Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamp onsdag:
20.45: Millwall – Fulham (Viasport 2)

 

 


 

Millwall – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Man skulle kanskje tro at det var Millwall som skulle takle de fryktelige spilleforholdene på The Den best søndag ettermiddag, men slik gikk det ikke. Serieleder West Bromwich Albion taklet vinden best, og tok til slutt en sterk 2-0 seier. Millwall gikk dermed på et sjeldent hjemmetap, og står nå med tre kamper på rad uten seier i serien. Foran midtukerunden har de fem poeng opp til playoff, og på hjemmebane har løvene 8-4-3 denne sesongen. Samtlige tre hjemmekamper før tapet mot West Brom endte med seier. Fulham imponerte ikke borte mot Blackburn Rovers lørdag ettermiddag, men tok likevel en imponerende seier. Rovers hadde ikke tapt hjemme siden september, og derfor hadde Aleksandar Mitrovic god grunn til å smile da han ble matchvinner med kampens eneste scoring. Fulham har tatt 13 poeng av 15 mulige på de fem siste kampene, og bare svakere målforskjell enn Leeds United gjør at de ikke ligger på direkte opprykksplass. På bortebane har London-klubben 6-5-4 denne sesongen.  

Millwalls siste kamper:
Millwall – West Brom 0-2
Sheff Wed – Millwall 0-0
Leeds – Millwall 2-3 (Wallace, Hutchinson)
Millwall – Sheff Utd 0-2
Millwall – Reading 2-0 (Bodvarsson, Smith)

Fulhams siste kamper:
Blackburn – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Huddersfield 3-2 (Cairney, Mitrovic, Reid)
Man City – Fulham 4-0
Charlton – Fulham 0-0
Fulham – Boro 1-0 (Knockaert)

Vurdering: Millwall med et par skuffende resultater i det siste. Her møter de et Fulham-lag som er fulle av selvtillit etter god form de siste ukene. Gjestene vant på en tøff bortebane forrige runde, og jeg ser ingen grunn til at de ikke kan gjøre det samme her, selv om det blir en jevn og tøff kamp. Jeg markerer derfor for borteseier.

Tips: Borteseier (2.55 @ Coolbet)


 

Bristol City – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Etter fire strake seiere var Bristol City fulle av selvtillit foran hjemmekampen mot Birmingham City fredag kveld. Selvtilliten ble ikke akkurat lavere da de tok ledelsen etter bare 43 sekunder, men senere i kampen snudde Birmingham og vant til slutt 3-1. The Robins var fryktelig svake i det oppgjøret, og må løfte seg flere hakk dersom de skal unngå en reprise mot Derby County onsdag kveld. Derby har fått et skikkelig boost etter at Wayne Rooney kom til klubben. Forrige runde tok de sin første borteseier siden forrige serierunde, og bare én av de seks siste kampene har endt med tap. Den gode formen har ført Derby opp til en 13. plass på tabellen, og opp til playoff skiller det syv poeng. Bristol City ligger på syvendeplass og har like mange poeng som Preston North End som innehar den viktige sjetteplassen. På hjemmebane har Bristol City 6-4-5 denne sesongen, mens Derby har svake 2-5-8 på sine bortekamper.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Birmingham 1-3 (Paterson)
QPR – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Reading – Bristol City 0-1 (Paterson)
Bristol City – Barnsley 1-0 (Eliasson)
Shrewsbury – Bristol City 1-0

Derbys siste kamper:
Swansea – Derby 2-3 (Waghorn, Holmes, Lawrence)
Derby – Northampton 4-2 (Wisdom, Holmes, Marriott, Rooney)
Derby – Stoke 4-0 (Martin, Waghorn, Rooney, Bogle)
Luton – Derby 3-2 (Rooney, Martin)
Northampton – Derby 0-0

Vurdering: Resultatene til Bristol City var gode før tapet sist, men prestasjonene har ikke vært like imponerende. Ofte under Lee Johnsons ledelse ser man The Robins gå på flere tap før han klarer snu en vond trend. Her møter vertene et Derby County-lag som endelig vant en bortekamp igjen sist. Derby har vært i flott form i 2020, og kommer til å være fulle av selvtillit foran dette oppgjøret. Jeg tror Derby har det som skal til for å ta sesongens tredje borteseier her. 

Tips: Borteseier (3.30 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Det ble en ny viktig seier for Huddersfield Town da de fikk besøk av Queens Park Rangers forrige runde. The Terriers innkasserte tre poeng etter at de vant 2-0, og spesielt nysigneringene Jonathan Lössl og Harry Toffolo var gode i lørdagens seier. The Terriers er fortsatt dypt involvert i bunnstriden, men foran midtukerunden har The Terriers seks poeng ned til nedrykksplass. Hjemme i Yorkshire har de 5-5-6 denne sesongen. Cardiff City var en smule heldige som unngikk baklengsmål borte mot Luton Town forrige runde, og sikret seg samtidig tre poeng takket være en fin scoring av Lee Tomlin. Waliserne er ubeseiret på sine fem siste kamper, og har nå klatret opp til en åttendeplass på tabellen. The Bluebirds har fire poeng opp til playoff, og på bortebane har de 3-7-6 denne sesongen.    

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – QPR 2-0 (Mounie, Kachunga)
Fulham – Huddersfield 3-2 (Smith-Rowe, Mounie)
Hull – Huddersfield 1-2 (Mounie, Grant)
Huddersfield – Brentford 0-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (O`Brien)

Cardiffs siste kamper:
Luton – Cardiff 0-1 (Tomlin)
Cardiff – Reading 3-3 (Murphy x2, Glatzel)
Cardiff – Reading 1-1 (Paterson)
Cardiff – West Brom 2-1 (Tomlin, Paterson)
Reading – Cardiff 1-1 (Paterson)

Vurdering: Uavgjort. Dette ender uavgjort. Huddersfield Town er vanskelige å spille mot, mens Cardiff City svært ofte spiller uavgjort. Jeg tror gjestene vil være godt fornøyd med ett poeng her, og jeg ser ikke for meg en kamp hvor kvaliteten er den beste. Her blir det kryss i midten. 

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Luton Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Både Harry Cornick og James Collins har nok ikke sovet godt etter at de misset på store sjanser hjemme mot Cardiff City forrige runde. I motsatt ende var Lee Tomlin effektiv, noe som førte til at Luton ble stående igjen uten poeng. The Hatters har tapt fem av sine seks siste kamper i serien, og opp til trygg grunn skiller det hele ni poeng. Det er for øyeblikket vanskelig å se for seg hvordan Luton skal overleve i Championship denne sesongen. Hjemme på Kenilworth Road har Luton 5-3-7. Sheffield Wednesday klarte bare ett poeng borte mot Yorkshire-rival Barnsley forrige runde, og står dermed med fire kamper på rad uten seier i serien. Den svake formen har ført uglene ned fra playoff-plass, og ned til en 11. plass på tabellen. Opp til sjetteplassen som gir playoff skiller det seks poeng for uglene, og på bortebane har Wednesday 6-3-7 denne sesongen.  

Lutons siste kamper:
Luton – Cardiff 0-1
West Brom – Luton 2-0
Luton – Derby 3-2 (Selvmål, Ruddock, Daniels)
Forest – Luton 3-1 (Cornick)
Luton – Birmingham 1-2 (Collins)

Wednesdays siste kamper:
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Windass)
Sheff Wed – Millwall 0-0
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Murphy)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Fox, Winnall)
Sheff Wed – Blackburn 0-5

Vurdering: To lag i svak form. Begge lag trenger en seier for å holde livet i drømmen om å overleve eller rykke opp til Premier League. Uavgjort er ikke et særlig bra resultat for noen av lagene. Dette kan vippe begge veier, men jeg har en liten følelse av at gjestene trekker det lengste strået her. 

Tips: Borteseier (2.15 @ Coolbet)


 

Reading – West Bromwich Albion
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Etter tre kamper på to uker mot Cardiff City, var The Royals-fansen sannsynligvis godt fornøyde med å møte et annet lag forrige helg. Hull City kom på besøk til Madejski Stadium, og de tok med seg ett poeng hjem igjen. Reading står derfor med seks kamper på rad uten seier i serien, og den svake formen gjør at de for øyeblikket har hele elleve poeng opp til playoff-plass. Hjemme i Berkshire har de 6-2-7 denne sesongen. West Bromwich Albion mestrer værforholdene best da de møtte Millwall på The Den søndag ettermiddag. Filip Krovinovic storspilte for The Baggies da de sikret seg tre viktige poeng. Slaven Bilic & Co troner øverst på tabellen med fire poeng ned til neste lag, og på bortebane har West Brom 9-5-2 denne sesongen. Bare Cardiff City og Leeds United har vunnet når de har fått besøk av West Brom.  

Readings siste kamper:
Reading – Hull 1-1 (Obita)
Cardiff – Reading 3-3 (Richards, Rinomhota, Meite)
Cardiff – Reading 1-1 (Meite)
Reading – Bristol City 0-1
Reading – Cardiff  1-1 (Meite)

West Broms siste kamper:
Millwall – West Brom 0-2 (Krovinovic, O`Shea)
West Brom – Luton 2-0 (Selvmål, Ajayi)
Cardiff – West Brom 2-1 (Austin)
West Ham – West Brom 0-1 (Townsend)
West Brom – Stoke 0-1

Vurdering: Reading med skuffende poengtap sist. De har dårlig form å vise til de siste ukene, og her får de besøk av en serieleder som øyner muligheten til å skaffe seg en god luke på toppen av tabellen. Her synes jeg borteseier er mest interessant.

Tips: Borteseier (2.15 @ Coolbet)


 

Stoke City – Preston North End
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Stoke City har fått seg et helt nødvendig løft etter at Michael O`Neill kom inn som manager. Spesielt på hjemmebane har det kommet seg, og forrige helg ble Charlton Athletic slått 3-1 hjemme på Bet365 Stadium. Stoke har nå seks kamper på rad uten tap på eget gress, og de gode resultatene har ført til at de nå har fem poeng ned til nedrykksplass. Helt friskmeldt er de likevel ikke, ettersom det ikke er mer enn halvannen uke siden de tapte hele 0-4 borte mot Derby County. Preston North End har slitt litt på bortebane denne sesongen, men vant 2-1 borte mot lokalrival Wigan Athletic lørdag ettermiddag. Seieren førte The Lilywhites opp til playoff-plass med sine 50 poeng. Opp til direkte opprykk skiller det fem poeng for hvittrøyene. Alex Neil & Co er ubeseiret på sine fem siste kamper, men på bortebane har de 4-5-6 denne sesongen.   

Stokes siste kamper:
Stoke – Charlton 3-1 (Powell, McClean, Ince)
Derby – Stoke 4-0
Stoke – Swansea 2-0 (McClean, Clucas)
West Brom – Stoke 0-1 (Campbell)
Stoke – Millwall 0-0

Prestons siste kamper:
Wigan – Preston 1-2 (Barkhuizen, Johnson)
Preston – Swansea 1-1 (Sinclair)
Barnsley – Preston 0-3 (Barkhuizen, Johnson)
Preston – Charlton 2-1 (Bauer, Harrop)
Blackburn – Preston 1-1 (Harrop)

Vurdering: Stoke City har vist mye bra i det siste, og da spesielt på hjemmebane. Her får de besøk av et Preston North End-lag som har vunnet sine to siste bortekamper, men som har slitt litt på bortebane tidligere denne sesongen. Jeg klarer ikke skille disse to lagene. Dette ender uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply