Skrevet av: Eirik Aase

 

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Queens Park Rangers – West Bromwich Albion
16.00: Blackburn Rovers – Luton Town

Søndagens TV-kamp:
14.30: Barnsley – Brentford

Lørdagens oddskupong:
Blackburn Rovers – Luton Town (Hjemmeseier til 1.80)
Charlton Athletic – Leeds United (Borteseier til 1.52)

Swansea City – Reading (Hjemmeseier til 1.95)
Totalodds: 5.34
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 Queens Park Rangers – West Bromwich Albion

Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Grant Hall er usikker, mens Angel Rangel er skadet hos vertene. Hos gjestene er Kieran Gibbs og Conor Townsend usikre.

Queens Park Rangers-fansen er høyt oppe for øyeblikket, og det er lett å forstå hvorfor de er så fornøyde. Mark Warburton har skapt et imponerende lag siden han ankom Loftus Road. Spissparet Jordan Hugill og Nakhi Wells leverer til terningkast seks på topp, mens Eberechi Eze og Ilias Chair er minst like imponerende lenger bak. Nå har QPR fire seiere på rad i serien, og jeg kan fint se for meg at de er med i toppen hele sesongen. QPR spilte mye bra fotball utover høsten i fjor også, men det føles annerledes denne gangen. Forrige runde var to mål av Nakhi Wells nok til å sikre seier mot byrival Millwall. West Bromwich Albion flyr også høyt. Slaven Bilics mannskap havnet under både 0-1 og 1-2 hjemme mot Huddersfield Town, men snudde kampen og vant til slutt 4-2. The Baggies er fortsatt ubeseiret i serien under Bilics ledelse. Nå ligger de på en fjerdeplass med 4-4-0 etter åtte serierunder. 

QPRs siste kamper:
Millwall – QPR 1-2 (Wells x2)
QPR – Luton 3-2 (Wells x2, Eze)
Sheff Wed – QPR 1-2 (Hugill x2)
QPR – Portsmouth 0-2
QPR – Wigan 3-1 (Eze, Hugill, Wells)

West Broms siste kamper:
West Brom – Huddersfield 4-2 (Phillips x2, Furlong, Ajayi)
Fulham – West Brom 1-1 (Ajayi)
West Brom – Blackburn 3-2 (Diangana, Livermore, Phillips)
Derby – West Brom 1-1 (Zohore)
West Brom – Reading 1-1 (Zohore)

Vurdering: For en herlig kamp dette blir! To offensive lag som har vist mye bra fremover på banen. Begge lagene er full av selvtillit, og jeg tror dette blir et bra oppgjør. Jeg forventer mange scoringer, men jeg klarer ikke plukke en vinner. Her velger jeg å markere for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.50 @ Coolbet)


 

Blackburn Rovers – Luton Town
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Ben Brereton ute, mens Joe Rothwell og Tosin Adarabioyo er usikre. Gjestene kan få tilbake Callum McManaman her, mens Martin Cranie er usikker.

Blackburn Rovers vartet opp med en meget imponerende seier borte mot Reading sist. Rovers var best i det meste på Madejski Stadium, og det var ingenting å si på at de tok med seg tre poeng. Nå har Rovers vunnet to kamper på rad i serien, mens bare én av de seks siste kampene har endt med tap. Hjemme på Ewood Park har de 2-1-0 på sine tre siste kamper, og de har holdt nullen i samtlige av disse tre kampene. Luton Town har ikke fått den starten på sesongen som de hadde ønsket seg. Syv poeng etter åtte serierunder er ikke det man håper på som nyopprykket lag. Forrige runde tapte de hele 0-3 hjemme mot Hull City, men man kan trygt si at det resultatet lyver litt. Luton skapte mange sjanser, men hadde dårlig uttelling. På bortebane har Luton 1-0-3 denne sesongen, hvor Barnsley er laget de har slått. 

Rovers siste kamper:
Reading – Blackburn 1-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Millwall 2-0 (Dack, Williams)
West Brom – Blackburn 3-2 (Johnson, Dack)
Sheff Utd – Blackburn 2-1 (Gallagher)
Blackburn – Cardiff 0-0

Lutons siste kamper:
Luton – Leicester 0-4
Hull – Luton 0-3
QPR – Luton 3-2 (Cornick, Collins)
Luton – Huddersfield 2-1 (Collins, Shinnie)
Cardiff – Luton 0-3 (Sheehan, Jervis, Selvmål)

Vurdering: Blackburn Rovers har sett bra ut i de siste kampene. Spesielt på hjemmebane har de vært solide. Luton Town har ikke overbevist, men jeg synes de har sett litt bedre ut enn hva tabellen tilsier. I dette oppgjøret tror jeg hjemmefordelen avgjør for Rovers. Derfor går jeg for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.80 @ Coolbet)Charlton Athletic – Leeds United

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler toppscorer Lyle Taylor og Beram Kayal. Hos gjestene er viktige Pablo Hernandez skadet.

Lee Bowyer hadde aldri sett Charlton Athletic svakere enn det de var i første omgang mot Wigan Athletic forrige runde. Charlton slet mot Wigans dødballer, og tapte til slutt 0-2 etter to mål fra hjørnespark. Etter å ha gått ubeseiret gjennom de seks første serierundene, har Charlton nå tapt sine to siste kamper. I begge disse kampene har Charlton manglet sin spydspiss Lyle Taylor, og det er nok hovedgrunnen til de to tapene. Taylor er ute til denne kampen også, men Leeds har også et tungt fravær i Pablo Hernandez. Leeds hadde fortjent å vinne både 3 og 4-0 hjemme mot Derby County forrige runde, men måtte nok en gang se poeng ryke ut av vinduet helt på tampen. Kampen endte 1-1, og dermed fortsetter hjemmeproblemene for hvittrøyene. På bortebane er Leeds derimot fantastiske. De har vunnet samtlige av sine fire bortekamper så langt, og har totalt 10-1 i målforskjell på disse kampene. 

Charltons siste kamper:
Wigan – Charlton 2-0
Charlton – Birmingham 0-1
Reading – Charlton 0-2 (Leko, Taylor)
Charlton – Brentford 1-0 (Gallagher)
Charlton – Forest 1-1 (Taylor)

Leeds siste kamper:
Leeds – Derby 1-1 (Selvmål)
Barnsley – Leeds 0-2 (Klich, Nketiah)
Leeds – Swansea 0-1
Leeds – Stoke 2-2 (Costa, Nketiah)
Stoke – Leeds 0-3 (Bamford, Alioski, Dallas)

Vurdering: Leeds mangler sin viktigste spiller, men i mine øyne er kollektivet Leeds det aller viktigste. Jeg tror de klarer seg bedre uten sin beste spiller, enn hva Charlton gjør uten Lyle Taylor. I mine øyne er det klasseforskjell mellom disse to lagene, til tross for at det bare skiller tre poeng på tabellen. Dette her vinner bortelaget. 

Tips: Borteseier (1.52 @ Coolbet)


 

Derby County – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kaptein Richard Keogh er ute resten av sesongen, mens Tom Lawrence og Mason Bennett er usikre etter fyllekjøring tidligere denne uken. Jefferson Montero og Maikel Kieftenbeld er ute hos gjestene.

Nå er det krise hos Derby County! Etter en fæl start på sesongen står Derby med syv kamper på rad uten seier. De er helt nede på en 18. plass med åtte poeng etter åtte serierunder. Tidligere denne uken skulle Derby derfor ha litt teambuilding for å få opp moralen i laget, men det ble fiasko. Noen av spillerne valgte å drikke videre når kvelden egentlig var slutt, før de deretter satt seg bak rattet. Dette resulterte i en bilulykke hvor Tom Lawrence og Mason Bennett ble arrestert for kjøring i påvirket tilstand, mens kaptein Richard Keogh pådro seg en skade som holder han ute resten av sesongen. Nå blir det spennende å se hvordan ukens hendelse kommer til å påvirke lørdagens kamp. Birmingham City gikk på sesongens første hjemmetap da Preston North End var på besøk sist helg. Blåtrøyene kom seg dermed ned på jorda igjen etter to imponerende seiere. Birmingham har hatt en god start på sesongen, og ligger nå på en 11. plass med 13 poeng. På bortebane har de 2-0-2 denne sesongen.   

Derbys siste kamper:
Leeds – Derby 1-1 (Martin)
Derby – Cardiff 1-1 (Malone)
Brentford – Derby 3-0
Forest – Derby 3-0
Derby – West Brom 1-1 (Waghorn)

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Preston 0-1
Charlton – Birmingham 0-1 (Bellingham)
Birmingham – Stoke 2-1 (Jutkiewicz, Bellingham)
Swansea – Birmingham 3-0
Birmingham – Barnsley 2-0 (Jutkiewicz, Alvaro)

Vurdering: Derby County er favoritter her, men jeg får mest lyst til å prøve en borteseier. Dette fordi Derby nå ser ut til å være en klubb i krise. De har syv kamper på rad uten seier i serien, og den siste ukens hendelser må ha ødelagt enda mer for klubben. Jeg styrer unna spill, men hadde valgt borteseier her. 

Tips: Borteseier (3.35 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Terence Kongolo er usikker hos vertene. Gjestene mangler Frank Fielding og Jiri Skalak.

Danny Cowley har nå fått to forsøk på å sikre Huddersfield Town sin første seier for sesongen, men det har blitt tap i begge kampene. Den nye Terriers-sjefen tapte første 0-2 hjemme mot Sheffield Wednesday, før det ble nederlag mot West Bromwich Albion sist. Huddersfield ledet både 1-0 og 2-1 borte mot The Baggies, men måtte til slutt reise tomhendt hjem. Nå ligger Huddersfield helt sist på tabellen med bare ett poeng etter åtte serierunder. Det er smått utrolig med tanke på at de spilte Premier League-fotball for bare noen måneder siden. Millwall startet bra denne sesongen, men etter 1-2 mot Queens Park Rangers sist helg, har de nå fem kamper på rad uten seier. Tre av disse fem kampene har endt med tap. På bortebane har Millwall slitt over lengre tid. I begge de to siste sesongene har det gått lang tid før de har kommet i gang på fremmed gress. Nå har de 0-2-2 på sine fire første bortekamper. 

Huddersfields siste kamper:
West Brom – Huddersfield 4-2 (O`Brien, Grant)
Huddersfield – Sheff Wed 0-2
Luton – Huddersfield 2-1 (Grant)
Huddersfield – Reading 0-2
Cardiff – Huddersfield 2-1 (Chalobah)

Millwalls siste kamper:
Millwall – QPR 1-2 (Hutchinson)
Blackburn – Millwall 2-0
Millwall – Hull 1-1 (Wallace)
Oxford – Millwall 2-2 (Bödvarsson x2)
Boro – Millwall 1-1 (Bradshaw)

Vurdering: Det vil seg ikke for Huddersfield Town. Resultatene er dårlig, og det samme kan sies om de fleste prestasjonene. Nå spørs det om de ikke snart får et løft under sin nye manager Danny Cowley. Her møter de et Millwall-lag som sliter stort på fremmed gress, men som ikke er enkler å spille mot. Millwall har tatt poeng borte mot West Bromwich Albion og Middlesbrough. Det vil ikke overraske meg om de tar poeng her også. Jeg markerer for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.10 @ Coolbet)


 

Hull City – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Callum Elder og Jon Toral er ute hos vertene. Gjestene mangler Isaac Vassell, men håper å ha Robert Glatzel klar.

Hull City klarte ikke stoppe Luton Town fra å skape flere gode sjanser da lagene møtte hverandre forrige helg, men likevel ble det en jubelaften for The Tigers. Luton klarte nemlig aldri overliste George Long i Hull-buret, mens tigrene var effektive i motsatt ende av banen. Det endte til slutt med en overbevisende 3-0 seier, noe som må ha vært befriende for manager Grant McCann etter fem kamper på rad uten seier. Cardiff City vant 1-0 hjemme mot Middlesbrough forrige runde. Waliserne hadde tre uavgjorte kamper på rad før seieren mot Boro, og nå står de med fem kamper på rad uten tap. Cardiff ligger nå på en 13. plass med tolv poeng. Veien til toppen er kort, men likevel er nok ikke manager Neil Warnock helt fornøyd med sesongstarten. Det har nemlig skjedd flere ganger at Cardiff ikke har sett så bra ut, samtidig som de har slitt med å sette sjansene i de kampene de virkelig har spilt bra. 

Hulls siste kamper:
Luton – Hull 0-3 (Stewart x2, Grosicki)
Hull – Wigan 2-2 (Bowen, Grosicki)
Millwall – Hull 1-1 (Grosicki)
Preston – Hull 2-2 (Magennis, Bowen)
Hull – Bristol City 1-3 (Bowen)

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Boro 1-0 (Selvmål)
Derby – Cardiff 1-1 (Glatzel)
Cardiff – Fulham 1-1 (Murphy)
Cardiff – Luton 0-3
Blackburn – Cardiff 0-0

Vurdering: Verken Hull City eller Cardiff City har overbevist meg i starten. Begge lagene kan slå hvem som helst når de har dagen, men samtidig kan de se fryktelig svake ut når ting ikke stemmer. Det er derfor vanskelig å si hvordan dette skal gå. Jeg klarer ikke falle ned på noe utfall her. I mangel av bedre alternativer ender jeg opp med et kryss i midten. Styr unna! 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rudy Gestede, Hayden Coulson og George Friend er ute hos vertene. Hos gjestene er Tom Lees mest sannsynlig ute.

Middlesbrough hadde fire kamper på rad uten tap før de tok turen til Wales for å møte Cardiff City forrige helg. Et selvmål endte oppe med å sende Boro hjem uten poeng. Rødtrøyenes manager, Jonathan Woodgate, så fryktelig irritert ut i intervjuet etter kamp. Ni poeng på de åtte første kampene er ikke bra nok for Boro, og det kan virke som om han kjenner litt på presset. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 2-1-1 så langt. Sheffield Wednesday-sjef Garry Monk fikk en drømmestart da uglene vant i hans første kamp som Owls-manager borte mot Huddersfield Town. Forrige helg måtte de derimot nøye seg med ett poeng. Fulham tok ledelsen på Hillsborough, men et sent utligningsmål av Atdhe Nuhiu reddet dagen for Monk & Co. Wednesday ligger nå på en niendeplass med 13 poeng etter åtte kamper. På bortebane har uglene 2-0-2 så langt.

Boros siste kamper:
Cardiff – Boro 1-0
Boro – Reading 1-0 (Johnson)
Bristol City – Boro 2-2 (Selvmål, Assombalonga)
Boro – Millwall 1-1 (McNair)
Boro – Wigan 1-0 (Assombalonga)

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Everton 0-2
Sheff Wed – Fulham 1-1 (Nuhiu)
Huddersfield – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Winnall)
Sheff Wed – QPR 1-2 (Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)

Vurdering: Garry Monk returnerer til Riverside Stadium. Middlesbrough hadde en fin periode nylig, men tapet sist må ha gjort vondt. Her møter de et sterkt Sheffield Wednesday-lag som har imponert i starten. Jeg tror vi vil få se et kampbilde som passer gjestene bra. Dette er helt åpent i mine øyne, men jeg holder en knapp på bortelaget her. 

Tips: Borteseier (3.05  @ Coolbet)Preston North End – Bristol City

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Declan Rudd og Billy Bodin er usikre hos vertene. Bailey Wright, Tomas Kalas og Adam Nagy er usikre hos gjestene.

Rundens kanskje mest interessante oppgjør finner sted på Deepdale. Preston North End og Bristol City er to av lagene som mange ser på som outsidere i opprykkskampen. De har begge bygget seg opp gjennom solide prestasjoner i Championship de siste sesongene, og nå venter man bare på at de skal ta det siste lille steget opp. Etter åtte serierunder kan begge klubbene være fornøyde med det de har levert. Preston er oppe på en tredjeplass med 5-1-2 så langt, mens Bristol City okkuperer en syvendeplass med ett poeng mindre enn hjemmelaget. The Lilywhites har vunnet samtlige fire hjemmekamper, mens gjestene fra Bristol har meget sterke 3-1-0 på sine fire bortekamper. Det er to av de beste lagene i Championship som møtes lørdag ettermiddag, og vinnerlaget vil være fulle av selvtillit foran det som kan bli en spennende høstsesong. 

Prestons siste kamper:
Preston – Man City 0-3
Birmingham – Preston 0-1 (Maguire)
Preston – Brentford 2-0 (Maguire, Barkhuizen)
Forest – Preston 1-1 (Bodin)
Preston – Hull 2-2 (Huntington, Harrop)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Swansea 0-0
Stoke – Bristol City 1-2 (Diedhiou, Selvmål)
Bristol City – Boro 2-2 (Palmer, Rowe)
Hull – Bristol City 1-3 (Afobe x2, Selvmål)
Derby – Bristol City 1-2 (Weimann, Brownhill)

Vurdering: Ligaens beste hjemmelag mot et av ligaens klart beste bortelag. Disse to lagene ser omtrent like sterke ut for øyeblikket. Dette blir jevnt! Selv om vertene er favoritter hos bookmakerne, klarer ikke jeg plukke en vinner her. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet) 


 

Swansea City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Aldo Kalulu er skadet, mens Jake Bidwell er suspendert hos vertene. Danny Loader ser ut til å gå glipp av kampen for gjestene på grunn av sykdom.

Både Swansea City og Reading gikk på smeller i ligacupen mot Premier League-motstand tidligere denne uken. I serien er det derimot bare Reading som kan være skuffet over egen innsats så langt denne sesongen. The Royals tapte 1-2 hjemme mot Blackburn Rovers sist, og var skuffende i det oppgjøret. Nå står Reading med tre strake tap i serien, og nå skiller det bare to poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Reading 1-1-2 så langt. Swansea City flyr derimot høyt. De er helt oppe på en andreplass på tabellen etter åtte serierunder. De to siste kampene har bare gitt ett poeng, men før det hadde Swansea fem seiere og én uavgjort. Hjemme i Wales har Swansea vunnet tre kamper, men forrige hjemmekamp endt med tap mot Nottingham Forest. 

Swanseas siste kamper:
Watford – Swansea 2-1 (Surridge)
Bristol City – Swansea 0-0
Swansea – Forest 0-1
Leeds – Swansea 0-1 (Routledge)
Swansea – Cambridge 6-0 (Surridge x2, Byers, Peterson, Routledge, Garrick)

Readings siste kamper:
Wolves – Reading 1-1 (Boye)
Reading – Blackburn 1-2 (Swift)
Boro – Reading 1-0
Reading- Charlton 0-2
Plymouth – Reading 2-4 (Meite x2, Barrett x2)

Vurdering: Swansea City har imponert stort i sesongstarten. Her får de besøk av et Reading-lag som har skuffet i det siste. Det er vanskelig å gå for annet enn hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (1.95 @ Coolbet)


 

Barnsley – Brentford
Kampstart: 14.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel….

Barnsleys siste kamper:
Forest – Barnsley 1-0
Barnsley – Leeds 0-2
Wigan – Barnsley 0-0
Barnsley – Luton 1-3 (Wilks)
Birmingham – Barnsley 2-0

Brentfords siste kamper:
Brentford – Stoke 0-0
Preston – Brentford 2-0
Brentford – Derby 3-0 (Watkins x2, Mbeumo)
Charlton – Brentford 1-0
Leeds – Brentford 1-0

Vurdering: Kommer… 

Tips: ?? (?? @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply