Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Fredagens TV-kamp:
20.45: Millwall – Nottingham Forest

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Huddersfield Town – Leeds United
16.00: Sheffield Wednesday – Brentford

Søndagens TV-kamp:
13.00: West Bromwich Albion – Swansea City

Lørdagens oddskupong:
Cardiff City – Barnsley (Hjemmeseier til 1.85)
Huddersfield Town – Leeds United (Borteseier til 1.60)

Totalodds: 2.96
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Millwall – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Ryan Leonard, Shane Ferguson og Shaun Hutchinson er ute hos vertene. Hos gjestene mangler Carl Jenkinson og Samba Sow.

Gary Rowett likte godt å være tilbake på St Andrews forrige helg, men skulle helst fått med seg tre poeng tilbake til London. Millwall-sjefen fikk se laget sitt ta ledelsen etter et vakkert langskudd fra Shaun Williams, men ti minutter før slutt utlignet Birmingham på en dødball. Kampen endte dermed 1-1, og det betyr at løvene til Rowett nå har fire kamper på rad uten tap. Formen er bra for Millwall, og opp til playoff skiller det bare fem poeng. Hjemme på The Den har London-klubben meget sterke 5-3-1 denne sesongen. Nottingham Forest banket ballen mot Cardiff City-buret i 90 minutter forrige helg, men på en eller annen måte klarte de aldri finne veien til nettmaskene. Dermed ble Cardiffs tidlige scoring kampens eneste, og Forest måtte skuffet se på når de to lagene helt øverst på tabellen tøffe avgårde. Foran helgens runde har skogvokterne åtte poeng opp til direkte opprykk, men samtidig har de én kamp mindre spilt. Før tapet mot Cardiff hadde Forest ti poeng av tolv mulige på sine fire siste kamper. På bortebane har rødtrøyene meget imponerende 5-4-1. 

Millwalls siste kamper:
Birmingham – Millwall 1-1 (Williams)
Millwall – Wigan 2-2 (Smith, Hutchinson)
Swansea – Millwall 0-1 (Wallace)
Millwall – Charlton 2-1 (Smith, Hutchinson)
Reading – Millwall 2-1 (Wallace)

Forests siste kamper:
Forest – Cardiff 0-1
QPR – Forest 0-4 (Figueiredo, Grabban, Carvalho, Semedo)
Bristol City – Forest 0-0
Forest – Derby 1-0 (Grabban)
Luton – Forest 1-2 (Grabban, Ameobi)

Vurdering: Dette er ikke lett å vurdere. Millwall er sterke på hjemmebane og vanskelige å spille seg gjennom. Nottingham Forest imponerer på bortebane, og klarer seg kjempegodt bakover på banen. Jeg blir overrasket dersom dette blir en målfest. I mine øyne lukter det målfattig og uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Leeds United
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Danny Simpson, Jaden Brown og Fraizer Campbell er usikre hos vertene. Hos gjestene er Kalvin Phillips suspendert, mens Adam Forshaw og Tyler Roberts er skadet.

Karlan Grant var på farten igjen for Huddersfield Town, men til lite nytte. Han scoret det ene av Huddersfields to mål borte mot Bristol City, men The Terriers tapte kampen hele 2-5. Etter imponerende resultater tidligere i høst, har Huddersfield nå fire kamper på rad uten seier. To av disse kampene har endt med stortap. De dårlige resultatene gjør at Yorkshire-klubben bare har to poeng ned til nedrykksplass, og på hjemmebane har de 2-4-4. Riktignok har de ikke tapt noen av sine seks siste kamper på eget gress. Lørdag kommer den høytflyvende Yorkshire-rivalen Leeds United på besøk. Leeds valset over Middlesbrough hjemme på Elland Road forrige helg, og der vant de hele 4-0 over Jonathan Woodgate & Co. Den seieren kunne fort ha vært enda større, men Marcelo Bielsa vil nok uansett vært godt fornøyd med at Leeds endelig klarte vinne en hjemmekamp uten å gjøre det spennende. Det var Leeds femte strake hjemmeseier, og i serien har de også fem seiere på rad. Leeds har ikke tapt noen av sine åtte siste kamper, og ligger nå på andreplass med to poeng opp til serieleder West Bromwich Albion. 

Huddersfields siste kamper:
Bristol City – Huddersfield 5-2 (Grant, Bacuna)
Huddersfield – Swansea 1-1 (Grant)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Campbell)
Preston – Huddersfield 3-1 (Bacuna)
Brentford – Huddersfield 0-1 (Grant)

Leeds siste kamper:
Leeds – Boro 3-0 (Klich x2, Bamford, Costa)
Reading – Leeds 0-1 (Harrison)
Luton – Leeds 1-2 (Bamford, Selvmål)
Leeds – Blackburn 2-1 (Bamford, Harrison)
Leeds – QPR 2-0 (Harrison, Roberts)

Vurdering: Huddersfield Town har vist mye bra etter at Danny Cowley ble ansatt som manager, men de siste ukene har det lugget litt. Fem baklengsmål mot Bristol City er ikke bra, og på lørdag får de enda tøffere motstand. Leeds er fulle av selvtillit og kommer til å gå rett i strupen på sin Yorkshire-rival. Dette tar gjestene. 

Tips: Borteseier (1.60 @ Coolbet)Sheffield Wednesday – Brentford

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Keiren Westwood og Fernando Forestieri er ute hos vertene, mens Liam Palmer er suspendert. Sergi Canos og Nikos Karelis mangler hos gjestene.

Etter fem kamper på rad uten seier skulle det endelig løsne for Sheffield Wednesday. To scoringer av Steven Fletcher og ett mål av Atdhe Nuhiu var nok til å sikre tre poeng borte mot Charlton Athletic forrige helg. Kampens øyeblikk fikk vi servert da Steven Fletcher skulle ta straffespark. Charlton-keeper Dillon Phillips brukte mye tid på å psyke ut Fletcher, men Owls-spissen svarte med å feire opp i ansiktet til burvokteren etter at ballen var satt i mål. Nå ligger Wednesday på en niendeplass med 29 poeng, og opp til playoff skiller det to poeng. Brentford gikk på et skuffende nederlag borte mot Blackburn Rovers for halvannen uke siden, men slo kruttsterkt tilbake forrige helg. Luton Town kom på besøk til Griffin Park, og The Hatters har nok hatt mareritt i flere dager etter den kampen. Brentford valset nemlig over Luton og vant til slutt hele 7-0. Josh Dasilva fortsatte å imponere på Brentfords midtbane, og i den kampen scoret han tre ganger. The Bees har klatret opp til en syvendeplass på tabellen, og har nå bare ett poeng opp til playoff. På bortebane har de sterke 5-0-5 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Fletcher x2, Nuhiu)
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Harris)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Swansea 2-2 (Forestieri, Fox)
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Murphy)

Brentfords siste kamper:
Brentford – Luton 7-0 (Dasilva x3, Watkins, Benrahma, Jensen, Mbeumo)
Blackburn – Brentford 1-0
Brentford – Reading 1-0 (Watkins)
Wigan – Brentford 0-3 (Mbeumo, Mokotjo, Dasilva)
Brentford – Huddersfield 0-1

Vurdering: For en herlig fotballkamp dette blir! To lag som begge kjemper om å komme seg inn blant playoff-plassene. Begge tok viktige og sterke seiere sist, men basert på resultatene de siste ukene er det Brentford som har sett sterkest ut. Dette oppgjøret kan vippe begge veier, og jeg sliter med å finne en vinner. Jeg velger derfor å markere for et kryss i midten. 

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)


 

Blackburn Rovers – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Derrick Williams. Hos gjestene er Matt Smith, Graeme Shinnie og Tom Huddlestone ute, mens Krystian Bielik er usikker.

For litt over en uke siden var Tony Mowbray en presset mann. Blackburn Rovers hadde knapt vunnet kamper over lengre tid, og drømmen om playoff så ut til å bli knust allerede før juletider. Enkelte supportere ønsket endring, men Mowbray & Co slo hardt tilbake. I løpet av syv dager har Lancashire-klubben slått Barnsley, Brentford og Stoke City. Rovers avsluttet dermed november med fire seiere og ett tap, hvor det ene tapet kom borte mot høytflyvende Leeds United. Den gode formen har ført Rovers opp til en 11. plass, og til playoff skiller det fire poeng. Hjemme på Ewood Park har Rovers 5-3-2, hvor samtlige tre siste kamper har endt med seier. Derby County-supporterne fikk se Wayne Rooney ute på gressteppet da de spilte uavgjort 1-1 mot Queens Park Rangers. Rooney kom ut for å vinke til fansen, før han deretter ble sittende på Derbys benk under kampen. Superstjernen er ikke spilleklar før i januar, men fikk se på når Martyn Waghorn scoret et fantastisk frisparkmål i uavgjortkampen. Derby hadde fem seiere på rad på hjemmebane før møtet med QPR, men på bortebane har de hatt større utfordringer. På sine ni bortekamper har de bare vunnet én gang, og den seieren kom i serieåpningen mot Huddersfield Town. 

Rovers siste kamper:
Stoke – Blackburn 1-2 (Dack, Gallagher)
Blackburn – Brentford 1-0 (Dack)
Blackburn – Barnsley 3-2 (Dack x2, Downing)
Leeds – Blackburn 2-1 (Williams)
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Adarabioyo, Buckley)

Derbys siste kamper:
Derby – QPR 1-1 (Waghorn)
Fulham – Derby 3-0
Derby – Preston 1-0 (Waghorn)
Forest – Derby 1-0
Derby – Boro 2-0 (Lawrence x2)

Vurdering: Blackburn Rovers har funnet godformen. De er vanligvis sterke på hjemmebane, og spiller nå med selvtillit. Her møter de et Derby County-lag som pleier være meget solide hjemme, mens de sliter på fremmed gress. Her blir hjemmeseier mitt tips. 

Tips: Hjemmeseier (2.10 @ Coolbet)


 

Cardiff City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene som får Joe Ralls tilbake her. Hos gjestene er Malik Wilks usikker grunnet sykdom.

Cardiff City tok en meget sterkt seier borte mot Nottingham Forest forrige runde. De hang litt i tauene og mottok flere skudd, men holdt likevel 1-0 ledelsen helt inn mot et bra Forest-lag. Klubbens nye manager, Neil Harris, har dermed fått en flott start i jobben som Cardiff-sjef. Under hans ledelse har waliserne tatt syv poeng av ni mulige, og opp til playoff skiller det tre poeng. Hjemme på Cardiff City Stadium har blåtrøyene meget sterke 6-2-1. Barnsley vant serieåpningen hjemme mot Fulham, men deretter gikk de 17(!) kamper på rad uten seier i serien. Derfor var jubelscenene fantastiske da de endelig vant en fotballkamp igjen forrige helg. Hull City var på besøk på Oakwell, og de reiste hjem uten poeng. Barnsley har nå blitt ledet av sin nye hovedtrener, Gerhard Struber, i tre kamper, og jeg synes rødtrøyene har sett bra ut i alle disse kampene. Nå har Barnsley fem poeng opp til trygg plass, og på bortebane har de fæle 0-2-7. De venter med andre ord fortsatt på sesongens første borteseier. 

Cardiffs siste kamper:
Forest – Cardiff 0-1 (Mendez-Laing)
Cardiff – Stoke 1-0 (Bacuna)
Charlton – Cardiff 2-2 (Tomlin, Mendez-Laing)
Cardiff – Bristol City 0-1
Cardiff – Birmingham 4-2 (Ralls x3, Nelson)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Hull 3-1 (Bahre, Chaplin, Mowatt)
Boro – Barnsley 1-0
Blackburn – Barnsley 3-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Stoke 2-4 (McGeehan, Schmidt)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Halme, Woodrow)

Vurdering: To klubber som har fått et lite løft under sin nye manager. Av den grunn litt vanskelig å vurdere dette oppgjøret. Barnsley har angrepsspillere som kan skape problemer for Cardiff, men samtidig skal det unge Barnsley-forsvaret få kjørt seg mot rutinerte og sterke Cardiff-spillere. Både på dødballer og i åpent spill. Jeg tror rutinen vipper denne kampen til vertenes fordel.  

Tips: Hjemmeseier (1.80 @ Coolbet)


 

Fulham – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Harry Arter og Maxime Le Marchand ser ut til å mangle hos vertene, mens Tomas Kalas og Nathan Baker er usikre hos gjestene.

Fulham-spillerne tok seg en aldri så liten julefeiring i Stockholm etter at de vant 2-1 borte mot Swansea City forrige runde. Aleksandar Mitrovic scoret begge målene i det oppgjøret, og står nå med tre mål på to kamper etter at han var suspendert mot Queens Park Rangers. Fulham har vunnet fire kamper på rad i serien, og denne formen har ført hvittrøyene opp til en tredjeplass på tabellen. De har fem poeng opp til direkte opprykksplass, og på hjemmebane har de sterke 6-2-2 denne sesongen. Bristol City taper sjeldent hjemme, men har likevel hatt noen utfordringer knyttet til det å bryte ned motstanderne som kommer på besøk på Ashton Gate. Det var dog ikke et problem da Huddersfield Town ble slått hele 5-2 forrige helg, og i det oppgjøret var svensken Niclas Eliasson i fyr og flamme. The Robins sitter nå på en femteplass med tre poeng opp til Fulham på tabellen. Bare én av de syv siste kampene har endt med tap, og på bortebane har de sterke 4-4-2. Etter seieren sist fikk Bristol City-spillerne et brutalt møte med virkeligheten. Spissen Benik Afobe er for tiden langtidsskadet, og han opplevde forrige helg å miste sin to år gamle datter. Det er vanskelig å si om det vil ha noe påvirkning på dette oppgjøret. 

Fulhams siste kamper:
Swansea – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)
Fulham – Derby 3-0 (Reid, Mitrovic, Cairney)
Fulham – QPR 2-1 (Kamara x2)
Birmingham – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Hull 0-3

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Huddersfield 5-2 (Brownhill, Selvmål, Eliasson, Weimann, Williams)
West Brom – Bristol City 4-1 (Diedhiou)
Bristol City – Forest 0-0
Cardiff – Bristol City 0-1 (Brownhill)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Williams, Weimann)

Vurdering: Dette blir underholdene! Fulham i kjempeform, men her møter de et Bristol City-lag som pleier trives veldig godt på bortebane mot lag som spiller den samme type fotball som Fulham. Fulham er klare favoritter her, men jeg tror ikke det blir så lett for hvittrøyene. Bristol City kommer til å få rom å kontre i, og det mestrer de bra. Samtidig er det ikke utenkelig at laget løfter seg enda et hakk etter den fryktelige tragedien spissen Benik Afobe opplevde nylig. Jeg synes oddsen på borteseier er fristende, og prøver derfor et langskudd her. 

Tips: Borteseier (5.10 @ Coolbet)


 

Hull City – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jon Toral, Josh Magennis og Kevin Stewart er ute hos vertene. Nathan Collins, Peter Etebo og Ryan Shawcross er ute hos gjestene.

Hull City har vist mye bra den siste tiden. Preston North End har blitt knust hjemme på KCOM Stadium, og noen uker tidligere vant de hele 3-0 borte mot Fulham. Med Jarrod Bowen og Kamil Grosicki på laget kan Hull skape problemer for hvem som helst. Forrige helg ble derimot Barnsley for sterke på Oakwell. Barnsley hadde ikke vunnet noen av sine 17 siste kamper, men klemte til med 3-1 seier hjemme mot Hull. Tigrene til Grant McCann ligger nå midt på tabellen, og opp til playoff skiller det fem poeng. Hjemme på KCOM Stadium har de 4-2-4. Stoke City fikk et umiddelbart løft da Michael O`Neill kom inn som ny manager. The Potters vant mot både Barnsley og Wigan Athletic, men deretter har det stoppet opp. Både Cardiff City og Blackburn Rovers har vært for sterke i de to siste rundene, og det har ført til at Stoke fortsatt ligger på nedrykksplass. Opp til trygg grunn skiller det bare tre poeng, og på bortebane har O`Neill & Co skuffende 2-1-6.

Hulls siste kamper:
Barnsley – Hull 3-1 (Lewis-Potter)
Hull – Preston 4-0 (Bowen x2, Magennis, Grosicki)
Boro – Hull 2-2 (Bowen x2)
Hull – West Brom 0-1
Fulham – Hull 0-3 (Eaves, Bowler, Bowen)

Stokes siste kamper:
Stoke – Blackburn 1-2 (Selvmål)
Cardiff – Stoke 1-0
Stoke – Wigan 2-1 (Batth, Diouf)
Barnsley – Stoke 2-4 (Clucas x2, Gregory, Allen)
Stoke – West Brom 0-2

Vurdering: Hull City med litt varierende prestasjoner i det siste. De har vist et enormt toppnivå, men har også et skuffende bunnivå. Her møter de et Stoke City-lag som er tappet for selvtillit. Jeg tror Jarrod Bowen & Co kommer til å gjøre livet surt for The Potters. Dette ender med hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (2.60 @ Coolbet)


 

Luton Town – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Brendan Galloway og Izzy Brown ser ut til å være ute hos vertene. Det meldes ikke om noen nye skader hos gjestene ifølge BBC.

De samme spillerne og den samme taktikken, men likevel gikk det så galt. Det var kommentarene til manager Graeme Jones etter at Luton Town tapte hele 0-7 borte mot Brentford forrige runde. Luton-sjefen refererte til seieren mot Charlton Athletic noen dager tidligere, og mente på at han gikk for de samme spillerne og taktikken mot Brentford. Om det var nøyaktig slik han mente det er usikkert, men det høres en smule spesielt ut å gå for samme taktikk hjemme mot Charlton og borte mot Brentford. Det vil i så fall være et gigantisk selvmål. Nå har Luton tapt seks av sine syv siste kamper i serien, og denne fryktelige formen har ført de rett ned i bunnstriden. Rett under streken ligger Wigan Athletic. De ledet 1-0 hjemme mot Reading med ti minutter igjen av forrige kamp, men endte til slutt opp med å tape 1-3. The Latics har vært fryktelige på bortebane helt siden de rykket opp fra League One i fjor, men den sterke hjemmeformen har hele tiden reddet dem. Nå har de begynt å tape hjemmekampene også, og det er dårlig nytt for manager Paul Cook. Wigan har 0-2-5 på sine syv siste kamper, og dersom ting ikke bedrer seg snart, kommer nok Cook til å måtte lete etter ny jobb. På bortebane har Wigan fortsatt ikke vunnet denne sesongen. På ti forsøk har det blitt tre uavgjort og syv tap. Nå har de ett poeng opp til lørdagens motstander som ligger på trygg grunn. 

Lutons siste kamper:
Brentford – Luton 7-0
Luton – Charlton 2-1 (Brown, Ruddock)
Luton – Leeds 1-2 (Collins)
Reading – Luton 3-0
Luton – Forest 1-2 (McManaman)

Wigans siste kamper:
Wigan – Reading 1-3 (Garner)
Millwall – Wigan 2-2 (Pilkington, Robinson)
Stoke – Wigan 2-1 (Morsy)
Wigan – Brentford 0-3
Wigan – Swansea 1-2 (Moore)

Vurdering: En skikkelig bunnkamp på Kenilworth Road. Dette kan vippe alle veier. To lag i fryktelig form. Wigan Athletic har elendige resultater på bortebane å vise til, men har riktignok levert flere gode prestasjoner på fremmed gress. Luton er litt vanskelig å bli klok på, og har sett ut til å være ganske avhengig av Izzy Brown. Dersom han mangler på lørdag, synes jeg borteseier det beste spillet her. 

Tips: Borteseier (2.90 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Paddy McNair og Johnny Howson er suspendert hos vertene, mens Ryan Shotton og Darren Randolph er skadet. Hos gjestene er Lyle Taylor og Chuks Aneke usikre, mens Jonny Williams er ute.

Å havne bakpå tidlig mot Leeds United på Elland Road er ikke ideelt. Det fikk Middlesbrough erfare forrige helg. Boro maktet aldri gi et høytflyvende Leeds-lag motstand, og endte til slutt opp med å tape 0-4. Rødtrøyene kom seg dermed raskt ned på jorda igjen etter den etterlengtede seieren hjemme mot Barnsley sist. Boro har slitt under manager Jonathan Woodgate utover høsten, og foran helgens serierunde ligger Boro på en 20. plass med 17 poeng. Det skiller bare ett poeng ned til nedrykksplass, og på hjemmebane har de 3-4-3 denne sesongen. Charlton Athletic ser ut til å endelig ha sikret seg nye eiere. De var på plass for å se laget tape 1-3 hjemme mot Sheffield Wednesday sist, og nå har Charlton hele syv kamper på rad uten seier. Den fæle formen har ført Charlton ned til en 17. plass på tabellen, og til nedrykksplass skiller det syv poeng. På bortebane har The Addicks 2-3-4 denne sesongen.     

Boros siste kamper:
Leeds – Boro 4-0
Boro – Barnsley 1-0 (Fletcher)
Boro – Hull 2-2 (Tavernier, Fletcher)
QPR – Boro 2-2 (Assombalonga x2)
Derby – Boro 2-0

Charltons siste kamper:
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Bonne)
Luton – Charlton 2-1 (Leko)
Charlton – Cardiff 2-2 (Gallagher, Leko)
Millwall – Charlton 2-1 (Leko)
Charlton – Preston 0-1

Vurdering: To lag som har vært svake over lengre tid. Slike kamper er det best å styre unna rent oddsmessig. Det er flere fellestrekk ved disse to klubbene. Skadelistene er lange, samtidig som resultatene har vært for dårlige den siste tiden. Her blir jeg nødt til å gå etter magefølelsen, og den taler til vertenes fordel. 

Tips: Hjemmeseier (2.05  @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Liam Kelly, mens Josh Ginnelly og Louis Moult er ute hos gjestene.

Det har virkelig stoppet opp for Queens Park Rangers-manager Mark Warburton og hans spillere. Forrige runde tok de et sterkt poeng mot et Derby County-lag som er gode på hjemmebane. Det var en aldri så liten opptur for London-klubben, men faktum er at de nå har syv kamper på rad uten seier. QPR har gått fra opprykkkamp til en plass midt på tabellen. De har 25 poeng etter 19 kamper, og det er omtrent like stor avstand til playoff som det er til nedrykksplass. Hjemme på Loftus Road har de skuffende 3-3-4 denne sesongen. Preston North End spilte en jevn kamp hjemme mot West Bromwich Albion forrige runde, men måtte til slutt se seg slått da The Baggies fikk et meget billig straffespark helt på tampen. The Lilywhites gikk dermed på sitt første hjemmetap for sesongen, og står nå med tre strake tap i serien. De svake resultatene har ført Preston ned til en sjetteplass, og opp til direkte opprykksplass skiller det nå ni poeng. På bortebane har Preston 2-2-5 denne sesongen. 

QPRs siste kamper:
Derby – QPR 1-1 (Eze)
QPR – Forest 0-4
Fulham – QPR 2-1 (Hugill)
QPR – Boro 2-2 (Wells, Selvmål)
Leeds – QPR 2-0

Prestons siste kamper:
Preston – West Brom 0-1
Hull – Preston 4-0
Derby – Preston 1-0
Preston – Huddersfield 3-1 (Gallagher, Stockley, Browne)
Charlton – Preston 0-1 (Gallagher)

Vurdering: QPR i svak form, men det samme kan sies om Preston North End etter at de ikke har tatt poeng på sine tre siste kamper. Begge disse to lagene har sett bra ut i høst, men QPR har ikke overbevist meg på hjemmebane. På samme måte har ikke Preston imponert meg på bortebane. Her klarer jeg ikke plukke en vinner. Dette ender uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.55 @ Coolbet)


 

Reading – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jordan Obita er usikker, mens John Swift er ute hos vertene. Marc Roberts og Gary Gardner er ute hos gjestene.

George Puscas startet sesongen med et smell, men utover høsten har han sett svak ut. Store sjanser har blitt sendt på keeper eller langt utenfor mål. Selvtilliten så ut til å være på bunn, men forrige helg vartet han opp med hattrick på fem minutter. Reading lå under 0-1 borte mot Wigan Athletic med ti minutter igjen å spille, men så våknet den rumenske landslagsspissen. Puscas scoret først på straffespark, før han deretter la på til 2-1 og 3-1 noen minutter senere. Reading fikk dermed slått tilbake etter to strake tap, og sitter nå på en 18. plass med 21 poeng. Hjemme på Madejski Stadium har de 4-0-5 denne sesongen, hvor de tre siste hjemmekampene endte med seier før Leeds ble for sterke i forrige hjemmekamp. Birmingham City valgte tidligere denne uken å gi Pep Clotet jobben som hovedtrener. Han hadde vært vikar frem til nå. Under hans ledelse har Birminmgham tatt 25 poeng på 19 kamper, og ligger nå på en 15. plass på tabellen. Forrige helg ble det uavgjort 1-1 hjemme mot Millwall, og blåtrøyene har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper. På bortebane har Birmingham 

Readings siste kamper:
Wigan – Reading 1-3 (Puscas x3)
Reading – Leeds 0-1
Brentford – Reading 1-0
Reading – Luton 3-0 (Ejaria, Morrison, McCleary)
Reading – Millwall 2-1 (Baldock, Obita)

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Millwall 1-1 (Clarke-Salter)
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Gimenez)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Roberts)
Birmingham – Fulham 0-1
Cardiff – Birmingham 4-2 (Sunjic, Pedersen)

Vurdering: Reading har sett bedre ut etter managerbytte. Hjemme hadde de nylig tre strake seiere, og nå har de fått gang på George Puscas igjen. Hos Birmingham City har det derimot stoppet litt opp den siste tiden. Her tror jeg hjemmefordel avgjør. Derfor markerer jeg for Reading-seier. 

Tips: Hjemmeseier (2.30  @ Coolbet)

 


 

West Bromwich Albion – Swansea City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Et sent straffespark førte til at West Bromwich Albion tok tre viktige poeng borte mot Preston North End forrige mandag. Seieren førte The Baggies opp til tabelltopp igjen, og nå skiller det hele syv poeng ned til tredjeplassen som bare gir playoff. Bare ett tap har det blitt for Slaven Bilic & Co denne sesongen, og det kom på bortebane. På hjemmebane har de nemlig ikke tapt under Bilics ledelse. Så langt står de med 5-4-0 på eget gress, og de er det eneste laget som ikke har tapt på hjemmebane i høst. Derfor passer det bra at de søndag ettermiddag møter det eneste laget som ikke har tapt på bortebane denne sesongen. Swansea City står med 4-5-0 på sine ni kamper på fremmed gress. Etter 1-2 tapet hjemme mot Fulham forrige runde, står de nå med fire kamper på rad uten seier. Svanene ligger på en åttendeplass med ett poeng opp til playoff. 

West Broms siste kamper:
Preston – West Brom 0-1 (Austin)
West Brom – Bristol City 4-1 (Gibbs, Pereira, Robson-Kanu, Austin)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Austin, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 0-1 (Livermore)
Stoke – West Brom 0-2 (Phillips, Robson-Kanu)

Swanseas siste kamper:
Swansea – Fulham 1-2 (Byers)
Huddersfield – Swansea 1-1 (Fulton)
Swansea – Millwall 0-1
Sheff Wed – Swansea 2-2 (Ayew, Wilmot)
Wigan – Swansea 1-2 (Dyer, Surridge)

Vurdering: West Bromwich Albion er i strålende form. De har bra flyt og flere matchvinnere. Swansea har ikke tapt borte, men har vist en del svakheter i det siste. Dette blir nok jevnt, men jeg tror vertene vipper kampen til sin fordel. 

Tips: Hjemmeseier (1.70 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply