Skrevet av: Eirik Aase

 


 

Bristol City – Leeds United
Kampstart: 17.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Antoine Semenyo er suspendert, mens Korey Smith, Niki Maenpaa og Saikou Janneh er skadet hos vertene. Gjestene mangler Kemar Roofe og Luke Ayling som begge er skadet. I tillegg er Gaetano Berardi suspendert.

Bristol City har av mange blitt spådd et opphold i toppen av tabellen denne sesongen. De har gradvis blitt bedre under Lee Johnsons ledelse, og dersom de løfter seg enda et hakk denne sesongen, vil det helt klart bli minst playoff for The Robins. I sommer har de investert lurt på overgangsmarkedet, og sikret seg lånespillerne Tomas Kalas, Kasey Palmer og Jay DaSilva permanent. I tillegg er Daniel Bentley og Sammie Szmodicz blant spillerne som har blitt hentet foran den nye sesongen. Laget ser sterkt ut på papiret, men dagen før sesongåpningen fikk rødtrøyene slengt en blytung nyhet i ansiktet. Deres nøkkelspiller Adam Webster ble nemlig solgt til Brighton & Hove Albion. Det betyr at The Robins må klare seg uten lagets beste og viktigste spiller i søndagens kamp. Fansen håper nok at Sammie Szmodics skal gi de noe å juble for, ettersom han var en av de som virkelig har storspilt i sommer. 

Leeds United ble tippet helt øverst i mitt tabelltips. De troner også øverst i de fleste andre tabelltips, mens bookmakerne holder de som opprykksfavoritt. Presset på Marcelo Bielsa er med andre ord enormt, og Leeds United-supporterne gleder seg nok stort til å komme i gang. Helder Costa er blant spillerne som har kommet inn, og han kan bli en attraksjon i den hvite drakten. I tillegg har Ben White kommet inn som erstatter for Pontus Jansson i forsvarsrekken. Under sommerens treningskamper har Pablo Hernandez vist at han fortsatt vet hvor målet står, mens det spennende talentet Mateusz Bogusz har presentert seg. Kanskje får vi et glimt av han i Championship nå på høsten? I likhet med Bristol City har også Leeds hatt sine forberedelser forstyrret av overgangssnakk. Kemar Roofe skal nemlig være på vei bort fra klubben, men på grunn av skade skulle han ikke ha spilt søndagens kamp uansett. 

Bristol Citys siste kamper:
6. juli: Hallen – Bristol City 0-14 (Andi Weimann x3, Sammie Szmodics x2, Antoine Semenyo x2, Marley Watkins, Matty Taylor, Jonny Smith, Saikou Janneh x2, Rory Holden, Connor Evans)
9. juli: AFC Wimbledon – Bristol City 2-3 (Famara Diedhiou x2, Adam Webster)
13. juli: Derby County – Bristol City 2-1 (Nathan Baker)
19. juli: Sarasota Metropolis – Bristol City 0-6 (Marlon Pack x2, Josh Brownhill, Sammie Szmodics, Andi Weimann, Matty Taylor)
24. juli: Forest Green Rovers – Bristol City 3-4 (Josh Brownhill, Andi Weimann, Sammie Szmodics, Adam Webster)
27. juli: Bristol City – Crystal Palace 0-5

Leeds siste kamper:
10. juli: York City – Leeds United 0-5 (Jack Harrison x2, Pablo Hernandez, Kemar Roofe, Adam Forshaw)
11. juli: Guiseley – Leeds United 1-2 (Helder Costa, Mateusz Bogusz)
17. juli: Manchester United – Leeds United 4-0
20. juli: Western Sydney Wanderers – Leeds United 1-2 (Mateusz Bogusz, Pablo Hernandez)
27. juli: Cagliari – Leeds United 1-1 (Pablo Hernandez)

Vurdering: Dette kan bli gøy. To lag som liker å angripe med mange mann. Vertene uten sin beste midtstopper, mens Leeds har solgt Pontus Jansson siden sist. Jeg blir ikke overrasket dersom det blir scoret en del mål her. Med Webster på laget ville jeg gått for uavgjort, men uten han tror jeg gjestene drar seieren i land. Jeg spår derfor borteseier med Pablo Hernandez som matchvinner. 

Tips: Borteseier til 2.75 i odds hos Coolbet. 

About The Author

Leave a Reply