FØR PLAYOFF: Leeds United – Derby County
May 14, 2019Årets lag: 2018/19
May 30, 2019Skrevet av: Eirik Aase (Følg meg på Twitter)
Mandag ettermiddag smeller det på Wembley. Aston Villa og Derby County møtes til det som utvilsomt må være verdens mest verdifulle kamp. I mange finaler er det ikke store forskjellen mellom seier og tap, men slik er det ikke i Championship. Vinneren av mandagens finale er nemlig sikret hele to milliarder kroner i inntekter de neste sesongene, mens taperlaget går en usikker tid i vente. En eneste liten feil fra en spiller i mandagens finale kan med andre ord få enorme konsekvenser. I denne artikkelen kan du lese historien om playoff, rekorder, litt om lagenes sesong og spillestil, nøkkelspillere, samt info og vurdering.
Får du ikke sett dagens kamp? Da finner du fyldig liverapportering ved å følge denne linken
Historie
Det har nå gått 32 år siden man valgte å innføre playoff i Football League. Dette ble bestemt i forkant av sesongen 1986/87, og har siden den gang ledet til en hel haug med uforglemmelige opplevelser. Det er ikke bare på Wembley det har vært mye dramatikk, men også i semifinalene har man fått oppleve litt av hvert. Hvem kan glemme da Anthony Knockaert misset straffespark på overtid mot Watford da han spilte for Leicester City, bare for å se Troy Deeney score for The Hornets på den påfølgende kontringen. Det er heller ikke enkelt å glemme Bobby Zamoras 1-0 scoring da Queens Park Rangers vant over Derby County tilbake i 2014.
I de to første sesongene med playoff på nest øverste nivå deltok et lag fra First Division og tre lag fra Second Division. Det første året var det Charlton Athletic som sto i fare for å rykke ned fra øverste nivå, men etter å ha slått ut Ipswich Town i semifinalen, sikret de en ny sesong på øverste nivå etter seier mot Leeds United i finalen. På den tiden ble finalen spilt over to kamper, hvor lagene hadde hver sin hjemmekamp. Det eneste unntaket er den nevnte finalen mellom Charlton og Leeds, hvor det faktisk måtte en tredje kamp til for å få en avgjørelse. Denne kampen ble spilt på St Andrews, og det måtte ekstraomganger til for å finne en vinner.
Fra 1988/89-sesongen endret man formatet slik at det bare var lag som kjempet om opprykk som deltok i kvalifiseringen. Den påfølgende sesongen bestemte man også at finalen ikke skulle gå over to kamper, men avgjøres på Wembley. Den første finalen som ble avgjort på én kamp ble en spesiell affære. Swindon Town feiret opprykk til øverste nivå etter at et selvmål fra Sunderland-spiller Gary Bennett ble kampens eneste mål, men ble senere fratatt opprykket på grunn av økonomisk rot. Siden den gang har man spilt finalene på Wembley, med unntak av den perioden hvor nye Wembley ble bygget. Da ble kampene spilt på Millennium Stadium i Cardiff.
Fem siste finaler:
2017/18: Fulham – Aston Villa 1-0
2016/17: Huddersfield Town – Reading 0-0. Huddersfield vant etter straffesparkkonkurranse.
2015/16: Hull City – Sheffield Wednesday 1-0
2014/15: Middlesbrough – Norwich City 0-2
2013/14: Derby County – Queens Park Rangers 0-1
Rekorder og Statistikker:
– Disse rekordene og statistikkene gjelder for play-off på nest øverste nivå.
Flest opprykk: Crystal Palace (Fire ganger)
Flest finaler: Crystal Palace (Fem finaler)
Flest finaletap: Sheffield United og Reading (Tre tap)
Største finaleseier: Bolton Wanderers – Preston North End 3-0 (2000/01), Watford – Leeds United 3-0 (2005/06) og Sheffield United – Wolverhampton Wanderers 0-3 (2002/03).
Mest målrike finale: Charlton Athletic – Sunderland 4-4 (1997/98)
Høyeste tilskuertall: Derby County – Queens Park Rangers (87,348 i 2013/14)
Pengenes inntog
Ettersom TV-avtalene i Premier League fører til enda mer penger til klubbene på øverste nivå, har et opprykk fra Championship blitt verdt mer og mer penger. For litt over ti år siden regnet man seg frem til at et opprykk vil være verdt rundt 500-600 millioner kroner, og det var fryktelig mye den gangen. Likevel har summen økt betraktelig for hvert år som går, noe som gjør at et opprykk i år vil være verdt nærmere to milliarder kroner. Dette er bare minstebeløpet man sikrer seg dersom man skulle ende opp med å rykke rett ned til Championship etter én sesong på øverste nivå.
Skulle man derimot få en god sesong i Premier League og dermed holde plassen, vil man innkassere enda mer. Man må heller ikke glemme gunstige fallskjermordninger som trer i kraft dersom man skulle være så uheldig å rykke ned til Championship igjen. Rykker man ned på første forsøk vil man være sikret £75m i fallskjermpenger over de to neste sesongene. Klarer man holde seg én sesong i Premier League før man rykker ned, vil man få £100m fordelt over tre sesonger.
På grunn av disse absurde tallene blir playoff-finalen gjerne omtalt som verdens mest verdifulle finale. Forskjellen på tap og seier i denne finalen påvirker ikke bare klubbens ansatte og supportere, men også hele lokalsamfunnet. Som et plaster på såret til taperen av denne finalen, har det tidligere skjedd at klubbene har blitt enig om at taperen skal sitte igjen med billettinntektene fra dette oppgjøret.
__________________________________________________________________________________
Aston Villa
Et av tabelltipsene jeg fikk mest kritikk for i fjor sommer var tipset hvor jeg plasserte Aston Villa på en 11. plass. Det var to grunner til at jeg valgte å plassere Villa såpass lavt på tabellen. Den ene grunnen var den usikre økonomiske situasjonen rundt klubben etter sesongslutt i fjor. Ved et tidspunkt så det faktisk ut som om administrasjon kunne være et reelt scenario for Aston Villa. Heldigvis fikk de ordnet opp i rotet utenfor banen, men den kanskje viktigste grunnen til min manglende tro på Villa var daværende Villa-manager Steve Bruce. Det høres kanskje rart ut å trekke frem en av Championships store opprykkseksperter som noe negativt for klubben, men det var noe som ikke stemte. Fansen så ut til å ha mistet troen på Bruce, mens Bruce så ut til å mangle gnisten som Villa-sjef. Selv om jeg til slutt bommet fullstendig på tabelltipset vedrørende Villa, traff jeg i hvert fall på min spådom om Bruce.
Aston Villa klarte nemlig aldri løfte seg igjen etter finaletapet under Bruces ledelse. Selv om de klarte beholde Jack Grealish og troppen så kruttsterk ut, ble det bare tre seiere på de elleve første seriekampene i fjor høst. Steve Bruce så ut til å miste kontrollen, og det hele toppet seg da han på en pressekonferanse foran et møte med Sheffield Wednesday. Da hadde han nemlig fokuset rettet mot hvordan Villa skulle stoppe Wednesday-spiller Fernando Forestieri, til tross for at Owls-spilleren var suspendert og ikke kunne spille mot Villa. Tidlig i oktober spilte Villa uavgjort 3-3 hjemme mot Preston North End, og i den kampen var det en supporter som kastet et kålhode på Bruce. Det skulle vise seg å bli det siste som skjedde med Bruce som manager for Birmingham-klubben.
Inn som erstatter for Bruce kom Dean Smith fra Brentford. Han hadde gjort en fantastisk jobb i London med et Brentford-lag som hadde blitt kjent for sin offensive og underholdene spillestil. At Smith er livslang Villa-supporter gjorde ansettelsen enda mer romantisk. Det tok litt tid før Smith fikk satt fyr på fotballen på Villa Park, men i vår klaffet det fullstendig for Villa-sjefen. Jack Grealish returnerte fra skade tidlig i mars og siden den gang har Villa sett ut som ligaens kanskje beste lag. Fra 2. mars til 22. april vant de ti seriekamper på rad, og satte dermed ny klubbrekord i antall seiere på rad. I playoff-semifinalen ble West Bromwich Albion slått etter straffesparkkonkurranse, noe som gjør at Villa nå skal forsøke seg i playoff-finale for andre år på rad. En av forskjellene fra forrige sesong er at klubben nå har både en manager og en kaptein som begge har hatt Aston Villa som favorittlag siden de var små.
Kort om spillestil
Det har skjedd en stor endring med Aston Villa denne sesongen når det gjelder spillestilen. Under Steve Bruce ble man vant med å se Villa endre formasjon i tider og utider, samtidig som spillere alt for ofte ble brukt i posisjoner som de ikke hørte hjemme i. Firkantede brikker i runde hull som man gjerne sier i England. Villa ventet gjerne lenge med å sette inn presset når motstanderen hadde ball, mens de ikke tok alt for mange sjanser med ballen. Det ble en ganske forsiktig tilnærming til kampene under Bruce, og det passet ikke helt med tanke på hvor bra mannskap han faktisk hadde til rådighet.
Dean Smith begeistret meg i mange sesonger som Brentford-sjef gjennom sin offensive fotball. Dette har han videreført på Villa Park med Aston Villa. I motsetning til tidligere er ikke Aston Villa lenger redde for å presse høyt. De jager ball over hele banen, og har aggressive spillere som blant andre John McGinn som hjelper til med den typen press. Dette fører til at de gjerne vinner ballen høyt i banen flere ganger i løpet av kampene de spiller, og da er de ikke redde for å sende spillere i angrep. Dette er også en av grunnen til at Jack Grealish skinner sterkere enn noensinne, ettersom han nå har flere alternativer foran seg på banen enn hva han hadde tidligere. Villa liker å utnytte vingene, samtidig som de er meget sterke på offensive dødballer. Bli ikke overrasket dersom finalen blir avgjort på en offensiv dødball fra Birmingham-klubben.
Nøkkelspillere
Jack Grealish
Championships beste spiller har på seg Aston Villa-drakt. Det er i hvert fall min mening. Med tap på mandag er jeg sikker på at dette blir Jack Grealishs siste kamp i Villa-drakt på en stund. Med seier vil han kunne lede favorittlaget sitt i Premier League som kaptein. Man kan trygt si at det blir en spennende kamp for midtbanejuvelen. Grealish er selve motoren i dette Villa-laget og er involvert i det aller meste som skjer fremover på banen. Siden han kom tilbake fra skade i mars har han spilt tolv kamper, og bare én av disse kampene har endt med tap. Grealish har seks mål og syv målgivende pasninger, og det er ingen som er i nærheten av å skaffe flere frispark enn Villa-spilleren i Championship denne sesongen.
John McGinn
Det var kanskje ikke så mange som hadde store forventninger til John McGinn da han ble hentet fra skotsk fotball i fjor sommer. I Championship har han likevel vært en attraksjon denne sesongen. Med sin enorme arbeidsinnsats og energiske spillestil er han en fryd for øyet. Det er utrolig å se hvor mye rom Villa-spilleren dekker i løpet av en kamp. McGinn er hardtarbeidende, direkte i stilen og har samtidig litt å bidra med fremover på banen. Det har blitt seks mål og ni målgivende pasninger denne sesongen, samt hele 14 gule kort. McGinn har blant annet scoret det vakreste målet i Championship denne sesongen.
Tammy Abraham
Det finnes enkelte spillere i Championship som helt tydelig hører hjemme på et høyere nivå. Tammy Abraham er en av de spillerne. Den dyktige spissen scoret 23 mål i Championship for Bristol City for to sesonger siden, og denne sesongen har han 26 mål for Aston Villa i serien. Forrige sesong fikk Abraham prøve seg i Premier League for Swansea City, men med tanke på hvor svake svanene var forrige sesong, kan man forstå at det ble en tøff oppgave. Abraham har det aller meste som en spiss trenger ha, og er definitivt en spiller Derby County-forsvaret må se opp for mandag ettermiddag.
Sannsynlig lagoppstilling (4-1-4-1)
Steer – Elmohamady, Mings, Tuanzebe, Taylor – Hourihane – Adomah, McGinn, Grealish, El Ghazi – Abraham.
__________________________________________________________________________________
Derby County
Derby County røk ut i semifinalen i fjorårets playoff. Kort tid etterpå valgte Gary Rowett å forlate klubben til fordel for Stoke City, mens ryktene gikk om hvor tøff sommer klubben stod ovenfor grunnet stram økonomi. Derby-supporterne var deppet etter playoff-exit, rasende på Rowett, samtidig som enkelte gruet seg til hva som kom til å skje i det kommende overgangsvinduet. I slutten av mai i fjor kunne Derby-fansen riste av seg både skuffelse og sinne, samtidig som de nok en gang kunne glede seg til en ny sesong i Championship. Frank Lampard ble nemlig presentert som ny manager, og han var nøyaktig den rette mannen til å skape optimisme og spenning rundt klubben igjen.
Under fjorårets sommervindu gjorde Lampard flere smarte signeringer. Han hentet Mason Mount og Harry Wilson på lån fra henholdsvis Chelsea og Liverpool, mens League One-toppscorer Jack Marriott kom fra Peterborough United. Rutinerte ringrever som Chris Baird, Jason Shackell og Darren Bent var blant spillerne som forlot klubben. Snittalderen i troppen falt betraktelig før sesongstart. Samtidig gikk Derby fra å være et solid og fysisk tøft lag som var gode til å forsvare seg, til å bli et lag som kunne diktere spillet og levere festfotball. Lampard var klar på at han ville spille attraktiv og underholdene fotball, men i starten av sesongen ble det kanskje en smule naivt fra Lampard & Co. Fokuset på å spille ut bakfra var stort, og hvittrøyene ble rett og slett for veike mot de mest fysisk tøffe lagene. Dette resulterte blant annet i stortap mot Leeds United, samt nederlag mot bunnlag som Bolton Wanderers og Rotherham United.
Etter hvert tok Lampard tak i tingene. Han endret litt på spillestilen og fikk de svarene han ønsket seg. Derby holdt seg deretter i playoff-kampen gjennom hele sesongen. Det har vært en del nedturer, samt en del oppturer. Hjemme på Pride Park har hvittrøyene vært sterke siden sesongstart, og til slutt var det bare tre lag i Championship som var bedre på eget gress denne sesongen. På bortebane har The Rams derimot hatt en del utfordringer under Lampards ledelse. Totalt endte de med 7-7-9 på fremmed gress i serien, og fra romjulen og frem til slutten av april vant de ikke en eneste seriekamp på fremmed gress. Det var derfor få som hadde trodd at de skulle snu playoff-semifinalen borte mot Leeds United forrige uke, men det gjorde de på mesterlig vis.
Lampards suksess er selvsagt veldig bra for Derby, men samtidig øker det sannsynligheten for at han kommer til å forlate klubben. Det står nærmest skrevet i stjernene at Chelsea-legenden skal bli manager for Chelsea en eller annen gang, og kanskje kan det skje tidligere enn man tror.
Kort om spillestil
Under Gary Rowetts ledelse var det store fokuset rettet mot det som skjer bakover på banen. Dette mestret Derby som oftest på en meget god måte, men det gikk veldig utover det offensive spillet. Derfor har vært ekstra befriende å se Frank Lampard ha et klart offensivt fokus som manager. Han har vekslet litt mellom en 4-3-3 formasjon og en 4-2-3-1 formasjon, men det går egentlig i det samme. Den store forskjellen er at Mason Mount har fått en mer tydelig 10er rolle de gangene de har gått for en 4-2-3-1 formasjon, og det er denne typen formasjon jeg forventer å se fra start på mandag. Fokuset til Lampard er å spille seg ut bakfra, tre ballen gjennom midten, samtidig som de har vinger som kan skjære innover fra sidene for å løsne skudd fra distanse.
Disse to vingene har for det meste vært Harry Wilson og Tom Lawrence. Begge har skuddføtter det lukter svidd av, og spesielt Wilson har gitt de fleste målvaktene i Championship mareritt denne sesongen. I tillegg har Mason Mount vist at han hører hjemme på et høyere nivå enn Championship. Måten han kjæler med ballen på er herlig å se, og måten han finner gode posisjoner inne i boksen på gjør at han kan minne litt om sin egen manager. I likhet med Aston Villa liker Derby også å presse høyt. De starter gjerne gjenvinningen inne på motstanderens halvdel i et forsøk på å vinne ballen i farlig posisjon. Det blir interessant å se om Derby tørr gå ut like offensivt i finalen mot Aston Villa, eller om de kommer til å la Villa ta kommandoen.
Nøkkelspillere
Mason Mount
Det var knyttet store forventninger til hva Mason Mount kunne få til i Championship denne sesongen. Forrige sesong herjet han nemlig for Vitesse i øverste divisjon i Nederland. 14 mål og ni målgivende pasninger ble det i nederlandsk fotball, men i Championship har det “bare” blitt ni mål og fire målgivende pasninger. Selv om man kanskje hadde trodd på enda flere målpoeng fra Mount, er det liten tvil om at han har levert en fantastisk sesong i Derby-drakten. Han er meget god med ballen i føttene, liker å vandre rundt med ballen inne i motstanderens sekstenmeter og styrer spillet på en herlig måte. Han har en presis pasningsfot og herlig overblikk. England-sjef Gareth Southgate har vært på plass for å speide på Mount i løpet av sesongen, og unggutten var faktisk med i landslagstroppen til Nations League-kampene mot Spania og Kroatia i fjor høst.
Harry Wilson
Det er ikke mange spillere som kan vise til et like hardt og velplassert skudd som det Harry Wilson har. Det er én ting å skyte hardt, men det spesielle med Wilsons skudd er at de ofte treffer nøyaktig der de skal treffe. Så langt denne sesongen har leiesoldaten scoret 16 ganger i serien, hvor syv av målene har vært fra utenfor sekstenmeteren. Ingen spillere i Championship løsnet flere skudd fra distanse enn Wilson denne sesongen. Hans venstrefot kan skremme en hver målvakt, og Aston Villa vil nok gjøre alt de kan for å unngå å lage frispark i farlig posisjon på mandag. Wilson har denne sesongen vist at han hører hjemme på et høyere nivå enn Championship, og vil nok helt sikkert spille Premier League-fotball til høsten.
Jayden Bogle
Jeg kunne (og burde sannsynligvis) trukket frem Fikayo Tomori som en av nøkkelspillerne, men jeg har lyst å nevne stjerneskuddet Jayden Bogle. Det var nok ikke mange som hadde hørt om den 18 år gamle høyrebacken før sesongen startet, men nå er han godt kjent for de fleste som følger Championship. Bogle har tatt steget opp fra klubbens akademi og ser nå ut som en fremtidig Premier League-spiller. Han klarer seg bra bakover på banen, men det er spesielt fremover på banen jeg har blitt imponert. Høyrebacken er uredd med ballen og finner seg ofte i farlige posisjoner fremover på banen. Dersom Derby trekker det lengste strået på mandag, skal man ikke bli overrasket dersom denne 18-åringen har vært involvert i den avgjørende scoringen.
Sannsynlig lagoppstilling (4-1-4-1)
Roos – Bogle, Keogh, Tomori, Cole – Holmes, Johnson – Lawrence, Mount, Wilson – Marriott.
_______________________________________________________________________________
Innbyrdes oppgjør denne sesongen
10.11.18: Derby County – Aston Villa 0-3 (AV: Conor Hourihane, John McGinn, Tammy Abraham)
Ørjan Nyland var med fra start for Aston Villa da de møtte et Derby County-lag som ikke hadde tapt noen av sine seks siste seriekamper. Viktige Mason Mount manglet for The Rams, og det ødela mye for hvittrøyene. Første omgang var forholdsvis jevn, mens det aller meste handlet om Aston Villa etter pause. Med et kvarter igjen av kampen var stillingen fortsatt 0-0, men Villa scoret til slutt tre ganger og vant fortjent 3-0. Conor Hourihane stod for kampens delikatesse da han satte inn 3-0 med et utsøkt frispark.
02.03.19: Aston Villa – Derby County 4-0 (AV: Conor Hourihane x2, Jack Grealish, Tammy Abraham)
Denne kampen blir nok best husket som kampen hvor Jack Grealish returnerte fra skade. Grealish hadde vært ute siden desember, men returnerte på utrolig vis i denne 4-0 seieren. Aston Villa-juvelen dominerte sammen med Conor Hourihane ute på Villa Park den dagen. Det hele toppet seg da Grealish banket inn 4-0 med en utrolig volley på overtid i første omgang. Det var klasseforskjell mellom lagene i dette oppgjøret, men det er viktig å nevne hvor svakt lag Derby stilte fra start. Verken Mason Mount, Harry Wilson, Tom Lawrence eller Jayden Bogle startet kampen. I tillegg fikk unggutten Max Bird prøve seg fra start på midtbanen. Sannsynligvis er det maks fem av spillerne som startet kampen på Villa Park som kommer til å starte for Derby på Wembley nå på mandag.
Kampinfo
Avspark: 16.00 (Ingen studiosending før eller etter kamp)
TV-kanal: Viasport 1 & Viaplay
Kommentator: Arnstein Friling
Dommer: Paul Tierney (Har dømt 24 kamper denne sesongen i Premier League og to kamper i Championship. Har delt ut 3.42 kort i snitt per kamp. Bare én gang i løpet av disse kampene har han tatt frem det røde kortet. ).
Skader og suspensjoner: Aston Villa mangler Ørjan Nyland som er ute med skade, mens James Chester er usikker. Både Craig Bryson, Curtis Davies, Marcus Olsson, Craig Forsyth og David Nugent er ute hos Derby County, mens Martyn Waghorn og Duane Holmes er usikre. I tillegg er Scott Malone suspendert hos The Rams.
Hva sier managerne?
Frank Lampard:
– “Det er vanskelig å vurdere mandagens finale. Jeg tror det blir en tøff kamp. Det betyr mye for oss å spille på Wembley, og jeg er stolt av at vi skal gjøre det. Dette er for fansen og for eieren som har lagt igjen så mye i denne klubben. Vi skal forsøke å vinne for dem. Vi feiret natten etter seieren mot Leeds United, og jeg mener vi fortjente det. Etter på reiste vi til Portugal på treningsleir siden elleve dager med treninger i Derby ville vært litt for mye. Jeg ønsker at spillerne skal nyte mandagens finale. Så lenge de gir alt de kan, kommer jeg til å være stolt av dem samme om vi vinner eller taper”, sa Lampard på fredagens pressekonferanse før finalen.
Dean Smith:
– “Vi er selvsikre foran finalen, men samtidig føler jeg at vi ikke er for selvsikre. Det har ikke vært noen endring på deres innsats og holdning på treningsfeltet den siste tiden. Det er en godt sammensveiset gjeng som finner på mye moro hver eneste dag, men når de skal trene jobber de knallhardt. Disse spillerne er de første som noensinne har vunnet ti kamper på rad i denne klubben, og de vil alltid forsøke å skape historie. Det har vært lenge å vente i forkant av denne finalen, og med tanke på hva som står på spill synes jeg det er merkelig at ikke Championship-finalen spilles før League One og League Two-finalene. Hvem vet hvordan gressmatten kommer til å se ut?”, sa Smith på torsdagens pressekonferanse før finalen.
Vurdering:
Det er som vanlig vanskelig å plukke en vinner når man skal spå utfallet av en playoff-finale. Det er så utrolig mye som står på spill i mandagens finale, og derfor er det vanskelig å vite hvordan lagene vil fungere når de vandrer ut på Wembley-matta. Hvilke spillere klarer levere sitt beste? Hvilke spillere får seg en mental knekk med tanke på det enorme presset de må bære på sine skuldre? Det er så mye som kan spille inn på utfallet av mandagens finale, og nettopp derfor er det vanskelig å si hvordan dette skal gå.
Jeg har likevel en følelse av hva slags kamp vi kommer til å få servert. Jeg ser for meg at Aston Villa kommer til å ta kommandoen fra start av på Wembley. De er det klare formlaget basert på det disse to lagene har vist i vår, og jeg ser på Birmingham-laget som hakket bedre enn motstanderne i hvite drakter. Derby har noen eksepsjonelle kontringsspillere, og nøkkelen for The Rams blir å utnytte overgangsmulighetene på best mulig måte. Samtidig blir det interessant å se hvordan Villas midtbane forsvarer seg mot Mason Mount & Co. Muligens velger Dean Smith å bruke Glen Whelan i en dypere rolle, eller så blir det Conor Hourihane som sammen med John McGinn får en tøff jobb med å stoppe hvittrøyenes overganger.
For Aston Villa er det Jack Grealish det kommer til å handle om. Han kommer til å ha mye ball, og dersom Aston Villa vinner mandagens finale, vil jeg tro at Grealish har hatt en god dag på jobben. I fjor herjet Grealish mot Fulham i finalen på Wembley, og Aston Villa-juvelen fremstår som en spiller som presterer bedre jo større anledningen er. Nettopp derfor tror jeg Grealish blir tunga på vektskålen fordel Villa mandag ettermiddag.
Dette er to lag som tenker angrep når de får ballen. De har teknisk gode spillere som skaper ting på egenhånd fremover på banen. Det aller meste tyder derfor på at dette kan bli en kamp med mange store målsjanser. Jeg blir ikke overrasket dersom dette blir en aldri så liten målfest, til tross for at det sjeldent blir scoret mange mål i disse finalene. Selv om Aston Villa var en mye større favoritt enn Derby County før playoff, viste semifinalene oss at Derby har alt som skal til for å kunne gi Villa meget tøff kamp ute på Wembley-matta. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å glede meg.
Dersom jeg skal komme med en spådom foran mandagens finale, blir det nok Aston Villa-seier. Jeg tror Jack Grealish blir finalens store spiller, og blir ikke overrasket dersom det er på dødballer Aston Villa vinner mandagens finale.