Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamp fredag:
20.45: Derby County – Fulham (Viasport 2)

TV-kamper lørdag:
13.30: Brentford – Blackburn Rovers (Viasport 2)
16.00: Wigan Athletic – Millwall (Viasport 2)

Lørdagens oddskupong:
Brentford – Blackburn Rovers (Hjemmeseier til 1.65)
Leeds United – Reading (Hjemmeseier til 1.33)
Preston North End – Hull City (Hjemmeseier til 1.65)

Totalodds: 3.62
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 


 

Derby County – Fulham
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Duane Holmes og Tom Huddlestone. Hos gjestene er Terence Kongolo, Alfie Mawson og Maxime Le Marchand ute.

11 seiere, 11 uavgjort og 11 tap. Det er status for Derby County etter 33 serierunder i Championship denne sesongen. Det har lenge vært en tung sesong nære bunnen av tabellen, men god form på nyåret har ført The Rams opp til en 13. plass med ni poeng opp til playoff. Forrige runde ble det bare uavgjort hjemme mot Huddersfield Town, og hjemme på Pride Park har de meget sterke 9-6-2 denne sesongen. Det gjør de til ligaens nest beste hjemmelag. Fulham hadde seks kamper på rad uten tap før møtet med tabelljumbo Barnsley forrige helg. De fleste forventet en grei hjemmeseier på Craven Cottage, men gjestene ville det annerledes. Fulham tapte hele 0-3 mot rødtrøyene, og det var deres andre tap mot Barnsley denne sesongen. Foran fredagens kamp ligger Fulham på tredjeplass med tre poeng opp til direkte opprykksplass.

Derbys siste kamper:
Derby – Huddersfield 1-1 (Lawrence)
Bristol City – Derby 3-2 (Waghorn, Martin)
Swansea – Derby 2-3 (Waghorn, Holmes, Lawrence)
Derby – Northampton 4-2 (Wisdom, Holmes, Marriott, Rooney)
Derby – Stoke 4-0 (Martin, Waghorn, Rooney, Bogle)

Fulhams siste kamper:
Fulham – Barnsley 0-3
Millwall – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Blackburn – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Huddersfield 3-2 (Cairney, Mitrovic, Reid)
Man City – Fulham 4-0

Vurdering: Derby County har vært sterke på hjemmebane over lengre tid, men her får de tøff motstand. Fulham trenger et godt resultat etter ydmykelsen forrige runde, og vil nok være litt forsiktige her. I mine øyne er det mye som peker på uavgjort i denne kveldskampen.

Tips: Uavgjort (3.38 @ Coolbet)


 

Brentford – Blackburn Rovers
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer….

Brentford klarte ikke få med seg mer enn ett poeng hjem til London fra St Andrews forrige helg, og har derfor fire poeng opp til direkte opprykksplass foran lørdagens tidligkamp. Begge de to siste kampene til Brentford har endt uavgjort, mens de har fire kamper på rad uten tap. The Bees ser ut som en av ligaens tøffeste utfordrere i toppen av tabellen, men fortsatt lugger det litt for Thomas Frank & Co. Hjemme på Griffin Park har Brentford sterke 9-4-3, hvor syv av de ni siste kampene har endt med seier. Blackburn Rovers tok en fortjent og sterk seier borte mot Charlton Athletic, og står dermed med fire seiere på de seks siste kampene i serien. Forrige uke tok de seks poeng og holdt nullen i begge kampene, noe som har ført til at de bare ligger tre poeng bak playoff. På bortebane har Rovers 6-2-8, og deres resultater på bortebane har lenge vært en akilleshæl. I det siste har de dog bedret seg på det området, og bare to av de åtte siste bortekampene har endt med tap.        

Brentfords siste kamper:
Birmingham – Brentford 1-1 (Pinnock)
Brentford – Leeds 1-1 (Benrahma)
Brentford – Boro 3-2 (Watkins, Jeanvier, Mbuemo)
Hull – Brentford 1-5 (Benrahma, Watkins, Selvmål)
Brentford – Forest 0-1

Rovers siste kamper:
Charlton – Blackburn 0-2 (Buckley, Adarabioyo)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Samuel, Lenihan)
Blackburn – Fulham 0-1
Boro – Blackburn 1-1 (Travis)
Blackburn – QPR 2-1 (Armstrong, Lenihan)

Vurdering: Brentford er sterke, og da spesielt på hjemmebane. Forrige sesong var det et stortap på Griffin Park som på mange måter ødela vårsesongen for Rovers, og jeg kan fint se for meg at Brentford tar en ny sterk seier over Lancashire-klubben. Rovers har nemlig slitt på bortebane mot samtlige av de andre lagene i toppen av tabellen, og dette blir ikke enklere. Derfor markerer jeg for hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (1.65 @ Coolbet)Wigan Athletic – Millwall

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Wigan Athletic scoret to mål borte mot et hjemmesterkt Cardiff City forrige runde, men ledelsen holdt likevel ikke inn. Waliserne straffet Wigan med to mål som kom etter lange innkast fra Will Vaulks, og det førte til at The Latics bare fikk med seg ett poeng hjem. Det ene poenget gjør at Paul Cook & Co har tre poeng opp til trygg grunn, men begge lagene bak Wigan på tabellen vant sine kamepr forrige runde. Derfor er det jevnere enn på lenge i bunnen. Hjemme på DW Stadium har Wigan bare vunnet én av sine ti siste kamper. Millwall tok litt tid på å komme i gang borte mot Preston North End forrige runde, men ble sterkere utover i kampen. Til slutt endte de opp med å ta en imponerende 1-0 seier borte mot det som er ligaens beste hjemmelag. Den sterke seieren førte Millwall opp til en 10. plass på tabellen, og opp til playoff skiller det bare fire poeng. På bortebane har Millwall bare tapt én av sine ni siste kamper i serien. 

Wigans siste kamper:
Cardiff – Wigan 2-2 (Moore x2)
Wigan – Boro 2-2 (Morsy, Selvmål)
Wigan – Preston 1-2 (Dunkley)
Leeds – Wigan 0-1 (Selvmål)
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Moore, Lowe)

Millwalls siste kamper:
Preston – Millwall 0-1 (Hutchinson)
Millwall – Fulham 1-1 (Bodvarsson)
Millwall – West Brom 0-2
Sheff Wed – Millwall 0-0
Leeds – Millwall 2-3 (Wallace, Hutchinson)

Vurdering: Wigan Athletic har slitt på hjemmebane denne sesongen, og da spesielt den siste tiden. De er gode nok til å gi hvem som helst tøff kamp, men har slitt med å få ting til å fungere. Nå kjenner de presset fra lagene rundt på tabellen, og da blir det ikke enkelt å få ting til å klaffe hjemme mot et Millwall-lag som har imponert på bortebane siden Gary Rowett kom til klubben. Millwall vant borte mot Preston North End sist, og jeg tror de har en god mulighet til å ta tre nye poeng her.

Tips: Borteseier (2.83 @ Coolbet)


 

Barnsley – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter bare ett poeng på de fem siste kampene var stemningen blant Barnsley-supporterne på bunn. Heldigvis for Barnsley skulle en fantastisk bortekamp forrige helg gjøre underverker for The Tykes. Rødtrøyene vant hele 3-0 på Craven Cottage over et opprykksjagende Fulham-lag, og selvtilliten er nok derfor på topp foran lørdagens viktige kamp hjemme på Oakwell. Barnsley er fortsatt på jumboplass, men opp til sikker plass skiller det “bare” seks poeng nå. Hjemme i Yorkshire har Barnsley 4-7-6 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Middlesbrough hadde en fryktelig høstsesong. Manager Jonathan Woodgate begynte å kjenne på presset, men utover vinteren løsnet det. Boro vant fire kamper på rad, og kom seg unna bunnstriden. Forrige helg tapte de 0-1 hjemme mot Luton Town, og det gjør at Woodgate & Co står uten seier på de syv siste kampene i serien. Den fæle formen har ført til en luke på bare seks poeng ned til nedrykksplass, og derfor blir det ekstra viktig for Boro å ikke tape lørdagens kamp. På bortebane har Boro svake 2-6-8 denne sesongen, men de to seierne kom så sent som i desember og januar. 

Barnsleys siste kamper:
Fulham – Barnsley 0-3 (Woodrow x2, Brown)
Barnsley – Birmingham 0-1
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Woodrow)
Charlton – Barnsley 2-1 (Woodrow)
Portsmouth – Barnsley 4-2 (Woodrow, Chaplin)

Boros siste kamper:
Boro – Luton 0-1
Wigan – Boro 2-2 (Wing x2)
Brentford – Boro 3-2 (Fletcher, Wing)
Boro – Rovers 1-1 (Coulson)
Boro – Birmingham 1-1 (Fletcher)

Vurdering: Barnsley har vært i svak form den siste tiden, men imponerte stort da de slo Fulham forrige helg. The Tykes har levert mye bra siden Gerhard Struber ble ansatt, og de har en tendens til å skape store sjanser samme hvem de spiller mot. Middlesbrough ser ut til å ha møtt veggen etter en lovende periode rundt juletider. Det vil seg ikke helt for Boro, og jeg tror de vil få mye å jobbe med mot et offensivt Barnsley-lag. Barnsley kommer til å skape en del sjanser, samtidig som Boro har slitt på bortebane denne sesongen. Hjemmeseier fremstår som det beste tipset. 

Tips: Hjemmeseier (2.55 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Birmingham City sikret seg ett poeng hjemme mot opprykksjagende Brentford forrige runde, og utrolig nok var det ikke tidligere Brentford-spiss Scott Hogan som scoret blåtrøyenes mål. Hogan har vært elektrisk siden han ble hentet i januar, men mot Brentford var det den dyktige spissen Lukas Jutkiewicz som fant nettmaskene. Birmingham har hele syv kamper på rad uten tap, men fortsatt er avstanden til playoff på hele ni poeng. Hjemme på St Andrews har Birmingham 6-4-6 denne sesongen, hvor bare én av de ni siste kampene har endt med seier. Garry Monk returnerer til St Andrews for første gang siden han forlot klubben i fjor sommer. Han er for øyeblikket en hardt presset mann etter at uglene bare har vunnet én av sine ti siste kamper i serien. Hele syv av deres ti siste kamper i serien har endt med tap, og den fryktelige formen har ført uglene fra playoff til en plass midt på tabellen. Spesielt på hjemmebane har Wednesday skuffet stort de siste ukene. Foran helgens runde ligger Yorkshire-klubben på en 12. plass med like mange poeng som lørdagens motstander. På bortebane har Wednesday 6-3-8 denne sesongen, hvor det bare har blitt ett poeng på de tre siste kampene. Forrige gang disse lagene møttes fikk vi servert en heftig krig i opptakten til kampen. Garry Monk var nemlig alt annet enn hyggelig i sine kommentarer om sin tidligere assistent Pep Clotet. Sistenevnte er nå Birmingham-sjef, og de to har helt klart noe uoppgjort.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Brentford 1-1 (Jutkiewicz)
Barnsley – Birmingham 0-1 (Hogan)
Bristol City – Birmingham 1-3 (Hogan, Jutkiewicz, Selvmål)
Birmingham – Coventry 2-2 (Bela, Dean)
Birmingham – Forest 2-1 (Hogan, Pedersen)

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Reading 0-3
Luton – Sheff Wed 1-0
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Windass)
Sheff Wed – Millwall 0-0
Wigan – Sheff Wed 2-1 (Murphy)

Vurdering: Birmingham City er i bra form. Her møter de et formsvakt Sheffield Wednesday-lag. Dette oppgjøret blir ekstra spesielt på grunn av duellen Pep Clotet mellom Garry Monk. Du kan være sikker på at både Birmingham-fansen og Clotet kommer til å gjøre alt de kan for å klemme Monk enda lenger ned i gjørma. Jeg synes hjemmeseier fremstår som det beste alternativet i dette oppgjøret. 

Tips: Hjemmeseier (2.10 @ Coolbet)


 

Bristol City – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bristol City kunne fort ha sneket med seg ett poeng borte mot Leeds United forrige runde. De hadde blant annet en straffesituasjon hvor de følte seg snytt. Ett poeng ville dog vært ett poeng mer enn The Robins hadde fortjent i det oppgjøret, ettersom Leeds var best i det meste på Elland Road den ettermiddagen. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig, slik at de klarer henge med i kampen om direkte opprykksplass. Foran helgens runde ligger The Robins på en syvendeplass med like mange poeng som Preston North End på playoff-plass. Opp til direkte opprykksplass skiller det seks poeng. Bristol City har vunnet fem av sine syv siste kamper i serien, og på hjemmebane har Markus Henriksen & Co 7-4-5 denne sesongen. West Bromwich Albion gjorde det meste riktig hjemme mot Nottingham Forest forrige runde, men ble likevel stående igjen med bare ett poeng. Etter uavgjort mot Forest har The Baggies tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene, og slik lukter det opprykk av. Slaven Bilic & Co troner helt øverst på tabellen med 63 poeng, og ned til tredjeplassen som bare gir playoff skiller det syv poeng foran helgens runde. West Brom er ligaens beste bortelag med 10-5-2 denne sesongen, hvor de to tapene har kommet mot Leeds United og Cardiff City. 

Bristol Citys siste kamper:
Leeds – Bristol City 1-0
Bristol City – Derby 3-2 (Benkovic, Diedhiou, Wells)
Bristol City – Birmingham 1-3 (Paterson)
QPR – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Reading – Bristol City 0-1 (Paterson)

West Broms siste kamper:
West Brom – Forest 2-2 (Robinson, Selvmål)
Reading – West Brom 1-2 (Bartley, Pereira)
Millwall – West Brom 0-2 (Krovinovic, O`Shea)
West Brom – Luton 2-0 (Selvmål, Ajayi)
Cardiff – West Brom 2-1 (Austin)

Vurdering: To lag i bra form. Bristol City er ikke alltid til å stole på hjemme på Ashton Gate, mens West Bromwich Albion er ligaens beste bortelag. Totalt sett synes jeg West Brom er det sterkeste laget, og de siste ukene har de sett hakket bedre ut enn lørdagens hjemmelag. Derfor har jeg troen på at The Baggies kan få med seg tre poeng fra dette interessante oppgjøret. 

Tips: Borteseier (1.92 @ Coolbet)


 

Charlton Athletic – Luton Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det var utsolgt i hjemmeseksjonen på The Valley da Charlton Athletic fikk besøk av Blackburn Rovers forrige runde. Dessverre for Charlton klarte de ikke leve opp til forventningene, og tapte til slutt 0-2. Det må dog legges til at Rovers-keeper Christian Walton ble satt på prøve et par ganger, men likevel fant de aldri veien til nettmaskene. The Addicks har vunnet to av sine fire siste kamper, og ligger på en 19. plass med fem poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på The Valley har Charlton 6-5-6 denne sesongen. Luton Town så fortapt ut for litt over en uke siden, men to strake seiere har snudd opp ned på seksjonen. Både Sheffield Wednesday og Middlesbrough har blitt slått, og opp til trygg grunn skiller det nå bare fire poeng. På bortebane har The Hatters 3-0-14. Før seieren mot Boro hadde Luton elleve strake tap på bortebane. Dette er på mange måter rundens mest interessante kamp.     

Charltons siste kamper:
Charlton – Blackburn 0-2
Forest – Charlton 0-1 (Taylor)
Stoke – Charlton 3-1 (Purrington)
Charlton – Barnsley 2-1 (Taylor, Green)
Charlton – Fulham 0-0

Lutons siste kamper:
Boro – Luton 0-1 (Tunnicliffe)
Luton – Sheff Wed 1-0 (Collins)
Luton – Cardiff 0-1
West Brom – Luton 2-0
Luton – Derby 3-2 (Selvmål, Ruddock, Daniels)

Vurdering: Charlton Athletic med litt varierende resultater i det siste. Her er det klart for en svært viktig hjemmekamp mot et Luton Town-lag som har slitt denne sesongen. Luton har vært forferdelige på bortebane hele sesongen, men imponerte mot Boro sist. Det gjør meg litt usikker på hva man kan forvente av Luton foran denne kampen, men jeg tror i hvert fall at Charlton løfter seg etter det skuffende tapet sist. Derfor prøver jeg hjemmeseier her.  

Tips: Hjemmeseier (2.25 @ Coolbet)


 

Leeds United – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Adam Forshaw og Robbie Gotts. Matt Miazga, Lucas Boye, Lucas Joao og Chris Gunter er ute hos gjestene.

Stemningen blant Leeds United-fansen var ikke den beste etter bare én seier på de syv siste kampene i serien. Mange fryktet nok at hvittrøyene skulle rote bort opprykket slik som forrige sesong, men seieren mot Bristol City forrige runde har nok vært befriende for disse supporterne. Leeds kan for all del fortsatt rote bort opprykket. Likevel var det noe med måten de vant mot Bristol City på, som får meg til å tro at de vil levere bedre resultater i de kommende kampene. Seieren sist tok Leeds opp på 59 poeng, og nå skiller det fire poeng til tabelltopp og tre poeng til tredjeplass. Hjemme på Elland Road har Leeds 9-4-3 denne sesongen, men bare to av de seks siste hjemmekampene har endt med seier. Reading hadde syv kamper på rad uten seier før de møtte Sheffield Wednesday forrige helg. Reading gikk rett i strupen på formsvake ugler, og endte til slutt opp med å vinne hele 3-0 på Hillsborough. Seieren tok The Royals opp til en 15. plass med 42 poeng, og for øyeblikket er det vanskelig å se for seg at Berkshire-klubben ender på noe annet enn en plass midt på tabellen. På bortebane har Reading 5-7-5, og bare én av de ni siste bortekampene har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Leeds – Bristol City 1-0 (Ayling)
Brentford – Leeds 1-1 (Cooper)
Forest – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 0-1
Leeds – Millwall 3-2 (Bamford x2, Hernandez)

Readings siste kamper:
Sheff Wed – Reading 0-3 (Meite, Puscas, Baldock)
Reading – West Brom 1-2 (Puscas)
Reading – Hull 1-1 (Obita)
Cardiff – Reading 3-3 (Richards, Rinomhota, Meite)
Cardiff – Reading 1-1 (Meite)

Vurdering: Leeds United med svak form de siste ukene, men imponerte i seieren forrige helg. Jeg tror det løsner for hjemmelaget fremover. Reading tok en viktig seier sist, men hadde svak form å vise til før den tid. På bortebane taper de sjeldent, men samtidig finnes det ikke mye tøffere bortekamper enn den de skal ut i på lørdag. Her tror jeg Leeds sikrer seg tre poeng. 

Tips: Hjemmeseier (1.33 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nottingham Forest så ut til å være på vei mot et andre strake tap da de lå under 1-2 borte mot serieleder West Bromwich Albion. Heldigvis for skogvokterne våknet høyreback Matty Cash på det tidspunktet, og han vartet opp med et strålende utligningsmål. Forest tok dermed med seg ett poeng hjem til East Midlands, og ligger fortsatt på playoff med sine 55 poeng. Opp til direkte opprykksplass skiller det fire poeng foran helgens runde. Hjemme på City Ground har rødtrøyene 8-3-5 totalt. De tapte forrige hjemmekamp mot Charlton Athletic, men tok 13 av 15 mulige poeng på de fem foregående kampene. Queens Park Rangers lå under 0-2 hjemme mot Stoke City sist, men snudde og sikret seg en fantastisk 4-2 seier. Den snuoperasjonen var ekstra viktig for QPR med tanke på at de bare hadde tatt ett poeng på de fire siste kampene. Denne uken har oppturen fortsatt for QPR-fansen etter at både Ryan Manning og Bright Osayi-Samuel skrev under på nye kontrakter. Nå ligger London-klubben på en 16. plass med 42 poeng, og på bortebane har QPR 5-2-9 denne sesongen. På de seks siste bortekampene har det bare blitt ett poeng. 

Forests siste kamper:
West Brom – Forest 2-2 (Cash, Selvmål)
Forest – Charlton 0-1
Forest – Leeds 2-0 (Ameobi, Walker)
Birmingham – Forest 2-1 (Tiago Silva)
Brentford – Forest 0-1 (Lolley)

QPRs siste kamper:
QPR – Stoke 4-2 (Osayi-Samuel, Eze, Hugill, Chair)
Swansea – QPR 0-0
Huddersfield – QPR 2-0
QPR – Bristol City 0-1
Blackburn – QPR 2-1 (Hugill)

Vurdering: Nottingham Forest har ikke alltid sett så sterke ut på hjemmebane, selv om resultatene på eget gress har vært gode på nyåret. Her møter de et formsvakt Queens Park Rangers-lag som tok en viktig seier sist. Forest er favoritter grunnet form, men her tror jeg gjestene har en god mulighet til å få med seg poeng. Jeg blir ikke overrasket dersom dette ender uavgjort, og derfor markerer jeg for poengdeling. 

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)


 

Preston North End – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Ligaens beste hjemmelag måtte forlate sin egen lekegrind uten poeng da Millwall kom på besøk forrige runde. Preston åpnet bra hjemme mot Millwall, men forsvant utover i kampen. Det var derfor ikke noe å si på at løvene fra London til slutt tok med seg alle poengene sørover. Preston hadde tatt 13 poeng av 15 mulige på de fire foregående kampene, og derfor var tapet mot Millwall ekstra surt. Nå ligger The Lilywhites på en sjetteplass med 53 poeng, og på hjemmebane har de 10-3-4. De er fortsatt ligaens beste hjemmelag, til tross for at de bare har vunnet én av sine fem siste på eget gress. Hull City er i trøbbel. Forrige runde scoret de hele fire mål hjemme mot Swansea City, men likevel ble det bare ett poeng. Tigrene har syv kamper på rad uten seier, og baklengsmålene renner inn. I tre av de fire siste kampene har de sluppet inn tre eller flere mål, og fremover på banen har de mistet viktige Jarrod Bowen og Kamil Grosicki. Hull har fortsatt hele ti poeng ned til nedrykksplass, og det skal de være glade for. Hvis ikke kunne det fort blitt spennende utover våren. På bortebane har Hull 5-5-6 denne sesongen.  

Prestons siste kamper:
Preston – Millwall 0-1
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Barkhuizen)
Wigan – Preston 1-2 (Barkhuizen, Johnson)
Preston – Swansea 1-1 (Sinclair)
Barnsley – Preston 0-3 (Barkhuizen, Johnson)

Hulls siste kamper:
Hull – Swansea 4-4 (Lopes, Maddison, Wilks, Eaves)
Blackburn – Hull 3-0
Reading – Hull 1-1 (Wilks)
Hull – Brentford 1-5 (Tafazolli)
Hull – Huddersfield 1-2 (Selvmål)

Vurdering: Det har lugget litt på hjemmebane i det siste for Preston North End, men de er fortsatt ligaens beste hjemmelag. Arbeidsuhell hjemme mot et sterkt Millwall-lag sist, men her tror jeg de får enklere arbeidsforhold. Hull ser ikke bra ut for tiden, og jeg tror de skal få kjørt seg her. Dette vinner hjemmelaget. 

Tips: Hjemmeseier (1.65 @ Coolbet)


 

Stoke City – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Stoke City ledet 2-0 borte mot Queens Park Rangers forrige runde, men tapte til slutt 2-4. En fæl snuoperasjon sett med Stoke-øyne, og dermed har The Potters tapt tre av sine fire siste kamper i serien. I samtlige av disse tre kampene har de sluppet inn to eller flere mål. Michael O`Neill har gjort en bra jobb siden han ankom klubben, men han klarer ikke styre Stoke helt unna bunnstriden. Foran helgens runde har Stoke bare tre poeng ned til nedrykksplass, men på hjemmebane har de bare tapt én av sine syv siste kamper. Det tapet kom i forrige hjemmekamp mot Preston North End. Cardiff City spilte uavgjort mot Wigan Athletic sist, og står nå med syv kamper på rad uten tap. Den gode formen gjør at de bare har tre poeng opp til playoff, men fortsatt blir det alt for mange poengdelinger. Hele 14 ganger har Cardiff spilt uavgjort denne sesongen, og det er flest av alle lagene i Championship. Waliserne var svake på bortebane i starten av sesongen, men har bedret seg siden Neil Harris ble ansatt som ny sjef. Bare to av de ni siste bortekampene har endt med tap.

Stokes siste kamper:
QPR – Stoke 4-2 (Campbell, Clucas)
Stoke – Preston 0-2
Stoke – Charlton 3-1 (Powell, McClean, Ince)
Derby – Stoke 4-0
Stoke – Swansea 2-0 (McClean, Clucas)

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Wigan 2-2 (Murphy, Selvmål)
Huddersfield – Cardiff 0-3 (Murphy, Vaulks, Paterson)
Luton – Cardiff 0-1 (Tomlin)
Cardiff – Reading 3-3 (Murphy x2, Glatzel)
Cardiff – Reading 1-1 (Paterson)

Vurdering: Det er alltid en fare for uavgjort når Cardiff City spiller, men Stoke City spiller omtrent aldri uavgjort. Vertene med svakest resultater av disse to lagene den siste tiden, og jeg tror Cardiff har en god mulighet til å sikre seg tre poeng i dette oppgjøret. Dette er i mine øyne helt åpent. Ettersom gjestene har klart høyere odds enn vertene, synes jeg derfor borteseier er det beste tipset her. 

Tips: Borteseier (3.80 @ Coolbet)


 

Swansea City – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Swansea City scoret fire mål borte mot Hull City forrige helg, men det var likevel ikke nok til å sikre seg tre poeng. Et baklengsmål flere minutter på overtid førte til at svanene ble stående igjen med bare ett poeng. Den siste måneden har vært tung for et Swansea-lag som ikke har vunnet noen av sine fem siste kamper i serien. Den svake formen har ført svanene ned til en 11. plass, og nå skiller det fem poeng opp til playoff. Hjemme på Liberty Stadium har svanene 7-4-6 denne sesongen. Huddersfield Town tok et sterkt poeng borte mot Derby County sist, men fortsetter å være forholdsvis ujevn i både prestasjoner og resultater. De siste kampene har blant annet gitt en sterk seier mot Queens Park Rangers og et pinlig 0-3 tap hjemme mot Cardiff City. The Terriers ligger på en 20. plass med fem poeng fra nedrykksplass. På bortebane har de 4-4-8 denne sesongen.

Swanseas siste kamper:
Hull – Swansea 4-4 (Garrick, Naughton, Brewster, Routledge)
Swansea – QPR 0-0
Swansea – Derby 2-3 (Dhanda, Naughton)
Preston – Swansea 1-1 (Brewster)
Stoke – Swansea 2-0

Huddersfields siste kamper:
Derby – Huddersfield 1-1 (Toffolo)
Huddersfield – Cardiff 0-3
Huddersfield – QPR 2-0 (Mounie, Kachunga)
Fulham – Huddersfield 3-2 (Smith-Rowe, Mounie)
Hull – Huddersfield 1-2 (Mounie, Grant)

Vurdering: Swansea City med svak form den siste tiden, mens det er vanskelig å vite hva man kan forvente fra dette Huddersfield Town-laget. Her synes jeg uavgjort fremstår som det beste alternativet. 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply