Skrevet av: Eirik Aase

 

Tirsdagens oddskupong:
Preston North End – Leeds United (Borteseier til 2.15)
Queens Park Rangers – Reading (Hjemmeseier til 2.00)

West Bromwich Albion – Barnsley (Hjemmeseier til 1.37)
Totalodds: 5.89
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 


 

Birmingham City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ivan Sunjic er suspendert, mens Gary Gardner er usikker hos vertene. Hos gjestene er Darragh Lenihan, Ben Brereton og Greg Cunningham ute med skader. I tillegg er Amari`i Bell usikker.

Birmingham City hang lenge i tauene borte mot Leeds United forrige runde, og havnet etter hvert bakpå da Kalvin Phillips scoret kampens eneste mål midtveis i andre omgang. Mot slutten av kampen kjempet Birmingham seg tilbake i kampen, og spesielt Kristian Pedersen hadde en god mulighet til å sikre poengdeling. Det ble til slutt tap for Birmingham, som dermed står med fire tap på de fem siste kampene. Nå ligger Birmingham på en 12. plass med 16 poeng, og på hjemmebane har de 3-1-1 denne sesongen. Blackburn Rovers imponerte tidvis i hjemmekampen mot Huddersfield Town forrige runde. Lewis Holtby og Bradley Dack fungerte bra sammen på midtbanen, og sammen stod de for to mål og to målgivende pasninger. Nok en gang ødela dårlig forsvarsspill for Lancashire-klubben, noe som førte til at de måtte nøye seg med poengdeling. Nå står Rovers med fire kamper på rad uten seier i serien, og på bortebane har de 2-0-3 denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-0
Birmingham – Boro 2-1 (Bailey, Villalba)
Wigan – Birmingham 1-0
Derby – Birmingham 3-2 (Gardner, Sunjic)
Birmingham – Preston 0-1

Rovers siste kamper:
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Forest 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Luton 1-2 (Travis)
Reading – Blackburn 1-2 (Armstrong, Dack)

Vurdering: Birmingham City er klart bedre hjemme, enn de er på bortebane. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som varierer en del i prestasjonene, samtidig som de har tunge fravær bakover på banen. Dette oppgjøret kan vippe alle veier, og jeg klarer ikke plukke en vinner. Jeg ender opp med å markere for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Hos gjestene er Charlie Adam og Yakou Meite usikre.

Eberechi Eze var den store helten for Queens Park Rangers da de besøkte Hull City forrige runde. Stjerneskuddet skaffet to straffespark på utrolig vis, og straffesparkene satte han selv i mål på iskaldt vis. QPR vant 3-2 over tigrene og sikret seg dermed sin andre strake seier i serien. Nå er London-klubben oppe på en femteplass på tabellen med bare tre poeng til tabelltopp. Hjemme på Loftus Road har QPR 3-1-2 denne sesongen og 12-11 i målforskjell. Reading ansatte Mark Bowen som ny manager i landslagspausen, og klubbens tidligere sportsdirektør fikk en drømmestart i sin nye rolle. I en ellers kjedelig fotballkamp ble det full fyr syv minutter på overtid da Matt Miazga satte inn seiersmålet for The Royals. Seieren gjør at Reading nå er oppe på en 20. plass, men fortsatt skiller det bare to poeng ned til nedrykk. På bortebane har Reading 1-2-3 denne sesongen, hvor Huddersfield Town er det eneste laget de har slått.

QPRs siste kamper:
Hull – QPR 2-3 (Eze x2, Manning)
QPR – Blackburn 4-2 (Hugill, Wells, Eze, Osayi-Samuel)
Cardiff – QPR 3-0
QPR – West Brom 0-2
Millwall – QPR 1-2 (Wells x2)

Readings siste kamper:
Reading – Preston 1-0 (Miazga)
Bristol City – Reading 1-0
Reading – Fulham 1-4 (Meite)
Swansea – Reading 1-1 (Yiadom)
Wolves – Reading 1-1 (Boye)

Vurdering: Queens Park Rangers har imponert stort denne sesongen. Ikke bare er resultatene gode, man kan også si det samme om prestasjonene. Her møter de et Reading-lag som tok en viktig og litt heldig seier sist. Man skal ikke undervurdere et lag som akkurat har fått et lite løft med sin nye manager, men her tror jeg vertene har det som skal til for å sitte igjen med tre poeng. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (2.00 @ Coolbet)Millwall – Cardiff City

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ryan Leonard er usikker hos vertene, mens Sol Bamba fortsatt ikke er klar hos gjestene.

Adam Barrett kunne juble for tre poeng i sin første kamp som vikarierende Millwall-sjef like før landslagspausen. Lørdag så det ut som om han skulle få enda mer å juble for da Millwall tok den korte turen til Brentford. Millwall ledet 2-0 på Griffin Park, men tre baklengsmål i sluttminuttene førte til et surt nederlag. Mandag kveld ble Gary Rowett ansatt som ny manager, men han tar plass på tribunen under tirsdagens kamp. Barrett kommer derfor til å lede tirsdagens kamp også. Nå ligger Millwall på en 17. plass med 14 poeng, og på hjemmebane har de 3-1-1 denne sesongen. Cardiff City sikret seg ett poeng hjemme mot Sheffield Wednesday etter et litt omdiskutert mål. Waliserne var ikke helt på topp i kampen mot uglene forrige runde, men unngikk i hvert fall tap. Nå er Cardiff på en 11. plass med 17 poeng, og de er samtidig ligaens nest beste hjemmelag. Det store problemet for Cardiff er deres prestasjoner på bortebane. På deres seks bortekamper har det blitt uavgjort tre ganger, mens tre kamper har endt med tap. De venter med andre ord fortsatt på sin første borteseier for sesongen. 

Millwalls siste kamper:
Brentford – Millwall 3-2 (Bradshaw, Wallace)
Millwall – Leeds 2-1 (Bradshaw, Wallace)
Luton – Millwall 1-1 (Bradshaw)
Huddersfield – Millwall 1-1 (Smith)
Millwall – QPR 1-2 (Hutchinson)

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Tomlin)
West Brom – Cardiff 4-2 (Ward x2)
Cardiff – QPR 3-0 (Morrison, Pack, Paterson)
Hull – Cardiff 2-2 (Glatzel, Ward)
Cardiff – Boro 1-0 (Selvmål)

Vurdering: Millwall er ikke enkle å spille mot på The Den, mens Cardiff City generelt ikke er enkle å spille mot. Det aller meste tyder på at dette blir et jevnt oppgjør mellom to direktespillende lag. Dette blir nok ikke noe fyrverkeri. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)


 

Preston North End – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Clarke og Louis Moult er ute hos vertene. Ifølge BBC starter Leeds United med samme lag som mot Birmingham City. Det betyr at Patrick Bamford starter på topp, mens Pablo Hernandez fortsatt ikke er helt frisk.

Hele syv minutter på overtid kom baklengsmålet som påførte Preston North End et sjeldent tap forrige runde. Det aller meste tydet på at kampen mellom Reading og Preston North End kom til å ebbe ut uten scoringer, men slik skulle det ikke gå. Baklengsmålet var ekstra surt for et Preston-lag som ikke hadde tapt noen av sine åtte siste kamper i serien. Etter kampen ville ikke manager Alex Neil si noe negativt om spillerne sine, ettersom de har vært så fantastiske tidligere i sesongen. Han har for så vidt et godt poeng, ettersom Preston for øyeblikket ligger på en imponerende sjetteplass med 21 poeng. Hjemme på Deepdale er de ligaens beste hjemmelag med 5-1-0 så langt. Leeds United feiret 100 års jubileum hjemme mot Birmingham City forrige runde. Det gikk som vanlig en stund før de klarte lure ballen inn i nettmaskene, men når de først klarte det, så passet det bra at det var nettopp den lokale helten Kalvin Phillips som gjorde det. Etter scoringen hadde Leeds flere muligheter til å punktere kampen, men sjansesløseriet fortsatte. Dette førte nesten til at Birmingham klarte utligne før slutt, noe som irriterte manager Marcelo Bielsa etter kampslutt. Nå er Leeds oppe på en andreplass med 23 poeng, og det skiller to poeng opp til tabelltopp. På bortebane har Leeds 4-0-2 denne sesongen. 

Prestons siste kamper:
Reading – Preston 1-0
Preston – Barnsley 5-1 (Johnson x2, Harrop, Barkhuizen, Pearson)
Boro – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Bristol City 3-3 (Gallagher, Johnson, Bauer)
Preston – Man City 0-3

Leeds siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-0 (Phillips)
Millwall – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – West Brom 1-0 (Alioski)
Charlton – Leeds 1-0
Leeds – Derby 1-1 (Selvmål)

Vurdering: For en fantastisk fotballkamp dette kommer til å bli! To lag som har gjorte det bra i sesongstarten, og som spiller offensiv og aggressiv fotball. Prestons imponerende hjemmeform gjør at det ikke er enkelt å plukke en vinner her, men jeg velger å stole på magefølelsen. Den taler for borteseier. 

Tips: Borteseier (2.15 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene håper å få Keiren Westwood klar til denne kampen, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Garry Monks Sheffield Wednesday viste mye bra borte mot Cardiff City forrige serierunde, og så lenge ut til å ta med seg tre poeng hjem fra Wales. Et par minutter før slutt utlignet Cardiff på et frispark som i mine øyne burde blitt annullert for offside, og dermed måtte uglene nøye seg med uavgjort. Nå står Yorkshire-klubben med bare ett tap på de seks siste kampene. De ligger på en åttendeplass med 20 poeng, og har dermed fem poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Hillsborough har Wednesday sterke 3-1-1 denne sesongen. Kort tid før landslagspausen så Nathan Jones helt fortapt ut som Stoke City-manager. Han holdt nærmest en slags avskjedstale etter 0-1 tapet mot Huddersfield Town hjemme på Bet365 Stadium, men nå har tingenes tilstand snudd. The Potters har for første gang under Jones ledelse vunnet to kamper på rad, og mye tyder på at Stoke faktisk er på gang igjen nå. Til tross for to seiere på rad ligger Stoke likevel fortsatt på nedrykksplass med sine åtte poeng. De har to poeng opp til trygg plass, samt 1-1-3 på fremmed gress.  

Wednesdays siste kamper:
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Börner)
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Luongo)
Hull – Sheff Wed 1-0
Boro – Sheff Wed 1-4 (Iorfa, Reach, Selvmål, Fletcher)
Sheff Wed – Everton 0-2

Stokes siste kamper:
Stoke – Fulham 2-0 (Gregory, Campbell)
Swansea – Stoke 1-2 (Hogan, Clucas)
Stoke – Huddersfield 0-1
Stoke – Forest 2-3 (Gregory, McClean)
Crawley – Stoke 1-1 (Vokes)

Vurdering: Sheffield Wednesday har sett bra ut siden Garry Monk ankom klubben. Her møter de et Stoke City-lag som har fått dårlig betalt tidligere i sesongen, men som nå ser ut til å være på gang. Dette blir nok et jevnt oppgjør mellom to sterke lag. Det er vanskelig å plukke en vinner her, og derfor velger jeg å gå for uavgjort.  

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)


 

Swansea City – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Aldo Kalulu er ute, mens Joe Rodon er usikker hos vertene. Nikos Karelis, Sergi Canos, Mads Bech Sorensen og Luka Rakic er ute hos gjestene.

Det ble en meget underholdene kamp da Swansea City tok turen til Oakwell for å møte Barnsley forrige runde. Begge lagene skapte flere gode sjanser, og etter hvert sendte Andre Ayew svanene i ledelsen med sin tredje scoring på like mange kamper. Barnsley kom tilbake og sikret poengdeling, og dermed står Swansea nå med bare én seier på de seks siste kampene. Til tross for den svake formen ligger hvittrøyene likevel helt oppe på en tredjeplass med 22 poeng. Opp til tabelltopp skiller det bare tre poeng, og på hjemmebane har de 3-1-2 denne sesongen. Brentford så ut til å gå på et pinlig 0-2 tap hjemme mot Millwall lørdag ettermiddag, men vartet deretter opp med en vanvittig snuoperasjon. I løpet av sluttminuttene gikk Brentford fra 0-2 til 3-2, og sikret seg dermed tre viktige poeng. Nå er Brentford på en 13. plass med 15 poeng, og på bortebane har de 2-0-4 denne sesongen. 

Swanseas siste kamper:
Barnsley – Swansea 1-1 (Ayew)
Swansea – Stoke 1-2 (Ayew)
Charlton – Swansea 1-2 (Ayew, Dhanda)
Swansea – Reading 1-1 (Borja)
Watford – Swansea 2-1 (Surridge)

Brentfords siste kamper:
Brentford – Millwall 3-2 (Mbeumo, DaSilva, Watkins)
Forest – Brentford 1-0
Brentford – Bristol City 1-1 (DaSilva)
Barnsley – Brentford 1-3 (Watkins x3)
Brentford – Stoke 0-0

Vurdering: To lag som står for herlig underholdene fotball. Det blir spennende å se hvordan det vil se ut når de barker sammen tirsdag kveld. Ingen av lagene har overbevist veldig den siste tiden, og det er vanskelig å plukke en vinner her. Dette kan vippe begge veier, men hjemmefordelen gjør at jeg velger å markerer for Swansea City-seier her.  

Tips: Hjemmeseier (2.75 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Barnsley
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Matt Phillips, Kenneth Zohore og Keiran Gibbs er alle usikre hos vertene. Bambo Diaby og Dimitri Cavare er begge usikre hos gjestene.

Slaven Bilic kunne være godt fornøyd etter West Bromwich Albions 1-0 seier borte mot Middlesbrough. The Baggies fikk en tøff jobb borte mot rødtrøyene, og var blant avhengig av meget bra keeperspill fra sin sisteskanse Sam Johnstone for å dra seieren i land. Hal Robson-Kanu skrev under på ny kontrakt i landslagspausen, og han feiret det med å score kampens eneste mål i seieren mot Boro. Nå er West Bromwich serieleder med sine 25 poeng. Bare én av de tolv første kampene har endt med tap, og på hjemmebane har de fortsatt ikke tapt. Tre av deres fem hjemmekamper har endt med seier, mens to av kampene har endt uavgjort. Barnsley er fortsatt uten manager siden de sparket Daniel Stendel før landslagspausen. Adam Murray leder laget frem til en erstatter kommer på plass, og han fikk se laget sitt sikre ett poeng hjemme mot Swansea City sist. Nå har Barnsley gått elleve kamper på rad uten seier, og på bortebane har de fæle 0-1-4 og 1-10 i målforskjell.  

West Broms siste kamper:
Boro – West Brom 0-1 (Robson-Kanu)
West Brom – Cardiff 4-2 (Diangana, Austin, Sawyers, Pereira)
Leeds – West Brom 1-0
QPR – West Brom 0-2 (Ferguson, Pereira)
West Brom – Huddersfield 4-2 (Phillips x2, Furlong, Ajayi)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Swansea 1-1 (Mowatt)
Preston – Barnsley 5-1 (McGeehan)
Barnsley – Derby 2-2 (Woodrow, Halme)
Barnsley – Brentford 1-3 (Woodrow)
Forest – Barnsley 1-0

Vurdering: Dette vinner hjemmelaget. Dette er topp mot bunn, og det er ikke tilfeldig. West Bromwich Albion ser meget bra ut, mens det ikke vil seg for Barnsley. Selv med managerskifte sliter jeg med å se hvordan Barnsley skal klare ta poeng her. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.37 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply