Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Stoke City
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Tom Huddlestone og Krystian Bielik ifølge BBC, mens det er ikke ventet noen endringer på laget til Stoke City fra forrige kamp ifølge BBC.

Det ble en dramatisk kamp da Derby County tok turen til Kenilworth Road for å møte Luton Town tirsdag kveld. Etter en time spill tok The Rams ledelsen da Wayne Rooney scoret sitt første mål for The Rams, men mot slutten av kampen satte Luton inn det som viste seg å bli seiersmålet. Etter 3-2 scoringen til Luton ble det kok på gressteppet da Derby fikk et tilbakespill mot seg, noe som førte til flere gule kort, samt ett rødt kort til Max Lowe. Derby står dermed fortsatt uten borteseier siden første serierunde, og ligger nå på en 16. plass med 37 poeng. Hjemme på Pride Park har de sterke 8-5-2 denne sesongen. Stoke City tok en sterk seier hjemme mot Swansea City forrige runde, og har tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste seriekampene. Den imponerende formen har ført The Potters unna nedrykksplass, og avstanden til feil side av streken er nå på fem poeng. Sam Clucas ble en av de store heltene for Stoke i kampen mot Swansea, og han løp helt over til motsatt ende av banen for å feire sin scoring foran de tilreisende Swansea-supporterne. Han kommer nok ikke til å bli påspandert øl i Swansea med det første. På bortebane har Stoke 4-1-9, hvor de to siste på fremmed gress har endt med seier. 

Derbys siste kamper:
Luton – Derby 3-2 (Rooney, Martin)
Northampton – Derby 0-0
Derby – Hull 1-0 (Clarke)
Boro – Derby 2-2 (Knight, Holmes)
Crystal Palace – Derby 0-1 (Martin)

Stokes siste kamper:
Stoke – Swansea 2-0 (Clucas, McClean)
West Brom – Stoke 0-1 (Campbell)
Stoke – Millwall 0-0
Brentford – Stoke 1-0
Huddersfield – Stoke 2-5 (Campbell x2, Vokes, Powell, Gregory)

Vurdering: Derby County med god form i det siste, men på bortebane sliter de. Hjemme på Pride Park er de derimot solide. På bortebane har Stoke to sterke seiere å vise til de siste ukene, og totalt sett er det endelig noe spennende på gang hos The Potters. Det er ikke enkelt å si hvilken vei denne kampen kommer til å vippe, og jeg synes uavgjort fremstår som det mest interessante tipset. 

Tips: Uavgjort (3.10 @ Coolbet)


 

Cardiff City – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er det usikkert om Lee Tomlin er frisk nok til å starte, mens Matt Miazga og Lucas Joao er ute hos gjestene.

Cardiff City imponerte stort da de slo daværende serieleder West Bromwich Albion 2-1 hjemme på Cardiff City Stadium tirsdag kveld. Waliserne fikk seg dermed en etterlengtet opptur etter bare én seire på de åtte foregående seriekampene. Alt for mange uavgjorte kamper har ført Cardiff ned til en plass midt på tabellen, og opp til playoff skiller det fem poeng. Hjemme i Cardiff har The Bluebirds 8-5-1 denne sesongen, hvor Bristol City er det eneste laget som har tatt med seg tre poeng hjem. Reading var ligaens store formlag da de tok fire strake seiere i serien i et hektisk juleprogram. Reading-supporterne begynte å drømme om playoff, men nå har det stoppet helt opp. Ingen av deres fire siste kamper har endt med seier, og avstanden opp til playoff er på hele ti poeng. På bortebane har The Royals 4-6-5 denne sesongen. Disse to lagene møtte hverandre i FA Cupen forrige helg, og da endte det uavgjort 1-1. Det betyr at de skal møtes igjen i en omkamp på samme stadion bare et par dager etter lørdagens seriekamp.       

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – West Brom 2-1 (Tomlin, Paterson)
Reading – Cardiff 1-1 (Paterson)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Tomlin)
Carlisle – Cardiff 3-4 (Flint x2, Ward, Murphy)
Cardiff – Swansea 0-0

Readings siste kamper:
Reading – Bristol City 0-1
Reading – Cardiff  1-1 (Meite)
Forest – Reading 1-1 (Baldock)
Millwall – Reading 2-0
Blackpool – Reading 0-2 (Boye, Obita)

Vurdering: Det ble uavgjort da lagene møttes på Madjeski Stadium forrige helg. Her er det sannsynligvis klart for en ny jevn kamp, men denne gangen tror jeg vi får en vinner. Det har stoppet litt opp for Reading de siste rundene, mens Cardiff er bunnsolide på hjemmebane. Sannsynligheten for uavgjort er stor, men her stoler jeg på magefølelsen. Den taler for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply