Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Tirsdagens oddskupong:
Cardiff City – West Bromwich Albion (Uavgjort til 3.25)
Brentford – Nottingham Forest (Hjemmeseier til 1.68)

Totalodds: 5.46
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Blackburn Rovers – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt langtidsskadde Bradley Dack og Corry Evans. Gjestene klare seg uten Yoann Barbet som ikke ser ut til å rekke denne kampen.

Blackburn Rovers hadde spilt fem kamper på rad i serien uten seier før de møtte Sheffield Wednesday på Hillsborough forrige serierunde. Bare to lag i Championship hadde sluppet inn færre mål enn Wednesday foran det oppgjøret, og derfor var det forståelig nok mange som ble sjokkerte da Rovers plutselig klemte til med en utrolig 5-0 seier. Lewis Holtby scoret to av målene i storseieren, og ser nå ut til å kunne være en brukbar erstatter for stjernespiller Bradley Dack som er ute til neste jul. Lancashire-klubben ligger på en 11. plass på tabellen med seks poeng opp til playoff, mens de på hjemmebane er uten tap siden september. Totalt har de 6-6-2 på sine 14 hjemmekamper denne sesongen. Queens Park Rangers tok en meget imponerende 1-0 seier hjemme mot Leeds United i forrige serierunde, men gikk deretter på et skuffende nederlag hjemme mot Sheffield Wednesday i FA Cupen fredag kveld. London-klubben har derfor hatt en tøff oppladning til tirsdagens kamp, mens Rovers har hatt en liten treningsleir i Portugal siden forrige runde. Queens Park Rangers står med to seiere på rad i serien, og foran tirsdagens runde ligger de på en 14. plass med to poeng opp til tirsdagens motstander. På bortebane har QPR 5-1-7 denne sesongen, hvor samtlige tre siste bortekamper har endt med tap. 

Rovers siste kamper:
Sheff Wed – Blackburn 0-5 (Holtby x2, Selvmål, Gallagher, Lenihan)
Blackburn – Preston 1-1 (Armstrong)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)
Forest – Blackburn 3-2 (Downing, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Graham)

QPRs siste kamper:
QPR – Sheff Wed 1-2 (Wells)
QPR – Leeds 1-0 (Wells)
Brentford – QPR 3-1 (Wells)
QPR – Swansea 5-1 (Hugill x2, Osayi-Samuel, Scowen, Wallace)
QPR – Cardiff 6-1 (Wells x3, Osayi-Samuel x2, Eze)

Vurdering: Vertene med en utrolig sterk seier sist. Her får de besøk av et Queens Park Rangers-lag som har vist svake resultater på bortebane i det siste, men som vant over Leeds United i forrige serierunde. Rovers er sterke på hjemmebane og har ikke tapt der siden september. Siden forrige runde har de vært på treningsleir i Portugal, mens QPR fikk seg en nedtur i FA Cupen fredag. Jeg tror på et jevnt oppgjør som vertene vipper til sitt favør.  

Tips: Hjemmeseier (2.10 @ Coolbet)


 

Brentford – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Pontus Jansson og Mathias Jensen er usikre hos vertene. Hos gjestene meldes det ikke om noen nye skader ifølge BBC.

Brentford-sjef Thomas Frank gjorde hele ni endringer på laget da Leicester City kom på besøk i FA Cupen lørdag ettermiddag. Hele stjernegalleriet fremover på banen fikk hvile, og derfor endte det ikke overraskende med tap mot Premier League-klubben. The Bees klarte seg likevel bra med tanke på laget de stilte, og det sier mye om at de gjør mye riktig på Griffin Park for tiden. I serien spilte de uavgjort borte mot Huddersfield Town sist, men på hjemmebane er de fantastiske. Samtlige seks siste på eget gress har endt med seier, og foran tirsdagens runde ligger de på en femteplass på tabellen med fem poeng opp til direkte opprykksplass. Nottingham Forest så ut til å vinne da de scoret et sent ledermål hjemme mot Reading forrige uke, men The Royals utlignet like etterpå. Kampen endte til slutt uavgjort, og det betyr at Forest nå har seks kamper på rad uten tap. Den gode formen har ført skogvokterne opp til en fjerdeplass på tabellen, og opp til direkte opprykksplass skiller det bare fire poeng. På bortebane har Forest sterke 6-6-2 denne sesongen.      

Brentfords siste kamper:
Brentford – Leicester 0-1
Huddersfield – Brentford 0-0
Brentford – QPR 3-1 (Benrahma, Watkins, Mbuemo)
Brentford – Stoke 1-0 (Marcondes)
Bristol City – Brentford 0-4 (Watkins x2, Benrahma, Mbeumo)

Forests siste kamper:
Forest – Reading 1-1 (Grabban)
Forest – Luton 3-1 (Lolley x2, Grabban)
Reading – Forest 1-1 (Watson)
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Blackburn 3-2 (Grabban x2, Lolley)

Vurdering: Et fantastisk hjemmelag møter et bra bortelag. Forest trives når de får ligge bakpå for og så utnytte overganger som dukker opp. Det kan de fort lykkes med tirsdag kveld, men spørsmålet er om Brentfords angrepsspill på hjemmebane er rett og slett for bra til at Forest klarer tette igjen bakover. Jeg sitter litt med den følelsen, og derfor prøver jeg hjemmeseier i dette oppgjøret.

Tips: Hjemmeseier (1.68 @ Coolbet)Cardiff City – West Bromwich Albion

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Ralls er usikker hos vertene etter en skade i forrige kamp. Hos gjestene mangler Semi Ajayi og viktige Matheus Pereira grunnet suspensjon, mens Grady Diangana og Kieran Gibbs er begge skadet.

Vertene sikret seg omkamp i FA Cupen da de spilte uavgjort borte mot Reading lørdag ettermiddag. Callum Paterson scoret målet for Cardiff i den kampen, og det var strengt tatt ingen overraskelse at det oppgjøret endte uavgjort. Cardiff står nemlig med fem uavgjort på sine syv siste kamper i serien, og ingen lag i Championship har spilt uavgjort flere ganger enn The Bluebirds. Hele 12 av 28 kamper har endt med poengdeling. Cardiff er nede på en 13. plass på tabellen med syv poeng opp til playoff. Hjemme på Cardiff City Stadium har waliserne sterke 7-5-1, men samtlige tre siste på eget gress har endt uavgjort. West Bromwich Albion tok en imponerende seier borte mot Premier League-klubben West Ham United lørdag ettermiddag, og det var selvsagt spesielt for manager Slaven Bilic og førstelagstrener Julian Dicks. Dog betyr avansement i cupen lite dersom de ikke klarer få ting til å fungere i serien igjen snart. I forrige serierunde tapte de hjemme mot Stoke City, og nå står The Baggies med hele seks kamper på rad uten seier. Til tross for den håpløse formen ligger de likevel øverst på tabellen, men ned til playoff skiller det bare fire poeng. På bortebane har West Brom imponerende 8-5-1 denne sesongen, noe som er best i hele Championship. Ingen av deres åtte siste bortekamper har endt med tap. 

Cardiffs siste kamper:
Reading – Cardiff 1-1 (Paterson)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Tomlin)
Carlisle – Cardiff 3-4 (Flint x2, Ward, Murphy)
Cardiff – Swansea 0-0
Cardiff – Carlisle 2-2 (Paterson, Whyte)

West Broms siste kamper:
West Ham – West Brom 0-1 (Townsend)
West Brom – Stoke 0-1
Charlton – West Brom 2-2 (Zohore, Robson-Kanu)
Charlton – West Brom 0-1 (Zohore)
West Brom – Leeds 1-1 (Ajayi)

Vurdering: Cardiff City spiller mye uavgjort for tiden. Hjemme på Cardiff City Stadium er de meget sterke, og der har de bare ett tap denne sesongen. Her møter de en formsvak serieleder som har imponert på bortebane denne sesongen. Det er mye som tyder på at dette blir et jevnt oppgjør, og faren for uavgjort er utvilsomt enorm. De mange tunge fraværene hos gjestene får meg til å ville markere for hjemmeseier, men jeg klarer rett og slett ikke styre unna uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)


 

Hull City – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Josh Bowler og Martin Samuelsen er usikre hos vertene. Hos gjestene er Jonathan Hogg tilbake fra suspensjon, mens Matty Daly og Alex Pritchard er usikre.

Aldri før har det vært flere tilskuere på en cupkamp på KCOM Stadium, enn det var da Chelsea kom på besøk lørdag ettermiddag. Til tross for enorm støtte fra supporterne, klarte likevel ikke tigrene ta seg videre til neste runde i FA Cupen. Hull jaget et utligningsmål i sluttminuttene, men den scoringen kom aldri. Det førte til at tidligere Hull-spiller Fikayo Tomori ble den store helten med sin avgjørende scoring for Chelsea. I serien har Hull litt å rette opp i etter to strake tap mot henholdsvis Fulham og Derby County. Grant McCann & Co ligger på 12. plass med 39 poeng, og har nå syv poeng opp til playoff. Nysignering Martin Samuelsen har fått innhopp i begge kampene etter at han kom til klubben, og det blir spennende å se når tid han vil få muligheten fra start. Hjemme på KCOM Stadium har Hull 6-2-6 denne sesongen. Huddersfield Town spilte uavgjort hjemme mot Brentford, og har etterpå hatt halvannen uke spillefri. Den pausen har nok kommet godt med for et Huddersfield-lag som har hatt en turbulent sesong. The Terriers hadde en oppløftende desember hvor de klatret unna bunnstriden, men i 2020 står de med tap i cupen, to tap i serien og bare én uavgjort. Den svake formen har ført til at de nå bare har fem poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Huddersfield 3-3-7 denne sesongen, hvor begge de to siste bortekampene har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Hull – Chelsea 1-2 (Grosicki)
Derby – Hull 1-0
Hull – Fulham 0-1
Rotherham – Hull 2-3 (Eaves x3)
Sheff Wed – Hull 0-1 (Bowen)

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Brentford 0-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (O`Brien)
Southampton – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Mounie, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Mounie, Stankovic)

Vurdering: Hull City med tøff cupkamp i helgen, mens gjestene hadde spillefri. Det er nok en klar fordel for gjestene, men samtidig har Hull vist seg som et sterkere lag denne sesongen. Med Jarrod Bowen og Kamil Grosicki i form, kan de rive i stykker de fleste lag i denne divisjonen. Det er ikke enkelt å plukke en vinner, men jeg tror de to nevnte spillerne viser seg å være det som vipper denne kampen til vertenes fordel. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Leeds United – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kalvin Phillips er suspendert hos vertene, mens Adam Forshaw er skadet. Hos gjestene er Ryan Leonard tilbake i trening, men denne kampen kommer nok for tidlig. Shaun Williams er suspendert.

Leeds United-fansen er spente på hva deres nye spiss Jean-Kevin Augustin kan finne på etter at han ble hentet til klubben mandag ettermiddag. En spiller som vet hvor målet står er nøyaktig det Leeds trenger nå, ettersom Patrick Bamford har vært alt annet enn heldig med sine avslutninger denne sesongen. Den kjappe spissen må nok likevel vente litt på debuten sin, ettersom han ifølge Yorkshire Evening Post ikke vil få spilletid i tirsdagens kamp. Det er derfor de andre på laget som må gjøre noe for å stanse tapsrekken de har opplevd de siste ukene. Tar man med 0-1 tapet borte mot Arsenal, så har Leeds nå tre strake tap. De to siste ligakampene har endt uten poeng eller scoringer mot Sheffield Wednesday og Queens Park Rangers. Bare én seier på de syv siste kampene har ført til at det nå bare er tre poeng ned til playoff. For å gjøre vondt verre må Yorkshire-klubben klare seg uten stjernespiller Kalvin Phillips de neste tre kampene, ettersom han mistet hodet og satte inn en fæl takling på Geoff Cameron i 0-1 tapet mot QPR sist. Hjemme på Elland Road har Leeds 7-4-2 denne sesongen, men ingen av deres tre siste på eget gress har endt med seier. Millwall tapte i FA Cupen mot Sheffield United lørdag ettermiddag, men i serien har de imponert over lengre tid. Helt siden Gary Rowett overtok som manager har løvene stått frem som en mulig utfordrer i kampen om playoff. London-klubben har bare tapt én av sine ti siste kamper i serien, og på bortebane har de ikke tapt noen av sine seks siste kamper. Den defensive organiseringen er upåklagelig, og fremover på banen har de spillere med forskjellige spisskompetanser. Utenfor banen har klubben hentet inn målvakt Bartosz Bialkowski permanent, etter at han har vært på lån i første halvdel av sesongen. I tillegg har Shaun Hutchinson og Shaun Williams skrevet under på nye kontrakter. Det er lyse tider hos løvene fra London, og opp til playoff skiller det bare to poeng. 

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Sheff Wed 0-2
Arsenal – Leeds 1-0
West Brom – Leeds 1-1 (Bamford)
Birmingham – Leeds 4-5 (Costa, Harrison, Ayling, Dallas, Selvmål)

Millwalls siste kamper:
Millwall – Sheff Utd 0-2
Millwall – Reading 2-0 (Bodvarsson, Smith)
Stoke – Millwall 0-0
Millwall – Newport 3-0 (Smith, Mahoney, Bradshaw)
Millwall – Luton 3-1 (Bradshaw, Smith, Mahoney)

Vurdering: Leeds United i svak form og uten sin kanskje viktigste spiller i Kalvin Phillips. Jeg tror Ben White vil klare seg fint i hans rolle, men Leeds vil selvsagt være svekket når en slik viktig spiller er ute. Millwall kommer til tirsdagens kamp fulle av selvtillit. De er i bra form, og har blitt et sterkt bortelag under Gary Rowett. Det som taler til Leeds fordel er at de har hatt spillefri i halvannen uke, mens Millwall spilte cupkamp lørdag. Her ser jeg for meg en kamp hvor Millwall vil ligge bakpå for og så utnytte eventuelle overganger. Leeds kan også få kjørt seg på dødballer. Nøkkelen for Leeds blir å finne en tidlig vei gjennom Millwalls forsvarsmur, men det kan bli vanskelig. Vertene favoritter, men 1.53 er for lavt her. Uavgjort til fire ganger pengene fremstår som et mye bedre alternativ. 

Tips: Uavgjort (4.00 @ Coolbet)


 

Luton Town – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler bare Brendan Galloway til denne kampen. Hos gjestene meldes det ikke om noen nye skader siden sist ifølge BBC.

Nedturen fortsetter for Luton Town. De startet på imponerende vis borte mot Nottingham Forest forrige runde, men sluknet på samme måte som en nyttårsrakett. Forest snudde kampen og vant til slutt 3-1, og dermed står Luton med fire strake tap i serien. The Hatters har ikke vunnet noen av sine åtte siste kamper i serien, mens de ble knust av AFC Bournemouth i FA Cupen. Bare ett poeng har det blitt på de åtte siste kampene, og da er det kanskje ikke så rart at de ligger på jumboplass på tabellen. Opp til trygg grunn skiller det hele åtte poeng, og den luken bør ikke bli større med det første. Da vil det i så fall bli vanskelig å motivere seg utover våren. Hjemme på Kenilworth Road er de klart bedre enn på bortebane. 15 av 21 poeng har kommet på eget gress, men likevel er de ligaens svakeste hjemmelag med 4-3-6 totalt. Derby County-sjef Phillip Cocu gjorde åtte endringer på laget da de møtte League Two-klubben Northampton Town i FA Cupen fredag kveld. Det endte med at The Rams spilte uavgjort, og dermed må de ut i omkamp neste uke. Derby har vist bedre takter i det siste, og foran tirsdagens runde står de med fem kamper på rad uten tap. De har kommet seg langt unna bunnstriden, men veien til playoff er fortsatt lang. Wayne Rooneys inntreden på laget har vært bra for klubben, men foreløpig har han ikke klart å gjøre noe med lagets fryktelige borteform. Derby har nemlig ikke vunnet på bortebane siden første serierunde. Siden den gang har de spilt tolv kamper på rad uten å vinne på fremmed gress. 

Lutons siste kamper:
Forest – Luton 3-1 (Cornick)
Luton – Birmingham 1-2 (Collins)
Bournemouth – Luton 4-0
Millwall – Luton 3-1 (Bradley)
Bristol City – Luton 3-0

Derbys siste kamper:
Northampton – Derby 0-0
Derby – Hull 1-0 (Clarke)
Boro – Derby 2-2 (Knight, Holmes)
Crystal Palace – Derby 0-1 (Martin)
Derby – Barnsley 2-1 (Marriott, Waghorn)

Vurdering: Luton Town i fryktelig form i serien. Her møter de et Derby County-lag som har sett klart bedre ut i det siste, men som sliter enormt på bortebane. Jeg har litt troen på at det endelig vil løsne for The Rams på bortebane i dette oppgjøret, men samtidig er Luton et helt annet lag på hjemmebane sammenlignet med bortebane. Jeg ender opp med å markere for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Dujon Sterling, Anthony Pilkington og Josh Windass er alle usikre hos vertene. Hos gjestene er Massimo Luongo og Sam Hutchinson usikre.

Wigan Athletic er nødt til å gjøre noe med den svake formen i serien så fort som mulig, hvis ikke vil det ikke gå lang tid før luken til trygg plass er for stor til å tette. Etter 1-2 tapet mot Swansea City forrige runde har The Latics hele seks poeng opp til trygg plass. Den luken er ikke den verste, men den vil øke betraktelig dersom Wigan fortsetter i samme tempo. Bare én av deres 16 siste kamper i serien har endt med seier. Til tross for de elendige resultatene har prestasjonene ofte vært ganske bra, men det betyr lite dersom de nesten aldri resulterer i seier. Forrige sesong var det Wigans sterke hjemmestatistikk som holdt de unna nedrykk, men foran tirsdagens runde har Wigan hele syv kamper på rad uten seier på eget gress. Bare to lag i Championship hadde færre baklengsmål enn Sheffield Wednesday foran deres møte med Blackburn Rovers forrige runde. På utrolig vis tapte de likevel den kampen hele 0-5, mye takket være et billig rødt kort som Massimo Luongo pådro seg midtveis i første omgang. Luongo slapp senere suspensjon, men var likevel ikke med da Queens Park Rangers ble slått 2-1 i FA Cupen fredag kveld. Uglene fikk seg med andre ord en rask opptur igjen etter fadesen mot Rovers, men de er nødt til å gjøre noe med den svake formen i serien. Hele tre av de fire siste i serien har endt med tap, og nå har de fire poeng opp til playoff. På bortebane har Wednesday 6-2-6 denne sesongen, hvor bare én av deres fem siste har endt med tap.     

Wigans siste kamper:
Swansea – Wigan 2-1 (Byrne)
Wigan – Bristol City 0-2
Leicester – Wigan 2-0
Birmingham – Wigan 2-3 (Windass x2, Kipre)
Forest – Wigan 1-0

Wednesdays siste kamper:
QPR – Sheff Wed 1-2 (Fox, Winnall)
Sheff Wed – Blackburn 0-5
Leeds – Sheff Wed 0-2 (Nuhiu, Murphy)
Brighton – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Hull 0-1

Vurdering: Wigan Athletic fortsetter å spille brukbart, men resultatene er elendige. Det er nesten som om spillerne har blitt vant med å rote bort poeng, og da begynner det å bli skummelt med tanke på å unngå nedrykk. På hjemmebane har de vært svake i det siste, mens Sheffield Wednesday klarer seg greit på bortebane. Uglene trenger et løft etter stortapet forrige runde, og det tror jeg de får her. Derfor synes jeg borteseier er det mest interessante her. 

Tips: Borteseier (2.65 @ Coolbet)


 

Reading – Bristol City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter et imponerende juleprogram hvor Reading tok fire strake seiere i serien, ser det nå ut til å ha stoppet litt opp. I FA Cupen ble det uavgjort hjemme mot Cardiff City lørdag ettermiddag, mens de ikke har vunnet noen av sine tre siste kamper i serien. The Royals har derfor ikke klart å få kontakt til lagene på playoff-plass, og foran tirsdagens runde skiller det ni poeng opp til sjetteplassen som gir playoff. Dersom Reading skal ha et håp om å kjempe om opprykk i vår, er de nødt til å finne tilbake til seiersoppskriften så fort som mulig. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 6-1-6, og de tre siste hjemmekampene i serien har gitt syv poeng. Bristol City slet tungt i desember da det ble fire strake tap. Rødtrøyene falt ut av playoff og ned til midten av tabellen, men er nå på vei oppover igjen. Forrige runde vant de 1-0 hjemme mot Barnsley, og nå står de med seiere i tre av de fire siste kampene. De har hatt spillefri den siste uken, og opp til playoff skiller det bare to poeng. På bortebane har The Robins 6-4-4 denne sesongen, og bare tre lag i Championship har vært bedre på bortebane denne sesongen. 

Readings siste kamper:
Reading – Cardiff  1-1 (Meite)
Forest – Reading 1-1 (Baldock)
Millwall – Reading 2-0
Blackpool – Reading 0-2 (Boye, Obita)
Reading – Forest 1-1 (Selvmål)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Barnsley 1-0 (Eliasson)
Shrewsbury – Bristol City 1-0
Wigan – Bristol City 0-2 (Paterson, Diedhiou)
Bristol City – Shrewsbury 1-1 (Diedhiou)
Bristol City – Brentford 0-4

Vurdering: Interessant møte mellom to lag som ambisjoner om å være med i kampen om playoff. Vertene imponerte for noen uker siden, men deretter har det stoppet litt opp. Gjestene slet tungt i desember, men er nå på vei oppover igjen. Dette ser ut til å være en kamp som kan vippe begge veier, og i dette tilfellet velger jeg å stole på magefølelsen. Den taler til gjestenes fordel. 

Tips: Borteseier (3.35 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply