Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Onsdagens oddskupong:
Blackburn Rovers – Brentford (Borteseier til 2.45)
Queens Park Rangers – Nottingham Forest (Borteseier til 3.15)
Sheffield Wednesday – Birmingham City (Hjemmeseier til 2.00)
Totalodds: 15.44

– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

________________________________________________________________________________

 

Blackburn Rovers – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Rothwell er en av flere usikre spillere hos vertene, mens Derrick Williams er ute. Hos gjestene er Julian Jeanvier suspendert.

Stemningen er ikke den beste rundt Blackburn Rovers for tiden. Det er en del supportere som ikke føler at Tony Mowbray er den rette mannen til å ta klubben det neste steget videre. De dårligere resultatene utover høsten har ikke akkurat hjulpet Rovers-manageren. Lørdag kom tabelljumbo Barnsley på besøk på Ewood Park, og det var på mange måter en “Must win” kamp for Mowbray. Rovers gjorde jobben og vant 3-2, men prestasjonen var alt annet enn imponerende. Barnsley var best i det meste, og bare elendig forsvarsspill fra Barnsley førte til at Lancashire-klubben tok tre poeng. Nå ligger Rovers på en 17. plass med 21 poeng, og på hjemmebane har de 4-3-2 denne sesongen. Brentford er i kjempeform foran onsdagens kamp på Ewood Park. The Bees vant 1-0 over Reading forrige kamp, og nå har de fem seiere på de seks siste kampene. London-klubben er nå på en 8. plass med 27 poeng, og på bortebane har de vunnet fem av sine seks siste kamper. Ganske utrolig med tanke på at de bare vant tre bortekamper hele forrige sesong. 

Rovers siste kamper:
Blackburn – Barnsley 3-2 (Dack x2, Downing)
Leeds – Blackburn 2-1 (Williams)
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Adarabioyo, Buckley)
Preston – Blackburn 3-2 (Selvmål, Gallagher)
Birmingham – Blackburn 1-0

Brentfords siste kamper:
Brentford – Reading
Wigan – Brentford 0-3 (Mbeumo, Mokotjo, Dasilva)
Brentford – Huddersfield 0-1
QPR – Brentford 1-3 (Watkins x2, Benrahma)
Swansea – Brentford 0-3 (Mbeumo, Benrahma, Selvmål)

Vurdering: Blackburn Rovers imponerer ikke for tiden. De var heldige på lørdag, men jeg tror ikke de kommer til å være like heldige i dette oppgjøret. Brentford er i kjempeform, og trives spesielt godt på bortebane. De like godt å møte lag hvor de får rom til å kontre, og det tror jeg de kommer til å få her. Jeg synes borteseier er et bra spill i dette oppgjøret. 

Tips: Borteseier (2.45 @ Coolbet)


 

Hull City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Josh Magennis er tilbake fra suspensjon hos vertene, mens Ben Davies er usikker hos gjestene.

Hull City hang i tauene tidlig i deres kamp mot Middlesbrough søndag ettermiddag. Tigrene havnet under 0-2 i første omgang, men før pause fikk de en gavepakke da Boro-spiller Marcus Browne ble utvist. Med én mann mer på banen kjempet Hull seg tilbake og sikret ett poeng. Selvsagt var det Jarrod Bowen som var på riktig plass ved de to scoringene, og man kan jo undre seg over hva Hull skulle ha gjort uten den målfarlige vingen på laget. Nå er Hull på en 14. plass med 23 poeng, og på hjemmebane har de 3-2-4 denne sesongen. Preston North End er fantastiske på hjemmebane, men det vil seg ikke helt på fremmed gress. Lørdag tapte de 0-1 borte mot Derby County, og nå står de med 2-2-4 på bortebane. Charlton Athletic og Birmingham City er de to lagene de har vunnet mot. Nå er Preston på en tredjeplass på tabellen. De har fem poeng til tabelltopp, samt tre poeng til direkte opprykksplass.

Hulls siste kamper:
Boro – Hull 2-2 (Bowen x2)
Hull – West Brom 0-1
Fulham – Hull 0-3 (Eaves, Bowler, Bowen)
Hull – Derby 2-0 (Bowen x2)
Forest – Hull 1-2 (Bowen, Magennis)

Prestons siste kamper:
Derby – Preston 1-0
Preston – Huddersfield 3-1 (Gallagher, Stockley, Browne)
Charlton – Preston 0-1 (Gallagher)
Preston – Blackburn 3-2 (Barkhuizen x2, Johnson)
Preston – Leeds 1-1 (Barkhuizen)

Vurdering: Det er ofte vanskelig å vite hva man kan forvente fra dette Hull City-laget. De er livsfarlige med sine raske kontringer, men på hjemmebane har det vært blandet drops. Her møter de et godt organisert Preston North End-lag som ikke får ting helt til å stemme på bortebane. Jeg sliter med å finne en vinner i dette oppgjøret, og markerer derfor for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: George Friend er ute, mens Marvin Johnson er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Aapo Halme ute.

Middlesbrough imponerte meg stort i begynnelsen av første omgang hjemme mot Hull City søndag ettermiddag. De var komfortable med ball, raske i angrep og spilte med selvtillit. Dessverre for Jonathan Woodgate & Boro-fansen gikk alt i grus da Marcus Browne ble utvist på stillingen 2-0 til rødtrøyene. Hull kjempet seg tilbake og tok kontroll over kampen. Et kvarter før slutt utlignet Jarrod Bowen for Hull, og etterpå gjaldt det å sikre seg ett poeng for Boro. Det ene poenget fikk de, men det betyr samtidig at Boro nå har ti(!) kamper på rad uten seier. Selv med en tålmodig styreformann er det vanskelig å se for seg Jonathan Woodgate få sitte mye lenger dersom ting ikke snur snart. Boro er nå på 21. plass med 14 poeng, og på hjemmebane har de meget svake 2-4-3. Barnsley har fått på plass ny manager i Gerhard Struber. Han har imponert i østerriksk fotball, og ledet The Tykes for første gang mot Blackburn Rovers lørdag ettermiddag. I det oppgjøret imponerte Barnsley med sitt gode angrepsspill, men enkle defensive feil førte til at rødtrøyene likevel tapte 2-3. Nå har Barnsley ufattelige 16(!) kamper på rad uten seier. De har ikke vunnet siden serieåpningen mot Fulham. På bortebane har de elendige 0-2-6, og er dermed ligaens svakeste bortelag.    

Boros siste kamper:
Boro – Hull 2-2 (Tavernier, Fletcher)
QPR – Boro 2-2 (Assombalonga x2)
Derby – Boro 2-0
Boro – Fulham 0-0
Huddersfield – Boro 0-0

Barnsleys siste kamper:
Blackburn – Barnsley
Barnsley – Stoke 2-4 (McGeehan, Schmidt)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Halme, Woodrow)
Huddersfield – Barnsley 2-0
West Brom – Barnsley 2-2 (Woodrow x2)

Vurdering: Denne kampen er en klassisk “must win” for Jonathan Woodgate og hans Boro. De møter et Barnsley-lag som storspilte forrige runde, men som likevel tapte. Jeg tror Barnsley vil kunne skape store problemer mot et Boro-lag som sannsynligvis vil spille med høye skuldre her. Boro har alt å tape, mens Barnsley på en måte har alt å vinne. Rødtrøyene så ut til å få et løft med ny manager på plass. Klarer de levere like bra prestasjoner mot Boro som de gjorde på lørdag, har jeg stor tro på at de endelig kan gjøre noe med den fryktelige rekken med kamper på rad uten seier. Derfor prøver jeg et aldri så lite langskudd her. Jeg markerer for borteseier. 

Tips: Borteseier (3.75  @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Yuri Ribeiro, mens Ryan Yates er suspendert. I tillegg ser det ut som om Alfa Semedo, Carl Jenkinson, Michael Hefele og Yohan Benalouane ikker er klar helt enda hos gjestene.

Queens Park Rangers skjøt ut av startblokkene som en rakett i bortekampen mot Fulham forrige runde. Jordan Hugill sendte QPR i en tidlig ledelse, og etter scoringen fortsatte QPR kjøret mot sine naboer fra Craven Cottage. Med bedre effektivitet foran mål kunne Mark Warburton & Co ledet med mer enn 1-0, men istedenfor utlignet Fulham etter en halvtime spill. Litt av luften gikk ut av QPR-laget, og senere i kampen var snuoperasjonen et faktum for Fulham. QPR står dermed med fem kamper på rad uten seier, hvor tre av kampene har endt med tap. Den dårlige formen ha ført QPR ned til en 12. plass med 24 poeng, og på hjemmebane har de svake 3-3-3. Nottingham Forest måtte klare seg med én mann mindre i store deler av andre omgang mot Bristol City forrige runde, men sikret seg likevel ett poeng til slutt. Skogvokterne har nå syv poeng på sine tre siste kamper, og ligger på en femteplass på tabellen med 29 poeng. Bare ett lag ha færre baklengsmål enn rødtrøyene denne sesongen, og på bortebane har de meget imponerende 4-4-1 så langt. 

QPRs siste kamper:
Fulham – QPR 2-1 (Hugill)
QPR – Boro 2-2 (Wells, Selvmål)
Leeds – QPR 2-0
QPR – Brentford 1-3 (Hall)
QPR – Reading 2-2 (Hugill, Wells)

Forests siste kamper:
Bristol City – Forest 0-0
Forest – Derby 1-0 (Grabban)
Luton – Forest 1-2 (Grabban, Ameobi)
Forest – Hull 1-2 (Cash)
Wigan – Forest 1-0

Vurdering: QPR mest nest flest baklengsmål denne sesongen, møter et Forest-lag som har nest færrest baklengsmål. Jeg tror på en jevn kamp mellom to sterke lag. Det som jeg tror kommer til å vippe denne kampen til gjestenes favør er forsvarsspill. Jeg tror Forest har det som skal til for å forsvare seg mot QPRs dyktige angripere, men jeg klarer ikke se for meg at QPR klarer stenge igjen bakover på banen. Derfor synes jeg borteseier er det beste tipset her. Skal vi si 1-0 til Forest med Lewis Grabban som målscorer? 

Tips: Borteseier (3.15 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Liam Palmer er suspendert hos vertene, mens Keiren Westwood ikke er klar. Hos gjestene er Harlee Dean fortsatt suspendert.

Nok en gang ble Sheffield Wednesday senket helt på slutten. West Bromwich Albion fikk et straffespark få minutter før slutt, og det straffesparket satte Charlie Austin i mål. Dette er dermed tredje kampen på rad hvor uglene gir bort poeng like før dommeren skal blåse av kampen. For å gjøre det enda verre klarte Liam Palmer pådra seg rødt kort på overtid. Uglene har nå fire kamper på rad uten seier, og ligger dermed på en niendeplass med sine 25 poeng. Hjemme på Hillsborough har de sterke 4-3-1 denne sesongen. Birmingham City var på vei mot et nederlag borte mot et skaderammet Huddersfield Town-lag, men sikret seg til slutt ett poeng. Det betyr at blåtrøyene nå har ett poeng på sine tre siste kamper. Pep Clotet & Co har tatt 23 poeng på sine 17 kamper, og på bortebane har de 2-1-6. På de fem siste bortekampene har det bare blitt ett poeng. Det blir interessant å se hvem som vinner managerduellen onsdag kveld. Clotet var lenge assistent under Garry Monk, men nå er de manager i hver sin klubb. Under pressekonferansen foran dette oppgjøret valgte Monk å fortelle om hvor iskaldt hans forhold med Clotet er. Det spørs om de tar hverandre i hendene onsdag kveld.

Wednesdays siste kamper:
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Swansea 2-2 (Forestieri, Fox)
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Murphy)
Sheff Wed – Leeds 0-0
Sheff Wed – Stoke 1-0 (Luongo)

Birminghams siste kamper:
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Roberts)
Birmingham – Fulham 0-1
Cardiff – Birmingham 4-2 (Sunjic, Pedersen)
Birmingham – Luton 2-1 (Pedersen, Jutkiewicz)
Birmingham – Rovers 1-0 (Colin)

Vurdering: Garry Monk mot Pep Clotet. Det er hovedfokuset her. Sheffield Wednesday med en del tunge smeller på slutten av de siste kampene. Her møter de et Birmingham City-lag som sliter på bortebane. Det kan fort bli en jevn affære, men jeg har størst tro på at vertene tar tre poeng. 

Tips: Hjemmeseier (2.00  @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Bristol City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Et straffespark fra Charlie Austin like før slutt mot Sheffield Wednesday førte til at West Bromwich Albion fortsatt troner øverst på tabellen. The Baggies har imponert stort under Slaven Bilics ledelse, og etter 17 serierunder har de tatt 36 poeng. West Brom har nå to poeng ned til Leeds United på andreplass, mens det nå er hele fem poeng ned til tredjeplass. Hjemme på The Hawthorns har de fortsatt ikke tapt denne sesongen. Fire kamper har endt uavgjort, mens fire kamper har endt med tap. Bristol City spilte store deler av andre omgang mot Nottingham Forest med én spiller mer på banen. Til tross overtallet klarte ikke The Robins finne nettmaskene. Bristol City måtte nøye seg med ett poeng, og dermed ligger de nå på en syvendeplass med 29 poeng. På bortebane har de meget sterke 4-4-1 denne sesongen.

West Broms siste kamper:
West Brom – Sheff Wed
Hull – West Brom 0-1 (Livermore)
Stoke – West Brom 0-2 (Phillips, Robson-Kanu)
West Brom – Charlton 2-2 (Phillips, Robson-Kanu)
West Brom – Barnsley 2-2 (Pereira, Selvmål)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Forest
Cardiff – Bristol City 0-1 (Brownhill)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Williams, Weimann)
Bristol City – Wigan 2-2 (Weimann, Pereira)
Bristol City – Charlton 2-1 (Diedhiou, Brownhill)

Vurdering: West Bromwich Albion flyr høyt for tiden, men de har flere ganger vist svakheter på hjemmebane. Her møter de et Bristol City-lag som er dyktige til å utnytte overgangsmuligheter som dukker opp. Jeg tror kampbildet vil passe gjestene bra, og tror derfor dette oppgjøret blir åpnere enn hva oddsen tilsier. Magefølelsen sier uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.95 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply