Skrevet av: Eirik Aase

 

Tirsdagens oddskupong:
Middlesbrough – Preston North End (Borteseier til 2.80)
Reading – Fulham (Borteseier til 2.15)

Totalodds: 6.02
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 Blackburn Rovers – Nottingham Forest

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Blackburn Rovers var høyt oppe før møtet med Luton Town sist. De hadde vunnet sine to siste kamper, samtidig som de hadde holdt nullen i fire av sine seks siste kamper. Ting så ut til å løsne for Lancashire-klubben og supporterne rettet blikket oppover på tabellen. Derfor ble det en gedigen nedtur for Rovers-fansen da Luton Town ble for sterke på Ewood Park. Luton skapte ikke mye, men var effektive da de først besøkte Rovers sekstenmeter. Rovers hadde mye ball, mange innlegg og styrte kampen. Likevel slet de med å spille seg frem til store sjanser. Tirsdag kommer et av ligaens store formlag på besøk. Nottingham Forest skapte ikke mye mot Stoke City, men vant likevel 3-2 mot The Potters. Nå har skogvokterne åtte kamper på rad uten tap i serien. Rødtrøyene har vunnet sine tre siste kamper og ligger nå på tredjeplass på tabellen med ett poeng til tabelltopp. På bortebane har Forest 3-2-0, hvor sterke lag som Swansea City, Fulham og Stoke City har blitt slått. I tillegg har de tatt poeng mot Leeds United på Elland Road. 

Rovers siste kamper:
Blackburn – Luton 1-2 (Travis)
Reading – Blackburn 1-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Millwall 2-0 (Dack, Williams)
West Brom – Blackburn 3-2 (Johnson, Dack)
Sheff Utd – Blackburn 2-1 (Gallagher)

Forests siste kamper:
Stoke – Forest 2-3 (Ameobi, Grabban, Lolley)
Arsenal – Forest 5-0
Forest – Barnsley 1-0 (Watson)
Swansea – Forest 0-1 (Semedo)
Forest – Preston 1-1 (Adomah)

Vurdering: Blackburn Rovers er sterke, men har slitt med å skape store sjanser i kampene sine. Bakover på banen er de vanligvis solide. Mot Nottingham Forest vil de nok ikke få styre spillet så mye som de gjorde mot Luton Town, men kanskje er det en bra ting for vertene. Forest har imponert stort i høst og spesielt på bortebane er de sterke. Selvtilliten er på topp hos rødtrøyene, og jeg tror de har det som skal til for å dra i land en fjerde strake seier på tirsdag. Jeg markerer for borteseier. 

Tips: Borteseier (3.05 @ Coolbet)


 

Hull City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hull City så ut til å sikre seg tre viktige poeng da Jordy De Wijs stusset inn 2-1 etter 89 minutter spill mot Cardiff City lørdag. Skuffet måtte de se Cardiff City slå tilbake på overtid og sørge for at kampen endte uavgjort 2-2. Tigrene klarte dermed ikke følge opp med en ny seier etter 3-0 mot Luton Town i den foregående runden. Hull har nå bare to seiere på de ni første serierundene, men de fire siste kampene i serien har ikke endt med tap. Hjemme på KCOM Stadium har ikke Hull vunnet noen av sine fire siste kamper. Det ser derimot veldig lyst ut for Sheffield Wednesday for øyeblikket. Uglene vant hele 4-1 da Garry Monk returnerte til Riverside Stadium for å møte Middlesbrough lørdag ettermiddag. Wednesday har nå syv poeng på sine tre siste kamper i serien. Yorkshire-klubben ligger nå på en syvendeplass med tre poeng til tabelltopp, og på bortebane har de 3-0-2 denne sesongen. 

Hulls siste kamper:
Hull – Cardiff 2-2 (Grosicki, De Wijs)
Luton – Hull 0-3 (Stewart x2, Grosicki)
Hull – Wigan 2-2 (Bowen, Grosicki)
Millwall – Hull 1-1 (Grosicki)
Preston – Hull 2-2 (Magennis, Bowen)

Wednesdays siste kamper:
Boro – Sheff Wed 1-4 (Iorfa, Reach, Selvmål, Fletcher)
Sheff Wed – Everton 0-2
Sheff Wed – Fulham 1-1 (Nuhiu)
Huddersfield – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Winnall)
Sheff Wed – QPR 1-2 (Fletcher)

Vurdering: Klarer Sheffield Wednesday temme Kamil Grosicki? Det er spørsmålet. Jeg tror gjestene har en god mulighet til å ta med seg tre poeng fra dette oppgjøret. Hull har skuffet meg de siste rundene, mens uglene ser ut til å ha noe spennende på gang. Her velger jeg å gå for borteseier. 

Tips: Borteseier (2.60 @ Coolbet)Leeds United – West Bromwich Albion

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Leeds United-supporterne klør seg nok hardt i hodet for tiden. Hvordan i alle dager er det mulig at et lag som dominerer omtrent hver eneste kamp, likevel ikke klarer vinne kampene komfortabelt? Det lurer jeg også på. Hver gang Leeds er i aksjon ser det ut som om de skal rive motstanderen i stykker. Likevel roter de bort poeng når motstanderen scorer på én av sine få muligheter, samtidig som Leeds selv er alt for dårlige foran mål. Patrick Bamford ser ut til å merke presset, noe som gikk hardt ut over en Charlton Athletic-spiller på lørdag. Hvordan Bamford slapp unna marsjordre forstår ikke jeg. Dog spørs det om ikke Bamford må ta plass på siden uansett snart, ettersom det ikke kan være lenge før Eddie Nketiah havner foran i køen. Hjemme på Elland Road har Leeds bare vunnet én av fire denne sesongen. West Bromwich Albion er nå serieleder i Championship. Lørdag tok de en imponerende 2-0 seier borte mot Queens Park Rangers. The Baggies har fortsatt ikke tapt en seriekamp under Slaven Bilics ledelse. Det betyr at de nå har ni kamper på rad uten tap i serien. I motsetning til Leeds har ikke West Brom problemer foran mål, og i skrivende stund er de mestscorende i Championship denne sesongen. På bortebane har de 3-2-0 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Charlton – Leeds 1-0
Leeds – Derby 1-1 (Selvmål)
Barnsley – Leeds 0-2 (Klich, Nketiah)
Leeds – Swansea 0-1
Leeds – Stoke 2-2 (Costa, Nketiah)

West Broms siste kamper:
QPR – West Brom 0-2 (Ferguson, Pereira)
West Brom – Huddersfield 4-2 (Phillips x2, Furlong, Ajayi)
Fulham – West Brom 1-1 (Ajayi)
West Brom – Blackburn 3-2 (Diangana, Livermore, Phillips)
Derby – West Brom 1-1 (Zohore)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Leeds United roter bort poeng på merkelige måter, mens West Bromwich Albion fortsatt ikke har tapt denne sesongen. Jeg tror Leeds kommer til å dominere som vanlig, men blir ikke overrasket dersom West Brom straffer vertene dersom de får nok sjanser. Her klarer jeg ikke velge verken hjemme eller borteseier. Jeg ender opp med å sette et kryss i midten. 

Tips: Uavgjort (4.00 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jonathan Woodgate var rasende etter Middlesbroughs 1-4 tap hjemme mot Sheffield Wednesday sist. Han snakket om sin oppvokst i området, og hvordan Boro-fansen forventer å se spillerne blø for drakten. I kampen mot Wednesday fikk han se alt annet enn blod på draktene til Boro-spillerne. Nå har rødtrøyene to strake tap i serien. I løpet av de ni første serierundene har de bare vunnet to ganger. Det er foreløpig lite ved dette Boro-laget som får meg til å tro at de vil blande seg inn i toppen denne sesongen. Preston North End kan derimot bli en utfordrer i toppen. De hadde vunnet samtlige fire hjemmekamper før det ble uavgjort mot Bristol City sist. The Lilywhites ligger nå på en femteplass med 17 poeng, og har nå seks kamper på rad uten tap. På bortebane har de bare vunnet én gang denne sesongen, og det skjedde i deres forrige bortekamp mot Birmingham City. 

Boros siste kamper:
Boro – Sheff Wed 1-4 (McNair)
Cardiff – Boro 1-0
Boro – Reading 1-0 (Johnson)
Bristol City – Boro 2-2 (Selvmål, Assombalonga)
Boro – Millwall 1-1 (McNair)

Prestons siste kamper:
Preston – Bristol City 3-3 (Gallagher, Johnson, Bauer)
Preston – Man City 0-3
Birmingham – Preston 0-1 (Maguire)
Preston – Brentford 2-0 (Maguire, Barkhuizen)
Forest – Preston 1-1 (Bodin)

Vurdering: Middlesbrough ser svake ut for øyeblikket. Jeg tror Preston North End kan ha en god mulighet til å ta alle poengene her. Boro spiller en fotball som passer Preston bra. Jeg tror gjestene vil straffe Boro på overganger. Derfor markerer jeg for borteseier. 

Tips: Borteseier (2.80 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Wigan Athletic hadde lite å stille opp med borte mot Fulham fredag kveld. Fulham var best i det aller meste og vant til slutt fortjent 2-0. Nå gjelder det for Wigan å reise seg igjen hjemme på DW Stadium. Det er først og fremst på hjemmebane de tar poengene sine, og slik var det forrige sesong også. Denne sesongen har Wigan tatt åtte poeng, hvor syv av poengene har blitt tatt på eget gress. I de to siste hjemmekampene har de ikke sluppet inn mål heller. Birmingham City kom tilbake fra 0-2 borte mot Derby County sist, og hadde til og med straffespark på stillingen 2-2. Det straffesparket bommet Lukas Jutkiewicz på, og etterpå sikret Derby seieren med sin 3-2 scoring. Blåtrøyene har nå tapt sine to siste i ligaen, og på bortebane har de tapt tre av sine fire siste kamper. 

Wigans siste kamper:
Fulham – Wigan 2-0
Wigan – Charlton 2-0 (Dunkley x2)
Hull – Wigan 2-2 (Gelhardt, Dunkley)
Wigan – Barnsley 0-0
QPR – Wigan 3-1 (Kipre)

Birminghams siste kamper:
Derby – Birmingham 3-2 (Gardner, Sunjic)
Birmingham – Preston 0-1
Charlton – Birmingham 0-1 (Bellingham)
Birmingham – Stoke 2-1 (Jutkiewicz, Bellingham)
Swansea – Birmingham 3-0

Vurdering: Wigan Athletic er som regel imponerende på hjemmebane, mens de er fryktelig svake borte. Her møter de et Birmingham City-lag som for det meste ikke har sett særlig bra ut på bortebane denne sesongen. Dette blir ikke enkelt for Wigan, men jeg har likevel troen på at de tar en knepen seier her. 

Tips: Hjemmeseier (2.45 @ Coolbet)


 

Reading – Fulham
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter tre strake tap klarte Reading endelig stoppe tapsrekken da turen gikk til Wales for å møte Swansea City sist. The Royals havnet under 0-1 etter bare få minutter spill, men et sent utligningsmål av Andy Yiadom sikret poengdeling. The Royals snakket høyt om heftige ambisjoner etter sterke signeringer på tampen av overgangsvinduet, samt god form i midten av august. Nå ligger de på en 20. plass med åtte poeng. Hjemme på Madejski Stadium har de tapt tre av sine fire kamper denne sesongen. Fulham tok en kontrollert seier hjemme mot Wigan Athletic sist. Før Wigan-kampen hadde de fire kamper på rad uten seier. Nå står de med bare ett tap på de åtte siste kampen i serien. På bortebane har The Cottagers bare vunnet én av sine fire kamper denne høsten. 

Readings siste kamper:
Swansea – Reading 1-1 (Yiadom)
Wolves – Reading 1-1 (Boye)
Reading – Blackburn 1-2 (Swift)
Boro – Reading 1-0
Reading- Charlton 0-2

Fulhams siste kamper:
Fulham – Wigan 2-0 (Cairney, Bryan)
Sheff Wed – Fulham 1-1 (Cairney)
Fulham – West Brom 1-1 (Knockaert)
Cardiff – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Southampton 0-1

Vurdering: Reading har ikke overbevist så langt, selv om de har imponert i enkelte kamper. Her får de besøk av et sterkt Fulham-lag som sjeldent taper. Jeg føler meg trygg på at Fulham får med seg poeng hjem til London, men spørsmålet er om det blir ett eller tre poeng. Jeg velger å følge magefølelsen, og den taler for borteseier.  

Tips: Borteseier (2.15 @ Coolbet)


 

Stoke City – Huddersfield Town
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Stoke City var imponerende rent spillemessig hjemme mot Nottingham Forest fredag kveld, men som vanlig skulle enkle feil i bakre rekker ødelegge for The Potters. Forest hadde ikke mange sjansene, men vant likevel 3-2 over Stoke. Nedturen fortsetter dermed for manager Nathan Jones & Co, og nå ligger Stoke på jumboplass med bare to poeng etter ni serierunder. Det har allerede blitt en luke på seks poeng opp til trygg plass. Jeg var sikker på at Jones måtte pakke sakene sine etter fredagens tap, men det ser ut som om han får en siste mulighet her. Dersom det ikke blir seier i denne kampen kan jeg ikke forstå annet enn at Jones forlater klubben. Huddersfield Town ligger nest sist på tabellen med like mange poeng som Stoke. De har også fått en fryktelig start på sesongen og venter fortsatt på sin første seier. Deres nye manager Danny Cowley har ledet klubben i tre kamper, men har bare klart å ta ett poeng så langt. På bortebane har Huddersfield tapt sine tre siste kamper. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Forest 2-3 (Gregory, McClean)
Crawley – Stoke 1-1 (Vokes)
Brentford – Stoke 0-0
Stoke – Bristol City 1-2 (Clucas)
Birmingham – Stoke 2-1 (Lindsay)

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Millwall 1-1 (Campbell)
West Brom – Huddersfield 4-2 (O`Brien, Grant)
Huddersfield – Sheff Wed 0-2
Luton – Huddersfield 2-1 (Grant)
Huddersfield – Reading 0-2

Vurdering: Begge lagene har bare tatt to poeng så langt, men spillemessig synes jeg Stoke City har sett klart bedre ut enn Huddersfield Town. Det ser ut som om det vil ta en stund før Huddersfield er oppe og går under Danny Cowleys ledelse. Alt kan skje i en slik viktig bunnkamp som dette, men jeg tror Stoke kommer til å være sterkest. Jeg tror derfor at det er hjemmelaget som får æren av å ta sin første seier for sesongen her. 

Tips: Hjemmeseier (1.95  @ Coolbet)


 

About The Author

Leave a Reply