Skrevet av: Eirik Aase

 

Lørdagens TV-kamper:
16.00: Barnsley – Fulham
18.30: Nottingham Forest – West Bromwich Albion

Lørdagens oddsobjekter:
Brentford scorer over 1.5 mål til 1.80 i odds.
Begge lagene scorer i Barnsley – Fulham til 1.70 i odds.
– Oddsen som blir nevnt er den markedsledende oddsen 

 


 

Barnsley – Fulham
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jacob Brown og Kenny Dougall. Gjestene mangler Ryan Sessegnon og Alfie Mawson, mens Stefan Johansen er usikker.

Barnsley er tilbake i Championship etter en sesong i League One. Daniel Stendel ble hentet inn etter nedrykket og har ledet klubben på mesterlig vis det siste året. The Tykes er aggressive, kjører et høyt press og er direkte i stilen. I tillegg er de bunnsolide bakover. Kanskje vil de slite litt mer i bakre rekker nå som målvakt Adam Davies og midtstopperne Ethan Pinnock og Liam Lindsay har forlatt klubben. Under sommerens treningskamper har det blitt scoret en del mål, og ingen har vært hetere enn Cauley Woodrow. Barnsley-spissen vil nok være lysten på å score mot gamleklubben på lørdag. 

Fulham har på sin side gjort et par spennende signeringer i sommer. Ivan Cavaleiro og Anthony Knockaert har begge vist at de holder et bra Championship-nivå, mens Tom Cairney og Aleksandar Mitrovic har skrever under på nye avtaler med klubben. Et par viktige brikker har forsvunnet, og det ser kanskje litt tynt ut bakover på banen hos The Cottagers. Lagets målsetting er klar, og alt annet enn opprykk vil være skuffende for hvittrøyene. Den forholdsvis uerfarne manager Scott Parker bør derfor få en god start på sesongen.

Barnsleys siste kamper:
3. juli: Stalybridge – Barnsley 0-5 (Cauley Woodrow x2, Alex Mowatt, Jordan Green, Callum Styles)
9. juli: Sporting Toulon – Barnsley 2-4 (Cauley Woodrow x3, Mike Bahre)
17. juli: Bochum – Barnsley 1-2 (George Miller, Cauley Woodrow)
20. juli: Arminia Bielefeld – Barnsley 2-3 (Malik Wilks, Cauley Woodrow, Luke Thomas)
27. juli: Barnsley – Sheffield United 1-4 (Cameron McGeehan)

Fulhams siste kamper:
16. juli: FC Porto – Fulham 1-0
20. juli: Brighton & Hove Albion – Fulham 1-2 (Tom Cairney x2)
23. juli: Oxford United – Fulham 1-1 (Anthony Knockaert)
27. juli: Fulham – West Ham United 0-1

Vurdering: Kan vi få en målfest på Oakwell? Jeg ser ikke bort fra det. Barnsley vil kjøre på fra start foran eget publikum, og er selvfølgelig fulle av selvtillit. Store endringer bakover hos Barnsley gjør at de kanskje ikke er like solide som tidligere, i hvert fall ikke enda. Her møter de et fremtungt Fulham-lag som har kvaliteter som kan gjøre livet surt for enhver forsvarsspiller. Hvem som vinner er ikke enkelt å si. Jeg velger å gå for uavgjort. Skal vi si 2-2?

Tips: Uavgjort


 

Blackburn Rovers – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Derrick Williams, Sam Hart, Jacob Davenport og Dominic Samuel. Hos gjestene er Chuks Aneke og Lewis Page skadet.

Ingen store utskiftninger hos vertene i sommer, etter at de havnet på en plass midt på tabellen forrige sesong. Laget har forsterket seg med spillere som Bradley Johnson, Stewart Downing og Sam Gallagher. Bakover på banen har det blitt keeperbytte hvor Christian Walton har erstattet David Raya, mens i forsvarsrekken har Tosin Adarabioyo blitt hentet på lån fra Manchester City. Rovers har brukt sommeren til å forsøke å få til en mer spillende spillestil, slik at de ikke blir så avhengig av å slå langt fremover mot Danny Graham. Lancashire-klubben har for øvrig ikke vunnet en serieåpning siden 2010. 

Det har vært litt sirkus på The Valley i sommer. De rykket opp fra League One via playoff, men har ikke hatt noen behagelig sommer. Flere av profilene fra opprykkslaget er nå borte fra klubben, og det var bare så vidt at manager Lee Bowyer fikk fornyet kontrakt. Enkelte spillere har kommet inn, men i skrivende stund mangler The Addicks mye kvalitet på midtbanen. Salget av klubben tar fortsatt fryktelig lang tid, og ser ikke ut til å skje med det aller første. Charlton mangler signeringer og har spillere som enten er skadet eller ikke helt i kampform. Det kan egentlig virke som om sesongstarten kom litt for tidlig for rødtrøyene i år.

Blackburns siste kamper:
6. juli: Barrow – Blackburn Rovers 1-2 (Joe Nuttall, Selvmål)
13. juli: Rochdale – Blackburn Rovers 1-5 (Ben Brereton x2, Darragh Lenihan, Danny Graham, Corry Evans)
17. juli: Macclesfield Town – Blackburn Rovers 1-3 (Charlie Adam x2, Joe Nuttall)
17. juli: Mansfield – Blackburn Rovers 1-3 (Selvmål, John Buckley, Adam Armstrong)

21. juli: Rangers – Blackburn Rovers 1-1 (Travis)
24. juli: Bury – Blackburn Rovers 0-3 (Adam Armstrong, Joe Rothwell, Ben Brereton)
27. juli: Blackpool – Blackburn Rovers 0-2 (Adam Armstrong, Ben Brereton)

Charltons siste kamper:
4. juli: Charlton Athletic – Gaz Metan 1-0 (George Lapslie) *Avbrutt etter én omgang.
13. juli: Welling United – Charlton Athletic 0-2 (Brendan Sarpong-Wiredu, Abraham Odoh)
16. juli: Ebbsfleet United – Charlton Athletic 2-1 (Brendan Sarpong-Wiredu)
17. juli: Dag & Red – Charlton Athletic 0-4 (Brendan Sarpong-Wiredu, Tom Lockyer, Macauley Bonne, Ben Dempsey)
20. juli: Gillingham – Charlton Athletic 3-1 (Chuks Aneke)
23. juli: Colchester United – Charlton Athletic 1-2 (Abraham Odoh, Brendan Sarpong-Wiredu)
27. juli: Charlton Athletic – Aston Villa 1-4 (Lyle Taylor)

Vurdering: Blackburn Rovers leverte en brukbar sesong i Championship etter opprykket. Nå skal de forsøke å bygge videre på grunnlaget fra forrige sesong. Lancashire-klubben har stablet sammen en sterk tropp med flere matchvinnere. De ser litt usikre ut bakover, men ser mye bedre rustet ut foran sesongstarten enn lørdagens motstander. Charlton ser svekket ut sammenlignet med laget som rykket opp, og mangler samtidig en viktig brikke i Chuks Aneke. Her ser det ut som om Rovers tar sin første seier i en serieåpning siden 2010.  

Tips: Hjemmeseier. 


 

Brentford – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nysigneringen Joel Valencia blir nok ikke klar, mens det er usikkert om superspiss Neal Maupay spiller grunnet overgangsspekulasjoner. BBC melder ikke om noen skader hos gjestene.

Kan overgangsvinduet stenge snart? Det er i hvert fall det Brentford-supporterne ønsker mest akkurat nå. Ryktene vedrørende deres stjernespillere stanser aldri, og det er derfor ikke utenkelig at det vil være noen tunge fravær i Brentfords startoppstilling. I sommer har Brentford som vanlig solgt et par viktige spillere, men de har samtidig vist enda mer styrke på overgangsmarkedet. En spiller som Pontus Jansson har blant annet blitt hentet inn for en betydelig sum. Thomas Frank fikk Brentford-laget til å fungere bra i siste halvdel av sesongen forrige sesong, og jeg ser ikke bort fra at The Bees vil få en god start på den kommende sesongen.

Det har skjedd mye hos Birmingham City i sommer. Toppscorer og stjernespiller Che Adams har blitt solgt, mens den dyktige manageren Garry Monk har forlatt klubben. Monks assistenttrener, Pep Clotet, har tatt over jobben og fått stillingen “midlertidig hovedtrener”. Til tross for navnet på stillingen er Birmingham likevel ikke på jakt etter en ny manager. Under Clotet skal Birmingham spille en mer ballbesittende fotball enn hva man fikk se under Monk. Mest sannsynlig vil de sparke i gang sesongen i en litt ukjent 3-4-2-1 formasjon. Det blir spennende å se hvordan det skal gå.

Brentfords siste kamper:
5. juli: AFC Wimbledon – Brentford 0-3 (Christian Nörgaard, Markus Forss, Ollie Watkins)
13. juli: Dinamo Kiev – Brentford 0-0
20. juli: Wycombe Wanderers – Brentford 2-2 (Frederik Hammar, Emiliano Marcondes)
24. juli: Norwich City – Brentford 1-3 (Emiliano Marcondes, Ethan Pinnock, Ollie Watkins)
27. juli: Brentford – AFC Bournemouth 1-3 (Marcus Forss)

Birminghams siste kamper:
11. juli: Cova de Piedade – Birmingham City 1-1 (Marc Roberts)
13. juli: Vitoria de Setubal – Birmingham City 2-2 (Jutkiewicz, Pederen)
19. juli: Swindon Town – Birmingham City 1-6 (Jude Bellingham x2, Dan Crowley, Isaac Vassell, Odin Bailey, Craig Gardner)
20. juli: Bristol Rovers – Birmingham City 1-2 (Kristian Pedersen, Lukas Jutkiewicz)
27. juli: Birmingham City – Brighton & Hove Albion 0-4

Vurdering: Brentford så sterke ut på slutten av forrige sesong. Jeg tror de vil få en bra sesong under Thomas Franks ledelse. Til lørdagens kamp vil det muligens være et par tunge fravær fremover på banen, men likevel tror jeg de er mer i rute til seriestarten enn lørdagens motstander. Birmingham skal forsøke å legge om spillestilen, og det tror jeg kan ta tid. Generalprøven mot Brighton & Hove Albion var et godt bevis på det. Jeg tror derfor at hjemmelaget tar alle poengene her.

Tips: Hjemmeseier. Millwall – Preston North End

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene må klare seg uten David Nugent, Ryan Ledson og muligens Billy Bodin.

En på grensen til sint Neil Harris ga klar beskjed om at det ville bli gjort store endringer i sommer. Disse endringene har nå blitt gjort, og jeg synes årets utgave av Millwall ser mer spennende ut enn på lenge. Fyrtårnet Matt Smith har kommet inn på topp, og han vil passe perfekt inn i Millwalls spillestil. Ben Thompson var stor i vår, og vil nok være stor denne sesongen også. På vingene vil Connor Mahoney og Jed Wallace lage kaos, mens Jake Cooper som vanlig er luftens baron bak på stopperplass. Forventningene er lavere på The Den, og generalprøven mot Real Sociedad var oppløftende. 

Preston North End fikk hele forrige sesong ødelagt av skader, men troppen ser sprekere ut nå. I løpet av sommeren har nøkkelspiller Callum Robinson blitt solgt, men dagen før sesongstart ble Andre Green hentet inn på lån fra Aston Villa som erstatter. Manager Alex Neil har gjort Preston-laget til et vanskelig lag å slå, men ofte ender de opp med å mangle det lille ekstra i de jevne kampene. Dersom The Lilywhites slipper unna skadeproblemer denne sesongen, tror jeg de vil ha det lille ekstra. Preston avsluttet sesongen med fire strake bortetap, og bør derfor unngå et nytt nederlag når den nye sesongen sparkes i gang.

Millwalls siste kamper:
6. juli: Concord Rangers – Millwall 0-4 (Shaun Williams, Ben Thompson, Fred Onyedinma, Reuben Duncan)
16. juli: Millwall – Braga 1-2 (Aiden O`Brien)
21. juli: Gillingham – Millwall 1-2 (Jiri Skalak, Jake Cooper)

24. juli: Southend United – Millwall 2-1 (Selvmål)
27. juli: Millwall – Real Sociedad 3-3 (Jed Wallace, Connor Mahoney, Ben Thompson)

Prestons siste kamper:
6. juli: Bamber Bridge – Preston North End 0-2 (Tom Clarke, Louis Moult)
8. juli: Cork City – Preston North End 0-2 (Josh Ginnelly, Jayden Stockley)
13. juli: AFC Fylde – Preston North End 0-4 (Sean Maguire x3, Billy Bodin)
16. juli: Chorley – Preston North End 0-2 (Alan Browne, Graham Burke)
20. juli: Preston North End – Southampton 1-3 (Billy Bodin)
26. juli: Fleetwood Town – Preston North End 1-0

Vurdering: To lag som starter sesongen med interessante og spennende tropper. Managerne har fått på plass spillere som kommer til å passe bra inn i deres respektive spillestiler. Det er vanskelig å vite hva man kan forvente fra Millwall, mens det føles som om Preston alltid er involvert i jevne kamper. Jeg forventer derfor en tett batalje på The Den, og synes uavgjort er det beste tipset. 

Tips: Uavgjort


 

Reading – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom McIntyre er usikker, mens Tyler Blackett mangler hos vertene. Hos gjestene er Dominic Iorfa suspendert, mens Joe Wildsmith er skadet.

Jose Gomes gjorde en formidabel innsats som Reading-sjef da han tok over halvveis forrige sesong. På imponerende vis styrte han The Royals unna bunnstriden, og det ble gjort med en slags spillende spillestil. I sommer har klubben fått unna en del av de best betalte spillerne i et forsøk på å trimme lønnsbudsjettet. I tillegg har de fått inn viktig rutine fra Michael Morrison og Charlie Adam. Det store spørsmålet er om troppen er god nok til å holde seg unna bunnstriden. Flere bookmakere har plassert The Royals som en av favorittene til å rykke ned. 

Det siste halvåret så Sheffield Wednesday ut som et topplag i Championship. Formen var upåklagelig, og Steve Bruce tok uglene fra bunnstrid til kamp om playoff etter at han kom inn som ny manager. Etter sesongslutt var derfor supporterne optimistiske foran den nye sesongen, men så forsvant Bruce til Premier League. De siste ukene har uglene jaktet etter en erstatter, men fortsatt har ingen kommet inn. Derfor er det vikarierende manager Lee Bullen som leder laget på lørdag. Uglene har ikke mistet noen nøkkelspillere utenom lånespiller Michael Hector, mens Kadeem Harris, Julian Börner og Moses Odubajo er spillerne som har kommet inn. Det blir interessant å se hvordan Wednesday presterer frem til en ny manager er ansatt.

Readings siste kamper:
6. juli: Reading – Southend United 2-0 (Michael Olise, Mo Barrow)
10. juli: Gibraltar United – Reading 0-10 (Danny Loader x2, Yakou Meite x2, Jordan Holsgrove x2, Josh Barrett, Andrija Novakovich, Tom McIntyre)
13. juli: Sevilla – Reading 2-1 (Andrija Novakovich)
16. juli: Malaga B – Reading 0-0
16. juli: Extramadura – Reading 0-1 (Danny Loader)
20. juli: Lincoln – Reading 0-1
20. juli: Granada – Reading 0-1
24. juli: Reading – Peterborough 4-2 (Tyler Blackett, John Swift, Mo Barrow, Josh Barrett)
28. juli: Reading – Chelsea 3-4 (Josh Barrett, Michael Morrison, Sam Baldock)

Wednesdays siste kamper:
13. juli: Lincoln City – Sheffield Wednesday 1-3 (Jordan Rhodes, Adam Reach, Selvmål)
13. juli: Stocksbridge – Sheffield Wednesday 0-5 (Joost Van Aken, Fernando Forestieri, Atdhe Nuhiu, Sam Winnall, Kadeem Harris)
16. juli: Northampton Town – Sheffield Wednesday 0-4 (Adam Reach, Steven Fletcher, Atdhe Nuhiu, Jordan Rhodes)
19. juli: VfB Lubeck – Sheffield Wednesday 1-0
21. juli: Holstein Kiel – Sheffield Wednesday 2-3 (Steven Fletcher x2, Jordan Rhodes)
28. juli: Sheffield Wednesday – Espanyol 2-2 (Steven Fletcher, Fernando Forestieri)

Vurdering: Reading viste klar fremgang under Jose Gomes. Formen bedret seg betraktelig, noe som førte til at de unngikk bunnstriden. Sheffield Wednesday var fantastiske i vår, men har nå mistet Steve Bruce. Det er derfor vanskelig å si hva man kan forvente under Lee Bullens ledelse på lørdag. Mer av det samme som i vår, vil jeg tro. I dette oppgjøret klarer ikke jeg plukke en vinner. Jeg foreslår derfor uavgjort som det beste tipset her. 

Tips: Uavgjort. 


 

Stoke City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Liam Lindsay suspendert, mens Ryan Shawcross er skadet. Gjestene mangler Lee Wallace.

Stoke City ble forrige sesongs store skuffelse. Det førte blant annet til at manager Gary Rowett måtte forlate klubben i januar. Nå har tidligere Luton Town-sjef Nathan Jones fått hele våren og sommeren til å forberede sitt Stoke-lag på hva han forventer denne sesongen. I sommer har klubben hentet inn spillere som gjør det mulig å spille hans favoriserte diamantformasjon, og jeg har stor tro på at The Potters vil bli en tøff utfordrer i toppen av tabellen. Ryan Shawcross vil derimot ikke spille noen rolle for dette Stoke-laget i høst, ettersom han pådro seg en alvorlig skade helt på tampen av sesongoppkjøringen.

Queens Park Rangers har fått på plass Mark Warburton som manager. Det betyr at man kan forvente en annerledes spillestil fra London-klubben denne sesongen. Warburton liker at lagene hans spiller seg ut bakfra og er komfortable med å ha ballen i føttene. Det så bekmørkt ut for et par uker siden da det var klare mangler i QPR-troppen, men nå ser det betydelig bedre ut. Spesielt siden Jordan Hugill har blitt hentet inn for å være spydspissen på topp, og han er en spisstype jeg liker godt. QPR blir dømt nord og ned av mange eksperter og bookmakere, men kan fort bli et spennende lag å følge dersom spillestilen til Warburton fungerer bra.

Stokes siste kamper:
13. juli: Duisburg – Stoke City 1-1 (Sam Clucas)
17. juli: Wrexham – Stoke City 1-3 (Sam Vokes x2, Tyrese Campbell)
20. juli: Tranmere Rovers – Stoke City 0-2 (Tommy Smith, Danny Batth)
24. juli: Lincoln City – Stoke City 1-2 (Tyrese Campbell)
27. juli: Stoke City – Leicester City 1-2 (Nick Powell)

QPRs siste kamper:
12. juli: Austria Wien – Queens Park Rangers 3-1 (Josh Scowen)
16. juli: Boreham Wood – Queens Park Rangers 2-1 (Eberechi Eze)
20. juli: Oxford United – Queens Park Rangers 1-2 (Luke Amos x2)
27. juli: Queens Park Rangers – Watford 0-1

Vurdering: Nathan Jones har fått lang tid på å få dette Stoke City-laget til å spille slik han ønsker. Mark Warburton har ikke hatt like lang forberedelse foran den nye sesongen, og jeg ser for meg at det gjerne vil ta litt tid før QPR får spillet til å sitte. Stoke ser ut til å være klar for for sesongstart, og jeg tror de vil sparke i gang sesongen med en overbevisende seier.  

Tips: Hjemmeseier. 


 

Swansea City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Wayne Routledge mangler hos vertene, mens David Milinkovic er ute hos gjestene.

Utover vårsesongen fremstod Swansea City som et av de mest spennende lagene i Championship. De spilte fantastisk fotball under Graham Potters ledelse, og hadde spillere med X-faktor fremover på banen med Daniel James og Oli McBurnie. Noen måneder senere er det klart for seriestart, men verken Potter, James eller McBurnie er med i troppen. Alle har reist til Premier League, og inn som ny hovedtrener har Steve Cooper kommet. Han har aldri vært hovedtrener på seniornivå tidligere, og får en fryktelig tøff jobb med å løfte dette Swansea-laget igjen etter sommerens tunge salg. 

Hull City mistet manager Nigel Adkins siden sist, men har så langt klart å beholde juvelene Jarrod Bowen og Kamil Grosicki. Markus Henriksen har mistet kapteinsbindet og ser ut til å være på vei bort fra klubben, men først og fremst er det Bowen og Grosickis fremtid jeg er mest spent på. Grant McCann har kommet inn som ny manager etter en god jobb med Doncaster Rovers forrige sesong, mens Tom Eaves har blitt hentet inn for å score målene på topp. Det er vanskelig å vite hva man kan forvente fra tigrene før overgangsvinduet stenger, men til helgens kamp bør de kunne stille sterkt.

Swanseas siste kamper:
13. juli: Crawley Town – Swansea City 2-3 (Nathan Dyer, George Byers, Oli McBurnie)
16. juli: Yeovil Town – Swansea City 1-6 (Jay Fulton x3, Bersant Celina, Barrie McKay, Courtney Baker-Richardson)
20. juli: Exeter City – Swansea City 1-3 (Bersant Celina x2, Nathan Dyer)
23. juli: Bristol Rovers – Swansea City 1-3 (Joel Asoro, Borja Baston, Jay Fulton)
27. juli: Swansea City – Atalanta 2-1 (Connor Roberts, Selvmål)

Hulls siste kamper:
9. juli: Hull City – Leyton Orient 2-2 (Reece Burke, Keane Lewis-Potter)
20. juli: Mansfield Town – Hull City 2-2 (Jarrod Bowen, Nouha Dicko)
24. juli: Hull City – Amiens 0-2
27. juli: Doncaster Rovers – Hull City 2-2 (Jackson Irvine, Josh Bowler)

Vurdering: Swansea City med fersk hovedtrener og flere tunge salg i sommer. De har litt av en jobb foran seg, men samtidig er det forholdsvis lik spillestil som under Graham Potters ledelse. Hull City med ny manager som ønsker å spille direkte angrepsfotball. Dette kan i mine øyne vippe begge veier, og ettersom Hull har blitt gjort til klar outsider, synes jeg borteseier er det mest interessante tipset her. 

Tips: Borteseier. 


 

Wigan Athletic – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Sol Bamba og Robert Glatzel, mens Gary Madine er usikker.

Reece James har returnert til Chelsea, mens Nick Powell har gått til Stoke City. The Potters har dermed mistet sine to beste spillere over sommeren. Paul Cook har jobbet hardt for å få inn erstattere og forsterkninger, men først et par dager før sesongstart begynte det å ramle spillere inn dørene. Antonee Robinson, Jamal Lowe, Joe Williams og Dujon Sterling er noen av de som har blitt hentet i sommer. Wigan har ikke tapt på hjemmebane siden 1. januar, og ønsker nok å fortsette i samme spor på lørdag.

Cardiff City kommer ned fra Premier League med nesten den samme troppen som spilte på øverste nivå. Et par spillere har forsvunnet siden sist, men inn har man fått på plass dyktige Aden Flint, Will Vaulks og Robert Glatzel. Troppen ser kruttsterk ut, og de kommer til å være livsfarlige på offensive dødballer. Cardiff ønsker seg opp igjen så fort som mulig, mens Neil Warnock har gitt beskjed om at dette blir hans siste sesong som manager. Han vil nok derfor være ekstra tent når de sparker i gang sesongen på lørdag.

Wigans siste kamper:
6. juli: Chester – Wigan Athletic 1-7 (Joe Garner x3, Josh Windass, Kal Naismith, Callum Lang, Charlie Jolley)
9. juli: AFC Fylde – Wigan Athletic 1-0
20. juli: Bradford City – Wigan Athletic 1-1 (Anthony Pilkington)
24. juli: Wigan Athletic – Everton 0-0
27. juli: Wigan Athletic – Burnley 2-2 (Anthony Pilkington, Joe Gelhardt)

Cardiffs siste kamper:
5. juli: Taff`s Well – Cardiff City 1-5 (Connor Davies, Ntazana Mayembe, Dan Griffiths, Richard French, Jake Evans)
13. juli: San Antonio FC – Cardiff City 0-1 (Josh Murphy)
18. juli: New Mexico United – Cardiff City 1-1 (Omar Bogle)
20. juli: Real Valladolid – Cardiff City 1-1 (Omar Bogle)
27. juli: Cardiff City – OGC Nice 1-0 (Joe Ralls)

Vurdering: Wigan Athletic blir av mange sett på som en dumpekandidat denne sesongen. Med tanke på at de har mistet viktige spillere kan jeg godt forstå det. Wigan var fryktelig svake utover i forrige sesong, men tapte til slutt bare én av sine ni siste kamper. På hjemmebane er de ubeseiret siden 1. januar, og jeg tror de blir stående igjen med poeng på lørdag også. Dette ender uavgjort.

Tips: Uavgjort.


 

Nottingham Forest – West Bromwich Albion
Kampstart: 18.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Tendayi Darikwa, mens gjestene mangler Ahmed Hegazy.

Lørdag kveld smeller det på City Ground. Det blir fulle tribuner på City Ground når Sabri Lamouchi skal lede Nottingham Forest for første gang. Skogvokterne kvittet seg med Martin O`Neill i den første uken av sesongoppkjøringen, og Lamouchi ble bekreftet som ny sjef kort tid etterpå. Forest har vært svært aktive på overgangsmarkedet, og jeg gleder meg spesielt til å se de portugisiske nysigneringene Tiago Silva, Alfa Semedo og Yuri Ribeiro i aksjon. Troppen er stor og vil gi Lamouchi mye hodebry frem til kampstart, men han kommer definitivt til å ende opp med et sterkt mannskap. Blant spillerne han kan velge mellom finner vi Joe Lolley, som til tross for Premier League-interesse fortsatt er på plass på City Ground. 

West Bromwich Albion har også fått på plass en ny manager. Slaven Bilic er kjent for de fleste, og det er han som skal forsøke å lede The Baggies til Premier League. Han får en tøff jobb foran seg med tanke på alle spillerne West Brom har mistet siden forrige sesong. Dwight Gayle og Jay Rodriguez scoret mer enn 40 mål til sammen i ligaen, mens Craig Dawson har forsvunnet i bakre rekker. Et par spennende spillere har kommet inn, som for eksempel Kenneth Zohore, Filip Krovinovic og Romaine Sawyers. Jeg er usikker på hva vi kan forvente av West Brom under Bilic, og gleder meg derfor til å se de i aksjon på lørdag.

Forests siste kamper:
29. juni: Alfreton Town – Nottingham Forest 1-2 (Brennan Johnson, Karim Ansarifard) 
2. juli: Dundee – Nottingham Forest 0-0
13. juli: Atromitos – Nottingham Forest 0-3 (Sammy Ameobi, Joe Lolley, Michael Dawson)
16. juli: Olympiakos – Nottingham Forest 3-0
19. juli: Nottingham Forest – Crystal Palace 1-0 (Albert Adomah)
26. juli: Nottingham Forest – Real Sociedad 2-2 (Lewis Grabban, Joe Worrall)

West Broms siste kamper:
13. juli: Villarreal – West Bromwich Albion 3-0
20. juli: Scunthorpe United – West Bromwich Albion 0-4 (Matt Phillips x2, Filip Krovinovic, Hal-Robson Kanu)
23. juli: Rotherham United – West Bromwich Albion 1-1 (Dara O`Shea)
26. juli: West Bromwich Albion – AFC Bournemouth 0-0

Vurdering: To lag som begge har ambisjoner om å være med i toppen. Av disse to lagene ser vertene klart forsterket ut siden sesongslutt, mens West Brom har blitt svekket. Det blir vanskelig for gjestene å erstatter målene de har mistet fra forrige sesong, mens Craig Dawsons tilstedeværelse bakerst skal man ikke undervurdere. Jeg ser for meg at Forest kommer til å gå ut i hundre, mens West Brom kanskje vil trenge litt tid på å komme i gang. Derfor går jeg for hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier. 


Kampene mellom Bristol City – Leeds United og Huddersfield Town – Derby County kommer i egne forhåndsartikler. De er derfor ikke med i denne artikkelen.

About The Author

Leave a Reply