Skrevet av: Eirik Aase

 

Huddersfield Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.00
TV-kanal: Viasport 2
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene ifølge BBC. Hos gjestene er Fernando Forestieri suspendert.

Rundens mest interessante kamp finner sted i Yorkshire. Yorkshire-rivalene Huddersfield Town og Sheffield Wednesday har nemlig begge fått på plass nye managere siden forrige runde. Vertene har ansatt Cowley-brødrene, mens uglene har fått på plass Garry Monk. Det blir derfor meget spennende å se hvem av de som kan få en drømmestart i sin nye jobb. The Terriers ligger nå nest sist på tabellen med bare ett fattig poeng etter seks serierunder. På eget gress har de tapt samtlige tre kamper, noe som gjør de til det eneste laget i Championship som ikke har tatt poeng på hjemmebane denne sesongen. Sheffield Wednesday startet fantastisk med tre seiere på de fire første kampene, men har nå tapt sine to siste kamper. Muligens var det nettopp disse to tapene som fikk fortgang på ansettelsen av Garry Monk. Dette blir den fjerde klubben Monk leder i Championship, og fortsatt har det ikke blitt opprykk for han i noen av jobbene. Kanskje kan det endelig skje med uglene? Wednesday vant sin første bortekamp mot Reading, men etterpå har det blitt tap mot Millwall og Preston North End.

Huddersfields siste kamper:
Luton – Huddersfield 2-1 (Grant)
Huddersfield – Reading 0-2
Cardiff – Huddersfield 2-1 (Chalobah)
Huddersfield – Derby 1-2 (Grant)
Huddersfield – Lincoln 0-1

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – QPR 1-2 (Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)
Preston – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Luton 1-0 (Harris)
Millwall – Sheff Wed 1-0

Vurdering: Denne kampen styrer jeg unna. To lag som begge har ansatt nye managere siden sist. Dette er bingo. Jeg setter et kryss i midten, men anbefaler helst å ikke tippe på dette oppgjøret. 

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)


 

Barnsley – Leeds United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ben Williams er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Tyler Roberts usikker, mens Luke Ayling er ute.

Det startet så bra for Barnsley. I serieåpningen klemte de til med en overbevisende 1-0 seier hjemme mot Fulham. Etterpå har det derimot gått i motbakke. På de fem neste kampene har det blitt to uavgjort og tre tap. I tillegg ble de sendt på hodet ut av ligacupen av Carlisle United. Forrige runde ble det bare ett poeng mot et svakt Wigan Athletic-lag, mens de i forrige hjemmekamp tapte hele 1-3 mot Luton Town. Det ser ikke bra ut for The Tykes for øyeblikket. Leeds United gikk på sesongens første tap i serien da Swansea City vant 1-0 på Elland Road forrige runde. Tapet var surt for Leeds-fansen, og spesielt det faktum at seiersmålet kom helt på tampen av kampen gjorde nok vondt. Jeg tror likevel ikke Leeds-supporterne trenger å uroe seg etter tapet sist. Leeds var nemlig det klart beste laget i kampen mot Swansea, og det sier litt om hvor sterke de faktisk er for øyeblikket. Noen arbeidsuhell kommer det til å være for Leeds denne sesongen, og jeg tror det var ett av få. På bortebane har Leeds full pott og 8-1 i målforskjell etter tre kamper på fremmed gress. 

Barnsleys siste kamper:
Wigan – Barnsley 0-0
Barnsley – Luton 1-3 (Wilks)
Birmingham – Barnsley 2-0
Barnsley – Charlton 2-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Carlisle 0-3

Leeds siste kamper:
Leeds – Swansea 0-1
Leeds – Stoke 2-2 (Costa, Nkethiah)
Stoke – Leeds 0-3 (Bamford, Alioski, Dallas)
Leeds – Brentford 1-0 (Nketiah)
Wigan – Leeds 0-2 (Bamford x2)

Vurdering: Barnsley har vært skuffende siden sesongåpningen. Her møter de ligaens beste lag i Leeds United. Jeg har problemer med å se noe annet utfall enn borteseier i dette Yorkshire-derbyet.

Tips: Borteseier (1.50 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply