Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Stoke City – West Bromwich Albion
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Peter Etebo og Tom Edwards er usikre hos vertene, mens Ryan Shawcross er ute. Hos gjestene er Nathan Ferguson suspendert.

Nathan Jones hadde sett ut som en ferdig mann i lang tid, men strake seiere mot Swansea City og Fulham ga mange – inkludert meg selv – troen på at The Potters faktisk kunne gjøre det bra under Jones ledelse. Dessverre for Stoke og Jones ble de to seierne etterfulgt av strake tap mot Sheffield Wednesday og Millwall. Dette førte til at den tidligere Luton Town-manageren måtte pakke sakene sine like før helgen. Rory Delap, Kevin Russell og Andy Quy skal derfor lede Stoke i mandagens kamp, ettersom en ny manager ikke er på plass enda. The Potters ligger nå på jumboplass med seks poeng opp til trygg plass. Hjemme på Bet365 Stadium har de 1-1-5 denne sesongen, noe som er svakest i Championship.

West Bromwich Albion var serieleder før helgens runde, men har i løpet av helgen sett tre lag passere på tabellen. The Baggies ligger nå på en fjerdeplass med sine 27 poeng, og opp til tabelltopp skiller det bare ett poeng. Slaven Bilics mannskap har bare tapt én kamp denne sesongen, og det tapet kom borte mot Leeds United. West Brom har skuffet litt i de to siste rundene. Det har nemlig bare blitt to poeng etter at Charlton Athletic og Barnsley har vært på besøk hjemme på The Hawthorns. På bortebane har West Brom 4-2-1 denne sesongen.

Stokes siste kamper:
Millwall – Stoke 2-0
Sheff Wed – Stoke 1-0
Stoke – Fulham 2-0 (Gregory, Campbell)
Swansea – Stoke 1-2 (Hogan, Clucas)
Stoke – Huddersfield 0-1

West Broms siste kamper:
West Brom – Charlton 2-2 (Phillips, Robson-Kanu)
West Brom – Barnsley 2-2 (Pereira, Selvmål)
Boro – West Brom 0-1 (Robson-Kanu)
West Brom – Cardiff 4-2 (Diangana, Austin, Sawyers, Pereira)
Leeds – West Brom 1-0

Vurdering: Stoke City sparket manageren på fredag, men har ikke fått en ny mann på plass enda. Jeg tror ikke sparkingen vil føre til at Stoke får et umiddelbart løft. I hvert fall ikke før en ny mann er på plass. Dette blir nok et spennende og jevnt oppgjør mellom to sterke lag som for øyeblikket holder til i hver sin ende av tabellen. Jeg velger å følge magefølelsen her, og den taler til gjestenes fordel. 

Tips: Borteseier (2.55  @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply