Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Fredagens TV-kamper:
20.45: Barnsley – Bristol City

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Wigan Athletic – Swansea City
16.00: Luton Town – Nottingham Forest

Søndagens TV-kamp:
13.00: Charlton Athletic – Preston North End

Mandagens TV-kamp:
20.45: Stoke City – West Bromwich Albion

Lørdagens oddskupong:
Brentford – Huddersfield Town (Hjemmeseier til 1.56)
Leeds United – Queens Park Rangers (Hjemmeseier 1.54)

Totalodds: 2.40
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 


 

Barnsley – Bristol City (Spilles fredag kveld)
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Ifølge BBC meldes det ikke om noen nye skader hos noen av lagene, mens Famara Diedhiou er suspendert hos gjestene.

Adam Murray sitter fortsatt som vikarierende Barnsley-manager etter at Daniel Stendel fikk sparken forrige landslagspause. The Tykes tar seg god tid med å finne en erstatter, men kanskje er det nå på tide å få fortgang på sakene. Under Murrays ledelse har nemlig ikke Barnsley vunnet en av sine tre kamper, og nå står The Tykes med 13 kamper på rad uten seier. Rødtrøyene er tabelljumbo med åtte poeng, og er ligaens nest svakeste hjemmelag med 1-3-3 denne sesongen. Bristol City stod ovenfor det som på papiret kanskje er sesongens mest overkommelige hjemmekamp da Wigan Athletic var på besøk forrige runde, men var til slutt heldige som ble stående igjen med ett poeng. The Robins har vært litt varierende både i prestasjoner og resultater den siste tiden, og ligger nå på en sjetteplass med 24 poeng. Opp til tabelltopp skiller det bare tre poeng, og bare én av deres ti siste kamper har endt med tap. På bortebane har rødtrøyene meget sterke 3-3-1 denne sesongen. 

Barnsleys siste kamper:
Huddersfield – Barnsley 2-0
West Brom – Barnsley 2-2 (Woodrow x2)
Barnsley – Swansea 1-1 (Mowatt)
Preston – Barnsley 5-1 (McGeehan)
Barnsley – Derby 2-2 (Woodrow, Halme)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Wigan 2-2 (Weimann, Pereira)
Bristol City – Charlton 2-1 (Diedhiou, Brownhill)
Luton – Bristol City 3-0
Bristol City – Reading 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 1-1 (Weimann)

Vurdering: Managerløse Barnsley er ingen kasteball, men tabelljumboen ser ikke spesielt bra ut for øyeblikket. Her møter de et Bristol City-lag som er sterke på bortebane, og som sjeldent taper fotballkamper. Her tror jeg gjestene tar samtlige tre poeng. 

Tips: Borteseier (2.60 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Swansea City
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Charlie Mulgrew er usikker hos vertene, mens Joe Rodon definitivt er ute hos gjestene.

Wigan Athletic har vært nære ved å sikre seg sesongens første borteseier i sine to siste bortekamper mot Derby County og Bristol City, men marginene har ikke vært på Paul Cook & Cos side. Forrige helg ledet de 2-1 med kort tid igjen av bortekampen mot Bristol City, men et sent utligningsmål sørget for poengdeling. Hjemme på DW Stadium har Wigan-fansen derimot hatt mye mer å juble for denne sesongen. På sine seks hjemmekamper har de sterke 4-1-1, og de har holdt nullen i sine fire siste kamper på eget gress. Nå er Wigan på en 18. plass med 15 poeng. Swansea City gikk på et blytungt 0-3 tap hjemme mot Brentford for to runder siden, men slo sterkt tilbake med seier i det walisiske derbyet mot Cardiff City forrige helg. Formen til svanene har ikke vært den beste den siste måneden, og de står nå med bare to seiere på de åtte siste kampene. Til tross for litt skuffende form ligger de nå på en fjerdeplass med bare to poeng opp til tabelltopp. På bortebane har de 3-3-0, og de er dermed det eneste laget som ikke har tapt på fremmed gress enda denne sesongen.  

Wigans siste kamper:
Bristol City – Wigan 2-2 (Dunkley x2)
Derby – Wigan 1-0
Wigan – Forest 1-0 (Lowe)
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Birmingham 1-0 (Pilkington)

Swanseas siste kamper:
Swansea – Cardiff 1-0 (Wilmot)
Swansea – Brentford 0-3
Barnsley – Swansea 1-1 (Ayew)
Swansea – Stoke 1-2 (Ayew)
Charlton – Swansea 1-2 (Ayew, Dhanda)

Vurdering: Wigan Athletic er meget sterke på hjemmebane, men Swansea City er ikke enkle å bryne seg på. Dette tror jeg blir et jevnt og målfattig oppgjør. Det vil ikke overraske meg dersom det ender 0-0. Jeg går for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.35 @ Coolbet)Luton Town – Nottingham Forest

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Hos gjestene er Samba Sow ute, mens Michael Dawson er usikker.

Luton Town var høyt oppe etter en imponerende 3-0 seier hjemme mot Bristol City for tre runder siden. Nå har de kommet seg ned på jorden igjen etter to strake bortetap mot Fulham og Birmingham City. The Hatters er nå nede på en 19. plass med sine 14 poeng, og nå er det bare to poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på Kenilworth Road har de 2-2-2 denne sesongen, og hele 10-10 i målforskjell. Nottingham Forest hadde nylig ti kamper på rad uten tap i serien, men står nå med to strake nederlag. Først ble det tap borte mot Wigan Athletic, før de noen dager senere gikk på en smell hjemme mot Hull City. Forrige helg skulle skogvokterne reise seg igjen hjemme mot Reading, men den kampen ble aldri sparket i gang grunnet alt for mye vann på banen. Nå er Forest på en 10. plass med 22 poeng, og på bortebane har de meget sterke 3-3-1.

Lutons siste kamper:
Birmingham – Luton 2-1 (Cornick)
Fulham – Luton 3-2 (LuaLua, Potts)
Luton – Bristol City 3-0 (Cornick, Ruddock, Selvmål)
Derby – Luton 2-0
Luton – Millwall 1-1 (McManaman)

Forests siste kamper:
Forest – Hull 1-2 (Cash)
Wigan – Forest 1-0
Forest – Brentford 1-0 (Watson)
Blackburn – Forest 1-1 (Lolley)
Stoke – Forest 2-3 (Ameobi, Grabban, Lolley)

Vurdering: Luton Town med en meget overbevisende seier i sin forrige hjemmekamp, men siden den gang har det blitt to strake tap. Her møter de et Nottingham Forest-lag som har vist seg å være vanskelige å spille seg gjennom i høst. Jeg tror ikke dette Forest-laget går på tre strake tap, og har på følelsen av at de klarer trekke det lengste strået her. 

Tips: Borteseier (2.65 @ Coolbet)


 

Blackburn Rovers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Brereton, Dominic Samuel, Darragh Lenihan og Greg Cunningham er skadet, mens Lewis Holtby ser ut til å bli klar hos vertene. Hos Sheffield Wednesday er Massimo Luongo usikker.

Like etter landslagspausen i september var Blackburn Rovers høyt oppe. De hadde kontakt med lagene helt i toppen av tabellen, samtidig som de stod ovenfor et overkommelig kampprogram. Derfor er skuffelsen nå enorm i Rovers-leiren etter seks kamper på rad uten seier. Forrige helg ledet de 2-0 over lokalrival Preston North End, men endte til slutt opp med å tape 2-3. Rovers har hatt tunge fravær bakover på banen, men grunnen til den svake formen den siste tiden ser ut til å sitte i hodet til spillerne. Nå er Lancashire-klubben på en 17. plass med 15 poeng, og ned til nedrykk skiller det bare tre poeng. Kampprogrammet fremover er ikke det beste, og derfor bør Tony Mowbray snart lede Rovers til et par seiere igjen så fort som mulig dersom han skal unngå å kjenne på presset. Sheffield Wednesday skapte flere gode sjanser hjemme mot Yorkshire-rival Leeds United, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng i derbyet. Nok en gang fikk man dermed servert en målfattig kamp med uglene, og nå har det bare blitt scoret fem mål i Wednesdays fem siste kamper. Uglene ligger nå på en femteplass med tre poeng til tabelltopp, og på bortebane har de 3-1-3 denne sesongen.

Rovers siste kamper:
Preston – Blackburn 3-2 (Selvmål, Gallagher)
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Forest 1-1 (Armstrong)

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 0-0
Sheff Wed – Stoke 1-0 (Luongo)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Börner)
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Luongo)
Hull – Sheff Wed 1-0

Vurdering: Det aller meste tyder på at dette kommer til å bli en jevn og målfattig affære. Kampen kan vippe begge veier, men jeg har størst tro på uavgjort. Nøkkelen i denne kampen blir hvordan vertene klarer forsvare seg mot Wednesdays dyktige kantspillere. Rovers klare akilleshæl er nemlig backene. 

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)


 

Brentford – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sergi Canos er ute hos vertene. Hos gjestene er Terrence Kongolo, Collin Quaner og Herbert Bockhorn ute…

Nå har det endelig løsnet for Brentford. Tidligere i høst fikk vi glimtvis se flere gode prestasjoner fra Thomas Frank og hans spillere, men resultatene var ikke alltid de beste. Mandag kveld vant The Bees hele 3-1 borte mot lokalrival Queens Park Rangers, og nå står London-klubben med tre strake seiere. I samtlige tre kamper har de scoret tre mål, og angrepsrekken bestående av Said Benrahma, Bryan Mbeumo og Ollie Watkins har levert til terningkast 6. De gode resultaten har ført Brentford opp til en 12. plass, og nå skiller det bare fire poeng opp til direkte opprykksplass. Hjemme på Griffin Park har de 2-3-1 denne sesongen. Huddersfield Town er et annet lag i imponerende form for tiden. Danny Cowley har virkelig fått gang på sakene etter at han overtok stafettpinnen hos The Terriers. Forrige runde vant Yorkshire-klubben 2-1 over Barnsley, og nå står de med seks kamper på rad uten tap. Huddersfield har kommet seg opp til riktig side av streken, men det skiller bare ett poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Huddersfield 1-2-3 denne sesongen. 

Brentfords siste kamper:
QPR – Brentford 1-3 (Watkins x2, Benrahma)
Swansea – Brentford 0-3 (Mbeumo, Benrahma, Selvmål)
Brentford – Millwall 3-2 (Mbeumo, DaSilva, Watkins)
Forest – Brentford 1-0
Brentford – Bristol City 1-1 (DaSilva)

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Barnsley 2-1 (Grant, Schindler)
Huddersfield – Boro 0-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Bacuna, Grant)
Huddersfield – Hull 3-0 (Grant, Kachunga, Bacuna)
Stoke – Huddersfield 0-1 (Bacuna)

Vurdering: Huddersfield Town med seks kamper på rad uten tap foran lørdagens oppgjør, men her tror jeg rekken stopper. Brentford ser fantastiske ut for øyeblikket, og har i mine øyne levert hakket bedre enn Huddersfield de siste rundene. Legger man til hjemmefordelen synes jeg det er fornuftig å sette sin lit til vertene i denne kampen. 

Tips: Hjemmeseier (1.56 @ Coolbet)


 

Cardiff City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Robert Glatzel er ute hos vertene. Hos gjestene er Jefferso Montero ute.

Er Neil Warnock fortsatt den rette mannen til å lede Cardiff City tilbake til Premier League? Det er et spørsmål jeg har tenkt mye på i det siste. Waliserne har vist seg som et lag det er vanskelig å spille mot, men som så langt denne sesongen ikke har klart å være dominerende slik et topplag skal være. Bare fire av 14 kamper har endt med seier for blåtrøyene, og forrige helg tapte de 0-1 borte mot sin walisiske rival, Swansea City. Cardiff har nå fire kamper på rad uten seier, og veien til direkte opprykksplass er nå på syv poeng. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 4-2-0, og er dermed bare ett av tre lag som ikke har tapt på eget gress enda. Birmingham City hadde nylig fire tap på sine fem siste kamper, men nå har de vunnet tre av sine fire siste kamper. Man kan gjerne si at motstanderne i disse tre seierne har vært av ymse kvalitet, men det er likevel imponerende det Pep Clotet har fått til denne sesongen. Den store utfordringen til Clotet & Co er å få ting til å svinge på bortebane også. Foran helgens kamp har Birmingham tapt fem av sine seks siste bortekamper. Blåtrøyene ligger nå på en 11. plass med tre poeng opp til direkte opprykksplass. 

Cardiffs siste kamper:
Swansea – Cardiff 1-0
Millwall – Cardiff 2-2 (Ward, Hoilett)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Tomlin)
West Brom – Cardiff 4-2 (Ward x2)
Cardiff – QPR 3-0 (Morrison, Pack, Paterson)

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Luton 2-1 (Pedersen, Jutkiewicz)
Birmingham – Rovers 1-0 (Colin)
Leeds – Birmingham 1-0
Birmingham – Boro 2-1 (Bailey, Villalba)
Wigan – Birmingham 1-0

Vurdering: Cardiff City overbeviser ikke for tiden, men hjemme i Wales er de sterke. Her møter de et Birmingham City-lag som seiler i medvind, men som har litt å jobbe med på bortebane. Ikke enkelt å spå et utfall i denne kampen, men hjemmestatistikken til Cardiff gjør at jeg vipper til vertenes fordel her. 

Tips: Hjemmeseier (2.10 @ Coolbet)


 

Derby County – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, men Darren Randolph mangler fortsatt hos gjestene.

Det har ikke vært noen enkel sesong for Phillip Cocu og hans Derby County. Forrige runde tapte de 0-2 borte mot Hull City, og verken spillet eller resultatene har vært imponerende den siste tiden. For å gjøre det hele verre, har The Rams nok en gang havnet i medias søkelys av feil grunner da Richard Keogh fikk sparken tidligere denne uken. Det er nok mange detaljer bak den avgjørelsen som ikke offentligheten får høre, noe som gjør at det hele oppleves som ganske merkelig utad med tanke på at både Tom Lawrence og Mason Bennett har fått lov til å spille videre i klubben etter fyllekjøringen. Nå er Derby nede på en 16. plass med 18 poeng, og på hjemmebane har de sterke 3-3-1. Samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier. Hos Middlesbrough blinker varselslampene kraftigere enn på lenge. Forrige helg spilte de nesten en hel kamp med én mann mer på banen hjemme mot Fulham, men måtte likevel nøye seg med bare ett poeng. Nå har Boro syv kamper på rad uten seier, og på bortebane har rødtrøyene svake 0-3-3. Jonathan Woodgate & Co trenger sårt sesongens første borteseier til helgen, ettersom de nå ligger på nedrykksplass med sine tolv poeng.  

Derbys siste kamper:
Hull – Derby 2-0
Derby – Wigan 1-0 (Shinnie)
Charlton – Derby 3-0
Derby – Luton 2-0 (Lawrence, Selvmål)
Barnsley – Derby 2-2 (Huddlestone, Martin)

Boros siste kamper:
Boro – Fulham 0-0
Huddersfield – Boro 0-0
Boro – West Brom 0-1
Birmingham – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Preston 1-1 (Selvmål)

Vurdering: Det er ikke mye som stemmer for Derby County, men på hjemmebane har de vunnet sine tre siste kamper. Her møter de et Middlesbrough-lag som har vært enda mer skuffende denne sesongen. Ikke enkelt å plukke en vinner her, men hjemmefordelen gjør at jeg velger å gi Derby tipset. 

Tips: Hjemmeseier (2.30 @ Coolbet)


 

Fulham – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Marek Rodak er suspendert, mens Stefan Johansen og Harry Arter er usikre hos vertene. Hos gjestene er Josh Magennis suspendert.

Jeg trodde Fulham skulle ha en god mulighet til å ta med seg tre poeng hjem fra Riverside Stadium forrige runde, men det var før de fikk målvakt Marek Rodak ble utvist etter et kvarter spill. Til tross for at de måtte spille med én mann mindre nesten hele kampen, klarte de likevel stå igjen med ett poeng etter møtet med Middlesbrough. Formen til Fulham har ikke vært den beste utover høsten, men likevel ligger de bra plassert på en syvendeplass med fire poeng opp til tabelltopp. The Cottagers har bare tapt tre kamper denne sesongen, og på hjemmebane har de sterke 4-2-1 denne sesongen. Hull City har lagt bak seg en fantastisk uke hvor de vant mot begge de to East Midlands-lagene Derby County og Nottingham Forest. Manager Grant McCann har fått gang på laget igjen, og i hovedrollen finner vi selvsagt Jarrod Bowen. Tigrene er nå på en 13. plass med 19 poeng, og på bortebane har Hull 2-2-2 denne sesongen. 

Fulhams siste kamper:
Boro – Fulham 0-0
Fulham – Luton 3-2 (Mitrovic x3)
Stoke – Fulham 2-0
Fulham – Charlton 2-2 (Cavaleiro, Mitrovic)
Reading – Fulham 1-4 (Cairney x2, Mitrovic x2)

Hulls siste kamper:
Hull – Derby 2-0 (Bowen x2)
Forest – Hull 1-2 (Bowen, Magennis)
Hull – QPR 2-3 (Magennis, Bowen)
Huddersfield – Hull 3-0
Hull – Sheff Wed 1-0 (Eaves)

Vurdering: Fulham klare favoritter, men dette blir ikke plankekjøring. Hull City er fulle av selvtillit etter to imponerende seiere, og vil nok ha stor tro på at de kan få med seg noe fra dette oppgjøret. Jeg har størst tro på hjemmeseier, men blir ikke overrasket dersom gjestene får med seg poeng her. Alt avhenger av hvordan dagsformen til  Jarrod Bowen og Kamil Grosicki er.

Tips: Hjemmeseier (1.65 @ Coolbet)


 

Leeds United – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Pablo Hernandez og Liam Cooper kan starte for vertene på lørdag, men Patrick Bamford, Adam Forshaw, Ezgjan Alioski og Barry Douglas er usikre ifølge BBC. Yoann Barbet og Matt Smith er usikre hos gjestene, mens Jordan Hugill er tilbake fra suspensjon.

For første gang siden 1969 endte Yorkshire-derbyet mellom Sheffield Wednesday og Leeds United uten scoringer. Leeds står dermed med to uavgjorte kamper på rad i serien, og har bare vunnet to av sine syv siste kamper. Til tross for litt skuffende resultater ligger de likevel meget bra plassert på tabellen foran helgens runde. Hvittrøyene er nå på en tredjeplass med to poeng opp til tabelltopp, og hjemme på Elland Road har de 3-2-1 så langt. De to siste hjemmekampene til Leeds har endt med seier, og Swansea City er det eneste laget som har reist hjem fra Elland Road med tre poeng i høst. Til lørdagens kamp ser det ut som om Patrick Bamford kan være ute med en skade, og det vil i så fall gi Eddie Nketiah en etterlengtet mulighet på topp. Han vil nok være ivrig på å få ting til å skje. Queens Park Rangers gikk på et meget skuffende 1-3 tap hjemme mot London-rival Brentford mandag kveld. I den foregående kampen ble det en skuffende poengdeling hjemme mot Reading. Det er mye ved dette QPR-laget som ser meget bra ut denne sesongen, men forsvarsspillet er ikke én av tingene. Problemet for QPR er at de ofte blir nødt til å score flere mål for å kunne dra seieren i land. Kanskje er et sløsende Leeds-lag det som skal til for å endelig klare bure igjen bakover på banen. Nå er QPR på en åttendeplass med 23 poeng, og på bortebane har Mark Warburton & Co meget sterke 4-0-2.  

Leeds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 0-0
Preston – Leeds 1-1 (Nketiah)
Leeds – Birmingham 1-0 (Phillips)
Millwall – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – West Brom 1-0 (Alioski)

QPRs siste kamper:
QPR – Brentford 1-3 (Hall)
QPR – Reading 2-2 (Hugill, Wells)
Hull – QPR 2-3 (Eze x2, Manning)
QPR – Blackburn 4-2 (Hugill, Wells, Eze, Osayi-Samuel)
Cardiff – QPR 3-0

Vurdering: Queens Park Rangers har mye å by på fremover på banen, men er skuffende bakover. På bortebane har QPR imponerende resultater å vise til, men her skal de få kjørt seg. Selv om Leeds nærmest er kronisk ineffektive foran mål, sliter jeg med å se hvordan et forholdsvis skuffende QPR-forsvar skal klare bure igjen bakover på banen. Derfor synes jeg hjemmeseier er et bra tips her. 

Tips: Hjemmeseier (1.54  @ Coolbet)


 

Reading – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lucas Joao og Lucas Boye er ute hos vertene. Hos gjestene er Ryan Leonard og Frank Fielding ute.

Reading-manager Mark Bowen fikk en flott start på karrieren som Royals-sjef da han først ledet laget til 1-0 seier hjemme mot Preston North End, før han deretter tok et sterkt poeng borte mot Queens Park Rangers. Forrige helg fikk Berkshire-klubben ikke muligheten til å fortsette den gode formen, ettersom overvann på City Ground førte til at deres kamp mot Nottingham Forest ble utsatt. The Royals er nå på en 21. plass med like mange poeng som Middlesbrough som er under streken. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 2-0-4 denne sesongen. Gary Rowett fikk en drømmestart som Millwall-sjef da løvene klemte til med en sterk 2-0 seier hjemme mot Rowetts tidligere arbeidsgiver, Stoke City. Millwall har nå scoret to mål i samtlige av deres fire siste kamper, og på disse fire kampene har det blitt syv poeng mot tøff motstand. London-klubben er nå på en 15. plass med 18 poeng, og på bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De har 0-4-3 på sine syv bortekamper, og under Neil Harris gikk det lang tid før sesongens første borteseier kom i begge de to foregående sesongene. Kanskje kan Rowett gjøre noe med dette bortekomplekset? 

Readings siste kamper:
QPR – Reading 2-2 (Puscas, Baldock)
Reading – Preston 1-0 (Miazga)
Bristol City – Reading 1-0
Reading – Fulham 1-4 (Meite)
Swansea – Reading 1-1 (Yiadom)

Millwalls siste kamper:
Millwall – Stoke 2-0 (Thompson, Wallace)
Millwall – Cardiff 2-2 (Bradshaw x2)
Brentford – Millwall 3-2 (Bradshaw, Wallace)
Millwall – Leeds 2-1 (Bradshaw, Wallace)
Luton – Millwall 1-1 (Bradshaw)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere grunnet nylige managerendringer hos begge lag. Jeg ser for meg en jevn og intens kamp hvor det er umulig å plukke en vinner. Dette ender uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.25  @ Coolbet)


 

About The Author

Leave a Reply