

Ti seiere på rad har det nå blitt for Aston Villa. Tammy Abraham var ute med skade 2. påskedag, men det stoppet likevel ikke Birmingham-klubben. Hans erstatter Jonathan Kodjia scoret kampens eneste mål mot Millwall, og sørget dermed for at Villa satte ny klubbrekord i antall seiere på rad. At lag som kjemper i toppen av Premier League klarer vinne mange kamper på rad, er ikke alltid så imponerende. Det er nemlig så stor forskjell på nivået på lagene på øverste nivå. Å vinne ti kamper på rad i Championship er derimot meget imponerende. Jack Grealish herjer fortsatt fremover på banen, mens John McGinn gjør en uvurderlig på midtbanen. Villa har nå sikret seg playoff og ser nå ut som laget ingen av lagene ønsker å møte i playoffen.  Man skal ikke se bort fra at det faktisk blir disse to lagene som møtes på Wembley i slutten av mai, og det gjør søndagens kamp enda mer interessant. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Millwall 1-0 (Kodjia)
Bolton – Aston Villa 0-2 (Grealish, Abraham)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Abraham, Hourihane)
Rotherham – Aston Villa 1-2 (Kodjia, Grealish)
Sheff Wed – Aston Villa 1-3 (Abraham, Adomah, McGinn)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Leeds United med to strake tap, mens Aston Villa har vunnet ti kamper på rad. Hjemmefordel og det faktum at Leeds er det eneste laget som egentlig har noe å spille for her, gjør at jeg gir vertene et svakt tips. Mitt beste tips er å ikke sette penger på denne kampen. 

Spill: H (1.90 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply