Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Charlton Athletic – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Chuks Aneke, Josh Cullen, Chris Solly og Lyle Taylor nærmer seg kampklar hos vertene, men denne kampen kommer nok for tidlig. Macauley Bonne er derimot definitivt ute. Hos gjestene er Aleksandar Mitrovic ute, mens Anthony Knockaert, Harrison Reed og Aboubakar Kamara er usikre.

Charlton Athletic tok en tidlig ledelse borte mot Preston North End forrige runde, men måtte til slutt se hjemmelaget snu kampen til sitt favør. Andre Green var på lån hos Preston i første halvdel av sesongen, men har nå gått på lån til Charlton. Derfor var det nok litt spesielt for Green at det var nettopp han som scoret Charltons mål på Deepdale. Charlton trenger flere scoringer fra sin leiesoldat i tiden fremover, ettersom de nå står i fare for å bli dratt inn i en tung kamp for å unngå nedrykk. Bare én av de ti siste kampene i serien har endt med seier, og hjemme på The Valley har de 5-4-5 denne sesongen. Fulham imponerte stort uten sin toppscorer, Aleksandar Mitrovic, fredag kveld. Middlesbrough kom på besøk, og de ble sendt hjem igjen uten poeng. Fulham vant 1-0 og har dermed bare fire poeng opp til direkte opprykksplass. Fulham står med seier i fire av sine seks siste kamper, mens de har 5-4-4 på bortebane. 

Charltons siste kamper:
Preston – Charlton 2-1 (Green)
Charlton – West Brom 2-2 (Lockyer, Davison)
Charlton – West Brom 1-0
Swansea – Charlton 1-0
Derby – Charlton 2-1 (Taylor)

Fulhams siste kamper:
Fulham – Boro 1-0 (Knockaert)
Hull – Fulham 0-1 (Cavaleiro)
Fulham – Aston Villa 2-1 (Knockaert, McDonald)
Fulham – Reading 1-2 (Cavaleiro)
Fulham – Stoke 1-0 (Reid)

Vurdering: Charlton Athletic har vært i dårlig form over lengre tid. Skadeproblemene er fortsatt store. Hjemme på The Valley spiller de likevel jevnt med de fleste, og Fulham vil få det tøft i dette London-derbyet. Fulham så nesten ut til å trives bedre uten Aleksandar Mitrovic på topp forrige kamp, og de ser ut til å være et lag med bra selvtillit. Her øyner de muligheten til å krype helt opp i ryggen til Leeds United, og den muligheten tror jeg de tar. Derfor markerer jeg for borteseier. 

Tips: Borteseier (1.85 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene. Det betyr blant annet at Andy Yiadom og Lucas Joao fortsatt er ute hos gjestene.

Nottingham Forest slet i starten av hjemmekampen mot Luton Town søndag ettermiddag. Luton imponerte og tok ledelsen på City Ground, men Joe Lolley snudde senere kampen på egenhånd for skogvokterne. Helt på tampen sikret Lewis Grabban seieren med sin straffescoring, og nå står Forest med 13 poeng av 15 mulige på sine fem siste kamper i serien. Den flotte formen har ført Forest opp til en femteplass på tabellen, og avstanden opp til direkte opprykksplass er på fem poeng. I tillegg har Forest én kamp mindre spilt enn de andre lagene i toppen, ettersom onsdagens kamp mot Reading egentlig skulle blitt spilt tidligere denne sesongen. Den gangen regnet kampen bort, men det kommer den nok ikke til å gjøre denne uken. Hjemme på City Ground har Forest 7-2-4, hvor samtlige tre siste på eget gress har endt med seier. Reading hadde ni kamper på rad uten tap før de møtte Millwall lørdag ettermiddag. Syv av kampene var i serien, mens to av kampene var i FA Cupen. Denne rekken stoppet derimot i lørdagens kamp hvor Reading tapte 0-2. The Royals skuffet på The Den og hadde overraskende lite å stille opp med fremover på banen. Manager Mark Bowen håper nok derfor at laget hans kan løfte seg noen hakk til onsdagens tøffe kamp mot høytflyvende Nottingham Forest. Reading ligger nede på en 16. plass med 36 poeng, og trenger helst en seier her for å henge med i kampen om playoff. På bortebane har Reading 4-5-5 denne sesongen.      

Forests siste kamper:
Forest – Luton 3-1 (Lolley x2, Grabban)
Reading – Forest 1-1 (Watson)
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Blackburn 3-2 (Grabban x2, Lolley)
Forest – Wigan 1-0 (Figueiredo)

Readings siste kamper:
Millwall – Reading 2-0
Blackpool – Reading 0-2 (Boye, Obita)
Reading – Forest 1-1 (Selvmål)
Reading – Blackpool 2-2 (Baldock, Loader)
Fulham – Reading 1-2 (Swift, Adam)

Vurdering: To lag som har vist bra form den siste tiden. Hjemmelaget har ikke alltid imponert meg på hjemmebane, men står nå med tre strake hjemmeseiere. Dog kan jeg ikke si at de har imponert meg spillemessig i samtlige av disse tre kampene, og jeg er fortsatt litt usikker på hvor sterke rødtrøyene faktisk er på eget gress. Reading imponerte de siste ukene før tapet mot Millwall sist, og da spesielt på bortebane. Lag som Fulham og Preston North End ble begge slått like rundt nyttår. Dette tror jeg blir jevnt, og gjerne målfattig også. Her markerer jeg for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply