Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Onsdagens TV-kamp:
20.45: Birmingham City – Queens Park Rangers

Lørdagens oddskupong:
Brentford – Cardiff City (Hjemmeseier til 1.70)
Wigan Athletic – West Bromwich Albion (Borteseier til 1.70)
Totalodds: 2.89
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

 

 

Artikkelen er skrevet før tirsdagens kamper ble spilt. Tabellplasseringer som nevnes i tekstene kan derfor være feil.

 

Barnsley – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Mallik Wilks er usikker hos vertene. Ovie Ejaria er usikker hos gjestene, mens John Swift og Jordan Obita mangler.

Ny manager, men fortsatt de samme defensive problemene for Barnsley. Lørdag scoret de to mål borte mot Cardiff City, men likevel måtte de forlate banen uten poeng. I tre av deres fem siste kamper har rødtrøyene scoret to mål og likevel ikke stått igjen med poeng. Det sier alt om hva som er deres store akilleshæl. The Tykes er tabelljumbo i Championship med seks poeng opp til trygg plass. Hjemme på Oakwell har rødtrøyene 2-4-4 denne sesongen. Reading fikk det tøft hjemme mot Birmingham City uten midtbanestrategene sine Ovie Ejaria og John Swift. The Royals tapte 2-3 og står dermed med tre tap på de fire siste kampene. Den svake formen gjør at Berkshire-klubben ligger på en 18. plass med 21 poeng, og på bortebane har de 2-3-4 denne sesongen. 

Barnsleys siste kamper:
Cardiff – Barnsley 3-2 (Chaplin, Selvmål)
Barnsley – Hull 3-1 (Bahre, Chaplin, Mowatt)
Boro – Barnsley 1-0
Blackburn – Barnsley 3-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Stoke 2-4 (McGeehan, Schmidt)

Readings siste kamper:
Reading – Birmingham 2-3 (Meite, Joao)
Wigan – Reading 1-3 (Puscas x3)
Reading – Leeds 0-1
Brentford – Reading 1-0
Reading – Luton 3-0 (Ejaria, Morrison, McCleary)

Vurdering: Barnsley kommer som vanlig til å peise på i angrep, men spørsmålet er hva vi kan forvente fra Reading i dette oppgjøret. Jeg tror på en fartsfylt kamp som kan vippe begge veier. Barnsley har i mine øyne sett bedre ut etter managerbytte, og magefølelsen taler for en knepen hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (2.70 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jake Clarke-Salter og Marc Roberts er ute hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader.

Birmingham City hadde ikke vunnet noen av sine fem siste kamper i serien da Pep Clotet endelig fikk jobben som hovedtrener på permanent basis. Frem til forrige uke hadde han bare vært vikarierende sjef, men ledelsen i klubben har likt det de har fått se. Det kunne nesten se ut som om Clotets nye kontrakt ga spillerne et skikkelig løft, ettersom de flesket til med 3-2 seier borte mot Reading noen dager senere. Foran onsdagens kamp ligger Birmingham midt på tabellen med en luke opp til playoff. Hjemme på St Andrews har de 5-2-2 denne sesongen. Queens Park Rangers hadde syv kamper på rad uten seier før møtet med Preston North End lørdag ettermiddag. Den kampen vant QPR takket være to scoringer av Eberechi Eze, men viktigst av alt var nok det faktum at de klarte holde nullen. QPR hang med helt i toppen tidligere i høst, men ligger nå midt på tabellen med sine 28 poeng. På bortebane har de 4-1-4 denne sesongen. 

Birminghams siste kamper:
Reading – Birmingham 2-3 (Alvaro, Bela, Selvmål)
Birmingham – Millwall 1-1 (Clarke-Salter)
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Gimenez)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Roberts)
Birmingham – Fulham 0-1

QPRs siste kamper:
QPR – Preston 2-0 (Eze x2)
Derby – QPR 1-1 (Eze)
QPR – Forest 0-4
Fulham – QPR 2-1 (Hugill)
QPR – Boro 2-2 (Wells, Selvmål)

Vurdering: Dette stinker uavgjort. Birmingham City er sterke, og fikk seg et løft da de slo Reading sist. Her møter de et Queens Park Rangers-lag som har skuffet den siste tiden, men som har vist tidligere i høst at de kan skape problemer for hvem som helst både hjemme og borte. Her går jeg for poengdeling.

Tips: Uavgjort (3.35 @ Coolbet)


 

Brentford – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joel Valencia, Sergi Canos og Nicos Karelis er ute hos vertene. Leandro Bacuna er usikker hos gjestene.

Brentford tok ledelsen borte mot Sheffield Wednesday forrige runde, men uten Pontus Jansson og Henrik Dalsgaard ble det vanskelig å holde tett bakover på banen. The Bees tapte til slutt 1-2 og ligger dermed på en niendeplass på tabellen med 30 poeng. Seks av de ni siste kampene har endt med seier, og på hjemmebane har The Bees 4-3-2 denne sesongen. Forrige hjemmekamp endte med en utrolig 7-0 seier. Cardiff City havnet under både 0-1 og 1-2 hjemme mot Barnsley, men vant likevel 3-2 til slutt lørdag ettermiddag. Lee Tomlin satte inn seiersmålet på overtid, og sørget for at The Bluebirds har tatt ti poeng av tolv mulige siden Neil Harris tok over som manager. Waliserne har bare ett poeng opp til playoff, og på bortebane har de fæle 1-5-4 denne sesongen. Deres eneste borteseier kom i forrige bortekamp mot Nottingham Forest.

Brentfords siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Mbeumo)
Brentford – Luton 7-0 (Dasilva x3, Watkins, Benrahma, Jensen, Mbeumo)
Blackburn – Brentford 1-0
Brentford – Reading 1-0 (Watkins)
Wigan – Brentford 0-3 (Mbeumo, Mokotjo, Dasilva)

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Barnsley 3-2 (Tomlin, Ward, Flint)
Forest – Cardiff 0-1 (Mendez-Laing)
Cardiff – Stoke 1-0 (Bacuna)
Charlton – Cardiff 2-2 (Tomlin, Mendez-Laing)
Cardiff – Bristol City 0-1

Vurdering: Brentford med brukbar form i det siste, og vant stort i forrige hjemmekamp. Her møter de et Cardiff City-lag som er i kjempeform under sin nye manager, men som ikke har overbevist på bortebane i høst. Her har jeg størst tro på vertene. 

Tips: Hjemmeseier (1.70  @ Coolbet)


 

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ikechi Anya, Graeme Shinnie og Tom Huddlestone mangler hos vertene. Gjestene må klare seg uten Fernando Forestieri og Keiren Westwood.

Derby County var fryktelig tamme da de besøkte Blackburn Rovers på Ewood Park forrige runde. Det skal sies at The Rams ikke lot hjemmelaget skape så mye fremover på banen, men samtidig var Derby alt for passive i begge ender av banen. Det endte til slutt med 0-1 tap for hvittrøyene, og nå har Derby tapt fem bortekamper på rad. Heldigvis for Phillip Cocu & Co har resultatene vært bedre på hjemmebane. Ingen av deres åtte siste hjemmekamper har endt med tap, og hele fem av deres seks siste på eget gress har endt med seier. Derby har nå fått en luke opp til playoff, mens Sheffield Wednesday ligger på en sjetteplass med 32 poeng. Uglene vant 2-1 hjemme mot Brentford på lørdag, og står med to seiere på rad i serien. Steven Fletcher scoret to nye mål i seieren mot Brentford, og har nå scoret fem mål på de fire siste kampene. Garry Monk & Co 4-1-5 på bortebane så langt i høst. 

Derbys siste kamper:
Blackburn – Derby 1-0
Derby – QPR 1-1 (Waghorn)
Fulham – Derby 3-0
Derby – Preston 1-0 (Waghorn)
Forest – Derby 1-0

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Fletcher x2)
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Fletcher x2, Nuhiu)
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Harris)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Swansea 2-2 (Forestieri, Fox)

Vurdering: Sheffield Wednesday er vanskelige å slå, mens Derby County er sterke på hjemmebane. Dette blir en jevn kamp. Vertene er knepne favoritter, men jeg tror Wednesday har det som skal til for å kunne få med seg ett poeng. Derfor markerer jeg for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

Swansea City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Wayne Routledge og Declan John ser ut til å være ute hos vertene. Hos gjestene er Derrick Williams ute.

Swansea City ble et par nummer for små borte mot West Bromwich Albion søndag kveld. Svanene tapte hele 1-5 mot serielederen, og det skyldtes i stor grad overkant risikabelt angrepsspill. Flere ganger under kampen sendte Swansea opp flere av sine midtbanespillere i angrep, noe som førte til farlige overganger for West Brom. Tapet på The Hawthorns gjør at The Swans står med fem kamper på rad uten seier. De har falt fra en plass helt i toppen til å nå ligge utenfor playoff. Hjemme på Liberty Stadium har de bare vunnet én av sine syv siste kamper. Blackburn Rovers er i kjempeform. Lørdag var deres fjerde strake seier et faktum da Derby County ble slått 1-0 på Ewood Park. Fem av de seks siste kampene har endt med seier, og nå er plutselig Lancashire-klubben like bak playoff. På bortebane har de derimot slitt mer denne sesongen. De vant forrige bortekamp mot Stoke City, men før det hadde de fire strake tap på fremmed gress. Totalt har de 3-0-6 på bortebane så langt i høst.

Swanseas siste kamper:
West Brom – Swansea 5-1 (Surridge)
Swansea – Fulham 1-2 (Byers)
Huddersfield – Swansea 1-1 (Fulton)
Swansea – Millwall 0-1
Sheff Wed – Swansea 2-2 (Ayew, Wilmot)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Derby 1-0 (Armstrong)
Stoke – Blackburn 1-2 (Dack, Gallagher)
Blackburn – Brentford 1-0 (Dack)
Blackburn – Barnsley 3-2 (Dack x2, Downing)
Leeds – Blackburn 2-1 (Williams)

Vurdering: Swansea City i svak form, samtidig som det ble en stygg smell på søndag. Blackburn Rovers er i kjempeform, men er samtidig ikke helt overbevisende på bortebane. Vertene har blitt gjort til favoritter her, men grunnet lagenes form frister det ikke å markere for hjemmeseier. Jeg setter derfor et kryss i midten.  

Tips: Uavgjort (3.45  @ Coolbet)

 


 

Wigan Athletic – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Målvakt David Marshall er usikker, mens Cheyenne Dunkley er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Kieran Gibbs og Kyle Bartley usikre.

For ørtende gang denne sesongen fikk Paul Cook se laget sitt rote bort seieren helt på slutten av kampen da de møtte Luton Town forrige runde. Wigan ledet 1-0 etter 87 minutter spill, men tapte likevel 1-2. For å gjøre vondt verre fikk viktige Cheyenne Dunkley rødt kort på overtid. Wigan er derfor i fryktelig form foran onsdagens kamp mot serieleder West Bromwich Albion. Ingen av deres åtte siste kamper har endt med seier, og hele seks av disse kampene har endt med tap. Stemningen rundt klubben virker dårlig, og jeg kan ikke forstå hvordan Paul Cook skal unngå å bli arbeidsledig dersom det ikke bedrer seg snart. Derfor er det ikke utenkelig at dette blir hans siste kamp som Wigan-sjef. Nå ligger Wigan på nedrykksplass, og hjemme på DW Stadium har de tapt sine tre siste kamper. West Bromwich Albion troner øverst på tabellen foran midtukerunden etter at de valset over Swansea City søndag ettermiddag. West Brom vant hele 5-1 over Swansea, og står dermed med seks seiere på rad i ligaen. De har ikke tapt noen av sine ti siste kamper, og har fått en god luke ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Det stinker opprykk av The Baggies, og på bortebane har de 7-2-1 denne sesongen. 

Wigans siste kamper:
Luton – Wigan 2-1 (Moore)
Wigan – Reading 1-3 (Garner)
Millwall – Wigan 2-2 (Pilkington, Robinson)
Stoke – Wigan 2-1 (Morsy)
Wigan – Brentford 0-3

West Broms siste kamper:
West Brom – Swansea 5-1 (Ajayi, Pereira, Robson-Kanu, Edwards, Phillips)
Preston – West Brom 0-1 (Austin)
West Brom – Bristol City 4-1 (Gibbs, Pereira, Robson-Kanu, Austin)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Austin, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 0-1 (Livermore)

Vurdering: Wigan Athletic i fritt fall. Det fungerer ikke for Paul Cook & Co, og nå ser det ut som om han kan miste jobben innen kort tid. Her møter de et West Bromwich Albion-lag som er i strålende form, mens Wigan har minst ett tungt fravær bakover på banen. Selv om Wigan tidligere har vært sterke på hjemmebane, synes jeg borteseier er det klart beste spillet her.  

Tips: Borteseier (1.70  @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply