Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Sheffield Wednesday – Leeds United
16.00: West Bromwich Albion – Charlton Athletic

Søndagens TV-kamp:
13.00: Swansea City – Cardiff City

Mandagens TV-kamp:
20.45: Queens Park Rangers – Brentford

Lørdagens oddskupong:
Preston North End – Blackburn Rovers (Hjemmeseier til 2.05)
Middlesbrough – Fulham (Borteseier til 2.20)

Nottingham Forest – Reading (Hjemmeseier til 2.15)
Totalodds: 9.70
– Oddsen er hentet fra Coolbet. Det kommer dessverre ikke info om skader og suspensjoner denne runden…

 

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det har ikke vært mange scoringer i Sheffield Wednesdays fire siste kamper. 0-1, 1-0, 1-1 og 1-0 er status siden Middlesbrough ble slått hele 4-1. Ikke overraskende har Garry Monk rettet fokuset over på den defensive biten av spillet, og det tror jeg er fornuftig av Wednesday-sjefen. Massimo Luongo er ingen målmaskin, men har nå blitt matchvinner i to av de tre siste kampene for uglene. Foran helgens runde ligger Sheffield Wednesday helt oppe på en tredjeplass med 23 poeng, og det skiller bare tre poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Hillsborough har Sheffield-klubben sterke 4-1-1 denne sesongen. Lørdag får uglene besøk av en av Garry Monks tidligere klubber, nemlig Leeds United. Da hvittrøyene kom på besøk forrige sesong, endte kampen opp med å gi oss flere ufattelige scoringer. Leeds United-spiss Eddie Nketiah klaget i landslagspausen på lite spilletid, og leverte en ny god søknad til mer spilletid da han scoret et sent utligningsmål mot Preston North End tirsdag kveld. Kampen endte 1-1, og førte til at Leeds klatret opp på direkte opprykksplass. Marcelo Bielsa & Co har nå to poeng opp til tabelltopp, og på bortebane har de 4-1-2 denne sesongen. Det gjør de til ligaens nest beste bortelag, men samtidig har de bare tatt ett poeng på sine tre siste bortekamper. 

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Stoke 1-0 (Luongo)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Börner)
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Luongo)
Hull – Sheff Wed 1-0
Boro – Sheff Wed 1-4 (Iorfa, Reach, Selvmål, Fletcher)

Leeds siste kamper:
Preston – Leeds 1-1 (Nketiah)
Leeds – Birmingham 1-0 (Phillips)
Millwall – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – West Brom 1-0 (Alioski)
Charlton – Leeds 1-0

Vurdering: Sheffield Wednesday har vært sterke denne sesongen. Siden Garry Monk ankom klubben har de vært vanskelige å skape mange sjanser mot. Her møter de et Leeds United-lag som ser strålende ut nesten hver eneste kamp, men som sliter med uttellingen foran mål. Dette kan fort bli et oppgjør med få mål, men jeg har på følelsen at Leeds klarer trekke det lengste strået her. 

Tips: Borteseier (2.20 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer..

Foran tirsdagens kamp mot Barnsley lå West Bromwich Albion helt på toppen av tabellen, mens Barnsley lå på jumboplass. Rødtrøyene fra Yorkshire hadde heller ikke med seg noen manager til The Hawthorns, men de hadde med seg en brennhet spiss på topp. Cauley Woodrow scoret to mål før West Brom hadde rukket å komme skikkelig i gang, men West Brom kom tilbake og sikret poengdeling senere i kampen. Ett poeng er ikke bra nok i en slik kamp, men The Baggies ligger likevel øverst på tabellen med sine 26 poeng. Hjemme på eget gress har de 3-3-0 og hele 15-10 i målforskjell. Charlton Athletic forsvarte seg nok en gang som løver foran eget mål da de besøkte Bristol City forrige runde. Senere i kampen tok de selv ledelsen på en kontring hvor City-keeper Daniel Bentley tabbet seg ut. The Robins utlignet litt senere, men fikk deretter en spiller utvist. Med én mann mer på banen fikk Charlton-fansen troen på seier, men istedenfor endte kampen med nederlag. Hele åtte minutter på overtid satte nemlig Bristol City inn seiersmålet. Manager Lee Bowyer var fortsatt suspendert, og man kan trygt si at han ikke var fornøyd fra tribuneplass. Nå er Charlton på en 10. plass med 21 poeng, og på bortebane har de 2-2-2 denne sesongen. 

West Broms siste kamper:
West Brom – Barnsley 2-2 (Pereira, Selvmål)
Boro – West Brom 0-1 (Robson-Kanu)
West Brom – Cardiff 4-2 (Diangana, Austin, Sawyers, Pereira)
Leeds – West Brom 1-0
QPR – West Brom 0-2 (Ferguson, Pereira)

Charltons siste kamper:
Bristol City – Charlton 2-1 (Bonne)
Charlton – Derby 3-0 (Gallagher, Bonne, Sarr)
Fulham – Charlton 2-2 (Gallagher, Bonne)
Charlton – Swansea 1-2 (Leko)
Charlton – Leeds 1-0 (Bonne)

Vurdering: West Bromwich Albion skuffet stort i 2-2 kampen mot Barnsley i midtuken. Det blir interessant å se om de løfter seg igjen når et velsmurt Charlton Athletic-kollektiv kommer på besøk. Jeg tror vertene kan få større problemer enn man kanskje tror i dette oppgjøret, men velger likevel å markere for hjemmeseier. Oddsen er dog ikke i nærheten av å være fristende.  

Tips: Hjemmeseier (1.50 @ Coolbet)Birmingham City – Luton Town

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Birmingham City imponerte ikke stort, men glimtet til med ett strålende angrep da de vant 1-0 hjemme mot Blackburn Rovers i midtuken. Birmingham hadde aldri behov for å ta foten på gasspedalen, ettersom gjestene var overraskende svake i alt fra pasningsspill til press uten ball. Til slutt viste Maxime Colin sin scoring seg å være nok til å sikre tre meget fortjente poeng for Pep Clotets mannskap. Seieren var spesielt deilig for spanjolen med tanke på at hele fire av deres fem siste kamper hadde endt med tap. Nå er Birmingham oppe på en 11. plass med 19 poeng, og på hjemmebane har blåtrøyene svært imponerende 4-1-1 å vise til så langt i høst. Luton Town måtte se Aleksandar Mitrovic finne nettmaskene tre ganger da de var på besøk hos Fulham tidligere denne uken. Luton scoret selv to ganger, men det var ikke nok til å få med seg poeng hjem igjen. Nå er Luton nede på en 18. plass med 14 poeng. De varierer en del i prestasjonene, og det er derfor ikke lett å vite hva man får fra dette Hatters-laget. På bortebane har de 2-0-5 denne sesongen. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Rovers 1-0 (Colin)
Leeds – Birmingham 1-0
Birmingham – Boro 2-1 (Bailey, Villalba)
Wigan – Birmingham 1-0
Derby – Birmingham 3-2 (Gardner, Sunjic)

Lutons siste kamper:
Fulham – Luton 3-2 (LuaLua, Potts)
Luton – Bristol City 3-0 (Cornick, Ruddock, Selvmål)
Derby – Luton 2-0
Luton – Millwall 1-1 (McManaman)
Blackburn – Luton 1-2 (Collins, Pearson)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Vertene imponerer resultatmessig, men det er ikke alltid like imponerende det de leverer på banen. Hjemmestatistikken er sterk, mens Luton Town er uforutsigbare på godt og vondt. Denne kampen kan vippe alle veier, og jeg synes derfor det beste er å markere for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Huddersfield Town fortsetter uten å tape, men fortsatt er det mye jobb å gjøre for manager Danny Cowley. Terriers-sjefen fikk se laget sitt spille uavgjort 0-0 hjemme mot Middlesbrough tidligere denne uken, og det er den typen kamp Huddersfield bør vinne. Nå har Yorkshire-klubben unngått tap i sine fem siste kamper, men likevel ligger de på nedrykksplass med sine ti poeng. Det skiller dog bare ett poeng opp til trygg plass, mens de på bortebane har svake 1-2-4 så langt denne sesongen. Barnsley ligger like bak Huddersfield på jumboplass med åtte poeng. De har to poeng opp til lørdagens motstander, mens det er tre poeng opp til trygg plass. Tirsdag kveld sjokkerte de med å lede 2-0 borte mot serieleder West Bromwich Albion, og de kunne strengt tatt scoret enda flere mål. Dessverre for managerløse Barnsley skulle det ikke holde helt inn, og til slutt endte kampen 2-2. Nå har Barnsley hele tolv kamper på rad uten seier, og på bortebane har de svake 0-2-4 så langt i høst. 

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Boro 0-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Bacuna, Grant)
Huddersfield – Hull 3-0 (Grant, Kachunga, Bacuna)
Stoke – Huddersfield 0-1 (Bacuna)
Huddersfield – Millwall 1-1 (Campbell)

Barnsleys siste kamper:
West Brom – Barnsley 2-2 (Woodrow x2)
Barnsley – Swansea 1-1 (Mowatt)
Preston – Barnsley 5-1 (McGeehan)
Barnsley – Derby 2-2 (Woodrow, Halme)
Barnsley – Brentford 1-3 (Woodrow)

Vurdering: To lag på nedrykksplass som har sparket managerne sine i høst. Huddersfield har allerede fått seg et løft, mens Barnsley knapt kan huske hvordan det føles å vinne en kamp. Dette blir nok et jevnt og intenst oppgjør hvor begge lagene vil være redde for å tape. Vertene er favoritter, men jeg tror Barnsley vil gi Huddersfield tøff motstand her. Jeg prøver uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.65 @ Coolbet)


 

Hull City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hull City-spiss Josh Magennis fikk vist seg frem på både godt og vondt i onsdagens 2-1 seier over Nottingham Forest. Han scoret først 1-0 målet for tigrene, før Jarrod Bowen økt ledelsen litt senere. På stillingen 2-1 til Hull mistet plutselig Magennis hodet. Målscoreren kastet seg inn i en fæl takling og plukket dermed opp sitt andre røde kort for sesongen. Det betyr fire kampers utestengelse, samtidig som det er en landslagspause om et par ukers tid. Magennis hadde vist mye bra i Hull-drakten i det siste, men får dermed ikke spille Championship-fotball igjen før nærmere adventstider. Hull klatret opp på en 15. plass etter onsdagens imponerende seier, og på hjemmebane har de 2-2-3 denne sesongen. En gledelig observasjon fra Hulls seier mot Forest var for øvrig de to målgivende pasningene til den “glemte” Jon Toral. Derby County gjorde alt annet enn å imponere i hjemmekampen mot Wigan Athletic sist runde. Wigan skapte flere store sjanser, mens Derby slet med å få til noe. På overtid ble det likevel tre poeng for The Rams da Graeme Shinnie banket inn kampens eneste scoring på fantastisk vis. Derby har nå bare ett tap på de syv siste kampene, og på bortebane har de 1-3-2 denne sesongen. De har fem bortekamper på rad uten seier siden de vant mot Huddersfield Town i sesongåpningen. 

Hulls siste kamper:
Forest – Hull 1-2 (Bowen, Magennis)
Hull – QPR 2-3 (Magennis, Bowen)
Huddersfield – Hull 3-0
Hull – Sheff Wed 1-0 (Eaves)
Hull – Cardiff 2-2 (Grosicki, De Wijs)

Derbys siste kamper:
Derby – Wigan 1-0 (Shinnie)
Charlton – Derby 3-0
Derby – Luton 2-0 (Lawrence, Selvmål)
Barnsley – Derby 2-2 (Huddlestone, Martin)
Derby – Birmingham 3-2 (Martin, Waghorn, Paterson)

Vurdering: Hull City har nok av kvalitet fremover på banen til å skape problemer for hvem som helst. Bakover på banen har tigrene derimot større utfordringer. Derby County med tre seiere på de fem siste kampene, men jeg har ikke blitt imponert av det hvittrøyene har vist i det siste. Jeg tror dette kan bli en morsom kamp hvor Hull kommer til å være hakket bedre foran mål. Jeg prøver derfor et svakt tips på vertene. 

Tips: Hjemmeseier (2.20 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Jonathan Woodgate har nok ikke sovet godt de siste nettene. Den utrolige bommen til Ashley Fletcher i 0-0 kampen mot Huddersfield Town onsdag kveld er nok noe Woodgate har tenkt mye på. Foran helgens runde har Boro nå hele seks kamper på rad uten seier. Rødtrøyene ligger bare ett poeng over nedrykksstreken, og fire av de seks siste kampene har endt med tap. Spillemessig ser det ikke bra ut, samtidig som jeg sliter med å se fremgang og en klar plan i det som Woodgate prøver å få til. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 2-2-3 denne sesongen. Toppscorer Aleksandar Mitrovic var på jobb da Fulham vant 3-2 mot Luton Town onsdag kveld. Serberen scoret sitt niende, tiende og ellevte mål for sesongen, og fikk dermed ta med seg kampballen hjem. Fulham fikk slått hardt tilbake etter tapet mot Stoke City sist, og har nok skumle planer om å få til et par seiere på rad nå. Foran helgens runde ligger The Cottagers på en syvendeplass med 22 poeng, og opp til tabelltopp skiller det fire poeng. På bortebane har Fulham 2-2-2 denne sesongen.     

Boros siste kamper:
Huddersfield – Boro 0-0
Boro – West Brom 0-1
Birmingham – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Preston 1-1 (Selvmål)
Boro – Sheff Wed 1-4 (McNair)

Fulhams siste kamper:
Fulham – Luton 3-2 (Mitrovic x3)
Stoke – Fulham 2-0
Fulham – Charlton 2-2 (Cavaleiro, Mitrovic)
Reading – Fulham 1-4 (Cairney x2, Mitrovic x2)
Fulham – Wigan 2-0 (Cairney, Bryan)

Vurdering: Det er ikke mye som fungerer for Middlesbrough for øyeblikket. Her møter de et Fulham-lag som har vist et skyhøyt toppnivå, men som samtidig har hatt noen ujevne prestasjoner utover høsten. Boro kan absolutt stå igjen med poeng her, men jeg har størst tro på bortelaget i dette oppgjøret. De offensive spillerne til Fulham vil nok få en del sjanser her, og de sjansene tror jeg de tar vare på. Jeg prøver borteseier på Riverside Stadium. 

Tips: Borteseier (2.20 @ Coolbet)


 

Millwall – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Gary Rowett er klar som ny Millwall-manager. Det er en ansettelse jeg virkelig har sansen for. Rowett er dyktig, presterer best i klubber med lavere budsjett/forventninger, samtidig som han spiller en defensiv og direkte fotball. Millwall er nøyaktig den riktige klubben med tanke på en slik spillestil, samtidig som supporterne vil ha enklere for å akseptere den formen for fotball, enn hva Rowett opplevde i Derby County og Stoke City. Rowett satt på tribunen da Millwall spilte uavgjort 2-2 hjemme mot Cardiff City tidligere denne uken, og nå ligger løvene på en 17. plass med 15 poeng. Hjemme på The Den har de 3-2-1 denne sesongen. Lørdag får Rowett sin debut som Millwall-sjef, og det kunne ikke passet bedre enn at det er Stoke City som er motstander. The Potters var klubben Rowett sist trente, men der fikk han sparken tilbake i januar. Siden den gang har Nathan Jones ledet Stoke, men det har ikke gått så bra. Nylig vant Stoke to kamper på rad for første gang under Jones ledelse, men forrige kamp ble det tap mot Sheffield Wednesday. The Potters-fansen håper nok desperat på en seier som kan få Stoke tilbake på vinnersporet igjen, samtidig som det vil bety litt ekstra å vinne mot gamlesjefen. Nå er Stoke på nest sisteplass med sine åtte poeng. Det er tre poeng opp til trygg plass, og på bortebane har de 1-1-4 denne sesongen. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Cardiff 2-2 (Bradshaw x2)
Brentford – Millwall 3-2 (Bradshaw, Wallace)
Millwall – Leeds 2-1 (Bradshaw, Wallace)
Luton – Millwall 1-1 (Bradshaw)
Huddersfield – Millwall 1-1 (Smith)

Stokes siste kamper:
Sheff Wed – Stoke 1-0
Stoke – Fulham 2-0 (Gregory, Campbell)
Swansea – Stoke 1-2 (Hogan, Clucas)
Stoke – Huddersfield 0-1
Stoke – Forest 2-3 (Gregory, McClean)

Vurdering: For en kamp dette blir! Millwall-sjef Gary Rowett får sin debut som sjef for løveflokken, mens gamleklubb Stoke City er motstander. Stoke har levert mye bra i hele høst, men resultatene har vært dårlige. Jeg tror Stoke vil gi vertene tøff kamp her, men Millwall har vist seg å være vanskelige å hanskes med på The Den. Dette kan vippe alle veier, men jeg har størst tro på poengdeling. 

Tips: Uavgjort (3.05 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Nottingham Forest gikk ti kamper på rad uten tap før landslagspausen. Etter to ukers hvile har alt gått feil vei for skogvokterne. Først tapte de 0-1 borte mot Wigan Athletic forrige helg, før det ble 1-2 tap hjemme mot Hull City onsdag kveld. Forest-fansen var høyt oppe for bare en uke siden, men har nå fått litt å tygge på. Nå er skogvokterne nede på en åttendeplass med sine 22 poeng, men opp til tabelltopp skiller det bare fire poeng. Hjemme på City Ground har Forest 3-1-2 denne sesongen, men selv med én mann mer på banen i over 20 minutter onsdag kveld, klarte de ikke unngå tap mot Hull. Reading har nå spilt to kamper under sin nye manager, Mark Bowen. Den første endte med 1-0 seier over Preston North End etter et seiersmål hele syv minutter på overtid. Den påfølgende kampen endte 2-2 borte mot Queens Park Rangers tidligere denne uken. Resultatene er meget imponerende, men spørsmålet er om Reading virkelig er på gang igjen, eller om dette bare er et lite blaff? Det som uansett er sikkert, er at Ovie Ejaria strålte som en sol på Loftus Road tirsdag kveld. Jeg ser ikke bort fra at han kan bli en meget viktig mann for Bowen i tiden fremover. Nå er Reading på en 20. plass på tabellen med tolv poeng, og ned til nedrykksplass skiller det to poeng. På bortebane har Reading 1-3-3 denne sesongen, hvor Huddersfield Town er laget de har slått.

Forests siste kamper:
Forest – Hull 1-2 (Cash)
Wigan – Forest 1-0
Forest – Brentford 1-0 (Watson)
Blackburn – Forest 1-1 (Lolley)
Stoke – Forest 2-3 (Ameobi, Grabban, Lolley)

Readings siste kamper:
QPR – Reading 2-2 (Puscas, Baldock)
Reading – Preston 1-0 (Miazga)
Bristol City – Reading 1-0
Reading – Fulham 1-4 (Meite)
Swansea – Reading 1-1 (Yiadom)

Vurdering: Nottingham Forest med to strake tap den siste uken. Jeg tror ikke det kommer et tredje strake tap her. Forest ser sterke ut, og har spesielt god kontroll bakover på banen. Onsdagens kamp var en stor nedtur for rødtrøyene, men jeg tror de løfter seg til helgens runde. Her møter de et Reading som har tatt fire poeng mot tøff motstand de siste to kampene. Det blir spennende å følge med på Reading i tiden fremover, men til lørdagens kamp velger jeg å stole på magefølelsen. Den taler for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (2.15 @ Coolbet)


 

Preston North End – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er klart for Lancashire-derby på Deepdale lørdag ettermiddag. Det er ventet mange tilskuere til det som kan bli et artig lokalderby. Preston North End-supportere er høyt oppe for tiden, og det med god grunn. Det ble nesten seier hjemme mot Leeds United sist, men et sent utligningsmål fra Eddie Nketiah sørget for at The Lilywhites måtte nøye seg med ett poeng. Nå har Preston bare ett tap på de ti siste kampene, og de ligger plassert helt oppe på en sjetteplass med sine 22 poeng. Opp til tabelltopp skiller det bare fire poeng, og selv Marcelo Bielsa var imponert av måten Alex Neil & Co spiller fotball på. Det er spennende tider for Preston, og de er samtidig ligaens beste hjemmelag med 5-2-0 på eget gress denne sesongen. Hele 19 mål har hvittrøyene scoret på Deepdale i høst. Stemningen er en helt annen hos Blackburn Rovers etter at de tapte 0-1 mot Birmingham City tidligere denne uken. Rovers så ut til å være helt avskrudd fra start, og manager Tony Mowbray omtalte førsteomgangen mot Birmingham som det kanskje svakeste han hadde sett siden han ankom klubben for to og et halvt år siden. De blå og hvite har nå fem kamper på rad uten seier, og til helgens kamp har de fortsatt tunge skadefravær. De viktige forsvarsspillerne Darragh Lenihan og Greg Cunningham mangler, og uten de to bakover ser Rovers klart svakere ut defensivt. På bortebane har Rovers 2-0-4 denne sesongen, hvor Hull City og Reading er lagene de har slått. Preston påførte Rovers et av sine verste tap under Mowbrays ledelse da lagene møttes på Deepdale i fjor høst, og det er det mange Rovers-supportere som ikke har glemt. 

Prestons siste kamper:
Preston – Leeds 1-1 (Barkhuizen)
Reading – Preston 1-0
Preston – Barnsley 5-1 (Johnson x2, Harrop, Barkhuizen, Pearson)
Boro – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Bristol City 3-3 (Gallagher, Johnson, Bauer)

Rovers siste kamper:
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Forest 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Luton 1-2 (Travis)

Vurdering: Preston North End flyr høyt for tiden. De ser meget bra ut spillemessig, og resultatene har også vært imponerende. Hjemme på Deepdale har de vært i en egen klasse så langt i høst. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som er ute av form, har store skadeproblemer bakover på banen og som har vonde minner fra denne stadion i fjor. Dette vinner hjemmelaget. 

Tips: Hjemmeseier (2.05  @ Coolbet)


 

About The Author

Leave a Reply