Skrevet av: Eirik Aase

 

 


 

Cardiff City – Nottingham Forest
TV-kanal: Viaplay
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Lee Tomlin er ute hos vertene, mens Samba Sow, Lewis Grabban og Sammy Ameobi er usikre hos gjestene.

Cardiff City hadde syv kamper på rad uten tap før de tok turen til Bet365 Stadium for å møte Stoke City forrige helg. Waliserne måtte klare seg uten viktige Lee Tomlin, og det viste seg å være vanskelig. Stoke vant kampen 2-0, og manager Neil Harris må dermed ta turen tilbake til tegnebordet. Cardiff-sjefen blir nødt til å klare seg uten nøkkelspiller Tomlin i flere uker fremover, og det lover ikke bra for walisernes opprykkshåp. Foran tirsdagens kamp ligger Cardiff på en 10. plass med seks poeng opp til playoff. Hjemme på Cardiff City Stadium har de sterke 8-7-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Bristol City. Nottingham Forest fikk en tidlig scoring annullert i hjemmekampen mot Queens Park Rangers lørdag ettermiddag, og mer action ble det ikke. Kampen endte uten mål, og nå har luken opp til direkte opprykksplass økt til seks poeng for skogvokterne. Rødtrøyene har ikke vunnet noen av sine tre siste kamper i serien, men på bortebane er de sterke. 7-7-3 er status etter 17 kamper på fremmed gress. Dog har bare én av deres fire siste på bortebane endt med seier. 

Cardiffs siste kamper:
Stoke – Cardiff 2-0
Cardiff – Wigan 2-2 (Murphy, Selvmål)
Huddersfield – Cardiff 0-3 (Murphy, Vaulks, Paterson)
Luton – Cardiff 0-1 (Tomlin)
Cardiff – Reading 3-3 (Murphy x2, Glatzel)

Forests siste kamper:
Forest – QPR 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Cash, Selvmål)
Forest – Charlton 0-1
Forest – Leeds 2-0 (Ameobi, Walker)
Birmingham – Forest 2-1 (Tiago Silva)

Vurdering: Cardiff City er sterke på hjemmebane, og der taper de sjeldent. De får det tøft uten viktige Lee Tomlin, men har samtidig en sterk tropp. Nottingham Forest med noen skuffende resultater i det siste, men på bortebane er de sterke. Dette blir jevnt, og i mine øyne er uavgjort det klart beste tipset her. 

Tips: Uavgjort (3.20 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Det meldes ikke om noen nye skader hos noen av lagene ifølge BBC. Benik Afobe er tilbake i trening hos gjestene, men er ikke klar til spill enda.

Danny Cowley var fryktelig skuffet etter at laget hans tapte 1-3 borte mot Swansea City forrige runde. The Terriers kom tilbake etter å ha ligger under 0-1, men det raknet på slutten av kampen. Lørdagens tap gjør at Yorkshire-klubben bare har ett poeng på de tre siste kampene. Ned til nedrykksplass skiller det bare to poeng for Huddersfield, og på bortebane har de 4-4-9 denne. sesongen. Bare én av deres syv siste kamper på fremmed gress har endt med seier. Bristol City ble feid til side av serieleder West Bromwich Albion sist. The Robins tapte hele 0-3 hjemme på eget gress, og har nå tre poeng opp til playoff. Rødstrupene har tapt tre av sine fire siste kamper i serien, men det må legges til at de har hatt noen svært tøffe kamper. Bristol City er ett av få lag som har plukket flere poeng på bortebane, enn hva de har gjort på eget gress. Totalt står de med 8-4-5 på bortebane, noe som gjør de til ligaens fjerde beste bortelag.     

Huddersfields siste kamper:
Swansea – Huddersfield 3-1 (Mounie)
Derby – Huddersfield 1-1 (Toffolo)
Huddersfield – Cardiff 0-3
Huddersfield – QPR 2-0 (Mounie, Kachunga)
Fulham – Huddersfield 3-2 (Smith-Rowe, Mounie)

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – West Brom 0-3
Leeds – Bristol City 1-0
Bristol City – Derby 3-2 (Benkovic, Diedhiou, Wells)
Bristol City – Birmingham 1-3 (Paterson)
QPR – Bristol City 0-1 (Diedhiou)

Vurdering: Huddersfield Town med varierende resultater den siste tiden. De står i fare for å havne under streken, og trenger desperat en seier her. Bristol City med tre tap på de fire siste, men motstanden har vært tøff. Gjestene er imponerende på bortebane, og jeg tror de har en god mulighet til å lure til seg alle poengene mot et hjemmelag i poengnød. 

Tips: Borteseier (3.35 @ Coolbet)Luton Town – Brentford

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kazenga Lualua, Izzy Brown og Sonny Bradley er usikre hos vertene. Hos gjestene er Pontus Jansson og Mathias Jensen usikre, mens Sergi Canos ikke er helt klar enda.

Luton Town tapte den meget viktige bunnkampen mot Charlton Athletic lørdag ettermiddag. Etter kampen var manager Graeme Jones tydelig frustrert over at The Hatters fikk en scoring muligens feilaktig annullert på stillingen 1-1. Med seier ville Luton hatt tre poeng opp til to lag på trygg grunn, men istedenfor står de nå med seks poeng opp til riktig side av streken. De seks siste kampene har gitt 3-0-3, og det er strengt tatt forholdsvis bra for en tabelljumbo. Hjemme på Kenilworth Road har Luton 6-3-7, og to av deres tre siste hjemmekamper har endt med seier. Da lagene møtte hverandre tilbake i november, så ikke Luton ut til å ha noen plan for hvordan de skulle stoppe Brentford. Det viste seg å være en fryktelig avgjørelse, ettersom Luton tapte hele 0-7 på Griffin Park. Det er sesongens største seier/tap i Championship. Det blir spennende å se om Luton har lært siden sist, eller om Brentford får en ny god dag på jobben. The Bees havnet under 0-2 hjemme mot Blackburn Rovers sist, men kom tilbake og sikret seg ett poeng. London-klubben har spilt uavgjort i tre kamper på rad, og i skrivende stund sitter de på en fjerdeplass med seks poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har Brentford 7-3-7 denne sesongen, og de er ubeseiret på sine fire siste på fremmed gress.

Lutons siste kamper:
Charlton – Luton 3-1 (Cornick)
Boro – Luton 0-1 (Tunnicliffe)
Luton – Sheff Wed 1-0 (Collins)
Luton – Cardiff 0-1
West Brom – Luton 2-0

Brentfords siste kamper:
Brentford – Blackburn 2-2 (Benrahma, Watkins)
Birmingham – Brentford 1-1 (Pinnock)
Brentford – Leeds 1-1 (Benrahma)
Brentford – Boro 3-2 (Watkins, Jeanvier, Mbuemo)
Hull – Brentford 1-5 (Benrahma, Watkins, Selvmål)

Vurdering: Luton Town har levert bedre resultater i det siste, men her tror jeg de skal få kjørt seg. Brentford vant det omvende oppgjøret hele 7-0, men så enkelt blir det ikke på Kenilworth Road. Dette kan fort bli et underholdene og målrikt oppgjør, og jeg har størst tro på at det er Brentfords herlige angrepsrekke som finner veien til nettmaskene flest ganger. 

Tips: Borteseier (1.65 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Duane Holmes og Tom Huddlestone er ute hos gjestene.

Queens Park Rangers fikk se Nottingham Forest ta en tidlig ledelse på City Ground forrige helg, men lettelsen var stor da scoringen ble annullert. Ballen var nemlig i bevegelse da Forest slo hjørnesparket som endte med scoring. London-klubben tok til slutt med seg et sterkt poeng hjem fra East Midlands, og står nå med tre kamper på rad uten tap. Det er viktig for Mark Warburton & Co med tanke på at de nylig hadde en rekke med bare ett poeng på fire kamper. QPR ligger nå på en 15. plass på tabellen med 43 poeng. De har variert fra det mest fantastiske til det helt forferdelige i enkelte kamper, og da er det ikke så overraskende at de ligger midt på tabellen. Mye tyder på at det er nettopp midt på tabellen de kommer til å ende denne våren. Hjemme på Loftus Road har QPR 7-4-6 denne sesongen. Derby County tok ledelsen hjemme mot Fulham fredag kveld, men kampen endte til slutt uavgjort. Wayne Rooney scoret Derbys mål da han chippet inn et straffespark. Derby er nå plassert på en 13. plass med hele elleve poeng opp til playoff. På bortebane har The Rams fæle 2-5-9 denne sesongen. Huddersfield Town og Swansea City er de eneste lagene de har slått på fremmed gress. 

QPRs siste kamper:
Forest – QPR 0-0
QPR – Stoke 4-2 (Osayi-Samuel, Eze, Hugill, Chair)
Swansea – QPR 0-0
Huddersfield – QPR 2-0
QPR – Bristol City 0-1

Derbys siste kamper:
Derby – Fulham 1-1 (Rooney)
Derby – Huddersfield 1-1 (Lawrence)
Bristol City – Derby 3-2 (Waghorn, Martin)
Swansea – Derby 2-3 (Waghorn, Holmes, Lawrence)
Derby – Northampton 4-2 (Wisdom, Holmes, Marriott, Rooney)

Vurdering: Queens Park Rangers med bedre takter etter en tung periode. De viste styrke da de snudde 0-2 til 4-2 i forrige hjemmekamp, og her tror jeg de tar en ny hjemmeseier. Derby har vært gode den siste tiden, men på bortebane sliter de. Enda vanskeligere tror jeg det blir uten Duane Holmes i en slik kamp. Derfor prøver jeg hjemmeseier her.

Tips: Hjemmeseier (2.40 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Preston North End
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Romaine Sawyers suspendert. Gjestene mangler muligens Daniel Johnson, mens Billy Bodin nærmer seg retur.

Serieleder West Bromwich Albion tok en av sesongens mest overbevisende seiere da de vant 3-0 borte mot Bristol City sist. Callum Robinson har vært en strålende tilvekst siden han ble hentet i januar, og det var nettopp han som sendte The Baggies i ledelsen mot The Robins. Scoringen var dog av det heldige slaget, men senere økte Hal Robson-Kanu ledelsen. På stillingen 2-0 fikk West Brom en spiller utvist, men likevel la Robson-Kanu på til 3-0 før kampslutt. Nå troner Slaven Bilic & Co øverst på tabellen med sine 66 poeng. De har hele ni poeng ned til tredjeplassen som bare gir playoff, og man kan trygt si at det ser lyst ut med tanke på opprykk for The Baggies. Hjemme på The Hawthorns har de 7-7-2 denne sesongen, hvor bare én av de seks siste kampene har endt med seier. Preston North End snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Hull City forrige runde. seieren gjør at The Lilywhites okkuperer den siste playoff-plassen med tre poeng ned til neste lag på tabellen. Tidligere har Preston vært enorme på hjemmebane, men fæle på bortebane. De rollene har blitt byttet om på i det siste. De er fortsatt ligaens beste hjemmelag, men de siste ukene har resultatene vært bedre på bortebane. Totalt har de 5-5-6 borte, og de har ikke tapt noen av sine seks siste på fremmed gress. Samtlige tre siste bortekamper har endt med seier for Preston.

West Broms siste kamper:
Bristol City – West Brom 0-3 (Robson-Kanu x2, Robinson)
West Brom – Forest 2-2 (Robinson, Selvmål)
Reading – West Brom 1-2 (Bartley, Pereira)
Millwall – West Brom 0-2 (Krovinovic, O`Shea)
West Brom – Luton 2-0 (Selvmål, Ajayi)

Prestons siste kamper:
Preston – Hull 2-1 (Browne, Gallagher)
Preston – Millwall 0-1
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Barkhuizen)
Wigan – Preston 1-2 (Barkhuizen, Johnson)
Preston – Swansea 1-1 (Sinclair)

Vurdering: West Brom flyr høyt i Championship, men hjemme på The Hawthorns har ikke resultatene vært de beste i det siste. Her møter de et Preston North End-lag som ikke har tapt på bortebane siden begynnelsen av desember. Vertene er favoritter, men her synes jeg oddsen på Preston-poeng er alt for høy. Jeg prøver uavgjort i det som jeg tror kan bli et jevnt oppgjør. 

Tips: Uavgjort (4.05 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply