Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamp tirsdag:
20.45: Swansea City – Queens Park Rangers

Tirsdagens oddskupong:
Nottingham Forest – Charlton Athletic (Hjemmeseier til 1.60)
Swansea City – Queens Park Rangers (Hjemmeseier til 2.05)

Totalodds: 3.28
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

 


 

Swansea City – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: George Byers, Mike van der Hoorn og Bersant Celina er usikre hos vertene. Det meldes ikke om noen nye skader hos gjestene.

Swansea City gikk på et tungt nederlag hjemme mot Derby County forrige runde. Svanene snudde riktignok 0-1 til 2-1, men måtte senere se Wayne Rooney & Co snu kampen til 3-2 igjen for gjestene. Tapet gjør at Swansea bare har én seier på de fem siste kampene, og dette har ført til at de nå har en liten luke på fire poeng opp til playoff. Hjemme på Liberty Stadium har svanene 7-3-6 denne sesongen. Queens Park Rangers står i fare for å bli hektet av i kampen om playoff. Noen vil kanskje si at de allerede har blitt hektet av etter tre strake tap i serien. Nå er London-klubben helt nede på en 17. plass med 38 poeng, og opp til playoff skiller det tolv poeng. I motsatt ende av tabellen er det ni poeng til nedrykksplass. På bortebane har QPR tapt samtlige av sine fem siste kamper. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Derby 2-3 (Dhanda, Naughton)
Preston – Swansea 1-1 (Brewster)
Stoke – Swansea 2-0
Swansea – Wigan 2-1 (Brewster, Ayew)
Cardiff – Swansea 0-0

QPRs siste kamper:
Huddersfield – QPR 2-0
QPR – Bristol City 0-1
Blackburn – QPR 2-1 (Hugill)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Wells)
QPR – Leeds 1-0 (Wells)

Vurdering: To lag i svak form som møtes på Liberty Stadium. Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Spillemessig synes jeg Swansea har sett hakket bedre ut i det siste enn QPR, men samtidig har gjestene enkeltspillere som kan dra i land tre poeng på egenhånd. Dette kan med andre ord vippe begge veier. Den siste tidens fryktelige borteform til QPR gjør at jeg velger å markere for en hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Barnsley – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Sami Radlinger og Marcel Ritzmaier er ute hos vertene. Hos gjestene er Dan Crowley, Maikel Kieftenbeld og Kerim Mrabti ute.

Det er bare et tidsspørsmål før Barnsley må begynne å forberede seg på en ny sesong i League One dersom de ikke bedrer resultatene så fort som mulig. Lørdag ble det bare ett poeng hjemme mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday, noe som gjør at The Tykes bare har én seier på de åtte siste kampene. I løpet av deres fire siste kamper har det bare blitt ett poeng, og luken opp til trygg grunn har økt til hele åtte poeng. Hjemme på Oakwell har Barnsley 4-7-5 denne sesongen. Birmingham City har fått gang på sakene de siste ukene. Fredag kveld havnet de bakpå borte mot Bristol City etter bare 43 sekunder spill, men snudde senere kampen og vant 3-1. Tre poeng op Ashton Gate er imponerende, og blåtrøyene har ikke tapt noen av sine fem siste seriekamper. På bortebane har Birmingham 5-4-7 denne sesongen, og foran tirsdagens kamp ligger Birmingham på en 15. plass med omtrent like lang vei til både playoff og nedrykksplass.        

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Woodrow)
Charlton – Barnsley 2-1 (Woodrow)
Portsmouth – Barnsley 4-2 (Woodrow, Chaplin)
Barnsley – Preston 0-3
Bristol City – Barnsley 1-0

Birminghams siste kamper:
Bristol City – Birmingham 1-3 (Hogan, Jutkiewicz, Selvmål)
Birmingham – Coventry 2-2 (Bela, Dean)
Birmingham – Forest 2-1 (Hogan, Pedersen)
Coventry – Birmingham 0-0
Boro – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)

Vurdering: Fryktelig form på hjemmelaget. De skaper hele tiden sjanser når de spiller, men bakover er de begredelige. Her møter de et Birmingham City-lag som har vist klar fremgang i det siste, og som trives når de får være et litt forsiktig bortelag. Her velger jeg å fokusere på lagenes form, og da synes jeg borteseier er det mest interessante. 

Tips: Borteseier (2.90 @ Coolbet)Blackburn Rovers – Hull City

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bradley Dack, Lewis Holtby, Joe Rothwell og Joe Rankin-Costello er blant spillerne som er ute hos vertene. Hos gjestene er flere spillere ut med skade. Matthew Pennington kan være klar, mens Eric Lichaj er usikker. I tillegg mangler Josh Bowler, Jordi de Wijs, Kevin Stewart, Reece Burke og Jon Toral.

Blackburn Rovers har mistet flere av sine offensive midtbanespillere på grunn av skader, og det var tydelig i deres hjemmekamp mot Fulham på lørdag. Rovers klarte aldri finne en god måte å angripe på, og var ikke farlige før de begynte å slå langt i sluttminuttene. Manager Tony Mowbray har en tøff jobb foran seg i vår, med tanke på å finne ut en måte å spille på med det mannskapet han har til rådighet. Rovers tapte hjemme mot Fulham sist, og det var deres første hjemmetap siden september i fjor. Nå ligger Rovers på en 12. plass på tabellen med seks poeng til playoff. Hjemme på Ewood Park har de 7-6-3 denne sesongen. Hull City har mistet sine nøkkelspillere Jarrod Bowen og Kamil Grosicki. Nå gjelder det for Hull å finne ut hvordan de skal fungere uten de to dyktige angrepsspillerne. Siden de ble solgt har det blitt 1-5 tap hjemme mot Brentford, samt 1-1 borte mot Reading. I uavgjortkampen mot Reading viste Marcus Maddison litt av hvorfor han kan være den som kan få Hull-fansen til å glemme Bowen og Grosicki utover våren. Hull ligger midt på tabellen med ti poeng til playoff og elleve poeng til nedrykksplass. På bortebane har tigrene 5-5-5 denne sesongen. 

Rovers siste kamper:
Blackburn – Fulham 0-1
Boro – Blackburn 1-1 (Travis)
Blackburn – QPR 2-1 (Armstrong, Lenihan)
Sheff Wed – Blackburn 0-5 (Holtby x2, Selvmål, Gallagher, Lenihan)
Blackburn – Preston 1-1 (Armstrong)

Hulls siste kamper:
Reading – Hull 1-1 (Wilks)
Hull – Brentford 1-5 (Tafazolli)
Hull – Huddersfield 1-2 (Selvmål)
Hull – Chelsea 1-2 (Grosicki)
Derby – Hull 1-0

Vurdering: Vertene sliter med skader på nøkkelspillere, og ser ikke ut til å være helt klar over hvordan de skal angripe. Her møter de et Hull City-lag hvor de sannsynligvis vil få lov til å ha ballen mye, men det betyr lite dersom de ikke vet hva de skal gjøre med den. Med tanke på skadeproblemene vil nok Hull-sjef Grant McCann være godt fornøyd med ett poeng her, og det tror jeg han kan klare. Skal vi si 0-0 eller 1-1? 

Tips: Uavgjort (3.75 @ Coolbet)


 

Brentford – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Pontus Jansson usikker, mens Kalvin Phillips er tilbake fra suspensjon hos gjestene. Samtidig er Adam Forshaw og Tyler Roberts ute hos Leeds.

Brentford vant hele 5-1 borte mot Hull City for halvannen uke siden, men fikk det tøffere hjemme mot Middlesbrough forrige runde. London-klubben ledet både 1-0 og 2-1, men Boro kom tilbake begge gangene. Få minutter før slutt eksploderte Griffin Park da toppscorer Ollie Watkins bredsidet inn det som viste seg å bli seiersmålet for The Bees. Seieren gjør at Brentford bare har to poeng opp til tirsdagens motstander Leeds United som ligger på direkte opprykksplass. Hjemme har Brentford 9-3-3, mens Leeds har 8-3-5 på bortebane. Leeds hadde en stor luke ned til playoff for noen uker siden, men bare én av de seks siste har endt med seier. Det gjør at Yorkshire-klubben har like mange poeng som Fulham på tredjeplass. Leeds tapte 0-2 borte mot Nottingham Forest forrige kamp, og vil falle ned fra topp to med tap her.  

Brentfords siste kamper:
Brentford – Boro 3-2 (Watkins, Jeanvier, Mbuemo)
Hull – Brentford 1-5 (Benrahma, Watkins, Selvmål)
Brentford – Forest 0-1
Brentford – Leicester 0-1
Huddersfield – Brentford 0-0

Leeds siste kamper:
Forest – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 0-1
Leeds – Millwall 3-2 (Bamford x2, Hernandez)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Sheff Wed 0-2

Vurdering: For et fyrverkeri av en fotballkamp dette blir! Dette er de to lagene som i mine øyne spiller den mest underholdene fotballen i Championship, og nå møtes de til en interessant toppkamp. Jeg tror på flere mål under flomlysene på Griffin Park, men er usikker på hvem som trekker det lengste strået. Brentford har over lengre tid vist fremragende resultater og prestasjoner på hjemmebane, og magefølelsen sier at det vil fortsette her. Derfor prøver jeg hjemmeseier i dette herlige oppgjøret. 

Tips: Hjemmeseier (2.55 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene melder ikke om noen nye skader siden sist ifølge BBC. BBC melder samtidig om at Aiden McGeady er usikker etter sykdom hos gjestene, samtidig som de ikke har fått noen nye skader siden sist.

Nottingham Forest-fansen har virkelig fått troen på opprykk til Premier League etter den siste tidens gode resultater. Lørdag kveld vartet de opp med en meget sterk 2-0 seier hjemme mot Leeds United, og for et par runder siden tok de en minst like imponerende seier borte mot Brentford på Griffin Park. Manager Sabri Lamouchi gjør det meste rett for skogvokterne, og ble for øvrig belønnet med prisen for månedens manager i januar. Foran tirsdagens kamp mot Charlton Athletic har Forest bare ett poeng opp til direkte opprykksplass, og hjemme på City Ground har de 8-3-4 denne sesongen. Charlton Athletic tok sesongens viktigste seier da de slo Barnsley hjemme på The Valley for to runder siden, men forrige runde ble det tap borte mot Stoke City. Tapet førte The Addicks ned til en 21. plass på tabellen, og ned til feil side av streken skiller det fire poeng. På bortebane har rødtrøyene hele tolv kamper på rad uten seier. Samtlige fire siste bortekamper har endt med tap.

Forests siste kamper:
Forest – Leeds 2-0 (Ameobi, Walker)
Birmingham – Forest 2-1 (Tiago Silva)
Brentford – Forest 0-1 (Lolley)
Forest – Reading 1-1 (Grabban)
Forest – Luton 3-1 (Lolley x2, Grabban)

Charltons siste kamper:
Stoke – Charlton 3-1 (Purrington)
Charlton – Barnsley 2-1 (Taylor, Green)
Charlton – Fulham 0-0
Preston – Charlton 2-1 (Green)
Charlton – West Brom 2-2 (Lockyer, Davison)

Vurdering: Nottingham Forest har ikke alltid overbevist meg på hjemmebane denne sesongen. Spesielt i hjemmekamper hvor de ventes å være det førende laget. Her tror jeg likevel de tar tre nye poeng, ettersom Charlton Athletic rett og slett er fryktelig svake på bortebane. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.  

Tips: Hjemmeseier (1.60 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Wigan Athletic har lenge vært kjent for sin sterke hjemmestatistikk, men nå er det ikke så mange som frykter et besøk til DW Stadium lenger. The Latics gikk nemlig på et nytt hjemmetap da lokalrival Preston North End kom på besøk forrige runde, og totalt har Wigan nå 5-4-6 på eget gress. Bare ett lag i Championship har svakere hjemmestatistikk å vise til denne sesongen. Etter tapet sist har Wigan nå fått en liten luke på fire poeng opp til trygg plass. Middlesbrough har vist bedre form utover vinteren, men det har stoppet litt opp de siste ukene. Lørdag tapte de 2-3 borte mot høytflyvende Brentford, og det gjør at Boro nå har fem kamper på rad uten seier. Den svake formen har ført Jonathan Woodgate & Co ned til en 18. plass på tabellen, og ned til nedrykksplass skiller det syv poeng. På bortebane har Boro svake 2-5-8 denne sesongen. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Preston 1-2 (Dunkley)
Leeds – Wigan 0-1 (Selvmål)
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Moore, Lowe)
Swansea – Wigan 2-1 (Byrne)
Wigan – Bristol City 0-2

Boros siste kamper:
Brentford – Boro 3-2 (Fletcher, Wing)
Boro – Rovers 1-1 (Coulson)
Boro – Birmingham 1-1 (Fletcher)
Fulham – Boro 1-0
Tottenham – Boro 2-1 (Saville)

Vurdering: To lag som ikke har de beste resultatene å vise til i det siste, selv om Wigan Athletic riktignok har vunnet to av sine fem siste kamper. For Boro blir det viktig å unngå tap her, slik at de fortsatt vil ha en god luke ned til nedrykksplass. For Wigan er dette en suveren mulighet til å knappe inn på lagene over streken. Jeg er usikker på hva vi kan forvente fra dette oppgjøret, og jeg synes uavgjort ser ut som det beste tipset. 

Tips: Uavgjort (3.10 @ Coolbet)


 

About The Author

Leave a Reply