Skrevet av: Eirik Aase

 


 

Huddersfield Town – Derby County
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Steve Mounie er usikker hos vertene, mens Demeaco Duhaney er ute. Jack Marriott, Duane Holmes, Scott Carson og George Thorne er alle ute hos gjestene.

En rar åpningsrunde har produsert flere merkelige resultater. Mandag kveld avsluttes runden med en interessant duell mellom to lag som begge ventes å kjempe på øvre halvdel av tabellen. Både Huddersfield Town og Derby County har ambisjoner om å blande seg inn i opprykkskampen. Vertene rykket ned fra Premier League på lite overbevisende vis, men har i løpet av sommeren beholdt det meste av sine viktigste brikker. Gjestene har mistet flere viktige brikker som var på lån, samt et par andre sentrale spillere. Huddersfield har fortsatt Jan Siewert som klubbens hovedtrener, og han håper nok på flere seiere enn det han har opplevd så langt som The Terriers-sjef. Hos Derby har Phillip Cocu kommet inn for å erstatte Frank Lampard. 

I sommer har Huddersfield imponert under treningskampene, og viktige Karlan Grant har allerede prikket inn scoringsformen. Han kan fort vise seg å bli toppscorer i Championship denne sesongen. Derby har hatt litt mer varierte prestasjoner i sesongoppkjøringen, og endte opp med å tape borte mot Rangers i generalprøven. Martyn Waghorn scoret tre mål i en treningskamp mot Burton Albion, og han kan helt klart bli en viktig mann for The Rams den kommende sesongen.

Huddersfields siste kamper:
10. juli: Greuther Fürth – Huddersfield Town 0-1 (Karlan Grant)
13. juli: Hamburg – Huddersfield Town 0-1 (Adama Diakhaby)
17. juli: Rochdale – Huddersfield Town 1-3 (Elias Kachunga, Jonathan Hogg, Josh Koroma)
24. juli: Doncaster Rovers – Huddersfield Town 0-2 (Rajiv van la Parra, Juninho Bacuna)
27. juli: Huddersfield Town – Montpellier 1-1 (Karlan Grant)

Derbys siste kamper:
10. juli: Sarasota Metropolis – Derby County 0-2 (Jack Marriott)
13. juli: Bristol City – Derby County 1-2 (Ikechi Anya, Mason Bennett)
20. juli: Burton Albion – Derby County 2-5 (Martyn Waghorn x3, Mason Bennett, Max Bird)
25. juli: Derby County – Girona 0-2
28. juli: Rangers – Derby County 1-0 

Vurdering: Dette tror jeg blir et jevnt oppgjør. Huddersfield Town har sett friskest ut i sommer, har mye av det samme spillermateriellet og trenerapparat som forrige sesong. De har fortsatt beholdt sine viktigste brikker, mens Karlan Grant ser ut til å være beinklar for å komme i gang med sesongen. Derby County har noe spennende på gang under Phillip Cocu, og viste enorm styrke på overgangsmarkedet tidligere denne uken da de hentet inn Krystian Bielik og Matt Clarke. Derby har mistet flere viktige spillere, har flere spillere på skadelisten og har vært sene med nye signeringer. Dette gjør at jeg tror Huddersfield er best rustet til serieåpningen. Derfor får vertene et knepent tips her. 

Tips: Hjemmeseier til 2.20 i odds hos Coolbet. 

About The Author

Leave a Reply