Skrevet av: Eirik Aase

 

Tirsdagens oddskupong:
Derby County – Wigan Athletic (Hjemmeseier til 2.08)
Nottingham Forest – Hull City (Hjemmeseier til 2.05)

Fulham – Luton Town (Hjemmeseier til 1.52)
Totalodds: 6.48
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 


 

 

Bristol City – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tomas Kalas, Adam Nagy, Jay DaSilva og Korey Smith er alle ute hos vertene. Lyle Taylor og Tomer Hemed er ute hos gjestene, mens Jonathan Williams er usikker.

Bristol City hadde ikke tapt noen av sine ti siste kamper i serien før møtet med Luton Town sist. Borte mot The Hatters skulle rødtrøyene likevel få det fryktelig tøft. Hele tre ganger måtte målvakt Daniel Bentley plukke ballen ut av nettmaskene, mens de selv ikke klarte scoret en eneste gang. Med tapet på Kenilworth Road falt Bristol City ned til en niendeplass med sine 20 poeng foran midtukerunden. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City 2-2-1 denne sesongen. Charlton Athletic fortsetter å imponere etter opprykket fra League One. The Addicks var den klare dumpekandidaten foran sesongstart, men ser nå mer ut som en opprykkskandidat. Etter 3-0 seieren over Derby County sist, er rødtrøyene nå oppe på en syvendeplass med 21 poeng. På bortebane har Charlton 2-2-1 denne sesongen. 

Bristol Citys siste kamper:
Luton – Bristol City 3-0
Bristol City – Reading 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 1-1 (Weimann)
Preston – Bristol City 3-3 (Weimann, Moore, Baker)
Bristol City – Swansea 0-0

Charltons siste kamper:
Charlton – Derby 3-0 (Gallagher, Bonne, Sarr)
Fulham – Charlton 2-2 (Gallagher, Bonne)
Charlton – Swansea 1-2 (Leko)
Charlton – Leeds 1-0 (Bonne)
Wigan – Charlton 2-0

Vurdering: Bristol City er sterke, men har tidvis slitt litt med å bryte ned lag hjemme på eget gress. Her møter de et velsmurt kollektiv som er vanskelig å spille seg gjennom. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør hvor gjestene har god mulighet til å få med seg noe. Denne kampen kan vippe alle veier, men jeg velger å markere for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Derby County – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Richard Keogh, Craig Forsyth, Ikechi Anya og George Evans er ute hos vertene. Jamal Lowe er usikker hos gjestene, mens Nathan Byrne er suspendert.

Charlton Athletic-spiller Jake Forster Caskey uttalte at det var enkelt å slå Derby County forrige runde. Det er en uttalelse som bør gjøre Derby-fansen bekymret for tiden som kommer. The Rams har nemlig ikke overbevist så langt denne sesongen, og foran midtukerunden ligger de på en 15. plass med 15 poeng. Veien til toppen er fortsatt kort, men hvittrøyene trenger helt klart å løfte spillet sitt et par hakk for å kunne bli et lag man bør se opp for i opprykkskampen. Hjemme på Pride Park har Derby 2-3-1 denne sesongen, hvor de to siste kampene har endt med seier. Wigan Athletic fortsetter å imponere på hjemmebane. Søndag ettermiddag ble et tøft Nottingham Forest-lag slått, og nå har Wigan skrapt sammen 14 poeng. Det store problemet for Wigan er at hele 13 av de 14 poengene har blitt tatt på hjemmebane. På fremmed gress har de bare tatt ett poeng på seks kamper, og slik var det for det meste i forrige sesong også. Skal Wigan overleve denne sesongen, bør Paul Cook gjøre noe med de dårlige resultatene på fremmed gress.

Derbys siste kamper:
Charlton – Derby 3-0
Derby – Luton 2-0 (Lawrence, Selvmål)
Barnsley – Derby 2-2 (Huddlestone, Martin)
Derby – Birmingham 3-2 (Martin, Waghorn, Paterson)
Leeds – Derby 1-1 (Martin)

Wigans siste kamper:
Wigan – Forest 1-0 (Lowe)
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Birmingham 1-0 (Pilkington)
Fulham – Wigan 2-0
Wigan – Charlton 2-0 (Dunkley x2)

Vurdering: Derby County overbeviser ikke, men har vunnet sine to siste hjemmekamper. Her møter de et Wigan Athletic-lag som ikke får noe til å stemme på bortebane. Det er derfor vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (2.08 @ Coolbet)Fulham – Luton Town

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Etter 4-1 seieren over Reading for tre runder siden, var det mange Fulham-supportere som så lyst på tingenes tilstand. De to siste kampene har derimot ikke vært like lystige. Først ble det sjansesløseri og skuffende forsvarsspill i 2-2 kampen mot Charlton Athletic, før de ble et nummer for små borte mot bunnlaget Stoke City sist. Nå har Fulham bare vunnet to av sine åtte siste kamper, noe som gjør at de ligger midt på tabellen. Hjemme på Craven Cottage har hvittrøyene 3-2-1 denne sesongen. Luton Town har slitt med dårlige prestasjoner fra sin rekordsignering Simon Sluga hele sesongen. Keeperen har levert flere svake kamper, samt oppsiktsvekkende tabber. Forrige runde måtte han finne seg i å bli henvist til benken, slik at James Shea fikk tillit fra start. Det ga umiddelbart utslag. Luton holdt nullen og vant 3-0 hjemme mot et sterkt Bristol City-lag. Nå har The Hatters syv poeng på de fire siste kampene, og på bortebane har de 2-0-4. Kanskje kan Shea lede Luton til nok en imponerende prestasjon? Han vil i hvert fall få litt å jobbe med onsdag kveld. 

Fulhams siste kamper:
Stoke – Fulham 2-0
Fulham – Charlton 2-2 (Cavaleiro, Mitrovic)
Reading – Fulham 1-4 (Cairney x2, Mitrovic x2)
Fulham – Wigan 2-0 (Cairney, Bryan)
Sheff Wed – Fulham 1-1 (Cairney)

Lutons siste kamper:
Luton – Bristol City 3-0
Derby – Luton 2-0
Luton – Millwall 1-1 (McManaman)
Blackburn – Luton 1-2 (Collins, Pearson)
Luton – Leicester 0-4

Vurdering: Det lugger litt for Fulham, men hjemme klarer de seg som regel bra. Her møter de et bra Luton Town-lag, men likevel har jeg troen på at vertene tar tre poeng. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.52 @ Coolbet) 


 

Huddersfield Town – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Terrence Kongolo er usikker hos vertene, mens George Friend og Rudy Gestede mangler hos gjestene.

Huddersfield Town ser nå ut til å være på riktig vei. Etter en fryktelig start på sesongen kan supporterne nå endelig rette blikket mot det som skjer på plassene over dem på tabellen. Forrige runde ble det uavgjort 2-2 borte mot Blackburn Rovers, og for tredje kamp på rad kom Juninho Bacuna inn fra benken og fant nettmaskene. Nå har Huddersfield ikke tapt noen av sine fire siste kamper, hvor to av kampene har endt med seier. The Terriers ligger fortsatt på nedrykksplass, men har bare ett poeng opp til trygg plass. Hjemme i Yorkshire har de svake 1-1-4 denne sesongen. Middlesbrough er virkelig i trøbbel. De ligger på plassen over Huddersfield på tabellen med sine ni poeng, men i motsetning til Huddersfield har ikke supporterne hatt mye å juble for i det siste. De fem siste kampene har bare gitt ett poeng, og nå er manager Jonathan Woodgate nødt til å snu den vonde trenden så fort som mulig. Spesielt på bortebane har rødtrøyene skuffet i høst. De har spilt fem kamper på fremmed gress, og det har bare resultert i to poeng. 

Huddersfields siste kamper:
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Bacuna, Grant)
Huddersfield – Hull 3-0 (Grant, Kachunga, Bacuna)
Stoke – Huddersfield 0-1 (Bacuna)
Huddersfield – Millwall 1-1 (Campbell)
West Brom – Huddersfield 4-2 (O`Brien, Grant)

Boros siste kamper:
Boro – West Brom 0-1
Birmingham – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Preston 1-1 (Selvmål)
Boro – Sheff Wed 1-4 (McNair)
Cardiff – Boro 1-0

Vurdering: Huddersfield Town ser ut til å være på vei oppover, mens Middlesbroughs formpil peker motsatt vei. Jeg synes derfor det fremstår som mest fornuftig å markere for hjemmeseier her, selv om det ikke føles godt å stole på et hjemmelag som knapt har fått kjenne på hvordan det føles å vinne fotballkamper det siste året. 

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Jordy De Wijs ser ut til å mangle hos gjestene.

Nottingham Forest var ikke helt heldig med dommeravgjørelsene i søndagens 0-1 tap mot Wigan Athletic. Flere ganger lot skogvokterne seg irritere av kamplederen, og det kunne jeg godt forstå. Tapet mot The Latics betyr at Forest sin rekke med kamper på rad uten tap stoppet på ti. Sabri Lamouchi har fått dette Forest-laget til å se defensivt solid ut, og minner nå om et lag som kan være med i toppen av tabellen. Etter tirsdagens kamp ligger Forest på en sjetteplass med 22 poeng, og nå skiller det to poeng opp til opprykksplass. Hjemme på City Ground har de 3-1-1 denne sesongen. Hull City gikk på et surt 2-3 tap hjemme mot Queens Park Rangers forrige runde, og står nå med to strake tap i serien. Bare tre av de tolv første kampene har endt med seier for Grant McCann & Co, og det er ikke bra nok for et lag som ifølge McCann bør kunne være med i kampen om playoff. På bortebane har Hull 1-2-2 denne sesongen, hvor Luton Town er laget de har slått. 

Forests siste kamper:
Wigan – Forest 1-0
Forest – Brentford 1-0 (Watson)
Blackburn – Forest 1-1 (Lolley)
Stoke – Forest 2-3 (Ameobi, Grabban, Lolley)
Arsenal – Forest 5-0

Hulls siste kamper:
Hull – QPR 2-3 (Magennis, Bowen)
Huddersfield – Hull 3-0
Hull – Sheff Wed 1-0 (Eaves)
Hull – Cardiff 2-2 (Grosicki, De Wijs)
Luton – Hull 0-3 (Stewart x2, Grosicki)

Vurdering: Nottingham Forest er sterke bakover på banen. Nøkkelen for skogvokterne blir å stanse Kamil Grosicki og Jarrod Bowen, men det tror jeg de kan klare. I motsatt ende av banen tror jeg ikke Hull klarer stenge igjen, og derfor fremstår hjemmeseier som det mest sannsynlige utfallet. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply