Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Derby County – Barnsley
TV-kanal: Viasport 1
Kampstart:
 20.45

Skader og Suspensjoner: Tom Lawrence og Krystian Bielik er suspendert hos vertene, mens Jayden Bogle er usikker. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

It´s all about Rooney. Wayne Rooney, selvsagt. Alt fokuset foran denne kampen er forståelig nok rettet på Wayne Rooney. Den tidligere engelske landslagsspilleren skrev under for Derby County i sommer, men det var først 1. januar han offisielt ble Derby-spiller. Da Rooney signerte for Derby hadde han nok et håp om at The Rams skulle kjempe i toppen av tabellen, men slik skulle det ikke gå. Laget som tapte playoff-finalen i fjor er helt nede på en 17. plass på tabellen. De har ti poeng opp til playoff, samt syv poeng til nedrykksplass. Nylig hadde de syv kamper på rad uten seier, men den rekken ble brutt mandag kveld. Da ble nemlig Charlton Athletic slått 2-1 hjemme på Pride Park. I det oppgjøret fikk Derby en spiller utvist etter et kvarter spill, men likevel tok de tre poeng. Måten de gjorde det på var ekstra imponerende, og derfor er mange spent på om de vil fortsette i samme spor torsdag kveld. Hjemme på Pride Park har Derby 6-5-2 denne sesongen. Barnsley har våknet etter en tung høst. Med sin nye hovedtrener, Gerhard Struber, ser de ut som et lag som har alle forutsetninger for å kunne komme seg unna bunnstriden. De spiller fantastisk angrepsfotball, og ser nå bedre ut bakover på banen. Barnsley har ikke tapt noen av sine fem siste kamper, men har likevel tre poeng opp til trygg plass. På bortebane har Barnsley svake 1-3-8, men de to siste bortekampene har gitt fire poeng. 

Derbys siste kamper:
Derby – Charlton 2-1 (Knight)
Wigan – Derby 1-1 (Waghorn)
Reading – Derby 3-0
Derby – Millwall 0-1
Derby – Sheff Wed 1-1 (Martin)

Barnsleys siste kamper:
Swansea – Barnsley 0-0
Barnsley – West Brom 1-1 (Halme)
Millwall – Barnsley 1-2 (Chaplin, Schmidt)
Barnsley – QPR 5-3 (Chaplin x2, Woodrow, Diaby)
Barnsley – Reading 1-1 (Woodrow)

Vurdering: Fokuset på Derby County og Wayne Rooney kommer til å være enormt her. Derby var meget gode sist, men her møter de i mine øyne sterkere motstand. Barnsley har imponert meg i det siste, og vil nok være ivrige etter å være festbrems når Rooney debuterer. Derby med flere tunge fravær, mens Barnsley har en frisk tropp. Her tror jeg gjestene kan overraske, og derfor prøver jeg borteseier. 

Tips: Borteseier (3.00  @ Coolbet)

 


 

Swansea City – Charlton Athletic
TV-kanal: Viasport 2
Kampstart:
 20.45

Skader og Suspensjoner: Mike van der Hoorn er muligens ute, mens Joe Rodon og Jordon Garrick mangler hos vertene. Gjestene har en fryktelig lang skadeliste med spillere som Jonny Williams, Macauley Bonne, Sam Field, Jonathan Leko, Chuks Aneke, Tomer Hemed, Beram Kayal osv…..

To strake seiere før julaften ga Swansea City-supporterne troen tilbake etter en litt tung periode. Dessverre for svanene ble det deretter bare ett poeng på deres to kamper i romjulen. Hvittrøyene er fortsatt ganske ustabile i prestasjonene, og det skulle bare mangle med tanke på alle utskiftningene i forkant av årets sesong. Spesielt med tanke på den måten de spiller fotball på. Swansea ligger nå på en 10. plass med 38 poeng, og har bare to poeng opp til playoff. Hjemme på Liberty Stadium har waliserne litt skuffende 5-3-5 denne sesongen. Charlton Athletic fikk spille nesten hele kampen mot Derby County mandag kveld med én spiller mer på banen. Likevel ble det ikke poeng i bagasjen med hjem til London. Skadeproblemene vil aldri gi seg for Lee Bowyer og hans Charlton Athletic, og i kampen mot Derby måtte toppscorer Macauley Bonne gi seg. Trøsten får være at nøkkelspiller Lyle Taylor var frisk nok til å erstatte Bonne. Oppkjøpet av klubben tar fortsatt tid, og resultatene har vært svake over en lang periode. Rødtrøyene vant riktignok hjemme mot Bristol City for to runder siden, men ellers har det vært noen bekmørke måneder. London-klubben var helt i toppen av tabellen i starten, men er nå nede på en 19. plass med 28 poeng. På bortebane har de 2-4-6 denne sesongen. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Barnsley 0-0
Brentford – Swansea 3-1 (Ayew)
Luton – Swansea 0-1 (Ayew)
Swansea – Boro 3-1 (Ayew x2, Surridge)
Swansea – Blackburn 1-1 (Ayew)

Charltons siste kamper:
Derby – Charlton 2-1 (Taylor)
Charlton – Bristol City 3-2 (Bonne x2, Doughty)
QPR – Charlton 2-2 (Sarr, Taylor)
Charlton – Hull 2-2 (Sarr, Pratley)
Charlton – Huddersfield 0-1

Vurdering: Det er ikke enkelt å vite hva slags Swansea City-lag vi får se torsdag kveld, men jeg tror de vil kunne gi Charlton Athletic tøff kamp. Charlton virket tunge i mandagens tap mot Derby, og mangler svært mange spillere til denne kampen. Swansea har vist flere gode prestasjoner i det siste, selv om resultatene kanskje ikke har vært de beste. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.58 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply