Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper lørdag:
13.30: Queens Park Rangers – Leeds United (Viasport 2)
16.00: Birmingham City – Cardiff City (Viasport 2)

Lørdagens oddskupong:
Preston North End – Charlton Athletic (Hjemmeseier til 1.58)
Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers (Hjemmeseier til 1.88)

Totalodds: 2.97
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Fulham – Middlesbrough (SPILLES FREDAG)
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Harrison Reed, Aboubakar Kamara og toppscorer Aleksandar Mitrovic. Hos gjestene er Britt Assombalonga, Daniel Ayala, Anfarnee Dijksteel, George Friend og Ryan Shotton.

Fredag kveld er det duket for en interessant kveldskamp på Craven Cottage. Fulham tok en viktig seier borte mot Hull City, selv om det oppgjøret var alt annet enn et fyrverkeri fra noen av lagene. Fulham-fansen var nok godt fornøyd med de tre poengene, men samtidig langt nede etter at toppscorer Aleksandar Mitrovic måtte av med skade. Mange fryktet at han ville være ute i lang tid, men nå ser det ut som om han kan være klar igjen etter bare et par uker. Fulham ligger på en fjerdeplass med syv poeng opp til direkte opprykksplass. Bare tre av de åtte siste kampene i serien har endt med seier, og hjemme på Craven Cottage har de 8-2-4 denne sesongen. Middlesbrough har imponert stort i det siste. De måtte riktignok nøye seg med bare ett poeng hjemme mot Derby County forrige helg, ettersom The Rams utlignet på overtid. Likevel kan de være godt fornøyd med formen de har vist gjennom juleprogrammet. Før kampen mot Derby hadde de fire strake seiere i serien, mens de røk ut av FA Cupen mot Tottenham Hotspur tidligere denne uken. Boro har kommet seg bort fra bunnstriden, og kan nå skimte playoff i det fjerne. På bortebane har Boro 2-5-6, men de to seierne har kommet i Boros to siste kamper på fremmed gress.

Fulhams siste kamper:
Hull – Fulham 0-1 (Cavaleiro)
Fulham – Aston Villa 2-1 (Knockaert, McDonald)
Fulham – Reading 1-2 (Cavaleiro)
Fulham – Stoke 1-0 (Reid)
Luton – Fulham 3-3 (Mitrovic, Reid x2)

Boros siste kamper:
Tottenham – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Derby 2-2 (Wing, McNair)
Boro – Tottenham 1-1 (Fletcher)
Preston – Boro 0-2 (Gestede, Selvmål)
West Brom – Boro 0-2 (Ayala, Fletcher)

Vurdering: Fulham har ikke vært helt overbevisende i det siste, og til denne kampen må de klare seg uten viktige Aleksandar Mitrovic. Middlesbrough har vært ligaens store formlag de siste ukene, og nå har det løsnet på bortebane også. Vertene er favoritter her, men jeg synes den høye oddsen på bortelaget virker mest fristende. Dette tror jeg fort blir et åpent oppgjør som like gjerne kan vippe til gjestens fordel. Derfor prøver jeg borteseier her.  

Tips: Borteseier (4.37 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Leeds United
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Yoann Barbet og Charlie Owens er ute hos vertene. Adam Forshaw, Tyler Roberts og Barry Douglas mangler hos gjestene, mens Stuart Dallas ser ut til å være klar.

Queens Park Rangers valset over Cardiff City i serien da de vant hele 6-1 på årets første dag. Noen dager senere var det et annet walisisk lag som fikk juling i FA Cupen. London-klubben var forståelig nok høyt oppe etter de to seierne, men forrige runde kom de seg raskt ned på jorda igjen. QPR hang nemlig ikke med da Brentford skrudde opp tempoet fra start i London-derbyet, og kampen var på mange måter over før den virkelig hadde kommet i gang. Nå blir det viktig for QPR å slå tilbake så fort som mulig. Mark Warburton & Co ligger på en 15. plass med 35 poeng, og avstanden til playoff er på syv poeng. Hjemme på Loftus Road har QPR 5-4-5 denne sesongen. Leeds United er inne i en trøblete periode. Forrige helg tapte de hjemme mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday, og nå står de med bare én seier på de seks siste seriekampene. I tillegg røk de ut av FA Cupen borte mot Arsenal. Til tross for denne svake formen, ligger de likevel på opprykksplass med seks poeng ned til neste lag på tabellen. Opp til serieleder West Bromwich Albion skiller det ett poeng. På bortebane har Leeds 8-3-3 denne sesongen, og bare én av deres åtte siste seriekamper på fremmed gress har endt med tap. Lørdag kan de møte en gammel kjenning hos QPR. Jack Clarke har nemlig gått på lån til London-klubben tidligere denne uken, og kan få sin debut til helgen.      

QPRs siste kamper:
Brentford – QPR 3-1 (Wells)
QPR – Swansea 5-1 (Hugill x2, Osayi-Samuel, Scowen, Wallace)
QPR – Cardiff 6-1 (Wells x3, Osayi-Samuel x2, Eze)
QPR – Hull 1-2 (Chair)
Reading – QPR 1-0

Leeds siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 0-2
Arsenal – Leeds 1-0
West Brom – Leeds 1-1 (Bamford)
Birmingham – Leeds 4-5 (Costa, Harrison, Ayling, Dallas, Selvmål)
Leeds – Preston 1-1 (Dallas)

Vurdering: Queens Park Rangers hang tidvis i tauene borte mot Brentford sist. De må opp flere hakk dersom de skal ha mulighet til å ta poeng hjemme mot Leeds United. Gjestene har slitt den siste tiden, men taper likevel sjeldent. Det er ikke lett å si hvordan dette skal gå, men jeg klarer ikke helt se hvordan forsvaret til QPR skal klare gå 90 minutter uten å slippe inn mål mot dette Leeds-laget. Det store spørsmålet er hva QPR kan finne på fremover på banen. Jeg tror Leeds løfter seg etter det skuffende tapet sist, og at de derfor drar hjem fra Loftus Road med tre poeng i bagasjen.

Tips: Borteseier (1.76 @ Coolbet)Birmingham City – Cardiff City

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Harlee Dean er suspendert, mens Marc Roberts og Maikel Kieftenbeld er ute hos vertene. Hos gjestene er Nathaniel Mendez-Laing skadet.

Etter bare ett poeng på de seks siste seriekampene, kan man trygt si at seieren borte mot Luton Town forrige runde var ekstremt viktig for Birmingham City-sjef Pep Clotet. Nå gjelder det å bygge videre på seieren når Cardiff City kommer på besøk på lørdag. Det store problemet for Birmingham er at de ikke har fått ting til å stemme hjemme på eget gress i det siste. Foran helgens runde står de med fire strake tap på hjemmebane, og i løpet av de seks siste kampene på eget gress har det bare blitt ett poeng. Birmingham ligger på en 18. plass og har åtte poeng ned til nedrykksplass. Cardiff var involvert i en helt vill omkamp borte mot Carlisle United i FA Cupen tidligere denne uken. De vant den kampen 4-3 og skal dermed spille cupkamp neste helg. Waliserne startet bra under manager Neil Harris ledelse, men bare én av de syv siste kampene har endt med seier. Samtidig har fire av de seks siste endt uavgjort. På bortebane har de svake 2-6-6 denne sesongen, og forrige bortekamp endte med et blytungt 1-6 tap mot Queens Park Rangers.

Birminghams siste kamper:
Luton – Birmingham 1-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Bela, Crowley)
Birmingham – Wigan 1-3 (Mrabti, Maghoma)
Birmingham – Leeds 4-5 (Jutkiewicz x2, Bela, Bellingham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Mrabti)

Cardiffs siste kamper:
Carlisle – Cardiff 3-4 (Flint x2, Ward, Murphy)
Cardiff – Swansea 0-0
Cardiff – Carlisle 2-2 (Paterson, Whyte)
QPR – Cardiff 6-1 (Vaulks)
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Glatzel, Hoilett)

Vurdering: Birmingham City med viktig seier forrige runde etter fryktelig form de siste ukene. Her møter de et Cardiff City-lag som har slitt litt i det siste, men som ikke taper så ofte. Jeg tror på et svært jevnt oppgjør som kan vippe begge veier. Jeg klarer ikke gå for verken hjemme- eller borteseier, og velger derfor å markere for uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)


 

Bristol City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Bristol City kunne fått en interessant cupkamp mot Liverpool, men røk i omkampen mot Shrewsbury Town tidligere denne uken. Det tapet tar The Robins sannsynligvis ikke så tungt, ettersom det er serien som er det absolutte hovedfokuset. Rødtrøyene har ikke vist den beste formen den siste måneden, men to av de tre siste seriekampene har endt med seier. Dette har ført til at Lee Johnson & Co ligger på en niendeplass med bare ett poeng til playoff. Hjemme på Ashton Gate har de 5-4-4 denne sesongen, men tre av de fire siste hjemmekampene har endt med tap. Barnsley flyr høyt for tiden. De har fått et skikkelig løft etter at Gerhard Struber kom inn som ny hovedtrener. Forrige runde slo de Huddersfield Town 2-1, og bare én av deres syv siste seriekamper har endt med tap. Den gode formen har ført The Tykes opp fra jumboplass, og nå skiller det bare ett poeng til trygg grunn. På bortebane har Barnsley fryktelig svake 1-3-9, men det har vært klar fremgang å spore i de siste bortekampene.     

Bristol Citys siste kamper:
Shrewsbury – Bristol City 1-0
Wigan – Bristol City 0-2 (Paterson, Diedhiou)
Bristol City – Shrewsbury 1-1 (Diedhiou)
Bristol City – Brentford 0-4
Bristol City – Luton 3-0 (Diedhiou, Watkins, Weimann)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Huddersfield 2-1 (Mowatt, Chaplin)
Crewe – Barnsley 1-3 (Brown, Chaplin, Thomas)
Derby – Barnsley 2-1 (Simoes)
Swansea – Barnsley 0-0
Barnsley – West Brom 1-1 (Halme)

Vurdering: Bristol City er favoritter, men de sliter med å overbevise hjemme på Ashton Gate. Her får de besøk av et Barnsley-lag som har fått fart på sakene under sin nye hovedtrener. Jeg tror på et jevnt oppgjør hvor begge lagene blir stående igjen med poeng. 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Derby County – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Graeme Shinnie, Max Lowe og George Evans er alle ute hos vertene, mens Krystian Bielik dessverre er ute resten av sesongen. Hos gjestene meldes det ikke om noen nye skader ifølge BBC.

Wayne Rooney ser ut til å ha gitt Derby County nøyaktig det løftet som de håpet på. Siden han debuterte i 2-1 seieren mot Barnsley, har de vunnet borte mot Crystal Palace i FA Cupen og spilt uavgjort borte mot formlaget Middlesbrough. Legger man til kampene før Rooney debuterte, ser man at Derby nå har fem kamper på rad uten tap. En enorm opptur for en presset Phillip Cocu, og nå blir det spennende å se om Derby-manageren kan bygge videre på den gode formen laget har vist i det siste. The Rams ligger på en 17. plass med 34 poeng, og hjemme på Pride Park har de sterke 7-5-2 denne sesongen. Hull City gikk på et surt 0-1 tap i en skikkelig drittkamp hjemme mot Fulham sist. Tigrene varierer alltid litt i både prestasjoner og resultater, men har spillere som er gode nok til å gi hvem som helst tøff motstand. Foreløpig ser det også ut som om de klarer beholde juvelen Jarrod Bowen frem til sommeren. Med sine 39 poeng ligger Hull midt på tabellen, og opp til playoff skiller det tre poeng. På bortebane har Hull 5-4-4, og begge deres to siste kamper i serien på fremmed gress har endt med seier. Torsdag ble Martin Samuelsen presentert som ny Hull-spiller, og han kan få sin debut i dette oppgjøret.

Derbys siste kamper:
Boro – Derby 2-2 (Knight, Holmes)
Crystal Palace – Derby 0-1 (Martin)
Derby – Barnsley 2-1 (Marriott, Waghorn)
Derby – Charlton 2-1 (Knight x2)
Wigan – Derby 1-1 (Waghorn)

Hulls siste kamper:
Hull – Fulham 0-1
Rotherham – Hull 2-3 (Eaves x3)
Sheff Wed – Hull 0-1 (Bowen)
QPR – Hull 1-2 (Irvine, Honeyman)
Hull – Forest 0-2

Vurdering: Ny jevn kamp på menyen. Derby County er sterke på hjemmebane, samtidig som de har fått ting til å klaffe i det siste. Her møter de et Hull City-lag som kan vinne mot hvem som helst, men som samtidig har et lavt bunnivå. Det er vanskelig å vite hva man får fra Hull i en slik kamp, og derfor velger jeg å gå for hjemmeseier i dette oppgjøret. Jeg ville dog ikke satt penger på dette oppgjøret, ettersom Hull plutselig kan trylle frem en sterk prestasjon på bortebane. Det har de gjort flere ganger denne sesongen. 

Tips: Hjemmeseier (2.65 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

En drømmescoring av Lewis O`Brien var ikke nok til å sikre Huddersfield Town poeng borte mot Yorkshire-rival Barnsley forrige runde. Tar man med cuptapet mot Southampton har Huddersfield nå tre strake tap. Det har vært mye positivt å finne under Danny Cowleys ledelse, men han bør gjøre noe med den svake formen så fort som mulig. The Terriers ligger nemlig bare fire poeng over nedrykksstreken, og flere av lagene bak har begynt å plukke poeng i et imponerende tempo for tiden. Hjemme på John Smith`s Stadium har Huddersfield 4-4-6 denne sesongen, men bare to av de seks siste hjemmekampene har endt med seier. Brentford flyr skyhøyt for øyeblikket. Forrige runde valset de over London-rival Queens Park Rangers, og nå ser The Bees ut som den største utfordreren til de to lagene som ligger øverst på tabellen. Foran helgens serierunde har Brentford seks poeng opp til direkte opprykksplass, men på bortebane har ikke alt gått på skinner for The Bees i det siste. Bare én av de fem siste bortekampene har endt med seier, og det er de nødt til å gjøre noe med dersom de skal være med helt øverst på tabellen. Angrepsrekken Said Benrahma, Ollie Watkins og Bryan Mbeumo er i ekstrem form, og ser ut til å kunne gjøre livet surt for hvem som helst.  

Huddersfields siste kamper:
Barnsley – Huddersfield 2-1 (O`Brien)
Southampton – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Mounie, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Mounie, Stankovic)
Boro – Huddersfield 1-0

Brentfords siste kamper:
Brentford – QPR 3-1 (Benrahma, Watkins, Mbuemo)
Brentford – Stoke 1-0 (Marcondes)
Bristol City – Brentford 0-4 (Watkins x2, Benrahma, Mbeumo)
Millwall – Brentford 1-0
Brentford – Swansea 3-1 (Watkins x2, Mbuemo)

Vurdering: Huddersfield Town har ikke overbevist i det siste. Her får de besøk av et Brentford-lag som ser sterke ut. Det har lugget litt på bortebane for Brentford, men de var sterke i forrige bortekamp. Jeg tror de surfer videre på medgangsbølgen, og at de derfor drar i land tre poeng her. 

Tips: Borteseier (1.78 @ Coolbet)


 

Millwall – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Shaun Williams er suspendert, mens Ben Thompson og Ryan Leonard er ute. Hos gjestene er Lucas Joao ute.

Gary Rowett returnerte til Bet365 Stadium med sin nye klubb forrige helg, men fikk bare med seg ett poeng hjem igjen sørover. Det ene poenget er dog greit å ha med seg for Millwall, og foran helgens runde har løvene bare ett poeng opp til playoff. Mange var skeptiske da Neil Harris forlot klubben i høst, men ansettelsen av Rowett har utvilsomt gjort Millwall til et enda bedre lag. Bare én av de ti siste kampene i serien har endt med tap for Millwall, og hjemme på The Den har London-klubben 7-4-2 denne sesongen. Reading så ut til å gå på et skuffende 0-1 tap da Nottingham Forest satte inn 1-0 flere minutter på overtid forrige runde. På utrolig vis kom The Royals likevel tilbake og sikret seg ett poeng på dramatisk vis. Formen til Reading har vært upåklagelig de siste ukene, og foran helgens serierunde har de syv kamper på rad uten tap. Berkshire-klubben har gått fra å kjempe mot nedrykk, til å nå kunne rette fokuset mot kampen om playoff. I midtuken gikk de videre i FA Cupen etter å ha slått Blackpool på bortebane. Til den kampen valgte manager Mark Bowen å gjøre hele elleve endringer på laget. På bortebane har Reading 4-5-4 denne sesongen.    

Millwalls siste kamper:
Stoke – Millwall 0-0
Millwall – Newport 3-0 (Smith, Mahoney, Bradshaw)
Millwall – Luton 3-1 (Bradshaw, Smith, Mahoney)
Millwall – Brentford 1-0 (O`Brien)
Cardiff – Millwall 1-1 (Wallace)

Readings siste kamper:
Blackpool – Reading 0-2 (Boye, Obita)
Reading – Forest 1-1 (Selvmål)
Reading – Blackpool 2-2 (Baldock, Loader)
Fulham – Reading 1-2 (Swift, Adam)
Preston – Reading 0-2 (Joao, Swift)

Vurdering: To lag i bra form som sjeldent taper kamper under sine nye managere. Dette stinker uavgjort.   

Tips: Uavgjort (3.26 @ Coolbet)


 

Preston North End – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Andrew Hughes er usikker, Daniel Johnson nærmer seg, mens Tom Bayliss er skadet hos vertene. Skadelisten er fortsatt lang hos gjestene. Macauley Bonne og Lyle Taylor er blant andre fortsatt ute, mens Erhun Oztumer og Josh Cullen nærmer seg.

Det vil seg ikke helt for Preston North End for tiden. Forrige runde fikk de med seg ett poeng mot sin formsvake lokalrival Blackburn Rovers. Ett poeng i det oppgjøret er for så vidt greit, men man kan trygt si at hvittrøyene ikke imponerte på Ewood Park. I FA Cupen ble det tap mot manager Alex Neils tidligere arbeidsgiver Norwich City, og foran helgens serierunde står Preston med fem kamper på rad i serien uten seier. Den svake formen har ført Preston ut av playoff og ned til en 10. plass på tabellen. Riktignok skiller det bare to poeng opp til de viktige playoff-plassene. Hjemme på Deepdale har Preston imponert hele sesongen. De er fortsatt ligaens sterkeste hjemmelag med 9-2-3 totalt, men begge de to siste hjemmekampene har endt med tap. Charlton Athletic tok et sterkt poeng hjemme mot serieleder West Bromwich Albion forrige runde, men fikk seg en skikkelig smell tidligere denne uken da den viktige leiesoldaten Connor Gallagher ble hentet tilbake til Chelsea. Gallagher skal nå spille for Swansea City ut sesongen, og det gjør nok vondt for Charlton-fansen. The Addicks har bare én seier på de ti siste kampene, og ned til nedrykk skiller det bare fem poeng. På bortebane har Charlton 2-4-7, og ingen av deres ti siste bortekamper har endt med seier. 

Prestons siste kamper:
Blackburn – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Norwich 2-4 (Bodin, Harrop)
Preston – Boro 0-2
Preston – Reading 0-2
Leeds – Preston 1-1 (Browne)

Charltons siste kamper:
Charlton – West Brom 2-2 (Lockyer, Davison)
Charlton – West Brom 1-0
Swansea – Charlton 1-0
Derby – Charlton 2-1 (Taylor)
Charlton – Bristol City 3-2 (Bonne x2, Doughty)

Vurdering: Ligaens beste hjemmelag mot et av ligaens svakeste bortelag. Preston North End er ikke i form, men det er på ingen måter Charlton Athletic heller.  I tillegg har Charlton mistet en av sine desidert viktigste spillere den siste uken. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.56 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Lees kan være tilbake hos vertene ifølge BBC. Gjestene må muligens klare seg uten Ryan Nyambe, Stewart Downing og Bradley Johnson, mens Bradley Dack og Corry Evans er langtidsskadet.

Sheffield Wednesday hadde nylig tre strake tap i serien, men resultatene de siste to ukene har gitt klubben et enormt løft. Først tok de seg videre til neste runde i FA Cupen etter å ha slått Premier League-klubben Brighton & Hove Albion på bortebane, før de forrige helg tok tre utrolig sterke poeng da de vant 2-0 borte mot Leeds United. Atdhe Nuhiu kom inn mot Leeds med 20 minutter igjen å spille, og ble senere den store helten med både mål og målgivende pasning. Garry Monk har dermed fortsatt ikke tapt mot Marcelo Bielsa, og nå gjenstår det å se om uglene kan bygge videre på de to imponerende seierne. Foran den kommende runden ligger Owls på en sjetteplass med 42 poeng, og hjemme på Hillsborough har de 6-4-3 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt med tap. Blackburn Rovers var ligaens store formlag like før jul, men har klappet fullstendig sammen de siste ukene. Lille julaften mistet de Bradley Dack med en alvorlig kneskade da de spilte uavgjort hjemme mot Wigan Athletic, og siden den gang har de ikke vunnet en eneste kamp. Foran helgens runde har de fem seriekamper på rad uten seier, samtidig som de røk ut av FA Cupen borte mot et Birmingham City-lag som spilte neste en hel omgang med ti mann på banen. Rovers har fortsatt bare fem poeng til playoff, men luken øker for hver runde. På bortebane har Lancashire-klubben 4-1-8 denne sesongen.  

Wednesdays siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 0-2 (Nuhiu, Murphy)
Brighton – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Hull 0-1
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Lees)
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Fox, Lees)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Preston 1-1 (Armstrong)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)
Forest – Blackburn 3-2 (Downing, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Graham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Armstrong)

Vurdering: Sheffield Wednesday med to meget imponerende seiere foran lørdagens oppgjør. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som ikke har klart å få ting til å stemme siden Bradley Dack ble skadet. Uglene hadde nylig en formdupp, men jeg tror de løfter seg igjen nå som de har vunnet borte mot Leeds United. Samtidig ser det ikke ut som om ting er i ferd med å løsne for Rovers med det første. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.82 @ Coolbet)


 

Swansea City – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene ifølge BBC, mens gjestene muligens må klare seg uten Dujon Sterling.

Swansea City har startet året med et ydmykende tap borte mot Queens Park Rangers i FA Cupen, samt poengdeling borte mot sin walisiske rival Cardiff City. På overgangsmarkedet har de derimot imponert mer. Kvalitetsspillere som Conor Gallagher, Rhian Brewster og Marc Guehi har alle blitt hentet inn på lån. Det blir spennende å se om de kan løfte dette Swansea-laget enda et hakk opp, ettersom hvittrøyene er dypt involvert i kampen om playoff. Bare dårligere målforskjell enn Sheffield Wednedsay gjør at de ikke ligger på playoff-plass foran helgens runde. Swansea har bare ett tap på de syv siste kampene i serien, og hjemme på Liberty Stadium har svanene 6-3-5 denne sesongen. Wigan Athletic-supporterne trodde kanskje at det endelig skulle løsne da Birmingham City ble slått på St Andrews på årets første dag. Dessverre for Wigan fikk de føttene raskt plantet på jorda igjen da de tapte hjemme mot Bristol City forrige serierunde. The Latics ligger nest sist på tabellen med to poeng opp til trygg grunn, og hare bare vunnet én av sine 15 siste kamper i serien. På bortebane vant Wigan bare én kamp i hele 2019, men forrige bortekamp i serien endte som nevnt med seier mot Birmingham City. Det er deres eneste borteseier denne sesongen.     

Swanseas siste kamper:
Cardiff – Swansea 0-0
QPR – Swansea 5-1 (Byers)
Swansea – Charlton 1-0 (Dhanda)
Swansea – Barnsley 0-0
Brentford – Swansea 3-1 (Ayew)

Wigans siste kamper:
Wigan – Bristol City 0-2
Leicester – Wigan 2-0
Birmingham – Wigan 2-3 (Windass x2, Kipre)
Forest – Wigan 1-0
Wigan – Derby 1-1 (Garner)

Vurdering: Swansea City med brukbar form. De har gjort flere kloke signeringer i det siste, og er et lag som blir spennende å følge med på fremover. Her møter de et Wigan Athletic-lag som presterer greit, men som har noen fryktelige resultater å vise til over lengre tid. På bortebane sliter Wigan tungt, og her tror jeg ikke de får med seg poeng. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.96 @ Coolbet)

 

About The Author

Leave a Reply