Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamp fredag:
20.45: Bristol City – Birmingham City (Viasport 2)

TV-kamper lørdag:
13.30: Wigan Athletic – Preston North End (Viasport 2)
16.00: Reading – Hull City (Viasport 2)
18.30: Nottingham Forest – Leeds United (Viasport 2)

TV-kamp søndag:
14.30: Millwall – West Bromwich Albion (Viasport 2)

Lørdagens oddskupong:
Brentford – Middlesbrough (Hjemmeseier til 1.60)
Stoke City – Charlton Athletic (Hjemmeseier til 1.60)

Totalodds: 2.56
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

Det kommer dessverre ikke info om skader og suspensjoner denne runden.


 

Bristol City – Birmingham City
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer….

Hvis jeg hadde blitt bedt om å forklare Lee Johnsons klubber med ett ord, ville det blitt formlag. Både på godt og vondt. Av en eller annen grunn har Johnsons klubber hatt en tendens til å både levere meget sterke resultater over lengre periode, men også fæle resultater over en lengre periode like etterpå. Bristol City vant 1-0 borte mot Queens Park Rangers forrige runde, og tok med det sin fjerde strake seier i serien. Den gode formen har ført rødtrøyene opp til en playoff-plass, og ting ser lyst ut for øyeblikket. Det er derfor rart å tenke på at The Robins gikk på sitt fjerde strake tap på Boxing Day, og at det var enkelte supportere som på det tidspunktet følte at Johnson kanskje ikke var den rette til å lede klubben videre. Ting snur fort i fotball, og nå har for øvrig Markus Henriksen ankommet Ashton Gate. Nordmannen var i fryseboksen hos Hull City, men skal nå kjempe om opprykk med The Robins utover våren. Henriksen kan få sin debut i denne kampen, og hjemme på Ashton Gate har Bristol City 6-4-4 denne sesongen. Birmingham City hadde gått syv hjemmekamper på rad uten seier før de møtte Nottingham Forest forrige helg. Blåtrøyene havnet under mot Forest, men snudde senere kampen og tok en etterlengtet trepoenger hjemme på eget gress. Birmingham er nå ubeseiret på sine fire siste, og har fått en luke på åtte poeng ned til nedrykksplass. Hjemme har Bristol City 6-4-4, mens Birmingham bare har tapt én av sine syv siste bortekamper. Tidligere denne uken tok Birmingham seg videre i FA Cupen etter straffesparkkonkurranse mot Coventry City. 

Bristol Citys siste kamper:
QPR – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Reading – Bristol City 0-1 (Paterson)
Bristol City – Barnsley 1-0 (Eliasson)
Shrewsbury – Bristol City 1-0
Wigan – Bristol City 0-2 (Paterson, Diedhiou)

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Coventry 2-2 (Bela, Dean)
Birmingham – Forest 2-1 (Hogan, Pedersen)
Coventry – Birmingham 0-0
Boro – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Bellingham)

Vurdering: Vertene i kjempeform. Gjestene i svak form, men har den siste uken hatt positive opplevelser både i liga og cup. Bristol City er ikke alltid til å stole på når de spiller på hjemmebane, men i dette tilfellet tror jeg likevel på hjemmeseier. Det skyldes først og fremst form, men også det faktum at Birmingham spilte 120 minutter for bare tre dager siden.

Tips: Hjemmeseier (2.35 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Preston North End
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Wigan Athletic vant bare én bortekamp i hele 2019. Den seieren kom utrolig nok på Elland Road mot Leeds United i påsken i fjor.  Forrige helg returnerte Wigan til samme stadion for første gang siden påsken i fjor, og nok en gang tok de en uventet seier. Joe Williams løftet et hjørnespark i mål via Pablo Hernandez, og det viste seg å bli kampens eneste scoring. The Latics hadde bare vunnet én bortekamp tidligere denne sesongen, men viser seg å være Marcelo Bielsas verste marereitt. Wigan er for øvrig det eneste laget som har vunnet to ganger mot Bielsa så lenge han har vært Leeds-sjef. Wigan-fansen var langt nede for et par uker siden, men etter to strake seiere er optimismen tilbake. Foran helgens serierunde har de to poeng opp til trygg grunn, og hjemme på DW Stadium har de 5-4-5 denne sesongen. Preston North End-fansen fikk se Scott Sinclair score sitt første mål i Preston-drakten forrige runde, men det var likevel ikke nok til å vinne mot Sinclairs tidligere arbeidsgiver, Swansea City. The Lilywhites hadde vunnet sine to foregående kamper, men poengdelingen forrige runde gjør at Alex Neil & Co har tre poeng opp til playoff. Hjemme på Deepdale har Preston vært fantastiske denne sesongen, men på bortebane har de hatt større problemer. De vant forrige bortekamp mot Barnsley, men hadde seks på rad uten seier på fremmed gress før det oppgjøret. Totalt har de 3-5-6 på bortebane.         

Wigans siste kamper:
Leeds – Wigan 0-1 (Selvmål)
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Moore, Lowe)
Swansea – Wigan 2-1 (Byrne)
Wigan – Bristol City 0-2
Leicester – Wigan 2-0

Prestons siste kamper:
Preston – Swansea 1-1 (Sinclair)
Barnsley – Preston 0-3 (Barkhuizen, Johnson)
Preston – Charlton 2-1 (Bauer, Harrop)
Blackburn – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Norwich 2-4 (Bodin, Harrop)

Vurdering: Wigan Athletic med to strake seiere, mens Preston North End har viste bedre takter de siste rundene. Dette blir nok et jevnt og spennende Lancashire-derby. Her synes jeg uavgjort er det beste tipset. 

Tips: Uavgjort (3.21 @ Coolbet)Barnsley – Sheffield Wednesday

Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nå er Barnsley i trøbbel. Siden Gerhard Struber tok over som hovedtrener har det meste gått riktig vei for Barnsley. De har vunnet flere kamper enn tidligere, og prestasjonene har vært imponerende. De har også tapt en del ganger, men selv i disse kampene har de levert gode prestasjoner. Derfor er det litt urovekkende at de nå står med fire strake tap. Tre av tapene har kommet i serien, mens de ble slått av League One-klubben Portsmouth i FA Cupen. Den dårlige formen gjør at det allerede har blitt en luke på syv poeng opp til trygg grunn, og den kan fort bli vondt å tette. Hjemme på Oakwell har Barnsley 4-6-5 denne sesongen. Yorkshire-rival Sheffield Wednesday har også vært i trøbbel den siste tiden. De ligger riktignok langt unna nedrykksplassene, men dårlig form den siste tiden gjør at de har fått en luke opp til playoff. Fem av de syv siste har endt med tap i serien, og bare én av disse syv kampene har endt med seier. Dette har ført til at Wednesday har syv poeng opp til playoff foran helgens runde. På bortebane har uglene 6-2-7 denne sesongen. 

Barnsleys siste kamper:
Charlton – Barnsley 2-1 (Woodrow)
Portsmouth – Barnsley 4-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Preston 0-3
Bristol City – Barnsley 1-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (Mowatt, Chaplin)

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Millwall 0-0
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Murphy)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Fox, Winnall)
Sheff Wed – Blackburn 0-5
Leeds – Sheff Wed 0-2 (Nuhiu, Murphy)

Vurdering: Hvordan i all verden skal dette gå? Barnsley er offensive og tar sjanser fremover på banen. De sliter med den defensive biten, men den delen av spillet har vanligvis Sheffield Wednesday kontroll på. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør mellom to lag som trenger tre poeng. Det lukter action her, og jeg ser på det som et oppgjør som kan vippe begge veier. Jeg velger å stole på magefølelsen, og den taler til gjestens fordel. 

Tips: Borteseier (2.53 @ Coolbet)


 

Reading – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er ikke lett å skille Reading og Cardiff City. De to siste ukene har de møtt hverandre tre(!) ganger, og samtlige kamper har endt uavgjort. Først 1-1 i FA Cupen, før det deretter ble 1-1 i serien da de møttes forrige helg. Tirsdag kveld var det duket for omkamp i FA Cupen, og det oppgjøret endte 3-3. I straffesparkkonkurransen var det Reading som trakk det lengste strået. Nå er nok Reading-fansen glade for at de skal få spille mot et annet lag enn Cardiff den kommende helgen. I serien har Reading fem kamper på rad uten seier. Den svake formen gjør at de har hele tolv poeng opp til playoff. Hjemme på Madejski Stadium har de 6-1-7 denne sesongen. Deadline Day pleier ikke by på den store underholdningen, men for Hull City-supporterne ble det en dag de ikke kommer til å glemme på en stund. Den store juvelen Jarrod Bowen og den dyktige vingen Kamil Grosicki ble begge solgt på overgangsvinduets siste dag, og det har ført til at Hull nå ser betydelig svekket ut foran det som kan bli en tøff vårsesong. De fikk riktignok hentet inn spillere selv også, og spesielt Marcus Maddison er en spiller jeg har gledet meg lenge til å få se i Championship. For å gjøre en fryktelig helg enda verre, presterte Hull å tape hele 1-5 hjemme mot Brentford dagen etterpå. Tigrene står dermed med fire strake tap i serien, og avstanden til playoff er nå på hele 11 poeng. Ser man nedover på tabellen skiller det faktisk bare ti poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Hull 5-4-5 denne sesongen.  

Readings siste kamper:
Cardiff – Reading 3-3 (Richards, Rinomhota, Meite)
Cardiff – Reading 1-1 (Meite)
Reading – Bristol City 0-1
Reading – Cardiff  1-1 (Meite)
Forest – Reading 1-1 (Baldock)

Hulls siste kamper:
Hull – Brentford 1-5 (Tafazolli)
Hull – Huddersfield 1-2 (Selvmål)
Hull – Chelsea 1-2 (Grosicki)
Derby – Hull 1-0
Hull – Fulham 0-1

Vurdering: Reading i svak form, men her møter de et Hull City-lag som er langt nede for tiden. Formen til Hull er elendig, forrige kamp var fryktelig og de trenger nok litt tid på å finne ut av ting etter at stjernespillerne ble solgt. Jeg tror Reading har en god mulighet til å vinne her, men det må legges til at The Royals spilte 120 minutter cupfotball så sent som tirsdag kveld.   

Tips: Hjemmeseier (2.00 @ Coolbet)


 

Blackburn Rovers – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Blackburn Rovers var nest best i det aller meste som skjedde på Riverside Stadium, men kjempet seg likevel til ett poeng. Lewis Travis vartet opp med en vakker scoring for Rovers, men Boro utlignet senere i andre omgang. Helt på slutten av kampen hadde tidligere Rovers-spiss Rudy Gestede flere gode sjanser, men ble blant annet stoppet av en glimrende Christian Walton i Rovers-buret. Lancashire-klubben står nå med fire kamper på rad uten tap, og har seks poeng opp til playoff. Tony Mowbray & Co mistet stjernespiller Bradley Dack med skade før jul, før Joe Rothwell og Lewis Holtby har blitt skadet de siste ukene. Mowbray har derfor en del å tenke på når han skal sette opp laget til denne kampen. Det er ikke utenkelig at han må legge om formasjonen, og da gjerne til en 4-4-2 formasjon. Hjemme på Ewood Park har Rovers ti kamper på rad uten tap i serien. Fulham ledet 3-0 etter bare en halvtime spill hjemme mot Huddersfield Town forrige runde, men slapp inn to mål før pause. I andre omgang hadde Huddersfield flere gode muligheter til å utligne, men en dyktig Marek Rodak i Fulham-buret sikret til slutt tre poeng for The Cottagers. Fulham har tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste seriekampene, og foran helgens runde ligger de på en tredjeplass med tre poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har Fulham 5-5-4 denne sesongen.

Rovers siste kamper:
Boro – Blackburn 1-1 (Travis)
Blackburn – QPR 2-1 (Armstrong, Lenihan)
Sheff Wed – Blackburn 0-5 (Holtby x2, Selvmål, Gallagher, Lenihan)
Blackburn – Preston 1-1 (Armstrong)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)

Fulhams siste kamper:
Fulham – Huddersfield 3-2 (Cairney, Mitrovic, Reid)
Man City – Fulham 4-0
Charlton – Fulham 0-0
Fulham – Boro 1-0 (Knockaert)
Hull – Fulham 0-1 (Cavaleiro)

Vurdering: Blackburn Rovers sliter med skader, men har likevel vartet opp med noen sterke resultater i det siste. Her møter de et høytflyvende Fulham-lag som har fått kontakt med lagene på direkte opprykksplass. Rovers har ikke tapt på hjemmebane siden september, men skal få kjørt seg mot et sterkt Fulham-lag. Dette er typisk kamp som kan vippe begge veier, men jeg har størst tro på at det ender uavgjort. Et resultat begge lagene sannsynligvis vil være noenlunde fornøyd med. 

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

Brentford – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Said Benrahma mistet sin far for et par uker siden, og i Hull City fikk han hedret han på vakkert vis. Brentfords trollmann scoret tre ganger mot tigrene, og hver eneste gang løftet han opp drakten for å vise en beskjed til sin avdøde far. Benrahma stod derfor for rundens mest emosjonelle øyeblikk, men han var ikke den eneste som fant nettmaskene. Det samme gjorde også Ollie Watkins med to headinger, men den ene scoringen ble stående som selvmål av Reece Burke. I motsatt ende vartet David Raya opp med sesongens største keepertabbe da han slapp inn en lompe fra midtstreken på stillingen 2-0. Etter tre kamper på rad uten mål må det ha vært befriende for Brentford-sjef Thomas Frank å se laget sitt levere en såpass sterk forestilling. Seieren mot Hull tok Brentford opp 50 poeng, og opp til direkte opprykksplass skiller det fem poeng. Hjemme på Griffin Park hadde Brentford seks seiere på rad før de tapte 0-1 hjemme mot Nottingham Forest i forrige hjemmekamp. Middlesbrough gjorde det meste riktig i hjemmekampen mot Blackburn Rovers forrige helg, men sjansesløseri førte til at de bare ble stående igjen med ett poeng. Boro har vist mye bra de siste månedene, og spesielt i desember imponerte de stort. Bare én av deres åtte siste kamper har endt med tap, men på bortebane har de svake 2-5-7 denne sesongen. Dog har de to seierne kommet i løpet av deres tre siste bortekamper. Foran helgens runde har Boro syv poeng til nedrykksplass. 

Brentfords siste kamper:
Hull – Brentford 1-5 (Benrahma, Watkins, Selvmål)
Brentford – Forest 0-1
Brentford – Leicester 0-1
Huddersfield – Brentford 0-0
Brentford – QPR 3-1 (Benrahma, Watkins, Mbuemo)

Boros siste kamper:
Boro – Rovers 1-1 (Coulson)
Boro – Birmingham 1-1 (Fletcher)
Fulham – Boro 1-0
Tottenham – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Derby 2-2 (Wing, McNair)

Vurdering: Brentford med mesterlig seier mot Hull City forrige runde. The Bees tapte forrige hjemmekamp, men har ellers vært strålende på hjemmebane over lengre tid. Her møter de et Middlesbrough-lag som har kommet seg betraktelig de siste månedene, men som er klart best på hjemmebane. Her skal de ut i en av sesongens tøffeste bortekamper, og fra Griffin Park tror jeg ikke de får med seg poeng. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.60 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Den første halvtimen i Huddersfield Towns kamp mot Fulham forrige helg ble et eneste langt mareritt for Terriers-fansen. Huddersfield havnet under 0-3 på Craven Cottage, men kjempet seg tilbake på strålende vis. Emile Smith Rowe kom på lån fra Arsenal i januar, og han har allerede presentert seg for Huddersfield-supporterne. I kampen mot Fulham fikset han både mål og målgivende pasning, slik at lagene gikk til pause på stillingen 3-2 til Fulham. I andre omgang presset Huddersfield på for et utligningsmål, men mesterlig keeperspill fra Fulham-keeper Marek Rodak førte til at Huddersfield til slutt måtte reise hjem til Yorkshire uten poeng. Danny Cowley & Co har nå tre poeng til nedrykk, mens de har 4-5-6 på hjemmebane. Det gjør de ti ligaens svakeste hjemmelag, men bare to av de ti siste hjemmekampene har endt med tap. Queens Park Rangers står nå med tre strake tap etter at de vant hjemme mot Leeds United for et par uker siden. De har tapt mot Blackburn Rovers og Bristol City i serien, mens det ble tap i cupen mot Sheffield Wednesday. De beholdt juvelen Eberechi Eze i januarvinduet, men det betyr lite dersom de ikke får orden på forsvarsspillet utover våren. Etter tapet mot Bristol City forrige helg har QPR falt ned til en 16. plass på tabellen med 38 poeng. Foran helgens runde er avstanden til nedrykk kortere enn avstanden til playoff. På bortebane har QPR 5-1-8 denne sesongen, hvor samtlige fire siste bortekamper har endt med tap.    

Huddersfields siste kamper:
Fulham – Huddersfield 3-2 (Smith-Rowe, Mounie)
Hull – Huddersfield 1-2 (Mounie, Grant)
Huddersfield – Brentford 0-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (O`Brien)
Southampton – Huddersfield 2-0

QPRs siste kamper:
QPR – Bristol City 0-1
Blackburn – QPR 2-1 (Hugill)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Wells)
QPR – Leeds 1-0 (Wells)
Brentford – QPR 3-1 (Wells)

Vurdering: Huddersfield Town har blitt bedre siden Danny Cowley overtok som sjef, men fortsatt går det både opp og ned med The Terriers. Veien til nedrykk er kort for Huddersfield, og derfor blir det ekstra viktig å vinne hjemmekamper som denne. Da passer det bra at Queens Park Rangers har tapt samtlige av sine fire siste bortekamper. Formen til QPR er svak, og jeg tror de kan få det tøft her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (2.37 @ Coolbet)


 

Luton Town – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Luton Town var høyt oppe etter en svært etterlengtet seier mot Derby County for to runder siden, men forrige runde ble de nok en gang stående igjen uten poeng. Serieleder West Bromwich Albion ble for sterke på The Hawthorns, og vant det oppgjøret 2-0. Luton ble for øvrig det første bortelaget til å gå av banen på The Hawthorns uten å score denne sesongen. Et raskt titt på tabellen viser at The Hatters er i store problemer. Den svake formen over lengre tid har ført til at Luton nå har syv poeng opp til trygg plass. På bortebane er de håpløse, men hjemme på Kenilworth Road har Luton 5-3-6 denne sesongen. Cardiff City har møtt Reading tre ganger de siste par ukene. Samtlige oppgjør har endt uavgjort, og tirsdag kveld måtte det straffesparkkonkurranse til for å finne en vinner da de møttes i cupen. Cardiff trakk det korteste strået i straffekonken, og skal derfor bare fokusere på ligaen resten av sesongen. Waliserne har bare tapt én av sine ni siste kamper i serien, men hele seks av disse kampene har endt uavgjort. Opp til playoff skiller det syv poeng, mens de står med svake 2-7-6 på fremmed gress.

Lutons siste kamper:
West Brom – Luton 2-0
Luton – Derby 3-2 (Selvmål, Ruddock, Daniels)
Forest – Luton 3-1 (Cornick)
Luton – Birmingham 1-2 (Collins)
Bournemouth – Luton 4-0

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Reading 3-3 (Murphy x2, Glatzel)
Cardiff – Reading 1-1 (Paterson)
Cardiff – West Brom 2-1 (Tomlin, Paterson)
Reading – Cardiff 1-1 (Paterson)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Tomlin)

Vurdering: Luton Town sliter tungt i bunnen. De trenger desperat et par seiere for å få kontakt med lagene over streken. Her møter de et Cardiff City-lag som sliter på bortebane, og som spilte en lang cupkamp for noen dager siden. Det lukter ofte uavgjort når Cardiff er i aksjon, og dette er intet unntak. Jeg prøver uavgjort i dette oppgjøret.

Tips: Uavgjort (3.53 @ Coolbet)


 

Stoke City – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Stoke City har fått et skikkelig løft under Michael O`Neills ledelse den siste tiden. Nettopp derfor var det nok ekstra vondt for supporterne å se laget sitt tape hele 0-4 borte mot Derby County forrige helg. Nå blir det viktig for The Potters å slå tilbake så fort som mulig, og da spesielt etter den overraskende seieren til Wigan Athletic borte mot Leeds United sist. Wigans seier gjør nemlig at Stoke bare har to poeng ned til nedrykksplass foran helgens runde. Stoke hadde tatt ti poeng av tolv mulige på de fire foregående kampene før tapet mot Derby. Hjemme på Bet365 Stadium har O`Neill & Co 5-3-7 totalt, hvor ingen av de fem siste på eget gress har endt med tap. Charlton Athletic tok en ekstremt viktig seier hjemme mot Barnsley forrige runde. The Addicks hadde fem kamper på rad uten seier før bunnkampen mot Barnsley, men våknet til nøyaktig riktig tidspunkt. Etter seieren mot Charlton er det fire poeng til nedrykksplass, samt ni poeng ned til Barnsley på nest siste plass. Den avstanden ville bare vært på tre poeng dersom Charlton hadde tapt kampen forrige helg. Den store utfordringen til manager Lee Bowyer nå, er å få laget til å fungere på bortebane igjen. Ingen av deres elleve siste kamper på fremmed gress har endt med seier.     

Stokes siste kamper:
Derby – Stoke 4-0
Stoke – Swansea 2-0 (McClean, Clucas)
West Brom – Stoke 0-1 (Campbell)
Stoke – Millwall 0-0
Brentford – Stoke 1-0

Charltons siste kamper:
Charlton – Barnsley 2-1 (Taylor, Green)
Charlton – Fulham 0-0
Preston – Charlton 2-1 (Green)
Charlton – West Brom 2-2 (Lockyer, Davison)
Charlton – West Brom 1-0

Vurdering: Stoke City med fælt tap sist, men de har vist mye bra den siste tiden. Her møter de et Charlton Athletic-lag som sannsynligvis er høyt oppe etter sesongens viktigste seier forrige runde. Charlton har dog slitt kraftig på bortebane over lengre tid, og her møter de et Stoke-lag som ønsker å slå tilbake etter det pinlige tapet forrige helg. Her tror jeg det blir hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.60 @ Coolbet)


 

Swansea City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Conor Gallagher og Rhian Brewster viste nok en gang frem sine kvaliteter fremover på banen da Swansea City tok ett poeng borte mot et hjemmesterkt Preston North End forrige runde. De to leiesoldatene kan fort vise seg å være det lille ekstra som til slutt skaffer Swansea en playoff-plass. Steve Cooper & Co ligger nå på en åttendeplass med fire poeng opp til playoff. Hjemme på Liberty Stadium har de 7-3-5 denne sesongen, hvor ingen av deres fem siste hjemmekamper har endt med tap. Derby County slo forrige helg sterkt tilbake etter det skuffende nederlaget mot tabelljumbo Luton Town. Stoke City kom på besøk til Pride Park, og de ble slått hele 4-0. Derby imponerte stort i den seieren, og tidligere denne uken fulgte de opp med en ny seier da Northampton Town ble slått i FA Cupen. Wayne Rooney scoret på et straffespark i det oppgjøret, og har dermed scoret i tre kamper på rad for The Rams. Derby har ti poeng opp til playoff, men på bortebane sliter de tungt. Hvittrøyene har ikke vunnet borte siden første serierunde, og siden den gang har de gått 13 kamper på fremmed gress uten seier.   

Swanseas siste kamper:
Preston – Swansea 1-1 (Brewster)
Stoke – Swansea 2-0
Swansea – Wigan 2-1 (Brewster, Ayew)
Cardiff – Swansea 0-0
QPR – Swansea 5-1 (Byers)

Derbys siste kamper:
Derby – Northampton 4-2 (Wisdom, Holmes, Marriott, Rooney)
Derby – Stoke 4-0 (Martin, Waghorn, Rooney, Bogle)
Luton – Derby 3-2 (Rooney, Martin)
Northampton – Derby 0-0
Derby – Hull 1-0 (Clarke)

Vurdering: Swansea City har vært sterke på hjemmebane i det siste. Her møter de et Derby County-lag som har vist mye bra den siste tiden, men som sliter enormt på bortebane. Her tror jeg hjemmelaget sikrer seg tre poeng. 

Tips: Hjemmeseier (2.03 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Leeds United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Nottingham Forest fløy høyt etter at de tok en imponerende seier borte mot Brentford for halvannen uke siden. Ikke bare vant de borte mot Brentford, men de klarte i tillegg holde nullen mot London-klubbens skremmende angrepsrekke. Nedturen kom dog bare noen dager senere for Forest da de besøkte Birmingham City på St Andrews. Forest tok ledelsen 1-0 da Tiago Silva banket ballen i mål foran egne supportere, men måtte senere se på da Birmingham snudde 0-1 til 2-1. Forest hadde syv på rad uten tap før de møtte Birmingham, og nå blir det viktig for skogvokterne å slå tilbake så fort som mulig. Hjemme på City Ground har de 7-3-4 denne sesongen, hvor det har blitt ti poeng på de fire siste kampene. Leeds United var det eneste laget i hele England som tapte hjemme mot Wigan Athletic i 2019. Leeds-supporterne håpet på revansje da Wigan kom på besøk igjen forrige helg, men nok en gang tok Wigan en sensasjonell seier. Leeds skapte som vanlig mange gode sjanser, men i motsatt ende scoret The Latics med det som vel knapt kan kalles en halvsjanse. Nedturen fortsetter derfor for et Leeds-lag som nå ligger på andreplass på tabellen med 55 poeng. De har ett poeng til tabelltopp, mens det er tre poeng til tredjeplassen som bare gir playoff. I serien har Leeds bare vunnet to av sine ni siste kamper, mens de har 8-3-4 på sine bortekamper denne sesongen.   

Forests siste kamper:
Birmingham – Forest 2-1 (Tiago Silva)
Brentford – Forest 0-1 (Lolley)
Forest – Reading 1-1 (Grabban)
Forest – Luton 3-1 (Lolley x2, Grabban)
Reading – Forest 1-1 (Watson)

Leeds siste kamper:
Leeds – Wigan 0-1
Leeds – Millwall 3-2 (Bamford x2, Hernandez)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Sheff Wed 0-2
Arsenal – Leeds 1-0

Vurdering: Nottingham Forest trives godt når de får ligge bakpå og utnytte overgangsmuligheter. Det er én av hovedgrunnene til at de har tatt flere poeng på bortebane, enn de har gjort på hjemmebane denne sesongen. Her ser jeg for meg et oppgjør hvor Leeds United kommer til å få lov til å trekke i trådene. Forest vil tette igjen bakover og gjøre det beste av de få mulighetene som vil dukke opp i motsatt ende av banen. Dette tror jeg kan bli jevnt, og jeg har en følelse av at lagene blir stående igjen med ett poeng hver.

Tips: Uavgjort (3.43 @ Coolbet)


 

Millwall – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Millwall måtte nøye seg med ett poeng da besøkte Hillsborough forrige helg. Det ene poenget er nok greit å ta med seg, men de hadde flere gode sjanser til å få med seg to ekstra poeng hjem til London. Under Gary Rowetts ledelse har Millwall blitt en tøff utfordrer i kampen om playoff. De har bare tapt to av sine ti siste kamper i serien, og foran helgens runde har de fem poeng opp til sjetteplass på tabellen. Hjemme på The Den har de sterke 8-4-2, hvor samtlige tre siste kamper har endt med seier. Bare ett lag har tapt færre kamper enn Millwall i Championship denne sesongen, og det er West Bromwich Albion. Millwall har syv tap denne sesongen, mens West Brom bare har tapt fire ganger. Forrige helg klatret The Baggies tilbake til tabelltopp igjen da de slo Luton Town 2-0 hjemme på The Hawthorns. Den seieren var for øvrig den første til West Brom på hjemmebane hvor de ikke har sluppet inn mål. Nå har Slaven Bilic & Co fire poeng ned til tredjeplass på tabellen, og kroaten vil nok være spesielt fornøyd med måten nysigneringen Callum Robinson presenterte seg på forrige helg. På bortebane har The Baggies 8-5-2, og det gjør de til ligaens beste bortelag. Det bør dog legges til at West Brom bare har vunnet én av sine fem siste på fremmed gress.       

Millwalls siste kamper:
Sheff Wed – Millwall 0-0
Leeds – Millwall 2-3 (Wallace, Hutchinson)
Millwall – Sheff Utd 0-2
Millwall – Reading 2-0 (Bodvarsson, Smith)
Stoke – Millwall 0-0

West Broms siste kamper:
West Brom – Luton 2-0 (Selvmål, Ajayi)
Cardiff – West Brom 2-1 (Austin)
West Ham – West Brom 0-1 (Townsend)
West Brom – Stoke 0-1
Charlton – West Brom 2-2 (Zohore, Robson-Kanu)

Vurdering: Millwall er solide på hjemmebane, og har vist bra form totalt sett over lengre tid. West Bromwich Albion har slitt litt de siste ukene, men tok en viktig seier sist. Jeg tror på et jevnt og tett oppgjør mellom to sterke lag, og synes uavgjort fremstår som et sannsynlig utfall. 

Tips: Uavgjort (3.21 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply