Skrevet av: Eirik Aase

 

Første kamp endte med 1-0 seier for Leeds United på Pride Park. Onsdag kveld skal klubbene kjempe om å få møte Aston Villa på Wembley mandag 27. mai. Husk at bortemålsregelen ikke gjelder i playoff.

 

Leeds United – Derby County
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 1

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Adam Forshaw, Barry Douglas, Ezgjan Alioski, Kemar Roofe og Tyler Roberts. Pontus Jansson er usikker, mens Patrick Bamford returnerer fra suspensjon. Gjestene mangler Craig Bryson, Andy King, Marcus Olsson, Craig Forsyth og Curtis Davies.

De startet litt shaky, men det gikk ikke lenge før Leeds United kom inn i riktig spor da de møtte Derby County på Pride Park lørdag kveld. Leeds dekket mye rom, jobbet utrettelig, var meget gode defensivt, samtidig som de fant nettmaskene ved Kemar Roofe. Det ble ikke skapt mange sjanser, men for en gangs skyld klarte Yorkshire-klubben få uttelling foran mål. Lagene til Marcelo Bielsa har ofte fått kritikk for å være slitne mot slutten av sesongen, men i kampen mot Derby løp spillerne mer enn i noen annen kamp denne sesongen. Leeds har nå et meget bra utgangspunkt foran onsdagens returoppgjør. Et fullsatt Elland Road kommer til å være på kokepunktet når kampen sparkes i gang. Så langt denne sesongen er det fem lag som har klart å vinne borte mot Leeds. Totalt har hvittrøyene 14-4-5 på eget gress denne sesongen.  

Leeds siste kamper:
Derby – Leeds 0-1 (Roofe)
Ipswich – Leeds 3-2 (Klich, Dallas)

Leeds – Aston Villa 1-1 (Klich)
Brentford – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 1-2 (Bamford)

Derby County-manager Frank Lampard var nok mest opptatt av straffesituasjonen i slutten av 0-1 tapet mot Leeds United sist. Jayden Bogle fikk nemlig tildelt straffespark etter en duell med Leeds-spiller Jack Harrison. Dommer ble deretter omringet av Leeds-spillere, før han valgte å snakke litt med sin assistent ute ved sidelinjen. Etter en liten samtale ombestemte kamplederen seg og endret dermed sin avgjørelse. 1-1 ville gitt Derby et mye bedre utgangspunkt foran returen på Elland Road, og det har nok frustrert Lampard de siste dagene. The Rams var underdog allerede før den første semifinalen, men nå er det i hvert fall ingen tvil om at de står foran en blytung oppgave. Derbys prestasjoner på bortebane det siste halvåret har vært lite imponerende. I 2019 har de bare vunnet én kamp på fremmed gress i serien, og totalt har de bare én seier på de ti siste bortekampene. De må opp flere hakk onsdag kveld dersom de skal ha et håp om å ta seg videre til Wembley. 

Derbys siste kamper:
Derby – Leeds 0-1
Derby – West Brom 3-1 (Waghorn, Wilson, Bennett)

Swansea – Derby 1-1 (Keogh)
Bristol City – Derby 0-2 (Lawrence, Bogle)
Derby – QPR 2-0 (Wilson x2)

Tidligere møter denne sesongen:
11.05.19: Derby County – Leeds United 0-1 (L: Roofe)
11.01.19: Leeds United – Derby County 2-0 (L: Roofe, Harrison)
11.08.18: Derby County – Leeds United 1-4 (D: Lawrence. L: Roofe x2, Alioski, Klich)

Vurdering: Leeds United er klare favoritter. De så sterke ut sist, og jeg tror de bare vil være enda bedre foran eget publikum på Elland Road. Derby County er ikke ufarlige, men deres prestasjoner på bortebane denne våren har vært skuffende. Dette tror jeg vertene tar. 

Spill: H (1.71 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply