Skrevet av: Eirik Aase

 

Tirsdagens TV-kamp:
20.45: Hull City – Blackburn Rovers

Tirsdagens oddskupong:
Middlesbrough – Wigan Athletic (Hjemmeseier til 2.05)
Sheffield Wednesday – Luton Town (Hjemmeseier til 1.95)

Totalodds: 4.00
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Hull City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Callum Elder og Angus MacDonald er ute, mens Eric Lichaj er usikker hos vertene. Hos gjestene ser det ut som om Tosin Adarabioyo ikke blir klar.

Grant McCann så ut til å stå ovenfor en tøff jobb når han tok over roret etter Nigel Adkins. Flere nøkkelspillere så ut til å være på vei ut av klubben, men til min store overraskelse spiller fortsatt Jarrod Bowen og Kamil Grosicki for tigrene. Sesongstarten har bydd på både nedturer og oppturer, men jevnt over synes jeg Hull har imponert. Spesielt i bortekampen mot Brentford forrige runde var de tidvis glitrende. Blackburn Rovers tapte de to første rundene, men sikret seg sesongens første seier da Middlesbrough kom på besøk lørdag ettermiddag. Rovers har ikke sett så verst ut i noen av kampene så langt, men har manglet det lille ekstra fremover på banen. Mot Boro gikk de tilbake til en mer direkte stil, og det ga positivt utslag. Kanskje vil man derfor få se et mer direkte Rovers-lag tirsdag kveld også.  

Hulls siste kamper:
Brentford – Hull 1-1 (Bowen)
Tranmere – Hull 0-3 (Milinkovic, Tafazolli, Toral)
Hull – Reading 2-1 (Bowen, Irvine)
Swansea – Hull 2-1 (Batty)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Boro 1-0 (Graham)
Blackburn – Oldham 3-2 (Downing, Dack, Rothwell)
Fulham – Blackburn 2-0
Blackburn – Charlton 1-2 (Selvmål)

Vurdering: Hull City har imponert i sesongstarten. Grant McCann har fått laget til å være hardtarbeidende over hele banen, samtidig som de spiller bra offensiv fotball. Blackburn Rovers har ikke fått ting til å stemme helt, men har ikke vært svake. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør som vertene vipper til sin fordel. Det vil ikke overraske meg om dette blir en slags kopi av Hulls kamp mot Reading for noen runder siden.

Tips: Hjemmeseier (2.45 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jonathan Grounds, Cheick Keita og Maikel Kieftenbeld mangler hos vertene. Gjestene håper å få Alex Mowatt klar til denne kampen.

Det ble tre meget sterke og uhyre heldige poeng da Birmingham City vant 1-0 borte mot Brentford i sesongåpningen. Etterpå har det ikke vært mye å juble for hos blåtrøyene. Uavgjort hjemme mot Bristol City og et fortjent tap mot Nottingham Forest har vært status i de to påfølgende rundene. I tillegg ble reservene knust av Portsmouth i ligacupen. Jeg har ikke blitt imponert av Birmingham så langt, og synes det ser skummelt ut for blåtrøyene. Barnsley ledet 2-1 hjemme mot Charlton Athletic forrige runde, men et sent straffemål fra Charlton sørget for at det bare ble ett poeng. Cauley Woodrow scoret et drømmemål for Barnsley i den kampen, og det blir viktig for The Tykes å få spissen sin i gang. Det har vært positive takter for Barnsley i sesongstarten, men samtidig har de vist en del svakhetstegn sammenlignet med forrige sesong. I sin eneste bortekamp denne sesongen ble det 0-2 tap mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday.

Birminghams siste kamper:
Forest – Birmingham 3-0
Birmingham – Bristol City 1-1 (Jutkiewicz)
Portsmouth – Birmingham 3-0
Brentford – Birmingham 0-1 (Pedersen)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Charlton 2-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Carlisle 0-3
Sheffield Wednesday – Barnsley 2-0
Barnsley – Fulham 1-0 (Thomas)

Vurdering: Birmingham City med skuffende tap sist. De trenger å løfte seg opp flere hakk foran egne supportere tirsdag kveld. Her møter de et spennende Barnsley-lag som er vanskelige å møte grunnet sin høye og aggressive press. Jeg tror Birmingham kommer til å spille en fotball som passer Barnsley bra, og derfor har jeg troen på at gjestene får med seg poeng herfra. Jeg drister meg faktisk til å prøve en borteseier til bra odds. 

Tips: Borteseier (3.35 @ Coolbet)


 

Derby County – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jamie Paterson, Graeme Shinnie, Jayden Bogle, Duane Holmes og Andre Wisdom mangler hos vertene. Gjestene har Marley Watkins, Saikou Janneh og Niki Maenpaa på skadelisten.

Martyn Waghorn har vært et friskt pust i sesongstarten. Han misset riktignok et straffespark i 0-0 kampen mot Swansea City i andre serierunde, men likevel har jeg likt det han har vist. Waghorn kommer seg til svært mange avslutninger, og forrige runde løsnet det foran mål. Derby-spissen scoret to mål i kampen som endte 2-2 borte mot Stoke City. The Rams står nå med fem poeng og er fortsatt ubeseiret under Phillip Cocus ledelse. Bristol City gjorde en del endringer i troppen før overgangsvinduet stengte. Det er kanskje en av grunnene til at de ikke har fått den beste starten. Forrige helg ble det derimot en fin opptur for The Robins da Queens Park Rangers ble slått 2-0 hjemme på Ashton Gate. The Robins har ambisjoner om å være med helt i toppen, men da må de i så fall løfte prestasjonene enda et par hakk. Nysigneringen Benik Afobe fant nettmaskene forrige kamp, og det blir viktig for Bristol City at han blir varm i drakten. 

Derbys siste kamper:
Stoke – Derby 2-2 (Waghorn x2)
Scunthorpe – Derby 0-1 (Buchanan)
Derby – Swansea 0-0
Huddersfield – Derby 1-2 (Lawrence x2)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – QPR 2-0 (Afobe, Nagy)
QPR – Bristol City 3-3 (Diedhiou, Hunt, Walsh)
Birmingham – Bristol City 1-1 (Rowe)
Bristol City – Leeds 1-3 (Weimann)

Vurdering: Vidåpent oppgjør på Pride Park. Derby med et par tunge fravær, mens Bristol City fortsatt ikke har kommet skikkelig i gang. Dette kan vippe begge veier. Jeg klarer ikke plukke en vinner, og velger derfor uavgjort i dette oppgjøret. 

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)Middlesbrough – Wigan Athletic

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Dael Fry, Rudy Gestede og Hayden Coulson er ute hos vertene. Joe Williams er suspendert hos gjestene, mens Joe Garner, Josh Windass, Anthony Pilkington og Joe Gelhardt er ute med skader.

Jonathan Woodgate venter fortsatt på sin første seier som Middlesbrough-sjef. Han har nå ledet Boro i fire kamper, og ingen av de har endt med seier. I serien har de tapt 0-1 mot både Brentford og Blackburn Rovers, mens det ble 3-3 i serieåpningen mot Luton Town. Tidvis viste Boro lovende takter mot både Luton og Brentford, men i tapet mot Blackburn forrige runde var rødtrøyene skuffende. Wigan Athletic startet sesongen med et smell da de slo Cardiff City, men påfølgende kampene har vært et sørgelig skue. Spesielt bortekampen mot Preston North End gjorde vondt å se på for Wigan-supporterne. 

Boros siste kamper:
Blackburn – Boro 1-0
Boro – Crewe 2-2 (Fletcher, Bola) *Crewe videre etter straffer
Boro – Brentford 0-1
Luton – Boro 3-3 (Wing,  Assombalonga, Fletcher)

Wigans siste kamper:
Wigan – Leeds 0-2
Wigan – Stoke 0-1
Preston – Wigan 3-0
Wigan – Cardiff 3-2 (Windass, Jacobs, Evans)

Vurdering: Middlesbrough venter fortsatt på sesongens første seier, og jeg tror den kommer her. Boro viste hjemme mot Brentford at de kan se meget sterke ut, selv om uttellingen var dårlig i den kampen. Her møter de et svakere lag i Wigan Athletic, og da tror jeg rødtrøyene har det som skal til for å stå igjen med tre poeng. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Luton Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Barry Bannan er usikker hos vertene, mens Luke Bolton er det samme hos gjestene.

To imponerende seiere førte til at Sheffield Wednesday tronet øverst på tabellen etter de to første serierundene. At de i tillegg fikk spillefri i ligacupen grunnet Burys finansielle problemer førte til at de fikk ekstra hvile foran Millwall-kampen forrige helg. Mot slutten av første omgang fikk Millwall en spiller utvist også, og derfor skulle man tro at Sheffield Wednesday hadde gode forutsetninger for å få med seg poeng nordover. Slik skulle det ikke gå, noe som førte til at uglene endte opp med sesongens første nederlag. Wednesday har sett sterke ut i sesongstarten og vil nok være ivrige etter å slå tilbake så fort som mulig. Luton Town venter fortsatt på sin første seier i Championship for sesongen. De tok ledelsen i både første og tredje serierunde, mens et sent baklengsmål førte til tap i andre serierunde. Man kan trygt si at Luton ikke har vært enkle å møtte for de andre lagene så langt, til tross for at de fortsatt ikke har tatt tre poeng. 

Wednesdays siste kamper:
Millwall – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Barnsley 2-0 (Murphy, Harris)
Reading – Sheff Wed 1-3 (Joao, Hutchinson, Harris)

Lutons siste kamper:
Luton – West Brom 1-2 (Cornick)
Luton – Ipswich 3-1 (Jones, Lee, Shinnie)
Cardiff – Luton 2-1 (Pearson)
Luton – Middlesbrough 3-3 (Collins, Bradley, Cranie)

Vurdering: Sheffield Wednesday har sett meget bra ut i starten, mens det lugger litt for Luton Town. Uglene skal få kjempe hardt for poengene mot et bra Luton-lag, men jeg tror de har det som skal til for å stikke av med seieren her.   

Tips: Hjemmeseier (1.95 @ Coolbet)


 

 

About The Author

Leave a Reply