Skrevet av: Eirik Aase

 

Preston North End – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Ben Davies og Darnell Fisher er usikre hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om foran mandagens kamp.

Det er klart for en fantastisk toppkamp under flomlysene på vakre Deepdale. Preston North End har vært et av sesongens friskeste pust, men den siste uken har det stoppet litt opp. Siden forrige helg har de tapt 0-1 borte mot Derby County og hele 0-4 borte mot Hull City. To tunge tap på rad, og disse resultatene har ført dem ned til en sjetteplass med 31 poeng. Opp til dagens motstander skiller det hele åtte poeng, og dersom Preston ønsker å være med i kampen om direkte opprykksplass, bør de vinne kveldens kamp. Det går ikke på skinner på bortebane for Preston, men hjemme på Deepdale er de fantastiske. 7-2-0 er status etter ni hjemmekamper, og det gjør de til ligaens beste hjemmelag. West Bromwich Albion er fulle av selvtillit etter fire strake seiere. The Baggies ser ut som en av ligaens klareste opprykkskandidater, og nå har de fire poeng ned til tredjeplass. Opp til tabelltopp skiller det ett poeng, og derfor trenger Slaven Bilic & Co seier i kveld for å klatre til tabelltopp. På bortebane har West Brom sterke 6-2-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom borte mot Leeds United. 

Prestons siste kamper:
Hull – Preston 4-0
Derby – Preston 1-0
Preston – Huddersfield 3-1 (Gallagher, Stockley, Browne)
Charlton – Preston 0-1 (Gallagher)
Preston – Blackburn 3-2 (Barkhuizen x2, Johnson)

West Broms siste kamper:
West Brom – Bristol City 4-1 (Gibbs, Pereira, Robson-Kanu, Austin)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Austin, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 0-1 (Livermore)
Stoke – West Brom 0-2 (Phillips, Robson-Kanu)
West Brom – Charlton 2-2 (Phillips, Robson-Kanu)

Vurdering: Preston North End med to tunge tap på rad, mens West Bromwich Albion er i strålende form. Preston er fantastiske på hjemmebane, men møter et av ligaens beste bortelag. Ikke enkelt å vurdere dette oppgjøret, og jeg tror det blir en meget jevn affære. Dersom jeg måtte valgt, ville jeg gått for en knepen borteseier. 

Tips: Borteseier (2.18 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply