Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Tirsdagens TV-kamp
21.00: Reading – Leeds United (Viaplay)

Tirsdagens oddskupong:
Reading – Leeds United (Borteseier til 1.85)
Millwall – Wigan Athletic (Hjemmeseier til 2.05)
Totalodds: 3.81

– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Cardiff City – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gavin Whyte, Matt Connolly og Isaac Vassell er ute hos vertene. Hos gjestene er James McClean suspendert, mens Sam Clucas er usikker.

Det så ikke bra ut for manager Neil Harris i sin debut som Cardiff-sjef lørdag ettermiddag. Charlton ledet 2-0 hjemme på The Valley til pause, men The Bluebirds slo hardt tilbake. Først misset Junior Hoilett et straffespark, men deretter fant både Lee Tomlin og Nathaniel Mendez-Laing nettmaskene. Waliserne tok dermed med seg ett poeng hjem fra London, og nå skal Harris lede laget i sin første hjemmekamp som Cardiff-manager. Blåtrøyene har meget sterke 5-2-1 på hjemmebane, og ligger nå på en 16. plass på tabellen med 22 poeng. Stoke City har nå spilt to kamper under Michael O`Neills ledelse, og begge kampene har endt med seier. Først ble Barnsley slått på Oakwell, før de vant mot Wigan Athletic hjemme på Bet365 Stadium lørdag ettermiddag. Stoke havnet først under mot Wigan, men kom deretter tilbake og sikret seg seieren på overtid. De to seierne har fått Stoke helt opp i ryggen på lagene som ligger like over nedrykksplassene. På bortebane har Stoke 2-1-5 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Charlton – Cardiff 2-2 (Tomlin, Mendez-Laing)
Cardiff – Bristol City 0-1
Cardiff – Birmingham 4-2 (Ralls x3, Nelson)
Swansea – Cardiff 1-0
Millwall – Cardiff 2-2 (Ward, Hoilett)

Stokes siste kamper:
Stoke – Wigan 2-1 (Batth, Diouf)
Barnsley – Stoke 2-4 (Clucas x2, Gregory, Allen)
Stoke – West Brom 0-2
Millwall – Stoke 2-0
Sheff Wed – Stoke 1-0

Vurdering: Ikke enkelt å plukke en vinner her. Begge lagene har nylig fått ny manager på plass, og derfor er det litt vanskelig å vite hva vi kan forvente fra de to klubbene. Dette synes jeg stinker uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Fulham – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, samtidig som Aleksandar Mitrovic er tilbake fra suspensjon. Hos gjestene mangler Matt Clarke, Ikechi Anya, Tom Huddlestone og Scott Malone.

Fulham startet på lite overbevisende vis hjemme mot Queens Park Rangers forrige runde. De havnet tidlig under 0-1, og hang litt i tauene. Utover i kampen slo de tilbake på en imponerende måte, og utrolig nok var det Aboubakar Kamara som ble den store helten. “AK47” fikk sjansen da Aleksandar Mitrovic var suspendert, og han scoret like så greit begge målene for Fulham da de snudde 0-1 til 2-1. Fulham står nå med to strake seiere, og foran tirsdagens kamper ligger de på en fjerdeplass med 29 poeng. Hjemme på Craven Cottage har de 4-2-2 så langt. Derby County tok en sterk seier hjemme mot høytflyvende Preston North End forrige runde. Martyn Waghorn var en smule heldig med sin egen posisjonering da han sendte Derby i ledelsen i det oppgjøret, og det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Tom Lawrence har hatt en tung høst utenfor banen, men var nok en gang i storform på gressteppet for The Rams. Nå skal Lawrence og hans lagkamerater forsøke å gjøre noe med Derbys svake borteform. 1-3-4 er status etter The Rams åtte bortekamper denne sesongen. Nå ligger hvittrøyene på en 11. plass med 24 poeng. 

Fulhams siste kamper:
Fulham – QPR 2-1 (Kamara x2)
Birmingham – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Hull 0-3
Boro – Fulham 0-0
Fulham – Luton 3-2 (Mitrovic x3)

Derbys siste kamper:
Derby – Preston
Forest – Derby 1-0
Derby – Boro 2-0 (Lawrence x2)
Hull – Derby 2-0
Derby – Wigan 1-0 (Shinnie)

Vurdering: Jeg blir ikke helt overbevist av det Fulham holder på med for tiden, men samtidig har de såpass mye kvalitet i troppen at de kan skape store problemer for hvem som helst. Her møter de et Derby County-lag som sliter en del på bortebane. Jeg tror Derby kan gi Fulham tøff kamp om poengene, men har likevel ikke vansker med å markere for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.65 @ Coolbet)Huddersfield Town – Swansea City

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jaden Brown, mens gjestene må klare seg uten Joe Rodon og Aldu Kalulu.

Huddersfield Town-sjef Danny Cowley hadde store skadeproblemer i forkant av lørdagens hjemmekamp mot Birmingham City. Til tross for flere fravær, så det likevel ut som om Huddersfield skulle klare sikre seg tre poeng. Frazier Campbell sendte The Terriers i ledelsen, men mot slutten av kampen utlignet Birmingham på en dødball. Huddersfield står dermed med to kamper på rad uten seier, men før den tid hadde de syv kamper på rad uten tap. Hjemme i Yorkshire har de 2-2-4 så langt i høst. Swansea City fikk seg en skikkelig kalddusj da de tapte 0-1 hjemme mot Millwall forrige runde. Nå ligger svanene på en sjetteplass med fem poeng opp til direkte opprykksplass, samt syv poeng opp til tabelltopp. På bortebane har de imponert stort denne sesongen. Bare West Bromwich Albion har tatt flere poeng på fremmed gress, og Swansea er det eneste Championship-laget som fortsatt ikke har tapt på bortebane i høst. 

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Campbell)
Preston – Huddersfield 3-1 (Bacuna)
Brentford – Huddersfield 0-1 (Grant)
Huddersfield – Barnsley 2-1 (Grant, Schindler)
Huddersfield – Boro 0-0

Swanseas siste kamper:
Swansea – Millwall 0-1
Sheff Wed – Swansea 2-2 (Ayew, Wilmot)
Wigan – Swansea 1-2 (Dyer, Surridge)
Swansea – Cardiff 1-0 (Wilmot)
Swansea – Brentford 0-3

Vurdering: Huddersfield Town klarer seg bra for tiden, men det lugger likevel litt. Nå har de en del skadeproblemer, og det passer dårlig når ligaens nest beste bortelag kommer på besøk. Jeg har stor tro på at Swansea kan få med seg poeng fra denne kampen, men sliter med å gå for enten uavgjort eller borteseier. Jeg velger å stole på magefølelsen, og den taler for poengdeling i dette oppgjøret. 

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

Luton Town – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Martin Cranie kan være tilbake hos vertene, mens Danny Hylton er usikker. Gjestene har en lang skadeliste. Josh Cullen, Jake Forster-Caskey, Jonny Williams og Sam Field er blant spillerne som er ute. I tillegg er toppscorer Lyle Taylor fortsatt usikker.

Luton Town fikk nok å gjøre bakover på banen mot Leeds United lørdag ettermiddag. Heltemodig innsats fra samtlige spillere førte til at de likevel gjorde kampen mot opprykksfavoritten spennende til siste slutt. Gjestene tok ledelsen, men den irske landslagsspissen James Collins utlignet kort tid senere. Mot slutten av kampen øynet Luton-fansen muligheten til å sikre seg tre poeng, men istedenfor fikk de se Matty Pearson sette ballen i eget nett etter 89 minutter spill. Luton gikk dermed på sitt femte strake tap, og manager Graeme Jones følte seg snytt etter kampslutt. Luton sitter nå midt i bunnstriden, og på hjemmebane har de 2-2-3 denne sesongen. Charlton Athletic-sjef Lee Bowyer har store skadeproblemer for tiden, og det førte blant annet til at han ikke klarte fylle benken til hjemmekampen mot Cardiff City sist. Charlton ledet den kampen 2-0 til pause, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Stjerneskuddet Conor Gallagher fant nettmaskene igjen for Charlton, men rødtrøyene var for svake bakover på banen i andre omgang. Nå ligger Charlton midt på tabellen med 23 poeng, og på bortebane har de 2-3-3 denne sesongen. Ingen av rødtrøyenes fem siste bortekamper har endt med seier. 

Lutons siste kamper:
Luton – Leeds 1-2 (Collins)
Reading – Luton 3-0
Luton – Forest 1-2 (McManaman)
Birmingham – Luton 2-1 (Cornick)
Fulham – Luton 3-2 (LuaLua, Potts)

Charltons siste kamper:
Charlton – Cardiff
Millwall – Charlton 2-1 (Leko)
Charlton – Preston 0-1
West Brom – Charlton 2-2 (Bonne, Cullen)
Bristol City – Charlton 2-1 (Bonne)

Vurdering: Luton Town i fryktelig form. Her møter de et Charlton Athletic-lag som ikke vinner på fremmed gress lenger. Dette er vidåpent i mine øyne. Jeg klarer ikke plukke en vinner, og velger derfor å markere for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.65 @ Coolbet)


 

Millwall – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Frank Fielding, Jason McCarthy, Ryan Leonard og Tom Elliott er alle ute hos vertene. Hos gjestene er Danny Fox ute.

Jed Wallace er brennhet for tiden. Ikke bare leverer han meget gode prestasjoner på banen, men han vet også hvor målet står. Lørdag ble han matchvinner med kampens eneste scoring mot Swansea City. Scoringen kom etter et fenomenalt frispark, og sørget dermed for at Millwall tok sesongens første borteseier. Nå står løvene med tre seiere og ett tap siden Gary Rowett ankom klubben, og det må kunne sies å være meget lovende. Hjemme på The Den har Millwall meget sterke 5-2-1 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens tredje beste hjemmelag. Millwall er nå på en 10. plass med 24 poeng, mens tirsdagens motstander ligger fryktelig nær nedrykksstreken med sine 15 poeng. The Latics har bare tatt ett poeng på sine fem siste kamper, og på bortebane har de fortsatt ikke vunnet enda. Lørdag ledet de borte mot Stoke City, men måtte se The Potters snu 0-1 til 2-1. Seiersmålet kom på overtid for Stoke, og nå begynner det å bli fryktelige mange poengtap på overtid for Wigan. Paul Cook & Co har nå 0-2-6 og 5-15 i målforskjell på sine bortekamper hittil denne sesongen. 

Millwalls siste kamper:
Swansea – Millwall 0-1 (Wallace)
Millwall – Charlton 2-1 (Smith, Hutchinson)
Reading – Millwall 2-1 (Wallace)
Millwall – Stoke 2-0 (Thompson, Wallace)
Millwall – Cardiff 2-2 (Bradshaw x2)

Wigans siste kamper:
Stoke – Wigan
Wigan – Brentford 0-3
Wigan – Swansea 1-2 (Moore)
Bristol City – Wigan 2-2 (Dunkley x2)
Derby – Wigan 1-0

Vurdering: Millwall har fått et skikkelig løft med sin nye manager, Gary Rowett, på plass ved sidelinjen. De er et av ligaens formlag for øyeblikket, mens Wigan Athletic derimot er i fryktelig form. Spillemessig har ikke Wigan vært så verst i det siste, men det vil seg bare ikke for The Latics. Dette blir et møte mellom et av ligaens beste hjemmelag og svakeste bortelag. Det er vanskelig å gå for annet enn hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Reading – Leeds United
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Andy Yiadom er suspendert hos vertene, mens Sam Baldock mest sannsynlig er ute. Gjestene ser ut til å måtte klare seg uten Eddie Nketiah, Jamie Shackleton og Adam Forshaw.

Reading-supporterne var høyt oppe etter at laget hadde tatt ti poeng av tolv mulige under sin nye manager Mark Bowen. Hjemme på Madejski Stadium hadde Preston North End, Millwall og Luton Town blitt slått, mens de hadde tatt ett poeng borte mot Queens Park Rangers. Lørdag stod de ovenfor en vanskeligere oppgave da turen gikk til Griffin Park for å møte Brentford. The Royals ga Brentford tidvis tøff motstand, men viste seg til slutt å være for svake i siste tredjedel av banen. Brentford scoret én gang, og det var nok til at kampen endte med The Bees-seier. Nå har Reading kort avstand ned til nedrykksplass, mens de på hjemmebane har 4-0-4 denne sesongen. Leeds United ga Luton Town-forsvaret nok å henge fingrene i da lagene møttes på Kenilworth Road forrige runde. Kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling, men like før slutt satte Patrick Bamford inn seiersmålet med sin andre scoring for dagen. Eller, han mener i hvert fall det selv, men det ser ut som om den scoringen blir stående som selvmål av Matty Pearson. Etter fire bortekamper på rad uten seier kom dermed endelig en seier igjen for Leeds, og de tre poengene tok Yorkshire-klubben opp på direkte opprykksplass. Der har de nå to poeng opp til serieleder West Bromwich Albion. 

Readings siste kamper:
Brentford – Reading 1-0
Reading – Luton 3-0 (Ejaria, Morrison, McCleary)
Reading – Millwall 2-1 (Baldock, Obita)
QPR – Reading 2-2 (Puscas, Baldock)
Reading – Preston 1-0 (Miazga)

Leeds siste kamper:
Luton – Leeds 1-2 (Bamford, Selvmål)
Leeds – Blackburn 2-1 (Bamford, Harrison)
Leeds – QPR 2-0 (Harrison, Roberts)
Sheff Wed – Leeds 0-0
Preston – Leeds 1-1 (Nketiah)

Vurdering: Reading med god form siden Mark Bowen ble ansatt som ny manager. Dog kan det diskuteres om Reading ikke har møtt så tøff motstand i det siste. Her møter det et Leeds United-lag som tøffer av gårde som et annet imponerende lokomotiv. Leeds maler de fleste motstanderne i senk, men sliter litt med uttellingen foran mål. Jeg tror Leeds kommer til å skape klart flest sjanser her, og synes borteseier fremstår som det beste tipset. 

Tips: Borteseier (1.85 @ Coolbet)


 

About The Author

Leave a Reply