SKREVET AV: EIRIK AASE

 

Bristol City – Birmingham City
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer….

Hvis jeg hadde blitt bedt om å forklare Lee Johnsons klubber med ett ord, ville det blitt formlag. Både på godt og vondt. Av en eller annen grunn har Johnsons klubber hatt en tendens til å både levere meget sterke resultater over lengre periode, men også fæle resultater over en lengre periode like etterpå. Bristol City vant 1-0 borte mot Queens Park Rangers forrige runde, og tok med det sin fjerde strake seier i serien. Den gode formen har ført rødtrøyene opp til en playoff-plass, og ting ser lyst ut for øyeblikket. Det er derfor rart å tenke på at The Robins gikk på sitt fjerde strake tap på Boxing Day, og at det var enkelte supportere som på det tidspunktet følte at Johnson kanskje ikke var den rette til å lede klubben videre. Ting snur fort i fotball, og nå har for øvrig Markus Henriksen ankommet Ashton Gate. Nordmannen var i fryseboksen hos Hull City, men skal nå kjempe om opprykk med The Robins utover våren. Henriksen kan få sin debut i denne kampen, og hjemme på Ashton Gate har Bristol City 6-4-4 denne sesongen. Birmingham City hadde gått syv hjemmekamper på rad uten seier før de møtte Nottingham Forest forrige helg. Blåtrøyene havnet under mot Forest, men snudde senere kampen og tok en etterlengtet trepoenger hjemme på eget gress. Birmingham er nå ubeseiret på sine fire siste, og har fått en luke på åtte poeng ned til nedrykksplass. Hjemme har Bristol City 6-4-4, mens Birmingham bare har tapt én av sine syv siste bortekamper. Tidligere denne uken tok Birmingham seg videre i FA Cupen etter straffesparkkonkurranse mot Coventry City. 

Bristol Citys siste kamper:
QPR – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Reading – Bristol City 0-1 (Paterson)
Bristol City – Barnsley 1-0 (Eliasson)
Shrewsbury – Bristol City 1-0
Wigan – Bristol City 0-2 (Paterson, Diedhiou)

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Coventry 2-2 (Bela, Dean)
Birmingham – Forest 2-1 (Hogan, Pedersen)
Coventry – Birmingham 0-0
Boro – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Cardiff 1-1 (Bellingham)

Vurdering: Vertene i kjempeform. Gjestene i svak form, men har den siste uken hatt positive opplevelser både i liga og cup. Bristol City er ikke alltid til å stole på når de spiller på hjemmebane, men i dette tilfellet tror jeg likevel på hjemmeseier. Det skyldes først og fremst form, men også det faktum at Birmingham spilte 120 minutter for bare tre dager siden.

Tips: Hjemmeseier (2.35 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply