Skrevet av: Eirik Aase

 

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Leeds United – Nottingham Forest
16.00: Queens Park Rangers – Huddersfield Town

Lørdagens oddskupong:
Leeds United – Nottingham Forest (Hjemmeseier til 1.55)
Fulham – Blackburn Rovers (Hjemmeseier til 1.83)
Totalodds: 2.84
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Leeds United – Nottingham Forest
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Luke Ayling og Tyler Roberts som er ute med skade. Gjestene mangler Tendayi Darikwa og Joao Carvalho, men sistnevnte nærmer seg.

Leeds United åpnet sesongen på samme måte som vi så dem i de fleste kampene forrige sesong. De styrte spillet borte mot et sterkt Bristol City-lag, og det var ingenting å si på at de til slutt sikret seg tre poeng. Leeds hadde en liten dårlig periode i serieåpningen, men det ble likevel aldri spennende. Siden forrige helg har Kemar Roofe reist til belgisk fotball, mens Arsenal-talentet Eddie Nketiah har kommet inn på lån. Nottingham Forest gikk ut i hundre hjemme mot West Bromwich Albion, og det resulterte i en tidlig ledelse. Utover i kampen fikk de det tøffere mot The Baggies. Keeper-debutat Arijanet Muric måtte skuffet se ballen finne veien til nettmaskene to ganger på merkelig vis, og fikk senere en nedtur da Forest hentet inn en ny keeper på Deadline Day. Chema, John Bostock og Carl Jenkinson ble også hentet inn, og nå har Sabri Lamouchi en enorm tropp han må ta vare på den kommende sesongen. Etter tapet i serieåpningen trenger franskmannen en opptur på Elland Road. 

Leeds siste kamper:
Bristol City – Leeds United 1-3 (Hernandez, Bamford, Harrison)

Forests siste kamper:
Nottingham Forest – West Brom 1-2 (Cash)

Vurdering: Leeds United så like sterke ut mot Bristol City som det jeg hadde forventet. Nottingham Forest har noe spennende på gang, og har stablet sammen en sterk tropp. Likevel tror jeg de skal få kjørt seg her. Dette ender med hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.55 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Lee Wallace er ute med skade hos vertene. Gjestene vil mest sannsynlig ikke bruke Steve Mounie enda, ettersom han spilte i Afrikamesterskapet i sommer.

Queens Park Rangers hadde ingen lett oppgave foran seg i serieåpningen. Bortekamp mot Stoke City var bortimot det vanskeligste de kunne fått, men likevel vant de på imponerende vis. QPR så ut til å trives godt med Mark Warburtons spillestil, samtidig som ungguttene Eberechi Eze og Bright Osayi-Samuel virkelig var påskrudd. Nå blir det spennende å se om de kan følge opp den gode prestasjonen når de returnerer til Loftus Road denne helgen. Huddersfield Town var derimot lite imponerende hjemme mot Derby County. Det så tidvis greit ut i starten av kampen, men etter hvert var det lite som fungerte. De ga blant annet bort et mål etter en feil av Tommy Elphick i forsvar, mens deres eget mål var et straffespark av Karlan Grant. The Terriers har nå mistet viktige Aaron Mooy, men er likevel nødt til å løfte seg flere hakk til lørdagens kamp. 

QPRs siste kamper:
Stoke –  QPR 1-2 (Hugill, Eze)

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Derby 1-2 (Grant)

Vurdering: Queens Park Rangers imponerte stort i serieåpningen. Klarer leverer lignende prestasjoner i de kommende ukene, skal man ikke se bort fra at London-klubben kan bli sesongens store overraskelse. Da må de i så fall vinne sine hjemmekamper. Huddersfield er ikke noe dårlig lag, men har fått en dårlig start på sesongen. Det tar tid å gå fra å tape hver kamp, til å deretter forvente at man skal klare vinne hver kamp. Foreløpig ser det ut som om Huddersfield trenger litt mer tid på å komme i gang. Jeg tror derfor et hjemmelag fulle av selvtillit tar seieren her. 

Tips: Hjemmeseier (2.70 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jaques Maghoma og Kerim Mrabti er ute med skade hos vertene. Saikou Janneh er ute hos gjestene.

Birmingham City klarte bare få til en avslutning i bortekampen mot Brentford, og det var en heading fra utenfor sekstenmeteren. Utrolig nok gikk den headingen i mål, og enda mer utrolig var det faktum at Birmingham ikke slapp inn. Brentford pepret Blues-målet gjennom hele kampen, og hadde blant annet tre avslutninger som traff metallet. I midtuken røk Birmingham ut av ligacupen etter å ha tapt 0-3 mot Portsmouth. Det må dog legges til at Birmingham stilte svekket i den kampen. Bristol City hadde ingenting å stille opp med hjemme mot Leeds United i serieåpningen. De tapte 1-3, og har de siste dagene hatt hektisk aktivitet på overgangsmarkedet. Jamie Paterson og Marlon Pack har overraskende gått til Championship-rivaler, mens Benik Afobe, Han-Noah Massengo og Adam Nagy er blant spillerne som har kommet inn siden forrige runde. Det kan derfor være duket for flere debutanter hos gjestene til denne kampen.

Birminghams siste kamper:
Brentford – Birmingham 0-1 (Pedersen)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Leeds 1-3 (Weimann)

Vurdering: Birmingham City med det som kanskje viser seg å være sesongens mest heldige seier i Championship forrige runde. Deretter ble det kjempesmell i ligacupen med svekket lag. Her møter de et Bristol City-lag som må opp flere hakk etter tapet i åpningen. Flere nye ansikt hos gjestene gjør meg usikker på hva man kan forvente, men jeg tror likevel at bortelaget vil gi Birmingham tøff kamp her. Jeg heller nok mer til fordel bortelaget, enn hjemmelaget. Likevel synes jeg uavgjort er det beste tipset. 

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)Cardiff City – Luton Town

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler målvakt Neil Etheridge, men har tilbake Robert Glatzel fra suspensjon. Dan Potts er usikker hos gjestene.

Neil Warnock kan ikke ha vært særlig fornøyd med det han fikk se i serieåpningen. Borte mot Wigan Athletic gikk Cardiff fra å lede 1-0, til å tape 2-3. Med Aden Flint inn på stopperplassen sammen med Sean Morrison skulle Cardiff bli bunnsolide bakover, og da passer det ikke bra å slippe inn tre mål. Waliserne fikk i tillegg målvakt Neil Etheridge skadet i åpningskampen, og han vil nå være ute de neste to månedene. Luton Town ga oss alle et fyrverkeri av en fotballkamp da de spilte uavgjort 3-3 mot Middlesbrough forrige helg. Sonny Bradley overrasket alle med en drømmescoring, mens James Collins scoret sitt første for sesongen. Collins scoret også ett mål med hånda, men det ble annullert. At Luton blir gode på hjemmebane vil ikke overraske, men hva de kan få til på bortebane er jeg mer spent på. På Deadline Day imponerte de med sterke signeringer som James Bree og Izzy Brown. Begge vil nok passe bra inn i deres spillestil. 

Cardiffs siste kamper:
Wigan – Cardiff 3-2 (Ralls, Bogle)

Lutons siste kamper:
Luton – Middlesbrough 3-3 (Collins, Bradley, Cranie)

Vurdering: Cardiff City med vond smell i åpningskampen, men er nok ivrige etter å gjøre det bedre denne runden. Her møter de et Luton Town-lag som sannsynligvis er fulle av selvtillit, men som skal få kjørt seg mot et vel organisert Cardiff-lag. Luton kan muligens skape problemer, men her tror jeg vertene drar i land tre poeng. 

Tips: Hjemmeseier (1.95 @ Coolbet)


 

Charlton Athletic – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Chuks Aneke og Lewis Page er skadet hos vertene. Hos gjestene er Nick Powell usikker.

Det var ikke mange som hadde troen på at Charlton Athletic kunne få til noe i serieåpningen borte mot Blackburn Rovers. De hadde mistet flere viktige spillere fra forrige sesong, samtidig som enkelte nye spillere enten var skadet eller manglet kamptrening. Ikke overraskende la Charlton seg lavt på Ewood Park, men det fungerte perfekt. De forsvarte seg bra og fikk uttelling de få gangene de var i angrep. En taktisk triumf for Lee Bowyer, og nå har han fått hentet inn flere viktige midtbanespillere på lån den siste uken. Charlton ser nå ut som et helt annet lag enn for et par uker siden, og samtidig klarte de beholde Brentford-aktuelle Lyle Taylor. Stoke City fikk en vond smell hjemme mot Queens Park Rangers i serieåpningen. Det var ikke mye som fungerte, men det finnes et par ting som kan gi supporterne grunn til å være optimistiske. Den siste uken har nemlig Scott Hogan, Mark Duffy og Cameron Carter-Vickers kommet inn. Alle spillere som holder høyt Championship-nivå. I tillegg er Liam Lindsay tilbake fra suspensjon. 

Charltons siste kamper:
Blackburn – Charlton 1-2 (Taylor, Purrington)

Stokes siste kamper:
Stoke – QPR 1-2 (Clucas)

Vurdering: Charlton med taktisk triumf forrige runde, men den samme taktikken vil ikke fungere i denne kampen. Her er de nødt til å komme seg fremover, og det tror jeg vil passe Stoke bra. Jeg ser for meg en jevn kamp som gjestene vipper til sin fordel. Gjerne 1-0. Jeg går derfor for borteseier.  

Tips: Borteseier (2.35 @ Coolbet)


 

Derby County – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Krystian Bielik er ikke klar enda hos vertene, men Duane Holmes kan være klar. Tom Carroll mangler hos gjestene.

For en uke dette har vært for Derby County-fansen. Først tok Tom Lawrence på seg trollmann-kostymen og fikset tre poeng i serieåpningen mot Huddersfield Town. Deretter ble Wayne Rooney(!) hentet til klubben. Dog kommer han ikke før i januar. På Deadline Day kom undervurderte Jamie Paterson fra Bristol City, mens Ben Hamer skal gi konkurranse på keeperplass. Phillip Cocu må sies å ha fått en drømmestart på sin Derby-karriere, men det kan fort snu med et dårlig resultat på lørdag. Swansea City lå under 0-1 mot Hull City, men snudde kampen på imponerende vis. Daniel James og Oli McBurnie har begge blitt solgt, men Mike Van der Hoorn har de foreløpig klart å beholde. Han scoret også det ene målet i 2-1 seieren. På topp har Aldo Kalulu og Sam Surridge kommet inn på lån. Begge er spennende spisser som kan få det bra til på dette nivået. 

Derbys siste kamper:
Huddersfield – Derby 1-2 (Lawrence x2)

Swanseas siste kamper:
Swansea – Hull 2-1 (Baston, Van der Hoorn)

Vurdering: Derby imponerte på mandag, og da spesielt Tom Lawrence. Det er en god stemning rundt klubben, og det virket som om spillerne allerede har blitt komfortable i Phillip Cocus spillestil. Her møter de et Swansea City-lag som tidvis imponerte mot Hull City. De fortsetter med det samme som de gjorde i vår, nemlig å trille mye ball. Derby ser i mine øyne sterkest ut av disse to lagene, og jeg tror de tar seieren her. 

Tips: Hjemmeseier (2.30 @ Coolbet)


 

Fulham – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Flere nye spillere kan debutere hos vertene, mens Steven Sessegnon er ute. Sam Hart, Jacob Davenport og Dominic Samuel er ute hos gjestene.

Fulham blir av mange sett på som opprykksfavoritt denne sesongen. Mye grunnet deres enorme angrepsrekke. Derfor var det litt overraskende å se hvor store problemer de fikk borte mot Barnsley i serieåpningen. Fulham fant ikke nettmaskene, men slapp inn ett mål. Nå har Scott Parker mye å jobbe med, og siden forrige helg har han forsterket troppen ytterligere. Harrison Reed, Bobby Reid, Harry Arter og Josh Onomah har alle blitt hentet inn. Midtbanen og angrepet ser med andre ord kruttsterkt ut, men hva med forsvaret? Det spørsmålet stiller Fulham-fansen seg nå som overgangsvinduet er stengt. Blackburn Rovers skuffet enormt i serieåpningen. De styrte alt hjemme mot Charlton Athletic, men klarte ikke skape sjanser. Bakover slapp de inn på omtrent alt Charlton kom med. Siden sist har Rovers hentet inn Greg Cunningham, mens den kaptein Charlie Mulgrew litt overraskende har blitt sendt på lån til Wigan Athletic. 

Fulhams siste kamper:
Barnsley – Fulham 1-0

Rovers siste kamper:
Blackburn – Charlton 1-2 (Selvmål)

Vurdering: Fulham med svak sesongåpning, men hjemme foran eget publikum tror jeg de slår sterkt tilbake. Blackburn Rovers slet med å få til sin nye spillestil forrige helg, og jeg tror de skal slite med å få med seg noe fra Craven Cottage. Her blir det hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.83 @ Coolbet)


 

Hull City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hull melder ikke om nye skader, men Markus Henriksen kommer ikke til å bli brukt noe mer ifølge manager Grant McCann. Ingen nye skader hos gjestene heller, men flere spillere kan debutere.

Jarrod Bowen og Kamil Grosicki. Begge er fortsatt Hull City-spillere etter at overgangsvinduet stengte. Selvsagt kan Grosicki fortsatt forsvinne til utlandet, men det virker i hvert fall mindre sannsynlig nå. Ting ser derfor mye lysere ut for Hull-fansen enn hva jeg hadde trodd det skulle gjøre. Tigrene åpnet sesongen med tap borte mot Swansea City, men har nå hentet inn Callum Elder, Matt Pennington, Leo Lopes og George Honeyman. Reading var på sparebluss tidligere i sommer, men har nå forsterket laget kraftig den siste uken. George Puscas, Lucas Joao, Rafael, Ovie Ejaria og Pele har alle kommet inn dørene på Madejski Stadium. Fra å være en klar nedrykksfavoritt har Reading nå blitt et lag som kan jeg er spent på hva kan få til denne sesongen. I serieåpningen ble det et skuffende 1-3 tap, men nå har The Royals hentet en av spillerne som scoret for Sheffield Wednesday i sesongåpningen. 

Hulls siste kamper:
Swansea – Hull 2-1 (Batty)

Readings siste kamper:
Reading – Sheff Wed 1-3 (Meite)

Vurdering: Jeg er veldig spent på dette oppgjøret. Dersom et lag taper denne kampen, vil de plutselig ha en del press på seg fremover. Hull ser sterke ut med Jarrod Bowen og Kamil Grosicki på laget, mens Reading har forsterket seg kraftig den siste uken. Ikke enkelt å finne en vinner, men jeg tror det kan ta litt tid før de nye Reading-spillerne kommer i gang. Derfor gir jeg vertene et svakt tips her. 

Tips: Hjemmeseier (2.10 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få George Friend tilbake fra skade. Said Benrahma er tilbake fra skade hos gjestene, men er nok ikke kampklar enda.

Jonathan Woodgate lovet angrepsfotball og mer underholdning da han tok over etter Tony Pulis. Man kan trygt si at det var nettopp det vi fikk servert da Boro besøkte Luton Town i første serierunde. Kampen endte hele 3-3, men det kunne fort ha blitt seier for Boro. Rødtrøyene ledet nemlig 3-2 ti minutter før slutt, og da misset Britt Assombalonga et straffespark. Noen få minutter senere kom utligningsmålet fra Luton. Brentford forstår nok fortsatt ikke hvordan de unngikk å vinne mot Birmingham City i åpningsrunden. De bombarderte Birmingham-buret og traff metallet tre ganger. Likevel ble det aldri mål. Birmingham kom seg bare til én avslutning, og det var en heading fra utenfor sekstenmeteren som gikk i mål. Neal Maupay har nå blitt solgt fra klubben, men flere spennende spillere har blitt hentet inn. Det viktigste var nok likevel at Said Benrahma ble værende på Griffin Park. Forrige sesong vant Brentford bare tre bortekamper, og det er alt for dårlig dersom man har ambisjoner om å være med i toppen. 

Boros siste kamper:
Luton – Boro 3-3 (Wing,  Assombalonga, Fletcher)

Brentfords siste kamper:
Brentford – Birmingham 0-1

Vurdering: Middlesbrough bød på underholdning i første runde, men det var mye som ikke fungerte bakover på banen. Brentford leverte egentlig en meget bra åpningskamp, men uttellingen var forferdelig. Jeg tror Brentford har en god mulighet til å få med seg poeng fra Boro mot et lag som ikke ser ut til å være skikkelig organisert bakover. Her lukter det poengdeling. 

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)Preston North End – Wigan Athletic

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ingen god start for Preston North End som tapte 0-1 borte mot Millwall i serieåpningen. Nå skal de forsøke å slå hardt tilbake på Deepdale, men det var et sted de slet litt på forrige sesong. Bare åtte ganger vant de hjemme på eget gress forrige sesong, og det er ikke bra nok dersom de har ambisjoner om å kjempe om playoff. Lørdag får de besøk av lokalrival Wigan Athletic, og de har nok en ekstra porsjon selvtillit i bagasjen etter en imponerende sesongåpning. The Latics fikk besøk av Cardiff City hjemme på DW Stadium, men viste ingen respekt for laget som kom ned fra Premier League. Wigan vant 3-2 takket være en fantastisk scoring av Lee Evans, og øyner derfor en drømmestart på sesongen når de gjester Deepdale. Forrige sesong ble det bare to borteseiere for Wigan i serien. 

Prestons siste kamper:
Millwall – Preston 1-0

Wigans siste kamper:
Wigan – Cardiff 3-2 (Windass, Jacobs, Evans)

Vurdering: Preston med skuffende sesongåpning, men jeg tror de reiser seg igjen her. Wigan imponerte i serieåpningen, men på bortebane har de vært svake over lang tid. Dette blir nok et morsomt og actionfylt lokaloppgjør hvor jeg tror vertene drar i land seieren. 

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet) 


 

Sheffield Wednesday – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

I skrivende stund er det fortsatt ikke sikkert hvem som tar over jobben som Sheffield Wednesday-manager. Muligens blir det Lee Bullen etter en sterk serieåpning borte mot Reading. Uglene vant 3-1 på Madejski Stadium, til tross for at Keiren Westwood ble utvist. Etter kampen la ikke Bullen skjul på at han selv kunne tenke seg å ta over roret permanent. På Deadline Day ble flere spennende spiller hentet inn til Hillsborough, som for eksempel David Bates, Jacob Murphy og Massimo Luongo. Barnsley imponerte stort i første serierunde da de vant 1-0 hjemme mot Fulham. Malik Wilks var i kjempeslag i Barnsley-debuten og ga Fulham-spillerne store problemer. Resten av laget fungerte også bra. Det blir spennende å se om de kan levere like imponerende press og angrepsspill mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday.

Wednesdays siste kamper:
Reading – Sheff Wed 1-3 (Joao, Hutchinson, Harris)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Fulham 1-0 (Thomas)

Vurdering: To lag som imponerte i serieåpningen. Wednesday har forsterket seg den siste uken, mens Barnsley ser ut til å være fulle av selvtillit. Dette er i mine øyne helt åpent. Vertene favoritter, men gjestene må ikke undervurderes her. I tillegg mangler Owls sin viktige keeper som er suspendert. Her velger jeg uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble full klaff for Slaven Bilic i sin første kamp som West Bromwich Albion-sjef. Kyle Edwards og Matt Phillips fant begge nettmaskene, og sørget dermed for at The Baggies gikk fra 0-1 til 2-1 på City Ground. Man kan sette spørsmålstegn ved begge målene, men det bryr nok ikke Bilic seg om. På Deadline Day smalt West Brom til med flere sterke signeringer. Charlie Austin, Grady Diangana, Chris Willock og Matheus Pereira ble alle hentet inn. Spesielt Austin var viktig for å gi litt ekstra konkurranse på topp. Millwall fikk en flott start på sesongen med 1-0 seier over Preston North End. Millwall forsvarte seg mesterlig og lot ikke Preston få til mye fremover på banen. De to vingene Connor Mahoney og Jed Wallace kombinerte fint på kampens eneste scoring, og de to blir meget viktige for løvene denne sesongen. 

West Broms siste kamper:
Forest – West Brom 1-2 (Edwards, Phillips)

Millwalls siste kamper:
Millwall – Preston 1-0 (Wallace)

Vurdering: To lag som startet sesongen bra. West Brom favoritter her på grunn av hjemmefordel, men man skal ikke undervurdere Millwall. Gjestene var meget sterke i serieåpningen, og har fått stablet sammen et sterkt mannskap. Jeg gir vertene tipset her, men ville ikke satt penger på denne kampen.

Tips: H (1.95 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply