SØNDAG:


Swansea City – Cardiff City

Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er klart for et walisisk derby tidlig søndag ettermiddag. Swansea City får besøk av Cardiff City hjemme på Liberty Stadium. Svanene startet sesongen fantastisk, men har stoppet litt opp i det siste. I midtuken tapte de hele 0-3 hjemme mot Brentford, og nå har hvittrøyene bare én seier på de syv siste kampene. Hjemme på Liberty Stadium har de 3-1-3 denne sesongen, og på de fire siste hjemmekampene har det bare blitt ett poeng. Cardiff City spilte nok en gang uavgjort da de besøkte Millwall på The Den tidligere denne uken. Det var The Bluebirds sjette uavgjorte kamp for sesongen, og alle disse har kommet i løpet av de ni siste kampene. Cardiff har vist seg å være vanskelige å spille mot, men samtidig mangler de fortsatt litt for å kunne blande seg inn helt i toppen av tabellen. Foran helgens runde ligger Swansea på en 9. plass med 22 poeng, mens Cardiff følger fire poeng bak. På bortebane har Cardiff fæle 0-4-3 så langt i høst. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Brentford 0-3
Barnsley – Swansea 1-1 (Ayew)
Swansea – Stoke 1-2 (Ayew)
Charlton – Swansea 1-2 (Ayew, Dhanda)
Swansea – Reading 1-1 (Borja)

Cardiffs siste kamper:
Millwall – Cardiff 2-2 (Ward, Hoilett)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Tomlin)
West Brom – Cardiff 4-2 (Ward x2)
Cardiff – QPR 3-0 (Morrison, Pack, Paterson)
Hull – Cardiff 2-2 (Glatzel, Ward)

Vurdering: Swansea City med svak form mot et Cardiff City-lag som ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. Dette blir nok tett, jevnt og intenst. Akkurat som et walisisk-derby skal være. Jeg synes uavgjort er det beste tipset her. 

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet) 


 

Bristol City – Wigan Athletic
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bristol City fikk Famara Diedhiou utvist på stillingen 1-1 mot Charlton Athletic tidligere denne uken, men klarte likevel stikke av med alle poengene. Kasey Palmer vartet opp med en fantastisk pasning til Josh Brownhill hele åtte minutter på overtid. Alene foran mål gjorde ikke Brownhill noen feil, og dermed fikk The Robins slått hardt tilbake etter 0-3 tapet mot Luton Town sist. Nå er Bristol City oppe på en fjerdeplass med 23 poeng, og foran helgens runde har de bare tre poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Ashton Gate har de 3-2-1 denne sesongen. Wigan Athletic har nå tre strake seiere på hjemmebane etter at de slo Nottingham Forest forrige helg. I midtuken leverte de en bra kamp borte mot Derby County, men tapte likevel 0-1 etter et baklengsmål på overtid. Nå ligger Wigan på en 19. plass med 14 poeng, og for å komme seg høyere på tabellen er de nødt til å gjøre noe med borteformen. Så langt denne sesongen har de bare tatt ett poeng på sine syv bortekamper. Slikt lukter det bunnstrid av. Mot Derby onsdag kveld viste de at de ikke er noen kasteball på fremmed gress, og de må finne frem til lignende prestasjoner dersom de skal få med seg poeng fra Bristol på søndag. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Charlton 2-1 (Diedhiou, Brownhill)
Luton – Bristol City 3-0
Bristol City – Reading 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 1-1 (Weimann)
Preston – Bristol City 3-3 (Weimann, Moore, Baker)

Wigans siste kamper:
Derby – Wigan 1-0
Wigan – Forest 1-0 (Lowe)
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Birmingham 1-0 (Pilkington)
Fulham – Wigan 2-0

Vurdering: Bristol City ser bra ut denne sesongen. De har bare tapt to kamper så langt i høst, og ser ut som en tøff utfordrer i toppen. Her møter de et Wigan Athletic-lag som har vært skrekkelig svake på bortebane helt siden de rykket opp fra League One. Det aller meste taler for hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (2.00 @ Coolbet)


 

About The Author

Leave a Reply