Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Nottingham Forest – Derby County
16.00: Preston North End – Huddersfield Town

Søndagens TV-kamp:
13.00: Cardiff City – Bristol City

Lørdagens oddskupong:
Leeds United – Blackburn Rovers (Hjemmeseier til 1.50)
Queens Park Rangers – Middlesbrough (Hjemmeseier 2.05)

Totalodds: 3.07
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 


 

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Alfa Semedo og Samba Sow er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Scott Malone.

Lørdag er det klart for kampen som på mange måter er sesongens store høydepunkt for Nottingham Forest og Derby County-fansen. Det er duket for East Midlands-derby, hvor blant annet “Brian Clough-trofeet” skal deles ut. For øyeblikket er det Nottingham Forest som innehar trofeet, ettersom de vant 3-0 hjemme mot The Rams i en ligacup-kamp tidligere i høst. Forest er samtidig det laget av de to rivalene som kan være mest fornøyd med sesongen så langt. Rødtrøyene vant 2-1 borte mot Luton Town sist, og nå ligger de på en femteplass med 25 poeng. Gjestene fra Derby sikret seg sin tredje strake hjemmeseier da Middlesbrough ble slått sist helg, men ligger likevel nede på en 15. plass med 21 poeng. Hos Forest har stemningen rundt klubben vært god i høst, og det virker som om de endelig har noe på gang. Hos Derby har det vært mer uro, og det av forskjellige grunner. Både prestasjonene og resultatene har vært varierende, samtidig som en fyllekjøring-skandale har kastet en mørk skygge over hvittrøyenes sesongstart. Hjemme på City Ground har Forest 3-1-2 denne sesongen, mens Derby har 1-3-3 på fremmed gress. Derby vant sesongens første bortekamp, men har siden den gang spilt seks bortekamper i serien uten å vinne. 

Forests siste kamper:
Luton – Forest 1-2 (Grabban, Ameobi)
Forest – Hull 1-2 (Cash)
Wigan – Forest 1-0
Forest – Brentford 1-0 (Watson)
Blackburn – Forest 1-1 (Lolley)

Derbys siste kamper:
Derby – Boro 2-0 (Lawrence x2)
Hull – Derby 2-0
Derby – Wigan 1-0 (Shinnie)
Charlton – Derby 3-0
Derby – Luton 2-0 (Lawrence, Selvmål)

Vurdering: Det er klart for et nytt intenst East Midlands-derby. Jeg tror på en jevn og spennende kamp, men i dette oppgjøret tror jeg Forest trekker det lengste strået. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)


 

Preston North End – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Midtbanekrigerne Ben Pearson og Jonathan Hogg er suspendert hos hvert sitt lag.

Preston North End-supporterne slet nok med nattesøvnen da det ble klart at Alex Neil var på Stoke Citys ønskeliste forrige helg. Heldigvis for The Lilywhites gikk det ikke lenge før klubben kunne gå ut å avfeie alle rykter. Søndag ettermiddag fikk Preston-supporterne enda en opptur da hvittrøyene vant 1-0 borte mot Charlton Athletic. Paul Gallagher fikset biffen fra straffemerket da Daniel Johnson var av banen, og sørget dermed for tre poeng. Seieren førte Preston opp på tabelltopp i Championship for første gang siden 2006, men dagen etterpå falt de ned til andreplass på tabellen. Hjemme på Deepdale har de fantastiske 6-2-0 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag. Huddersfield Town er ligaens store formlag for øyeblikket. En vakker scoring av Karlan Grant sørget for tre poeng borte mot Brentford sist, og nå har The Terriers syv kamper på rad uten tap. Den gode formen har ført Yorkshire-klubben opp fra nedrykksplass og opp til en 18. plass på tabellen. På bortebane har Danny Cowley & Co 2-2-3 denne sesongen.  

Prestons siste kamper:
Charlton – Preston 0-1 (Gallagher)
Preston – Blackburn 3-2 (Barkhuizen x2, Johnson)
Preston – Leeds 1-1 (Barkhuizen)
Reading – Preston 1-0
Preston – Barnsley 5-1 (Johnson x2, Harrop, Barkhuizen, Pearson)

Huddersfields siste kamper:
Brentford – Huddersfield 0-1 (Grant)
Huddersfield – Barnsley 2-1 (Grant, Schindler)
Huddersfield – Boro 0-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Bacuna, Grant)
Huddersfield – Hull 3-0 (Grant, Kachunga, Bacuna)

Vurdering: Ligaens beste hjemmelag møter ligaens store formlag. Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Prestons fantastiske hjemmestatistikk gjør at jeg ender opp på hjemmeseier, men jeg vil ikke anbefale å sette penger på dette oppgjøret. Det vil nemlig ikke overraske meg dersom Huddersfield får med seg poeng fra Deepdale. 

Tips: Hjemmeseier (1.85 @ Coolbet)Barnsley – Stoke City

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jordan Williams er ute hos vertene, mens Lee Gregory er usikker hos gjestene.

Marerittet fortsetter for Barnsley. Daniel Stendel ble sendt på dør forrige landslagspause, men fortsatt har ikke The Tykes fått på plass en ny manager. Forrige runde ble det 2-2 hjemme mot Bristol City, noe som betyr at Yorkshire-klubben nå står med 14 kamper på rad uten seier. Bare et svakt Stoke City-lag gjør at Barnsley ikke er tabelljumbo for øyeblikket, og nå har rødtrøyene fem poeng opp til trygg plass. Hjemme på Oakwell har Barnsley 1-4-3 denne sesongen, hvor ingen av deres syv siste hjemmekamper har endt med seier. Stoke City okkuperer som nevnt jumboplassen foran helgens runde, men har bare ett poeng opp til Barnsley. The Potters sparket Nathan Jones like foran forrige runde, men med Rory Delap ved sidelinjen ble det ikke noe umiddelbart løft. Stoke tapte 0-2 hjemme mot West Bromwich Albion mandag kveld, og står nå med tre tap på rad. Opp til trygg grunn skiller det seks poeng, og da sier det seg selv at neste ansettelse blir meget viktig for laget som spilte i Premier League så sent som i 2018. På bortebane har Stoke 1-1-5 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Swansea City. Fredag ettermiddag ble Nord Irlands landslagssjef Michael O`Neill ansatt som ny sjef. Han vil lede The Potters i lørdagens kamp, før han deretter skal lede Nord Irland i deres landskamper mot Nederland og Tyskland. 

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Bristol City 2-2 (Halme, Woodrow)
Huddersfield – Barnsley 2-0
West Brom – Barnsley 2-2 (Woodrow x2)
Barnsley – Swansea 1-1 (Mowatt)
Preston – Barnsley 5-1 (McGeehan)

Stokes siste kamper:
Stoke – West Brom 0-2
Millwall – Stoke 2-0
Sheff Wed – Stoke 1-0
Stoke – Fulham 2-0 (Gregory, Campbell)
Swansea – Stoke 1-2 (Hogan, Clucas)

Vurdering: Et skikkelig bunnoppgjør på Oakwell. Begge klubbene står i skrivende stund uten manager. Dette er helt åpent og kan vippe begge veier. Jeg holder meg langt unna spill på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.35 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Harlee Dean suspendert, mens gjestene må klare seg uten Joe Bryan. I tillegg er Harry Arter usikker hos Fulham.

Det ble dramatisk da Birmingham City tapte 2-4 borte mot Cardiff City forrige runde. Ivan Sunjic fikk vist frem sin enorme skuddfot igjen, men bortsett fra den scoringen var det ikke så mye positivt å melde om. Kampen mot Cardiff ble derfor en skikkelig nedtur etter at blåtrøyene hadde vunnet tre av sine fire siste kamper i serien. Nå ligger Pep Clotet & Co på en 12. plass med 22 poeng, mens de på hjemmebane har meget overbevisende 5-1-1 denne sesongen. Bare to lag i Championship har bedre hjemmestatistikk å vise til. Fulham gikk på en kjempesmell forrige runde da de tapte 0-3 hjemme mot Hull City. Nå har The Cottagers bare én seier på de fem siste kampene, og slik form har man ikke råd til dersom man skal henge med helt i toppen av tabellen. Etter tapet forrige runde ligger Fulham på en åttendeplass med 23 poeng, og nå skiller det syv poeng opp til tabelltopp. Den avstanden er alt annet enn skremmende for Fulham-fansen, men samtidig blir det viktig å finne tilbake til seiersoppskriften så fort som mulig. På bortebane har de 2-3-2 denne sesongen, men bare én av Fulhams fem siste bortekamper har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Cardiff – Birmingham 4-2 (Sunjic, Pedersen)
Birmingham – Luton 2-1 (Pedersen, Jutkiewicz)
Birmingham – Rovers 1-0 (Colin)
Leeds – Birmingham 1-0
Birmingham – Boro 2-1 (Bailey, Villalba)

Fulhams siste kamper:
Fulham – Hull 0-3
Boro – Fulham 0-0
Fulham – Luton 3-2 (Mitrovic x3)
Stoke – Fulham 2-0
Fulham – Charlton 2-2 (Cavaleiro, Mitrovic)

Vurdering: Birmingham er meget sterke på hjemmebane, mens Fulham er i svak form. Mye tyder derfor på at Birmingham bør ha en god vinnersjanse her, men så enkelt tror jeg ikke det blir. Fulham har mye å komme med, og vil nok kunne gi vertene tøff kamp. Dette oppgjøret kan vippe begge veier, men jeg holder uavgjort som det beste alternativet.

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

Hull City – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jon Toral er skadet, mens Josh Magennis er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Nathan Ferguson suspendert.

Hull City-supporterne har hatt et godt smil om munnen når de har lagt seg den siste uken. Favorittlaget deres har nemlig overbevist til de grader de siste rundene. Forrige runde ble Fulham slått hele 3-0 på Craven Cottage, mens både Derby County og Nottingham Forest ble slått i de foregående kampene. Tre seiere på rad mot tøff motstand har ført Hull fra bunnen til en 11. plass på tabellen. Hjemme på KCOM Stadium har tigrene 3-2-3 denne sesongen. Lørdag kommer serieleder West Bromwich Albion på besøk. De tok en komfortabel 2-0 seier borte mot Stoke City mandag kveld, og troner nå øverst på tabellen med 30 poeng etter 15 serierunder. The Baggies har bare tapt én av sine 15 seriekamper denne sesongen, og er samtidig det laget som har scoret flest mål. På bortebane har de 5-2-1 i høst, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. 

Hulls siste kamper:
Fulham – Hull 0-3 (Eaves, Bowler, Bowen)
Hull – Derby 2-0 (Bowen x2)
Forest – Hull 1-2 (Bowen, Magennis)
Hull – QPR 2-3 (Magennis, Bowen)
Huddersfield – Hull 3-0

West Broms siste kamper:
Stoke – West Brom 0-2 (Phillips, Robson-Kanu)
West Brom – Charlton 2-2 (Phillips, Robson-Kanu)
West Brom – Barnsley 2-2 (Pereira, Selvmål)
Boro – West Brom 0-1 (Robson-Kanu)
West Brom – Cardiff 4-2 (Diangana, Austin, Sawyers, Pereira)

Vurdering: Hull City i storform, men på hjemmebane kan de være litt varierende i prestasjonene. Det er først og fremst på overganger de har imponert mest. Her møter de et sterkt West Bromwich Albion-lag som bør ha gode muligheter for å finne veien gjennom tigrenes forsvarsrekke. Det lukter målfest av dette oppgjøret, og jeg tror det er gjestene som finner veien til nettmaskene flest ganger. Derfor markerer jeg for borteseier. 

Tips: Borteseier (2.25 @ Coolbet)


 

Leeds United – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Eddie Nketiah, Jamie Shackleton, Ezgjan Alioski og Adam Forshaw er skadet hos vertene, mens Barry Douglas er tilbake. Hos gjestene er Darragh Lenihan, Ben Brereton og Greg Cunningham ute.

Leeds United sikret seg sin tredje strake hjemmeseier da Queens Park Rangers ble slått 2-0 forrige helg. Eddie Nketiah så ut til å få sin første kamp fra start for sesongen, men ble holdt tilbake av en skade. Tyler Roberts var derimot frisk, og i sin første kamp fra start for sesongen fant han nettmaskene på herlig vis da det ble tre poeng. Jack Harrison scoret det andre målet, og nå ligger Leeds på en tredjeplass på tabellen med to poeng opp til tabelltopp. Yorkshire-klubben ligger dermed godt plassert i toppen, til tross for at de bare har vunnet tre av sine åtte siste kamper. Åtte baklengsmål på 15 kamper viser at Leeds gjør det mest rett bakover på banen, men samtidig har de litt å jobbe med foran motstanderens mål. Hjemme på Elland Road har Leeds 4-2-1 denne sesongen, hvor Swansea City er det eneste laget som har reist hjem med tre poeng. Blackburn Rovers så ut til å gå på sin syvende kamp på rad uten seier da de havnet under mot Sheffield Wednesday med syv minutter igjen av ordinær tid forrige helg. På utrolig vis sørget John Buckley og Tosin Adarabioyo for seier med to sene scoringer for Lancashire-klubben. Nå ligger Tony Mowbrays mannskap på en 16. plass med 18 poeng, mens de på bortebane har 2-0-5 denne sesongen. Samtlige tre siste bortekamper har endt med tap for Rovers.

Leeds siste kamper:
Leeds – QPR 2-0 (Harrison, Roberts)
Sheff Wed – Leeds 0-0
Preston – Leeds 1-1 (Nketiah)
Leeds – Birmingham 1-0 (Phillips)
Millwall – Leeds 2-1 (Alioski)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Adarabioyo, Buckley)
Preston – Blackburn 3-2 (Selvmål, Gallagher)
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)

Vurdering: Leeds United dominerer de aller fleste kampene de spiller. De skaper en haug med sjanser, men er alt annet enn effektive foran mål. På lørdag kommer de nok en gang til å dominere kampen når Blackburn Rovers kommer på besøk, og spørsmålet er om de klarer få ballen i mål. Med tanke på fraværene i Rovers forsvarsrekke, samt det forsvarsspillet gjestene har vist i sine siste kamper, er det ikke mulig for meg å se et annet utfall enn hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (1.50 @ Coolbet)


 

Millwall – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ryan Leonard, Frank Fielding og Tom Elliott er ute hos vertene. Skadelisten hos gjestene er lang, og inkluderer nøkkelspillere som Lyle Taylor, Jonny Williams, Tomer Hemed og Jake Forster-Caskey.

Gary Rowett fikk en drømmestart i Millwall-jobben da hans løveflokk vant 2-0 hjemme mot Stoke City for to runder siden. Forrige runde fikk Rowett plantet føttene ned på jorda igjen da Millwall tapte 1-2 mot Reading på Madejski Stadium. London-klubben ligger nå på en 17. plass med 18 poeng, og har bare to tap på de syv siste kampene. Hjemme på The Den har de sterke 4-2-1 denne sesongen, hvor Queens Park Rangers er det eneste laget de har tapt mot. Lørdag ettermiddag kommer London-rival Charlton Athletic på besøk på The Den. The Addicks har vært en stor positive overraskelse denne sesongen, med tanke på at omtrent alle forutså en sesong helt i bunnen av tabellen for rødtrøyene. Etter en flott start på sesongen begynner det nå å bli vanskeligere for Lee Bowyer & Co. Etter tapet mot Preston North End forrige runde har Charlton nå bare to seiere på de ni siste kampene. De ligger på en 10. plass med 22 poeng, og på bortebane har de 2-3-2 denne sesongen.   

Millwalls siste kamper:
Reading – Millwall 2-1 (Wallace)
Millwall – Stoke 2-0 (Thompson, Wallace)
Millwall – Cardiff 2-2 (Bradshaw x2)
Brentford – Millwall 3-2 (Bradshaw, Wallace)
Millwall – Leeds 2-1 (Bradshaw, Wallace)

Charltons siste kamper:
Charlton – Preston 0-1
West Brom – Charlton 2-2 (Bonne, Cullen)
Bristol City – Charlton 2-1 (Bonne)
Charlton – Derby 3-0 (Gallagher, Bonne, Sarr)
Fulham – Charlton 2-2 (Gallagher, Bonne)

Vurdering: Vanskelig å vite hva man kan forvente fra Millwall nå som Gary Rowett er på plass, men jeg blir overrasket dersom de ikke kommer til å fortsette med å være et sterkt hjemmelag. Her møter de et Charlton Athletic-lag som har imponert i høst, men som har vist en klar nedadgående kurve den siste tiden. Det meste tyder på at dette blir et jevnt oppgjør mellom to lag som er vanskelig å skille, men magefølelsen min taler til vertenes fordel. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (2.10 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Toni Leistner er usikker, mens Yoann Barbet er ute hos vertene. Gjestene mangler mange spillere til lørdagens kamp. Darren Randolph og Aynsley Pears er usikre, mens Rudy Gestede, George Friend, Ryan Shotton, Ashley Fletcher, Marcus Browne og Ben Liddle er ute. I tillegg er George Saville suspendert hos gjestene.

Queens Park Rangers har imponert meg i høst. De har spilt vakker fotball, har en klar plan ute på banen, samtidig som resultatene også har vært bedre enn forventet. Mark Warburton vet hva han gjør, og det vil ikke overraske meg dersom QPR henger med i kampen om opprykk hele sesongen. Dessverre for QPR-fansen har de nå fått servert to strake nedturer. Først tapte de 1-3 hjemme mot lokalrival Brentford, før Leeds United ble for sterke forrige helg. Nå er London-klubben på en niendeplass med 23 poeng, mens de på hjemmebane har 3-2-3 denne sesongen. Hos Middlesbrough blinker varselslampene, samtidig som alarmbjellene ringer. Forrige runde tapte Boro 0-2 borte mot Derby County, og nå står rødtrøyene med åtte kamper på rad uten seier. Hele fem av kampene har endt med tap, og nå ligger Boro på nedrykksplass med to poeng til trygg plass. På bortebane har rødtrøyene fortsatt ikke vunnet denne sesongen, til tross for at de har lagt bak seg syv bortekamper. Manager Jonathan Woodgate begynner å merke presset, og lettere blir det ikke av at laget nå har en fryktelig lang skadeliste.  

QPRs siste kamper:
Leeds – QPR 2-0
QPR – Brentford 1-3 (Hall)
QPR – Reading 2-2 (Hugill, Wells)
Hull – QPR 2-3 (Eze x2, Manning)
QPR – Blackburn 4-2 (Hugill, Wells, Eze, Osayi-Samuel)

Boros siste kamper:
Derby – Boro 2-0
Boro – Fulham 0-0
Huddersfield – Boro 0-0
Boro – West Brom 0-1
Birmingham – Boro 2-1 (Ayala)

Vurdering: To strake tap for QPR, men her snur det. Middlesbrough henger ikke helt sammen, og på bortebane har de ikke vunnet i høst. Formen til gjestene er i tillegg elendig, mens en fryktelig lang skadeliste er dyster lesning. For meg er hjemmeseier til over 2 i odds det beste oddsspillet du finner i Championship denne helgen. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Reading – Luton Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, men Izzy Brown er usikker hos gjestene.

Mark Bowen var alt annet enn en populær ansettelse blant Reading-fansen, men resultatene i de første kampene under hans ledelse har vært oppløftende. The Royals vant først 1-0 hjemme mot Preston North End, før det ble uavgjort borte mot Queens Park Rangers. Forrige helg kom Millwall på besøk på Madejski Stadium, og da sørget to imponerende scoringer for at de stod igjen med tre poeng. Syv poeng på de tre første kampene er imponerende fra Bowen, men spørsmålet er om det bare er et blaff, eller om det er noe spennende på gang. Nå ligger Reading på en 19. plass med 15 poeng, mens de på hjemmebane har 3-0-4 denne sesongen. Luton Town tapte 1-2 hjemme mot Nottingham Forest i et skikkelig ruskevær på Kenilworth Road forrige helg. Det er mye ved dette Luton-laget som ser spennende ut, men foreløpig er det alt for ustabile. Etter kampen sist ga manager Graeme Jones klar beskjed om at laget nå befinner seg i en bunnstrid. På bortebane har Luton 2-0-6 denne sesongen, hvor de tre siste har endt med tap.   

Readings siste kamper:
Reading – Millwall 2-1 (Baldock, Obita)
QPR – Reading 2-2 (Puscas, Baldock)
Reading – Preston 1-0 (Miazga)
Bristol City – Reading 1-0
Reading – Fulham 1-4 (Meite)

Lutons siste kamper:
Luton – Forest 1-2 (McManaman)
Birmingham – Luton 2-1 (Cornick)
Fulham – Luton 3-2 (LuaLua, Potts)
Luton – Bristol City 3-0 (Cornick, Ruddock, Selvmål)
Derby – Luton 2-0

Vurdering: Reading med bedre resultater etter at Mark Bowen ble ansatt som ny sjef. De surfer på en medgangsbølge for øyeblikket, og da passer det bra å møte et Luton Town-lag som sliter på bortebane. Dette blir sannsynligvis en jevn kamp, men jeg tror vertene har det som skal til for å dra i land tre poeng.

Tips: Hjemmeseier (2.00  @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Massimo Luongo er usikker hos vertene. Hos gjestene er Jordan Garrick, Aldo Kalulu, Joe Rodon og Erwin Mulder ute.

Jacob Murphy trodde nok at han hadde sikret tre poeng for Sheffield Wednesday borte mot Blackburn Rovers forrige helg. Han satte inn 1-0 målet etter 84 minutter spill, men senere snudde vertene kampen og vant 2-1. Uglene var dog nære ved å likevel få med seg poeng da et skudd fra Fernando Forestieri traff en motspiller og skiftet retning før den traff stolpen. Før tapet mot Rovers hadde Yorkshire-klubben fire kamper på rad uten tap. De slipper knapt inn mål for tiden, og nå ligger de på en syvendeplass med 24 poeng. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 4-2-1 denne sesongen. Swansea City hang lenge i tauene borte mot Wigan Athletic, men et sent seiersmål fra Sam Surridge sørget for at svanene tok med seg tre poeng hjem til Wales igjen. Swansea hadde nylig bare én seier på de syv siste kampene, men står nå med to seiere på rad i serien. Hvittrøyene ligger nå på en fjerdeplass med to poeng opp til tabelltopp, og på bortebane har de meget sterke 4-3-0. De er det eneste laget som ikke har tapt på bortebane denne sesongen.  

Wednesdays siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Murphy)
Sheff Wed – Leeds 0-0
Sheff Wed – Stoke 1-0 (Luongo)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Börner)
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Luongo)

Swanseas siste kamper:
Wigan – Swansea 1-2 (Dyer, Surridge)
Swansea – Cardiff 1-0 (Wilmot)
Swansea – Brentford 0-3
Barnsley – Swansea 1-1 (Ayew)
Swansea – Stoke 1-2 (Ayew)

Vurdering: To lag som kan være vanskelig å bryte ned grunnet solid forsvarsspill. Sheffield Wednesday taper sjeldent under Garry Monk, mens Swansea City fortsatt ikke har tapt på bortebane. Jeg blir overrasket dersom dette blir en målrik affære, og jeg klarer ikke plukke én vinner her. Derfor synes jeg uavgjort er det beste tipset.

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lee Evans er usikker hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om siden sist.

Paul Cook var en slagen mann etter Wigan Athletics 1-2 tap hjemme mot Swansea City sist. Wigan hadde levert en god kamp og skapt mange gode sjanser, men foran mål var de alt annet enn effektive. The Latics slapp til slutt inn et sent baklengsmål, og ble dermed stående igjen uten poeng. At tapet kom på hjemmebane gjorde nok ekstra surt for Cook, med tanke på at de vanligvis er solide på eget gress. Etter syv kamper på eget gress står de med 4-1-2, mens de nå ligger på en 20. plass med 15 poeng. De to neste kampene til Wigan er på bortebane, og der har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. Derfor blir det viktig å få til et bra resultat på lørdag. Brentford hadde nylig tre strake seiere, men forrige runde gikk de på et skuffende 0-1 tap hjemme mot Huddersfield Town. Brentford fortsetter dermed med sine ustabile prestasjoner, men på bortebane har de sett bedre ut i høst sammenlignet med forrige sesong. Så langt denne sesongen har de 4-0-4 på fremmed gress, og nå ligger de på en 13. plass på tabellen med 21 poeng.   

Wigans siste kamper:
Wigan – Swansea 1-2 (Moore)
Bristol City – Wigan 2-2 (Dunkley x2)
Derby – Wigan 1-0
Wigan – Forest 1-0 (Lowe)
Sheff Wed – Wigan 1-0

Brentfords siste kamper:
Brentford – Huddersfield 0-1
QPR – Brentford 1-3 (Watkins x2, Benrahma)
Swansea – Brentford 0-3 (Mbeumo, Benrahma, Selvmål)
Brentford – Millwall 3-2 (Mbeumo, DaSilva, Watkins)
Forest – Brentford 1-0

Vurdering: Wigan Athletic er sterke på hjemmebane, men møter her et Brentford-lag som tidvis kan være fantastiske. På bortebane har mann fått servert blandet drops fra Brentford, mens Wigan nesten alltid gir motstanderne knallhard kamp om poengene i egen lekegrind. Dette oppgjøret er helt umulig å spå. Det kan vippe begge veier, men i mangel av bedre alternativer velger jeg å markere for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.40  @ Coolbet)


 

Cardiff City – Bristol City (SPILLES SØNDAG)
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Danny Ward er suspendert, Joe Ralls er usikker, mens Sean Morrison er ute hos vertene. Hos gjestene er Famara Diedhiou suspendert, mens Josh Brownhill er usikker.

Joe Ralls vartet opp med noe så sjeldent som en hattrick da Cardiff City vant 4-2 over Birmingham City forrige runde. To av scoringene kom riktignok etter straffespark, men likevel en imponerende prestasjon. Waliserne trengte en opptur etter et surt tap i det walisiske-derbyet mot Swansea City, og foran helgens runde ligger Neil Warnock & Co på en 14. plass med 21 poeng. Hjemme på Cardiff City Stadium har de fantastiske 5-2-0 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens nest beste hjemmelag. Bristol City så ut til å ta tre poeng borte mot Barnsley forrige helg, men et sent utligningsmål ødela gleden for The Robins. Nå står rødtrøyene med to seiere på de åtte siste kampene, og det er ikke bra nok dersom man vil være med helt i toppen. Til tross for litt skuffende form den siste tiden, ligger Bristol City fortsatt helt oppe på en sjetteplass med fem poeng til tabelltopp. På bortebane har de sterke 3-4-1- denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Luton Town. 

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Birmingham 4-2 (Ralls x3, Nelson)
Swansea – Cardiff 1-0
Millwall – Cardiff 2-2 (Ward, Hoilett)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Tomlin)
West Brom – Cardiff 4-2 (Ward x2)

Bristol Citys siste kamper:
Barnsley – Bristol City 2-2 (Williams, Weimann)
Bristol City – Wigan 2-2 (Weimann, Pereira)
Bristol City – Charlton 2-1 (Diedhiou, Brownhill)
Luton – Bristol City 3-0
Bristol City – Reading 1-0 (Diedhiou)

Vurdering: Cardiff City er meget sterke på hjemmebane, men spiller totalt sett mye uavgjort. Her møter de Bristol City i det som sannsynligvis blir et jevnt og intenst Severnside-derby. Bristol City trives godt i kamper hvor de kan utnytte overganger som dukker opp, men vil samtidig få det tøft mot fysiske og tøffe Cardiff City-spillere. Jeg velger å stole på magefølelsen her, og den forteller meg at dette ender uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.50 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply