Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Fredagens TV-kamp:
20.45: Charlton Athletic – Hull City

Lørdagens TV-kamper:
13.30: Birmingham City – West Bromwich Albion
16.00: Bristol City – Blackburn Rovers

Lørdagens oddskupong:
Leeds United – Cardiff City (Hjemmeseier til 1.40)
Preston North End – Luton Town (Hjemmeseier til 1.75)

Totalodds: 2.45
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

 


 

Charlton Athletic – Hull City
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene har fortsatt en lang og vond skadeliste som inneholder navn som Josh Cullen, Beram Kayal, Jake Forster-Caskey, Sam Field, George Lapslie og Lewis Page. Gjestene melder ikke om noen nye skader siden sist ifølge BBC.

Charlton Athletic fikk det ikke enkelt hjemme mot Huddersfield Town tirsdag kveld, men så likevel ut til å sikre seg ett poeng. Det ene poenget endte opp med å forsvinne ut stadionporten på overtid da The Terriers satte inn det som viste seg å bli kampens eneste scoring. Etter tapet mot Huddersfield har Charlton hele ni kamper på rad uten seier, hvor syv kampene har endt med tap. Dette har ført The Addicks helt ned til en 17. plass med seks poeng til nedrykksplass. Hjemme på The Valley har Charlton 4-2-5 denne sesongen. Hull City leverte en bra forestilling borte mot Leeds United tirsdag kveld, men tapte likevel 0-2 til slutt. Tap i sesongens kanskje vanskeligste bortekamp er dog ingenting å henge med hodet for, og Hull har vist mye bra de siste månedene som supporterne kan glede seg over. Foran helgens runde ligger tigrene på en 14. plass med 29 poeng, og på bortebane har de 3-3-4. Både Fulham og Nottingham Forest er blant lagene Hull har slått på fremmed gress.

Charltons siste kamper:
Charlton – Huddersfield 0-1
Boro – Charlton 1-0
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Bonne)
Luton – Charlton 2-1 (Leko)
Charlton – Cardiff 2-2 (Gallagher, Leko)

Hulls siste kamper:
Leeds – Hull 2-0
Hull – Stoke 2-1 (Bowen x2)
Barnsley – Hull 3-1 (Lewis-Potter)
Hull – Preston 4-0 (Bowen x2, Magennis, Grosicki)
Boro – Hull 2-2 (Bowen x2)

Vurdering: Charlton Athletic i fryktelig form, mens Hull City har hatt litt varierende resultater den siste tiden. Hull har et høyt toppnivå, og har samtidig spillere som kan rive i stykker et hvilket som helst lag i denne divisjonen. Med sin raske kontringsfotball, samt formsterke Jarrod Bowen, tror jeg tigrene har en god mulighet til å sikre seg tre poeng her. Derfor markerer jeg for borteseier. 

Tips: Borteseier (2.18 @ Coolbet)


 

Birmingham City – West Bromwich Albion
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Jeremie Bela er ute hos vertene, mens Kieran Gibbs mangler hos gjestene.

Birmingham City tok en sterk seier borte mot Reading forrige helg. Seieren kom like etter at Pep Clotet gikk fra å være vikarierende hovedtrener, til å få jobben på permanent basis. Birmingham-fansen hadde nok et håp om at de skulle få seg et skikkelig løft etter at Clotet fikk jobben permanent, men onsdag kveld ble det et skuffende 0-2 tap hjemme mot Queens Park Rangers. Nå har Birmingham bare én seier på de syv siste kampene, og ligger derfor midt på tabellen. Hjemme på St Andrews har de 5-2-3 denne sesongen, hvor det bare har blitt ett poeng på de tre siste kampene. West Bromwich Albion falt ned fra tabelltopp i midtuken. Etter seks seiere på rad ble det nemlig poengdeling borte mot Wigan Athletic onsdag kveld. West Brom-sjef Slaven Bilic valgte å hvile flere av sine beste spillere fra start, og det førte til at de nesten gikk på et tap mot formsvake Wigan. Nå ligger The Baggies på andreplass på tabellen med hele elleve poeng ned til neste lag. Ting ser med andre ord meget lyst ut for West Brom med tanke på opprykk til Premier League. På bortebane har The Baggies 7-3-1 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – QPR 0-2
Reading – Birmingham 2-3 (Alvaro, Bela, Selvmål)
Birmingham – Millwall 1-1 (Clarke-Salter)
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Gimenez)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Roberts)

West Broms siste kamper:
Wigan – West Brom
West Brom – Swansea 5-1 (Ajayi, Pereira, Robson-Kanu, Edwards, Phillips)
Preston – West Brom 0-1 (Austin)
West Brom – Bristol City 4-1 (Gibbs, Pereira, Robson-Kanu, Austin)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Austin, Robson-Kanu)

Vurdering: Dette blir et herlig lokaloppgjør. Jeg tror vi får servert et åpent og underholdene oppgjør, til tross for at kampen spilles tidlig. Her forventer jeg å se to lag som virkelig går for seieren. West Brom hvilte et par nøkkelspillere fra start i midtuken, og disse er nok ivrige på å levere varene på lørdag. Jeg tror gjestene har nok kvalitet fremover på banen til å vippe dette oppgjøret til sitt favør. Derfor prøver jeg en knepen borteseier. 

Tips: Borteseier (1.92 @ Coolbet)Bristol City – Blackburn Rovers

Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Tomas Kalas og Jay DaSilva er ute hos vertene. Hos gjestene er Bradley Dack suspendert.

Bristol City var høyt oppe etter sin imponerende 2-1 seier borte mot Fulham forrige helg. Det gikk dog ikke lenge før The Robins kom seg ned på jorda igjen. Tirsdag kveld ble nemlig Millwall for sterke på Ashton Gate, og påførte rødtrøyene deres andre tap på eget gress for sesongen. Nå har Bristol City 4-4-2 hjemme i Bristol, og foran helgens runde innehar de en fjerdeplass på tabellen med 35 poeng. Blackburn Rovers hadde nylig fire seiere på rad, men den rekken stoppet på onsdag. I en begivenhetsrik kamp mot Swansea City måtte de nemlig nøye seg med ett poeng. Begge lagene fikk en spiller utvist i det oppgjøret, og dessverre for Rovers var det stjernespiller Bradley Dack som fikk se rødfargen av deres spillere. Det var Dacks første røde kort som Rovers-spiller, og han må derfor stå over lørdagens kamp på Ashton Gate. Den gode formen den siste tiden gjør at Lancashire-klubben bare har tre poeng opp til playoff, og på bortebane har de 3-1-6 denne sesongen. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Millwall 1-2 (O`Dowda)
Fulham – Bristol City 1-2 (Diedhiou, Brownhill)
Bristol City – Huddersfield 5-2 (Brownhill, Selvmål, Eliasson, Weimann, Williams)
West Brom – Bristol City 4-1 (Diedhiou)
Bristol City – Forest 0-0

Rovers siste kamper:
Swansea – Blackburn
Blackburn – Derby 1-0 (Armstrong)
Stoke – Blackburn 1-2 (Dack, Gallagher)
Blackburn – Brentford 1-0 (Dack)
Blackburn – Barnsley 3-2 (Dack x2, Downing)

Vurdering: Bristol City er sterke og taper sjeldent. De gikk likevel på et surt nederlag i midtuken. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som har vist meget bra form i det siste, men som har slitt på bortebane denne sesongen. Bristol City er sterke hjemme, Blackburn Rovers sliter litt borte, samtidig som gjestene mangler sin klart beste spiller. Dette får meg til å tro at vertene vinner her. 

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)


 

Barnsley – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Aapo Halme og Mallik Wilks er usikre hos vertene. Gjestene mangler Liam Kelly og Charlie Owens.

Barnsley ledet hjemme mot Reading onsdag kveld, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Uavgjort er egentlig ikke noe krise, men Barnsley er ved et punkt hvor de rett og slett ikke har råd til å avgi poeng slik som de gjør nå. Foran lørdagens kamp ligger rødtrøyene på jumboplass med syv poeng opp til trygg plass. Jo større den luken blir, jo vanskeligere blir det å motivere spillerne utover våren. Samtidig er det vanskeligere å hente inn spillere i januar dersom nedrykk allerede ser spikret ut. Hjemme på Oakwell har Barnsley 2-5-4 denne sesongen. Queens Park Rangers hadde nylig syv kamper på rad uten seier, men har den siste uken slått tilbake med to strake seiere. Først hjemme mot Preston North End, og deretter borte mot Birmingham City. I seieren mot Birmingham onsdag kveld vartet blant annet Bright Osayi-Samuel opp med en drømmescoring. London-klubben ligger på en 12. plass på tabellen, og har tre poeng opp til playoff. Borte har de 5-1-4 denne sesongen. 

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Reading 1-1 (Woodrow)
Cardiff – Barnsley 3-2 (Chaplin, Selvmål)
Barnsley – Hull 3-1 (Bahre, Chaplin, Mowatt)
Boro – Barnsley 1-0
Blackburn – Barnsley 3-2 (Woodrow, Chaplin)

QPRs siste kamper:
Birmingham – QPR
QPR – Preston 2-0 (Eze x2)
Derby – QPR 1-1 (Eze)
QPR – Forest 0-4
Fulham – QPR 2-1 (Hugill)

Vurdering: Dette tror jeg blir underholdene. To lag som har imponert meg med sitt angrepsspill i høst, men som samtidig har sett fryktelig skrøpelige ut bakover på banen. Det er ikke tilfeldig at disse to lagene er blant de tre lagene som har sluppet inn flest mål denne sesongen. Jeg tror på en målrik affære hvor QPR har nok kvalitet til å vippe det til sin fordel. Skal vi si 3-2 til gjestene?  

Tips: Borteseier (2.50 @ Coolbet)


 

Brentford – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joel Valencia, Sergi Canos og Nikos Karelis er ute hos vertene. Hos gjestene er Bobby Reid, Harrison Reed og Harry Arter usikre, mens Denis Odoi er suspendert.

Brentford er i ferd med å gå tilbake til å være det Brentford-laget vi har blitt kjent med de siste sesongene. Tidligere har Brentford vært tidvis enorme på hjemmebane, men fryktelig varierende på bortebane. Tidligere i høst ble det snudd på hodet, men de siste ukene har Brentford sett mer ut som et typisk hjemmelag igjen. Samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier, hvor blant annet Luton Town ble slått hele 7-0. På bortebane har deres to siste kamper endt med tap. Foran helgens runde har Brentford ett poeng opp til playoff. Lørdag får The Bees besøk av London-rival Fulham på på et utsolgt Griffin Park. Stemningen blir fantastisk, og kampen kan fort bli meget underholdene. Fulham vant nylig fire kamper på rad, men har nå tapt sine to siste kamper i serien. Det gjør at de har fått en luke på hele elleve poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har Fulham 4-3-3 denne sesongen. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Cardiff 2-1
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Mbeumo)
Brentford – Luton 7-0 (Dasilva x3, Watkins, Benrahma, Jensen, Mbeumo)
Blackburn – Brentford 1-0
Brentford – Reading 1-0 (Watkins)

Fulhams siste kamper:
Preston – Fulham 2-1 (Mitrovic)
Fulham – Bristol City 1-2 (Kamara)
Swansea – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)
Fulham – Derby 3-0 (Reid, Mitrovic, Cairney)
Fulham – QPR 2-1 (Kamara x2)

Vurdering: To offensive lag som liker å ha ballen i laget. Det finnes et helt hav av dyktige angrepsspillere hos begge disse to lagene, og jeg har derfor stor tro på en underholdene kamp. Det er ikke lett å si hvordan dette skal gå, men siden Brentford har fått gang på sakene på hjemmebane igjen, ender jeg opp med å gi vertene et knepent tips.

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)


 

Derby County – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Krystian Bielik, Matt Clarke, Mason Bennett, Tom Huddlestone og Graeme Shinnie er alle ute hos vertene. Ingen nye skader hos gjestene.

Derby County lå lenge under hjemme mot Sheffield Wednesday tirsdag kveld, men en sen scoring fra Chris Martin førte til poengdeling. Hjemmepublikummet var ikke imponert av det laget deres viste i det oppgjøret, og nå står hvittrøyene med fire kamper på rad uten seier. Denne svake formen gjør at Phillip Cocu & Co allerede har fått en luke på åtte poeng opp til playoff. Hjemme på Pride Park har de sterke 5-5-1 denne sesongen, hvor Bristol City er det eneste laget som har tatt med seg tre poeng. Millwall flesket til med en meget imponerende seier borte mot Bristol City tirsdag kveld. Løvene har fått et skikkelig løft under sin nye manager Gary Rowett, og står med bare ett tap på sine åtte kamper under hans ledelse. Millwall har seks kamper på rad uten tap, og opp til playoff skiller det fire poeng. På bortebane hadde ikke Millwall vunnet før Rowett ble ansatt, men nå har de tatt syv poeng av ni mulige på de tre siste bortekampene.

Derbys siste kamper:
Derby – Sheff Wed 1-1 (Martin)
Blackburn – Derby 1-0
Derby – QPR 1-1 (Waghorn)
Fulham – Derby 3-0
Derby – Preston 1-0 (Waghorn)

Millwalls siste kamper:
Bristol City – Millwall 1-2 (Cooper, Wallace)
Millwall – Forest 2-2 (Williams, O`Brien)
Birmingham – Millwall 1-1 (Williams)
Millwall – Wigan 2-2 (Smith, Hutchinson)
Swansea – Millwall 0-1 (Wallace)

Vurdering: Det er ikke mye som stemmer for Derby County for tiden, men på hjemmebane er de sterke. Her møter de et Millwall-lag som er i bra form og spiller med stor selvtillit. Dette tror jeg blir et jevnt oppgjør hvor begge lagene blir stående igjen med ett poeng hver.

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Leeds United – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Cooper kan være klar for Leeds United til denne kampen, men Adam Forshaw, Tyler Roberts og Jamie Shackleton mangler. Hos gjestene er Junior Hoilett og Joe Ralls usikre, mens Sol Bamba, Isaac Vassell og Robert Glatzel sannsynligvis ikke er med.

Leeds United fikk det ikke enkelt hjemme mot Hull City i midtuken, men fant likevel en måte å vinne kampen på. Et selvmål og en drømmekontring var det som skulle til for å sikre seg tre poeng. Det var Leeds syvende seier på rad, og hvittrøyene har ikke tapt noen av sine ti siste kamper i serien. Bare ti baklengsmål på 21 kamper sier mye om hvor solide Leeds er under Marcelo Bielsa, og foran helgens runde har Leeds en luke på elleve poeng ned til tredjeplass på tabellen. Sammen med West Bromwich Albion på andreplass har de allerede begynt å lukte på Premier League-spill til høsten. Hjemme på Elland Road har Leeds 7-2-1 denne sesongen. Cardiff City hadde tatt ti poeng av tolv mulige på sine fire første kamper under Neil Harris ledelse. Onsdag kveld gikk The Bluebirds på sitt første tap siden Harris ankom klubben da Brentford ble for sterke på Griffin Park. Waliserne ligger på en niendeplass plass med tre poeng opp til playoff, og på bortebane har de meget svake 1-5-5. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Hull 2-0 (Alioski, Selvmål)
Huddersfield – Leeds 0-2 (Alioski, Hernandez)
Leeds – Boro 3-0 (Klich x2, Bamford, Costa)
Reading – Leeds 0-1 (Harrison)
Luton – Leeds 1-2 (Bamford, Selvmål)

Cardiffs siste kamper:
Brentford – Cardiff 2-1 (Pack)
Cardiff – Barnsley 3-2 (Tomlin, Ward, Flint)
Forest – Cardiff 0-1 (Mendez-Laing)
Cardiff – Stoke 1-0 (Bacuna)
Charlton – Cardiff 2-2 (Tomlin, Mendez-Laing)

Vurdering: Leeds United er i suveren form. De cruiser mot Premier League, og det ser ikke ut som om noen andre enn West Bromwich Albion klarer holde følge. Her møter de et Cardiff City-lag som har hatt gode resultater i det siste, men som tapte på onsdag. Vertene må se opp for Cardiffs styrke på offensive dødballer, og det tror jeg de kommer til å gjøre. Det er ikke mulig å gå for annet enn hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (1.38 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Yohan Benalouane og Michael Hefele er begge ute hos vertene. Hos gjestene er Sam Hutchinson suspendert, mens Fernando Forestieri og Keiran Westwood er usikre.

Nottingham Forest klarte ikke slå et skadeplaget Middlesbrough-lag hjemme på City Ground tirsdag kveld. Skogvokterne tok ledelsen 1-0, men kampen endte til slutt 1-1. Forest har dermed bare én seier på de fire siste hjemmekampene, og de har absolutt en jobb å gjøre med sine prestasjoner på eget gress. Forest har tre kamper på rad uten seier i serien foran helgens runde, men ligger likevel bra plassert på en femteplass på tabellen. Opp til direkte opprykksplass skiller det dog hele tolv poeng, men det må legges til at Forest har én kamp mindre spilt enn de andre topplagene. Hjemme på City Ground har de 4-2-3 denne sesongen. Sheffield Wednesday ledet borte mot Derby County i midtuken, men endte opp med å måtte nøye seg med ett poeng. Det ene poenget gjør at Wednesday har fire kamper på rad uten tap i serien, og opp til playoff skiller det bare ett poeng for uglene. På bortebane har Wednesday 4-2-5 denne sesongen, men bare én av deres seks siste bortekamper har endt med seier.

Forests siste kamper:
Forest – Boro 1-1 (Yates)
Millwall – Forest 2-2 (Grabban x2)
Forest – Cardiff 0-1
QPR – Forest 0-4 (Figueiredo, Grabban, Carvalho, Semedo)
Bristol City – Forest 0-0

Wednesdays siste kamper:
Derby – Sheff Wed
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Fletcher x2)
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Fletcher x2, Nuhiu)
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Harris)
West Brom – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)

Vurdering: To sterke lag som møtes på City Ground lørdag ettermiddag. Dette tror jeg blir et jevnt oppgjør, og jeg sliter med å plukke en vinner. Poengdeling fremstår som det mest sannsynlige utfallet.

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)


 

Preston North End – Luton Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Rafferty er suspendert hos vertene, mens Louis Moult er skadet. Hos gjestene er viktige Izzy Brown ute, mens Dan Potts, Luke Bolton og Brendan Galloway er usikre.

Fire strake tap førte til at Preston North End fikk en vond luke opp til direkte opprykksplass. Til tross for seier mot Fulham i midtuken er luken fortsatt på hele tolv poeng. Det spørs om Preston kommer til å tette en slik luke i løpet av sesongen, og derfor er playoff kanskje det hvittrøyene bør rette blikket mot. Det ble en begivenhetsrik kamp da Preston slo Fulham, hvor begge lagene fikk en spiller utvist. Nå blir det spennende å se om Preston klarer bygge videre på den seieren. Hjemme på Deepdale har de vært sterke hele sesongen. Etter elleve hjemmekamper har de fantastiske 4-2-1, og det gjør de til ligaens beste hjemmelag. Luton Town hadde en gyllen mulighet til å skaffe seg luke ned til nedrykksplassene da de besøkte Stoke City i midtuken. Den muligheten misbrukte de på en fæl måte gjennom å tape hele 0-3. Istedenfor å ha en luke nede i bunnen, ligger Luton nå like over streken med tre poeng til nedrykksplass. Syv av de ni siste kampene har endt med tap, og på bortebane har de tapt samtlige seks siste kamper.

Prestons siste kamper:
Preston – Fulham 2-1 (Maguire, Nugent)
QPR – Preston 2-0
Preston – West Brom 0-1
Hull – Preston 4-0
Derby – Preston 1-0

Lutons siste kamper:
Stoke – Luton 3-0
Luton – Wigan 2-1 (McManaman, Moncur)
Brentford – Luton 7-0
Luton – Charlton 2-1 (Brown, Ruddock)
Luton – Leeds 1-2 (Collins)

Vurdering: Preston North End med fire strake tap nylig, men det var mot tøff motstand. Tidligere denne uken tok de en sterk seier, og så langt i høst har de vært Championships beste hjemmelag. Her møter de et Luton Town som ser fryktelig svake ut for tiden. Her bør det bli hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.75 @ Coolbet)


 

Stoke City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ryan Shawcross, Cameron Carter-Vickers og Badou Ndiaye er usikre hos vertene. Hos gjestene er John Swift ute.

Etter tre strake tap så det bekmørkt ut for Michael O`Neill og hans Stoke City. The Potters måtte derfor ha et bra resultat hjemme mot Luton Town i midtuken, og det klarte de på imponerende vis. Stoke vant hele 3-0 mot bunnrivalen, og har nå bare tre poeng opp til trygg plass. Det ville sett usedvanlig mye styggere ut dersom det hadde endt med tap. Stoke har slitt hjemme på eget gress denne sesongen, og står så langt med 3-1-7 på hjemmebane. Reading lå under 0-1 borte mot Barnsley onsdag kveld, men kom tilbake og sikret seg ett poeng. Formen til Reading var god like etter at Mark Bowen overtok som manager, men de siste ukene har de skuffet en del. I løpet av de fem siste kampene har det bare blitt én seier, og dette har ført til at The Royals bare har fem poeng ned til Stoke på nedrykksplass. På bortebane har de 2-4-4 denne sesongen, hvor Huddersfield Town og Wigan Athletic er lagene de har slått. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Luton 3-0 (Allen x2, McClean)
Hull – Stoke 2-1 (Vokes)
Stoke – Blackburn 1-2 (Selvmål)
Cardiff – Stoke 1-0
Stoke – Wigan 2-1 (Batth, Diouf)

Readings siste kamper:
Barnsley – Reading 1-1 (Joao)
Reading – Birmingham 2-3 (Meite, Joao)
Wigan – Reading 1-3 (Puscas x3)
Reading – Leeds 0-1
Brentford – Reading 1-0

Vurdering: Viktig kamp i bunnen. Ingen av disse to lagene har imponert i det siste, men Stoke City har riktignok gjort jobben mot de andre bunnlagene de har møtt. Dette tror jeg kan vippe begge veier, men Stoke sine seiere mot Wigan Athletic, Luton Town og Barnsley gir meg troen på at de kan vinne her også. Jeg markerer derfor for hjemmeseier, men anbefaler ingen å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Swansea City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Carroll er suspendert, mens Wayne Routledge er ute hos vertene. Gjestene har fortsatt en lang skadeliste, men superspissen Britt Assombalonga kan bli klar til dette oppgjøret.

Steve Cooper var ikke nådig mot dommer Jeremy Simpson etter at hans Swansea City-lag spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Blackburn Rovers i midtuken. Han mente at svanene hadde blitt snytt for to straffespark, samtidig som han syntes kampens to utvisninger (ett til hvert lag) begge var feilaktige. Ett poeng hjemme mot Blackburn er ikke bra nok for et Swansea-lag som ønsker å være med i toppen, og nå har svanene seks kamper på rad uten seier. Den svake formen har ført hvittrøyene ned fra playoff-plass til en 11. plass på tabellen, men avstanden til playoff er bare tre poeng. Hjemme på Liberty Stadium har Swansea 4-2-5 denne sesongen, men bare én av deres åtte siste hjemmekamper har endt med seier. Middlesbrough tok et sterkt poeng borte mot Nottingham Forest tirsdag kveld. Paddy McNair reddet poenget med sin straffescoring mot slutten av kampen, og foran helgens serierunde står Boro med bare to tap på sine ni siste kamper i serien. Boro er ingen kasteball, men samtidig har de store problemer med å vinne fotballkamper. Det blir mye uavgjort, og da er det vanskelig å komme seg unna bunnen. I skrivende stund sitter rødtrøyene på en 20. plass på tabellen med 21 poeng. Ned til nedrykksplass skiller det bare fire poeng, og på bortebane har Boro fortsatt ikke vunnet denne sesongen.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Blackburn 1-1 (Ayew)
West Brom – Swansea 5-1 (Surridge)
Swansea – Fulham 1-2 (Byers)
Huddersfield – Swansea 1-1 (Fulton)
Swansea – Millwall 0-1

Boros siste kamper:
Forest – Boro 1-1 (McNair)
Boro – Charlton 1-0 (Saville)
Leeds – Boro 4-0
Boro – Barnsley 1-0 (Fletcher)
Boro – Hull 2-2 (Tavernier, Fletcher)

Vurdering: Swansea City var litt uheldige hjemme mot Blackburn Rovers onsdag kveld. Her møter de et Middlesbrough-lag som ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. Jeg tror ikke den første borteseieren kommer her for Boro, men blir ikke overrasket dersom det blir poeng. Mitt tips blir likevel hjemmeseier, men dette oppgjøret ville jeg ikke satt penger på. 

Tips: Hjemmeseier (2.00  @ Coolbet)

 


 

Wigan Athletic – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Chey Dunkley fra suspensjon, mens gjestene sannsynligvis må klare seg uten Alex Pritchard.

Wigan Athletic fikk servert en aldri så liten gavepakke da høytflyvende West Bromwich Albion valgte å hvile flere av sine beste spillere fra start da lagene møttes onsdag kveld. Wigan ga West Brom meget tøff kamp, men klarte likevel ikke dra i land seieren. Ett poeng ble det for The Latics, men det hjelper lite i den situasjonen de befinner seg i nå. Wigan har nemlig ni kamper på rad uten seier, og opp til trygg plass skiller det tre poeng. De er nødt til å vinne fotballkamper igjen, hvis ikke blir det fort en luke opp til riktige side av streken. Manager Paul Cook er en presset mann, og her bør det helst bli seier for Cook dersom han har tenkt å feire jul som Wigan-manager. Hjemme på DW Stadium har Wigan som regel vært meget gode, men de fire siste hjemmekampene har bare gitt ett poeng. Huddersfield Town stakk av med tre poeng på The Valley etter at Matty Daly scoret kampens eneste mål på overtid. Det er alltid deilig å vinne kamper på overtid, men for Huddersfield var det nok ekstra deilig med tanke på at de ikke hadde vunnet noen av sine fem foregående kamper. The Terriers er nå på en 19. plass med 21 poeng, og på bortebane har de 3-2-5 denne sesongen. 

Wigans siste kamper:
Wigan – West Brom 1-1 (Selvmål)
Luton – Wigan 2-1 (Moore)
Wigan – Reading 1-3 (Garner)
Millwall – Wigan 2-2 (Pilkington, Robinson)
Stoke – Wigan 2-1 (Morsy)

Huddersfields siste kamper:
Charlton – Huddersfield 0-1 (Daly)
Huddersfield – Leeds 0-2
Bristol City – Huddersfield 5-2 (Grant, Bacuna)
Huddersfield – Swansea 1-1 (Grant)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Campbell)

Vurdering: Wigan Athletic i fryktelig form. Her trenger muligens manager Paul Cook en seier for å unngå å bli arbeidsledig. Huddersfield Town har vist seg som et vanskelig lag å spille mot etter at Danny Cowley ble ansatt som manager. Jeg tror de vil gjøre livet surt for et Wigan-lag som må fremover på banen. Dette oppgjøret kan vippe alle veier, men magefølelsen min taler for poengdeling. 

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply