Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Barnsley – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Barnsley skapte mange gode sjanser i bortekampen mot Bristol City, men endte likevel opp med å tape 0-1. Kampen vippet frem og tilbake, men svenske Niclas Eliasson satte til slutt inn kampens eneste mål for hjemmelaget. Barnsley klarte dermed ikke komme seg opp fra nedrykksplass, men det ser likevel ikke så verst ut for tiden. Rødtrøyene har løftet seg betraktelig under sin nye hovedtrener Gerhard Struber, og på de åtte siste kampene har det bare blitt to tap. Det er ikke bare resultatene som har vært gode, ettersom det samme kan sies om prestasjonene. Barnsley ligger ett poeng under streken, og hjemme på Oakwell har de 4-6-4 denne sesongen. Ingen av deres fem siste hjemme har endt med tap. Preston North End hadde fem kamper på rad uten seier før møtet med Charlton Athletic lørdag ettermiddag. Da formsvake Charlton tok ledelsen etter få minutter spill, var det nok en del Preston-supportere som begynte å bekymre seg. Det trengte de ikke gjøre, ettersom Preston senere snudde kampen og vant 2-1. Selvsagt var det tidligere Charlton-spiller Patrick Bauer som headet inn det avgjørende målet. Preston ligger nå to poeng bak playoff, og har svake 2-5-6 på fremmed gress. 

Barnsleys siste kamper:
Bristol City – Barnsley 1-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (Mowatt, Chaplin)
Crewe – Barnsley 1-3 (Brown, Chaplin, Thomas)
Derby – Barnsley 2-1 (Simoes)
Swansea – Barnsley 0-0

Prestons siste kamper:
Preston – Charlton 2-1 (Bauer, Harrop)
Blackburn – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Norwich 2-4 (Bodin, Harrop)
Preston – Boro 0-2
Preston – Reading 0-2

Vurdering: Barnsley har vist mye bra spill i det siste, og nå ser det ut til å fungere bedre bakover på banen også. Preston North End har vært i svak form de siste ukene, og på bortebane har de hatt sine utfordringer denne sesongen. Barnsley kommer til å kjøre på i angrep i tirsdagens kamp, og jeg tror de har det som skal til for å slå et bortesvakt Preston-lag. 

Tips: Hjemmeseier (2.65 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg trodde lenge at Jonathan Woodgate aldri ville få nok tid til å snu den vonde trenden utover høsten, men Middlesbrough-eier Steve Gibson har alltid vist seg som en tålmodig mann. Nå ser det ut som om Boro-eieren får betalt for tålmodigheten, ettersom Boro virkelig har våknet til liv under Woodgates ledelse. Det ble riktignok tap borte mot Fulham fredag kveld, men før den kampen hadde de 13 poeng av 15 mulige på de fem foregående rundene. Den flotte formen har ført Boro opp fra bunnstriden, og nå har de omtrent like lang avstand til playoff som de har til nedrykk. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 6-5-3 denne sesongen, hvor ingen av de syv siste kampene har endt med tap. Birmingham City-fansen fikk se supertalentet Jude Bellingham pirke inn 1-0 hjemme mot Cardiff City forrige runde, men måtte deretter skuffet være vitne til at waliserne kom tilbake senere i kampen. Det endte 1-1 i lørdagens oppgjør på St Andrews, og dermed fikk ikke Birmingham bygge videre på borteseieren mot Luton Town den foregående kampen. Pep Clotet & Co har bare vunnet én av sine åtte siste kamper i serien, og veien til playoff har nå blitt fryktelig lang. Foran tirsdagens kamp ligger Birmingham på plassen bak Middlesbrough med sine 33 poeng. På bortebane har de 4-3-7 denne sesongen, men bare én av de seks siste bortekampene har endt med tap.      

Boros siste kamper:
Fulham – Boro 1-0
Tottenham – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Derby 2-2 (Wing, McNair)
Boro – Tottenham 1-1 (Fletcher)
Preston – Boro 0-2 (Gestede, Selvmål)

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Cardiff 1-1 (Bellingham)
Luton – Birmingham 1-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Bela, Crowley)
Birmingham – Wigan 1-3 (Mrabti, Maghoma)
Birmingham – Leeds 4-5 (Jutkiewicz x2, Bela, Bellingham)

Vurdering: Middlesbrough har imponert meg stort de siste ukene. De ser ut som et mye bedre lag enn hva de gjorde tidligere i høst, og har samtidig flere herlige spillere fremover på banen. Her møter de et Birmingham City-lag som ikke har tapt så mange kamper på bortebane i det siste, men som likevel ikke imponerer noe særlig. Dette blir nok fort et jevnt oppgjør, men jeg har troen på at vertene vipper kampen til sitt favør.

Tips: Hjemmeseier (2.30 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply