Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper lørdag:
13.30: Brentford – Queens Park Rangers (Viasport 2)
16.00: Charlton Athletic – West Bromwich Albion (Viasport 2)

Lørdagens oddskupong:
Brentford – Queens Park Rangers (Hjemmeseier til 1.69)
Leeds United – Sheffield Wednesday (Hjemmeseier til 1.60)
Charlton Athletic – West Bromwich Albion (Borteseier til 1.65)

Totalodds: 4.46
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

 


 

Brentford – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Sergi Canos og Nikos Karelis er ute hos vertene. Hos gjestene får ikke Yoann Barbet møte gamleklubben grunnet skade.

Det er klart for det som mest sannsynlig blir det aller siste Vest-London-derbyet på Griffin Park. Det blir med andre ord en spesiell kamp tidlig lørdag ettermiddag. Brentford er høyt oppe etter en imponerende 4-0 seier borte mot Bristol City i forrige serierunde, samtidig som de gikk videre i FA Cupen etter å ha slått Stoke City 1-0 forrige helg. The Bees har kommet seg opp til tredjeplass på tabellen etter 26 serierunder, og opp til direkte opprykk skiller det ni poeng. Hjemme på Griffin Park har Brentford 7-3-2 denne sesongen, hvor de fem siste i serien har endt med seier. Mark Warburton gjorde en fremragende jobb som Brentford-manager, og returnerer denne helgen til Griffin Park som manager for motstanderlaget. Som QPR-sjef har det både blitt opp- og nedturer denne høsten, men den siste halvannen uken har i hvert fall vært deilig for Warburton & Co. Først ble Cardiff City slått hele 6-1 hjemme på Loftus Road i serien, før Swansea City tapte hele 1-5 da de prøvde seg på samme stadion. QPR har med andre ord et godt tak på walisiske klubber for øyeblikket. I serien ligger London-klubben på en 15. plass med seks poeng opp til playoff. På bortebane har de 5-1-6. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Stoke 1-0 (Marcondes)
Bristol City – Brentford 0-4 (Watkins x2, Benrahma, Mbeumo)
Millwall – Brentford 1-0
Brentford – Swansea 3-1 (Watkins x2, Mbuemo)
West Brom – Brentford 1-1 (Dalsgaard)

QPRs siste kamper:
QPR – Swansea 5-1 (Hugill x2, Osayi-Samuel, Scowen, Wallace)
QPR – Cardiff 6-1 (Wells x3, Osayi-Samuel x2, Eze)
QPR – Hull 1-2 (Chair)
Reading – QPR 1-0
QPR – Charlton 2-2 (Cameron, Pugh)

Vurdering: Brentford er i god form, og på hjemmebane har de vært fantastiske i det siste. Queens Park Rangers varierer mer i sine prestasjoner, og har slitt med forsvarsspillet hele sesongen. Brentford hadde et godt tak på QPR i det omvendte møtet i høst, og jeg tror de tar en ny seier her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.69 @ Coolbet)


 

Charlton Athletic – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler flere spillere grunnet skade. Blant spillerne finner vi Josh Cullen, Sam Field og viktige Lyle Taylor. Gjestene må klare seg uten backene Nathan Ferguson og Kieran Gibbs.

For andre gang på én uke skal Charlton Athletic og West Bromwich Albion måle krefter på The Valley. Lagene møttes i London i FA Cupen forrige helg, og i den kampen var det West Brom trakk det lengste strået. Nå er det klart for et nytt møte mellom de to klubbene, men denne kampen blir annerledes. Begge lagene gjorde nemlig flere endringer foran cupkampen, og det vil nok være nærmest helt andre mannskap på banen til helgens møte. Charlton har slitt med både dårlige resultater og fryktelig mange skader over lengre tid. Nylig hadde de elleve kamper på rad uten seier, men den rekken stoppet da de vant hjemme mot Bristol City i julen. Siden den kampen har Charlton tapt to seriekamper på rad. West Brom ligger på andreplass på tabellen med like mange poeng som serieleder Leeds United. Ned til tredjeplass skiller det hele ni poeng, men de fire siste kampene i serien har ikke gitt et eneste poeng. Formen er med andre ord ikke så bra, men på bortebane er de meget sterke. De er ligaens beste bortelag med 8-4-1 totalt, og de syv siste bortekampene har gitt 5-2-0. Charlton har på sin side 5-3-5 på eget gress.    

Charltons siste kamper:
Charlton – West Brom 1-0
Swansea – Charlton 1-0
Derby – Charlton 2-1 (Taylor)
Charlton – Bristol City 3-2 (Bonne x2, Doughty)
QPR – Charlton 2-2 (Sarr, Taylor)

West Broms siste kamper:
Charlton – West Brom 0-1 (Zohore)
West Brom – Leeds 1-1 (Ajayi)
West Brom – Boro 0-2
Barnsley – West Brom 1-1 (Krovinovic)
West Brom – Brentford 1-1 (Furlong)

Vurdering: Charlton Athletic med dårlig form og fryktelig mange skader. Her møter de et høytflyvende West Bromwich Albion-lag som klarer seg godt på bortebane, og som allerede har et lite overtak etter at de vant på samme stadion for en uke siden. Det blir ikke enkelt for gjestene, men jeg tror likevel de tar med seg tre poeng hjem fra dette oppgjøret. 

Tips: Borteseier (1.65 @ Coolbet)Barnsley – Huddersfield Town

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Viktige Cauley Woodrow ser ut til å være ute hos vertene. Hos gjestene er Jonathan Hogg suspendert.

Barnsley hadde fem kamper på rad uten tap før møtet med Derby County i forrige serierunde. Wayne Rooney debuterte for The Rams i det oppgjøret, men Barnsley klarte ikke ødelegge Rooneys debut. Selv om The Tykes tapte mot Derby, spilte de ikke en dårlig kamp. Noen dager senere fulgte de opp med en fin borteseier mot Crewe Alexandra i FA Cupen, og mye ser egentlig positivt ut for rødtrøyene for øyeblikket. Det eneste negative som må trekkes frem er skaden til nøkkelspiller Cauley Woodrow. Selv om formen har vært bra i det siste, ligger Barnsley fortsatt på nedrykksplass med tre poeng opp til trygg grunn. Hjemme på Oakwell har de 3-6-4 denne sesongen. Huddersfield Town ligger på 20. plass på tabellen foran helgens serierunde. Ned til nedrykksplass skiller det fem poeng, og ned til lørdagens motstander er det syv poeng. Med seier på lørdag vil The Terriers med andre ord kunne få seg en fin luke ned til bunnen. Danny Cowley og hans Huddersfield-lag har vist mye bra i det siste, men 2-5 tapet hjemme mot Stoke City forrige runde var lite imponerende. I FA Cupen ble det exit borte mot Premier League-klubben Southampton, men det var mer forståelig. På bortebane har Yorkshire-klubben 3-3-6 denne sesongen. 

Barnsleys siste kamper:
Crewe – Barnsley 1-3 (Brown, Chaplin, Thomas)
Derby – Barnsley 2-1 (Simoes)
Swansea – Barnsley 0-0
Barnsley – West Brom 1-1 (Halme)
Millwall – Barnsley 1-2 (Chaplin, Schmidt)

Huddersfields siste kamper:
Southampton – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Mounie, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Mounie, Stankovic)
Boro – Huddersfield 1-0
Huddersfield – Forest 2-1 (Schindler, Mounie)

Vurdering: Ikke enkelt å si hvordan dette Yorkshire-derbyet vil ende. Begge lagene har vist bedre takter i det siste, men er fortsatt involvert i bunnstriden. Vertene har imponert meg mest i det siste, men mangler mest sannsynlig sin kanskje viktigste spiller. Huddersfield kan på sin side være vanskelige å få besøk av. Jeg velger å markere for uavgjort i dette derbyet. 

Tips: Uavgjort (3.60 @ Coolbet)


 

Blackburn Rovers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lewis Holtby og Ryan Nyambe er tilbake i trening hos vertene, og kan få spilletid i lørdagens derby. Gjestene melder ikke om noen nye skader ifølge BBC.

Det snur fort i fotball. Like før jul så ting meget lyst ut for Blackburn Rovers. De hadde 5-1-0 på sine seks siste kamper, og avstanden til playoff var kort. Juleprogrammet var alt annet enn avskrekkende, men siden kampen mot lokalrival Wigan Athletic på lille julaften har alt gått feil vei for Rovers. Stjernespiller Bradley Dack skadet seg mot Wigan og går glipp av fotball det neste året, mens Lancashire-klubben nå står uten seier i sine fem siste kamper. Det hele toppet seg i cupkampen mot Birmingham City forrige helg. I det oppgjøret spilte Rovers med én mann mer i nesten hele andre omgang, men endte opp med å tape etter et sent baklengsmål. Det er lite som stemmer for de blå og hvite for tiden, men avstanden til playoff er ikke på mer enn fem poeng. Preston North End har ikke hatt så mye å juble for de heller i det siste. De røk ut av FA Cupen mot Norwich City forrige helg, mens de står uten seier i sine fire siste kamper i serien. Denne svake formen har ført The Lilywhites ned til en 10. plass med to poeng opp til playoff. På bortebane har Preston svake 2-4-6, og på disse kampene har de bare scoret syv mål. Blackburn har på sin side gått uten tap i samtlige av sine åtte siste hjemmekamper. I det omvendte møtet på Deepdale tidligere i høst, var det Preston som vant etter en utrolig snuoperasjon. Rovers ledet først 2-0, men Preston kom tilbake og vant til slutt 3-2.     

Rovers siste kamper:
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)
Forest – Blackburn 3-2 (Downing, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Graham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Wigan 0-0

Prestons siste kamper:
Preston – Norwich 2-4 (Bodin, Harrop)
Preston – Boro 0-2
Preston – Reading 0-2
Leeds – Preston 1-1 (Browne)
Cardiff – Preston 0-0

Vurdering: To lag i svak form som barker sammen på Ewood Park. De to lokalrivalene trenger begge en seier for å henge med i kampen om playoff. Det klaffer ikke for verken Rovers eller Preston, og det er vanskelig å markere for seier for noen av lagene. Rovers har en sterk hjemmestatistikk, men til denne kampen tar Preston med seg flere tusen bortesupportere. Jeg ville ikke satt penger på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.24 @ Coolbet)


 

Hull City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene ifølge BBC, mens Stephen Sessegnon er usikker hos gjestene.

Det er ikke hver dag Tom Eaves tar med seg matchballen hjem fra kamp. I hvert fall ikke etter at han skrev under for Hull City. Det skjedde likevel da Hull tok seg videre i FA Cupen på bekostning av Rotherham United forrige helg. Nå blir det spennende å se om Eaves kan ta med seg den gode følelsen inn i de tøffe ligakampene som kommer. Hull står nå med tre strake seiere, ettersom de vant borte mot både Queens Park Rangers og Sheffield Wednesday i de to foregående kampene før Rotherham-kampen. Grant McCann og hans Hull-lag har bare to poeng til playoff, og på hjemmebane har de 6-2-5 denne sesongen. Fulham vant over Premier League-klubben Aston Villa i FA Cupen forrige helg, men i serien gikk de på en skikkelig smell forrige runde. Hjemme mot Reading ble det nemlig tap, og det førte til at de ble passert av både Brentford og Nottingham Forest på tabellen. Nå er hvittrøyene på femteplass med ti poeng opp til direkte opprykksplass, mens de på bortebane har 4-4-4 denne sesongen. 

Hulls siste kamper:
Rotherham – Hull 2-3 (Eaves x3)
Sheff Wed – Hull 0-1 (Bowen)
QPR – Hull 1-2 (Irvine, Honeyman)
Hull – Forest 0-2
Hull – Birmingham 3-0 (Eaves, Grosicki, Lewis-Potter)

Fulhams siste kamper:
Fulham – Aston Villa 2-1 (Knockaert, McDonald)
Fulham – Reading 1-2 (Cavaleiro)
Fulham – Stoke 1-0 (Reid)
Luton – Fulham 3-3 (Mitrovic, Reid x2)
Fulham – Leeds 2-1 (Onomah, Mitrovic)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Hull City er ikke alltid like sterke på hjemmebane, men mot Fulham tror jeg vi får se et kampbilde som passer vertene bra. Tigrene tok en overbevisende seier borte mot Fulham tidligere denne sesongen, og vil nok være ivrige på å ta en dobbel over det opprykksjagende laget. Dette oppgjøret er helt åpent, men jeg velger å stole på magefølelsen. Den taler til vertenes fordel. 

Tips: Hjemmeseier (2.65 @ Coolbet)


 

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Adam Forshaw og Tyler Roberts er ute hos vertene, men Jamie Shackleton og Pablo Hernandez kan være tilbake. Hos gjestene er viktige Steven Fletcher ute i opptil ti uker.

Det var flere som ikke følger Championship til vanlig som fikk øynene opp for Leeds United under deres kamp mot Arsenal mandag kveld. I første omgang valset Leeds over Premier League-klubben på Emirates Stadium, men som vanlig slet de med uttellingen foran mål. I andre omgang kom Arsenal mer med i kampen, og de scoret også det som viste seg å bli kampens eneste mål. Det var på mange måter et hederlig tap for Leeds, og nå kan de fokusere fullt og helt om ligaen utover våren. Formen i serien har ikke vært den beste de siste ukene, men likevel har Leeds kommet seg opp på tabelltopp. Ned til tredjeplassen som “bare” gir playoff skiller det hele ni poeng. Hjemme på Elland Road har Leeds fantastiske 7-4-1, hvor det ene tapet kom mot Swansea City tilbake i august. Sheffield Wednesday imponerte også mot Premier League-motstand forrige helg. Uglene tok turen til sørkysten for å møte Brighton & Hove Albion, og det endte med en imponerende 1-0 seier. I det oppgjøret fikk unggutten Osaze Urhoghide sjansen fra start, og dersom du ikke har sett det fantastiske intervjuet med debutanten, bør du sjekke det ut her. I serien har ikke ting gått like bra for Wednesday de siste ukene. Samtlige tre siste seriekamper har nemlig endt med tap. Denne svake formen har ført Yorkshire-klubben ned til en åttendeplass, men opp til playoff skiller det bare to poeng. På bortebane har Wednesday 5-2-6 denne sesongen. 

Leeds siste kamper:
Arsenal – Leeds 1-0
West Brom – Leeds 1-1 (Bamford)
Birmingham – Leeds 4-5 (Costa, Harrison, Ayling, Dallas, Selvmål)
Leeds – Preston 1-1 (Dallas)
Fulham – Leeds 2-1 (Bamford)

Wednesdays siste kamper:
Brighton – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Hull 0-1
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Lees)
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Fox, Lees)
Sheff Wed – Bristol City 1-0 (Bannan)

Vurdering: Det er alltid spennende når disse to Yorkshire-rivalene barker sammen. Uglene med sterk seier forrige runde, mens Leeds imponerte mot Arsenal. Jeg ser ikke bort fra at gjestene kan gjøre denne kampen spennende, men har samtidig størst tro på at Leeds kommer til å stå igjen med tre poeng. Spesielt med tanke på at gjestene må klare seg uten toppscorer Steven Fletcher. 

Tips: Hjemmeseier (1.60 @ Coolbet)


 

Luton Town – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Dan Potts er usikker hos vertene. Hos gjestene er Marc Roberts og Maikel Kieftenbeld skadet, mens Ivan Sunjic er suspendert.

Det ble en bekmørk ettermiddag da Luton Town røk ut av FA Cupen mot Premier League-klubben AFC Bournemouth forrige helg. Straffebom og 0-4 tap var status etter den kampen, og det er ikke mye som stemmer for The Hatters for tiden. De seks siste kampene serien har bare gitt ett poeng, og foran helgens runde er Luton tabelljumbo med tre poeng opp til trygg grunn. Hjemme på Kenilworth Road har Graeme Jones & Co 4-3-5 denne sesongen. Med ti mann på banen sikret Birmingham seg avansement i FA Cupen mot Blackburn Rovers etter et sent seiersmål forrige helg. I serien har det derimot ikke vært like mye å juble for i det siste. I likhet med Luton har Birmingham også bare tatt ett poeng på de seks siste seriekampene. Veien til playoff begynner å bli lang, mens det er seks poeng til nedrykk. Borte har de 3-3-7.  

Lutons siste kamper:
Bournemouth – Luton
Millwall – Luton 3-1 (Bradley)
Bristol City – Luton 3-0
Luton – Fulham 3-3 (Collins, LuaLua, Cornick)
Luton – Swansea 0-1

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Blackburn 2-1 (Bela, Crowley)
Birmingham – Wigan 1-3 (Mrabti, Maghoma)
Birmingham – Leeds 4-5 (Jutkiewicz x2, Bela, Bellingham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Mrabti)
Hull – Birmingham 3-0

Vurdering: To lag i fryktelig form som møtes på Kenilworth Road. Dette er helt bingo. Jeg klarer ikke plukke en vinner, og velger derfor å sette et kryss i midten.  

Tips: Uavgjort (3.50 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Daniel Ayala som er skadet. Hos gjestene er George Evans, George Thorne, Ikechi Anya, Mason Bennett og Graeme Shinnie ute med skader.

Tenk at det har snudd for Jonathan Woodgate! For en måned siden slet jeg veldig med å se hvordan Boro skulle få ting til å klaffe under den ferske managerens ledelse, men nå har det løsnet. Til tross for skader på viktige spillere har de løftet seg på en mesterlig måte. Forrige helg ble det uavgjort hjemme mot Tottenham Hotspur i FA Cupen, og i serien har de vunnet fire kamper på rad. Den fantastiske formen har ført Boro opp fra bunnstriden, og nå skiller det bare åtte poeng opp til playoff. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 6-4-3, hvor samtlige fire siste på eget gress har endt med seier. Derby County har også slitt tungt denne sesongen, men har nå tre seiere på rad å vise til. To av seierne har kommet i serien, mens hvittrøyene vant borte mot Premier League-klubben Crystal Palace forrige helg. Wayne Rooney har nå fått to kamper som Derby-spiller, og de første tegnene er lovende. The Rams ligger på en 17. plass med like mange poeng som lørdagens motstander. På bortebane har de fæle 1-4-7 denne sesongen, hvor den ene seieren kom i sesongens første bortekamp. 

Boros siste kamper:
Boro – Tottenham 1-1 (Fletcher)
Preston – Boro 0-2 (Gestede, Selvmål)
West Brom – Boro 0-2 (Ayala, Fletcher)
Boro – Huddersfield 1-0 (Spence)
Boro – Stoke 2-1 (Fletcher, Wing)

Derbys siste kamper:
Crystal Palace – Derby 0-1 (Martin)
Derby – Barnsley 2-1 (Marriott, Waghorn)
Derby – Charlton 2-1 (Knight x2)
Wigan – Derby 1-1 (Waghorn)
Reading – Derby 3-0

Vurdering: Middlesbrough er i kjempeform. Endelig ser maskineriet ut til å være i gang for vertene. På hjemmebane har de fire strake seiere, mens lørdagens motstander ikke har vunnet på bortebane siden tidlig august. Derby har vist lovende takter de siste kampene, men her tror jeg de skal få det tøft. Dette vinner vertene.  

Tips: Hjemmeseier (2.17 @ Coolbet)


 

Reading – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ifølge BBC har ingen av klubbene nye skader å melde om.

Mark Bowen har vært en glad mann de siste ukene. Hans Reading-lag har imponert med flere gode resultater gjennom det hektiske juleprogrammet. Det ble riktignok bare 2-2 hjemme mot Blackpool i FA Cupen forrige helg, men før det oppgjøret hadde de fire seiere på rad. De to siste seierne i serien har vært utrolig imponerende trepoengere borte mot sterke hjemmelag som Fulham og Preston North End. The Royals står totalt med syv kamper på rad uten tap i alle turneringer, og denne formen har ført Berkshire-klubben opp til en 14. plass med seks poeng til playoff. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 6-0-6 denne sesongen. Nottingham Forest ble et nummer for små borte mot Chelsea forrige helg, men i serien har de tre seiere på rad å vise til. De to siste seierne har kommet i overkommelige hjemmekamper, men det er nettopp den typen kamper Forest har slitt med å vinne tidligere i sesongen. Forest har klatrer opp til fjerdeplass på tabellen, og opp til direkte opprykksplass skiller det ni poeng. På bortebane har rødtrøyene 6-5-2, og det gjør de til ligaens tredje beste bortelag. 

Readings siste kamper:
Reading – Blackpool 2-2 (Baldock, Loader)
Fulham – Reading 1-2 (Swift, Adam)
Preston – Reading 0-2 (Joao, Swift)
Reading – QPR 1-0 (Swift)
Reading – Derby 3-0 (Adam, Joao, Meite)

Forests siste kamper:
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Blackburn 3-2 (Grabban x2, Lolley)
Forest – Wigan 1-0 (Figueiredo)
Hull – Forest 0-2 (Grabban x2)
Huddersfield – Forest 2-1 (Worrall)

Vurdering: To lag i flott form, og spesielt vertene har imponert stort. Det er derfor litt vanskelig å vite hva man kan forvente fra dette oppgjøret. Jeg tror begge lagene vil være opptatt av å ha kontroll bakover på banen, og ser derfor ikke for meg noe målrikt oppgjør. Dette lukter uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)


 

Stoke City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ryan Shawcross er ute hos vertene. Hos gjestene er Ryan Leonard ute, mens Aiden O`Brien er usikker.

Stoke City lå under 1-2 borte mot Huddersfield Town forrige serierunde, men på utrolig vis snudde de kampen og vant hele 5-2. Det var Stokes andre seier på de tre siste seriekampene, og kanskje er det i ferd med å løsne litt for manager Michael O`Neill & Co. The Potters. De seks siste kampene har bare gitt to tap, og det er en betydelig forbedring sammenlignet med tidligere denne sesongen. Nå har Stoke kommet seg opp på trygg plass, men ned til nedrykksplass skiller det bare ett poeng. I FA Cupen ble det tap borte mot Brentford, men det betyr nok ikke så mye i det lange løp. Hjemme på Bet365 Stadium har Stoke 4-2-7 denne sesongen. Matt Smith, Tom Bradshaw og Connor Mahoney har alle scoret i de to siste kampene for Millwall. Det har resultert i seier mot Luton Town i serien, samt seier mot Newport County i FA Cupen. Formen til løvene har vært imponerende over lengre tid siden Gary Rowett kom til klubben, og nå har Millwall bare ett tap på de ti siste kampene. Foran helgens runde ligger Millwall på en syvendeplass med ett poeng til playoff, og på bortebane har de sterke 3-2-0 på sine fem siste kamper.    

Stokes siste kamper:
Brentford – Stoke 1-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Campbell x2, Vokes, Powell, Gregory)
Fulham – Stoke 1-0
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Campbell, Vokes, McClean)
Boro – Stoke 2-1 (Clucas)

Millwalls siste kamper:
Millwall – Newport 3-0 (Smith, Mahoney, Bradshaw)
Millwall – Luton 3-1 (Bradshaw, Smith, Mahoney)
Millwall – Brentford 1-0 (O`Brien)
Cardiff – Millwall 1-1 (Wallace)
Millwall – Barnsley 1-2 (O`Brien)

Vurdering: Stoke City med sterk seier i forrige serierunde, men jeg er ikke helt overbevist om at ting er stell enda. Her møter de et formsterkt Millwall-lag som har imponert over lengre tid. Jeg ser for meg en jevn kamp på Bet365 Stadium som kan vippe begge veier. Ettersom bookmakerne har valgt å gjøre Stoke til klar favoritt, synes jeg spill på borteseier er mest interessant i dette oppgjøret. 

Tips: Borteseier (3.85 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Bristol City
Kampstart:
 16.00

Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Dujon Sterling skadet, mens Adam Nagy er usikker hos gjestene.

Wigan Athletic har slitt tungt utover høsten. Nylig hadde de 13 kamper på rad uten seier i serien, men den rekken ble stanset da Birmingham City ble slått i forrige serierunde. Wigan vant 3-2 borte mot Birmingham-klubben, og står dermed allerede med like mange borteseiere i 2020 som det de tok i hele 2019. The Latics har bare ett tap på de seks siste seriekampene, ettersom fire av disse kampene endte uavgjort. De har egentlig prestert ganske bra i det siste, men marginer, dårlig uttelling og svakt forsvarsspill har ført til alt for mange poengtap. Foran helgens runde ligger Wigan på nedrykksplass, men det skiller bare ett poeng opp til trygg grunn. Bristol City har vært med i toppen av tabellen hele sesongen, men den siste tiden har det lugget litt. Rødtrøyene tapte hele 0-4 mot Brentford i forrige serierunde, og må ut i omkamp mot Shrewsbury Town i FA Cupen. I serien har de tapt fem av sine seks siste kamper, slik at de nå har tre poeng opp til playoff. På bortebane har Bristol City 5-4-4 denne sesongen. 

Wigans siste kamper:
Leicester – Wigan 2-0
Birmingham – Wigan 2-3 (Windass x2, Kipre)
Forest – Wigan 1-0
Wigan – Derby 1-1 (Garner)
Blackburn – Wigan 0-0

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Shrewsbury 1-1 (Diedhiou)
Bristol City – Brentford 0-4
Bristol City – Luton 3-0 (Diedhiou, Watkins, Weimann)
Charlton – Bristol City 3-2 (Weimann, Eliasson)
Sheff Wed – Bristol City 1-0

Vurdering: Wigan Athletic med viktig seier i forrige serierunde. Wigan har sett bra ut i de fleste av sine siste kamper, og kanskje løsner det nå for Paul Cook & Co. Her får de besøk av at Bristol City-lag som sliter for tiden. Wigan har ikke vunnet noen av sine seks siste hjemmekamper, men likevel tror jeg de står igjen med tre poeng etter dette oppgjøret. 

Tips: Hjemmeseier (2.45 @ Coolbet)

 


Følgende kamp spilles søndag:

 

Cardiff City – Swansea City 
TV-kanal: Viasport 2
Kampstart:
 13.00

Skader og Suspensjoner: Kommer..

Cardiff City fikk et raskt løft etter at Neil Harris tok over som ny manager, men nå ser det ut til å ha stoppet litt opp for The Bluebirds. I forrige serierunde ble de ydmyket borte mot Queens Park Rangers, og nå står de med bare én seier på de seks siste seriekampene. I FA Cupen lå de under 0-2 hjemme mot Carlisle United, men kom senere tilbake og sikret seg omkamp. Den svake formen har ført Cardiff ned til en plass midt på tabellen, men avstanden til playoff er ikke avskrekkende. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 7-4-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Bristol City. Swansea City startet sesongen sterkt, men slet litt mer utover høsten. Nå ser de ut til å ha fått seg et nytt løft, og det gjør at de startet helgens serierunde på playoff-plass. Bare én av de seks siste kampene har endt med tap, og på bortebane har Swansea imponerende 5-5-2 denne sesongen. I FA Cupen opplevde svanene derimot en skikkelig nedtur da de tapte hele 1-5 borte mot Queens Park Rangers. Både Cardiff og Swansea har med andre ord dårlig erfaring med seg fra Loftus Road foran dette derbyet. Det var Swansea som trakk det lengste strået da disse to lagene møttes tidligere denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Carlisle 2-0 (Paterson, Whyte)
QPR – Cardiff 6-1 (Vaulks)
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Glatzel, Hoilett)
Cardiff – Millwall 1-1 (Flint)
Cardiff – Preston 0-0

Swanseas siste kamper:
QPR – Swansea
Swansea – Charlton 1-0 (Dhanda)
Swansea – Barnsley 0-0
Brentford – Swansea 3-1 (Ayew)
Luton – Swansea 0-1 (Ayew)

Vurdering: Dette blir et herlig walisisk derby! Cardiff i svak form, mens Swansea har vist bedre tendenser den siste tiden. Dette er to lag som står for helt forskjellig fotball, og jeg sliter med å plukke en vinner. Jeg markerer for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply