Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lille julaften ble den 23. serierunden i Championship ferdigspilt. Det betyr at vi nå er halvveis i denne Championship-sesongen. Det har vært en høstsesong hvor West Bromwich Albion og Leeds United har stukket av i toppen av tabellen, mens det er rekordjevnt i kampen om playoff. Helt i bunnen av tabellen har spesielt Huddersfield Town og Stoke City skuffet stort, men i motsetning til de siste sesongene er det ingen lag som har blitt hektet av enda. For nordmennene har det blitt variabelt med spilletid, mens seks av klubbene har skiftet manager siden sesongen ble sparket i gang.

I forbindelse med halvspilt sesong har jeg forsøkt å sette opp et lag bestående av de spillerne som har imponert meg mest så langt denne sesongen. I den anledning har jeg også fått Viasport-kommentator Arnstein Friling (@arnsteinfriling) til å gjøre det samme. Han kommenter de fleste Championship-kampene som sendes på norske TV-skjermer, og har derfor en stemme som de fleste som følger Championship kjenner godt til.

Som vanlig med slike kåringer er det viktig å presisere at dette er en subjektiv vurdering. Dette er våre meninger. Det er helt naturlig og forståelig dersom du er uenig i våre valg. Innspill om hvilke spillere som burde vært med på laget er alltid interessant, men da på en saklig måte.

 

Høstens lag 2019/20

I motsetning til forrige sesong har vi satt opp hvert våres lag denne gangen. Det er likevel noen spillere som går igjen på begge lagene. Helt bakerst er vi begge enige om at Leeds United-keeper Kiko Casilla fortjener en plass. Han har løftet seg flere hakk siden hans svake prestasjoner på oppløpssiden i vår. Han får med seg lagkameratene Ben White og Stuart Dallas i forsvarsrekken hos både meg og Friling. White var det ikke mange som hadde store forventninger til da han ble hentet i sommer, men han har så langt fremstått som en kommende storspiller på stopperplass. Dallas har gjort en god jobb i en hel rekke posisjoner denne sesongen, og ser i mine øyne ut som en helt annen spiller nå enn tidligere. Flere sperret opp øynene da Pontus Jansson forlot Leeds i sommer, men i Brentford har han fortsatt sitt gode spill. Svensken er en av de viktigste bidragsyterne til at The Bees nå fremstår som et mye mer solid lag enn tidligere. Hans gode spill i London gjør at han får plass på begge lagene i denne kåringen. Friling velger å gå for en trebackslinje, mens jeg kjører en tradisjonell forsvarsfirer. På mitt lag får derfor Matty Cash plass etter gode prestasjoner for Nottingham Forest i høst.

På midtbanen er “The Yorkshire Pirlo” selvskreven på begge lag. Kalvin Phillips har som vanlig vært enorm under Marcelo Bielsas ledelse, og kan på mange måter sees på som hjertet i det imponerende Leeds-laget. Matheus Pereira har levert både mål og målgivende pasninger på bestilling siden han kom på lån til West Bromwich Albion i sommer. Brasilianeren er kanskje den viktigste grunnen til at West Brom troner øverst på tabellen, og han er selvsagt med på begge sine lag. Dersom jeg måtte valgt årets spiller i Championship akkurat nå, ville nok Pereira stukket av med det trofeet. Said Benrahma var enorm for Brentford forrige sesong, men en skade i slutten av sesongoppkjøringen i sommer ødela litt av starten av sesongen. Utover høsten har han bare blitt bedre og bedre, og hans gode spill har ført til en plass på begge lag. Det er smått utrolig at ikke flere store klubber prøver å hente trollmannen til Brentford. Den store forskjellen på midtbanen på lagene til meg og Friling er Eberechi Eze og Jed Wallace. Sistnevnte får plass på Friling sitt lag, mens Eze stikker av med plassen på mitt lag.

Helt fremme på banen er det en målfarlig ving fra Hull City som er bankers på lagene. Jarrod Bowen har nå 15 mål for tigrene, og det er meget imponerende med tanke på at han spiller ving hos et lag som ikke befinner seg i toppen av tabellen. På spissplass har Friling valgt å gå for ringreven Steven Fletcher, mens toppscorer Aleksandar Mitrovic har fått plass hos meg. Ettersom Friling valgte å gå for tre mann i forsvar, har han klart å holde av en plass til West Brom-vingen Matt Phillips fremme på banen. Det er mange som kunne forsvart en plass på laget, og flere som burde blitt nevnt. Her er dog lagene vi endte opp med. 

 

Eirik Aases utvalgte: 

Keeper: Kiko Casilla (Leeds United)
Høyreback: Matty Cash (Nottingham Forest)
Venstreback: Stuart Dallas (Leeds United)
Midtstopper: Ben White (Leeds United)
Midtstopper: Pontus Jansson (Brentford)
Sentral midtbane: Kalvin Phillips (Leeds United)
Sentral midtbane: Eberechi Eze (Queens Park Rangers)
Sentral midtbane: Matheus Pereira (West Bromwich Albion)
Høyreving: Jarrod Bowen (Hull City)
Venstreving: Said Benrahma (Brentford)
Spiss: Aleksandar Mitrovic (Fulham)

 

Arnstein Frilings utvalgte:

Keeper: Kiko Casilla (Leeds United)
Forsvarsspiller: Stuart Dallas (Leeds United)
Forsvarsspiller: Ben White (Leeds United)
Forsvarsspiller: Pontus Jansson (Brentford)
Sentral midtbane: Kalvin Phillips (Leeds United)
Sentral midtbane: Matheus Pereira (West Bromwich Albion)
Høyre midtbane: Jed Wallace (Millwall)
Venstre midtbane: Said Benrahma (Brentford)
Ving: Matt Phillips (West Bromwich Albion)
Ving: Jarrod Bowen (Hull City)
Spiss: Steven Fletcher (Sheffield Wednesday)

 

Uenig? Enig? Kom med dine innspill på Twitter eller Facebook. 

About The Author

Leave a Reply