Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper lørdag:
13.30: Hull City – Brentford (Viasport 2)
16.00: Leeds United – Wigan Athletic (Viasport 2)

Lørdagens oddskupong:
Hull City – Brentford (Borteseier til 2.00)
Leeds United – Wigan Athletic (Hjemmeseier til 1.40)
West Bromwich Albion – Luton Town (Hjemmeseier til 1.38)

Totalodds: 3.86
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 


 

Derby County – Stoke City
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Tom Huddlestone, mens det er ikke ventet noen endringer på laget til Stoke City fra forrige kamp ifølge BBC.

Det ble en dramatisk kamp da Derby County tok turen til Kenilworth Road for å møte Luton Town tirsdag kveld. Etter en time spill tok The Rams ledelsen da Wayne Rooney scoret sitt første mål for The Rams, men mot slutten av kampen satte Luton inn det som viste seg å bli seiersmålet. Etter 3-2 scoringen til Luton ble det kok på gressteppet da Derby fikk et tilbakespill mot seg, noe som førte til flere gule kort, samt ett rødt kort til Max Lowe. Derby står dermed fortsatt uten borteseier siden første serierunde, og ligger nå på en 16. plass med 37 poeng. Hjemme på Pride Park har de sterke 8-5-2 denne sesongen. Stoke City tok en sterk seier hjemme mot Swansea City forrige runde, og har tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste seriekampene. Den imponerende formen har ført The Potters unna nedrykksplass, og avstanden til feil side av streken er nå på fem poeng. Sam Clucas ble den store helten for Stoke i kampen mot Swansea, og han løp helt over til motsatt ende av banen for å feire sin scoring foran de tilreisende Swansea-supporterne. Han kommer nok ikke til å bli påspandert øl i Swansea med det første. På bortebane har Stoke 4-1-9, hvor de to siste på fremmed gress har endt med seier. 

Derbys siste kamper:
Luton – Derby 3-2 (Rooney, Martin)
Northampton – Derby 0-0
Derby – Hull 1-0 (Clarke)
Boro – Derby 2-2 (Knight, Holmes)
Crystal Palace – Derby 0-1 (Martin)

Stokes siste kamper:
Stoke – Swansea 2-0 (McClean, Clucas)
West Brom – Stoke 0-1 (Campbell)
Stoke – Millwall 0-0
Brentford – Stoke 1-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Campbell x2, Vokes, Powell, Gregory)

Vurdering: Derby County med god form i det siste, men på bortebane sliter de. Hjemme på Pride Park er de derimot solide. På bortebane har Stoke to sterke seiere å vise til de siste ukene, og totalt sett er det endelig noe spennende på gang hos The Potters. Det er ikke enkelt å si hvilken vei denne kampen kommer til å vippe, og jeg synes uavgjort fremstår som det mest interessante tipset. 

Tips: Uavgjort (3.10 @ Coolbet)


 

Cardiff City – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er det usikkert om Lee Tomlin er frisk nok til å starte, mens Matt Miazga og Lucas Joao er ute hos gjestene.

Cardiff City imponerte stort da de slo daværende serieleder West Bromwich Albion 2-1 hjemme på Cardiff City Stadium tirsdag kveld. Waliserne fikk seg dermed en etterlengtet opptur etter bare én seire på de åtte foregående seriekampene. Alt for mange uavgjorte kamper har ført Cardiff ned til en plass midt på tabellen, og opp til playoff skiller det fem poeng. Hjemme i Cardiff har The Bluebirds 8-5-1 denne sesongen, hvor Bristol City er det eneste laget som har tatt med seg tre poeng hjem. Reading var ligaens store formlag da de tok fire strake seiere i serien i et hektisk juleprogram. Reading-supporterne begynte å drømme om playoff, men nå har det stoppet helt opp. Ingen av deres fire siste kamper har endt med seier, og avstanden opp til playoff er på hele ti poeng. På bortebane har The Royals 4-6-5 denne sesongen. Disse to lagene møtte hverandre i FA Cupen forrige helg, og da endte det uavgjort 1-1. Det betyr at de skal møtes igjen i en omkamp på samme stadion bare et par dager etter lørdagens seriekamp.       

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – West Brom 2-1 (Tomlin, Paterson)
Reading – Cardiff 1-1 (Paterson)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Tomlin)
Carlisle – Cardiff 3-4 (Flint x2, Ward, Murphy)
Cardiff – Swansea 0-0

Readings siste kamper:
Reading – Bristol City 0-1
Reading – Cardiff  1-1 (Meite)
Forest – Reading 1-1 (Baldock)
Millwall – Reading 2-0
Blackpool – Reading 0-2 (Boye, Obita)

Vurdering: Det ble uavgjort da lagene møttes på Madjeski Stadium forrige helg. Her er det sannsynligvis klart for en ny jevn kamp, men denne gangen tror jeg vi får en vinner. Det har stoppet litt opp for Reading de siste rundene, mens Cardiff er bunnsolide på hjemmebane. Sannsynligheten for uavgjort er stor, men her stoler jeg på magefølelsen. Den taler for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)Hull City – Brentford

Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ser ut til å bli en fryktelig Deadline Day for Hull City-fansen. De to juvelene Jarrod Bowen og Kamil Grosicki ser i skrivende stund ut til å forlate klubben, og med slike salg er det vanskelig å se for seg at tigrene skal kunne blande seg inn i kampen om playoff utover våren. Bowen og Grosicki er i mine øyne blant ligaens aller beste vinger, og de blir ikke enkle å erstatte. Marcus Maddison ser ut til å bli en av erstatterne, og han har dominert i League One over lang tid. Det store spørsmålet er om han takler overgangen til Championship, og hvor lang tid det vil gå før han virkelig kommer i gang i sine nye klubb. I serien har Hull tapt sine tre siste kamper, og avstanden til playoff er nå på åtte poeng. Hjemme på KCOM Stadium har de 6-2-7 denne sesongen, hvor samtlige tre siste hjemmekamper har endt med tap. Brentford hadde seks seiere på rad på hjemmebane, men forrige runde tapte de hjemme mot Nottingham Forest. The Bees ser utrolig nok ut til å beholde sine nøkkelspillere dette overgangsvinduet, og det lover bra for det som blir en spennende vårsesong. Foran helgens runde ligger Brentford på en femteplass med 47 poeng, og opp til direkte opprykksplass skiller det seks poeng. På bortebane har Brentford 6-2-7 totalt, men bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier. 

Hulls siste kamper:
Hull – Huddersfield 1-2 (Selvmål)
Hull – Chelsea 1-2 (Grosicki)
Derby – Hull 1-0
Hull – Fulham 0-1
Rotherham – Hull 2-3 (Eaves x3)

Brentfords siste kamper:
Brentford – Forest 0-1
Brentford – Leicester 0-1
Huddersfield – Brentford 0-0
Brentford – QPR 3-1 (Benrahma, Watkins, Mbuemo)
Brentford – Stoke 1-0 (Marcondes)

Vurdering: Brentford har slitt litt på bortebane i det siste, men er gode nok til å slå hvem som helst når deres angrepsspill fungerer som det skal. Hull City har imponert denne sesongen, men i det siste har det lugget litt. Samtlige tre siste hjemmekamper har endt med tap, og foran denne kampen ser de ut til å miste sine (i mine øyne) to klart beste spillere. Dersom Kamil Grosicki og Jarrod Bowen virkelig blir solgt i løpet av fredagen, synes jeg borteseier på KCOM Stadium fremstår som rundens mest spennende oddsspill. Her prøver jeg Brentford-seier. 

Tips: Borteseier (2.00 @ Coolbet)


 

Leeds United – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kalvin Phillips er suspendert hos vertene, mens Barry Douglas og Adam Forshaw er ute. Hos gjestene er Kieran Dowell ute med skade.

Det så bekmørkt ut tidlig i Leeds Uniteds hjemmekamp mot Millwall tirsdag kveld. Leeds hadde bare vunnet én av sine syv siste kamper i serien, og lå under 0-2 mot Millwall etter bare 23 minutter spill. “Leeds are falling apart again” gikk igjen overalt på sosiale medier, men så våknet hvittrøyene. Patrick Bamford scoret to ganger, mens Pablo Hernandez også fant nettmaskene da Yorkshire-klubben snudde 0-2 til 3-2. At Bamford scoret to mål er kanskje ikke helt tilfeldig, ettersom han nå har fått på plass en spisskonkurrent på topp i Jean-Kevin Augustin. Kanskje var det litt konkurranse som skulle til for at det skulle løsne for Leeds-spissen, og i så fall har Leeds-supporterne mye spennende å se frem til i tiden som kommer. Seieren tok Leeds opp på tabelltopp med fire poeng til tredjeplassen som bare gir playoff. Hjemme på Elland Road har Leeds 8-4-2 denne sesongen. Wigan Athletic hadde bare vunnet én av sine 16 siste seriekamper før møtet med Sheffield Wednesday forrige helg. Heldigvis for Latics-fansen klarte de snu den vonde trenden og sikre seg en sterk seier foran egne supportere. De tre poengene gjør at Wigan fortsatt har kontakt med lagene over streken, og foran helgens runde skiller det fire poeng opp til trygg grunn. På bortebane har Wigan vært elendige helt siden forrige gang de rykket opp fra League One. Denne sesongen har de bare vunnet én bortekamp, og den kom på årets første dag mot Birmingham City. I hele 2019 vant de bare én eneste bortekamp, og den kom på Elland Road mot Leeds United i fjor vår.     

Leeds siste kamper:
Leeds – Millwall 3-2 (Bamford x2, Hernandez)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Sheff Wed 0-2
Arsenal – Leeds 1-0
West Brom – Leeds 1-1 (Bamford)

Wigans siste kamper:
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Moore, Lowe)
Swansea – Wigan 2-1 (Byrne)
Wigan – Bristol City 0-2
Leicester – Wigan 2-0
Birmingham – Wigan 2-3 (Windass x2, Kipre)

Vurdering: Leeds United med sterk snuoperasjon sist. Jeg tror den seieren kommer til å gi Yorkshire-klubben et nødvendig løft. Her møter de et Wigan Athletic-lag som har prestert bedre enn hva resultatene tilsier de siste månedene, men som stadig går på trynet. Spesielt på bortebane er det sjeldent at det lykkes for blåtrøyene. Her har jeg stor tro på at Leeds blir stående igjen med tre poeng.  

Tips: Hjemmeseier (1.40 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble en noe spesiell kamp for Birmingham City da de møtte Coventry City i FA Cupen forrige helg. Coventry leier St Andrews av Birmingham, og derfor deler de to klubbene hjemmebane denne sesongen. Det er noe som ikke har skapt noe særlig med problemer så langt, men forrige helg møttes de i FA Cupen. Coventry ble trukket ut som hjemmelag, og derfor måtte Birmingham spille bortekamp på sin egen hjemmearena. Kampen endte uavgjort, og det betyr at de to klubbene nok en gang møter hverandre på St Andrews. I serien spilte Birmingham uavgjort 1-1 borte mot Middlesbrough sist, i et oppgjør hvor de fikk en mulig avgjørende scoring annullert på meget omdiskutert vis. Blåtrøyene ligger helt nede på en 18. plass med 34 poeng, og har åtte poeng til nedrykksplass. Bare én av de ni siste kampene har endt med seier, og hjemme på eget gress har de syv kamper på rad uten seier i serien. Nottingham Forest imponerte stort da de tok tre poeng borte mot Brentford tirsdag kveld. Joe Lolley har virkelig funnet formen, og det var han som scoret kampens eneste mål for skogvokterne. Forest står med syv kamper på rad uten tap, og foran helgens runde er det bare to poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har rødtrøyene meget imponerende 7-6-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens tredje beste bortelag.

Birminghams siste kamper:
Coventry – Birmingham 0-0
Boro – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Bellingham)
Luton – Birmingham 1-2 (Jutkiewicz, Gardner)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Bela, Crowley)

Forests siste kamper:
Brentford – Forest 0-1 (Lolley)
Forest – Reading 1-1 (Grabban)
Forest – Luton 3-1 (Lolley x2, Grabban)
Reading – Forest 1-1 (Watson)
Chelsea – Forest 2-0

Vurdering: Birmingham City er i svak form, og spesielt på hjemmebane sliter de. Her får de besøk av et Nottingham Forest-lag som er i bra form. Gjestene er sterke på bortebane, og spiller en type fotball som jeg tror vil passe bra mot dette Birmingham-laget. Borteseier fremstår som et bra tips i dette oppgjøret.  

Tips: Borteseier (2.85 @ Coolbet)


 

Charlton Athletic – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Rundens mest interessante kamp finner sted på The Valley. Et Charlton Athletic i fritt fall på tabellen trenger desperat en seier for å holde seg unna bunnstriden. The Addicks startet sesongen sterkt, men de siste månedene har det bare gått én vei for rødtrøyene. Forrige uke spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Fulham, og bare én av de 17 siste seriekampene har endt med seier. Med en slik fryktelig form er det kanskje ikke så rart at de bare har fire poeng til feil side av streken. Hjemme på The Valley har Charlton bare vunnet én av sine åtte siste kamper. Barnsley har sett mye bedre ut under sin nye hovedtrener Gerhard Struber, men de siste ukene har de gått på et par smeller. I serien har det blitt tap mot Bristol City og Preston North End, mens League One-klubben Portsmouth ble for sterke i FA Cupen forrige helg. Foran helgens bunnkamp står Barnsley med bare én seier på de seks siste kampene, og opp til lørdagens motstander skiller det seks poeng. Forskjellen på seier og tap i dette oppgjøret er med andre ord enorm for The Tykes. På bortebane har Barnsley fæle 1-3-10. 

Charltons siste kamper:
Charlton – Fulham 0-0
Preston – Charlton 2-1 (Green)
Charlton – West Brom 2-2 (Lockyer, Davison)
Charlton – West Brom 1-0
Swansea – Charlton 1-0

Barnsleys siste kamper:
Portsmouth – Barnsley 4-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Preston 0-3
Bristol City – Barnsley 1-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (Mowatt, Chaplin)
Crewe – Barnsley 1-3 (Brown, Chaplin, Thomas)

Vurdering: Kampen som ingen av lagene har råd til å tape. Spesielt Barnsley vil være ille ute uten poeng i dette oppgjøret. Barnsley er i utgangspunktet et offensivt lag, men jeg er usikker på hva slags tilnærming de vil ha til denne kampen. Jeg synes Barnsley har sett bedre ut enn Charlton den siste tiden, men på bortebane er de skremmende svake. I et oppgjør mellom et hjemmelag som knapt vet hvordan det føles å vinne kamper, og et bortelag som bare har vunnet én gang på fremmed gress denne sesongen, synes jeg uavgjort fremstår som det beste tipset.

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Fulham – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fulham maktet ikke finne nettmaskene borte mot Charlton Athletic forrige uke, mens det ble en bekmørk dag borte mot Manchester City i FA Cupen forrige helg. Tim Ream ble utvist da han laget straffespark etter bare noen få minutter spill, og det straffesparket satte vertene i mål. Med én mann mindre på banen i en hel kamp mot Manchester City, må det kunne omtales som brukbart å ikke tape med mer enn fire mål for The Cottagers. Fokuset rettes nå over mot serien igjen, og der står Fulham ovenfor en tøff vårsesong. Hvittrøyene ligger på en fjerdeplass på tabellen med fire poeng opp til direkte opprykksplass. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 9-2-4 denne sesongen. Huddersfield Town klemte til med en sterk 2-1 seier borte mot Hull City tidligere denne uken. Steve Mounie ble den store helten da han satte inn 2-1 på overtid for The Terriers. Yorkshire-klubben tok dermed enda et steg unna nedrykksplassene, og ligger nå på en 19. plass med 32 poeng. Ned til feil side av streken skiller det seks poeng. På bortebane har Danny Cowley & Co 4-3-7 denne sesongen.    

Fulhams siste kamper:
Man City – Fulham 4-0
Charlton – Fulham 0-0
Fulham – Boro 1-0 (Knockaert)
Hull – Fulham 0-1 (Cavaleiro)
Fulham – Aston Villa 2-1 (Knockaert, McDonald)

Huddersfields siste kamper:
Hull – Huddersfield 1-2 (Mounie, Grant)
Huddersfield – Brentford 0-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (O`Brien)
Southampton – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Mounie, Selvmål)

Vurdering: Fulham med tung kamp i FA Cupen forrige helg, men nå er fokuset tilbake på serien igjen. Her møter de et Huddersfield Town-lag som startet det nye året på svakt vis, men som tok en sterk seier tidligere denne uken. Huddersfield er alt annet enn en kasteball under Danny Cowleys ledelse, men jeg tror likevel at vertene har det som skal til for å stå igjen med tre poeng her. 

Tips: Hjemmeseier (1.72 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Middlesbrough har hatt halvannen uke spillefri etter at de spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Birmingham City forrige runde. Boro imponerte stort i det hektiske juleprogrammet hvor de vant fire kamper på rad i serien, men de siste rundene har det lugget litt. Jonathan Woodgate & Co har tre kamper på rad uten seier, og foran lørdagens kamp ligger de på en 17. plass med 35 poeng. Ned til nedrykksplass skiller det ni poeng, mens avstanden til playoff er på hele tolv poeng. Blackburn Rovers slet i de første kampene uten langtidsskadde Bradley Dack, men nå har det løsnet for Lancashire-klubben. 5-0 mot Sheffield Wednesday og 2-1 mot Queens Park Rangers er status etter de to siste kampene. Joe Rothwell var enorm i første omgang i 2-1 seieren over QPR tirsdag kveld, men han er ute i flere uker med en skade han pådro seg like før pause. Rovers har fire poeng opp til playoff, og på bortebane har de 5-1-8 denne sesongen. 

Boros siste kamper:
Boro – Birmingham 1-1 (Fletcher)
Fulham – Boro 1-0
Tottenham – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Derby 2-2 (Wing, McNair)
Boro – Tottenham 1-1 (Fletcher)

Rovers siste kamper:
Blackburn – QPR 2-1 (Armstrong, Lenihan)
Sheff Wed – Blackburn 0-5 (Holtby x2, Selvmål, Gallagher, Lenihan)
Blackburn – Preston 1-1 (Armstrong)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)
Forest – Blackburn 3-2 (Downing, Selvmål)

Vurdering: Middlesbrough har blitt bedre utover i sesongen, og spesielt ved juletider imponerte de stort. De siste kampene har det stoppet litt opp, mens Blackburn Rovers har løftet seg etter en tung periode ved årsskiftet. Jeg ser for meg en åpen kamp som kan vippe begge veier, og synes uavgjort er det beste tipset her.

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)


 

Preston North End – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Preston North End har hatt spillefri den siste uken etter at de slo Barnsley 3-0 på Oakwell. The Lilywhites har vunnet begge sine to siste kamper i serien, og ser nå ut til å være på gang igjen i kampen om playoff. Seks poeng på de to siste kampene har ført Lancashire-klubben opp til en syvendeplass på tabellen, og de har nå bare ett poeng opp til playoff. På bortebane har Preston slitt litt, men hjemme på Deepdale imponerer de stadig. Ingen lag i Championship har vært bedre på hjemmebane enn Preston denne sesongen, og totalt har de 10-2-3 på eget gress. Swansea City tapte 0-1 borte mot Stoke City forrige runde, og selvsagt var det deres tidligere spiller, Sam Clucas, som scoret kampens eneste mål. Han feiret scoringen med å løpe tvers over banen for å feire foran Swansea-supporterne. Clucas er nok ikke den mest populære mannen i Swansea for øyeblikket. Svanene har likevel bare tapt to av sine ti siste kamper i serien, og har to poeng opp til playoff. På bortebane har Swansea 5-6-3, hvor bare én av de syv siste kampene har endt med seier.   

Prestons siste kamper:
Barnsley – Preston 0-3 (Barkhuizen, Johnson)
Preston – Charlton 2-1 (Bauer, Harrop)
Blackburn – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Norwich 2-4 (Bodin, Harrop)
Preston – Boro 0-2

Swanseas siste kamper:
Stoke – Swansea 2-0
Swansea – Wigan 2-1 (Brewster, Ayew)
Cardiff – Swansea 0-0
QPR – Swansea 5-1 (Byers)
Swansea – Charlton 1-0 (Dhanda)

Vurdering: Preston North End er ligaens beste hjemmelag, og de to siste rundene har ting begynt å løsne igjen for hvittrøyene. Her møter de et sterkt Swansea City-lag som har slitt litt på bortebane i det siste. Åpen kamp mellom to gode lag, men Prestons gode hjemmestatistikk vipper dette oppgjøret til deres favør. 

Tips: Hjemmeseier (2.20 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers var forståelig nok høyt oppe etter en fantastisk 2-1 seier hjemme mot Leeds United for to serierunder siden. Siden den gang har det blitt nedturer både i liga og cup. Først røk de ut av FA Cupen hjemme mot Sheffield Wednesday, før det ble 1-2 tap borte mot Blackburn Rovers i serien tidligere denne uken. Foran helgens serierunde ligger QPR på en 14. plass med ni poeng opp til playoff. Det store problemet for QPR er fortsatt alle baklengsmålene, og det spørs om det vil bedre seg når de sender spillere som Toni Leistner bort fra klubben. Hjemme på Loftus Road har QPR 6-4-5 denne sesongen. Nakhi Wells ble en stor helt blant QPR-fansen etter imponerende spill i første halvdel av sesongen, men torsdag kveld ble han hentet av Bristol City. Wells ser derfor ut til å kunne få sin debut mot nettopp QPR denne helgen. Bristol City har fått gang på sakene igjen etter en tung periode, og nå står de med fire seiere på de fem siste kampene. Rødtrøyene okkuperer den siste playoff-plassen med sine 47 poeng, og på bortebane har de 7-4-4 denne sesongen. Forrige runde tok de tre poeng borte mot Reading.  

QPRs siste kamper:
Blackburn – QPR 2-1 (Hugill)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Wells)
QPR – Leeds 1-0 (Wells)
Brentford – QPR 3-1 (Wells)
QPR – Swansea 5-1 (Hugill x2, Osayi-Samuel, Scowen, Wallace)

Bristol Citys siste kamper:
Reading – Bristol City 0-1 (Paterson)
Bristol City – Barnsley 1-0 (Eliasson)
Shrewsbury – Bristol City 1-0
Wigan – Bristol City 0-2 (Paterson, Diedhiou)
Bristol City – Shrewsbury 1-1 (Diedhiou)

Vurdering: Queens Park Rangers imponerte mot Leeds United, men her tror jeg de vil måtte jobbe hardt for poengene. Bristol City er komfortable med å ligge litt bakpå, og er samtidig farlige på overganger. Jeg tror dette kampbildet vil passe QPR dårligere, enn det kampbildet de fikk i møtet med Leeds. Dette blir jevnt, og jeg har en feeling på at gjestene trekker det lengste strået her. Skal vi si at det er Nakhi Wells som blir matchvinner? 

Tips: Borteseier (3.40 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Sheffield Wednesday-manager Garry Monk var nådeløs i sine kommentarer etter at Sheffield Wednesday tapte 1-2 borte mot Wigan Athletic forrige runde. Han var forståelig nok rasende etter at uglene gikk på sitt femte tap på sine seks siste kamper i serien, og nå har Wednesday fått en luke på fem poeng opp til playoff. Seiere mot Leeds United i serien og Queens Park Rangers i cupen viser at Wednesday fortsatt har mye bra i seg, men de er nødt til å løfte seg et par hakk i tiden som kommer. Hjemme på Hillsborough har de 6-4-4, og samtlige tre siste hjemmekamper har endt med tap. Millwall hadde bare tapt én av sine ti siste kamper i serien før tapet mot Leeds United tidligere denne uken. Millwall ledet kampen 2-0 til pause, men en snuoperasjon fra Leeds førte til at det endte med 2-3 tap. Løvene til Gary Rowett har imponert stort den siste tiden, og ligger nå bare tre poeng bak playoff. På bortebane har Millwall tidligere vært svake, men siden Rowett kom til klubben har de bedret seg kraftig. Før tapet mot Leeds hadde de ikke tapt en bortekamp i serien siden tidlig i november.   

Wednesdays siste kamper:
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Murphy)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Fox, Winnall)
Sheff Wed – Blackburn 0-5
Leeds – Sheff Wed 0-2 (Nuhiu, Murphy)
Brighton – Sheff Wed 0-1 (Reach)

Millwalls siste kamper:
Leeds – Millwall 2-3 (Wallace, Hutchinson)
Millwall – Sheff Utd 0-2
Millwall – Reading 2-0 (Bodvarsson, Smith)
Stoke – Millwall 0-0
Millwall – Newport 3-0 (Smith, Mahoney, Bradshaw)

Vurdering: Sheffield Wednesday har møtt veggen i serien, og er nødt til å bedre seg umiddelbart for å fortsatt henge med i kampen om playoff. Her møter de et sterkt Millwall-lag som har sett imponerende over lengre tid under Gary Rowetts ledelse. Uglene er nok ivrige etter å slå tilbake etter tre strake hjemmetap, men det tror jeg ikke blir enkelt. Millwall har sett bra ut på bortebane under Rowett, og jeg tror de har en god mulighet til å få med seg tre poeng her. Jeg prøver borteseier. 

Tips: Borteseier (3.65 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Luton Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

West Bromwich Albion-sjef Slaven Bilic var skuffet etter at laget hans tapte 1-2 borte mot Cardiff City tidligere denne uken. Han ga beskjed om at spillerne er nødt til å gå i seg selv så fort som mulig, slik at de finner veien tilbake til den gode formen fra tidligere i sesongen. Etter tapet mot Cardiff har The Baggies hele syv kamper på rad uten seier. Det er rett og slett nedrykksform, og nå har West Brom falt ned fra tabelltopp. Bilic & Co ligger på andreplass på tabellen med to poeng ned til tredjeplassen som ikke gir playoff. Hjemme på The Hawthorns har The Baggies 6-6-2 denne sesongen, men ingen av deres fire siste på eget gress har endt med seier. Luton Town lå under 0-1 etter en time spill hjemme mot Derby County i midtuken, men snudde kampen og tok til slutt en meget etterlengtet seier. The Hatters hadde bare tatt ett(!) poeng på sine åtte foregående kamper, og nå håper Graeme Jones at seieren skal gi klubben det nødvendige løftet de trenger for å komme seg unna nedrykksplassene. Foran helgens runde ligger Luton på jumboplass med seks poeng opp til trygg grunn. På bortebane har de forferdelige 2-0-13, hvor samtlige av deres ti siste bortekamper har endt med tap.       

West Broms siste kamper:
Cardiff – West Brom 2-1 (Austin)
West Ham – West Brom 0-1 (Townsend)
West Brom – Stoke 0-1
Charlton – West Brom 2-2 (Zohore, Robson-Kanu)
Charlton – West Brom 0-1 (Zohore)

Lutons siste kamper:
Luton – Derby 3-2 (Selvmål, Ruddock, Daniels)
Forest – Luton 3-1 (Cornick)
Luton – Birmingham 1-2 (Collins)
Bournemouth – Luton 4-0
Millwall – Luton 3-1 (Bradley)

Vurdering: Fryktelig form på West Bromwich Albion, men her må det vel snu? Luton Town med viktig seier sist, men på bortebane er de elendige. The Hatters har ti tap på rad på fremmed gress, og jeg blir overrasket dersom de ikke står med elleve strake tap etter denne kampen.

Tips: Hjemmeseier (1.38 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply